Kaupat, waiversit ja uudet sopimukset kaudella 2015–2016

  • 315 023
  • 1 016

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bob McKenzien mukaan Los Angeles Kings ja Anze Kopitar ovat viimeistelemässä 8 vuoden ja yhteensä $80 miljoonan sopimusta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tänään waivereissa on Cody Hodgson ja Nate Guenin.

Niin se sitten johti yllättävän nopeasti kaupan Hodgson <-> Kassian kummankin osapuolen tie waiveriin. Ei olisi uskonut kaupan aikaan, että kumpikin pelaaja floppaa ja pahasti.

Eipä ole nyt Vancouverilla tilaa tai tarvettakaan Hodgsonille vaikka jotenkin sitä ei halua uskoa sitä ettei tästäkään Vancouverin kärkivarauksesta mitään tullut. Ja toissakaudella Hodgson teki vielä 44 pinnaa eikä ikääkään ole kuin 25 vuotta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Niin se sitten johti yllättävän nopeasti kaupan Hodgson <-> Kassian kummankin osapuolen tie waiveriin. Ei olisi uskonut kaupan aikaan, että kumpikin pelaaja floppaa ja pahasti.

Hauskana yhteensattumana Oilers kutsui tänään Zach Kassianin farmista NHL:ään lähes samalla hetkellä kun Hodgson päätyi waiversiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Niin se sitten johti yllättävän nopeasti kaupan Hodgson <-> Kassian kummankin osapuolen tie waiveriin. Ei olisi uskonut kaupan aikaan, että kumpikin pelaaja floppaa ja pahasti.
Kassian oli mielestäni siirron aikaan riski kuten monet nuoret voimahyökkääjät, mutta moni näki hänellä hienon "upsiden". Tätä hän ei koskaan kuitenkaan pystynyt lunastamaan. Hodgson on taas yksi suurimmista pettymyksistä mitä olen seurannut.

Vancouver varasi Hodgsonin vuoden 2008 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella. Hodgsonin junioriura oli erittäin lupaava. Hockey News rankkasi hänet juniorina kiekkomaailman toiseksi parhaaksi lupaukseksi 22 NHL-scoutin tekemässä paneelissa. Taakse jäi kovia nimiä kuten Jamie Benn, Cory Schneider, P.K. Subban, Max Pacioretty, Claude Giroux, Erik Karlsson ja Alex Pietrangelo.

Vuoden 2009 nuorten MM-kisoissa hän voitti turnauksen pistepörssin tekemällä 16 pistettä kuudessa pelissä kultaa voittaneelle Kanadalle. Finaalissa hän iski kaksi maalia. Turnauksen jälkeen löytyi monia - kuten tsn:n Bob McKenzie - jotka pitivät Hodgsonia turnauksen arvokkaimpana pelaajana (juniorisensaatio John Tavares vei tuon kunnian). Koska hän pystyi aina nostamaan tasoaan kovissa paikoissa (kuten jo 18-vuotisten MM-kisoissa ennen varaustaan), häntä verrattiin monissa paikoissa Chris Druryn ja Trevor Lindenin kaltaiseksi pelaajaksi.

NHL-tulokkaana Vancouverissa Hodgson iski 16 maalia ja 33 pistettä 63 pelissä kolmosketjusta käsin Henrik Sedinin ja Ryan Keslerin sentteröidessä kahta ensimmäistä ketjua. Kaikki näytti menevän lupaavasti. Huolta Canucks-leirissä alkoi kuitenkin kuulua kun valmentaja Alain Vigneault antoi Hodgsonista kriittisiä lausuntoja medialle.

Puheiden mukaan Hodgson olisi vaatinut joukkueesta suurempaa roolia. Siis tulokkaana ja Sedinin sekä Keslerin takana. Lisäksi puheiden mukaan valmentajan ja Codyn välit olivat riitaisat. Oman lusikkansa soppaan toi kuulemma Hodgsonin poliitikkona tunnettu isä. Nämä ovat vain puheita, mutta ehkä niissä jokin totuus piilee, kun Canucks myi tämän lupaavan tulokkaan vain viikko sen jälkeen kun hänet oltiin valittu NHL:n kuukauden tulokkaaksi.

Buffalossa Hodgsonin pelit jatkuivat jäällä lupaavasti ja pari vuotta kaupan jälkeen tuli 20 maalia ja 44 pistettä. Sabresissa Cody sai myös ison (päälle neljä miljoonaa kaudessa) sopimuksen, mutta sukelsi pahasti pelillisesti. Kaksi viime kautta on ollut näkemissäni peleissä todella heikkoa tekemistä. Juuri viime yönä katsoin Nashvillen pelin Chicagoa vastaan, jossa Hodgsonin peli näytti kuin hän olisi juossut juoksuhiekassa.

Waivereihin laittaminen ei tullut yllätyksenä. Ikävä tapaus kaiken kaikkiaan tämä Hodgson. Lahjat olisi ollut mielestäni paljon korkeammalle. Veikkaukseni mukaan tuon Hodgson-Kassian -kaupan molemmin puoleinen epäonnistuminen johtuu enemmän kaksikon henkisistä kuin fyysisistä ominaisuuksista.
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ja taas on waivereissa uutta verta.

Elliotte Friedman ‏@FriedgeHNIC
Elliott (ARIZ) and Klinkhammer (EDM) on waivers

Kuinkas tuo Stefan Elliott, tai miten on pelannut. Oilersilla olisi käyttöä perus RHD:lle ja Elliott voisikin olla ihan hyvä poiminta. Eikä varmaankaan yhtään huonompi vaihtoehto, mitä Oilersin takalinjoilla luutii. Klinkhammer taas, no Pakarinen näyttäisi sitten nyt viimeistään vieneen sen paikan kokoonpanosta, enkä yhtään ihmettelisi vaikka Gadzicin jossain välissä waivereissa näkyisi.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Ja taas on waivereissa uutta verta.
Kuinkas tuo Stefan Elliott, tai miten on pelannut. Oilersilla olisi käyttöä perus RHD:lle ja Elliott voisikin olla ihan hyvä poiminta. Eikä varmaankaan yhtään huonompi vaihtoehto, mitä Oilersin takalinjoilla luutii. Klinkhammer taas, no Pakarinen näyttäisi sitten nyt viimeistään vieneen sen paikan kokoonpanosta, enkä yhtään ihmettelisi vaikka Gadzicin jossain välissä waivereissa näkyisi.

Lainaan itseäni Coyotes ketjusta.

Doaner kirjoitti:
Stefan Elliott

Elliott on matkalla uran parhaaseen pistesaldoon tasaisen vauhdin taulukolla. Otteluennätys tulokaskaudelta 2012 on 39 matsia Coloradosta, mutta en kuitenkaan usko että menee ilman muiden loukkaantumisia rikki tällä(kään) kaudella. Ikää tosin vasta 24v, mikä ei ole pakille liikaa kehittyäkseen vielä eteenpäin. Kokoa on ihan ok:sti ja kiekollisia avujakin löytyy. Vaihdettiin päittäiän Brandon Gormleyhin, joka ei ole vakuuttanut Avseissa ja on/oli hiljattain waivers-listalla. Elliottista on ollut apua kiekollisessa pelaamisessa ja lyhyissä stunteissa YV:llä. Itseasiassa on pelannut kolmanneksi eniten ylivoimaa kaikista Coyotes pakeista kun katsotaan ottelukohtaisia keskiarvoja. Laukonut keskiarvolla liki 2 kertaa pelaamissaan peleissä, eli on matkalla samaan laukaisumäärään kuin kakkossentteri Vermette! Pahimmat ongelmat on omassa päädyssä. Ei meinaa pärjätä kulmaväännöissä laisinkaan ja sijoittumisessa on paljon petrattavaa. OK seiskapakki, kohtalainen stuntti YV:llä muttei enempää...tosin parempi kuin Gormley.

Tämä siirtohan tehtiin että Scott mahtuu taas ylös ja näemmä Connautonin hankinnan myötä Elliott todettiin "tarpeettomaksi"
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Lisäksi nyt on noussut muunmuassa drafti spekuloinneissa noussut esiin se fakta, että saman tasoinen sentteri on aina halutumpi kuin muiden pelipaikkojen pelaajat. Joten tälläisessä treidissä jossa puolustaja vaihtuu sentteriin, on hyvin todennäköistä että se paras pelaaja on juuri puolustaja.

En allekirjoita väitettä, että sentteri olisi aina halutumpi kuin puolustaja. Aika monelta joukkueelta puuttuu tällä hetkellä se valmis franchise-puolustaja. Joillain se on jo niin ikääntynyt, ettei kyse enää ole franchise-puolustajasta ja useammassakin joukkueessa sellainen on mahdollisesti vasta kasvamassa. Tietenkään franchise-sentterin/puolustajan määritelmä ei ole yksiselitteinen ja näistä voisi kiistellä maailman tappiin, mutta alla on minun puhtaasti subjektiivinen näkemys asiasta aika pitkälti lonkalta vedettynä. Ainakaan Edmontonilla, Columbuksella, Anaheimilla, Bostonilla, New Jerseyllä, Philadelphialla, Torontolla, Islandersilla, Detroitilla tai Vancouverilla ei tällä hetkellä ole nähdäkseni varsinaista franchise-puolustajaa. Sitä franchise-sentteriä on vailla aika pitkälti sama määrä joukkueita (kutakuinkin näin: ARI, CAR, CBJ, MIN, MTL, NJD, NYR, OTT, STL, TOR, WPG). Osa on siis vailla sekä franchise-puolustajaa että -hyökkääjää, mutta suurimmalla osalla joukkueista puute on vain jommasta kummasta. Sitten voidaan pohtia, kuinka monessa joukkueessa on useampikin franchise-sentteri? Ainakin Pittsburgilla voi sanoa olevan kaksi franchise-sentteriä ja rajatapauksia on nähdäkseni useita (Dallas, Washington, Colorado, Boston, Los Angeles jne.). Aika harvalla joukkueella voi kuitenkaan sanoa olevan kahta franchise-puolustajaa. Lista on mielestäni selvästi lyhyempi kuin franchise-sentterien osalta ja selviä tapauksia tai rajatapauksia on nähdäkseni vain yksi tai kaksi (Nashville ja Chicago).

Tuosta pitkästä johdannosta siis itse asiaan: väitän, että franchise-puolustajaa on vaikeampi löytää kuin franchise-sentteriä. Tietysti varaamisen näkökulmasta on varmaankin aika riidatonta, että varaushetkellä korkealla varattu hyökkääjä on varmemmin ja nopeammin kärkikenttien hyökkääjä kuin korkealla varattu puolustaja kärkipuolustaja. Maalivahtien potentiaalia on taas huomattavasti vaikeampi arvioida kuin kenttäpelaajien. Edellä todettu lienee syynä siihen, että monet varaavat korkealla mielummin riskiä välttäen sen hyökkäyksen tärkeimmän palasen eli sentterin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sentterit olisivat kategorisesti halutumpia kuin puolustajat.

Ottaen huomioon yllä todetun ja jos Jones kehittyy odotetusti, tämä Jones - Johansen kauppa saattoi olla Kekäläiseltä erittäinkin onnistunut.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ainakaan Edmontonilla, Columbuksella, Anaheimilla, Bostonilla, New Jerseyllä, Philadelphialla, Torontolla, Islandersilla, Detroitilla tai Vancouverilla ei tällä hetkellä ole nähdäkseni varsinaista franchise-puolustajaa. Sitä franchise-sentteriä on vailla aika pitkälti sama määrä joukkueita (kutakuinkin näin: ARI, CAR, CBJ, MIN, MTL, NJD, NYR, OTT, STL, TOR, WPG).
Miten tuo sitten määritelläänkään. Kuitenkin Bostonilla ja Torontolla on isot nimet puolustajina, samoin Detroitilla.
Islanders ei sellaista oikeastaan tarvitse tällä hetkellä, kun on Boychuk, Hamonic ja Leddy. Mutta etpä tarkoittanutkaan, että kaikki sellaisen tarvitsisivat.

Ei ole kovinkaan montaa päivää siitä, kun laskin monellako seuralla ei ole jotakin tunnettua, hyvää keskushyökkääjää. En laskenut sen perusteella, onko "franchise-pelaaja" vai ei.
Columbus, Toronto, New Jersey, Ottawa, Calgary, Winnipeg, Arizona.
Montreal ja Plekanec on vähän rajatapaus.

Laskin myös, monellako joukkueella ei ole tunnettua, hyvää maalivahtia. Mutta sitä en oikein onnistunut laskemaan kun on rajatapauksia ja kovapalkkaisia, joskus ennen hyvin pärjänneitä kuten Ward ja Mike Smith.
Mutta suunnilleen yhtä monelta puuttuu kovan luokan sentteri, puolustaja ja maalivahti.
 

Jwec

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Treidiä käynnissä. Tinordi menossa Arizonaan ja Allstar John Scott sekä Stefan Elliot näillä näkymin Montrealiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Treidiä käynnissä. Tinordi menossa Arizonaan ja Allstar John Scott sekä Stefan Elliot näillä näkymin Montrealiin.

Lähdettä tähän? Kuulostaa meinaan sen verran erikoiselta kaupalta.

Edit. Laitetaan linkki TSN:n sivuille: Habs close to acquiring Scott, Elliott from Coyotes for Tinordi - Article - TSN

Pakko myöntää, että en ymmärrä kauppaa sitten alkuunsakaan ellei tuossa Scottin ja Elliottin kanssa siirry sitten joku korkeahko varausvuoro. Juurihan Elliott oli waiverissä ja ei kai Tinordin arvo vielä noin alhaiseksi ole tippunut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Coyotes <-> Canadiens
John Scott & Stefan Elliott <-> Jarred Tinordi

Canadiens <-> Predators

Stefan Elliott <-> Viktor Bartley

Eli Montreal sai Bartleyn ja Scottin Tinordista. Kai ne sitten kaipasivat vähän kokoneempaa pakkia ja Scottia. Kyllä tämä kolmen joukkueen kauppa näyttää Arizonan heiniltä. Tinordista voi tulla vielä ihan hyvä pakki.

Ja sitten kaupat muuttuivatkin vielä kerran:

Coyotes <-> Predators
Stefan Elliott <-> Viktor Bartley

Coyotes <-> Canadiens
Viktor Bartley & John Scott <-> Jarred Tinordi & AHL-pelaaja

Ja Darren Dreger tietää kertoa, että muutaman viikon kesti hieroa tämä huikea kolmen tiimin kauppa valmiiksi. Jos tässä meni kolme viikkoa niin ei ihme ettei pelaajakauppoja enää paljoa nähdä. Sinänsä jännä homma, että Elliott oli juuri waiverissä, joten jos hän olisi johonkin kelvannut niin kauppa olisi sitten mennyt puihin?
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dregerin mukaan meni seuraavasti:

Nashville lähetti Victor Bartleyn Arizonaan vaihdossa Stefan Elliottiin.
Arizona lähetti Victor Bartleyn ja John Scottin Montrealiin vaihdossa Jarred Tinordiin ja Stefan Fournieriin.

Dregerin mukaan tuon kaupan junaileminen vei usean viikon managereilta.

Edit. Lebrunin mukaan Fournier siirtyi myös Arizonaan. Joukkueiden sopimustilanteet siis pysyvät balanssissa sen myötä.

----

Montreal teki tuon kaupan vain välttääkseen Tinordin menettämisen ilmaiseksi waivereista. Eihän se heitä eikä pelaajaa hyödyttänyt että Tinordi istuu koko kauden katsomossa. Ilmeisesti pelaaja itsekin oli toivonut kauppaa. Nyt saavat Bartleysta sitten waiverit jo läpäisseen puolustajan ja organisaatiossa on puolustuksen syvyystilanne sama kuin oli ennen kauppaa, kun taas sinne olisi tullut vajetta jos olisivat menettäneet Tinordin ilmaiseksi waivereiden kautta.

Mitään vaihtoarvoahan Tinordilla ei ole. Menihän Gormleykin juuri waivereista läpi entisenä ykköskierroksen varauksena. Onko Tinordi yhtään sen parempi? No on kai sen jonkin verran kun Montreal ei halunnut yrittää laittaa waivereihin vaan tekivät tämän mieluummin varmistaakseen että organisaatiolla on tosiaan puolustuksessa edelleen se syvyyspakki varmuudella.

Scottin sisällyttäminen lienee sopiva keino saada se pois All-Stars ottelusta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Aika onnettomaksi oli Tinordin vaihtoarvo mennyt. Olihan niitä monia, jotka ovat sitä mieltä ettei Tinordista tule mitään. olisi luullut, että hänestä olisi sentään saanut edes 3. tai 4. kierroksen pickin.
 

Snagari

Jäsen
NHL voi ihan oikeasti haistaa vitun jos kauppaan piti mahduttaa John Scott pelkästään sen takia että tämä ei pelaisi All Star ottelussa. Bob McKenzien mukaan Scottia oli pyydetty useaan otteeseen vetäytymään tähdistöottelusta mutta tämä oli kieltäytynyt. Nyt sitten tämä. Vituttaa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Scottin sisällyttäminen lienee sopiva keino saada se pois All-Stars ottelusta.
Säälittävää toimintaa NHL:n osalta. Ensin pyydetään faneja äänestämään ja kun ne äänestävät, tälläisellä pelleilyllä sitten muokataan äänestystulosta.

Jäätävää...
 

Jwec

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Siis mitä hittoa? Scott kuuluu olla Allstars ottelussa jos mies itse näin haluaa. Hänet on sinne äänestetty ja silloin hänen myös kuuluisi pelata siellä. NHL:tä kyllä uskomatonta pelleilyä jos Scott ei sitten tämän takia pelaa pelissä. Ja myöskin keskisormennäyttö Scottia äänestäneitä ja ylipäätään Allstars äänestyksessä äänestäneitä kohtaan.

"Hei, meillä on tällainen kiva idea että te fanit saatte äänestää kapteenit Allstars otteluun"
"Ai kiva, no me äänestetään John Scottia"
"Ei sittenkään mitään. John Scott ei pelaa Allstars pelissä ja teidän fanien äänet ei merkitä mitään"

Itse en siis äänestänyt Scottia mutta silti tämä meininki on aivan uskomatonta.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
#NHL TRADE RUMORS: Jonathan Drouin Trade is VERY CLOSE. Any time now. Stay Tuned. Sounds like the St. Louis Blues...
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
NHL voi ihan oikeasti haistaa vitun jos kauppaan piti mahduttaa John Scott pelkästään sen takia että tämä ei pelaisi All Star ottelussa. Bob McKenzien mukaan Scottia oli pyydetty useaan otteeseen vetäytymään tähdistöottelusta mutta tämä oli kieltäytynyt. Nyt sitten tämä. Vituttaa.
Jep sekä Coyotes että liiga itse esitti tämän toivomuksen hänelle. Miksi? Ihan sama kuinka paska pelaaja on mutta on toi nyt aika törkeää käytöstä sekä seuralta että liigalta. Ei yksi John Scott millään tapaa pilaa yhtä tähdistöottelua, kenties tekee siitä vielä kiinnostavamman omalla tavallaan.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ja Gary Bettmanin suosio vain kasvaa kasvamistaan. On tämä uskomaton liiga. Ensin perseillään World Cup formaatti ja nyt tämä. Puhumattakaan kaikesta muusta aiemmasta perseilystä.
 

Snagari

Jäsen
John Scott on vuosiaan uhrannut itsensä tuolle liigalle ja sen tähtipelaajien suojelulle (sopivasta korvauksesta, toki) ja NHL suorastaan sylkee miehen kasvoille. Kaiken lisäksi Scottin vaimo odottaa kaksosia ym. Ymmärrän että pelaajat ovat pelinappuloita jne. mutta jos totta puhutaan niin kukaan ei halua John Scottia, ilman tätä tähdistöottelun paskaa häntä ei olisi kaupattu mihinkään. Vitun idiootit.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miksi Scott ei nyt saa sitten pelaa tähdistöottelua? On kyllä aika jäätävää toimintaa NHL:n puolelta tämä, todella säälittävää ja ala-arvoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös