Sen jälkeen kun Cajanek, Hentunen ja Oleg Petrov tulivat joukkueeseen on Kirill Petrovin jääaika vähentynyt oleellisesti. Kirill on silti ollut pelaavassa kokoonpanossa lähes kaikissa otteluissa, mutta vähällä jääajalla. En tiedä onko tällainen hyvä tapa kehittää vuonna 1990 syntynyttä pelaajaa.
Hyvä, että on pidetty hänet kuitenkin kokoonpanossa, niin saa pelata kovemmalla tasolla. Kazan on kyllä hieman huono joukkue nuorten kehittämiseen, kun se muistuttaa kokoonpanoltaan lähinnä NHL-joukkuetta, mutta ehkä Petrov oppii näiltä tähdiltä jotain.
Yllättävää on, että Petrov on rankattu ensi kesän draftiin varattavaksi vasta toisella, tai kolmannella kierroksella. Petrov on niin iskokoinenkin, että sopii varmasti NHLaan. Oli kevään u-18 kisoissa merkattu olevan peräti 191 cm.
Ja jos näyttää siltä, että hän ei saa peliaikaa Kazanissa, niin hän voi tietty siirtyä AHLaan, missä saisi luultavasti ison roolin, vaikkakin huonommassa joukkueessa.
Jamie Lundmark sai potkut Moskovan Dynamosta. Dynamo etsii tilalle uutta ulkomaalaisvahvistusta.
Lundmark taitaa olla keskushyökkääjä ja Dynamolla on muutenkin Badyukov, Fedorov ja Laundry. Tilalle voisivat hankkia laiturin. Toisaalta Voloshenko siirtyi juuri Dynamoon joten ehkä oikea laitahyökkääjä, tai puolustaja.
Tuo minua hieman ihmetyttää, kun jotkut kovatkin ulkomaalaispelaajat jäävät melko heikkoon rooliin Venäjällä ja sitten heihin petytään, kun tehoja ei tule ja saavat kenkää.
Martin St.Pierre väitti Amerikkaan palattuaan, että hän palasi, koska olot Venäjällä olivat kehnot ja valmennusjohto peluutti niitä pelaajia, keistä pitivät, eikä niitä, jotka pelasivat jäällä parhaiten.
Käsittääkseni St.Pierre sai Khimikistä kenkää, enkä väittäisi, että esim. Mozyakin on pelkästään valmennuksen suosikki. St.Pierren peli oli myös aika sekaisin.
Selvästi jonkinlaisia jännitteitä näillä amerikkalaisvahvistuksilla on Venäjän suuntaan ja siellä puolen merta superliigaa ei edes haluta nähdä hyvässä valossa.
Lopuksi vielä Jagsille, että Bobby Fischer sanoi paljon muutakin. :)