Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 594 432
  • 3 412

agee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Seudun Kiekkokuntoutujat
https://www.youtube.com/watch?v=R2gzIFlVayI <- Eilisen pressi.

Kuunnelkaa ja katselkaa Kallen kehonkieltä (omia huomioita seuraavassa):

- Alussa äijä hymyilee. Tullut rumasti tauluun ja tuut tonne hymyilemään ja käyttämään sitä asiallista kieltä. Ei perkele kiva-kalle....

- "...yhtäkkiä peli onkin 4-0. Kyl me saatiin iso OPPI, oppii monesta asiasta..." Oppia vielä toisella kaudella toiseksi viimeisessä pelissä?? Joku helvetin mestis-sport opettaa meille kiekon pelaamista.
- "Tehokkuutta pyytää...pitäs olla äijää maskissa jne" -> kenen homma hoitaa pelitapa? Kenen homma antaa pelaajille ohje?
- "Otetaan oppia, pelit jatkuu" --> ei välttämättä jatku.

Jotenkin tuntuu et siellä vaan odotellaan et kausi päättyy ja päästään pois hallilta.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Joku nosti esille Tero Lehterän. Siinä on suunnilleen sellainen kaveri jonka tahtoisin nähdä Tepsin pikkutakki yllään. Tertsi sanoi muuten joku vuosi sitten kommentaattorina ollessaan että olisi kunnia-asia päästä koutsaamaan TPS- nimistä joukkuetta.. Äijästä oikein huokuu positiivisuus sillai terveellä tavalla ja mikä tärkeintä, pelifilosofialtaan tätä päivää.

Miten jatkuu Lehterän kontrahti Lappeessa?

Ensi kausi on ainakin sopparia allekirjoitettuna. Vuosi kerrallaan on menty ja voisi arvella, että ensi kausi on viimeinen tässä projektissa? Näin projektin lähestyessä kaksi kolmasosaa on vähän ristiriitaiset tunnelmat herrasta. Ei oikein tiedä onko lintu vai kala.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
https://www.youtube.com/watch?v=R2gzIFlVayI <- Eilisen pressi.

Kuunnelkaa ja katselkaa Kallen kehonkieltä (omia huomioita seuraavassa):

- Alussa äijä hymyilee. Tullut rumasti tauluun ja tuut tonne hymyilemään ja käyttämään sitä asiallista kieltä. Ei perkele kiva-kalle....

- "...yhtäkkiä peli onkin 4-0. Kyl me saatiin iso OPPI, oppii monesta asiasta..." Oppia vielä toisella kaudella toiseksi viimeisessä pelissä?? Joku helvetin mestis-sport opettaa meille kiekon pelaamista.
- "Tehokkuutta pyytää...pitäs olla äijää maskissa jne" -> kenen homma hoitaa pelitapa? Kenen homma antaa pelaajille ohje?
- "Otetaan oppia, pelit jatkuu" --> ei välttämättä jatku.

Jotenkin tuntuu et siellä vaan odotellaan et kausi päättyy ja päästään pois hallilta.

Koko ajan sitä opin ottamista on hoettu pitkin kautta. Koska oppi realisoituu?
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No vihdoinkin tänne alkaa tulla muutakin kuin Kaskisen pelikirja ja paskat pelaajat -toistoa. Odottelin jo hetken että nähdäänkö missään muussa vikaa ja olin monesti aloittamassa keskustelua mutta hyvä että tuli muilta näppäimistöiltä.

Peli näyttää tosiaan parhaillaan hirveältä ja pelaajat paskoilta, mutta syitä on varmasti syvemmällä kuin pinnalta näyttää. Enemmän alkaa kiinnostaa miksi pelaajat taantuvat onnettomiksi räpeltäjiksi ja miksi pelikirjan toteuttaminen ei onnistu sitten millään.

Hyvistä ja taitavista pelaajista ei aina tule hyviä ja taitavia valmentajia. Kaskisen koko tiimi on valmennuspuolella kokematon: sekä Rintasella että Salolla on hyvin vähänlaisesti valmennustaustaa ennen TPS-pestiä. Ne synnit, pelin surkeudet joista Kaskista syytetään, ovat osaltaan aivan yhtä lailla Rintasen ja Salon syntejä.

Se kai on selvää, että Kaskisen TPS-pesti päättyy aikaisintaan muutaman viikon päästä (näin voi käydä, jos TPS pelaa puolivälierissä nykytasollaan ja putoaa surkean esityksen päätteeksi) tai viimeistään reilun vuoden päästä. Itse olen huolissani siitä, että onko "jatkuvuuden" nimissä ajateltu, että seuraava(t) päävalmentaja(t) on Salo, Rintanen tai he molemmat parivaljakkona. Toivottavasti ei - vaikea nimittäin uskoa, että heillä olisi peliin annettavaa tänä keväänä nähtyä ihmeempää.

Tässä on hyvä pointti, joka yllättävän monesti unohtuu kun keskustellaan valmennuksen onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Kaskinen päävalmentajana kantaa tietysti suurimman vastuun, mutta kyllähän saatana apuvalmentajillakin joku rooli tuolla on. Tähän mennessä ainoastaan Norrenalle voidaan antaa täysin puhtaat paperit tästä kaudesta.

Jos nyt hypoteettisesti Kaskiselle sanotaan moro offseasonilla, niin mitä tehdään nykyisten apuvalmentajien kanssa? Jatketaan niinkuin mitään ei olisi tapahtunut?

Valmennus on eittämättä tiimityötä eikä mikään yhden miehen show tänä päivänä. Olen miettinyt Kaskisen adjutanttien merkitsevyyttä tuolla. Aitiossa seisoo satoja maajoukkue - ja NHL-pelejä sekä voitettuja mitaleja, mutta jotenkin sekään tieto ei vain mitenkään paista tuolta. Onko heiltä perkele puhuminen kielletty kesken pelin? Mikä on todellinen rooli valmennuksessa? R-P Lehtonen oli aliarvostettu Suikkasen vasen käsi mestaruusvuotena. Nyt Kallella seisoo läjä nimimiehiä mukana aitiossa, mutta yhteispeli on, sanoisinko katsomoon nähtävissä, jäistä. Tätä lienee syytä tarkastella kauden jälkeen. Vähän mulla on aina ollut epäilevät fiilikset näitä ex-pelaajakokemusasiantuntijoista, Kiprusta lähtien. Sen suhteen siis että mitä he tuovat tuohon vaatimattomalla valm. kokemuksella?

Itseä on alusta asti kummastuttanut se miksi näin kokematon pakka lyötiin kasaan.

Pelin aikana näyttää että Salo ja Rintanen ovat maskotteja. Toivottavasti näin ei ole joukkueen muussa tekemisessä. Melkoisen äänettömiksi ovat jääneet näin katsojan suuntaan, joten vaikea sanoa mikä on miesten todellinen osuus tekemisessä. Tulokset hyökkäys- ja puolustustekemisessä eivät tällä hetkellä kerro äärettömän kovasta osaamisesta.

Mättääkö tuossa nyt sitten miesten oma osaaminen, vastuujaon epäselvyys vai onko koko porukan osaaminen henkilöjohtamisen tasolla vajaata?

Salosta haastattelu aikanaan esim. Länsi-Suomessa. Tuolla mies kertoo että roolina on varsinkin nuorten puolustajien kehittäminen; pelinopeus ja laukaisutaito. Vähän rajoilla että pitäsikö nauraa vai itkeä kun katsoo tuota nykypakiston tekemistä noilta osin.

Rintasesta vähän nihkeämmin juttua mutta Auran Aaltojen haastattelussa toteaa että touhuaa hyökkäyspuolella enimmäkseen. Yv, av ja hyökkäyspuoli. Onhan niitä siinä.

Molemmat varmasti peluuttavat omat osastonsa, mutta Rintsi toteaa tuohonkin että Kalle sitten sanoo viimeisen sanan.

Jotenkin itsellä tulee fiilis, että vähän vahvempaa osaamista tuossa pitäisi olla Kallella tukena, jotta näillä vaikeilla hetkillä ei ole vain joo-joo-armeijaa odottamassa käskyjä. Siitä ei tietysti ole kyse, etteikö päävalmentajalla olisi tuossa päävastuu, mutta mielenkiintoista olisi tietää miten roolit ja vastuut tuossa porukassa on jaettu.

Hyvä puoli tässä syväkyykkyilyssä on että jos meillä on älykäs ja oppivainen valmennustiimi niin käyttävät nämä opit jatkossa hyväkseen. Näistä saa aina ratkaisumalleja tuleviin kiperiin tilanteisiin jos vaan on haluja oppia.

En kuitenkaan oikein osaa olla sitä mieltä että TPS on se valmentajien harjoittelupaikka. Tuohan on se asia joka tässä valmentajaputkessa itseä hiertää eniten. Väittäisin että kovin harvoin tulee löytymään junnuvalkuista Liigavalmennukseen kypsiä valmentajia, varsinkin jos koko lössi ympärillä on samanlaisia työharjoittelijoita.

Eli summa summarum: Erittäin haastava tilanne Tepsillä kun koko organisaatio on viroissaan varsin tuoretta porukkaa (tj, urheilutoimen johto, päävalmentaja ja apuvalkut)

Tuossa vielä hyvä artikkeli Länsi Suomesta joka on yllättävän ajankohtainen. Jännä nähdä mitä TPS tekee jos syväkyykky ei keväällä oikene. Itse vaihtaisin siinä kohtaa koko valmennusporukan ensi kaudeksi (Norrenaa lukuunottamatta).

Mutta onneksi tässä on kautta jäljellä ja itse ainakin elättelen vielä lapsen uskoa että tämä ei ole Tepsin lopullinen taso. Se ei silti poista sitä faktaa, että esim. pelaajakehitys ei mielestäni ole tässä jatkumossa ollut riittävää kenttäpelaajien osalta.

Linkit: Länsi-Suomen ja Auran Aaltojen sivuille
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Hienoa, että muutamat muutkin ovat kiinnittäneet huomiota TPS:n vaihtoaitiotyöskentelyyn. Kalle puhuu ja piirtelee, mutta kukaan pelaajista ei aidosti tunnu olevan kiinnostunut siitä, mitä Kalle heille yrittää sanoa. Ulospäin välittyy sellainen tunnelma, että pelaajat eivät kertakaikkiaan jaksa uskoa, että Kallen piirtämillä kuvioilla saataisiin mitään aikaan ja siksi pelaajat "ovat kuin eivät olisikaan".

Rintasen ja Salon suolapatsasmaisesta kehon kielestä välittyy, että kenenkään ei kannata kysyä heiltä mitään, sillä vaikka keho on paikalla, niin ajatukset heillä ovat ihan muualla. Siksi Kallekaan ei kiinnitä heihin mitään huomiota, kun kuitenkaan mitään apuja sieltä suunnasta hän ei ilmeisesti usko saavansa.

Kuka ikinä onkaan tämän valmennusryhmän määrännyt/valinnut TPS:n penkin taakse, hänellä ei ole ollut mitään käsitystä, miten valmennusryhmän pitäisi toimia ja esiintyä, jotta vaadittu auktoriteetti valmennettaviin syntyisi. Rumasti sanottuna kolme vässykkää siellä näyttää olematonta osaamistaan.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Minua ihmetyttää TPS:n hitaus. Tätäkö Kaskinen tosiaan haluaa? Kaikki muut joukkueet luistelevat ohi meidän puolustajien maalintekopaikkoihin (kohti maalia!). TPS:lla on harvoin vastaavia tilanteita. En tiedä, onko olemassa tilastoa, miten TPS:n maalit ovat tällä kaudella syntyneet, mutta tuskin hirveästi kulmahyrrien seurauksina? TPS:n päähään taas sitten vyöryy solkenaan jalkavia vastustajia ohittaen pakit.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kannattaa katsoa, millaisia pakkeja on muissa suoran play off-paikan ottaneissa joukkueissa ja miettiä mahtuisivatko TPS.n pakit niihin pelaamaan kolmeen ensimmäiseen pakkipariin. Forsström, Lukka, Kaskinen ja Salonen eivät mahtuisi yhteenkään ja Heikkisellä, Erosella ja EJ:lläkin tekisi tiukkaa. Tämä kertoo aika paljon siitä, että TPS:n joukkue on rakennettu väärin ja väärän tyyppisten pelaajien varaan.
Ei olla ollenkaan ajateltu, millainen pakisto tarvitaan play off-peleissä, joissa äijää on otettava ja silti on pystyttävä nopeaan avauspeliin sekä omattava laukaisuvoimaa sinisellä. Kädettömillä, hitailla, taklauksia välttevillä ja olemattomalla laukaisuvoimalla olevillla pakeilla ei tee noissa peleissä yhtikäs mitään.

Herätys Antero!
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
20 ottelun kuntopuntarit:
kierrokset 1-20: sija 2
kierrokset 21-40: sija 9 (muistinvarainen)
kierrokset 41-59: sija 9

10 edellisen ottelun kuntopuntari: sija 13
5 edellisen ottelun kuntopuntari: sija 15

Eipä tässä ole pitkään aikaan odotukset kovin korkealla olleet.
 

Forre

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kannattaa katsoa, millaisia pakkeja on muissa suoran play off-paikan ottaneissa joukkueissa ja miettiä mahtuisivatko TPS.n pakit niihin pelaamaan kolmeen ensimmäiseen pakkipariin. Forsström, Lukka, Kaskinen ja Salonen eivät mahtuisi yhteenkään ja Heikkisellä, Erosella ja EJ:lläkin tekisi tiukkaa. Tämä kertoo aika paljon siitä, että TPS:n joukkue on rakennettu väärin ja väärän tyyppisten pelaajien varaan.

Kyllähän Kaskinen on sitten aika velho jos saa kuitenkin kotiedun joukkueella, jossa ei ole yhtäkään top-6 joukkueen tasoista pakkia?
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
No niin, kyllähän sitä kaikesta jaksetaan taas kitistä. Ensiksi ei ole pelikirjaa ja nyt seistään vaihtoaitiossakin vielä väärin. Seuraavaksi varmaan käydään läpi Kaskisen puvun istuvuus?

Mutta joo, onhan toi merkille pantavaa, että fläppitauluun tuherretaan ja kukaan ei seuraa mitä tapahtuu. Hankala sanoa mitä siellä vaihtoaitiossa tapahtuu, kun ei ole koskaan tullut istuttua siellä. Olisi jostain haastattelusta mielenkiintoista kuulla Kaskisen oma mielipide fläppitaulusta ja sen sielunelämän merkityksestä hänelle. Oma ajatus on, että joko siihen fläppitauluun oikeasti piirretään jotain tai sitten se toimii lähinnä vain eleenä, vähän samaan tapaan kuin jotkut ihmiset huitovat käsiään joka suuntaan selittäessään jotain todella intensiivisesti. Oma veikkaus jälkimmäinen, mutta mene ja tiedä.

Enkä nyt ehkä yleisesti lähtisi vetämään tv-kuvan perusteella liian syvällisiä johtopäätöksiä yhtään mistään. Me tavalliset kuolevaiset nähdään kuitenkin niin pieni osa Kaskisen ja pelaajien välisestä suhteesta tv:n välityksellä.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Nikkolan Jari laittoi eilen twitterissä mielenkiintoista viestiä TPS valmennukseen liittyen. "TPS tuskin vaihtaa koutsia juuri ennen playoffia. Sikäli keskusteluun toivoisi hiukan malttia? Tai jos vaihtaa, on paketti vielä enemmän levällään kuin on uskottu. Kauden mittaan mahdollisena koutsipuolen ongelmana on #muuten yleisimmin pidetty muuta nimeä kuin Kaskista #liiga"

https://twitter.com/nikkolajari/status/1105551598460301313

Mihin "koutsipuolen" henkilöön hän mahtaa tässä viitata?
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli siellä siis on ihan oikeasti jokin pielessä. Turha siis odottaa vähääkään jotta homma yhtäkkiä nappia painamalla lähtisi kulkemaan playoffeissa. Neljässä-viidessä pelissä me ollaan kesälomilla.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Norre on tehnyt maalivahtien kanssa tällä kaudella todella hienoa työtä. Se ei poista sitä seikkaa ett miehellä on pitkään ollut pyrkimyksiä hierarkiassa ylöspäin. Siitä en tiedä miten asiat valmennuksessa on, mutta en ihmettelisi jos tämä
herra pakkaa yrittäisi sekoittaa.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Hienoa, että muutamat muutkin ovat kiinnittäneet huomiota TPS:n vaihtoaitiotyöskentelyyn. Kalle puhuu ja piirtelee, mutta kukaan pelaajista ei aidosti tunnu olevan kiinnostunut siitä, mitä Kalle heille yrittää sanoa. Ulospäin välittyy sellainen tunnelma, että pelaajat eivät kertakaikkiaan jaksa uskoa, että Kallen piirtämillä kuvioilla saataisiin mitään aikaan ja siksi pelaajat "ovat kuin eivät olisikaan".

Rintasen ja Salon suolapatsasmaisesta kehon kielestä välittyy, että kenenkään ei kannata kysyä heiltä mitään, sillä vaikka keho on paikalla, niin ajatukset heillä ovat ihan muualla. Siksi Kallekaan ei kiinnitä heihin mitään huomiota, kun kuitenkaan mitään apuja sieltä suunnasta hän ei ilmeisesti usko saavansa.

Kuka ikinä onkaan tämän valmennusryhmän määrännyt/valinnut TPS:n penkin taakse, hänellä ei ole ollut mitään käsitystä, miten valmennusryhmän pitäisi toimia ja esiintyä, jotta vaadittu auktoriteetti valmennettaviin syntyisi. Rumasti sanottuna kolme vässykkää siellä näyttää olematonta osaamistaan.
Itse olen kauden mittaan puhunut valmennuksen vastuusta, ei yksin Kalle. Hän on kuitenkin päävalmentaja eli kapteeni joka navigoi laivaa nimeltä HC TPSää. Hänen tulee myös kantaa päävastuu valmennuksesta ja valmennuksen päätöksistä.

Ei siellä aitiossa pelin aikana pyörää keksitä uusiksi vaan valmennus toistaa etupäässä juttuja jotka ovat joukkueen treeneistä tuttuja ja esimerkiksi kun peli on pahasti sekaisin niin pelikirjasta yksinkertaisimpia sivuja/kohtia kuten esimerkiksi kuvainnollisena esimerkkinä vaikka puolustuspään pelikirjan no 1 :"kun et tiedä minne mennä niin mene oman maalin eteen."

Ei vanhempia pelaajia kiinnosta katsella fläpille tuossa vaan kentälle mitä tapahtuu. Fläpille piirtely saattaa olla Kallen hermostuneisuutta, halua näyttää olevansa tilanteen herra, tyyli tai saattaapa joku vanhemmista ajatella, että hän ylivalmentaa. Junnuista tulleet valkut saattavat sitä tehdä ja vanhemmat pelaajat siitä ärsyyntyvät. Näin tulee vain inhimillinen vastareaktio vaikka pitäisi pelata joukkueelle.

Jos joukkue tuosta keskenään päättää oikeasti pelata joukkueena playoffeissa, niin saattaa hienoja juttuja tapahtua. Ns. Nyholmin mainitsema tuntuma-aistimus LOL (THF 6.3 Jokerit jakso). Hyökkäyksessä meillä on tehopotentiaalia Niemisenkin kuntouduttua, mutta puolustus on pelottavan köykäinen ja kiekollinen pelaaminen vain muutaman varassa Lukan (potentiaalinen 25 min/peli) toistaiseksi ollessa epävarma. Mokkeihin on luotto.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jos joukkue tuosta keskenään päättää oikeasti pelata joukkueena playoffeissa, niin saattaa hienoja juttuja tapahtua. Ns. Nyholmin mainitsema tuntuma-aistimus LOL (THF 6.3 Jokerit jakso). Hyökkäyksessä meillä on tehopotentiaalia Niemisenkin kuntouduttua, mutta puolustus on pelottavan köykäinen ja kiekollinen pelaaminen vain muutaman varassa Lukan (potentiaalinen 25 min/peli) toistaiseksi ollessa epävarma. Mokkeihin on luotto.

Kallio, Eki ja Tallen otti Kaskisen kanssa yhteen melko paljon viime kaudella. Näistä jutuista on jäänyt kuitenkin sellainen kuva että ne oli enemmänkin kehittäviä juttuja jolla haettiin sitä joukkueen ja kapteeniston sekä valmennuksen yhteistä säveltä. Näkemyseroja varmasti saattaa pelaajiston ja valmennuksen välillä syntyä ratkaisevaa onkin miten ne tällä kaudella käsitellään. Mikäli tällaiset jutut vain lakaistaan maton alle ei tilanne ole kovin hyvällä mallilla.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Olisikin hienoa, jos joukkue tosiaan päättäisi pelata luomulätkää pleijareissa ja unohtaa kulmahyrrät. Olisi Kallekin ihmeissään, kun viikon päästä HIFK:iä vastaan lyötäisiin 3-0 ekassa erässä. Mitäköhän sanoisi? "Menkää kulmiin, kuuletteko!"
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Kallio, Eki ja Tallen otti Kaskisen kanssa yhteen melko paljon viime kaudella. Näistä jutuista on jäänyt kuitenkin sellainen kuva että ne oli enemmänkin kehittäviä juttuja jolla haettiin sitä joukkueen ja kapteeniston sekä valmennuksen yhteistä säveltä. Näkemyseroja varmasti saattaa pelaajiston ja valmennuksen välillä syntyä ratkaisevaa onkin miten ne tällä kaudella käsitellään. Mikäli tällaiset jutut vain lakaistaan maton alle ei tilanne ole kovin hyvällä mallilla.
Jotain siellä hierottiin, mutta itselle jäi sellainen kuva, että syystä tai toisesta esim Kallio ja Perrin olivat av:lla vaikka joukkueen vanhimpia sekä Kalliolla loukkaantuminen alla. Joukkoja johdetaan edestä, mutta tarkoittaa myös vastuunjakoa. Itselle jäi sellainen olo, että joko valmennus katsoi heitä itse niin ylös ja antoi heille viestikapulan tai sitten he vaan ottivat sen, koska oli niin hellässä otteessa valmennuksella.
Nyt tuota suuresti arvostamaani kolmikkoa ei tuolla ole. Tilalla on muita arvostamiani mutta kukaan heistä ei varsinaisesti ole edes Kapu ja ainakaan pitkällä Kapukokemuksella.Valmennusydin sama...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Näissä ex-pelaajissa on tietyllä tapaa se ongelma, että he näkevät kaikki pelitapahtumat edelleen sen vanhannpelaajan silmin. Muistaakseni Athletico Madrididin Diego Simeone sanoi jossakin, että hän joutui tekemään kosolti töitä riisuakseen vanhan pelaaja-statuksen siirtyessään valmennukselliseen katsontakantaan ja laajempaan viitekehykseen. Tuo on on merkittävä tekijä. Varmasti melko tuoreille ex-pelaajille tulee jatkuvasti mieleen "ton mä tekisin noin ja ton näin ei vittu älä sinne syötä just joi mitä toi peruuttelee ja nyt tolta unohtu oma mies ja toi vaa kurvailee pelin ulkopuolella", mutta mitään kokonaisvaltaista pelitaktiikan ymmärrystä tai viisikkotason neuvontaa on turha kuvitella saavansa. Tämä siksi, koska sitä ei ole. Ei entinen pelaaja osaa heti valmentaa. Valmennustakin pitää opiskella. Poikkeuksia on. Nemo Niemisen siirtyminen valmentajamarkkinoille on ollut hämmentävän vauhdikasta ja R-P Lehtonenkin oli yllättävän valmis paketti heti.

TPS on perinteikäs seura, jossa edelleen on vähän ollut tapana palkita "suojatyöpaikoilla" ex-pelaajia "valmentajiksi" ja neuvonantajoiksi, mutta tietotaito jää ainakin fanille kerrasta toiseen mystiseksi. Luulin jo, että Piken ja Atun aikakauden jälkeen tästä vähän päästiin, vaan ei. On siellä ollut Antti Aaltoa, Stounia, Norrea, Elomoa, Lehtosta, Kiprua, Haapakoskea, Virtaa, Leimettä, Alataloa jne jne. Kuka millkäkin vakanssilla. Kaskinenkin oli jo assistant coach, kun Suikkanen oli 08-09 puikoissa, vaikkei mikään ex-pelaaja olekaan. Välillä tuntuu, että parasta olisi koota valmennustiimi fysiikkapuolesta lähtien ilman TPS - tai turkulaissiteitä ilman yhdenkään klaanin liittoumaa. Näiden ex-pelaajien paikka on pääsääntöisesti mun mielestä pienien vinkkien ja teknisten asioiden asiantuntijoina junioreiden kanssa, ihan kuin Sahlstedt aikanaan Akatemiassa. Silloin hyötysuhde on paras ja menee suoraan käytäntöön. Salo opettamassa laukauksia, Rintsi luistelua jne.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tämä "omien poikien suojatyöpaikka" -syndrooma ei ole vain Tepsin ongelma, lähes kaikissa joukkueissa on entisiä jääkiekkoilijoita organisaatiossa. Tepsin ongelmaksi näyttää vaan muodostuvan se, ettei näiden osalla ammattitaidolla ole mitään merkitystä vaan se kenen kaveri olet. Itsekin toivoisin, että seuralla on jonkinlaista jatkumoa omien kasvattien kohdalla - oli ne sitten pelaajia tai valmentajia. Mutta sen ei missään nimessä pitäisi mennä osaamisen edelle. Siihen on ihan turha luottaa, että kannattajat tulevat hallille jos organisaatio on täynnä "meidän poikia" jos kentällä kynnetään syvää vakoa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Olen seurannut muutamia pelejä Marko Kiprusoffin toimia Tutossa ja miettinyt, mikä on hänen antinsa....
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Tämä "omien poikien suojatyöpaikka" -syndrooma ei ole vain Tepsin ongelma, lähes kaikissa joukkueissa on entisiä jääkiekkoilijoita organisaatiossa. Tepsin ongelmaksi näyttää vaan muodostuvan se, ettei näiden osalla ammattitaidolla ole mitään merkitystä vaan se kenen kaveri olet. Itsekin toivoisin, että seuralla on jonkinlaista jatkumoa omien kasvattien kohdalla - oli ne sitten pelaajia tai valmentajia. Mutta sen ei missään nimessä pitäisi mennä osaamisen edelle. Siihen on ihan turha luottaa, että kannattajat tulevat hallille jos organisaatio on täynnä "meidän poikia" jos kentällä kynnetään syvää vakoa.

Kaikista ruminta tämä touhu on junioripuolella, sukunimi ja kaverisuhteet vaikuttavat eniten kuka pelaa ylivoimat ja kuka pääsee vanhempiin ikäluokkiin pelaamaan jne ja tätä kautta usein toki lapset kehittyvätkin nopeammin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös