Katupartiot – ”nyt voin tuntea oloni turvalliseksi/turvattomaksi”

  • 194 399
  • 1 974
No niin, ei muuta kuin sekuntikello käyntiin, kauanko Soldiers of Odineilta ja Iljalta kestää näpytellä yläasteiden ilmoitustauluiltakin tuttu "Sara Rigatelli (edellämainitun Ylen analyysin toimittaja) on huora" -tiedote yhteiseen blogiinsa.

No siis onhan tuo koko "uutinen" taas aivan törkeää mustamaalausta. Noilla natsitervehdyksillä, järjestäytynytta rikollisuutta harjoittavien motskarikerhojen apinoinnilla, viime kesäisellä pahoinpitelyllä tai tummaihoisten lasten haukkumisella paskakasoiksi ihan vain ihonvärin perusteella ei ole MITÄÄN tekemistä Soldiers Of Odinin katupartiotoiminnan kanssa. Sinne katupartioon lähdetään ihan vaan normaaleina tavallisen suomalaisen turvallisuudesta huolestuneina kansalaisina.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ylen jutun perusteella SOO:lla on isänmaalliseksi ryhmäksi kummallinen viehätys englanninkielisiin termeihin. Löytyy supporteja, prospecteja, chaptereja ja Northern DIvision. Helposti voisi luulla, että kysymys on samanlaisesta miesten kerhotoiminnasta kuin Lions ja Rotary. Tai ehkä SOO on persujen vastine kyseisille järjestöille, jossa tehdään omiin arvoihin perustuvaa hyväntekeväisyyttä.
 
Ylen jutun perusteella SOO:lla on isänmaalliseksi ryhmäksi kummallinen viehätys englanninkielisiin termeihin. Löytyy supporteja, prospecteja, chaptereja ja Northern DIvision.

Sangen huvittavaahan tässä on se, että jo järjestön nimi on onnistuttu kirjoittamaan päin seiniä muotoon "Soldiers Of Odin". Ehkä olisi parempi pysyä ihan vain suomen kielessä, vaikka senkin kirjoittaminen tietysti tuottaa tuollaisille klanipäille suuria vaikeuksia. Nämä vaikeudet johtunevat pitkälti siitä, että äidinkielen opettajat ovat lähes poikkeuksetta viher vasuri suvakki mädättäjä huoria. Ei sellaisia tietenkään kannata kuunnella.
 
Viimeksi muokattu:
No niin, paskan puhuminen loppui nyt. Ihan varpisti! Me vannotaan kautta kiven ja kannon. Kappale jako ois tietty voinut olla kiva, mutta se nyt on sellaista suvakki huorien diiba daabaa:

Support Soldiers Of Odin Ry Tampere
17 min · (=n. klo 15.20)
Kaikki arvon kansalaiset ja sivujemme seuraajat HUOMIO! Teimme eilen päivityksen, jossa väitettiin että odinit olisivat olleet tiistaina 15.3 ottamassa kiinni ahdistelijoita sääksjärvellä. Tiedotteemme sai tulta alleen siinä määrin, että julkaisumme kattavuus pelkästään s.o.o tampereen support sivuilla tavoitti lähes 150000 henkilöä ja suurimmat valtamediat huomioivat meidän facebook julkaisun ympäri Suomen sekä keskustelu sivuillamme äityi todella kovaksi. Koko tarina oli yhden ihmisen keksimää lööperiä. Meitä ollaan nyt syytetty valehtelijoiksi ja ihan aiheesta. Pyydämme kaikilta mitä nöyrimmin anteeksi, että näin pääsi tapahtumaan. Tiedote laadittiin yhden kerholaisemme tarinan perusteella joka olikin hyvin yksityiskohtainen ja niin uskottava , että ei olisi tullut mieleenkään epäillä todenperäisyyttä.Luotimme yhden kokelaamme sanaan, emmekä tutkineet jutun faktoja sen paremmin ennen julkaisua. Harkintakykymme petti tämän asian suhteen, koska teimme tiedotteen liian hätäisesti. Meidänkin on hyvin vaikea käsittää, että miksi kukaan keksisi tämmöistä ja kyseinen tyyppi edelleenkin väittää jutun olevan täyttä totta.Tässä on ollut nyt takana ajattelematon hyväksynnän tai kunnioituksen/huomion hakeminen kerholta jonka toteuttamistapa kaverilla meni nyt todella pahasti metsään. Meillä ei ollut todellakaan tarkoitus levittää tietoisesti valheita. Valheilla on tapana aina paljastua, mekin tiedämme sen. Kyseinen tyyppi on ollut toiminnassamme mukana n. 2kk ja on ollut koko ajan hyvin aktiivinen ja luotettava kaveri. Virhearviointeja sattuu ja tällä kertaa se tapahtui henkilön luotettavuuden arvioimisessa. Me olemme normaaleita ihmisiä ja teemme tätä hommaa täysin vapaaehtoisvoimin ja toimintamme on kasvanut kulovalkean tavoin pienessä ajassa , joten odotettavissa olikin jonkinlaisia ongelmia. Järjestömme sisäinen luottamus on koko toiminnan kulmakivi emmekä voi sietää valehtelijoita. On siis sanomattakin selvää, että tarinan sepustaja tullaan erottamaan koko kerhosta. S.O.O tampere kantaa vastuun koko jupakasta. Virheistä on hyvä ottaa oppia: Valtakunnallisesti koko Soldiers Of Odin tulee seulomaan jatkossa vieläkin tiukemmin jokaisen kerhoon pyrkivän henkilön ja alamme kehittämään tiedottamistamme. Lupaamme, että enään koskaan meidän tiedotteissamme ei tulla näkemään yhtään mitään minkä todenperäisyys olisi kyseenalaista ja tämän eilisen kaltaisissa tapauksissa selvitämme faktat ja todistusaineistot ennen julkaisua.
KOKO SOLDIERS OF ODIN PYYTÄÄ ANTEEKSI KOKO SYDÄMESTÄ AIHEUTTAMAAMME MIELIPAHAA JA AIHEETONTA HÄMMINKIÄ!!!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No niin, ei muuta kuin sekuntikello käyntiin, kauanko Soldiers of Odineilta ja Iljalta kestää näpytellä yläasteiden ilmoitustauluiltakin tuttu "Sara Rigatelli (edellämainitun Ylen analyysin toimittaja) on huora" -tiedote yhteiseen blogiinsa.

No, jos Jessikka Aron tapauksesta voi mitään päätellä niin eipä siinä kauan nokka tuhise.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No onhan se nyt ikävää, että kaikenlaiset mediat ja epäkelvot tahot pilaavat hyvät jutut ja sankartarinat tarkistamalla faktat.

Ihan varmasti Odin on ylpeä pojistaan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
No niin, paskan puhuminen loppui nyt. Ihan varpisti! Me vannotaan kautta kiven ja kannon. Kappale jako ois tietty voinut olla kiva, mutta se nyt on sellaista suvakki huorien diiba daabaa:
Niin paljon kuin olen SOO:n ressukoita ties mistä arvostellutkin, niin pakko sanoa ettei tuo ulostulo ole ryhmän muihin tempauksiin verrattuna ollenkaan sieltä hölmöimmästä päästä. Nähdäkseni siinä kerrotaan että virhe on tapahtunut, käydään läpi virheeseen johtaneet seikat ja virheen aiheuttamat jatkotoimenpiteet. Lisäksi otetaan vastuu koko roskasta ja pahoitellaan pariinkin otteeseen. Kieliasu sitten on mitä on ja seassa on jotain omituisia tekosyitä vapaaehtoistoiminnasta ja suuren kasvun aiheuttamista hankaluuksista, mutta kyllä mä ton verran voin sormien läpi katsoa. Noin kokonaisuutena kuitenkin tämän järjestön mittakaavalla ja tähän tilanteeseen ihan suoraselkäinen teksti.

Tuo ylen juttu johtajien fb-ryhmästä onkin sitten vähän hankalampi keissi selittää läpi. Minun on vaikea ymmärtää jos joku näidenkin tietojen valossa vielä symppaa SOO:n katupartioita.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Täysin mahdollistahan on myös se, että Lempäälän poliisi on painostettu vaikenemaan tästä ahdistelutapauksesta, koska mädättäjien salaliitto.

Mainitsemaasi salaliittoon viittas myös se, että YLE:n juttu ja tämä ikävä väärinkäsitys sattuivat samana päivänä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Niin paljon kuin olen SOO:n ressukoita ties mistä arvostellutkin, niin pakko sanoa ettei tuo ulostulo ole ryhmän muihin tempauksiin verrattuna ollenkaan sieltä hölmöimmästä päästä. Nähdäkseni siinä kerrotaan että virhe on tapahtunut, käydään läpi virheeseen johtaneet seikat ja virheen aiheuttamat jatkotoimenpiteet. Lisäksi otetaan vastuu koko roskasta ja pahoitellaan pariinkin otteeseen.

Ironisinta tapauksessa onkin se, että MV-lehteen kytköksissä oleva ryhmä julkaisee tiedotteen, jossa pahoitellaan ettei faktoja tutkittu.

Luotimme yhden kokelaamme sanaan, emmekä tutkineet jutun faktoja sen paremmin ennen julkaisua. Harkintakykymme petti tämän asian suhteen, koska teimme tiedotteen liian hätäisesti. Meidänkin on hyvin vaikea käsittää, että miksi kukaan keksisi tämmöistä ja kyseinen tyyppi edelleenkin väittää jutun olevan täyttä totta.

Nyt kun soosottelijat ovat käyneet ensimmäisen oppitunnin, olisi varmasti aika oppia myös mediakritiikin käyttöä MV-lehteä lukiessa.
 
seassa on jotain omituisia tekosyitä vapaaehtoistoiminnasta ja suuren kasvun aiheuttamista hankaluuksista

Seuraava virke ainakin kertoo aika paljon solttujen kyvystä ymmärtää syy-seuraussuhteita: "Harkintakykymme petti tämän asian suhteen, koska teimme tiedotteen liian hätäisesti." Tiedotteen hätäinen laatiminenhan ei todellakaan ole mikään syy harkintakyvyn pettämiseen. Se on seuraus harkintakyvyn pettämisestä. Harkintakyky tietysti pettää helposti, kun kuulee näin mehukkaan stoorin saastaisista matuista. Ei siinä faktojen tarkistaminen tule mieleen, kun on lirahtanut useampikin lusikallinen lahkeeseen.
 
Support Soldiers Of Odin Ry Tampere
Koko tarina oli yhden ihmisen keksimää lööperiä. Meitä ollaan nyt syytetty valehtelijoiksi ja ihan aiheesta. Pyydämme kaikilta mitä nöyrimmin anteeksi, että näin pääsi tapahtumaan. Tiedote laadittiin yhden kerholaisemme tarinan perusteella joka olikin hyvin yksityiskohtainen ja niin uskottava , että ei olisi tullut mieleenkään epäillä todenperäisyyttä.Luotimme yhden kokelaamme sanaan, emmekä tutkineet jutun faktoja sen paremmin ennen julkaisua. Harkintakykymme petti tämän asian suhteen, koska teimme tiedotteen liian hätäisesti. Meidänkin on hyvin vaikea käsittää, että miksi kukaan keksisi tämmöistä ja kyseinen tyyppi edelleenkin väittää jutun olevan täyttä totta.

"Yhden kerholaisen tarinan perusteella", vitut sanon minä. Natsivajakit ovat keksineet koko jutun ja kun tarina sitten levähtää käsiin kuin Axl Smithin väite aktiivisuusrannekkeesta niin keksitään hädissään pikaselityksiä. Soosoo-poikia on väittämän mukaan ollut "pari". Miksi toiselta ei ole kysytty mitään ennen "uutisen" julkaisemista tai miksi tämä toinen ei ole reagoinut väärään informaatioon mitenkään? Ilmeisesti fb-sivun päivittäjä on ainoa koko porukasta joka osaa edes kirjoittaa, ajattelusta ei niin väliä? Toki tästä porukasta saattaisi jotenkin uskoa senkin, että kun joku tulee kehumaan että "vedettiin tossa paria mutiaista turpaan kun puhuivat jollekin mimmeille marketin pihassa" niin toinen on saman tien muna pystyssä kirjoittamassa eeppistä sankaritarinaa. Uskottavampaa on kuitenkin se, että koko juttu on alunperinkin ollut keksitty.

Aiempi tarina on kummasti hävinnyt SoO:n fb-sivuilta, netistä se vielä löytyi:

Solders of Odin kirjoitti:
Tänään Sääksjärven S-marketin pihassa keskellä päivää kaksi maahanmuuttajaa (arviolta Lähi-idästä ja puhuivat erittäin huonosti suomea) kourivat ja ahdistelivat nuoria tyttöjä väkisin.

Tytöt selvisivät tällä kertaa ilman, että mitään pahempaa ehti sattua, koska paikalle sattui myös pari odinia. Tapamme mukaan ahdistelijat taltutettiin ja painettiin maahan ja pelästyneet tytöt pääsivät irti ahdistelijoista. Tekijät yrittivät tehdä vastarintaa, mutta tajusivat lopettaa hyvinkin nopeasti.

Tilanteen nähnyt vanhempi rouva soitti poliisit paikalle korjaamaan pikkutyttöjen ahdistelijat talteen. Luovutimme tekijät poliisille ja saimme heiltä ison kiitoksen. On erittäin surullista, mutta näitä tapauksia tulee tapahtumaan enemmän kevättä ja kesää kohden.

Me Soldiers Of Odinit lupaamme puuttua jokaiseen tapaukseen jonka näemme ja kehotamme jokaista ihmistä puuttumaan näihin oksettaviin tilanteisiin ja pitämään huolta lähimmäisistä. Kenenkään ei tarvitse suvaita minkäänlaista seksuaalista häirintää!

Minusta on varsin oksettavaa myös levitellä huhuja asiasta, jota ei ole lainkaan tapahtunut. Sellaista kutsutaan yleensä mustamaalaukseksi tai suoranaiseksi valehteluksi (josta nämä katupartioidiootit yleensä syyttävät valtamediaa). Jos tästä jupakasta jotain hyvää löytää, niin luultavasti ainakin jotkut ihmiset tajuavat millaisesta paskasakista tässä on kyse.

Omista kuvitelluista sankariteoistaan fantasiatarinoita keksivät kodinturvanatsit voivat painua vittuun mun Suomesta. Ei mitään käyttöä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuo ylen juttu johtajien fb-ryhmästä onkin sitten vähän hankalampi keissi selittää läpi. Minun on vaikea ymmärtää jos joku näidenkin tietojen valossa vielä symppaa SOO:n katupartioita.

Vielä viikonloppuna youtubesta oli löydettävissä Soldiers of Odinin värväysvideoita*, niissäkin esitettiin hyvin näkyvästi Suomen Vastarintaliikkeen logoja ja verkkosivua (patriootti.com). Sinänsä on sitten "huvittavaa", että tällä viikolla SVL ilmoitti suorittaneensa katupartiointia viikonloppuna Jyväskylässä - käytännössä se on tehnyt sitä jo aiemmin mutta Soldiers of Odinin kautta.

*: tällä viikolla eräskin tällainen video oli poistettu youtubesta, mitä suurimmalla todennäköisyydellä siirretty toisaalle, nousseen kohun myötä.

Onhan tämä linkki Soldiers of Odinin ja SVL:n välillä ollut tiedossa jo aiemminkin, onhan tämä Soldiers of Odinin johtaja/komentaja Mika Ranta SVL:n jäsen ja toiminut (toimiiko vieläkin?) SVL:n jäsenvärvääjänäkin.

Kun Soldiers of Odin perustettiin sen FB-sivut olivat avoinna kaikille, nyt ainakin osa on suljettuja yhteisöjä mutta jo tuolloin viimevuoden puolella sivuilla esitettiin kohtuullisen arvelluttavaa materiaalia ja jäsenistön/kirjoittajien kommentit olivat ajoittain hyvinkin vihamielisiä. (Meinasin tuolloin rekkautua sivuille salanimellä, mutta jätin tekemättä - nyt kaduttaa, olisi ollut mahdollista päästä seuraamaan nyttemmin suljettuja keskusteluja).

vlad
 

Liitteet

  • SoO_vid.jpg
    SoO_vid.jpg
    58,4 KB · kertaa luettu: 340

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vielä viikonloppuna youtubesta oli löydettävissä Soldiers of Odinin värväysvideoita*, niissäkin esitettiin hyvin näkyvästi Suomen Vastarintaliikkeen logoja ja verkkosivua (patriootti.com).

Snadi päivitys tuohon, että SVL on vaihtanut osoitteen vastarintapistecomiksi. Mikä onkin hyvä, koska eihän tarranatsien touhussa ole lainkaan kyse isänmaallisuudesta johon aiempi osoitteen osa "patriootti" viittasi.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Yllättyneet käsi pystyyn, ei taida nousta yksikään käsi. Selittelijät ilmaantunevat paikalle varmaan ilman eri kehoitustakin.

Viidakon vanha totuus sai nyt kuitenkin vahvistuksensa. Jos se näyttää natsilta, käyttäytyy kuin natsi ja puhuu natsijuttuja, niin se on natsi.

Ei tässä yllättänyt muu kun se että miten typerästi vesittivät juttunsa. Uskoisin että tuskin kuitenkaan ihan vielä kaduilta häviävät.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
No, jos Jessikka Aron tapauksesta voi mitään päätellä niin eipä siinä kauan nokka tuhise.

Sieltähän se vastine on jo tullutkin. Taas vaihteeksi tartutaan muotoseikkoihin ja väistetään periaatteessa koko muu juttu.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
No jo on, tälläisiä vatipäitähän me kaivattiin. Vähän harmittaa, että ne rekryvideot on poistettu. No ehkä mol.fi:hin tulee joku ilmoitus lähipäivinä. "Oletko 30-50 vuotias kalju ja lihava mies, joka asuu vanhempiensa kellarissa, glorifioi aseita ja väkivaltaa sekä omistaa varustelekan kanta-asiakaskortin? Oletko myös neitsyt, sisäsiittoinen, töitä pakoileva lusmu jonka aivot eivät pysty prosessoimaan sitä faktaa, että ihmisten pigmentit saattavat olla erilaisia keskenään? Kyllä? Mahtavaa! Tarjoamme Sinulle kevääksi harjoittelupaikkaa prospectina(HUOM: koppalakit on paskaa, sillo on meiän aika xD), palkkaa ei ole mutta voit välillä muiluttaa neekeriä turpaan jos siltä sattuu tuntumaan! Uralla on mahdollista edetä, vaikkakin päällystöön on nyt sulku."

Huonolla tavalla huvittavaa porukkaa. Nyt melkein kaivattaisiin Rytiä presidentiksi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Snadi päivitys tuohon, että SVL on vaihtanut osoitteen vastarintapistecomiksi. Mikä onkin hyvä, koska eihän tarranatsien touhussa ole lainkaan kyse isänmaallisuudesta johon aiempi osoitteen osa "patriootti" viittasi.

Näin on, hyvä korjaus. Olisiko muutama viikko sitten kun patriootti.com ajettiin alas, en ole piipahtanut uusilla sivuilla kertaakaan (piipahtaminen niillä on lähinnä "ammatillista toimintaa" ei hurahtamista vastarintaliikkeen aatteen taa).

vlad
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös