Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mr. Smith, 13.06.2017 klo 20.46.

 1. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Eikös se virallinen vastine ollut future considerations...? Sitä siis meinasin, että miksi nähdä tuollainen vaiva, kun varmaan tuon 5th rounderin olisi saanut ilmankin tuota Krugerin mukana kiikuttamista... Kyllähän nuo joskus jotenkin realisoituvat nuo future considerationsit, sitähän toki me emme tiedä miten...
   
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  En kyllä pysy kärryillä mitä yrität sanoa, käytännössä siis McPhee sai Krugerin ilmaiseksi ja vaihtoi sen Carolinaan 5. kierroksen varausvuoroon eli sai tuon varausvuoron täysin ilmaiseksi. Se onkin sitten toinen juttu, että miksei McPhee odottanut deadlinelle ja pidättänyt palkkaa kun Boyle vaihtui juuri 2. kierroksen varausvuoroon tänä keväänä.
   
 3. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона
 4. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  " En mitenkään usko, että 12 vuotta seuran palveluksessa toiminut ortopedi lähtisi valehtelemaan GM Stan Bowmanin palkkakattohelvettiä helpottaakseen."

  Hauska pätkä tuosta Niemisen jutusta, meinaan enemmänkni semmoisia juttuja lukenut että jopa pelaajien terveyden uhalla päästetään pelaajia läpi lääkärintarkastuksista kun asiaa ei olisi kentälle tai näitä juttuja kun joskus 80/90-luvulla olisi jotain "super"juomia annettu pelaajille. Et itseä ei ainakaan yhtään ihmetyttäisi, Crosby palasi todella nopeasti takaiaisin peleihin ja tietty vielä lukemattomat pelaajat pelaavat pahasti loukkaantuneena mitä nyt ei varmaan kukaan ulkopuolinen lääkäri sallisi jos jotain vaikutusvaltaa asiaan on.
   
 5. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 6. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Korjaa nyt, jos olen ymmärtänyt jotain väärin:

  Marcus Kruger -> Vegas
  tulevaisuudessa määriteltävä vastine -> Chicago

  Marcus Kruger -> Carolina
  5th rounder -> Vegas

  Eli eikö tuossa Vegasille jää miinuspuolelle tuo "future considerations" ja plussapuolelle vitoskieppi? Se on toki eri asia, mikä tuo vastine Chicagolle on, mutta mun pointti olikin, että miksi Vegas edes Krugeria lähti hankkimaan Chicagosta. Olisi kai tuon 5-kiepin saanut jostain tuolla samalla "future considerations"-kaupalla myös.
   
 7. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Meinaatko oikeasti, että joku joukkue vain antaisi oman vitos kieppinsä future considerationsia vastaan, varsinkin kun tuo future considerations on yleensä ilmaa? Eli Vegas teki nuo diilit juuri siksi, että sai käytännössä ilmaiseksi vitoskiepin. Pelkällä ilmalla ei sitä vitoskieppiä olisi saatu.
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Niin mikä tuossa Krugerissa nyt ihmetyttää?

  Vegas otti tasoonsa nähden ylipalkatun jannun pois rasittamasta Hawksin cappia.

  Ja myi sitten tämän tekemänsä palveluksen 5.kieppiä vastaan, kun ei itse tarvitse moista kontrahtia mihinkään.
   
 9. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  No joo, tottahan toki, jos Carolinan kanssa oli jo "valmis" diili tehtynä, kun painoivat liipaisinta Hawksin kanssa, silloin ymmärrän paremmin. Siinäkin skenaariossa toki herää kysymys, miksi Canes kierrättä Krugerin Vegasin kautta, eikä suoraan anna Hawksille sitä omaa vitostaan...

  Noin yleisesti ottaen, Vegas ei ole voinut laskea sen varaan, että kyllä sen Krugerin saa kaupaksi, koska Krugerin markkina-arvo tuntui olevan aivan maissa. Muutenhan Hawks olisi ottanut Canesilta tuon 5th rounderin suoraan. Ja joo, tuo future considerations saattaa olla pelkkää tauhkaa, mutta jos kyseessä on ollut pelkkä palvelus Hawksille, olisi sieltä luullut sitten jotain tulevan kylkiäisenäkin (C-luokan prospect, tai seiskakieppi). All in all, ihan en ymmärrä McPheen motiiveja tällaiseen kokonaiskikkailuun...
   
 10. Luxray Jäsen

  Lainaus:
  No tuskinpa Vegas olisi Krugeria hankkinut ellei tiedossa olisi ollut että Canesille sen voi myydä.
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tuo on paremminkin 'past considerations' tässä tapauksessa eli menneisyydessä määritelty vastine. Tarkoittaen sitä että tämä kauppa oli sovittuna jo kauan ennen virallistamista ja liittyi laajennusdraftiin. Siellä kun Vegas vei Chicagosta Trevor van Riemsdykin, jonka Chicago jätti suojaamatta koska Vegas sopi ottavansa Krugerin sopimuksen myöhemmin vastuulleen. Vegas ei olisi muuten saanut TvR:ää ottamatta Krugeria, koska silloin Chicago olisi ennen suojauslistojen julkistamista kaupannut TvR:n itse muualle.

  Toisin sanoen tässä kävi niin että laajennuksessa käytännössä Vegas sai sitten Chicagosta 2. ja 5. kierroksen vuorot, luopuen itse 7. kierroksen vuorosta. Sitähän voi sitten kukin itse miettiä että onko tuo hyvä vastine vai ei. Jos Chicago olisi ennen laajennusta kaupannut TvR:n niin olisiko Vegas saanut tuota arvokkaampaa pelaajaa sieltä? Sitten pitää sekin huomioida että Vegasin piti varata 30 pelaajaa, ja siinä on käytännössä seitsemän pelaajaa liikaa, joten joidenkin joukkueiden osaltahan tällaiseen pelaajien kierrätysmenettelyyn piti joka tapauksessa mennä.

  Miksi sitten kauppa julkaistiin näin paljon laajennuksen jälkeen? Koska Kruger sai 1.7 kahden miljoonan allekirjoitusbonuksen. Chicago maksoi sen ja vasta sen jälkeen sitten kauppa viimeisteltiin.

  Carolinalle taas Kruger on melko edullinen nelossentteri. Eihän siellä katosta niinkään välitetä vaan heillä on jonkinlainen sisäinen budjetti todellisuudessa. Kahden seuraavan kauden aikana Krugerille heidän tarvitsee maksaa ainoastaan $3.775 miljoonaa eli kautta kohden keskimäärin $1.8875 miljoonaa. Se ei enää nyt ole erityisen suuri hinta Krugerista, jos häntä arvostaa liigan parhaimmistoon kuuluvana puolustavana nelossentterinä. Brian Boylen juuri saamaa kahden vuoden sopimusta voi myös pitää vertailuna, vaikka erityyppiset pelaajat kyseessä onkin, mutta molemmat kuitenkin hyviä nelossenttereitä ja siten Carolinalle Kruger on Boyleen nähden edullisempi pelaaja.

  Win-win-win kauppa kaikille osapuolille.
   
 12. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 13. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Tekihän Vegas myös Carolinan kanssa aiemmin treidin TvR:n kanssa. Ehkä silloin tai jo ennen laajennusta oli koko paletti puljattu kuntoon. Carolina sai TvR:n ja Krugerin kakkos ja vitoskiekalla, Chicago pääsi eroon Krugerista menettämällä vain TvR:n, Vegas puolestaan sai kakkosen ja vitoskierroksen, mikä on hyvä, koska niitä puolustajia oli tavallaan pakko treidata eteenpäin. Kaikkihan tuossa voitti ja vaikka Vegasia voisikin pitää tässä "häviajänä", niin en ainakaan itse näe asiaa niin.
   
 14. jundebooY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilya Kovalchuk
  Kovalchuk jatkaa KHL:ssä vielä ensi kauden mikäli Larry Brooksin twitteriä on uskomista.

  Larry Brooks‏ @NYP_Brooksie
  Kovalchuk will return to KHL for one more season, Post has learned. Will become free agent next 7/1. Am told NJ made effort to make deal.

  Larry Brooks‏ @NYP_Brooksie
  In end, it was Kovalchuk's decision to return after Shero made attempts to make trades. Just did not work out.
   
 15. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 16. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  No niin, mä arvasin, että joku tuo mulle uutta tietoa... :)

  Elikkä siis, mulla on mennyt kokonaan ohi tuo, että Krugerista oli ihan "virallisesti" sovittu jo draftin yhteydessä... Muistan kyllä laajat huhut (etukäteen), mutta tosiaan kokonaan mennyt ohi vahvistus noille huhuille.

  Lainaus:
  I stand corrected.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  No onhan Kruger kuitenkin varmaan parhaimpia nelosen senttereitä liigassa, tuosta kun palkkaa pidättää niin arvo nousee kohisten. Ei tuo olisi mikään ongelma ollut miestä peluuttaa Vegasissa tätä kautta.

  Se taas miksei Kruger mennyt ilmaiseksi muualle niin kaikki tietävät tuon Hawksin tilanteen ja ovat varmasti vaatineet varausvuoroa päälle. McPhee taas näki tilanteen minkä voi hyödyntää, samaa vipuvartta ei olekkaan Vegasia kohtaan kun sopimuksesta ei ole mikään pakko päästä eroon.

  E: Boscolta olikin jo mainio viesti aiheesta. Tuo kuulostaa aika todennäköiseltä tapahtumien kululta.
   
 18. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Noinkohan vaan Kovy tulee enää ikinä pelaamaan NHL:ssä. Taitaa ikä/palkkapyyntösuhde kävellä vastaan. Harmi homma, kyllä hänellä olisi ollut vielä annettavaa the Leaguessakin.
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei nuo joukkueet näistä huutele julkisesti, mutta kyllähän tuo aika selkeä kuvio on ollut ja tätä Seravellin twiittiä sisäpiiriläisenä voi pitää vahvistuksena tuolle mitä sanoin:

  Frank Seravalli Twitterissä: "To be clear, in case some think something is actually coming in future, this is more like "past considerations" for TvR / expansion draft."
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  En lukenut kovin huolellisesti muiden viestejä, ja tämä onkin varmaan jo sanottu. Kruger meni siis siksi niin nopealla aikataululla Carolinaan Vegasista, koska se oli osa Vegasin ja Canesin TVR kauppaa.

  Eli.

  Vegas: TVR + Kruger
  Canes: 2. Kierros
  Jomman kumman puolelta liikkui joku haistapaska varausvuoro mutta en muista kummalta.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ongelma ja ongelma... Olisihan se vienyt pelipaikan pois heidän varaamilta nuorukaisilta, esimerkiksi Oscar Lindbergiltä. Keskikaistalle on nyt laittaa Shipachyov, Eakin, Haula, Karlsson, Lindberg, Bellemare... Laidalle Neal, Perron, Smith, Marchessault, Carrier, Nosek.... Jos siellä on vielä Leipsicin tai Pulkkisen varalle suunnitelmia, niin eipä siellä rosterissa ole enää yhdellekään hyökkääjälle tilaa, kun voi laskea puolustajia olevan kahdeksan kappaletta. Shipachyov noista ainoa waiver-vapaa hyökkääjä, ja hän ei varmasti AHL:ssä pelaa peliäkään.

  Eli olisihan Krugerin pitäminen muodostanut Vegasille jonkinlaisen ongelman rosteri- ja pelipaikkojen suhteen. Jostain piti luopua.
   
 22. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 23. SuperKakke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK ja New York Rangers
  David Desharnais Rangersiin. 1 vuosi, 1 miljoona. Ihan OK haku sentteripulaan.
   
 24. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 25. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Ymmärtääkseni syy siihen miksi Kruger diili toteutettiin vasta nyt eikä laajenusdraftin yhteydessä oli kai jotkut bonarit jonka Chicagon piti ensiksi maksaa pois alta. Muistaakseni Edmontonilla oli kai sama ongelma viime vuonna Yakupovin kanssa että ensiksi piti maksaa ne bonarit pois ennenkuin sai pojan muualle.