Ei kai sukupuolineutraali avioliittolaki puutukaan kirkon toimintaan? Eikös tässä ole kyse vain siitä, että homopareille tuotaisiin samat lailliset oikeudet ja juridinen tila kuin heteropareillekin, nykyisen parisuhteen rekisteröimisen sijaan?Toisaalta kirkolla on kai oikeus pitää antiikkisista näkemyksistään kiinni, joiden mukaan homojen kymmenykset kelpaavat, mutta kirkkohäitä heille ei suoda.
Minä en oikein tiedä mitä mieltä olisin, mutta vastasin kyllä. Periaatteessa minullekin ihan sama koska en avioliittoa instituutiona oikeastaan pidä missään arvossa (koska en ole millään tavalla uskonnollinen), juridisessa mielessä toki ymmärrän asian. Minä kannatan sitä että samaa sukupuolta oleville annetaan samat oikeudet juridisesti, että heidän välinen avioliittonsa olisi täysin rinnastettavissa "perinteiseen" avioliittoon.
...
Ja sitäkään en ymmärrä, kuten Trenchtown tuossa kirjoittaa, että miksi jollekin on niin tärkeää saada yleensä siunaus sellaiselta taholta joka ei heitä täysin voi hyväksyä.
Eikös tässä ole kyse vain siitä...
Ei kai sukupuolineutraali avioliittolaki puutukaan kirkon toimintaan? Eikös tässä ole kyse vain siitä, että homopareille tuotaisiin samat lailliset oikeudet ja juridinen tila kuin heteropareillekin, nykyisen parisuhteen rekisteröimisen sijaan?
Kannatatko sukupuolineutraalia avioliittolakia?
En ymmärrä, miksi homoille on muka niin tärkeää saada siunaus instanssilta, joka ei heitä hyväksy joukkoonsa.
Jos kysymys olisi asetettu muotoon, 'kannatatko homopareille täyttä adoptio-oikeutta' niin ehkä äänestyksen tulos olisi ollut eri. Koska tuo oikeus on käytännössä ainoa mikä erottaa rekisteröidyn parisuhteen siviilivihkimisestä.
Vastasin kyllä, eikä asia ole minulle edes "aivan sama". Mielestäni on ehdottoman tärkeää, että valtio kohtelee kansalaisiaan tasavertaisesti.
Kyllähän nykyinen systeemi näkyy mm. kaavakkeissa, mikä mahdollistaa esim. homoseksuaalien syrjimisen työmarkkinoilla. Toiseksi miksi adoptiojutun pitäisi hirveästi muokata äänestystulosta? Homo- ja heteroseksuaalisten pariskuntien kasvattamien lasten välillä ei (muistaakseni) ole tutkimusten mukaan mitään radikaalia eroa.
Täsmälleen samanlaiset fiilikset. Kaikilla tulee olla yhtäläinen oikeus tehdä samat virheet ja älyttömyydet.eipä minua kiinnosta vittuakaan kuka tuuppaa ketä ja kenen kanssa naimisissa on.
Kirkkoon en kuulu ja uskon asiat eivät kiinnosta, toisaalta en myöskään usko avioliittoon, joten aivan se sama.
Ensinnäkin, Suomessa ei ole valtionkirkkoa, vaan kirkon hallinto on erillään valtion hallinnosta, vaikka kirkkoa julkisin varoin ja erillisillä veroilla rahoitetaankin. Näin ollen kirkkoa ei voida valtion päätöksillä pakottaa yhtään mihinkään. Lain tarkoitus on siis nimenomaan taata aviopuolisoille sukupuoleen katsomatta yhtäläiset oikeudet, siitä välittämättä onko vihkiminen kirkollinen vai siviilivihkimys. Ei kirkolla ole tähänkään asti ole mitään yksinoikeutta ollut avioliittoon, eikä toivottavasti tulevaisuudessakaan.Meillä on valtionkirkko, jonka pitäisi käsittääkseni tuollaisen lain läpimennessä toimia lain mukaan. Kirkkoa instituutiona ei mielestäni voi pakottaa sukupuolineutraaliin avioliittoon, koska se on selvästi kirkon näkemyksiä vastaan. En tiedä voidaanko laki muotoilla koskemaan vain siviilivihkimistä vai pitääkö valitonkirkosta ensin luopua, mutta kannatan molempia. Siviilivihkiminen takaisi lain edessä yhtäläisen aseman ja se riittää. En kuulu kirkkoon, joten ei ole edes asiani ottaa kantaa siihen kuuluuko kirkon hyväksyä homoliitot vai ei. Ja jos katsotaan että kirkolla on yksinoikeus siihen avioliitto-sanaan, niin sitten kaikki siviilivihkimiset voidaan muuttaa "rekisteröidyiksi parisuhteiksi".
Mitenkäs ne kaikki heteroparit jotka ovat avioliitossa eivätkä kuulu kirkkoon, eikä heitä ole pappi vihkinyt (ts. siviilivihkimyksen saaneet)? Olisi mielestäni hyvä, että tällaiseen keskusteluun osallistuvat ymmärtäisivät edes termit ja niiden riippuvuussuhteen toisistaan. Toki, tällaiset viestit kertovat siitä, että keskustelua ja valistusta aiheen tiimoilta tarvitaan.Avioliitto on kirkon instituutio ja sellaisena pysyköön.