KalPa kaudella 2013–2014

  • 948 717
  • 2 195

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mieluummin olisin tuon Kermanin nähnyt poistuvan. Pakko myydä miehiä, jotka kelpaavat. Talous edellä tässä mennään. Mikäköhän on miehen osoite?

Loppukausi mennään siis senttereillä Voutilainen, Pither, Riekkinen, Harjama ja Kinnunen. Positiivista tässä on se, että näille omille lupauksille saadaan lisää peliaikaa.
Kerman näytti olevan maalinedessä maskimiehenä kun Junnilan pörräyskohtaus meni hetkellisesti ohitse ja johti laukaukseen suoraan syötöstä. Näitä lisää! Kalle sentäs kelaa pari kertaa illassa vauhtia ja taklaa, Lammassaaresta ei ole edes siihen. 3 ukkoa joukkueesta pystyy halutessaan menemään maalinedustalle, Kolehmainen, Ikonen ja Kapanen. Tähän kastiin pitäisi liittyä nykyisellä liikkeellä, Kerman, jos haluaa auttaa joukkuetta.
Sentteriksi voi laskea vielä Ikosen jos kerran Voutilaisenkin...
Kerälälle ei ole ketjukavereita löytynyt vaikka pari vuotta on rulettia pyöritelty. Kulmaväännöissä ei Kerälä, kuten ei Lammassaarikaan ole parhaimmillaan. Pelitapa on ehkä suoraviivaistunut johonkin asti, suoria maalipaikkoja/yv hyökkäyksiä/oikeasti laadukkaita maalipaikkoja se ei kuitenkaan tuota näillä ukoilla.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Kerman näytti olevan maalinedessä maskimiehenä kun Junnilan pörräyskohtaus meni hetkellisesti ohitse ja johti laukaukseen suoraan syötöstä. Näitä lisää! Kalle sentäs kelaa pari kertaa illassa vauhtia ja taklaa, Lammassaaresta ei ole edes siihen...

Sentteriksi voi laskea vielä Ikosen jos kerran Voutilaisenkin...
Kerälälle ei ole ketjukavereita löytynyt vaikka pari vuotta on rulettia pyöritelty.

Kauankohan tätä Kallen heräämistä pitää vielä odotella? Toiset pari kauttako? Tuolla palkalla pitäis tulla niitä pisteitä, ja ennen kaikkea maaleja. Sitä varten se Kalle tänne alunperin hommattiin. Ei kelailemaan tehottomana ympäri kenttää.

Ikonen voi pelata sentterinä, olet aivan oikeassa. Jasse on kuitenkin osoittanut tällä kaudella omimman roolinsa olevan laidassa, voimahyökkääjänä. Mieluiten näkisin itsekin Voutilaisen laidassa. Ehkäpä sitäkin kokeillaan, kunhan sairastupa saadaan tyhjäksi. Pither ykkösen, Harjama kakkosen, Riekkinen kolmosen ja Kinnunen nelosen keskelle? Miksipä ei?

Kerälä oli viime kaudella play offeissa hyvä. Tämä kausi on mennyt totaalisesti penkin alle. Ratkaisu on hyvä kummankin osapuolen kannalta.

Lammassaarelle antaisin näyttöaikaa joulutauolle asti.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mistähän tieto Kerälän lähdöstä on peräisin?
Arvaus tai villi päätelmä.
Paperi SS kertoo Urheilutoimenjohtaja Kapasen sanoin "Virityksiä on päällä. Muutaman pelaajan agentille on jo kerrottu, että uusia haasteita voi kartoittaa. Pelaajaliikennettä tapahtuu varmasti, jos palaset loksahtavat sopivasti kohdalleen"
"Peruslähtökohtana on myydä pelaajia, jotka eivät ole meille tuottavia ja saada tilalle paremmin joukkueessamme kykynsä esille tuovia kavereita. Pari-kolme pelaajaa saattaa lähteä ja ainakaan enempää uusia miehiä ei tule tilalle".

Eli tuottavia kavereita etsinnässä :) Kaikki tähänastiset ystävät/saunakaverit eivät ole olleet kovin tuottavia...

KalPan ukot, sopimuksien pituudet, Eliteprospects.comin mukaan
 
Viimeksi muokattu:

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pakko tehdä virityksiä että saadaan Toma ja Hentu takas sisään... noh, leikki leikkinä. Varsin jämäkkää puhetta, jota tervehdin ilolla. Toki lopullinen arvio asiasta vasta sitten, kun selviää ketkä lähtevät ja ketä mahdollisesti saadaan tilalle. Kaiken järjen mukaan Kerälän (?) lisäksi lähtijät pitäisi olla laituriosastolta, koska senttereitä ja pakkeja ei riitä edes omiksi tarpeiksi. Positiivista kuitenkin, että ollaan jotenkin reagoitu.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Olihan tuo pieni riski lähteä tuollaisella kokoonpanolla kauteen, ehkä siinä oli pientä toivotaan-toivotaan henkeä mukana. Noh nyt siellä on paljon ylipalkattuja surffareita ja moni sai näyttöpaikan eivätkä ole pystyneet niitä käyttämään. Uutta ukkoa vain sisään.

Luulisin lähtijöinä olevan juurikin Kerälä,Lamppu,Saarinen kolmikko. Toivottavasti sentään Kolea ei olla myymässä. Kermanin myyntiin en usko, kuitenkin kotikylän poikia ja kova poika saunomaan.

Kerälälle kyllä olisin toivonut onnistumisia, harmi ettei ole kulkenut. Tonttia on kuitenkin ollut tarjolla tällä kaudella, muttei ole pystynyt tekemään oikeastaan mitään. Jopa juniori Kinnunen on mennyt edelle.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lisäänpä vettä myllyyn tässä Kerälän myyntihuhussa. Mies ei ole huomisen Ilves pelin kokoonpanossa. Sattumaako?

Maalissa Pekka Tuokkola

Ossi Saarinen–Luke Pither–Artturi Lehkonen; Sami Kapanen–Jeff Foss

Janne Kolehmainen–Jasse Ikonen–Kasperi Kapanen; David Printz–Adam Masuhr

Kalle Kerman–Joonas Riekkinen–Jyri Junnila; Miika Koivisto–Juuso Riikola

Heikki Liedes–Saku Kinnunen–Petri Lammassaari

Lähde KalPa Ilveksen vieraaksi myllerryksen keskelle - Jääkiekko - Savon Sanomat
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
"Peruslähtökohtana on myydä pelaajia, jotka eivät ole meille tuottavia ja saada tilalle paremmin joukkueessamme kykynsä esille tuovia kavereita. Pari-kolme pelaajaa saattaa lähteä ja ainakaan enempää uusia miehiä ei tule tilalle".

Onkohan Henri Ikosen paluu lopullisesti poissuljettu vaihtoehto? Onkohan se sopimusteknisesti edes mahdollista? Nimittäin tämmöisiä nuoria ja nälkäisiä pelaajia tarvittaisiin.
 

MaybeTomorrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Haluttu Muutos.
Joitain ajatuksia työmaalta käsin..

Yhtään "junnu" -statuksen omaavaa pelaajaa en haluaisi nähdä enää kärkiketjuissa, siis nykyisten lisäksi tietenkään. Eli ei H. Ikosta vielä takaisin, sopimus muistaakseni kattaa myös ensi kauden?

Nuorempi Kapanen on sortunut turhaan hienojen kikkojen yrittämisiin kun fiksuihin ja peliä edistäviin ratkaisuihin. Lehkonen tuntuu myöskin menettäneen parhaimman terän laukauksestaan, ainakin hetkellisesti. Suoraan syötöstä laukaukset eivät pojalta vielä onnistu.

Jasse Ikonen on mielestäni pelannut kaikin puolin varsin hyvin, poislukien laukominen, tuntuu olevan poikkeuksellisen vaikeaa kovasta yrityksestä huolimatta saada: 1. Laukaus lähtemään lavasta 2. ..edellisessä onnistuessaan suunnattua se maalia kohti. Ei käyttöä ylivoimalla, pois sieltä.

Kerman on muuutaman kerran väläyttänyt kykyään liikkua hyökkäysalueella ja luoda itselleen hyvä laukaisupaikka, ei ole näitä vähemmän yllättäen onnistunut hyödyntämään. Pari mukavaa pusua, mutta pääosin vauhdin kelaamista päädystä toiseen ja pankkiin.

Lähtijöiden joukossa toivoisin olevan suunnattoman paljon em. Kerman, Lammassaari ja jo ilmeisesti lähdössä oleva Kerälä.

Nostan hattua tummapigmenttiselle mikäli Kermanin ulostavat, silloin voi moni täälläkin huokaista että jotain on tehty oikein ja kenties opittu jotain menneistä virheistä.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Cami pelannut alkukauden samoilla tehoilla kuin Kerälä. Lisäksi lähti viime kaudella hakemaan nostetta Turusta, mutta ei ilmeisesti mitenkään erityisen menestyksekkäästi. Noilla tehoilla 3-4 ketjun keskellä voi pelata myös Kinnunen, Riekkinen tai Ikonen. Pidin kyllä Bluesin paidassa Miettisestä ja keräsi menneillä kausilla ihan kivat 20-30 pistettä kaudessa, mutta tällä hetkellä en näkisi käyttöä.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Antti Kerälän poistuminen joukkueesta on varmistunut.

edit. hidas
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Kerälän poistuminen on varmistunut. KalPan sivuilla on toistaiseksi varsin HIFKmainen tiedote: "Antti Kerälä ei jatka KalPassa".

Tsempit Kerälälle jatkoon, ei oikein natsannut missään vaiheessa kunnolla Savossa. Veikkaanpa uudeksi osoitteeksi Hämptonia jos siellä ei ole perunat ihan lopussa Case Raution jälkeen.

Edit: naamakirjassa on hieman enemmän tarinaa:
"Antti Kerälä ei jatka KalPassa. Pelaajan agentti ja KalPa etsivät Kerälälle uutta seuraa, missä keskushyökkääjä saisi uuden alun kaudelle."
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Näyttää kyllä surkealta KalPan tilanne. Kiinnostaako kellään edes enää? En halua olla paska fani, mutta wi kai sitä jaksa olla kiinnostunut kun ei edes maaleja saada aikaseksi.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Näyttää kyllä surkealta KalPan tilanne. Kiinnostaako kellään edes enää? En halua olla paska fani, mutta wi kai sitä jaksa olla kiinnostunut kun ei edes maaleja saada aikaseksi.

Kuka niitä maaleja kaipaa? Pääasiahan on, että "hyökkäyspeli on raikasta".
 

Tjomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, PHI, MIN
En ole vielä Laukkasen potkuja vaatinut aikaisemmin, mutta kyllä nyt viimeistään täytyy sanoa että ei tuo homma vaan toimi. 5 tappiota putkeen ja onko tehty 4 maalia?
Peruspeli toimii ihan kohtalaisesti, mutta hyökkäyspäässä ei tapahdu juuri mitään.

Hyvässä valmennuksessa ja joukkueessa, jossa on asenne kohdillaan(esim. Saipa ja Ilves tällä hetkellä), pelaajat nostavat tasoaan.
Valmentajan vaihto, muutaman pahasti alisuorittavan pelaajan lähtö joukkueesta (muitakin kuin Kerälä) voisi tuoda joukkueelle piristystä ja mahdollisesti myös piristää savolaista kiekkoyleisöä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kuka niitä maaleja kaipaa? Pääasiahan on, että "hyökkäyspeli on raikasta".
Viisi tappiota putkeen joista kolme kotona.
Millä eväillä tässä kuvitellaan yleisömäärien nousevan kun tilanne on tämä?
Jokaisesta pelistä näillä yleisömäärillä tulee takkiin se 10-20k€ eli kohta alkaa olla se tilanne, että Laukkasen tämän ja tulevan kauden palkka on miinusta.
Olisiko aika tehdä jotain?
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Toivottavasti tämän "raikas hyökkäyspeli" Laukkasen asemaa edes harkitaan vakavasti lähiaikoina. Muuten tästä kaudesta tulee ihan pirun pitkä ja kivinen sen hirvittävän taloudellisen turskantuotannon ohessa.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Hetken näytti jo ihan hyvältä, nyt ei. Osittain syynä loukkaantumissuma, eritoten puolustuspäässä mutta ei kaikkea voi niidenkään piikkiin laittaa.



Jos hyökkäyspeli ei tuota maaleja, niin sama kai se on miten raikkaalta näyttää. Vieläkö pelaajilla usko riittää, valmennuksella taitaa vielä vähän sykkiä.



Kuten monikin kauden alussa totesi, nuorten poikain varaan liikaa laitettiin painetta (K Kapanen, Lehkonen) ja vanhat sotaratsut eivät ole päässeet jaloilleen (Kerman, Lammassaari etunenässä).



Surullista.


Sent from my RM-821_eu_finland_207 using Tapatalk
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toivottavasti tämän "raikas hyökkäyspeli" Laukkasen asemaa edes harkitaan vakavasti lähiaikoina.

Kyllä nyt tarvittaisiin jotain toimia. Olenko hullu kun ajattelen, että valmentajan vaihto voisi luoda kiinnostusta joukkueen ympärille ja sitä kautta enemmän yleisöä halliin. Ainakin se kertoisi, että joukkue ei ole tyytyväinen nykytilaan vaan aidosti yrittää tehdä jotain.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Tuli muuten mieleen, oliko niin, että KalPa oli voittoputkessa, kun Kapanen jr lasaretissa ja kun palasi kehiin, niin pelkkiä tappioita?!? En muista tarkasti enkä voi tarkistaa asiaa...


Sent from my RM-821_eu_finland_207 using Tapatalk
 

Ylänahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chicago Blackhawks
Voiko olla, että joukkueen kolmoskoutsi toma vetää reenejä ja samaan aikaa päävalmentaja Laukkanen luistelee tyhmänä kaukaloa ympäri sanomatta yhtään mitään harjotuksen aikana tai sen jälkeen, tai jos sanoo niin se ei taas kiinnosta ketään? Tämä on pistäny silmään jokaisessa jääreenissä minkä olen nähnyt ja on herättänyt kyllä ihmetystä.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Aika synkältä näyttää. Se vähäkin yleisö kaikkoaa hallista. Nyt pystyisivät Kapasetkin jo antamaan Laukkaselle kenkää kasvojaan menettämättä, koska hyökkäyspeli on aivan solmussa. Villi veikkaus: tappio torstaina kotona ja mononkuva on perseessä. Tai no...tässä sirkuksessa ei ole mikään ennustettavissa.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Mitähän sillä valmentajanvaihdoksella saavutettaisiin? Tämä ei siis ole mikään sarkastinen kysymys, vaan oikeasti mietin. On jäänyt sellainen kuva KalPan touhuista, että Tuokkolan kaltainen valmentaja, joka oikeasti yrittäisi herätellä joukkuetta esimerkiksi penkittämällä kapteenin jonka silloisilla peliotteilla ei tulisi saada pelipaikkaa joukkueeesta, ei saa rauhassa työskennellä vaan seurajohdon pillin mukaan on tanssittava. On myös vaikea kuvitella, että Kuopioon haluaisi kukaan oikeasti varteenotettava korvaaja valmentamaan, kun tilanne on mikä on. Blues saattaisi kohtapuolin antamassa Jyrki Aholle monoa (mikä tietysti olisi typerää, mutta tuskin Blegi haluaa pysytellä jumbona kymmeniä pelejä kokeilematta valmentajanvaihtoa), mutta ikään kuin sen kalibeerin koutsi tänne saataisiin. Pennanen nyt olisi varmaan ihan OK ykköskoutsina, mutta toisikohan mitään todellista, heh, muutosta?

Ylänahka kirjoitti:
Voiko olla, että joukkueen kolmoskoutsi toma vetää reenejä ja samaan aikaa päävalmentaja Laukkanen luistelee tyhmänä kaukaloa ympäri sanomatta yhtään mitään harjotuksen aikana tai sen jälkeen, tai jos sanoo niin se ei taas kiinnosta ketään? Tämä on pistäny silmään jokaisessa jääreenissä minkä olen nähnyt ja on herättänyt kyllä ihmetystä.

Näinkö se todella menee harjoituksissa? Koko Papuhan on täysi nukke, jos näin.

Suurin ongelma on varmaan se, että tällaista tämä nyt on, kun ei ole Salmista takomassa maaleja huikeiden yksilösuoritusten jälkeen. Joukkueella ei ole edes Sakkea näyttämässä esimerkkinä, että kyllä me voidaan pärjätä, usko omaan tekemiseen on aika pahasti mennyt, eikä Jari Laukkasesta ole avaamaan tätä lukkoa, kuten joku aiemmin tänään jo raapustikin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös