Katsomokulttuuri Mestiksessä

  • 318 936
  • 1 517

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Vieläkö nämä urbaanilegendat elää muka asiattomista huudoista? Nämähän on oikaistu jo vuosia sitten. By sika säkissä.

Ok :D
Pohjois-Karjalaissa vaihdetaan vaan farkut verkkarihousuuuuun... :)

Liigaan pyrkivä joukkue on siis siistinyt fanienkin suut liigakelpoisiksi. (Tähän kohtaan tulee kans hymiö)
 
Jos oma panos keskusteluun on tämä, niin jätä ennemmin vaikka kirjoittamatta, ja keskity siihen mitä luet..

Jos oma panoksesi on tämä, niin kannattaa lukea se pari lausetta siitä Ierikan kommentista, joita ei ollut lainattu ;)

Nyt on viimeistään aika lopettaa tälläinen keskinäinen nokittelu ja opettaminen. Mikäli joku tuntee pakottavaa tarvetta avautua kanssakirjoittajalle, niin tehköön sen yksityisviestien.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Jos oma panos keskusteluun on tämä, niin jätä ennemmin vaikka kirjoittamatta, ja keskity siihen mitä luet. Noissa KKtig muutamassa edellisessä viestissä on käsitelty aika paljon Ultras toimintaa, ja ihan hyvin kirjoitettuja pätkiä. Ja kaiken lisäksi hyvin pitkälle totuuden mukaan.

Itsehän saattaisin pidättäytyä kirjoittamasta, mikäli lukeminenkin onnistuisi vain ensimmäisen rivin verran, mutta sulle nää hyvät neuvot ei oo menny kaaliin aiemminkaan, joten senkus jatkat.

Kivahan se on että Ultras-toiminnan Grand Old Man, keikeitig, valistaa meitä tyhmiä katsomokulttuurin hienoudesta. En minä esimerkiksi tiennyt, että Ultras on italialainen juttu. Italia onkin hieno maa. Syljeksiviä ja filmaavia jalkapalloilijoita, taskuvarkaita, paskoja western-leffoja ja nyt siis tämä. Bella donna prima vista tagliatelle.

Eikös siellä Italiassa ole se joku laulukilpailukin, missä on näitä lapsikuoroja ja lähetys tulee aina joskus joulupäivänä tms? Sinne vaan perkeles. Italialaiset ultras-veljekset varmasti olisivat liikuttuneita vaikkapa Black Heartsin herkästä tulkinnasta "oranssi musta". Se rallatus tuo suomalaiseen jäähalliin tunnelmaa melkein saman verran kuin Toto Cutugnon kasariviisut.

Ei mulla oikeestaan kyllä katsomokulttuurista ole tämän enempää sanottavaa. Mulle tärkeämpää on suosikkijoukkueeni menestys, kuin se miten päädyssä mellastetaan. Vaasassakaan valtavan ihana fanikulttuuri ei koskaan riittänyt tuomaan serpentiinejä kattoon, paitsi ehkä juuri tällä kaudella. Anskattoo.

EOM vaan ja silleen.
 
Katkeruutta katkeruutta. Suorastaan hukkaanheittoa, että joistakin ryhmistä ei oteta koko potentialia käyttöön. Itse en kyllä näe myöskään mitään outoa, että lauletaan joukkueelle, että ollaan mukana syntymästä kuolemaan.

Kyllähän se oli tänään taas oikein mukava kuulla 50 kertaa Jokipo-huuto ja pari torventöräystä. Ei ole pakko mennä eteenpäin, mutta voisi olla edes avoin kehitykselle.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Italia onkin hieno maa. Syljeksiviä ja filmaavia jalkapalloilijoita, taskuvarkaita, paskoja western-leffoja ja nyt siis tämä. Bella donna prima vista tagliatelle.

Voi kuule, nyt missaat myös Italian laivaston urotyöt toisessa maailman palossa sekä hilpeän reissun Abessiniaan. Mutta sen sanon että osa italialaisista westerneistä on aika jees, mieleeni tulee eräskin trilogia ... Puhumattakaan sitten lentokoneista... (Macchi C.205 "Veltro" ...Aijjai... kaunis ku naski pienenä...)

Ja sitten lääkkeiden oton kautta asiaan. Jos joku joukkue nyt omaa faneja jotka huutelee/laulaa muutakin kuin sitä perinteistä joukkueen nimeä rumpupatterin tahdissa niin hyvä niin. Tifot on mukavia kattella ja sitä rataa.

Toisaalta jos on kiva olla huutelematta suuremmin mitään, istua katsomossa kahvi kädessä niin se on yhtälailla ok sillon tällön huudellen perinteistä "Nuijaa" taikka sitten taputellen tahtia perinteikkäälle <joukkueen nimi> huudolle.

Ja mitä faneihin tulee niin ehkäpä siellä saapasmaassa ja oikeastaan kaikkialla muualla kuin Suomessa taitaa olla enempi sitä populaa ketkä kannattaa juuri sitä oikeaa joukkuetta. Ja kun lisätään vanha tunnettu totuus yhtälöön ("Joukossa tyhmyys tiivistyy") ja pikkasen tempperamenttinen luonne niin en ihmettele jos saapasmaassa pelaillaan pelejä tyhjille katsomoille.

Vaan kuka sitä Suomessa käskee tehdä kaikki samalla tavalla kuin ulkomailla, eikö kerrankin voitas ottaa vaan ne hyvät jutut mukaan ja jättää ne huonot pois?
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Hieno analyysi ultras (tm) jengistä.

Mutta mitä haetaan kun kannustetaan? Onko se oma fiilis ja oman ryhmänsä markkinointi, lisää tunnelmaa ja sen kautta lisää yleisöä, vai onko se joukkueen kannustusta antamalle niille lisää "fiilistä"? Kaksi viimeisintä ymmärrän jos kerran haluaa antaa kaikensa oman joukkueensa eteen. Onko kukaan tietoinen siitä mistä pelaajat muuten tykkää?

ok, "plan b" vaihtoehto, joka minusta on se tärkein osa näille aktiivisille kannattajille on houkuttaa tavallista yleisöä mukaan kannastukeen.

Tässä havaitsen jonkinlainen bonuskisa jääkiekon ohella, eli se kenellä on paras yleisö. Toki se on ainut paikka mihin meikäläiset pystyy vaikuttamaan jos kerran ei varsinainen kannastus paranna oman joukkueen peliä.

Mutta asiaan vielä, mikä on katsomon tärkein rooli? Onko se vain se lisätulo lippujenmyynin kautta vai nostaako se todella kotijoukkueen peliä? Joskushan se mielestäni menee päinvastoinkin.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Ei mulla oikeestaan kyllä katsomokulttuurista ole tämän enempää sanottavaa. Mulle tärkeämpää on suosikkijoukkueeni menestys, kuin se miten päädyssä mellastetaan. Vaasassakaan valtavan ihana fanikulttuuri ei koskaan riittänyt tuomaan serpentiinejä kattoon, paitsi ehkä juuri tällä kaudella. Anskattoo.

Sen mitä television välityksellä tuli Jokipoikien faneja kuunneltua, niin homma oli jopa köyhempää kuin Mikkelissä. Yksi soittaa torvea, joka ei ollut millään tavalla yhteydessä muihin faneihin. 50 ihmistää huutaa Jokipo varmaan 30minuuttia matsista ja rumpu hakkaa siihen päälle, niin ei paljon kehumista ole. Jatkakaa samalla linjalla vain. Ei haittaa yhtään.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Yksi soittaa torvea, joka ei ollut millään tavalla yhteydessä muihin faneihin.

Luuletko että jos joku haluaa tulla torvineen halliin, niin jollain faniporukalla on mahdollisuuksia estää sitä? Tai sanoa että soita sitä uralin pihlajata samalla kun me chäntätään tota isinsiemensyöksystäkalmistonrauhaanainarinnallajokahetkitukena-vollotustamme? Tai no, varmaan siellä on. Hurjat ultrasit tulevat printtihuppareissa forzaa huutaen ja pahoinpitelevät trubaduuriparan.

Sinällään en itse kuullut mitään koko torvesta mutta voin uskoa että se on harmittanut, kun ilmeisesti soittaja oli ollut suoraan mikin vieressä. :)
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Melkoista juupas-eipästelyä.

Otetaan mukaan satunnaisen katsojan mielipide mukaan.

Minusta on hienoa että kannattajatoimintaa viedään eteenpäin. Tykkään katsoa keski-Eurooppalaista, avointa meininkiä katsomossa. Kannattamista on varmasti monenlaista eikä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ole. Jos joku haluaa huutaa oman joukkueen nimeä 30min katsomossa - niin antaa mennä vain. Ei se minulta ole pois. Jos joku haluaa hyppiä tasajalkaa ja laulaa katsomossa - niin antaa mennä vain. Ei se minulta ole pois. Kaiken tämän voi tehdä hyvällä mielellä ja iloisena.

Häiriökäyttäytyminen on apinoiden hommaa. Sitä en sulata. En millään. Sinä päivänä kun jääkiekko-, jalkapallo-, pesäpallo- tai ringettekatsomossa minun pitää alkaa pelkäämään itseni tai lapsieni puolesta, vien rahani toiseen paikkaan ja jätän apinat rähisemään keskenään. Minulle siis on aivan sama tehdäänkö tifoja, huudetaanko joukkueen nimeä, ollaanko ultrasia, hakataanko rumpua (tosin en pidä siitä, mutta sama kuitenkin) - mutta häiriökäyttäymistä en siedä.

Jos oikein teoretisoidaan, niin jos katsomoissa alkaa olla kovinkin väkivaltaista, niin se karkottaa satavarmasti meidät tavis-katsojat pois. Tällöin angstinen-kannattajuus onkin kääntynyt itseään vastaan, yleisömäärät vähenee ja seura voi huonommin ja sitten tifoillaan tai hakataan rumpuja lähes tyhjille seinille - seura ja pelaajat varmasti kiittää. No, tämä teoriasta.

Aika useinhan nuo jengissä/porukassa vittuilijat/uhoajat/pikkunahistelijat taitavat olla itkupillejä hissukoita kun ovat yksin. Tästä löytyy esimerkki: lapseni kaveri (7lk.) oli meillä käymässä eräänä syksynä ja talomme ympärillä alkoi pyöriä jos jonkinlaista lökäpöksyä. Kyselin vähän että mikä meno on päällä niin tuo kaveri sanoi että ovat hänen perässään. Menin puistoon 30m päähän jututtamaan tuota lökäpöksyjengiä ja kun räkimiseltään ehtivät sanomaan, niin sain selville että jotain erimielisyyttä oli koulussa ollut tuon kaverin ja yhden "maalais-lökäpöksy-jengiläisen" kanssa. Pyysin sen "jengiläisen" mukaan meidän pihalle ja annoin ottaa yhden kaverin mukaan tueksi ja mentiin selvittämään asiaa. No, kas tämän "jengiläisen" lippiksen alta alkoi tulla niiskutusta ja kyyneleitä kun alettiin rauhallisesti juttelemaan tapahtuneista. Taustalla oli vain ollut pientä tönimistä ja siksi oltiin masinoitu iso lökäpöksylauma kurvailemaan yhden pojan perään - voi taivas! Hyvä ettei niiskuttaja hyppinyt silmilleni kun silloin aluksi menin puistoon ja nyt sitten itkee pihalla vaikka on kaverikin mukana.

Niin, lopputulemana - olkaa millaisia olette, tyyli vapaa - mutta katsomoväkivalta ei kuulu urheilutapahtumaan, ei katsomossa, ei ottelun jälkeen ulkona.

No - olipa turhan pitkä sepustus, mutta enköhän oman tavis-katsojan-mielipiteen tuonut esille selvästi tämän nokittelun ja juupas-eipästelyn keskelle.
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän se oli tänään taas oikein mukava kuulla 50 kertaa Jokipo-huuto ja pari torventöräystä. Ei ole pakko mennä eteenpäin, mutta voisi olla edes avoin kehitykselle.

Samaa mieltä ;) pieni vinkki Jokipo faneille: heittäkää se trumpetti jonnekin ja yrittäkää keksiä jotain muuta kuin yksi huuto.

Edit: ottakaa siitä mallia: http://www.youtube.com/watch?v=m67ZRcmPSA8

Edit2: sorri jos meni hieman provoksi ei millään pahalla, kyllä Jokipo-fanien toiminta on kuitenkin menossa oikeaan suuntaan
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Eikös se nyt ole yksi ja sama hoilataanko katsomossa hoosiannaa, töräytellään postitorvea, tai paukutellaan bongorumpuja? Pääasia lienee kuitenkin, että ääntä lähtee ja oma joukkue syttyy.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Eikös se nyt ole yksi ja sama hoilataanko katsomossa hoosiannaa, töräytellään postitorvea, tai paukutellaan bongorumpuja? Pääasia lienee kuitenkin, että ääntä lähtee ja oma joukkue syttyy.

Kieltämättä alkaa vituttamaan tämän KooKoonfanin ja yhden Spåran vekkulin jeesustelut oikeasta ja väärästä kannattamisesta. En todellakaan väitä, että eilinenkään olisi kuullostanut hyvälle ja toivon tuonne mehtimäkeenkin todellakin kehitystä, ja toivottavasti tähän siellä pyritään, mutta tuo saman mantran hokeminen ja toisille päänaukominen alkaa sylettää.

Ja se eilinen urkuri oli todellakin asiaa. Poikkeaapahan muista halleista jollain tapaa.

KKtig ja fågel voisivat ruveta kirjoittamaan jokaiseen mestishalliin ensi kaudelle opusta oikeasta kannattamisesta. Jokainen samaan muottiin, niin aletaan olla tyytyväisiä.

* Soittakaa tätä musiikkia ämyreistä
* Tässä kannatus chantit
* Ovi tarkastus, ettei halliin tuoda muuta kuin max. yksi rumpu
* Kauppalista, jotta jokainen osaa pukeutua oikein

Spm-Ultras pystyyn ja kaikille turpaan.

Imekää parsaa.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
KKtig ja fågel voisivat ruveta kirjoittamaan jokaiseen mestishalliin ensi kaudelle opusta oikeasta kannattamisesta. Jokainen samaan muottiin, niin aletaan olla tyytyväisiä.

Olen jo tässäkin ketjussa sanonut että jatkakaa vaan samaa rataa, ei haittaa mua.

Ja ilman mitään provoa, niin sitä torvea todella vitutti kuunnella, oli vissiin mikrofonin edessä niin kuului yli selostuksen ja kaiken muun.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Ja ilman mitään provoa, niin sitä torvea todella vitutti kuunnella, oli vissiin mikrofonin edessä niin kuului yli selostuksen ja kaiken muun.

Arvaa vitututtiko seisoa siinä melkein vieressä? :D

Taisinpa 2. erän puolivälissä hyppiä siitä suoraan kaljalle kun torvi mätti omia jazz-kimuroitaan (oli muuten nuottivihko Benkulla mukana, ikää 73v) ja huutoporukallakin taisi parhaillaan olla menossa 2 eri huutoa ja yksi lauluntynkä. Legendaatinen Jokipo -huuto sentäs vielä toimi joten kuten. Hyvä että edes se saatiin pidettyä läjässä eilen :D

Mitää se urkkakanavan mikki napata siitä maalituomarin kopin päältä seuraavan kerran ja siirtää vähän kauemmas, niin ei melu haittaa lätkän katsojia kotisohvalla.

Joensuu oli kaikin puolin, kentällä ja katsomossa, ihan kipsissä.

edit: Oli sitten istumapaikat myyty loppuun 2 tunnissa, viimeksi kesti 6 tuntia... Saa nähdä millä hartaudella joensuulaisyleisö ottaa vastaan Sportin seuraavassa pelissä. Eilen ainakin puolet istumapaikoilla olleista ihmisistä taisi nukkua.
 
Viimeksi muokattu:

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Mitää se urkkakanavan mikki napata siitä maalituomarin kopin päältä seuraavan kerran ja siirtää vähän kauemmas, niin ei melu haittaa lätkän katsojia kotisohvalla.

Sinänsä hyvä että niitä mikrofoneja sinne laitetaan, mutta eilisessä matsissa oli volumet ihan eri tasolla kuin ennen. Sportin kotimatseja tullut boksille tallennettua, ja päädystä ei kuulu juuri mitään.
 

mainio

Jäsen
Ilmeisesti olette itsekin ottanut mallia. http://www.youtube.com/watch?v=pZK0fGnxjCg

Jos nyt itse pistän lusikkani soppaan, niin sanoisin, että tuo jokipo-huutokannustus toimii tuolla suhtpienellä määrällä porukkaa paremmin kuin chant-laulaminen. Notta kenties huutojen kehittäminen olisi ajankohtaisempaa kuin laulujen kopioiminen eurofutiskentiltä.

ps. mallikasta, mutta kuten sanottua vaatii toimiakseen isomman faniporukan(kuin kummallakaan mestisfinalisteista). http://www.youtube.com/watch?v=Y4SPPGSXJHI
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Eihän noissa laulujen kopioimisessa ole mitään pahaa. Horto magikosta tehty Sport-versio kuulosti vallan loistavalta.

Se tästä. Toivottavasti kulttuurit kehittyy mestiksessäkin. Vastaavassa on kehittämistä pirusti kyllä liigankin puolella. Runkosarjassa oli peleissä todella vaisu meininki, mitä itse näin. Playoffeissa panosten kasvaessa tosin on jo ollut parempi tunnelma.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ja se eilinen urkuri oli todellakin asiaa. Poikkeaapahan muista halleista jollain tapaa.

Nimenomaan. Ei kaikessa tarvitse toisia apinoida. Toihan tuo urkuri toki mieleen Neuvostoliiton aikaiset MM-kisat, mutta silti sillä luotiin ainutlaatuinen tunnelma.

Joensuun torvifanille mä nostan hattua. Olin kyllä revetä nauruun parikin kertaa kun se kuului niin selvästi tuossa tv-lähetyksessä. Kaverilla oli selvästi huumoriakin mukana ja se toimi. Vähän tuollaista Sveitsin mallia yritti.

Toiset suuttuivat, mua huvitti kovasti. Näin me nähdään asioita eri tavalla.
 
ja huutoporukallakin taisi parhaillaan olla menossa 2 eri huutoa ja yksi lauluntynkä. Legendaatinen Jokipo -huuto sentäs vielä toimi joten kuten. Hyvä että edes se saatiin pidettyä läjässä eilen :D

Ilman vittuilua kysyn, että olisiko hyvä tällöin järkätä katsomonjohtajan, joka nämä huudot aloittaa ja organisoi katsomoa, ettei homma lähde lapasesta. Mikään ei vituta enempää, kuin että vedetään kahta huutoa, taikka känniääliöt aloittavat omiaan.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Mikään ei vituta enempää, kuin että vedetään kahta huutoa, taikka känniääliöt aloittavat omiaan.

No kun... siellä on yksi (ja se kovaäänisin), tulette huomenna näkemään, #22 joka huutaa vain ja ainostaan Jokipoa ja laulut on hänen mielestään perseestä :)

Siitä se lähtee :D

edit: meidän ES22 on valitettavasti sairastunut, eikä näillä näkymin lähde huomenna mukaan. Mitä muutenkin katselin tuota nimilistää, niin tuosta "normaalista" kannattajajoukosta on lähdössä 3 henkeä. Yhteensä vain 20 muutenkin... No, ainakin katsellaan peliä sitten :D
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
No kun... siellä on yksi (ja se kovaäänisin), tulette huomenna näkemään, #22 joka huutaa vain ja ainostaan Jokipoa ja laulut on hänen mielestään perseestä :)

Jotain tällaista olen itsekin sivullisena havainnut.

Ja hienoa, että magnum37 kaltaisiakin katsojia vielä löytyy. Ei tämä nyt niin vakavaa ole.
 
Suosikkijoukkue
Punavalkoiset Vaasan Ylpeydet
Ilmeisesti olette itsekin ottanut mallia. http://www.youtube.com/watch?v=pZK0fGnxjCg

Juu, mallia otettu. Ei ole mikään salaisuus, että Suomessa ja maailmalla suurin osa on muualta kopioitua. Näinhän on ollut Suomessakin aina vanhojen perinteisten huutojen/laulujen kohdalla. Iso ero on siinä kuinka se matkiminen tehdään eli otetaanko suoraan vaihtaen vain esim. seuran nimi vai yriteenkö luoda oma versio biisistä. Tuon yllä linkitetyn "ole ole ole, ole ole ole ola" biisin alkuperä löytyy argentiinasta (olisit ottanut youtube-hakutuloksista sen toisiksi ylimmän). Sport-kannattajien versio on saanut inspiraation argentiinalaisten sanomasta ja ascolifanien temmosta. Toisinaan biisi voi olla "ryöstetty" kuten italialaisten "Seven nation army"-chantti ja klassinen ämäm-95 "den glider in".

Jos nyt itse pistän lusikkani soppaan, niin sanoisin, että tuo jokipo-huutokannustus toimii tuolla suhtpienellä määrällä porukkaa paremmin kuin chant-laulaminen. Notta kenties huutojen kehittäminen olisi ajankohtaisempaa kuin laulujen kopioiminen eurofutiskentiltä.

ps. mallikasta, mutta kuten sanottua vaatii toimiakseen isomman faniporukan(kuin kummallakaan mestisfinalisteista).

Varmasti totta, mutta jostain pitää aloittaa. Uskoakseni se, jotta saa ihmisen liittymään perushuutoihin, on se korkein kynnys. Siitä onkin sitten helpompi lähteä viemään eteenpäin. Kyllä Vaasassakin harvemmin laulettujen ja vaikeampien laulujen kanssa vielä työtä riittää. Tyytyväinen saavutettuun kehitykseen voi olla (siitä syystä me vaasalaiset välillä henkseleitä paukutellaan) , mutta ei kannatta kuvitella olevansa täydellinen.

Mutta mitä haetaan kun kannustetaan?
Motiiveja on varmaan lähes yhtä monta kuin katsojia. Yksi on joukkueen kannustaminen parempiin suorituksiin. Viime perjantain hokkipelin 3. erässä tuntui, että joukkuekin syttyi ihan eri tavalla kun katsomot(!!) löivät 110% peliin lauluin ja taputuksin. Toisinaan katsomo pystyy vaikuttamaan vastustajan ja tuomarin suorituksiin kotijoukkuetta auttavasti. Tämä tietysti vaikeampi mitata, mutta se on tavoite - edesauttaa joukkuetta parhaimpaan mahdolliseen tulokseen.

Kannustaminen voi olla myös puhdasta hauskan pitoa. Iloisia fiiliksiä mahdollisten virvokkeden kera. Ja kuten mainitsit kyse voi olla kannattajaryhmien paremmuudesta taisteleminen. Kukapa vaasalainen haluaisi, että kokkolaiset tai mikkeliläiset voittaisivat vaasalaiset kannustamisen määrässä ja äänessä?

Mainitsit myös että hyvä tunnelma tuo lisää katsojia. Luulisi seurajohtajien olisivat tähän kiinnittäneet huomiota, mutta aina näin ei ole. Hyvä tunnelma => lisää yleisöä => lisää lipputuloja & sponsseja. Kuulemma pizzakeisarikin aikoinaan "hurmattiin" hyvällä tunnelmella ja päästin sopimusneuvottelut aloittamaan. Ja houkuttaahan hyvä tunnelma lisää aktiivisia kannattajiakin, jolloin joukkueen kannustaminen ja "hauskan pitäminen" on helpompaa.

Mutta asiaan vielä, mikä on katsomon tärkein rooli? Onko se vain se lisätulo lippujenmyynin kautta vai nostaako se todella kotijoukkueen peliä? Joskushan se mielestäni menee päinvastoinkin.

Tärkein rooli? Uskon, että se rippuu siitä keneltä kysytään. Kuten sanoin motiiveja on monia ja useimmiten se on yhdistelmä (erilaisin painotuksin) erilaisia motiiveja.
 
Viimeksi muokattu:

Thomasson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukuri-fanien matkailuista ja kummitoiminnasta on ilmestynyt tällaista tarinaa Jukurien kotisivuille. Kannattaa käydä tsekkaamassa.

Lisäksi Vaasan suuntaan lähtee peukkua hienosta show'sta eilisiltana. On se upeaa televisionkin välityksellä kuunnella, kun virret vaihtuvat, eikä huudeta koko ajan samoja huutoja. Tästä vastaesimerkkinä taas oli melko ankeaa kuunnella Joensuun ottelun katsomotouhua, kun 60 minuuttia huudetaan "Jokipoa".

En kiistä, etteikö samanlaista vikaa olisi täällä päinkin. Sitä on, ja siihen täytyy yrittää löytää lääkkeitä. Välillä on rohkeasti uskaltauduttu kokeilemaan yksinkertaisia lauluja, ja ne ovat onnistuneet ja virkistäneet touhua melkoisesti. Samaa ei vain ole tahtonut toistua kuin harvoissa yksittäisissä peleissä.

Toivottavasti Joensuussa lähtee ainakin pari eri "lurautusta" tänään ja saadaan siltäkin osin eloa katsomoon. Ääntä lähtee hyvin, mutta eri variaatioita rohkeasti mukaan. Esimerkiksi Mikkelissä olette usein esittäneet hienoa, vaihtelevaa kannustusta. Muistan kuulleeni laulujakin. Niitä vain tänään kolmannessa finaalissa kehiin ja tunnelma kattoon!
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Joo, eilenhän tuota yriteltiin vähän lauleskella, mutta reilun 10 (20 oli matkalla) voimin ei ymmärrettävästä paljon tuon Red Armyn melun läpi kuulu mitn. Jätettiin ihan uhallaan rummut ja rumpalit kotiin, jota paikalliset kovasti ihmettelivät Vaasassa :)

Tänänä sitten 3 trumpettia ja 12 rumpua, niin kuuluu. Perrrrkele!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös