Kalsarikänniketju

  • 5 305 379
  • 66 750

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Vaimo on anopin luona, joten tänään taidan ottaa hieman keittoa. Eilenkin tuli otettua jo, mutta tänään käyn saunassa, juon vehnäoluita, salatupakoin, pelaan Wolfensteinin loppuun, puhun itsekseni, kuuntelen musiikkia, katson jotain aivotonta mättöleffaa ja saatanpa vielä janoissani käydä Espoon Sports Academyssä "yhdellä" jo ennen sitä saunaa. Naisiin en mene!

Kyllä joskus on kivaa olla yksin, veljet. Vaikka omalla tavalla puolisoa onkin ikävä, sitä on niin tottunut siihen toisen läsnäoloon.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tilaa itsellesi 195 markkaa maksava Aromipesä.

Näin se menee. Vittu kun ei nää brittipotkista kun vaihdoin Canalin Urpoon, shäätänä. No, onneksi on juomia. Ja kaupasta saa lisää ja sitä paitsi siellä on vielä myymässä se ihana brunetti joka taitaa tykätä Uleåborgirista tai sitten sille iskee joku punarutto aina kun se näkee munt.

Skål.
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Tässä vaiheessa menon ollessa rauhallista, ylevää, arvokasta ja hillittyä. Musiikkina toimii tämä Hayley Westenran Dark walz.

Hillityn arvokas kippis teille kaikille kalja-ynnmuille veikoille.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kahden vaiheilla ollaan. Pitäis pian päättää, hakeako 24 kaveria vai valkaistako nenua tämä ilta.

Itse nyt hain 24 kaveria. Tosin yksi on sanomassa jo ystävyyssuhteensa kovasti irti. Toki puolikaskin kaveri on parempi kuin ei kavereita lainkaan.

Hillitty nyökkäys kalsarikänniketjun kruunamattomalle keisarille, eli Mielikuvitushahmolle.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Aromipesä - Lihaa ja Kalaa Hollandaise

Mitää muutakaan viihdykettä ei nyt löydy. muna-neljä ollaan tappiolla. Päästäisiin edes sääläreihin. Mutta voi olla tiukkaa tuon saatanan munapään takia. Kaikki on sanottu. Ei pelisysteemiä, ei joukkuekuria, ei mitään. Eeli eeli lama sabaktani!

Takana riittävästi lonkeroa ja olutta. Nyt on aika makkarasopan ja savukkeen. Uusi alku on aina uusi alku.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
ihan vitun sama miten illan peleissä käy.. Oon jokatapauksessa Jatkoajan paras kokki ja se riittänee tälle illalle..
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
3-2 kahden erän jälkeen. Fiilis oli hyvä jo ekan erän jälkeen, joten ei tämä ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt. Myös rahaa näyttäisi olevan tulossa, ellei ihan kummallisia romahduksia satu vetorintamalla.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Juon olutta, lonkeroa ja viinaa. Syön pizzaa. Luen Hakalan graduopasta ja sekalaista tutkimuskirjallisuutta. Katson jalkapalloa. Kuuntelen Deep Purplen Fireball-albumia. Kirjoitan tänne. Juttelen vaimon kanssa tyhjänpäiväisyyksiä. Ja kaikki tämä lähestulkoon simultaneously, vai miten se nyt kirjoitettiinkaan lontooksi. Aika peto, Evil.

Devils avaa ensi yönä. Philly kaatuu 3-1.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Niinpä. Roikkuu legendaariset 6-5 -lukemat ilmassa Raksilan kylmässä ladossa. Lissää kaljaa...

6-5 oiski nätti. Muistan kun viimeksi kävi niin. Oltiin kuvaamassa lyhytelokuvaa Tervolassa, mä olin puomissa ja Radio Auran selostaja sai sen ottelun selostettuaan fudua. Ja kaivetaanpa se esiin Tuubista:

No tässähän se on, Iku Viitanen "selostaa"

Eikä Raksilan lato oo kylymä ennää, on siellä lämmityslaitteet ja aukot on tilkitty, paitsi ne mitkä on Tarkin takana, edessä keskellä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Minä olen paras, jos puhutaan lihasta, kalasta, sienistä tai äyriäisistä.

Mulla on pistämätön valtti hihassa: karjalaisen keittiön perusteet. Aina tarvitaan litra kermaa, kilo voita, kourallinen suolaa ja toinen pippuria. Sitten mietitään, että mitä muuta oikeastaan edes tarvitaan...
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mulla on pistämätön valtti hihassa: karjalaisen keittiön perusteet. Aina tarvitaan litra kermaa, kilo voita, kourallinen suolaa ja toinen pippuria. Sitten mietitään, että mitä muuta oikeastaan edes tarvitaan...

Minulla on täysin samat lisukkeet, mutta itse lisäisin tuohon vielä valkopippurin mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Minä olen paras, jos puhutaan lihasta, kalasta, sienistä tai äyriäisistä.

Mulla on pistämätön valtti hihassa: karjalaisen keittiön perusteet. Aina tarvitaan litra kermaa, kilo voita, kourallinen suolaa ja toinen pippuria. Sitten mietitään, että mitä muuta oikeastaan edes tarvitaan...

Ei jumalauta! Tipahdin ihan täysin!!! saatana.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Sienisalaatti:

Läjä sekasientä (haperot, rouskut; tatteja ja kantarelleja ei saa tuhlata tähän)
Sipulia hienonnettuna
Valkopippuria
Suolaa
Kermaa

Sienet pilkotaan, samoin sipuli. Suhde noin 2 osaa sientä - 1 osa sipulia. Lisätään varovasti valkopippuria (välillä sekoitetaan ja maistetaan ettei lipsahda liikaa). Sitten kermaa sen verran että näkyy, muttei mene velliksi. Lopuksi suolaa oman maun mukaan. Leivän päälle tai karjalanpaistin ja perunoiden kylkeen.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Minä olen paras, jos puhutaan lihasta, kalasta, sienistä tai äyriäisistä.

Mulla on pistämätön valtti hihassa: karjalaisen keittiön perusteet. Aina tarvitaan litra kermaa, kilo voita, kourallinen suolaa ja toinen pippuria. Sitten mietitään, että mitä muuta oikeastaan edes tarvitaan...

Höpöjä höpöjä.

Mä käytän kahta litraa kermaa, kahta kiloa voita, kahta kourallista suolaa ja ehkä jonkun verran pippuria. Valkosipulia sitäkin enemmän.

Tämä ei kuitenkaan koske poronkäristystä. Käristys valmistetaan stressittömästä poronlihasta. Sellaisesta, jossa poro on viettänyt viikon "vapaana" aitauksessa ja ammuttu äkkikuolemaperiaatteella aitaukseen. Näin ei lihaan synny stressin aiheuttamaa sitkeyttä.

Edit:

P.S. Sipulia voi käyttää, mutta se ei saa olla mukana lopullisessa substanssissa. Esimerkiksi perunamuusin teossa käytän puolikasta sipulia kokonaisena - joo-o, voi se puolikaskin olla kokonainen - jotta siitä tulee sipulin aromia safkaan. Moni ei pidä mauttomista sipuliroippeista lopullisessa safkassa. Siksi nostan puolikkaan sipulin pois muusista ennen tarjoilua.

Käristys paistetaan voissa ja tarjoillaan voirikkaaseen muusiin tehdyssä kraaterissa. Puolukkasurvos asetellaan lautasen reunalle, jotta ruokailija voisi tehdä päätösen itse, käyttääkö survosta vai ei. Survoksessa on oltava rutkasti sokeria.

Voissa paistettu lampaankääpä ja suppilovahvero maistuvat kaikille. Nämä ovat lähimetsiemme aarteita. Etenkin rapeat suppilovahverot ovat nannaa. Oih! Ja tietenkin tarjoiltuna paksussa voi-kermakastikkeessa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Erätauko, kaljaa lisempää ja nikotiinia.
Selviän sitten joskus, ihan itse.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Toveri Uuleaburger on jäljillä. Poronkäristys on tärkeä ja maittava ruokalaji oikein valmistettuna. Porojen stressiin tosin en osaa ottaa kantaa.

Valmistan mielestäni kelvollista käristystä, mutta toki Lapin reissuillani olen syönyt parempaakin. Toisaalta karjalanpaistillani nokitan pohjoisen kokkeja. Fifty-sixty.

Kerman ja voin määrä on toki suhteutettu ruokailijain määrään.

Valkosipulista nautin toki, ja paljon käytän, mutta se ei sovi ihan kaikkeen kuten kerma ja voi ja suola. Lapset ei oikein diggaa, joten sen kanssa olen varovaisempi.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Toisaalta karjalanpaistillani nokitan pohjoisen kokkeja. Fifty-sixty.

Höhöö, saatat jopa hävitä minulle karjalanpaisti-deadmatchissa! Ainakaan minun karjalanpaistini ei ole mitään pikaruokaa. Lihoja täytyy kypsentää vähintään 6 tuntia miedossa lämmössä. Sitten pikku hiljaa tarpeelliset juurekset. Peruna viimeisenä. Mulla on tapana hauduttaa myös peruna samaan satsiin kuin lihat. Voisin kyllä tehdä muusinkin, mutta 3 tuntia aromeita imeskellyt peruna, lanttu ja porkkana ovat nannoja.

Tähän ei kyllä tule kermaa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tähän ei kyllä tule kermaa.
Ei tule ei. Paras paisti saadaan, kun lihat laitetaan illalla uuniin ja annetaan kypsyä miedolla lämmöllä yön yli. Eipä pääse kukaan valittamaan että sitkeää olisi... Oikea suhde naudan- ja sianlihan välillä karjalanpaistissa on muuten 60-40.

Mie laitan samaan pataan sipulit ja porkkanat, joskus lanttuakin, mutta perunat keitän erikseen. Muusi ei jotenkin sovi k-paistin kanssa, mielestäni.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Ihan sama. Tein tänään karjalanpaistia ja hyvää oli vaikka muuten mikään ei olekaan hyvää. Ei edes olut. Pitäkää tunkkinne saatana.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Päivää, iltaa. Olenko tullut oikeaan paikkaan, vaiko kokkiketjuun. No eipähän mittään, mukava teitä on lukea.

Minä voin tituleerata itseäni Jatkoajan epäkelvoimmaksi kokiksi. Eikä tämä ole vähättelyä. Mihin sitä kokkaustaitoja olisin tarvinnut; parisuhteissani kulloinenkin eukko on tehnyt ruuat (nykyisenikin tuossa jotain mantelileipää juuri tekee) ja kun olen ollut sinkku, niin olen hyvin pitkälti, yliopiston ruokailuja lukuun ottamatta, noudattanut periaatetta "nälkä lähtee juomalla".

Strohia tässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös