Ke 9.4.2014 Tappara-Lukko, 5. välierä

  • 21 181
  • 109
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Aivan ensiksi isot kiitokset edellisestä otteluketjusta, toivottavasti pysytään tuolla linjalla. Siispä nyt laadukasta kommenttia peliin, koska alustus ei tule pääsemään edes kohtuullisen matkan päähän edellisestä.

Lähteäkseni purkamaan tilannetta Lukon tämän kevään teemasta, en enää usko. Pelkään tosin. Pelaajisto varmasti "uskoo", mutta uskooko se ihan oikeasti enää omiin mahdollisuuksiinsa. Viime vuonnahan usko loppui kolmannessa pelissä, kun se nyt on riittänyt jo neljän ottelun ajan.

Tapparan ei pitäisi sortua samanlaiseen kävelyyn, kuin Pelicans-sarjan 5. pelissä, mutta mikään ei puhu sen puolesta, että sellaiselta hampaattomuudelta varmasti vältyttäisiin. Nieminen puhuu haastattelussa, kuinka joukkue ei luule mitään. Todellisuudessa tuossa joukkueessa on edelleen noita "luulottomia" varsin vähän. Haapala, Jormakka, Malinen, Kaksonen, Kuusela, Saravo, Larsson ja Kankaanperä voidaan laittaa puhtaasti tuohon kategoriaan. Pikapuoliin siellä pitäisi olla kaikkien, muuten tullee nuha.

Pelillisestihän Lukko on lähtenyt kusipäisesti ajamaan maalin takaa Tappara-pakkeja ylös. Tämä on toiminut lähinnä otteluiden aluissa, joiden jälkeen Tappara on joka kerta saanut avauspelinsä toimimaan paremmin, ja Lukko-hyökkääjä on jäänyt tilanteen ulkopuolelle. Toinen asia, missä Lukko edelleen ampuu itseään jalkaan, on tuo yltiöpäinen taklaaminen. Onhan se toki vähän rauhoittunut, kun ei kukaan tapparalainen ole noista lähtenyt provosoitumaan. Silti tuo on aika lailla avaimet käteen -taktiikka Tapparan kaltaista, pelin kautta tunnetta hakevaa, joukkuetta vastaan. Viime vuonna olisi toki ollut kova temppu, silloin Lukko tyytyi katselemaan.

Oma näkemykseni on, että Lukko voi haastaa Tapparan karvaamalla selkeästi kahdella, muttei maalin takaa ja/tai tukkimalla oman sinisen. Tappara on kuitenkin edelleen vaikeuksissa alueelletuonnin/päätykiekkojen ajoituksen kanssa. Jos provosoida halutaan, niin sitten tätä jatkuvaa vihellyksen jälkeen naputtamista ja tökkimistä, siitä tuntuvat isot miehet hermostuvan.

Toiveena on kuitenkin, että Lukko jatkaa samalla tyylillä ja TikkasHarri ystävineen tarjoaa riittävät mahdollisuudet voittoon. Tappiokaan ei olisi tässä kohtaa maailmanloppu, saataisiinpahan Baileys mukaan finaaleihin. Ja Palomäen Opa voisi juhlistaa merkkipäiväänsä sitten vaikka huomenna parin maalin muodossa.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Pirun tasainen pari on toistaiseksi ollut, mutta niin vain Tappara on kaksi voittoa enemmän onnistunut kairaamaan. Tänä vuonna ei selitykseksi kelpaa edes mikään kokemuksen puute. Huomenna Lukko saattaa hyvinkin vielä voiton napata, mutta sarjan viedäkseen pitäisi noita ottaa kolme peräkkäin ja samalla murtaa vielä tuo kotikirous.

Huominen peli tulee ilmeisesti telkusta ja ajattelinpa katsella peliä hieman analyyttisemmin. Tarkastelun aiheeksi otan joukkueiden kiekottomiin pelaajiin kohdistuvan blokkipelin.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se o sit dylkki ja totinem baikk Rauma Lukol. Toivottavasti RD saa kotenkin kanavoitua tilanteen siten ettei joukkue ajattelisi tappiota liikaa vaan yrittäisi pelata vaan vaihdon kerrallaan. Mahdollisuudet ovat ihan hyvät voittaa seuraava peli, ihan yhtä hyvät kuin ne on olleet kolmessa edellisessäkin, pienestä se on kiinni. Pidemmälle ei kannata ajatella, sillä sitten kutsuu pronssipeli satavarmasti. Saa nähdä joko Dufvan laatikon eväät on syöty vai pystyykö hän piiskaamaan joukkueen vielä kerran sellaiseen iskuun että voitosta olisi mahdollista taistella. Tappiota odotetaan mutta voittoa toivotaan.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Molemmilla joukkueilla on ollut tässä sarjassa mahdollisuutensa ja toistaiseksi Tappara on ne selkeämmin käyttänyt hyväkseen. Pelit ovat olleet suurimmilta osin tasaisia ja molemmilla on ollut ne omat vaikeat hetkensä, niin kuin kahden hyvän joukkueen välillä kuuluukin olla tässä vaiheessa kautta. Täytyy kuitenkin sanoa, että en näe Lukon pelissä olevan sellaista riittävää vähintään 60 minuutin uhkaa, johon Tappara ei pystyisi vastaamaan. Ok, yksi 0-1-tappio on joukossa ollut, mutta ei siinäkään semmoista uhkaa ollut, johon pitkän sarjan sisällä voitaisiin kaatua.

Tappara pystyy toteuttamaan monipuolisempaa pelin rakennetta kuin Lukko. Lukolla hyökkäyspelin onnistuminen nojaa selkeästi enemmän pystysuuntaan, kun Tappara on alkanut tuomaan sitä loppurunkosarjassa puuttunutta kiekkokontrollia peliinsä tässä sarjassa entistä enemmän ja nimenomaan suhteessa Lukkoon sen toteuttaminen on paremmalla tolalla. Tapparan hyökkäyksien rakenne on monipuolisempaa ja ylipäätänsä paremmalla pohjalla suhteessa vastassa olevaan puolustukseen. Sen on huomannut muun muassa siinä, että Tappara pystyy useammin painostamaan Lukon hyökkäykset haluamiinsa ratkaisuihin eli kiekosta luopumisiin, joista sitten saadaan niitä ihannetilanteita eli nopeita kääntöjä vastahyökkäyksien muodossa.

Tappara taasen pääsee paljon Lukkoa monipuolisemmin hyökkäysalueelle, voittaa alueita enemmän ja mahdollistaa tämän kaavamaisuuden kautta pelirohkeuden helpomman esilletulon hyökkäyspäässä. Tapparan puolustuspelinopeus siis peittoaa Lukon hyökkäyspelinopeuden, kun taas Tapparan vikkelät hyökkääjät yhdessä kulloisenkin kiekkovarman puolustajaparin kanssa pystyvät luomaan korkean pelinopeuden suhteessa Lukon kankeampaan puolustamiseen.

Kyse on sitten viime kädessä siinä hyökkäysalueen pelissä enemmän pelisuunnitelmasta, että kuinka paljon sitä pelirohkeutta ja itsensä toteuttamista hyökkäysalueella sallitaan. Esimerkkinä, veteleekö Puistola pari kertaa viivalta ränniin tyhjään tilaan niin kuin kolmannen pelin kolmannessa erässä vai löytyisikö siihen tilanteeseen pelirohkeampi ratkaisu? Nolla maalia tuli niillä ohjeilla, ehkä siitä voisi jotain päätellä.

Neljännen pelin alkuun Lukko yritti selkeästi pelata Tapparalta jalkoja alta korostuneen aktiivisella prässillä ja iholla olemisella, tässä toki alkuunsa onnistuikin, mutta se fyysisyyden ja tunteella pelaamisen riski realisoitui ensimmäisen kympin jälkeen jäähyinä ja tätä myöten hiljalleen pelin tasoittumisena. Lukko pääsi toki 2-0-johtoonkin, mutta sitten Tappara pelasi Lukolta jalat alta koko erän ajan tasoittaen pelin. Lukko yritti siinä alkuunsa peitota Tapparan pelinopeudessa, mutta ei ne Lukon yksilövoima ja -taidot kuitenkaan ole sillä tasolla suhteessa Tapparaan, että sillä nähdyllä kohkaamisella ja ärhentelyllä voitaisiin pelata fiksusti koko peliä lävitse saati useampia pelejä sarjassa.

Tuo neljännen pelin ensimmäisen erän myrskyn selvittäminen ja huima pelillinen käänne toiseen erään osoitti tämän kauden Tapparasta sitä suurta juttua, jonka takia tässä on voinut olla pohjimmiltaan luottavainen peliin jo pitkältä runkosarjasta. Kaudella on ollut "omaan pelisilmään" hyviä pelejä kautta linjan, on ollut "omaan pelisilmään" myös heikompia ja vieläkin heikompia pelillisiä esityksiä, joista on kuitenkin pisteitä napattu. Nyt Lukko-sarjassa Tappara on löytänyt peliinsä tarpeellista irtonaisuuta ja lennokkuutta, jota runkosarjan lopulla ja Pelicans-sarjassa odoteltiin. Ei peli täydellistä toki ole, mutta kehityskäyrä on sellainen kuin sen pitää olla.

Näkisin Lukon mahdollisuuksien olevan enää lähinnä Tapparan ajamisessa virheisiin ja paremmassa pelinopeudessa. Kummastakaan ei valitettavasti ole tässä sarjassa saatu selkeitä merkkejä, että niin tapahtuisi, siis sillä tavalla, että Tappara ei onnistuisi siihen vastaamaan. Lukko pyrkii karvauksessaan saamaan Tapparan peliin kiirettä, mutta Tappara on oppinut kiertämään karvauksen riittävän hyvin parantuneella kiekkovarmuudella ja hyvillä syöttösuunnilla puolustusalueelta lähdettäessä. Sitä on joka pelissä tähän asti näkynyt ja mielestäni Lukko pelaa siinä joka kerta tyhmästi, vaikka tarkoitus on tietysti jalo. Tapparan pelille oikein tarjotaan paikat kiihdyttää pelinopeuttaan hyökkäysaluetta kohti ja sen tietää miten siinä pitkässä juoksussa käy. Pelinopeuksien suhteesta kirjoitin jo aiemmin enkä näe, että siinä nyt yhtäkkiä tapahtuisi käännettä. Totta kai mitä vain voi sattua, Lukko voi löytää avaimet Tapparan pelin sekoittamiseen eri puolustussapluunalla, ja voihan Vladimir Putinkin erota Venäjän presidentin pallilta.

Erikoistilanteista on puhuttu sarjan alusta lähtien eikä Lukko pystynyt silläkään saralla tekemään vielä riittävää eroa. Ok, ylivoimalla on raumalaisille viimein ruvennut tulemaan onnistumisia, mutta vastaavasti alivoima petti maanantaina tosi kriittisellä hetkellä, kun Tappara pääsi tasoihin. Siitä pelin painopiste vain painottui Lukon päätyyn tasakentällisinkin, mutta kunnia toki Lukolle, kun sen painostuksen kesti. Mutta, ei kestänyt loppuun asti, kun vanhat herrat Nieminen-Green nousivat hetkistä tärkeimmällä esiin ja osoittivat sitä Tapparan selkärankaa, joka ei heikon alun jälkeenkään katkea. Taittua se voi hetkeksi, mutta palautuu entistä kovempana takaiskujen jälkeen. Ei ollut meinaan ensimmäinen kerta, kun heikon jakson (nyt ensimmäisen erän) jälkeen Metsola kokoaa itsensä, peliote kääntyy tyystin ja tappioasema käännetään ympäri.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eikös sitä sanota että se sarjan katkaiseminen on aina vaikeinta? Ei Lukkokaan Bluesia vastaan ensimmäisessä ottelupallossa onnistunut, siihen panemme toivomme ettei niin tekisi Tapparakaan. Vieraspeli ja kaikkea, niin Lukon ei voittaakseen pitäisi edes mitään valtaisan korkeaa kynnystä ylittää.

Jokohan loukkaantuneena pelaava (oma arvio, huom!) Harri Tikkanen olisi jätetty sivuun ja vakituinen kapteeni Otto Honkaheimo nousisi kokoonpanoon? Ainakin Otto jo luisteli maanantaina alkulämmöt joten miksikäs ei?

Jos peli sujuisi samalla tavalla kuin viime lauantaina, tai maanantaina 1. ja 3. erän niin perjantainakin vielä pelattaisiin Äijänsuolla.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Roku kirjoitti:
Jos peli sujuisi samalla tavalla kuin viime lauantaina, tai maanantaina 1. ja 3. erän niin perjantainakin vielä pelattaisiin Äijänsuolla.

Nyt sitä #uskoa koetellaan. Minä en anna tässä vaiheessa periksi. Siitä lähdetään, että perjantaina koitetaan taas katkaista 26 vuoden kirousta ja sillon se myös katkeaa. Ei ottelusarja, vaan se kirous. Perkele !
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Voitto ihan täysin realistinen toive/odote tämän illan pelistä. Sarjan ekassa matsissa tapahtui paljon asioita joiden takia voitosta ei sitten syntynyt kilpailua mutta viimeiset kolme ottelua olisi voinut kääntyä jatkoajalla kummalle vaan, maanantainen jopa varsinaisella peliajalla.

Selkä on kivasti seinää vasten joten matsissa on sitä oikeaa panosta;)
 

Nikke84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Manchester United, Three Lions
Niin se olis taas pelipäivä ja panokset sen kuin kovenee. Lukko on parantanut peliään koko ajan. Hyökkäyspeli oli viime pelissä jo varsin hyvää ja näyttävää. Sillä pelillä voitto on täysin otettavissa, kunhan vaan viimeistely paranee. Pienistä asioista nämä ovat edelleen kiinni. Kaikki mahdollisuudet sarjan kääntämiseen ovat kuitenkin olemassa. Turhat jäähyt pois ja huolellisuutta lisää, niin hyvää tulee. Tänään voitaisiin ratkaisu nähdä vaihteeksi varsinaisella peliajalla vierasjoukkueen toimesta. Jatkoaikaa ei tässä tilanteessa kaipaisi, jos ennenkään.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tuo neljännen pelin ensimmäisen erän myrskyn selvittäminen ja huima pelillinen käänne toiseen erään osoitti tämän kauden Tapparasta sitä suurta juttua, jonka takia tässä on voinut olla pohjimmiltaan luottavainen peliin jo pitkältä runkosarjasta. Kaudella on ollut "omaan pelisilmään" hyviä pelejä kautta linjan, on ollut "omaan pelisilmään" myös heikompia ja vieläkin heikompia pelillisiä esityksiä, joista on kuitenkin pisteitä napattu. Nyt Lukko-sarjassa Tappara on löytänyt peliinsä tarpeellista irtonaisuuta ja lennokkuutta, jota runkosarjan lopulla ja Pelicans-sarjassa odoteltiin. Ei peli täydellistä toki ole, mutta kehityskäyrä on sellainen kuin sen pitää olla.

Tämä se juuri on, Tappara pelaa tuloksellisesti koko ajan hämmästyttävän tasaisesti ja se on playoffeissa iso asia. Peliesitykset eivät laadullisesti ehkä ole parhaasta päästä joka kerta mutta kuten edellisessäkin ottelussa, niin avainhetkillä (pl. ottelun alku) joukkue on hereillä.

Lukon kannalta paineita nostaa se, että pienetkin virheet voivat koitua kohtalokkaiksi joten peli-ilme on vaikea saada rennoksi. Tappara tulee tässäkin pelissä ne paikkansa saamaan ja kun se on niissä todella tehokas niin Lukon pitää onnistua aivan loistavasti.

Toki, sarja on vielä kesken ja kolme jatkoaikaa kertovat siitä, että pienet marginaalit edelleen ratkaisevat pelejä. Siinä mielessä Lukolla siis ei ole hätää, nyt ne marginaalit "vain" pitäisi kääntää omaksi eduksi. Ne melkein-paikat pitää muuttaa maaleiksi, Zapolskin torjua se yksi ratkaiseva torjunta enemmän jne.

Tapparalla nyt ainakin on varaa parantaa edellisestä ottelusta, Lukon puolesta en osaa sanoa, ei ole riittävästi pelejä nähtynä.

Yksilötasolla koko kauden tasaisen vahvasti pelanneet Kuusela, Green ja Erkinjuntti ovat edelleen vahvoja, Jukka Voutilainen osoittautunut loistohankinnaksi ja vanha sotaratsu Ville Nieminen noussut isoon rooliin silloin kun pelejä on pitänyt voittaa. Ainoastaan Jan-Mikael Järvisen ketju on vähän eksyksissä, eivät pääse omalle mukavuusalueelleen oikein millään. Rohkeammin pitäisi pitää kiekkoa ja käyttää niitä ketjun vahvuuksia eli lyhytsyöttöpeliä, syöttöketjuja ja kovaa liikettä hyökkäysalueella.

Lukon puolustus ei näytä olevan ihan parhaita puolustuspelissä ja siihen juuri Järvisen ketju pystyisi iskemään, esimerkiksi Pekka Jormakan haastot ovat myrkkyä muutamille Lukko-pakeille.

Lukon kaikki kaikessa tuntui olevan akseli Nummelin-Vahalahti, muuten se on edelleen tasapaksun oloinen joukkue. Lauri Tukonen voisi olla periaatteessa jokerikortti ja ainakin minä vaatisin Jerry Ahtolalta ja Teemu Nurmelta parempaa panosta hyökkäyspelissä.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Tappara tosiaan nousi nopeasti tasoihin kahden maalin tappiosta maanantaina Raumalla. Se oli tietysti hyvä suoritus, mikä mahdollisti lopulta jatkoerävoiton. Mutta osansa siinä oli sillä, että Lukolle kävi vanhanaikaiset. Peli oli siihen mennessä ollut liian tuloksellista ja ruvettiin luulemaan. Jo kavennusmaali sekoitti Lukon pasmat pahasti, joten eipä ollut henkistä kanttia pitää johtoasemaa.

Pienistä asioista ovat kaikki voitot olleet kiinni, pl. ensimmäinen peli. Joukkueiden välillä ole sittenkään kovin suurta eroa. Viime vuonna oli toisin.

Lauantaina olin todistamassa Hakametsässä hienoa kiekkoiltaa täydessä talossa. Nyt on Lukon pakko toistaa temppu, eli ottaa vierasvoitto, jotta päästään kotikirouksen kimppuun. En tiedä, miten se tehdään, mutta sen tiedän, että kenelläkään ei ole varaa möhliä mitään.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tänään ei täyttä tupaa Hakametsässä nähdä lauantain tapaan, toivottavasti kentälläkin nähdään erilainen Tappara kuin lauantaina. Pelicans-sarjassa Tappara oli samassa tilanteessa 3-1, ja pelasi silloin katkaisupaikassa sarjan huonoimman pelinsä paineettomassa tilassa pelannutta joukkuetta vastaan. Tai paineettomassa ja paineettomassa, onhan tänään toisaalta Lukolla suurimmat paineet, kun voitto on ainoa hyväksytty tulos. Vähän on perseessä kutina, että tuosta Pelicans-sarjasta ei olla opittu ja tänäänkin pelissä kuskin paikalla on Lukko.

Kokoonpano Tapparalla pysynee samana kuin viime ottelussa Raumalla. Aloitukset ovat olleet murheenkryyni, joten siinä mielessä Plihal olisi tervetullut apu, mutta toisaalta nykyrosterin paras aloittaja playoffeissa on ollut Malinen, ainakin mututuntumalla, joten vaikea tuolta on Plihalillekaan roolia löytää. Etenkin, kun pelasi viikonlopun pelit todella heikosti. Nelonen nykymuodossaan on toiminut todella hyvon, joten en usko, että Jukka näkee muutoksiin tarvetta. Saravo-Aalto ja Puistola-Larsson, pakkipareista en täysin vakuuttunut ole, mutta toivottavasti parantavat maanantaisesta. Larssonista täytyy sanoa, että on ollut positiivisimpiä yllättäjiä koko joukkueesta ja peliesitysten perusteella Bailenin palatessa, Aallon kuuluisi olla katsomossa Kauppisen tai Lerssin sijaan, mutta näin tuskin tapahtuu.

Lukolle tarjotaan käsittämätöntä nelosen kerrointa monessa vedonlyöntifirmassa, joten pakko siihen on tarttua.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko tänään: (Veikkauksen sivuilta)

Vahalahti - Gagnon - Keränen
Mikkola - Nummelin

Ahtola - Zalewski - Nurmi
Virtanen - Generous

Tukonen -Uusikartano - Nikko
Jaatinen - Tikkanen

Riska - Riska - Sipiläinen

Zapolski


Lukolla veitsi kurkulla, kolmesta seuraavasta pelistä on pakko puristaa voitto. Siihen luotetaan.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tappara jatkaa samoilla kentillä:

74 Antti Erkinjuntti - 93 Jukka Voutilainen - 71 Kristian Kuusela
14 Pekka Jormakka - 44 Jan-Mikael Järvinen - 34 Olli Palola
17 Ville Nieminen - 18 Josh Green - 81 Jukka Peltola
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 25 Henrik Haapala

6 Pekka Saravo - 38 Teemu Aalto
21 Pasi Puistola - 19 Johan Larsson
12 Markus Kankaanperä - 26 Marko Kauppinen

77 Juha Metsola
(35 Andy Chiodo)
 
Saravo-Aalto ja Puistola-Larsson, pakkipareista en täysin vakuuttunut ole, mutta toivottavasti parantavat maanantaisesta. Larssonista täytyy sanoa, että on ollut positiivisimpiä yllättäjiä koko joukkueesta.

Puistola-Larsson on siitä ongelmallinen pari, että MM-voittaja ja Eurooppalaisessa kiekossa kaiken kokenut Pasi Puistola tekee edelleen sen ~5 erittäin isoa virhettä per peli. Yleensä kiekollisena pelaajana. Nyt Larsson on se, joka joutuu näitä paikkailemaan. Ei ole paras paikka Larssonin tapaiselle pelirohkealle ja aktiiviselle pelaajalle, jolta itseltääkin saattaa joku tilanne lipsahtaa (vaikkakin playoff-peleissä nämä ovat vähentyneet murto-osaan runkosarjasta).
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Jos Lukko tuolla Hagin mainitsemalla kokoonpanolla jatkaa niin eipä uskalla RD paljon riskiä ottaa. Mitään ei muuteta, mutta koska tasaista on viime aikoina ollut niin ehkä ei tarvitsekkaan. Toivotaan vaikka sellainen muutos Lukon kovimman laitavääntäjän Tukosen peliin, että malttaa ensi kerralla syöttää kun puolen minuutin laitapelin seurauksena kerää ensin Tapparan pelaajat keskelle muuriin. Viimeksi koetti totutusti ampua tuosta ranteella läpi kuten melkein aina mutta tänään nähtäneen upea syöttö voitto osumaan. Siitä lähdetään.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Plihal ei näemmä mahdu edelleenkään kokoonpanoon. Tämä on kieltämättä ollut potkun jäljessä niissä otteluissa, jotka olen Tapparalta pudotuspeleissä katsonut. Ihan odotetun mukaista kaksinkamppailupelaamista ei tältä ole täten nähty. Haapalan mukanaoloa puoltaa parempi liike.

Lukosta taasen Koivisto jatkaa valitettavasti pääkopan parantelua.

Lukon kerroin on tosiaankin muhkea siihen nähden, että pelit ovat olleet hyvin tasaisia.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Plihal ei näemmä mahdu edelleenkään kokoonpanoon. Tämä on kieltämättä ollut potkun jäljessä niissä otteluissa, jotka olen Tapparalta pudotuspeleissä katsonut. Ihan odotetun mukaista kaksinkamppailupelaamista ei tältä ole täten nähty. Haapalan mukanaoloa puoltaa parempi liike.
Plihal on puolittain loukkaantuneena. Jonkinlaista käsivammaa on ymmärtääkseni, minkä johdosta ei ole pystynyt käyttämään erikoisominaisuuttaan eli ottamaan aloituksia. Ihan ymmärrettävää, että näin ollen Haapala, Malinen ja Kaksonen menevät edelle ja muodostavat nelosketjun.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aloitukset ovat olleet murheenkryyni, joten siinä mielessä Plihal olisi tervetullut apu, mutta toisaalta nykyrosterin paras aloittaja playoffeissa on ollut Malinen, ainakin mututuntumalla, joten vaikea tuolta on Plihalillekaan roolia löytää.

Jotain tilastoja sain kaivettua kotipelien osalta. Tappara on kokonaisuutena vielä niukasti plussalla voittoprosentin ollessa 50,31 (54,75-44,83). Suluissa Pelicans- ja Lukko-sarjojen prosentit. Senttereille yksilöitynä seuraavasti Green 55,83 (55,93-55,74), Järvinen 48,21 (48-48,39), Malinen 46,15 (50-40) ja Plihal 52,33 (60,32-30,43). Ottelukohtaisesti Tappara on vienyt aloitukset kaikissa kotipeleissään lauantain Lukko-peliä lukuunottamatta, joilloin turpaan tuli selvästi. Plihalin käsivamma näkyi selkeästi lauantaina. Terve Plihal ei ole koko kaudella hävinnyt lähellekään tuollaisella suhteella aloituksiaan.

Ehkä olisi sopinut paremmin Tapparan playoff-ketjuun, mutta menköön nyt tähän, kun tuli puheeksi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Saatanan huijarit kun sulkivat tuon seurantaketjun ennen kuin ehdin hehkuttamaan, mutta pannaan nyt sitten tähän ketjuun:

Lukko se vaan roikkuu mukana niinkuin paska Junttilan tuvan seinässä. Hyvä Meidän Ville!!!

Hyvä peli Lukolta. Ei kaunista ja Tappara hallitsi lähes koko ajan peliä, mutta maalit ratkaisevat. Näin tänään ja perjantaina taas matkustan kohti Raumaa ja Äijänsuon hallia.

Kiitos Lukko. Hieno voitto.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Hehe, Dufva. Floorat ja kinkut. Ihana mies.

Mutta hyvä ja jännä peli tänään, Tappara rankaisi tosiaan melkeinpä ainoasta paikastaan kolmannessa erässä, muuten Lukko oli todella pitkään voitossa jo ilman jatkoaikaa kiinni. Tosin minulle se on aivan se ja sama, kumpi näistä menee jatkoon, mutta ehkäpä Dufvan, Riskan ja Sipiläisen takia toivoisi Lukkoa. Pelkäänpä silti, että Tappara hiljentää Äijänsuon perjantaina.

Ja toisaalta, kerran Kärpät vei toisen sarjan, niin tietääpä nyt ainakin mitä peliä katselee. Hyvä Lukko!
 

Seo_Tappara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ohhoh, mikä tuomarilinja! FRiska vetää kyynärpäällä Larssonia naamaan, eikä edes kakkosta tullu??! Lukolta jäi ainakin 4 jäähyä viheltämättä 3 erässä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hienoa nähdä miten Rautakorpea VITUTTAA noin paljon! Tunnetta selkeesti pelissä.

Lukolle vahinkopomppumaali, Tapparalle upea Todella TEHTY maali, sitten lukolle tosi halpa maali :)
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ohhoh, mikä tuomarilinja! FRiska vetää kyynärpäällä Larssonia naamaan, eikä edes kakkosta tullu??! Lukolta jäi ainakin 4 jäähyä viheltämättä 3 erässä.

Älä nyt marise, olisi pitänyt laittaa taas paikoista kiinni eikä filmailla jäähyjä. Ihan omissa käsissä oli taaskin, ei löytynyt taaskaan sitä tylyyttä ja terävyyttä maalipaikoissa. Puuttui se viimeinen halu mennä väkisin maalille ja maalipaikkaan toisin kuin esim. Keräsellä ja Vahalahdella, jotka törkkäsivät lähes identtiseltä paikalta kiekon tyhjään rysään. No, vierasvoitollako jatketaan?
 

lebak

Jäsen
Ohhoh, mikä tuomarilinja! FRiska vetää kyynärpäällä Larssonia naamaan, eikä edes kakkosta tullu??! Lukolta jäi ainakin 4 jäähyä viheltämättä 3 erässä.

Mahtava.

Hieno vierasvoitto Lukolta!
Ja onhan nää pelit tunteikkaita, mutta on se hienoa nähdä miten Tukka-Ohhoh-Jukan tunteisiin osui tämä ottelu :) Tämä siis pelin jälkeisen haastattelun perusteella.

Nyt sitten kotitaika rikki ja G7 käyntiin!
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
On se melkosta sotaa. Tuossa lukon voittomaalissakin tapparan jannut ovat painineet pari kiekotonta lukkolaista katolleen, Vahalahti on ainoa pystyssa oleva keltapaita. Tuskin olisi tuplajaahyja nahty kiekottoman estamisista jos Vaha ei olisi kiekkoa pussiin heittanyt.

Tasaistakin tasaisempi sarja, melkeinpa on mennyt kaikissa matseissa niin etta alussa hallitseva osapuoli haviaa.

Jannaksi menee, nyt taytyy ottaa pari voittoa putkeen viela.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös