Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Leikkikalugangsteri, 27.06.2019 klo 05.56.

 1. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Kyllähän Beleskeyn voi haudata farmiin, mutta hivenen hämäävästi sanottu että tilaa vapautuisi "ainakin miljoonan verran". Puolet Beleskeyn caphitistä jää rasittamaan palkkakattoa ja jos tilalle nostetaan minimisopparin pelaaja (0,7 milliä) niin käytännössä tilaa tulee lisää 0,2-0,3 miljoonaa.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo kävi oikosulku Beleskeyn kohdalla. Ties mihin davidclarksoniin hänet sekoitin. Farmiin voi haudata ja näin varmaan tapahtuukin.
   
 3. müller Jäsen

  Lainaus:
  Joo, näköjään, pikaisen vilkaisun perusteella Tennesseen tulovero on huimat 3% tulotasosta riippumatta.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuo on siis välimiehen päätös. Miten menikään, voiko Jets tässä kohtaa todeta, että kiitos ei ja päästää pelaajan vapaille markkinoille? Tuossa oli muutama sääntökiemura, joita en juuri nyt muista enkä löydä.

  edit: vaikka varmaan kohta joku tulee sanomaan tähänkin, että kato vittu googlesta.
   
 5. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Taitais vaatia isomman sopimuksen, raja tais olla jossain neljän millin kieppeillä mistä voi kävellä pois.
   
 6. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  Joo siis välimiehen päätös, unohdin mainita. Mutta ei itselläkään tietoa miten tuo menee.
   
 7. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Huima insentiivi tuo neloskieppi. Aika iso palvelus kuitenkin Vegasille.

  Varmaankin Marner tulee signaamaan 10.5M lapulla, kun tuolla on nyt LTIR:ssä 10.55 miljoonaa.
   
  Vislami tykkää tästä.
 8. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Ympyrä on sulkeutunut.

  Katoin kans et parempi nyt saada sit se 10.5 per vuosi lappu aikaiseksi, muuta ei mahdu.
   
 9. Bob Sacamano Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Mä oon elätellyt toiveita, että joku GM menisi vielä halpaan Stromen kanssa, mutta taitaa olla turha toivo. Noin niinkuin Rangers-palkkakattoihin palatakseni.
   
 10. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Tämä Clarksonin treidi oli ehkä kesän kummallisin liike.

  Toronto on tällä hetkellä yli palkkakaton ja sen täytyy olla cap compliant ennen kuin se voi heittää Hortonin ja Clarksonin LTIR:ään. Torontolla ei myöskään ole sanottavammin waiver-vapaita ELC-sopimuksia, joita se voisi hyödyntää tuossa tilanteessa. Käytännössä Toronto on samassa tilanteessa kuin jossa Vegas oli ja josta se pääsi eroon.

  Joko Clarkson liikkuu vielä johonkin Ottawaan tai sitten Marner ei tee jatkosopimusta (=kaupataan). Muu ei oikein ole mahdollista, mikäli nyt en ihan pihalla ole.

  Edit. Toki Marner voi tehdä sopimuksen sitten vasta sen jälkeen kun LTIR-mahdollisuus on hyödynnetty. Mutta Dubasilta vähän erikoista ikäänkuin laittaa itselleen käsiraudat offersheettia ajatellen. Ellei se sitten juuri se ole tarkoitus - eli tehdä olosuhteet Marnerille sellaisiksi, että jos offer sheet allekirjoitetaan, niin Toronto ei siihen pysty vastaamaan ja täten ikäänkuin eliminoida Marnerilta mahdollisuus offersheetilla saada haluamansa sopimus nimenomaan Torontolta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019 klo 09.21
 11. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mä en vaan mitenkään ymmärrä tätä diiliä.
  Sparksista olisi pitänyt saada jo joku 3/4. kierroksen varausvuoro, Clarksonin ottamisesta olisi pitänyt saada 2. kierroksen varausvuoro. Mitäköhän Dubas oikein puuhailee?
  Joku muu juttu tässä pitää olla takana, en ymmärrä miksi tämä muuten tehtiin. Käsittämätön diili.
   
 12. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Sparksista ei olisi pitänyt saada mitään.
   
  Oranssia tykkää tästä.
 13. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ei muuta tilannetta miksikään, käsittämätön diili silti.
   
 14. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ei toki, harkittu liike Dubasilta, ja hyödytti molempia osapuolia.

  Asia hienosti avattu tässä ketjussa twiittejä:
  Earl Schwartz on Twitter

  Lyhyesti, ennen kauden alkua Marnerille olisi koska tahansa löytynyt cap-tila off-season LTIR:n avulla, tämä helpotti tilan saamista kauden alkamisen jälkeen.

  Lainaus:
  Sparks oli puhdas contract dump, vaihtoarvo oli täysi nolla, yritetty tyrkyttää joka suuntaan koko kesä ja kukaan ei huolinut.

  Käytännössä siis Leafs maksaa dollareita jotain $200k (vakuuttamaton osuus Clarksonin palkasta), helpottaa omaa LTIR-säätöään ja saa neloskiepin. Vegasin ei tarvitse käyttää LTIR:ää ja täten cap-tilaa kertyy kohti deadlinea mennessä. Uskoisin että molemmissa päissä ollaan tyytyväisiä kauppaan.
   
 15. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  ^ Oman ymmärrykseni mukaan tuo off-season LTIR-mahdollisuus ei ole niin yksinkertainen kuin kauden jo alettua. Yksityiskohtia en tosin muista, mutta juuri Vegsin osaltahan tärkeänä pidettiin sitä, että saavat Clarksonin ulos ennen kauden alkua. Ei siinä niin paljoa ollut kyse tuosta deadlinelle kumuloituvasta capista. Tuossa twiitissäkin puhutaan nimenomaan kauteen menemisestä ilman Marneria sopimuksen alla enkä kieltämättä ihan ymmärtänyt tuota twiittiä. Siinä ei mielestäni selitetty tuota off-season LTIR-puolta, mikä on se ainoa mahdollisuus, että tuossa on järkeä. Mielestäni tuo CBA-lainaus ei myöskään asiaa avannut. Se siis jäi auki, että miten ja mihin perustuen Toronton operointimahdollisuudet kasvoivat Clarksonin hommaamisen myötä.

  Sparksista ei hirveästi cap-tilaa tullut, koska tuo olisi voitu upottaa farmiin anycase.

  Edit. Nyt taisin hiffata tuon kuvion. Eli siis ilmeisesti liiga ei sallisi sitä, että Toronto tekisi kauden alettua sopimuksen Marnerin kanssa ja vasta tämän jälkeen laittaisi Hortonin LTIR:ään. Ja Hortonia ei sinne voi laittaa, ellei cap-tilanne tosiasiassa jo ylity (tämän kyllä tiesinkin). Eli teknisesti marssijärjestys on aika tiukka, mikä olisi aiheuttanut ongelmia kauden alettua.

  Joskin tuossa twiitissä kyllä sivuutetaan täysin se skenaario, jossa Marner hyväksyy sopimuksen/offersheetin ennen kauden alkua. Kuten totesin, niin olen hyvin varma, että offseasonilla LTIR-kikkailut ovat monimutkaisempia ja tätä puolta olisi hyvä jonkun asiasta tietävä avata.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019 klo 10.09
 16. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Lainaus:
  Suosittelen perehtymään @Footless 'in viestiin. Alkaa kummasti aukeamaan.
   
 17. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Luitko ne kaikki twiitit, niitähän oli pitkä ketju?

  Offseason LTIR on mysteeri, käsittääkseni/muistaakseni sitä on Leafs käyttänyt kerran, enkä ole oikein mihinkään järkevään keskusteluun/infoon siitä törmännyt. Leafsin capologist (sori english) on ehkä NHL:n osaavin juuri CBA:n liittyen, oltuaan pitkään central registryn palveluksessa neuvomassa joukkueita siihen liittyen, sekä oli mukana kirjoittamassa CBA:ta juuri asiaan liittyen.

  Joka tapauksessa kaiken järjen vastaisesti Leafsin oli järkevää ottaa Clarkson listoille ja hyötyä siitä vielä pickin lisäksi. Huomattavaa on myös se, että sekä Clarksonin että Hortonin sopimukset loppuvat tähän kauteen, joten siinä mielessä lisärasitetta tuleville kausille ei tullut.
   
 18. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Joo kyllähän Brandon Pridham on nero näissä asioissa ja oli tosiaan mukana kirjoittamassa nykyistä säännöstöä.
  Mä en ihan koko CBA.ta ymmärrä näköjään, en oikein ymmärrä miten tämä auttaa Toronton tilannetta, ymmärrän sen että se ei palkkatilannetta pahenna, jotentreidillä ei ole sinänsä mitään väliä. Korvaus oli mielestäni silti surkea siitä, että otettiin Clarksonin soppari.
  Jos tämä nyt helpottaa kikkailua, niiin hyvä, olihan siellä jo Horton, Dermott, Hyman on kaikki LTIR listalla jo. Sinne vaan jonon jatkoksi. Otetaan sitten Hossa seuraavaksi. Saadaan kohta 100M$ täyteen.
   
 19. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  En oikein ymmärrä miten tuosta olisi voinut enemmän saada. Suoraan LTIR:lle menevä sopimus, josta ei tarvi maksaa oikeita dollareitakaan juuri ollenkaan. Ei se Vegasille niin iso rasite olisi ollut, että olisivat siitä mitään kärkipään pickejä olleet valmiit maksamaan. Mielestäni ihan käypä korvaus, varsinkin kun ottaa huomioon että Clarksonin sopimuksesta hyötyy myös Leafs.
   
 20. Kental Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Lainaus:
  Onhan tuossa jo ihan sekin, että tämä mahdollistaa LTIR-tilan hyödyntämisen kokonaisuudessaan cap-tilanteen kärsimättä. Ilman Marnerin sopimusta tai muuta jotain syvyyshankintaa merkittävämpää rahankäyttöä Leafsin olisi ollut mahdotonta päästä cappiin asti, jolloin Hortonin LTIR:n cap-helpotuksesta olisi kyetty käyttämään vain osa.

  Korvaus on siis aika loistava siitä, että Leafs sai tuollaisessa skenaariossa käytännössä parisen miljoonaa pelivaraa cappiin. Fiksu win-win treidi, josta ei voi myöhempääkään harmia syntyä, kun soppari tosiaan umpeutuu kauden jälkeen.
   
 21. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Niin se olikin niin, että koko LTIR summa/sopimus pitää käyttää kerralla, eli kun Toronto ilmoittaa Hotononin LTIR:n piiriin, niin jos he eivät ylitä palkkakattoa kuin 1,5miljoonalla, niin he eivät voi ilmoittaa kuin 1,5 miljoonaa LTIR:ään. Ja nyt kun Marner signaa 10,55 millin sopparin, saadaan varmasti koko summa LTIR:llä korvattua. Bonuksetkin on pieniä tällä kaudella, niin eivät aiheuta suurta ongelmaa ensi kaudeksi. Leafs taas varmaan kikkailee pelaajia farmiin välipäiviksi koko kauden ajan.
   
 22. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Aika paljon tullut pyöriteltyä näitä LTIR sun muita eri joukkueiden kuvioita omalla cap-kalkulaattorilla, kun tämän kesän tilanteet ovat olleet niin kimurantteja. Mutta tässä Toronton tapuksessa kuvio on aika selvä.

  Rajat tuolle LTIR-kikkailulle antaa lähinnä se, että kauden alla pitää olla vähintään 2+18 rosteri jalkeilla, josta caphitit lasketaan. Tai sitten max 23 pelaajaa, kuitenkin, jotain 20-23 caphitin väliltä.

  Jos joukkueella on yksi äijä LTIR:ssä koko kauden, niin kaikista ideaalisin perustilanne olisi toimia noin 3.7M arvoisen sopparin kanssa ja jos omistat 4 ELC-paperia, jotka on pedattu kauden alkuun ylös joukkueeseen. Silloin vain yksinkertaisuudessaan lähettää 1.päivänä ne ELCt teknisesti alas ja LTIR-mies lasketaan 1.päivänä capiin mukaan. 2.päivänä sitten LTIR-mies siirtyy sinne LTIR ja nostaa nuo 4 ELC:tä ylös.

  Eli näin:
  Kauden 1.päivä
  - 3.7M LTIR mies mukaan laskettuna vielä "terveenä".
  - 2+18 = 20 pelaajan rosteri (minimi)

  Kauden 2.päivä
  - 3.7M LTIR-mies LTIR:ään, ylimääräinen cap tila vapautuu ylitettäväksi ja myös yksi rosteripaikka vapautuu käyttöön.
  - 4x 925k ELC ylös (yht 3.7M) = 2+21 = 23 pelaajan rosteri (maksimi)

  Tämä kauden alkuhetki määrittää sitten sen maksimirajan, jonka alla koko kausi operoidaan.

  Mutta kaikissa tapauksissa, joissa tuon LTIR-pelaajan caphitti ylittää tuon 4M tason, homma menee vaikeaksi kun neljän rosteri-spotin kikkailulla ei saa tehtyä sitä tilaa kuin sen nelisen milliä. Vaikka nyt jonkun kalliimmankin pelaajan waiveroisi, niin hyvitystä tulee vain 1.025M. Ja rosteri spottien määrä pitää olla tuon 20 ja 23 välissä. Et voi waiveroida viittä pelaajaa tehdäksesi tilaa 5 milliä.

  Porsaanreikä tämän asian kiertämiselle on sitten tuo, että sopimukseton RFA tekee sopimuksensa vasta kauden alun jälkeen. Eiköhän tuo Marnerinkin kohdalla ole nyt suullisesti sovittu, että näin toimitaan. Ainoa lupaus mitä Dubas tässä tarvitsee on se, ettei Marner aio hyväksyä yhtään offer-sheettiä.

  Tai periaatteessa, tuo kriittinen lukema on nyt juuri se neljän ykkösen tarjous, jossa Marnerin voi antaa kävellä pois, koska kompensaatio tule olemaan niin hyvä.

  Lähinnä rasittavan tästä tekee Marnerin kohdalta se, että kun tästä porsaanreiän kiertämisestä ei voi puhua julkisesti ja media on siitä jatkuvasti kyselemässä. Vittumaiset pari kuukautta edessä. Sama Dubasilla.
   
  Hockey Puck, V-G- & avs tykkäävät tästä.
 23. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Capfriendlystä kun katsoo nyt sen Toronton tilanteen, siellä on 12 hyökkääjää + 8 puolustajaa + 2 maalivahtia sopimuksen alla ja "ylhäällä".

  Mutta kauden alussa, 1.päivänä, myös Clarkson ja Horton lasketaan terveisiin mukaan. Näin rosteri olisi 14+8+2 =24 pelaajaa, eli yhdellä yli.

  Toronto on capin yli näillä caphiteillä 734 699 dollaria, eli kun Mooren tai Petanin 775k waiveroi siinä 1.päivän tilanteessa, niin silloin ovat 40 tonnia capin alla, 23 pelaajan rosterilla. Tämä asettaa sen capin, jonka alla sitten koko kausi operoidaan, kun LTIR:ää aiotaan käyttää.

  2.päivänä Clarkson ja Horton menee LTIR, josta vapautuu 10.55M LTIR-ylitykseen ja varmaan hyvin lähelle tuota numeroa Marner tulee signaamaan. Clarkson ja Horton vapauttaa 2 rosteripaikkaa ja Marner ottaa yhden. Näin kausi joudutaan toimimaan 22 pelaajan rosterin avulla.

  Jos taas Marner signaa jotain alle 9.8M, niin tämä mahdollistaisi 23.pelaajan käytön, kun jonkun 700k minimipalkan lappusen voisi nostaa Marnerin lisäksi ylhäällä olevaan rosteriin.

  Jos taas Marnerin palkka lähtee lapasesta ja menee yli tuon 10.55, niin Leafs joutuu pärjäämään vain 21 pelaajan rosterilla. Yksi 700k per rosterispotti, menee teoriassa koko kuvio. 12 miljoonan paperilla ei pystyisi jalkauttamaan enää hyväksyttävää rosteria. Sitten olisi pakko kaupitella taas väkeä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019 klo 15.33
  Hockey Puck, Merovingi, Scipio ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 24. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Näistä osa on julkaistu jo aiemmin, mutta Pontus Åbergiin en esimerkiksi muista törmänneeni Torontoon liittyen ennen.

  Capfriendly:
  The Toronto Maple #Leafs have signed 7 free agents:

  Pontus Aberg (1yr 700k)
  Kenny Agostino (2yr $737.5k)
  Tyler Gaudet (1yr 2-way $700k)
  Kalle Kossila (2yr 2-way $700k)
  Nick Shore (1yr $750k)
  Garrett Wilson (1yr $725k)
  Kevin Gravel (1yr $700k)

  Toronto Maple Leafs - CapFriendly - NHL Salary Caps