Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mr. Smith, 13.06.2017 klo 20.46.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
 3. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Sharks: Chris Tierney 0,735M, oisinpa olettanut että menisi yli miljoonan.
   
 4. Kuppi Jäsen

  Lainaus:
  Taitaa olla Tampassa kaikin puolin mukavat oltavat kun näitä odotuksia halvempia soppareita on jo useita rustattu. Joukkue näyttää aika vahvalta jo nyt eikä näillä diileillä ole tulevaisuuttakaan tuhottu.
   
 5. Bremberg#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Tampa Bay
  Mielestäni on aiheellista verrata Johnsonin sopparia Kuznetsovin tuoreeseen soppariin. Kyseessä kuitenkin hyvin samanlaisessa tilanteessa olevat joukkueidensa 2. sentterit.


  Tyler Johnson (26v) NHL:ssä

  308g 89+122= 211p 0,69 PPG
  Playoffs: 47g 21+21= 42p, 0,89 PPG

  7 v 5 AAV


  Evgeny Kuznetsov (25v) NHL:ssä

  261g 53+129= 182p 0,70 PPG
  Playoffs: 41g 13+8=21p 0,51 PPG

  8v 7,8 AAV


  Kyllähän tämä osaltaan kertoo siitä, miten paljon parempia soppareita Yzerman saa tehtyä kuin nyt esimerkiksi GMBM.


  Olisin itse käyttänyt viimekaudella Johnsonia sinä vaihtopalasena, jolla oltaisiin puolustaja liikutettu Tampaan, koska mielestäni Point olisi paikannut hänen jättämän aukkonsa kakkosen keskellä. Tuo soppari mikä Tyllerölle annettiin on kuitenkin sen verran edullinen, ainakin jos vertaa muihin kesän soppareihin, että ei tässä kauhean pahoillaan voi olla. Olkoonkin, että Johnsonin kohdalla jatkuva loukkaantumisten kierre pistää toki mietityttämään. Poffeissahan hän on ollut maaginen – niin kauan kun ei ole joutunut pelaamaan pää kainalossa..
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Verokevennyksiä verrattuna muihin osavaltioihin, mikäs siinä ollessa. Vaikkei se ihan niin mustavalkoista kuitenkaan olekaan, mä en verotuksesta ymmärrä yhtään.

  Joka tapauksessa huikeaa joukkuetta siellä pistetään pystyyn. Ongelmasopimuksia ei ole, sillä joukkueella on sen verran hyvät oltavat muiden diilien vuoksi sekä lahjakkaita prospecteja reservi pullollaan, niin seuraavien vuosien aikana on varaa maksaa vaikkapa Callahanille sekä Girardille liikaa. Jos joku uusi "Drouin" nuorista syntyy eli haluaa kaikkimulletännehetinyt-sopimuksen, niin uusi "Sergachev" sitten kaupan muodossa takaisin.

  Tämä kaikki on kuitenkin turhaa kehumista, jos sitä Cupia ei tule.
   
 7. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Pakko sanoa tähän väliin että Tampan etuna verotuksen lisäksi on hyvä sää ja todella kiva kaupunki. Floridan länsirannikko etenkin tuolla vähän ylempänä on aidosti miellyttävä säidensä puolesta sillä esim. Miamin ja itärannikon kosteus ei ole siellä samanlaista. Toisaalta Tampa on siistitty kymmenen vuoden takaisesta Murder Capitalista todella miellyttäväksi trendikkäiden ravintoloiden ja siistien liikkeiden kotipaikaksi. Ei ihme että pelaajat haluavat pysyä Boltsissa.
   
 8. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Olipas erinomainen soppari Tampalta jälleen kerran. Eihän tuo toki ihme ole, että pelaajat haluavat pelata Tampassa kun ottaa huomioon olosuhteet, verotuksen ja joukkue on todella hyvä.

  Lainaus:
  Tämä viesti muistui mieleen ja olen täysin samaa mieltä, toivottavasti tosiaan saadaan tuommoinen lisälaskuri seuraavassa CBA:ssa mukaan.
   
 9. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Siinä on vaan sellainen mutta, että muuttujia on varsin paljon. Joukkueet pelaavat eri paikkakunnilla vieraspelinsä ja joukkueissa on eri määrä ulkomaalaisia. Lisäksi joukkueilla on omia sisäisiä palkkakattoja.

  Palkkaa verotetaan vieraspaikkakunnalla sen osavaltion lakien mukaan riippueen siitä kuinka monta päivää kaupungissa vietetään. Ja kaikki NHL-joukkueet eivät pelaa saman verran otteluita samoissa kaupungeissa. Miten tämä ratkaistaan tuossa ehdottamassasi lisälaskurissa? Entäpä sitten ulkomaalaispelaajat, jotka useimmiten tekevät verosopimuksen, jonka mukaan hänen palkastaan verotetaan aina 25 pinnaa koko uransa ajalta. Miten tämä huomioidaan laskurissa? Ja kolmantena nuo sisäiset palkkakatot, kaipa nekin tulee huomioida? Ja jollain tavalla kaupungin vetovoimaa, ilmastoa jne. tulee huomioida, sillä sehän vaikuttaa oleellisesti kilpailukykyyn. Siitä sitten vain laskuria rakentamaan. Tasapuolisuuden tavoittelu on tietysti hienoa, mutta jo em. realiteetit huomioiden taitaa olla mahdotonta.
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ehdottomasti pitäsi huomioida menestysmahdollisuudet. Jos esimerkiksi Avalanche tarjoaa pelaajalle kolmen miljoonan dollarin sopimusta ja Penguins samanlaista, niin tietenkin pelaaja hyväksyy Penguinsin tarjouksen. Avalanchella on vaikeaa kilpailla muiden kanssa pelaajista, kun palkkakatto on sama. Katsokaa vaikka Avalanchen puolustusta.

  Eli ensi kaudelle Penguinsilla pitäisi olla 50 miljoonan ja Avalanchella 100 miljoonan palkkakatto. Muut joukkueet siihen väliin.
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kaikki on mahdollista huomioida, otteluohjelmat tiedetään ja muilla paikkakunnilla vietettävät päivät ilmoitetaan. Tilit tasataan vaikkapa jälkikäteen escrow-rahastosta "veronpalautuksina". Vähemmän veroja maksaneet maksaa siihen yhteispottiin mätkyjä ja enemmän veroja maksaneet saa sieltä palautuksia.

  Ei siihen mitään ihmeellistä tarvita. Vain halukkuutta luoda toimiva järjestelmä.
   
 13. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Lainaus:
  Mielleyhtymät: Neuvostoliitto vuosina 1917 - 1990 ja vasemmalla kyljellä makaava suomalainen virkakyösti vuonna 2017.

  Tai sitten tää on sitä, että mulle ei näin hienovarainen ironia aukea. Nimim. @Ralph in viestin vielä ymmärsin, ja se oli hauska.
   
 14. TweetyLeaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Teoriassa toi kuulostaa helpolta ja toimivalta, ja tuollainen systeemi olisi oikeastikkin ihan hyvä jotta palkkatarjouksiin ei verot vaikuttaisi. Onhan se epäreilua jos sama kaveri maksaa veroa 10% kun pelaa aurinkoisessa kaupungissa ja sitten kun tekee samaa hommaa kylmässä niin veroprosentti on 25%.

  Omaa mutuilua: Käytännössä kuitenkin tuo saattaisi rikkoa aika montaa lakia tuollainen NHL:n "oma" verontasausrakennelma. Vaikka homma olisi laillistakin jollain tasolla, niin helvetin vaikea tuota on byrokraattisesti oikein rakentaa.

  Itse en tunne Yhdysvaltojen ja Kanadan verotuslakia sen vertaa, että uskaltaisin tiedoksi tämän heittää, mutta jos palstalla joku on joka tuntee, niin kiinnostaisi kuulla olisiko moinen systeemi edes teoriatasolla mahdollista toteuttaa?
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Jotenkin vaikea uskoa, että tuommoiseen systeemiin saataisiin kaikkien pelaajien / seurojen hyväksyntä.
   
 16. Kuppi Jäsen

  Eihän palkkakatto ole lähtökohtaisestikaan kilpailullisesti reilu. Rikkaita se rajoittaa ja köyhät hyötyisivät vielä alemmasta katosta koska ei ole varaa mennä kattoon asti.

  Välillä palkkakattoa markkinoidaan kilpailun tasaamisella mutta kyllä sen selkeä päätarkoitus on varmistaa että omistajat saavat oman osansa kakusta. Muuten kävisi kuten käytännössä kaikissa sarjoissa jossa kattoa ei ole, mukaanlukien kaikki suomalaiset sarjat, eli kaikki voitot menee pelaajille.

  Kuten täällä todettua, veroprosentti on vain yksi tekijä monen muun kuten kelin, joukkueen vahvuuden jne lisäksi. Monia näistä ei pysty arvoimaan kuin subjektiivisesti, joten jonkun oikeudenmukaisen systeemin luominen ei kyllä tuosta vaan onnistu.

  Jos sinulla omistajana on joukkue huonolla paikalla, siirrä se, itsehän telttasi olet sinne pystyttänyt.

  En nyt muutenkaan ole huomannut että tämä veroasia olisi mikään merkittävä ongelma. Kyllä McDavidit, Subbanit, Sedinit ja Pricet ovat pysyneet ihan hyvin omissa joukkueissaan. Tuntuu että kanadalaisten joukkueiden huono menestys on usein ollut surkeasta joukkueen rakentamisesta kiinni, eikä veroista.
   
 17. Ralph Jäsen

  Andrei Loktionov palaa Kingsiin try-outille. Loktionov on Kingsin oma varaus vuodelta 2008, jonka jälkeen pääsi kolmen kauden aikana pelaamaan 61 NHL-ottelua Kingsin paidassa. Seuraavalla kaudella vaihtoi Devilsiin, josta seuraavalla Hurricanesiin ja sitten KHL:ään kolmeksi kaudeksi. Nyt siis takaisin Pohjois-Amerikkaan ja lähtöruutuun. Täytti puolitoista kuukautta sitten 27 vuotta.
   
 18. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 20. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Stanislav Galiev suuntaa myös KHL:n puolelle Kazaniin. Norjassa kiekko-oppinsa ammentanut latvialaisnuorukainen Rudolfs Balcers kirjoittanut tulokassopparin San Josen kanssa.
   
 21. ProAmateur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, TamU
  Ondrej Palat viiden vuoden jatko, 26,5 miljoonaa dollarii, caphit 5,3
   
 22. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  R.J. Umberger tryoutille Dallasiin. Yrittää paluuta vuoden tauon jälkeen.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Jean-Gabriel Pageau ja Ottawa Senators solmivat kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen. AAV on $3.1 miljoonaa.

  Hyvä ja reilu sopimus kaikin puolin. Ehkä pelaaja jäi hieman voitolle neuvotteluissa, koska sopimus vie suoraan UFA-statukselle ja kattaa pelkkiä RFA-vuosia. Siltikin arvoltaan hyvä sopimus Senatorsille ja edellä mainitusta huolimatta pituudeltaan sopiva kolmoskentän sentterille.
   
 24. Plager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St.Louis Blues
  Colton Paraykolle 5 vuoden jatko 5,5 miljoonan caphitilla
   
 25. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Tässä on potentiaalia olla liigan paras soppari kolmen vuoden päästä. Olisi voinut saada lähempänä Ekbladia olevan palkan.