Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Katupartiot – ”nyt voin tuntea oloni turvalliseksi/turvattomaksi”

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana RäpyläRepe, 18.01.2016 klo 14.49.

 1. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Katupartiot ottavat muissa ketjuissa sen verran isoa jalansijaa, joten eiköhän avata tällekin kuumalle perunalle oma ketjunsa.

  Erilaista katupartiointia ja neighbourhood watchia on aika ajoin Suomessa esiintynyt, mutta nyt polttavan maahanmuuttokeskustelun tiimoilla eräiden partioiden synty on herättänyt tuntemuksia puolesta ja vastaan. Ilmeisesti katupartointia muutamakin eri poppoo harrastaa, mutta eniten näkyvyyttä selkeästi on kerännyt Soldiers of Odin-ryhmittymä, jonka jäsenistöä partioi jo useammassa Suomen kaupungissa.

  Problematiikka katupartioinnissa lienee näiden luotettavuudessa, että toimisivat tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti ja tavallisia kansalaisia ja syyttömiä maahanmuuttajia/turvapaikanhakijoita kunnioittaen. Tähän mennessä homma on toiminut ilman skandaaleja, mutta kaikki luultavasti ymmärtävät myös monien suomalaisten, uussuomalaisten ja muiden vierailijoiden huolen johtuen monien partiopoikien "natsihtavista" ja väkivaltaisista taustoista.

  Miten sinä, arvon palstaveli/-sisko näet tilanteen? Lisääkö partiot turvallisuudentunnettasi vai vievätkö sitä pois? Ovatko katupartiot tikittävä aikapommi vai huolestuneiden suomalaisten vastareaktio, jossa ei tulisi katsoa liikaa menneisyyteen, vaan keskittyä tämän hetkiseen toimimiseen? Miten tämä vaikuttaa nykyiseen vastakkainasettelun keskusteluilmapiiriin?

  Keskustella saa tässä ketjussa katupartioista ja sitä seuraavista lieveilmiöistä, kuten Tampereella esiintyneestä Loldiers of Odin-porukasta. Kyllä te nyt suunnilleen tiedätte, että mitä tähän alle kuuluu ja mitä ei.

  Estradi on teidän.
   
 2. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Itse en varsinaisesti ymmärrä, miten työssäkäyvällä, sosiaalisella ja vieläpä parhaassa tapauksessa perheellisellä ihmisellä on aikaa moisiin hömpötyksiin.

  Mutta olisiko niin, että näiden Odinin sotilaiden porukasta ei keskimäärin olla kovin sosiaalisia, eikä ainakaan käydä töissä? Lapsiahan toki voi olla, mutta muijahan ne hoitaa. Tai maks pitää kerta kahteen viikkoon nähdä.

  Niin. Voihan sen tuonkin ottaa sitten sosiaalisena elämänä ja vaikkapa harrastustoimintana. Joku sitä kutsuisi vain rakentavaksi kansalaisaktivismiksi. Mutta itse kyllä pidän tuota touhua lähinnä melko naurettavana.

  Ja tuo nimi nyt on niin älytön. Ei varmasti tarvitse edes perustella.
   
 3. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Minulle tulee tuosta porukasta väistämättä aina mieleen se Toini & Heikki Haaman Show'n ajattoman osuva Haja-asutusalueiden uusnatsit -sketsi. Ei vaan voi mitään mielleyhtymälle, eikä toisaalta pidäkään voida.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Onkos nuo katupartiot katupartioina sortuneen rasistisiin rikoksiin? Jos eivät, ja pystyvät ehkäisemään yhdenkin raiskauksen niin minusta se on silloin onnistunutta toimintaa. Missään ei ole vielä ainakaan näkyvästi uutisoitu, että olisivat kanavoineet ryhmän voimaa väärin.
  Minä en pidä myöskään pahana jos elintasopakolaisten keskuudessa lähtee viesti kiirimään lähtömaihin, että "ei sinne kannata mennä kun siellä on niitä hulluja muukalaisvastaisia partioitakin"
  Eikö täällä nyt ole tämän pakolaistulvan aikaan tullut jo ihan riittävästi masentavia uutisia entisten päälle. Minulle on ihan sama miten niitä estetään kunhan estetään, eikä toiminta kohdistu vääriin asioihin.

  Omaa oloani en tunne turvattomammaksi enkä turvallisemmaksi.
   
 5. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Minority Report oli hyvä leffa, mutta en näe ongelmia ennen kuin partiopojat syyllistyvät johonkin rikolliseen. Päinvastoin, kannustan kansanterveydenkin puolesta kaikkia suomalaisia käymään iltakävelyillä kaveriporukassa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2016 klo 15.27
 6. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Sturmabteilung - kuulostaa katu-uskottavammalta alkuperäiseksi saksaksi. Mutta se että tätä keskustelua käydään, ei ole syntynyt aivan tyhjästä. Viranomaisilla on velvollisuus näyttää että tilanne on hallinnassa. Tähän yhtälöön eivät ehkä täysin sovi esimerkiksi kaavaillut poliisien määrän karsimiset.
   
 7. Wingman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Valmentajien hautuumaa
  Jos nuo ennaltaehkäisevät rikoksia ja saavat ulkomaalaiset käyttäytymään niin sehän on pelkkää plussaa. Poliisinhan tätä pitäisi tehdä mutta...
   
 8. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Oli pakko katsoa tuosta klippi, tuo toinen porukka (lordies) näyttää ihan Tampereen yliopiston tiettyjen yksikköjen opiskelija-populaation läpileikkaukselta. Kuvastaa myös hyvin kyseisten yksikköjen (ja niistä valmistuneiden) mentaliteettiä, jos joku on tekemässä jotain, niin kannattaa mennä viereen pelleilemään. Ymmärtäisin tuon pelleilyn jos soldiers-porukka olisi oikeasti tehnyt rasistia rikoksia.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Nämä kaksi tiivistävät oman mielipiteeni aika hyvin.
   
 9. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Tai paremminkin, mihin rikokseen ovat syyllistyneet partioidessaan? Minun käsittyksen mukaan ei yhtään mihinkään. Vasemmistolehdistöllä vaan on taas käynyt aatetta vastaan, niin pitäähän se vinkua vaikka mitään oikeaa ihmeellisyyttä olekaan.

  Miksi tällaiset väkivaltaan provosoivat pellepartiot pitää sallia? Kaiketi vastaavat väkivaltaan pyrkivät ryhmät voidaan kieltää vaikka lakipykälin? Löytyisikö jonkun professorin näkemys asiaan?

  Katupartiointi on erittäin tervetullutta toimintaa ja toivottavasti ovat jatkossa entistä näkyvämmin katukuvassa viikonloppuisin ja mielellään öisinkin. Sitten kun poliisi yms. ottaa tehtävän hoitaakseen katutasolla partioimalla, niin nämä kansalaisten ryhmät voi siirtyä syrjään.
   
 10. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  Yksi näistä partiolaisia oli kunnostautunut pitämällä puukkoa sisareni (sossuntäti ammatiltaan) opiskelukaveria uhaten. Tuo valkoihoinen naishenkilö ei ollut työnsä puolesta myöntänyt haluttuja avustuksia (nämä tiedot on julkaistu myös ihan lehdessä, eli en kerro salassa pidettävää tietoa ). Minun on vaikea kuvitella, että miehen partioiminen kadulla lisäisi kenenkään turvallisuutta. Tai ainakin käsitys suojelun tarpeessa olevista on aika valikoiva.
   
 11. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Minunkin on vaikea kuvitella, että mahdollisesti päitä ihmisiltä leikanneet henkilöt nuoliessaan kauloja ja naamoja tuntemattomilta kaduillamme lisää hirveästi turvallisuuden tunnetta naishenkilöillä. Tieto päitä katkoneiden joukossamme oleminen perustuu lehtitietoihin.

  Haluan vain sinulle tuoda ilmi, että joukkohin mahtuu kaikenlaisia ihmisiä hyvyyksineen ja pahuuksineen. Mutta yksilöhän ei saa leimata koko kansaryhmää? Vai miten se meni?
   
 12. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Siinä vaiheessa kun tämä viesti kiirii riittävän voimakkaana ns. ensimmäisen maailman maihin, Suomen maine on mennyt ja suomalaisten yritysten on hyvin hankalaa tehdä bisnestä ulkomailla. Jo se KKK-lakanaheppu pääsi uutisiin niin laajalti ympäri maailmaa, että se oli Suomen imagolle todella paha isku.

  Lainaus:
  Nuo ihmiset ilmoittavat taistelevansa "valkoisen Suomen puolesta". Ymmärrätkö sinä yhtään, miten sairas ajatusmaailma tuo on, vaikka nyt toistaiseksi ei olisi vielä tuon Soldiers of Odin -nimen alla ehditty hakkaamaan väärän värisiä? Natseja ei Tampereen kaduille kaivata partioimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2016 klo 16.27
 13. Saxon-747 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals,Venäjä
  Turvallisuuden tunne on heikentynyt eikä poliisien resurssit riitä sitä takaamaan, varsinkin pienemmillä paikkakunnilla. Joten partiot on normaali seuraus turvapaikanhakijoiden aiheuttamiin jatkuviin häiriöihin ja väkivalta rikoksiin. Partiot ei kuitenkaan ole mitään negatiivista toistaiseksi tehneet vaikka on jopa koitettu provosoida. Joten antaa poikien kävellä voivat jopa lenkillä estää jonkun raiskauksenkin kunhan kelit lämpiää.
   
 14. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Joo, sehän se turvallisuuden tunnetta lisääkin, kun natsit pörrää porukalla eestaas Hämeenkatua. Oletteko te nyt ihan tosissanne?
   
 15. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Höpölöpö. Bisnes is business ja money talks. Sekopäitä riittää ympäri maailmaa eikä se mitään ole lopettanut. On ollut joukkomurhaa, ristinpolttamista ja kidnauppaus-ihmiskauppaa. Paheksutaan mutta kulisseissa kauppa käy.

  Kyllä se suomalaisten yritysten ongelma on ihan muualla kiin jossain kkk tai katupartiopelleissä.
   
 16. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Kyllä minua vituttaisi ja asumisen laatuni laskisi, jos kotikulmillani vaeltelisi odinin sotureita tai muita roskajoukkoja. Ei täällä kyllä ole pahemmin ulkomaalaistaustaisia ihmisiäkään, mutta jos pitäisi valita niin mieluummin niitä kuin odinin sotureita.
   
 17. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tuskinpa nuo Hämeenkadun natsipartiolaiset omilla kotikulmillaan tallustelivat tuolla keskustassa. Veikkaan, että white power -aate kerää täällä päin kannatusta parhaiten Multisillasta, Tesomalta ja Nokialta. Sinne on sitten kiva palata aamuyöstä, kun on ensin turvattu tamperelaisten kadut Odinin nimissä.
   
 18. Silkkeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Partioikoot minun puolestani ihan rauhassa. Jos tuolla toiminnalla saadaan yksikin häirintätapaus ennaltaehkäistyä tai estettyä, niin plussan puolella ollaan - kunhan vaan pitävät malttinsa kuten tähänkin asti, eivätkä käy syyttömiin käsiksi. Harmikseni en ole vieläkään huomannut Helsingissä yhtään katupartiota, mm. Itäkeskuksen metroasemalle voisivat mielellään tulla hengailemaan pimeän laskeuduttua. Sen verran yksin on valkoinen mies tuolla nykyään, ja kuumottavia kokemuksia on kertynyt ihan tarpeeksi sekä itselle että tutuille.
   
 19. cornix Jäsen

  @Silkkeri Helsingissä oli jo muutama vuosi sitten muutamia katupartiolaisten yhteisretkiä mutta ne päättyivät nasseporukan kannalta vähemmän imartelevasti.
   
 20. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  En oikein ymmärrä tätä kauheaa vouhotusta ja panikointia katupartioista jopa maan johtavalla tasolla. Odineissa on yksi SVL:n jäsen, joka on suoraan sanonut että hänen näkemyksensä eivät edusta SOO:ta. Väkivaltarikostaustaa joo, mutta jos siitä pahoinpitelystä on jo sellaiset 13 vuotta ja välissä ei ole mitään tapahtunut, niin sanoisin että aikalailla taitaa olla jo normaali lakia kunnioittava kansalainen. Hassua miten yleensä halutaan antaa rikollisille uusi mahdollisuus - "menneet on menneitä" - mutta kun ex-rikollinen edustaa väärää mielipidettä tai toimii väärin (eikä edes riko lakia niin tehdessään), niin mikään ei riitä.

  Etenkään en ymmärrä tätä panikointia, kun nuo partiot eivät ole tehneet yhtään mitään rikoksia. Silti muka yleisen turvallisuuden tunteen vuoksi pitää luopua sellaisista perustuslaillisista vapauksista kuten kokoontumisen- ja liikkumisenvapaus. Eikä rasismi käsittääkseni myöskään ole rikos ja tahtoisin kyllä kuulla miten se määritellään ja miten yleensä aikovat määritellä "rasistisen katupartion". Kielletäänkö kaikkia valkoisia suomalaisia miehiä liikkumasta ulkona?

  Ja jos kerta kieltämiseen riittää, että partiot aiheuttavat ihmisissä turvallisuudentunteen laskua, niin voinko loogisena jatkumona vaatia mustien ja vastaanottokeskusten asukkaiden joukossa liikkumisen kieltoa? He alentavat minussa turvallisuudentunteen laskua eli ne pitää kieltää. Ei varmasti toimi näin, koska se olisi rasismia ja on katsos kansainväliset sopimukset, ihmisoikeudet ja perustuslaillinen liikkumisen- ja kokoontumisenvapaus.

  Parasta koko saagassa on ollut Petteri Orvon kommentit miten katupartiot vievät poliisin vähiä resursseja. Samaan aikaan hallitus aikoo antaa monoa jopa 900 poliisille, vaikka resurssit ovat Orvon mukaan vähät. Ikävää vielä että Suomessa on vähiten poliiseja Euroopassa väkilukuun suhteutettuna. Sehän on ongelman ydin ettei osa kansalaisista koe oloaan turvalliseksi, joten partioivat kaduilla. Siinä kohtaa on kyllä aivan loistava idea vähentää vielä niitä poliiseja eli lisätä partioiden kysyntää. Perinteiseen Suomi-tyyliin toki ei mietitä ongelman alkukohtaa vaan reagoidaan ongelman aiheuttamaan lieveilmiöön ja koitetaan kieltää se, jolloin mitään oikeaa ratkaisua ei tarjota.

  Soldiers of Odinin kahta jäsentä muuten haastateltiin viikonloppuna: Haastattelussa Soldiers of Odin – Tuukka Kuru | BlogBook
   
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Soldiers of Odin esittelee ihan itse itsensä näin: "Olemme valkoisen Suomen puolesta toimiva isänmaallinen järjestö." Sinä yrität valkopestä tätä natsipossea selittelemällä, että no joo on siellä yksi SVL:n heppu, mutta hänen aatemaailmansa ei edusta järjestöä. Miksi tuossa esittelytekstissä sitten käytetään monikon ensimmäistä persoonaa? Meititteleekö tämä kyseinen roturealisti itseään royal we -hengessä?

  Jos sinulle on jotenkin epäselvää, mikä tekee valkoisen Suomen kannattajista rasisteja, en usko että noihin ymmärrysvaikeuksiisi löytyy kovin helposti apua mistään. Ja jos sinun tuttavapiirissäsi kaikki valkoiset miehet kannattavat valkoista Suomea, voisi tuttavapiirin vaihtaminen olla ihan terveellistä. Pipot sanoo SOO SOO SOO, kengän kannat koo koo koo!
   
 22. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Mikset asu ulkomaalaistaustaisten ihmisten lähellä? Etkö pidä monikulttuurisuutta rikkautena?
   
 23. Superböle Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka monet toisin haluaisivatkin niin Suomessa on kokoontumisvapaus joka koskee myös rasisteja jos he käyttäytyvät asiallisesti eivätkä tee rikoksia niin asialle ei voi tehdä yhtään mitään. Samat säännöt koskevat katupartioita provosoivia pellepartioita ja turvapaikanhakijoita vaikka sekään ei kaikkia miellytä, olisihan se tietysti kiva kieltää turvapaikanhakijoiden liikkuminen yli kymmenen hengen porukoissa yleisen turvallisuudentunteen lisäämiseksi kun sielläkin voi olla päänkatkomisesta tuomittu rikollinen tai joku saattaa raiskata jonkun. Länsimaalainen oikeusvaltio ei vain toimi näin, ei edes siinä tapauksessa että kaupankäynti kaikkien muiden maiden kanssa loppuisi ja meidän maine menisi täysin tiedostavissa piireissä.
   
 24. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Miksi ihmeessä haluaisit kieltää jotain, joka auttaa alentamaan koetun turvallisuuden tunteen laskua? Jos haluat kieltää mustilta liikkumisen ryhmissä, niin silloin se toden totta on rasismia sen yksinkertaisimmassa muodossa. Jos taas samat säännöt koskisivat ihan kaikkia järjestäytyneitä ihmisjoukkoja, niin rasismista ei olisi kyse. Tää on aika helppoa. En ole yhtään varma, että katuparioita olisi järkevää kieltää vaikka se sattuisikin olemaan lain mukaan mahdollista, mutta tuollainen mielensä pahoittaminen joidenkin SOO:n poikien puolesta on vähän erikoista.

  Lainaus:
  Mikäs tässäkin on sitten se erikoinen osa? Poliisien vähentämiselle on ilmeisesti Orpon mielestä taloudellista tarvetta ihan riippumatta pakolaiskriiseistä ja katupartioista. Silloin, jos joskus kaikki ylimääräinen poliisivoimien kuormitus olisi syytä minimioda, mikäli mahdollista. Sori vaan, mutta SOO ei myöskään ole ratkaisu mihinkään.

  Näen ainakin nykytietojen (partiolaisten taustat, järjestön fb-sivut, ym.) valossa mahdollisuudet oikeiden rikosten estämisen ja ylilyöntien välillä kohtalaisen tasaisina. Ei katupartiointia kieltää pidä, sillä kyllä kansalaisilla täytyy olla oikeus kaduilla kuljeskella ja rajan vetäminen partioimisen ja normaalin toiminnan välille olisi käytännössä mahdotonta. Pojat voisivat kuitenkin itse tulla järkiinsä ja keksiä jotain rakentavampaa tekemistä. Nykytoiminnan en näe hyödyttävän oikein ketään.
   
 25. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Toinen perheemme asunto, missä ajoittain asun, Espoon Nuottaniemessä on kansainvälisellä alueella. Lähistöllä asuu paljon ulkomaalaisia. Mm. englantilaisia, ranskalaisia ja ruotsalaisia. Myös kaunista suomen ruotsia kuulee alueella paljon. Minusta tuon alueen kansainvälisyys on rikkaus ja se, että odineita ei tuolla asu.