Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 01.06.2018 klo 22.13.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 2. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Tässähän oli pointtina, että Kariya halusi olla myös seuraavana kesänä UFA joten teki sopimuksen joka oli alle silloisen NHL-pelaajan keskipalkan. Hänhän ei silloisen CBA:n mukaan ollut vielä UFA kelpoinen vaan tuli vapaaksi kun Mighty Ducks kieltäytyi tekemästä hänelle qualifying offeria jonka katsoivat liian kalliiksi (muistelisin että 10 miljoonan tuntumassa). Kuitenkin samaisen CBA:n mukaan olisi ollut seuraavana kesänä vielä uudessakin seurassa "vain" RFA ja koska halusi ns. sanella oman kohtalonsa päätyi tähän alennuspalkkaan. Tarkoitushan oli käydä nappaamassa mestaruus Coloradossa ja sitten taas parempiin maisemiin... Sinälläänhän tuo oli herroilta jälkikäteen aivan susipaska ratkaisu ei pelkästään pelillisen fiaskon takia vaan myös rahallisesti. Edessä oli työsulkukausi ja sen jälkeen palkkakatto. Kumpikin olisi todennäköisesti tuolloin, ns. hulluja vuosia kun elettiin, saanut erittäin ison ja pitkän sopimuksen joka olisi ollut rahakas vaikka palkkoja alennettiinkin työsulun jälkeen. Nyt olivat sitten kumpikin sopimuksettomia työsulun jälkeen eikä millään järkevällä seuralla olisi ollut heille tilaa palkkakaton alla kilpailukykyiseen hintaan. Kariyalla bonuksena tosiaan vielä tuo työsulkua edeltäväkin palkka oli alhainen vaikkei sillä alennuksella lopulta hyötynyt mitään kun tuli työsulku ja vapaa-agenttiuden ehdotkin meni uusiksi muutenkin. Mutta tosiaan kyllä Selännekkin melkoisen alennuksen otti "guaranteed salary" osastolla tuolla pahvillaan...
   
  Scipio, TylerDG, Vislami ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Chad Johnson waiverissä. Ei ihan täyttänyt Carter Huttonin saappaita Bluesissa ja nyt sitten löysi itsensä waiveristä. Binnington tulee ekan ylös, mutta avannee Hussollekin sauman jossain välissä.
   
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 5. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Ducks otti Chad Johnsonin Waivereista. Kellään mitään hajua miksi?
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Eikös Miller loukkaantunut sunnuntaina?
   
 7. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ai loukkaantui? No siinä tapauksessa en ihmettele.
   
  Lico tykkää tästä.
 8. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  Polven sisäside venähtänyt/revähtänyt. Pois palttiarallaa 6viikkoa.
   
  V-G- tykkää tästä.
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Jan Rutta waivereissa.

  Rightin puolen pakki, UFA-statuksella, viime kaudella 20 pistettä 57 ottelussa ja kahdelta viime kaudelta omaa yhden Blackhawksin puolustajien parhaista +/- saldoista kun on vain -1. Vähän ihme etteivät saaneet edes jotain myöhäisten kierrosten varausvuoroa vaihdossa. Mutta en ole kyllä Ruttan otteita seurannut eli en voi sanoa että millaista esim. hänen puolustuspään pelaaminen on.

  Miten Rutta vertautuu vaikkapa tuohon Kempnyyn josta Blackhawks sai viime kaudella 3.kierroksen vuoron vastineena ja joka sitten pelasi hyvän playoff-kevään Capitalsin riveissä? Ellen väärin muista niin eikö Rutta ollut vienyt Kempnyltä pelipaikan Blackhawksissa ennen tuota kauppaa?
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Jan Rutta pelasi viime kaudella kauden puoliväliin asti todella hyvin heikossa puolustuksessa. Liikkui hyvin kokoisekseen, käytti kroppaa ja näytti ajoittain jopa isolta, pelottavalta kiekolliselta puolustajalta. Muistaakseni koki alavartalovamman ja tämän jälkeen paluuta tuohon nähtyyn tasoon ei enää nähty. Kesä oli ilmeisesti hankala, training campin alkajaisiksi nivusvamma ja liike on ollut siitä lähtien todella verkkaista.

  Rutta ja Kempny ainakin lähtökohtaisesti kisasivat viime kaudella eri pelipaikoista johtuen kätisyyksistä. Suurin ero tsekkien välille muodostuu liikkeestä.
   
  Bosco tykkää tästä.
 11. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Näin ja mielestäni Kempny on Ruttaa fyysisempi sekä enemmän oman pään puolustaja. Ruttalla taas enemmän potentiaalia hyökkäyspäässä, jota ei tosin enää tuon loukkaantumisen jälkeen näkynyt. Aloitti todella vahvasti viime kaudella, mutta katosi kuvasta tuon loukkaantumisen jälkeen kuten @Lico totesi. Kempnylle ei jostain syystä Quennevillen pelikirjassa löytynyt vastuuta, josta Kempny on tainnut jälkeenpäin itsekin mainita.
   
  Ferris, Lico & Bosco tykkäävät tästä.
 12. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Enpäs muistanut, että Ruttallakin on sopimuksessaan "European Assignment" -klausuuli. CapFriendlystä kun tuota sopimusta tiirailin niin huomasin moisen.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Buffalo laittoi eilen Patrik Berglundin unconditional waiversiin ja aikovat purkaa sopimuksen. Mielenkiintoinen tilanne kaiken kaikkiaan ja nähtäväksi jää että onko tämä viimeinen kun tästä casesta kuullaan. Berglundilla olisi vielä reilu $12 miljoonaa saamatta jääneitä palkkoja sopimuksensa ajalta, joten onko noin vain hyväksymässä sopimuksen purkamisen ilman taistelua?

  Muutoinkin mielenkiintoinen ennakkotapaus tuloillaan jos Berglund ja Sabres olisivat yhteisymmärryksessä purkamassa sopimuksen, ja Berglund tästä sitten tekee toisen NHL-joukkueen kanssa uuden sopimuksen tämän jälkeen. Tällaisia usean vuoden kestäviä sopimuksia kun ei olla yhteisymmärryksessä palkkakattoajalla tietääkseni purettu yhtään, eikä etenkään jos pelaaja vielä sitten jatkanut sen jälkeen uudella sopimuksella NHL:ssä. Scott Gomezin vuoden mittainen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä pari vuotta sitten ja teki pari kuukautta sen jälkeen samalla kaudella toisen NHL-joukkueen kanssa uuden sopimuksen. Nyt tällä kaudella Tampa tosiaan taas purki sopimusrikkomukseen perustuen Jake Dotchinin viimeisen sopimuskauden ja Dotchin sai vähän myöhemmin sitten uuden NHL-sopimuksen toisaalta. Noista kumpikaan ei ole kuitenkaan Berglundiin vertailukelpoinen ihan pelkästään jäljellä olevien sopimusvuosien ja sopimuksen arvon puolesta. Ilya Kovalchuk/Pavel Datsyuk/Markus Näslund taas laittoivat eläkepaperit sisään Eurooppaan siirryessään ja Mike Richardsin sopimuksen purkamista käsiteltiin välimiehellä saakka ja oli monimutkainen tapaus. Ei ole noissakaan mitään ennakkotapausta monivuotisen sopimuksen yhteisymmärryksessä tapahtuvasta purkamisesta ja sen jäljiltä pelaajan jatkaessa NHL:ssä uudella sopimuksella. Saa nähdä mitkä tämän tapauksen seuraukset nyt tulevat sitten olemaan.
   
  tinkezione, aessi, LostHorizon ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 14. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Tämä on virallisesti yksipuoleinen purku. Sabres purkaa sopimusrikkomuksen vuoksi kun pelaaja on kieltäytynyt ilmoittautumasta työpaikalleen. Eli Berglundia ei vaan Buffalo nappaa ja haluaa ilmeisen kovasti muualle. Ei siinhen purkamiseen pitäisi kauheasti olla valituksen aihetta jos jättää ns. tulematta työpaikalle tarpeeksi kauan. Pelaajayhdistys tällaista ei todellakaan katso hyvällä - jos siis pelaajan aikeena on edelleen pelata NHL mutta tällä tavoin vaihtaa sopimuksensa taloudellisesti huonompaan.

  edit. valitus on toki mahdollinen jos vetoaa poissaolonsa johtuneen esim. (mielen)terveydellisistä syistä. Aika näyttää miten lopulta kuvio etenee.
   
 15. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Kyllähän sielä taustalla onjotain henkilökohtaisia ongelmia hyvän ystävänsä Oshien kommenteista päätellen.

  Twitter (Joe Yerdonin twiiitti aiheesta)
   
 16. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Mietinkin että ei yksikään pelaaja ala vapaaehtoisesti purkamaan lähes 20 miljoonan taalan sopimusta. Buffalolla oli CBA:n mukainen syy toimia näin kun miestä ei näkynyt joukkueen tilaisuuksissa näkynyt. Syyt pois jäänneille voivat olla mitä tahansa, mutta vaikuttaa kyllä ettei Bergie voi hyvin kun ei ole joukkueelle niistä mitään ilmoittanut.
   
 17. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Kyllähän kaikesta voi päätellä, ettei tässä vain ole kyse jääajasta tai siitä ettei Berglundia nappaa pelata Sabresissa, ja siksi kyllä laittaa miettimään seuran toimintaa.

  Jos nyt oletetaan, että pelaaja on sairas/hoidon tarpeessa, niin onko oikein seuran käyttää tilaisuutta hyväkseen ja hankkiutua huonosta sopimuksesta eroon? Pelaajalla olisi luultavasti oikeus tässä puolellaan, mutta sattuneesta syystä Berglundia ei ehkä kiinnosta alkaa riitelemään sopimuksesta...

  Yrittänyttä ei laiteta, mutta härskiltä vaikuttaa.
   
 18. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Eiköhän se organisaatio voi pelaajaa auttaa vaikka sopimus purettaisiinkin? Joukkueelle taas sopimus on riippakivi kaikessa suhteessa jos pelaaja on kyvytön pelaamaan.
   
 19. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Voiko joukkue purkaa sopimuksen, joka on riippakivi, jos pelaajalla hajoaa jalka tai sairastuu vaikka johonkin tautiin, mikä estää pelaamisen?

  Oksettaa mielenterveyden vähättely tuolla tapaa.
   
  Merovingi ja Alamummo tykkäävät tästä.
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tietenkin se on riippakivi kuten kaikissa tapauksissa jos pelaaja ei loukkaantumisen vuoksi pystyy seuraansa edustamaan.

  Melko moraalitonta tai vähintäänkin kyseenalaista seuran puolelta käyttää tilanne hyväkseen ja purkaa tuo (huono) sopimus. Jos siis tilanne on se mistä puhutaan.
   
  Merovingi ja Alamummo tykkäävät tästä.
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Hienolta seuralta vaikuttaa Buffalo. Imua varmasti jatkossa riittää, kun pelaajista "huolehditaan" näin. Robin Lehnerin kanssa oli myös semmoista "heitteillejättöä". Mielenterveysongelmat oli siinäkin tapauksessa.
   
  Merovingi ja teude tykkäävät tästä.
 22. Nosferatu Jäsen

  Lainaus:
  Käsittääkseni Robin Lehnerin tapauksessa mielenterveysongelmien salailu oli suuressa roolissa niin kuin usein on riippuvuuksia käsittelevän ihmisen elämässä. En tiedä miten se on "heitteillejättöä", mutta Lehner on itse kertonut theathleticin haastattelussa Buffalon GM Jason Botterillin olleen suuressa roolissa auttamassa häntä. Myös Buffalo sopimuksen päättymisen jälkeen.

  Tapaus Berglundiin asia ei tietysti liity millään tavalla ja on vaikea ottaa asiaan kantaa tässä vaiheessa ilman faktoja. Toivottavasti saa mahdolliset mielenterveysongelmansa kuntoon.
   
 23. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Lehner ainakin itse sanoi vielä syyskuussa että välit Buffalon GM:n kanssa ovat hyvät ja että ovat olleet yhteyksissä myös sopimuksen päättymisen jälkeen: 'I could not stand being alone in my brain': Islanders... Linkki vie The Athleticin juttuun Robin Lehneristä.
   
  Vislami tykkää tästä.
 24. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Näissä asioissa tulee varmasti se suurin ero eri seurojen toimintakulttuurin välillä. Toiset ovat vain työpaikkoja ja toiset taasen hivenen enemmän. Parhaat ja yleensä menestyneimmät seurat ovat perheitä, joissa jokainen firman työntekijä puhaltaa yhteen hiileen yhteisen tavoitteen puolesta. Mestaruuden. Omistajasta ja ylimmästä johdosta se tietysti lähtee liikkeelle. Terry Pegula on oli Sabres-fani, joka osti joukkueen itselleen kun siihen tuli mahdollisuus. Pegulan perhe muuten omistaa myös Buffalo BIllsin, Rochester Americansin ja lähes kaikki muutkin Buffalossa pelaavat ammattilaisjoukkueet lajista riippumatta. Pegula tuskin osallistuu millään tavalla Sabresin päivittäiseen toimintaan, joten vastuu on luonnollisesti joukkueen johdolla eli tämän päätöksen takana on GM Jason Botterill apunaan Phil Housley.

  Tarkempia yksityiskohtia Berglundin tilanteesta tietämättä on turha lähteä arpomaan hoidetaanko seurassa asiat hyvin vai huonosti. Ristolainen on kehunut Sabresia "top class" organisaatioksi ja paluumuuttaja Jason Pominville lausui myös positiivisia asioita seurasta treidinsä jälkeen.
   
  Vislami tykkää tästä.
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Voihan se sitä olla, mutta koko NHL-uransa Sabresissa pelanneella Ristolaisella ei oikein taida olla vertailupohjaa heittää tälle kommentille. Ja muutenkin aika turhia kommentteja, kun eihän pelaajalla ole muuta mahdollisuutta kuin kehuta nykyistä organisaatiotaan.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.