KalPa kaudella 2020–2021 – runkosarjan seuranta

  • 190 110
  • 1 141

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ensimmäistä erää lukuunottamatta Kerho vei kaikessa muussa paitsi maalinteon tehokkuudessa ja maalivahtiosastolla. Koko ottelussa kiekko saatiin 13 kertaa vastustajan maalia päin ja näistäkin yksi tyhjiin puttaus.
Totta, mutta samaan aikaan myös vähän vääristynyt kuva, sillä tapahtumat kentällä eivät ole irrallisia numeroista tulostaululla. KalPa vei ensimmäistä erää jäähyyn asti selkeästi, ensimmäisen ylivoiman myötä HPK sai käännettyä otetta itselleen. Toisen erän alku meni itselläni vähän ohi (kun ruuanlaitto erätauolla venyi), joten siihen en osaa ottaa muuten kantaa, kuin että menihän se Vartiaisen 2-0 hieman helposti. Puolivälin paikkeilla Mattilan maalit ratkaisivat ottelun ja sen jälkeen 4-0 lukemissa on aivan luonnollista, että ote herpaantuu ja takaa-ajaja hallitsee ottelua. Eihän HPK kuitenkaan päässyt edes lähelle... Toisin sanoen, en ihan hirveästi antaisi painoarvoa ottelun jälkimmisen puoliskon tapahtumille, koska KalPa teki sen aikana kuitenkin sen mitä pitikin, 1 päästetty maali takasi selvän voiton ilman minkäänlaista paniikkia.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
1-5 vierasvoitto kliinisellä viimeistelyllä ja hienolla viisikkopelillä, etenkin puolustusuuntaan ja sinua ei tyydytä!?? Tuollaisella pelillä etenkin vieraissa voitetaan, ja usein. Tylyä viimeistelyä ja laadukasta puolustuspeliä. Mielestäni Kerhon peli oli sitä kulmissa pyörimistä mitä KalPa on menneisyydessä harrastanut usein.

Ihmeellistä, että 1-5 vierasvoiton jälkeen(kin) kaivetaan väkisin jostain (tässä tapauksessa lähes kaikesta) negatiivista

Pelin ollessa 0-4 juurikin tuo hyökkäyspään kulmissa pyöriminen olisi sitä mitä varmasti kannattaisi tehdä.

Olen tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi hyökkäyspeliin. Kolme pistettä maistuu, hyvä puolustuspeli läpi ottelun maistuu, upea maalivahtipeli maistuu.
 

KoKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Mitäs mieltä olette Tommi Miettisen peluutusratkaisuista? Erityisesti tiettyjen pelaajien peliajat ihmetyttävät. Esimerkiksi tämän illan ottelun tilastoja Liigan sivuilta katsellessa kiinnittyy huomio seuraaviin hyökkääjien peliaikoihin: Tommi Jokinen 17:15, Balasz Sebok 17:48, Eetu Luostarinen 15:40, Miska Humaloja 14:17, Aleksi Klemetti 11:14, Tuomas Vartiainen 15:44.

Yksi Liigan parhaista pelaajista eli Eetu Luostarinen pelasi vain hetken enemmän kuin nelossentteri Humaloja ja selkeästi vähemmän kuin alkukauden näkymätön ollut Sebok.

Tommi Jokinen saa paljon luottoa Miettiseltä ja myös ylivoima-aikaa tulee paljon. Samaan aikaan tehokas Klemetti pelaa ”neloskentän minuutteja” ilman ylivoimaa ollen koko ajan näkyvä ja tehokas pelaaja kentällä. Tänään ylivoimaa ei tainnut pelata kukaan ykköskentän hyökkääjistä, joka on kuitenkin ollut KalPan paras tällä kaudella.

Onko tarkoitus saada onnistumisia Jokiselle, Sebokille, Vartiaiselle ja muutamille muille pelaajille, hämääkö 12min alivoima-aika peliaikatilastoja, vai onko Miettisellä vain omia suosikkipelaajia, joita tykkää peluuttaa ehkä enemmän kuin näyttöjen perusteella olisi tarpeen. Kommentoikaa mitä mieltä olette asiasta.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Pelin ollessa 0-4 juurikin tuo hyökkäyspään kulmissa pyöriminen olisi sitä mitä varmasti kannattaisi tehdä.

Olen tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi hyökkäyspeliin. Kolme pistettä maistuu, hyvä puolustuspeli läpi ottelun maistuu, upea maalivahtipeli maistuu.

Ok. Soita Miettiselle tai laita viestiä, että niin kannattaa tehdä. Ehkä siellä pelin virtauksessa ei ollut niin mahdollisuutta tehdä. Eilen kova peli Kärppiä vastaan ja tänään muutaman sadan kilometrin matka Hämeenlinnaan. 0-4 vierasjohdossa varmaan myös järkevää säästää hieman itseään 3. erässä.

Kiva, että maistuu. Niin maistuu minullekkin, maistuu myös 5 tehtyä maalia tänään. Toki 3 pistettä maistuu vielä enemmän ja hienolla sekä kliinisellä vieraspelillä.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Montusta on jypit ja tapparat hakeneet vastaavia tylsän kliinisiä vierasvoittoja monet kerrat, joten mukavaa olla välillä tälläkin puolella. Eiköhän sekin peli vielä tule että saadaan hyökkäyspeli kuntoon ja ammutaan 45 kutia jotain ensimmäistä liigapeliään pelaavaa junnua kohti.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Ajoikohan KalPa eiliseen peliin aamulla suoraan Kuopiosta? Kokeilkaapas muuten joskus ajella se reissu (Jämsät, Padasjoet, Tuulokset yms.). Aikamoista rytkyttelyä on. En kauheasti ihmettele, jos jossain vaiheessa iltaa hyökkäyspeli ei enää ollut kovinkaan "raikasta" varsinkin, kun mainiosti kautensa aloittanut Ruuttu putosi melko aikaisessa vaiheessa ja alla oli kovatempoinen kotiottelu edelliseltä illalta.

Toisaalta jos peli on 4-0, niin en ainakaan itse osaa vaatia erityistä panostusta hyökkäyspeliin. Jos tilanne olisi ollut vaikka 2-2, olisi KalPakin hyökkäilyt viimeisessä erässä enemmän. Jääkiekossa pelataan ensisijaisesti voitosta. KalPa hyökkäili juuri sen verran kuin tarvitsi.
 

rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En ihan ymmärrä kritiikkiä hyökkäyspelin vajavaisuudesta. Eilen oli ottelun alusta asti selvää että KalPa on parempi joukkue jäällä ja vaikka numerot oli suuret maalivahdin avustuksella, pitää muistaa että ne ohjaavat peliä. Toisin sanoen, KalPa hyökkäsi juuri sopivasti. Kyllä sieltä se seinään puskemisvaihde 37 laukauksellakin löytyy.
 

PAKKI69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
"Kyllä sieltä se seinään puskemisvaihde 37 laukauksellakin löytyy."

Juuri näin!
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPan alkukauden sarjaohjelma oli kohtalaisen löysä ja korona rauhoitti sitä entisestään. Maajoukkuetauon jälkeen on ohjelmaa ihan eri tahtiin.

Tänään palataan koronatauolta ja vastassa on TPS. Ruuttu ja Humaloja sivussa, Severi Immonen pelaa ensimmäisen liigapelinsä, Benjamin Korhosen kohdalla on kyseessä jo toinen liigamatsi. Saapa nähdä, miten tauolta paluu luonnistuu. Jotenkin veikkaisin, että kahden edellisen pelin tyylistä maalijuhlaa ei tänään olisi luvassa.

Muutamaa TPS:n peliä olen sattunut ainakin ohimennen seuraamaan. Vaikutelmaksi on jäänyt, että mitään erityistä pelitavallista etua heillä ei välttämättä ole, mutta ihan pätevää ja vikkelää pelaajaahan sieltä kyllä löytyy.

 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tuossa kun tuota TPS:n maalia kelaillaan niin voisikohan joku valmennusjohdosta viimeinkin herätä ettei tuossa paineistavassa alivoimassa (= kiekon perässä juoksemisessa) ole mitääm järkeä.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jumalauta KalPalla on hyvät pakit kiekon kaa. Ilo seurata kun kiekko ja mies liikkuu. Äärimmäisen nopeesti lähtee KalPa omista.

Tuossa kun tuota TPS:n maalia kelaillaan niin voisikohan joku valmennusjohdosta viimeinkin herätä ettei tuossa paineistavassa alivoimassa (= kiekon perässä juoksemisessa) ole mitääm järkeä.

Tätä ei käytetty Kärppiä vastaan. Toimi. En tajua miksi siihen on ensimmäisen alivoiman otannalla palattu. Ei toimi. Kova prässi on sinäänsä hyvä, mutta se pitää ajottaa oikein.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Nyt on tuttua kalpaa! Ei hemmetti sentään.. Nyt pitäs sit vaan kestää mutta onhan aika sukellus. Pakko sanoa että ei ole tpsn ylivoimaisuutta tämä vaan itse aiheutettua.
 

HokiHero

Jäsen
Hieno peli ja KalPa pelaa viihdyttävää lätkää. Kolmannessa erässä täysin sama homma kun Kerhoa vastaan eli jalka vedettiin kaasulta ja TPS pääsi näennäisesti peliin mukaan. Toivottavasti tuohon johtoasemassa pelaamiseen saadaan vähitellen rohkeutta eikä passivoiduta liikaa, moni kärkijengi rokottaa tuosta vielä paljon kovemmalla kädellä.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Kanttia testattiin lopulta ja kestihän se hyvinkin. Tästä hyvä jatkaa viikonloppua kohti.
Ennenkaikkea ilahduttaa isosti että maalipaikat hyödynnetään hyvällä prosentilla. Ei oo ollu näin ihan hetkeen.
Saa ja pitää nauttia kun kulkee ja kiekko löytää vastuksen maaliin.
 

Puttepossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjalaisen mikkihiiret (23-24)
Yllätyin miten hyvin pelasivat heti alusta lähtien tauon jäljiltä.

Toivottavasti Perhonen pelaa perjantaina Mikkelissä, koska pitää hänellekin se kauden ensimmäinen peli saada mahdollisimman pian.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nyt kausi poikki ja henkinen mestaruus on meidän ylivoimaisella pistekeskiarvolla per peli!

#höpötihöö

Mutta joo, maalinteon tehokkuus ja suorahyökkääminen on ollut kauden otteluissa upealla tasolla.

(Reilusti) parannettavaa on alivoima- ja yleensäkin oman alueen puolustuspelissä. En tiedä olenko ainoa, joka ihmettelee ettei maalinedustalla edes pyritä pelaamaan vastustajan mailaa pois vaan väännetään lapa jäässä ja kontataan kiekon perässä.

Isoin lampaanperse menee kuitenkin yleiselle ilmapiirille. Pohjois-Savon shp:ssä ei ole yhtään ihmistä k-viruksen takia sairaalahoidossa ja epidemia on perustasolla. Ottelitapahtuman rajoitukset ovat siis käytännössä perustuslakivaliokunnan linjauksen vastaisia ja koko yleinen hysteria millä on saatu väki pysymään pois hallilta on turha
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuli tuolla aikaisemmin keskusteltua erään nimimerkin kanssa maalivahtivalmentajasta ja maalivahtien pelaamisesta niin sanottakoon nyt että on toki aivan liian aikaista arvioida KalPan maalivahtien pelaamista kun pelejä on vielä vähän ja Perhonen ei ole vielä pelannut sarjassa yhtään. Uskoisin että tämän viikon 3 pelistä Perhonen starttaa jonkun pelin. Tänään Kilpeläinen ei mahtanut mitään kahdelle viimeiselle maalille. Ensimmäisessä maalissa Kilpi ei merkannut pelaajia kunnolla ja siitä syystä liikesuunta oli väärä ja liike meni ohi tolpasta.
Muuten joukkue pelasi hyvin suorat hyökkäykset ja maalintekotehokkuus on kyllä jopa poikkeuksellisen korkealla tasolla tällä hetkellä, Tosin tässä avitti tänään hieman myös Tps:n maalivahti, mutta sehän ei ole KalPan vika.
Liekkö syynä 3 erän varovaiseen pelaamiseen johtoaseman suojelemisen lisäksi se että joukkue oli karanteenin jälkeen kokonaisuudessaan jäällä vain tänään. Joka tapauksessa tuli takavuosien Rautakorven Tappara mieleen tuosta keskialueen träpistä jossa hyökkäysalueella ei juuri paineistettu, mutta hieno voitto ja toivottavasti sama tahti jatkuu viikonloppuna.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Perjantaina ku Mikkelistä ottaa 3p niin Lauantaina jokainen piste on sitten ekstraa.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lasse "no-look" Lappalainen maajoukkueen mukaan.

Lasse "no-look" Lappalainen eikä muita. Melkein tästä voisi pienen palasen kalakukkoa maistella, ettei muita pelureita mennyt EHT läpsyttelyyn. Kaikki kunnia Lappalaiselle ja varmaan mukava pukea Leijona-paitaa päälle. Salaa olen kyllä tyytyväinen Jalosen valintoihin, mutta enpä tästä kerro kenellekään.
 

rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lasse "no-look" Lappalainen eikä muita. Melkein tästä voisi pienen palasen kalakukkoa maistella, ettei muita pelureita mennyt EHT läpsyttelyyn. Kaikki kunnia Lappalaiselle ja varmaan mukava pukea Leijona-paitaa päälle. Salaa olen kyllä tyytyväinen Jalosen valintoihin, mutta enpä tästä kerro kenellekään.
Ollaan kalaa niin saadaan hiljaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös