Mainos

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

  • 808 492
  • 2 280
Tila
Viestiketju on suljettu.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuohon Skinnerin sopimukseen on kirjoitettu joka puolelle, että tuo muuttuu viimeisinä vuosina juuri sellaiseksi roskasopimukseksi jollaista kukaan ei huoli kontolleen.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuohon Skinnerin sopimukseen on kirjoitettu joka puolelle, että tuo muuttuu viimeisinä vuosina juuri sellaiseksi roskasopimukseksi jollaista kukaan ei huoli kontolleen.
Toisaalta kyseessä on eliittitason luistelija (käsittääkseni?), joten siinä mielessä pitkä sopimus ei ole niin riskialtis. Reilusti liikaa dollareita noissa huhuissa kylläkin.
 

Tornados

Jäsen
Buffalon oli mielestäni lähes pakko saada sopimus tehtyä joukkueen uskottavuuden säilyttämiseksi. Skinnerin puolelta tätä hyödynnettiin ja saatiin puristettua ylimääräinen miljoona/vuosi. Joukkueelle Skinner on kuitenkin tärkeä palanen ja uskoisin hänen pärjäävän kohtuullisesti vaikka luistin rupeaisi vähän painamaankin viimeisinä vuosina. Maalintekijänä Skinner on ollut luotettava ja viime kausikin oli oikein hyvä Buffalossa varsinkin muuhun joukkueeseen verrattuna.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Toisaalta kyseessä on eliittitason luistelija (käsittääkseni?), joten siinä mielessä pitkä sopimus ei ole niin riskialtis. Reilusti liikaa dollareita noissa huhuissa kylläkin.

Kolmeen kauteen Skinnerillä ei ole tainnut olla nyt yhtään aivotärähdystä, mutta kuuden ensimmäisen kauden aikana hänellä oli niitä kolme kappaletta. Aivotärähdyksestä voi parantua täysin, mutta muistaakseni olet alttiimpi uusille jopa yhden jälkeen.
 

Knap

Jäsen
Eihän tuo sopimus mikään hyvä ole, mutta kuten täälläkin mainittu, ennemmin tuollaisille pelaajille maksaa vähän ylihintaa, kuin niille 3-4 kentän jätkille. Loppuunsa, joukkueessa voi olla joitan ylihintaisia pelaajia, mutta joillain täytyy olla myös niitä alelappuja.

Skinner ei ole muuten koskaan pelannut playoffeja.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Koitetaas saada vähän jotain sisältöä ja järkeä tähän keskusteluun sen sijaan, että keskustelu pyörii sellaisten älyttömyyksien ympärillä kuin että Eichel on ylipalkattu, koska hän on jeffcarter ja tehoilee vain ylivoimalla.

***

On aika selvä asia, että Skinner on pelaajatyypiltään puhtaan offensiivinen pelaaja, joka on tässä suhteessa profiloitunut maalintekijäksi. Tältä osin kyse on siis kaikkein kalleimmasta "hyödykkeestä", josta pelaajille maksetaan (tässä sivuutetaan kokonaan se, että onko kyse tärkeimmästä).

Toisen ketjun viestissä tuotiin verrokkiesimerkkeinä esille viime off-seasonilla sopimukset tehneistä Pacioretty, JVR ja Kane.

Kaksi ensimmäistä noista ovat useamman vuoden vanhempia ja Paciorettyn kohdalla jo edelliskaudella oli havaittavissa, että uran huippu on jo takanapäin. Liiga menee koko aika nopeammaksi eikä Paciorettyn jalka enää ainakaan kevene. JVR:n sopii hieman sama, mutta sillä erolla, että jalkanopeus ei ole ikinä ollut hänen vahvuutensa. Tästä huolimatta jossain vaiheessa tulee vastaan se piste, jossa liike hidastuu sen kriittisen pisteen alle. Esimerkkejä tästä on paljon. Hänen tehonsa ja maalinsa ovat myös muihin verrokkeihin nähden korostuneemmin ylivoimalla syntyneitä. Evander Kane taas on pelaajatyypiltään enemmänkin grinder, joka ylivertaisten fyysisten ominaisuuksiensa ansiosta saa tehtyä maaleja keskiverto top-6-hyökkääjää enemmän. Muut offensiiviset työkalut hänellä ovat sitten monta pykälää heikommat kuin mitä muilla verrokkeilla. Hän on myös pelaaja, jonka käyttökelpoisuus putoo täyteen nollaan, jos fysiikassa tapahtuu pudotusta, mikä voi hyvinkin olla edessä ottaen huomioon hänen tästä porukasta kaikkein eniten kuluttaja pelityyli (jonka seurauksena hän missaa joka kausi isomman määrän otteluita). Kukaan näistä pelaajista ei tarjoa merkittävässä määrin mitään heidän hyökkäyspään pelaamisen lisäksi. Skinner nähdäkseni kestää aikaa näistä kaikkein parhaiten. Hänen vahvuutensa ei ole pelkästään luistelu vaan nimenomaan luistelutekniikka. Hän on varmasti teränkäytöltään ja muuten teknisesti liigan paras luistelija. Hänen luistelunsa ei siis ole siinä määrin riippuvainen fysiikasta kuin taas esim. E.Kanella.

Skinnerin hyökkäyspään pelaamisen osalta ei kannattane lähteä tekemään tarkastelua puhtaasti tehopisteiden osalta. Siitä huolimatta, että hänellä onkin useampi yli 30 maalin kausi ja yksi 40 maalin. Skinnerin etu on se, että hän kykenee maalintekoon nimenomaan tasakentällisin. Vuodesta 2015 lukien tasakentällisin häntä enemmän on kyennyt tekemään maaleja ainoastaan P.Kane ja Ovechkin. Viimeksi Buffalossa tasakentin yhdellä kaudella maaleja enemmän tehnyt pelaaja oli Mogilny jostain 90-luvun alkupuolelta. Hän on siis tasakentin ihan korkeinta eliittiä, mitä tulee maalintekoon. Hyökkäyspään pelaamisen osalta häntä on mös syytä verrata muihin pelipaikkansa edustajiin.

Berkshire on muutaman kauden ajan tehnyt vertailua ja rankingia pelipaikoittain, joissa hän on kategorisoinut elementteinä muun muassa "offense". Tämä perustuu siis tilastoihin ja esimerkiksi tuohon on otettu otoksena iso kasa erilaisia muuttujia, kuten maalipaikkojen luonti, maalipaikkoihin johtaneiden syöttöjen onnistuminen jne.

Kauden 2016-2017 osalta Skinnerin hyökkäyspään arvio tässä tarkastelussa oli koko liigan vasemmista laitureista paras. Kyseisen kauden tarkastelussa Berkshire ei ollut vielä ottanut mukaan "difficult"-kategoriaa, mikä siis koostuu muuttujista kuten vastustajat, kenttäkaverit jne. Seuraavana vuonna tuo kategoria oli mukana.

Kauden 2017-2018 tarkastelussa Skinner ei tokikaan ollut enää kärjessä (joskin edelleen kärkipäässä), mutta tuo paljasti sen, että Skinnerin "difficult"-sarake oli yksi haastavimmista kaikkien vasempien laitureiden joukosta. Kun tuo yhdistettiin "offense"-sarakkeeseen, ainoa selvästi hänen edellään oleva vasen laituri oli Taylor Hall. Viime kautta lukuun ottamatta Skinner on joutunut pelaamaan pääasiassa heikkojen ketjukavereiden kanssa. Ylipäänsä, jos tarkastellaan vasempia laitureita, niin kokonaisuudessaan Skinneria kovemmat työkalut vasemmista laitureista hyökkäysalueella on mielestäni ainoastaan Hallilla ja Panarinilla. Esim. Marchand on mielestäni tässä suhteessa korkeintaan tasavertainen ja Ovechkin on hieman liikaa laukauksensa varassa (joskin se sitten tuoki hirvittävän edgen muihin).

Skinnerin sopimuksen mahdollista ylihintaisuutta arvioitaessa täytyisi luonnollisesti tietää, mikä se sopimuksen arvo on. Siinä on aika iso ero, onko se 8,5 vai 9,5 miljoonaa.

Joka tapauksessa, nykyään tällaista tarkastelua ei yksinkertaisesti voi tehdä, jos ei oteta huomioon caphitin prosentuaalista suhdetta palkkakattoon. Ben Matthewson tarkasteli twiitissänsä asiaa siltä kantilta, että jos otoksen kelpuutetaan viime kaudelta sellaiset pelaajat, jotka ovat tehneet +25 maalia ja tehneet sopimuksen UFA-statuksella, niin keskiarvoltaan tällaiset sopimukset vastasivat prosentuaalisesti cappia lukemalla 10,58. Mikäli ensi kaudella cap-lukema on 83 miljoonaa (se on todennäköisesti hieman alhaisempi) vastaisi se siis 8,78 miljoonan caphittia. Tähän on syytä huomata se, että Skinnerin 40 maalia ylittää aika kirkkaasti tuon tarkastelun alarajan eli 25 maalia.

Kysymys ei siis ole siitä, etteikö tuo mahdollinen 9 miljoonan sopimus olisi markkinahintainen Skinnerin kaltaiselle eliittimaalintekijälle hänen pelipaikkansa huomioon ottaen. Kysymys on enemmänkin siitä, että onko tuosta "hyödykkeestä" järkeä maksaa tuota summaa. Fakta vain hieman on, että se on pakko maksaa, jos sen haluaa. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että ei ole. Buffalon tilanne vain valitettavasti on se, että tuota osaamista uupuu joukkueesta liian paljon ja Skinneriin tuon summan laittaminen on kuitenkin huomattavasti järkevämpää kuin +10 miljoonan maksaminen kakkoskorin kavereille kuten Nyquistille tai Johansonille saman "hyödykkeen" saamiseksi.

Late-edit:

Piti nyt ihan mielenkiinnosta katsoa, keiden senttereiden kanssa Skinner on pääasiassa pelannut noina Carolina-vuosinaan aikavälillä 2015-2018.

Aika nopeasti huomaa, että ylivoimaisen enemmistön tasakenttäminuuteista hän on pelannut Victor Raskin, Derek Ryanin ja Riley Nashin kanssa.

Jonkun/joidenkin kanssa hän on pelannut kaikkinensa noin 2650 minuuttia ja muiden kanssa ainoastaan noin 820 minuuttia. Hän on siis pelannut valtaosan tuosta ajanjaksosta puhtaiden bottom-6-senttereiden kanssa ja vain yhden kauden eliittisentterin kanssa (Eichel). Tästä huolimatta liigassa on ainoastaan kaksi pelaajaa, jotka ovat pystyneet tekemään tuolla aikavälillä enemmän tasakenttämaaleja kuin Skinner. Tehtyjen maalien ero näihin kahteen on 5-10 maalia. Uskaltaisin väittää, että aika kovempien pelimiesten kanssa on kumpikin näistä nuo minuuttinsa pelannut kuin Skinner.
 
Viimeksi muokattu:

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Skinnerin sopimus on aika posketon, koska kyse ei ole kuitenkaan mistään eliittitason tekijästä. Mutta ei se ole tyhmä, joka pyytää vaan se, joka maksaa ja Jeff voi nauraa matkalla pankkiin. Mielenkiinnolla odottelen Marnerin sopimusta, koska tämä määrittää taas sitä taas yhden piirun tarkemmaksi.
Skinnerin ja Marnerin tulevilla sopimuksilla ei ole juuri muuta yhteistä kuin se, että molemmat ovat laitahyökkääjiä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tuohon Skinnerin sopimukseen on kirjoitettu joka puolelle, että tuo muuttuu viimeisinä vuosina juuri sellaiseksi roskasopimukseksi jollaista kukaan ei huoli kontolleen.

Tämä sama riski on toisaalta olemassa melkein jokaisen 27-29 -vuotiaan tähtipelaajan, jonka kanssa ollaan sorvaamassa kahdeksanvuotista sopimusta, kohdalla.

Skinnerin ollessa kolmenkympin molemmin puolin sopimuskausilla 3-5 Sabres saattaa hyvinkin olla jo vakavasti otettava contender. Jos amerikkalaisurheilun kirotussa kaupungissa silloin vihdoin nostellaan Cupia Skinnerin ollessa yksi joukkueen avainpelaajista, niin kuinka paljon lopulta haittaa, vaikka sopimuksen viimeiset vuodet olisivat ongelmajätettä?

Eihän spekuloitu 9x8 missään nimessä hyvä diili ole Sabresin kannalta, mutta vähitellen Sabresin pitäisi pystyä kokoonpanon aukkoja täyttämään ja ilman Skinneriä niitä olisi ollut yksi enemmän. Botterill on pakkoraossa ja tätä Skinnerin päässee hyödyntämään.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Skinnerin sopimuksen mahdollista ylihintaisuutta arvioitaessa täytyisi luonnollisesti tietää, mikä se sopimuksen arvo on. Siinä on aika iso ero, onko se 8,5 vai 9,5 miljoonaa.
Katsotaan mihin neuvottelut johtavat. Noista molemmat summat vaikuttavat korkeilta pelaajalle, joka on tehnyt parhaimmillaan hieman reilut 60 pistettä urallaan. Ikää alkaa Skinnerillä olemaan sen verran, että pitkän sopimuksen myötä on suuri riski sille, että seura joutuu useiden huonojen vuosien maksumieheksi. Pieni pelaaja taantuu todennäköisesti isoa hitaammin mutta silti organisaation kakkospalkkapussin sitominen 27-vuotiaaseen, jonka taso tulee väistämättä laskemaan sopimuksen aikana on riski. Onko käsissä tilanne, että Sabresista tulee pitemmällä tähtäimellä kovempi joukkue, jos Skinneriin menevät rahat käytetään muualle?
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Skinner tehnyt keskimäärin 30 maalia täyden kauden aikana uransa aikana ja mies on nyt 27-vuotias. Lisäksi Skinner on todella epätasainen ollut ja maalit tulee putkissa. Aivan järjetön pahvi. Muutenkin nämä nykysopparit saa kyllä meikäläisen hieromaan silmiä. Siihen nähden palaan edelleen Teuvon lappuun joka siis tehtiin syssyllä, niin perhana kun oli Carolinalta huikea lappu. 5,4 milliä kaudessa miehestä joka jäi muutaman pisteen 80-pisteen rajasta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Skinner tehnyt keskimäärin 30 maalia täyden kauden aikana uransa aikana ja mies on nyt 27-vuotias.

Tuokin on hauska lukema. 30 maalia keskimäärin.

Sama kun on Patrik Laineen uran tähän mennessä huonoin lukema selkä paskana pelatessa.

***

Kovasti on ollut puhetta nyt jostain uudesta USA:n TV-sopimuksesta, joka tulee tuomaan vuoden 2021 jälkeen niin helvetisti NHL:lle lisätuloja, että cap menee sen jälkeen heittämällä päälle 100M.

Se ehkä voisi toimi selityksenä tälle irtonaiselle rahalle. Buffalokin voisi ylimaksaa Skinnerille näin ens alkuun, koska cap ei ole lähivuosien ongelma. 9M on suhteellisesti paljon lähivuosien 80 miljoonasta, mutta ei se sitten enää +100M capillä sopparin loppuvuosina ole kummoinenkaan osuus.

Kausien 2008-09 2013-14 välillä cap pyöri suht stabilisti 56-64 miljoonan välissä ja 9M 100miljoonan capilla olisi silloin ollut noin ~5.6M arvoinen paperi. Ens kauden 83 millin capin nähden 9 miljoonaa olisi ollut 60 millin capilla noin 6.5M. Eikös maalintekijät siihen aikaan olleet tuon arvoisia?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tuokin on hauska lukema. 30 maalia keskimäärin.

Sama kun on Patrik Laineen uran tähän mennessä huonoin lukema selkä paskana pelatessa.

***

Tätä Skinner keskustelua lukiessani on vaikea kuvitella, että Laine hyväksyisi (ja miksi hyväksyisi?) halvemman sopimuksen mitä Skinner saa. Täysin riippumatta siitä kuinka pätkä siitä sopimuksesta tehdään. Ei mulla muuta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Et siis ymmärrä UFA ja RFA sopparien eroja. Sallittakoon se sinulle.

Tottakai ymmärrän. En vaan ymmärrä miksi Laineen pitäisi suostua vähempään. Täällä on puhuttu myös Marnerista ja Skinneristä samassa lauseessa. Viestisi on esimerkillinen JA tyyppinen one-liner vailla mitään sisältöä.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS, Varjomodet
Viestisi on esimerkillinen JA tyyppinen one-liner vailla mitään sisältöä.

Siksi sen myös poistinkin ennen kuin ehdit vastata. Marneria ja Skinneriä ei pitäisi verrata keskenään, kuten ei pitäisi Lainetta ja Skinneriäkään. Ei myöskään sopimuksiaan. Tämän kesän UFA-markkinat ovat laadukkaiden hyökkääjien osalta täysin kuolleet, joten Skinner pääsi/pääsee rahastamaan. Pitkää sopparia jos Patelle tarjotaan, niin ei, ei tarvitse tyytyä vähempään kuin Skinner. Onko pitkä soppari sitten kummankaan osapuolen hakusessa, en tiedä. Itse en uskaltaisi iskeä Patelle kymppimillä ja kahdeksaa vuotta kouraan tällä hetkellä, mutta ehkä tseneräl mänizer Winnipegissä näkee asian toisin.
Veikkaan edelleen siltasopparia Nylanderin liksoilla.

Edit: Skinnerin soppari on siis mielestäni täysin ylihintainen, jos ei vielä käynyt ilmi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tämän kesän UFA-markkinat ovat laadukkaiden hyökkääjien osalta täysin kuolleet,

Tarkennatko tätä juttua? Tällä hetkellä UFAksi tulossa: Duchene, Skinner, Lee, Simmonds, Pavelski, Panarin, Nyquist, Hayes, Zuccarello, Johansson, Williams, Dzingel, Ferland, Connolly, Tanev, Donskoi, Boyle, Chiasson jne. Tuo ei ihan kuolleelta vaikuta. Tietenkin moni tekee sopimuksen nykyisen seuransa kanssa, mutta eiköhän sieltä jää moni UFAksi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kävin pohtimaan Skinnerin vaihtoehtoja ja joukkueita joita voisi käyttää vipuvartena neuvotteluissa tai johon tehdä sopimus, jos Buffalon tarjous ei miellytä.

Olisiko esimerkiksi Montrealista saatavissa sopimus jolla Skinneristä tulisi uusi Pacioretty? Mitkä ovat Kekäläisen suunnitelmat pakenevan huipputaidon korvaamiseksi? Arvostaako Islesin Lou tai joku muu gm Skinneriä niin paljon, että nappaa omaan joukkueeseen heti tilaisuuden tullen?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tämä sama riski on toisaalta olemassa melkein jokaisen 27-29 -vuotiaan tähtipelaajan, jonka kanssa ollaan sorvaamassa kahdeksanvuotista sopimusta, kohdalla.

Skinnerin ollessa kolmenkympin molemmin puolin sopimuskausilla 3-5 Sabres saattaa hyvinkin olla jo vakavasti otettava contender. Jos amerikkalaisurheilun kirotussa kaupungissa silloin vihdoin nostellaan Cupia Skinnerin ollessa yksi joukkueen avainpelaajista, niin kuinka paljon lopulta haittaa, vaikka sopimuksen viimeiset vuodet olisivat ongelmajätettä?

Eihän spekuloitu 9x8 missään nimessä hyvä diili ole Sabresin kannalta, mutta vähitellen Sabresin pitäisi pystyä kokoonpanon aukkoja täyttämään ja ilman Skinneriä niitä olisi ollut yksi enemmän. Botterill on pakkoraossa ja tätä Skinnerin päässee hyödyntämään.

Lähestulkoon jokaisessa UFA-statuksella solmitussa sopimuksessa on se ongelma, että loppua kohden hinta ei todennäköisesti enää vastaa tasoa. Skinner 27-vuotiaana on vielä melko hyvässä asemassa tuossa suhteessa. Jos nyt katsoo esimerkiksi Burnsin, Vlasicin, Couturen, Wheelerin, Oshien, Carlsonin ym. sopimuksia, niin tuskin kukaan kuvittelee, että nuo tuovat viimeisinä vuosina vastinetta pöytään samalla tavalla kuin nyt. Enkä usko, että salary capin nousun diskonttaamisella on suurtakaan roolia neuvotteluissa. Sen nousemisen ennakointi menee aika puhtaaksi ennustukseksi - molempien neuvotteluosapuolten taholta. Ainoa todennäköisyys on se, että se ei nyt laske.

Fakta on se, että eliittipelaajia ei yksinkertaisesti saa pidettyä kuin erittäin harvoin muilla kuin tuollaisilla sopimuksilla. Vaikka tätä nyt ei oikein tunnuta ymmärtävän, niin Skinner on ihan selkeä eliittimaalintekijä. Eritoten vasemmalla laidalla näitä jostain syystä on ja aina on ollut vähemmän, mikä tietenkin nostaa Skinnerin arvoa. Täytyy myöntää, että en edes aiemmin tajunnut, kuinka kova suoritus tuo Skinnerin 37 maalia kaudella 2016-2017 oli. Häntä enemmän tasakenttämaaleja teki ainoastaan Matthews (32 vs. 30). Esim. Marchand, Kucherov ym. eivät onnistuneet tekemään enempää. Tämä siitä huolimatta, että Skinner lätki 80 prosenttia minuuteistaan Victor Raski ja Derek Ryan sentterinään. Skinnerilla ei ole ikinä Carolinassa ollut vierellä pelintekijäsentteriä, joka pystyisi tekemään hänelle tilaa. Viime kauden osalta toki voi sanoa, että kausi oli Skinnerilta epätasainen, koska hänen pisteensä tyrehtyivät loppukautta kohden. Kuitenkin kyse oli koko joukkueen aika täydellisestä hyytymisestä poislukien ehkä loppukaudeksi sisääntullutta Brandon Montouria. Siinä vaiheessa, kun joukkue rupesi häviämään, mutta ei ollut vielä ulkona playoff-taistosta, oli Skinner erittäin hyvä eikä tuo jäänyt hänestä kiinni. Sitten, kun oli selvää, että playoffit ovat utopiaa, koko joukkueen pelaamisen taso laski. Voi toki olla, että jatkossa Skinner tulee olemaan +20 maalin mies, vaikka pelaisikin Eichelin kanssa. Minä en vain itse näe mitään syytä, miksi jatkossa ei mies pystyisi tuohon samaan (tosin koko kauden aikana), kun olosuhteet varmasti tuosta paranevat. Eichel on ollut joka kausi edellistä parempi kuten myös Reinhart. Ylipäänsä joukkueen tason (toivottu) nousu ja eritoten hyökkäysvoiman laajeneminen hankaloittaa vastustajan match-uppaamista ja helpottaa pelattuja minuutteja.

Katsotaan mihin neuvottelut johtavat. Noista molemmat summat vaikuttavat korkeilta pelaajalle, joka on tehnyt parhaimmillaan hieman reilut 60 pistettä urallaan. Ikää alkaa Skinnerillä olemaan sen verran, että pitkän sopimuksen myötä on suuri riski sille, että seura joutuu useiden huonojen vuosien maksumieheksi. Pieni pelaaja taantuu todennäköisesti isoa hitaammin mutta silti organisaation kakkospalkkapussin sitominen 27-vuotiaaseen, jonka taso tulee väistämättä laskemaan sopimuksen aikana on riski. Onko käsissä tilanne, että Sabresista tulee pitemmällä tähtäimellä kovempi joukkue, jos Skinneriin menevät rahat käytetään muualle?

Täysin ideaalissa tilanteessa joukkue rakennetaan siten, että isot rahat upotetaan kokonaisvaltaisiin eliittipelaajiin pelipaikasta riippumatta. Sitten tällainen kallis, mutta yksipuolinen hyödyke kuten maalinteko saadaan joko ELC-sopimuksilla tai sitten RFA-täytteisista sopimuksista. Kyllä minä maksan Mark Stonelle 100/100 ennemmin 9,5 miljoonaa kuin Skinnerille 8,5 miljoonaa. Ei tuosta ole kahta sanaakaan.

Tämä nyt ei valitettavasti vain ole se tilanne, jossa Buffalo on (tai ylipäänsä yksikään joukkue juuri koskaan). Vaikka Skinner oli erittäin tehokas maalintekijä eritoten tasakentin, ei sekään vielä riitä Buffalolle. Joukkueesta uupuu pahasti puhdasta maalintekotaitoa. Toki siellä on Olofsson ja Nylander, joilla tähän potentiaalia on, mutta molemmat ovat vielä kysymysmerkkejä, eivätkä todennäköisesti mitenkään riitä, jos Skinner lähtee joukkueesta. Kumpikaan ei pysty häntä korvaamaan ensi kaudella puhumattakaan siitä, että nostaisivat maalintekovoimaa viime kaudesta siihen, missä sen pitäisi olla. Joukkue tarvitsee Skinnerin maalinteon JA vähintään jomman kumman noista breikkaamista +20 maalin mieheksi.

Ainoa keino torjua tuo tilanne olisi se, että haetaan useampi näitä kakkoskorin offensiivisia pelaajia UFA-markkinoilta. Tämä on vain joukkueenrakennuksen kannalta se kaikkein huonoin vaihtoehto. On huomattavasti järkevämpää maksaa yhdelle eliittipelaajalle hieman liikaa kuin kahdelle kakkoskorin kaverille. Muutamalle kakkoskorin kaverille maksaessa joutuu maksamaan kokonaisuutena enemmän kuin yhdelle eliittipelaajalle. Tämän lisäksi joukkue menettää kärjen terävyyttä ja joutuu yhden yksipuolisen pelaajan sijasta laittamaan kokoonpanoon kaksi sellaista. Tyypillisesti tuon tyyppiset pelaajat ovat joukkueelle myös rasite, joten niiden määrän ei ole hyvä olla liian suuri kokoonpanossa.

Ja niin, kyllähän joku Skinnerille tuollaisen sopimuksen joka tapauksessa antaa. Ei Buffalo ole ainoa joukkue, jossa tilanne on tuon kaltainen. Skinner on markkinoiden paras maalintekijä ja ehkä Taylor Hallia lukuun ottamatta toista samantasoista tuskin on tulossa markkinoille ihan hetkeen.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
En ihan ymmärrä keskustelua siitä, että Buffalon olisi jotenkin pakko maksaa Skinnerille niin paljon kun hän nyt maksaa uskottavuuden takia. Vaikka tällä hetkellä ei olisi mahdollisuutta saada parempaa pelaajaa, niin mitä järkeä on maksaa ylihintaa sen takia kun parempaakaan ei ole tarjolla? Etenkin tilanteessa, jossa Buffalo ei ole mikään contender, tosin aiemmassa ketjussa minulle kerrottiin, että contendereja ei enää ole kun änäri on niin tasainen. Tätä pakko maksaa väitettä käytettiin myös Nelsonin kohdalla, kun hän nyt sattuu olemaan sen joukkueen sen joulkueen 2c. En tiedä miksi silti olisi pakko maksaa 3c tasoiselle 2c:n liksaa, miksei voi sanoa vaan heippa ja etsiä sitä parempaa pelaajaa? Etenkin kun Islandersilla on ihan sama tilanne kun Buffalolla, että kannua ei ole tulossa. Capin nousu yli 100m toki muuttaisi näiden molempien sopimuksen arvoa, mutta cap nyt ei ole tällä hetkellä yli 100m ja tuskin se nyt on mitenkään täysin varma, että se sinne nousee lähivuosina.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS, Varjomodet
Tarkennatko tätä juttua? Tällä hetkellä UFAksi tulossa: Duchene, Skinner, Lee, Simmonds, Pavelski, Panarin, Nyquist, Hayes, Zuccarello, Johansson, Williams, Dzingel, Ferland, Connolly, Tanev, Donskoi, Boyle, Chiasson jne. Tuo ei ihan kuolleelta vaikuta. Tietenkin moni tekee sopimuksen nykyisen seuransa kanssa, mutta eiköhän sieltä jää moni UFAksi.

Ah, juu, tarkoitin lähinnä Buffalon kannalta, voisin väittää ettei ole noiden kovimpien nimien listalla kovin korkealla vaihtoehdoissa vieläkään. Ei pitäisi väsyneenä kirjoitella tänne.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
^ Aikaisempi viestini kyllä vastaa ylempään, mutta silti.

Se, että Buffalo ei ole contender nimenomaan pakottaa Buffalon kiinnittämään Skinnerin. Buffalolla ei yksinkertaisesti ole varaa heikentää joukkuettaan siten, että paras ja eliittitason maalintekijä lähtee. Ei vapailta markkinoilta ole realistisesti saatavissa edes lähellekkään Skinnerin tasoista pelaajaa.

Joukkueella on muutenkin aukkoja paikattavana. Kakkossentteri on aivan pakko hankkia, minkä lisäksi joukkue joutuu todennäköisesti hommaamaan yhden kovemman tason laiturin, vaikka Skinner jäisi. Tämän lisäksi Botteril joutunee tekemään liikkeitä treidirintamalla, jotta saa hieman muokattua tuota puolustusta pidemmällä aikavälillä. Botterililla ei siis ole varaa myöskään koittaa treidaamalla kompensoida Skinnerin aukkoa, koska treidipalasia tarvitaan muualle.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joo, Buffalo on eri asia. Jos Skinner jää, niin on taas helpompi metsästää noita yo. nimiä

Tämä on ihan hyvä näkökulma myös.

Jos nyt ajatellaan, että Buffalo koittaisi saada vaikka Duchenea tai Pavelskia (oleellista ei nyt ole, kuinka realistisia vaihtoehtoja kumpikaan olisi) kakkosen keskelle, niin varmasti haluja parantaisi se, että joukkueessa olisi niitä eliittipelaajia, kuten Skinner. Vaikka eivät itse lähtökohtaisesti pelaisikaan tämän kanssa, niin sitten ainakin pelaisivat sen toiseksi parhaimman vasemman laiturin kanssa (joka siis lähtökohtaisesti pelaisi Eichelin kanssa ilman Skinneria).
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
^ Aikaisempi viestini kyllä vastaa ylempään, mutta silti.

Se, että Buffalo ei ole contender nimenomaan pakottaa Buffalon kiinnittämään Skinnerin. Buffalolla ei yksinkertaisesti ole varaa heikentää joukkuettaan siten, että paras ja eliittitason maalintekijä lähtee. Ei vapailta markkinoilta ole realistisesti saatavissa edes lähellekkään Skinnerin tasoista pelaajaa.

Joukkueella on muutenkin aukkoja paikattavana. Kakkossentteri on aivan pakko hankkia, minkä lisäksi joukkue joutuu todennäköisesti hommaamaan yhden kovemman tason laiturin, vaikka Skinner jäisi. Tämän lisäksi Botteril joutunee tekemään liikkeitä treidirintamalla, jotta saa hieman muokattua tuota puolustusta pidemmällä aikavälillä. Botterililla ei siis ole varaa myöskään koittaa treidaamalla kompensoida Skinnerin aukkoa, koska treidipalasia tarvitaan muualle.
On täysin totta, että toista Skinnerin tasoista maalintekijää ei ole vapailta saatavissa. Lähinnä ajatukseni oli se, että onko Buffalolla niin kiire, että ei ole aikaa metsästää parempaa vaan antaa Skinnerille nyt sen mitä hän haluaa? Buffalolla on kyllä niin paljon capissa tilaa, että mahdollinen Skinnerin sopimus ei ihan hetkeen aiheuta vaikeuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös