Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Leikkikalugangsteri, 27.06.2019 klo 05.56.

 1. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 2. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim
  Lainaus:
  Sitten pitää toki ottaa myös huomioon se, että jos Marnerin signaus venyy tuonne kauden alun yli, niin caphit lasketaan sitten jäljellä olevien päivien mukaan (prorated cap hit). Ja mitä pidemmälle sopimuksen allekirjoittaminen venyy, sitä korkeammaksi tuo caphit ensimmäisen kauden osalta nousee. On siis hyvinkin mahdollista, että Marner on koko kauden pelaamatta, jos homma meinaa venyä liian pitkälle, ja sitä kautta nostaisi Marnerin ensimmäisen kauden caphitin jonnekin 13 miljoonan dollarin tuntumaan tai ylikin.

  Leafsilla on muuten Hortonin ja Clarksonin lisäksi myös Hyman ja Dermott kauden alussa vempassa. Viimeksi mainitut toki palaa jossain kohtaa peleille, mutta Hymanin ja Dermottin voisi myös olettaa antavan jotain helpotusta Leafsin palkkatilanteella kauden alussa.

  Offersheet ei muuten minun mielestäni ole Marnernin tapauksessa (tai oikeastaan kenenkään mukaan korkean profiilin UFAn kohdalla) enää iso uhka. Sillä joukkueet joilla on palkkatilaa tehdä kova offersheet just nyt, omaa myös lähes järjestään omasta takaa jonkun/jotkut RFA:t joillekka haluavat varmasti tehdä sopimuksen ennen offersheetin heittämistä.
  Tämän lisäksi pelaajan pitää haluta mennä tuohon seuraan josta tarjous, mikä tiputtaa jonkun Senatorsin käytännössä pois pelistä. Tai ainakin näin itse ajattelen, mutta toki jos pelkkä raha kiinnostaa, niin sitten Senatorskin voi tulla kyseeseen. Siellä tosin omistaja pitänee huolen siitä ettei isoja rahoja jengiin käytetä.
   
 3. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Luin toki - siis ne, jotka varsinainen twiittaaja oli ensimmäisen twiittinsä jälkeen postannut.

  Ei siinä siltikään kommentoitu sitä skenaariota, jos Marner offersheetataan nyt off-seasonilla. Silmääni ei ole vieläkään osunut kirjoitusta, jossa se skenaario huomioitaisiin sekä selitettäisiin tarkemmin kuinka se tapahtuu.

  ***

  Mistään porsaanreiän keksimisestä tässä ei siltikään ole kyse. Jos Marner olisi tehnyt sopimuksen esim. 10 millillä nyt off-seasonilla, olisi Hortonin sopimus voitu hyödyntää täysimääräisesti LTIR:ssä.

  Dubas pelasi tällä liikkeellä itsensä ulos deadlinesta, koska muutoin hänen olisi täytynyt joko tehdä Marnerin kanssa sopimus off-seasonilla (vipuvarsi lähes täysin Marnerin leirillä) tai tehdä "oikeata" tilaa kauppaamalla ukkoa ulos.

  Tämä oli tuossa mielessä hyvä liike Dubakselta, mutta edelleenkin kyse on itse luodun miinakentän seassa operoimisesta. Lisäksi uskon, että tällä liikkeellä Dubas teki Marnerin offersheettiin vastaamisesta hyvin vaikeata. Se oli silti pienempi paha punninnassa.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Yllättävän kusinen caphit, juuri tuo summa.

  Jollain 950k olisi jäänyt tila ylimääräiselle rosteripaikalle, nyt joudutaan kikkailemaan enemmän, käytännössä 21 miehen rosterilla joutuu operoimaan.

  1.1M Copley kannattaisi treidata johonkin minimilapun kakkosmokkeen, niin sillä saisi tilaa 400k ja yhden rosteripaikan.
   
 5. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
 6. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Andreas Borgman (Maple Leafs) <-> Jordan Schmaltz (Blues)

  Lisäksi Evan Rodriguez 1 v, 2 M.
   
 7. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Pavel Buchnevich teki jatkosopimuksen Rangersin kanssa. 2v, 3.25M AAV.
   
 8. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin ehkä kuitenkin helpointa olis ollut myydä Hortonin soppari pois, joku bottom joukkue saisi siitä 5,3 miljoonaa palkkatäytettä, ottamalla vastaan 3,6 miljoonan palkkakulut. Tai nyt Clarksonin kanssa voidaan antaa vaikka 11,55 miljoonaa palkkatäytettä, ottamalla vastaan 3,8 miljoonan palkkakulut.
  No olin miten oli, tehty mikä tehty. Samahan tuo on, miten sen kikkaielee, tismalleen sama raha on mahdollista käyttää Marneriin.
   
 9. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jokainen joukkue on jo yli lattian joten ei löydy oikein tällaisia kumppaneita ottamatta mitään ylihintaista vastaan.
   
 10. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  Lainaus:
  Tästä kiitokset. Nimittäin olen ihmetellyt onko näitä palkkalattiaa kohti pyristeleviä jengejä enää jäljelläkään?

  Muutenkin taitaa olla cappitilat kaikilla sinne kattoon ylettävillä joukkueilla täynnä? Toronto vielä kikkailee Marnerin mukaan kauden alkaessa.

  Muutama vuoden mittainen halpissopimus on jo nähty missä idea on siirtää iso sopimus vuodella eteenpäin.

  Muutamalle semihyvälle pelaajalle jäänee luu käteen. Vaihtoehdot on joko minimisoppari änäriin tai hokkarit reppuun ja kohti Eurooppaa tai Siperiaa. Tai välivuosi / ura pakettiin.

  Näyttäisi että ollaan lähellä tilannetta jossa capit on tapissa ja hyviäkin pelaajia on ilman sopimusta eli tuolileikki on tehnyt tehtävänsä.
   
 11. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  No, Vegas löysi ainakin Toronton, jolla ei nyt varsinaisesti ollut pakko saadaa lisää palkkakuluja.
  Kyllähän tuolla on ainakin muutama joukkue joilla ei ole tarkoitus tänä vuonna vielä pärjätä, ja silloin 11,55 milliä ( 1 vuoden soppareilla) voisi olla 3,8 miljoonan kuluilla houkutteleva paketti.
  Sillloin voi kaupata vaikka jonkun oman vanhan starban ykköskiekan varaukseen ja vauhdittaa rebuildia.
  Itse olisin ehkä ainakin kiinnostunut Ottawan, Detroitin, Kingsien, Anaheimin ja Minnesotan GM:nä miettiämään asiaa.
  No tuskin kuitenkaan tapahtuu, en olisi kyllä koskaan uskonut että Clarkson kaupataan takaisin Torontoonkaan.
   
 12. L.Stanley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Calgary Flames
  Calgary ja maalivahti David Rittich päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Kaksi vuotta ja AAV 2.75 milj. dollaria.
   
 13. Jules W. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MLSE
  Lainaus:
  No tämä skenaario oli aika mahdoton, koska Hortonin sopimusta ei ole vakuutettu, eli miehelle pitää se 3,6 miljoonaa maksaa. Suunnilleen saman verran piti maksaa Patrick Marleaun ulosostosta, joka toki jäi rasittamaan myös Carolinan cappia, mutta kuitenkin reaaliraha oli tässä tapauksessa se pahin rasti. Hintaa Hortonin ulostamiselle tulisi todennäköisesti suhteellisen korkean varausvuoron verran, eikä Toronton kannata siihen lähteä, koska tuo LTIR ei tuota joukkueelle mitään ongelmaa. Eiköhän Dubas kikkaile niin, ettei bonuksia siirry kaudelle 20-21.

  Tuskin Clarksonia olisi Torontoon kaupattu, jos ottajia olisi ollut enemmänkin. Tuo sopimus olisi ollut tässä mielessä paljon houkuttelevampi ja silti se päätyi Torontoon, jolla ei ole lattian kanssa mitään ongelmia, mutta joka pystyi sopimuksesta hyötymään.

  Ei tuon lattian kanssa ole ollut nyt hetkeen ongelmia, joten kyllä nämä siirrot ovat haihattelua. Toronto pystyy nyt tehokkaammin pelaamaan tuon LTIR:n kanssa Clarksonin siirron jälkeen. Ensi vuoden jälkeen nämä molemmat sopimukset ovatkin historiaa.
   
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Ottawahan on yli palkkalattiaan mutta palkkoja taitavat maksaa noin 45 miljoonaa dollaria. Se on erittäin vähän. Toisaalta Colin White on edelleen ilman sopimusta, mutta ei se varmaan joukkueen palkkakuluja nosta yli 50 miljoonan.
   
 15. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Kuinkahan hyvin tuolla valvotaan näitä rahamiesten Nhl:n ulkopuolisten yritysten toimintaa. Joku tilaa ylihintaan toiselta yritykseltä jotain ja kuittaa samalla ulos ostoon hukkaantuneet rahat. Sama veroparatiisiyhtiöiden kohdalla. Ei siitä kiinni kovin helposti ainakaan jää.
   
 16. Töölön Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
  Lainaus:
  Veronkiertoa ja kirjanpitokikkailua kyllä valvotaan aika rankalla kädellä; 2000-luvun alun Enron-skandaali jätti jälkensä. Valvonnan ankaruudesta jokaisella tosin on mielipiteensä.
  Uskon kuitenkin, että esitetyn kaltaiseen ”ylihintaan tilaamiseen” ei paljon ole mahdollisuuksia, sillä siirtohinnoittelusääntelyä on viimeisten vuosien aikana selkeytetty ja laajennettu melko paljon, ja pääsääntöisesti konserninsisäisten myyntien täytyy toteutua markkinahintaisina.
  Mutta aiheeseen liittyen: milloinkohan mahtaa Jumbo (ja mahdollisesti Marleau) tehdä sopimuksen Sharksin kanssa? Yllättävän kauan tässä on mennyt, vaikka ei Sharksilla pitäisi olla enää mitään isoja kaloja hakusessa.
   
 17. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Kiitos, ajattelinkin että asiaan perehtyneemmät tulevat kertomaan vastauksen. Toki tuossa ei varsinaisesti siirtohinnoittelusta ole kyse, mikäli toisen pampun konserni ostaa toisen konsernista. Toki tämä on väärä paikka tälle keskustelulle muutenkin.

  Samoja diilejä tässä odotellaan. Voisiko dominopalikat alkaa kohta jo kaatua?
   
 18. Töölön Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
  Lainaus:
  Aivan, käsitin itse, että puhuit konserniyhtiöistä. Pahoittelut väärinkäsityksestä!

  Jollain tapaa itsellä on kutina, että pelaajien kanssa on sovittu tulevista diileistä, mutta niitä ei ole vielä allekirjoitettu. Täten pelaajille on annettu rauha heidän kesälomiensa ajaksi, ja asiaan palataan ehkä elokuun puolivälissä.

  Sen sijaan RFA-markkinoiden kuumien nimien osalta odottelen uutisia lähiaikoina, ja eiköhän mainittu dominoefekti pyörähdä käyntiin heti, kun ensimmäinen (merkityksellinen) RFA-pelaaja vain sopimuksen tekee.
   
 19. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Noita varmasti tehdään mutta tuntuu jotenkin aivan älyttömältä, ainakin pelaajana, luottaa vaan toisen sanaan.
  Polvi kunnolla paskaks ja nii, tuskin antaa sitä vaikka 8mil/7v sopparia enää.
   
 20. Ralph Jäsen

  Eipä sinne välimieskäsittelyyn taaskaan kovin montaa kertaa tarvitse mennä. Andrew Copp, Christian Djoos ja Evan Rodrigues sen on jo käynyt eli kolme kappaletta, plus vielä on seitsemän muuta vaihtoehtoa jäljellä.

  Torstaina on aikataulussa Remi Elie, perjantaina Will Butcher ja Linus Ullmark sekä sunnuntaina Joel Edmundson, Anton Forsberg, Rocco Grimaldi ja Jake McCabe. Sabres sinne meni jo kerran Rodriguesin kanssa ja vielä on kolme muuta pelaajaa heillä jäljellä.
   
 21. Töölön Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
  Lainaus:
  Viittasin siis (hieman epäselvästi) Marleaun ja Thorntonin diileihin. Noissa muissa soppareissa asianlaita ei tietenkään ole näin.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Uskoisin, että noiden kahden lisäksi myös Justin Williamsilla on sama tilanne. Eli asioista on jo sovittu, mutta julkistetaan joskus myöhemmin.
   
  Töölön Tavares tykkää tästä.
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vasilevskille 8 vuoden jatko, AAV $9.5 miljoonaa.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Seuraava kesä tulee olemaan aika mielenkiintoinen.
   
 25. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Joo, katselin Tampan sopimustilannetta, ja jollei cap nouse tooodella paljon niin jokuhan tuolta on ulostettava. Mutta tosiaan, ensi kesän ongelmia.