Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kaj Kunnas

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 26.12.2015 klo 20.28.

 1. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Mä olen hyväksynyt, että Kunnas kuuluu tähän pakettiin jonka yle meille tarjoaa. Se on sama jos meinaa yh mutsin kanssa olla niin silloin täytyy myös lapset hyväksyä siihen mukaan. Ei voi poimia rusinoita tai siipimuttereita pullasta. Tuleehan tuosta Kunnaksen toiminnasta mieleen lähinnä se kummeli sketsi jossa toimittaja kyseli ilveksen maalivahdilta laminaatti vinkkejä.
   
 2. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Käyttää muuten selostaessaan samaa, pyrkii tihentämään tunnelmaa dramaattisella kuiskailulla. Todella rasittava maneeri ja kun vielä tietää sen lähteen niin oksennus on lähellä.
   
 3. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ihan huikee tyyppi. Mä toivon, että selostais kaikki YLE:n urheilulähetykset.
   
 4. sinikettu Jäsen

  Lainaus:
  Pitäskö perustaa Kaj Kunnas -faniklubi. Voisin alkaa puheenjohtajaksi.
   
 5. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Lainaus:
  Eikä tarvittaisi mitään flerljudiakaan, kun Kajtsu selostaisi samanaikaisesti suomeksi och på svenska. Ihan niinkuin joskus vanhaan hyvään aikaan selostettiin jääpallomatseja.
   
 6. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  On muuten hieno trademark, kuiskailu kumarassa. C. Ronaldolla leveä haara-asento, Kaitsulla selän kaartaminen. Vain suurilla voi olla trademark.
   
 7. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  No jaa. Saukkonen on koominen(ja sitä kautta surkea) tahattomasti, Kunnas taaseen on tietoista pelleroolia vetävä toimittaja. Näistä kahdesta Saukkonen ainakin yrittää olla asiallinen ja mahdollisimman harmiton, Kunnas ei edes yritä olla kumpaakaan.
   
 8. VaaRPsto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Moni on kirjoittanut, miten Kunnas tekee lähetyksistä oman ohjelmanumeronsa, Omasta mielestä menee hyvin jonain Urheiluviikonlopun studioisäntänä, mutta sitten kun ruvetaan selostamaan niin on se aikamoista. Ne puheenvuorot nuorten kisoissa kentän tasolta Kuhdan kanssa ovat myös aika hämmentäviä. Jokainen taaplaa tyylillään.
   
 9. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Itse kulutan paljon Ylen urheilua ja ohjelmia ja ei ole pahaa sanottavaa Kunnaksestakaan. Siellä se istui vissiin Selänteenkin kanssa kahden pukukopissa ennen paidan kattoon nostoa, joten kai sitä pelaajatkin vähän arvostaa.
   
 10. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Moni asia on muuttunut sitten Antero Viherkentän, Raimo häyrysen ja Hilla Blombergin.

  Jos ennen selostettiin kenttätapahtumia mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja mahdollisimman tarkasti kerrottuna aina etunimet+sukunimi mainittuna, on ajan henki nykyajan selostuksissa muuttunut tunnelman välittämiseksi. Selkeä ero. Yksityiskohtien analysointi on ulkoistettu katsojan itsensä päätettäväksi.

  Ennen: Reijo ruotsalainen kaartaa takaperin luistellen b-pisteen yläkaarelle kiekko lavassa...Vladimir Tretjak tekee kilpiliimauksen

  Nykyisin: Ahon johtama viisikko painaa höyryjunan lailla kiekon kanadan aluelle silmiähivelevän kauniisti...tunnelma täällä hallissa kohoaa korviin pisteleviksi.

  Vanhoista selostajista poikkeuksen teki Paavo Noponen, joka silloin edusti nykyajan Kaj Kunnasta. Esimerkiksi mäkihypyssä Noponen saattoi selostaa jotenkin tähän tapaan "Nykänen tulee kuin deltahävittäjä sukset tulta suitsien...kuin aarniokotka tuhkasta nousten"

  Noponen vainaa herätti myös kahtiajakoa puolesta ja vastaan. Mitä tulee Kunnakseen, niin Kaitsu kyllä sortuu itsensä tuotteistamiseen. Toki on muistettava, että tämä tunnelman välittäminen kenttätapahtumien selostamisen sijaan on suomessa vielä suhteellisen tuore ilmiö näin selostajien ammattimaisuuden kannalta. Ehkä Antero Mertaranta tai Matti Kyllönen on ensimmäisiä uranuurtajia tällä saralla suomessa. Kunnas ontuen on viemässä kokonaan uudelle levelille tätä suuntausta. Monet eivät ole valmiita hyväksymään show-maisempaa urheiluselostusta. Itseänikin ärsyttää välillä tämä liiallinen muovisuus, jossa urheilijan perussuorituksesta väkisin puristetaan kuulostamaan jotenkin ainutlaatuiseksi. Kunnas tuntuu syöttävän helmiä sioille, jotka lopulta osoittatuvat epäaidoiksi lasihelmiksi. Ääriesimerkkinä vaikka naisjalkapallo joukkueen nimittäminen helmattariksi. Ihmettelin pitkään, mikä ihmeen helmattaret? Nimestä tuli mieleen jotkut hameenhelmat tai vastaavat, kunnes jostain kuulin, että se on väännetty sanasta helmipöllöt. Niin plastikkia jos mikä, wtf. Lentopallomiehet, Sammelvuo etunenässä kritisoi voimakkaasti Kunnaksen keksimiä älyvapaita nimityksiä. Mutta, ehkä tällä hetkellä selostusten suuntaus on tämä, joka viiveellä rantautuu myös tänne peräpohjolaan. Paskaahan se on, mutta minkä sille mahtaa.

  Kaitsun kunniaksi on nostettava kuitenkin toimittajan kyvyt. Naisfutaajista kertova dokumenttielokuva toi varsin lähelle katsojaa ne tunneskaalat, jotka pelaajien keskuudessa vallitsi iloineen ja suruineen. Hänen tulisi keskittyä enemmän toimittajan rooliin. Joku ylempänä esitti asiallista pohdintaa ylen ja kunnaksen väkisestä suhteesta. Varmasti yle hakee perusteita julkisen rahan oikeutetuksesta urheilutapahtumiin. Samalla on myös muistettava, että julkinen paine kohdistuu yhä enenevissä määrin ylellä. Valistuneet veronmaksajat vaativat veroeuroilleen vastitetta, jonka lopputuloksena myös ylen on operoitava entistä enemmän kustannustehokkaasti. Väistämättä se johtaa siihen, että henkilöstöstä pyritään tekemään moniosaajia ydinosaamisen kustannuksella.
   
 11. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Ei pysty katselemaan nuorten kisoja suorana, kun pitää saada ne Kunnaksen kohdat kelailtua pois. En käsitä mitä ne tuovat lisää ottelutapahtumaan. Tulee mieleen vähän Kortelaisen päästä keksityt kaukalonlaitalatteudet silloin MTV3:n MM-alkuaikoina.

  Siis Kunnas ja Kuhta jossain vaihtopenkkien oven takana kuiskimassa? Muutenkin on jo selostajan lisäksi kommentaattori ja studiotiimi ja olipa vielä se nuori hipsterikin vaanimassa sairaskopin edessä jossain Tapsan juontamassa studio-lähetyksessä. Siinäkin tuntuu olevan jo liikaa itse ottelun keskelle.
   
 12. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ehdottomasti Kaitsu selostamaan loput matsit!
   
 13. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Ei toi mun mielestä enää niin paha, tai siis nolo ole ollut kun kuuluisien Olympialaisten aikaan ("Teemu mäkin itken"). Jotenkin alkanut jo symppaamaan tätä heppua, ja välillä tulee jopa ihan järkeviä haastattelujakin.
   
 14. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Onhan se tavallaan hyvä että kun Kaj Kunnas on äänessä niin voi rauhassa lähteä käymään veskissä taikka jääkaapilla.
   
 15. Mr.Wonderful Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja saksalainen jalkapallo
  Mitä joku edes kehtaa valittaa jostain Kunnaksen 30 sekunnin kohista, missä esittää areenan tunnelmaa. Herää.
   
 16. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Kunnas on tyyliltään hyvä lisä työkulttuurissaan, mutta kyllähän myötähäpeää synnytti se, että nyt jo toista kertaa peräjälkeen hän tivaa haastattelussa Puljujärveltä tietoa siitä, että pysyykö jalat maassa... Kysymys herätti selvästi myötähäpeää itse Puljujärvessäkin, kun samaa asiaa piti tivata uudestaan.

  Myös se, että Kaapo Kähkösen haastattelussa piti rauhallisesta kaverista väkisinkin yrittää kaivaa jotain 'suurta tunnereaktiota', pisti lähinnä ärsyttämään. Menee samaan kastiin Selänteen kyynelien bongauksen kanssa.
   
 17. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Miksi ei saisi? Yksinkertaisesti epämiellyttävä ihminen ja myötähäpeä-mittari punaisella lähes joka kerta kun mies on äänessä, ne kysymykset ja se olemus on vaan... en osaa edes kuvailla. Mute joka kerta kun miehen naama poksahtaa ruutuun. oli se sitten erätauko-ohjelma tai se 30sek katsomossa.
   
 18. Kyle Jäsen

  Mikään ei ole niin varmaa kuin se, että Kaj Kunnas jakaa mielipiteitä. Miehen persoona on ulkonäöstä lähtien sellainen joka ärsyttää monia ja siihen kun lisää urheilupiireistä poikkeavan ulostulon on varmaa että neutraaleita mielipiteitä on vaikea löytää. Itse tiedän henkilökohtaisesti että moni urheilija, ei pelkästään jääkiekkoilija, haluaa mielellään antaa juuri Kaj Kunnakselle haastattelun. Kaitsun haastattelut eivät ole pelkästään "itsensä" pönkittelyä ja "omaa showta" vaan Kaitsu antaa jatkuvasti myös haastateltavalle porkkanoita, tuoda omaa persoonaa esille, Kunnas osaa tehdä jopa haastateltavasta rennomman kuin mitä todellisuudessa on. Monia saattaa ärsyttää esim. jos Kunnas tenttaa toistamiseen Puljujärveltä että ookko varma että ei nouse hattuun, mutta todellisuudessa tuommoinen kysymys askarruttaa monia katsojia miten 17-vuotias "koko Suomen puhutuin pelaaja" todellisuudessa käsittelee nämä kisat ja toiseksi se antaa porkkanan Puljujärvelle joka on maailmanennätys vauhdissa kertoa katsojille että vaikka hyvin menee niin jalat on maassa.

  Itselle Kunnas oli aikanaan hyvinkin vastenmielinen persoona, mutta nykyään hän on lähes suosikki persoonia toimittaja rintamalla. Toisin kuin muut toimittajat niin Kunnaksella on tietynlainen luottamus urheilijoiden keskuudessa ja hän pystyy luottamuksellisesti keskustelee kameroiden takana pelaajien kanssa, ilman että saman tien kirjoittaa twitteriin tai blogiin pönkittääkseen omaa egoaan monista ei julkaistuista huhuista. Tottakai Kunnas voisi tehdä ns. tyhjän päiväisiä mukamas asiahaastatteluja "millä eväin kolmanteen erään?" - johon pelaaja voisi vastata että lähdetään pelaan omaa peliä, mutta se ei palvele ketään ja siitä jää paska fiilis, niin katsojalle kuin haastateltavalle.
   
 19. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Hei ystavat hyvat,jattakaa nyt herrajumala Kaj Kunnas rauhaan ja keskittykaa johonkin muihin asiohin ,vai pitaa pahaa Han on teille tehnyt?!

  Asiaan: Unelma olisi että mahdollisessa Suomi-Venäjä finaalissa olisi selostamossa kaksikko Kunnas & Haapasalo.
   
 20. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Nyt oli taas sellainen erätauko haastattelu et oksat pois.. "Mr.Mahoney" :D
   
 21. sinikettu Jäsen

  Jos Kaj Kunnas tekisi pornoa, en pystyisi olemaan katsomatta. Niin kovaa Kunnas tuon ison mustan mikrofoninsa kanssa penetroi haastateltavia. Miehen naama onkin jo valmiiksi siloteltu niihin hommiin. Naamalle vielä kunnon irvistys, niin maailma olisi valmis.
   
 22. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Kaj Kunnas näyttämässä pitkää nenää öriseville ruotsalaisfaneille, priceless.
   
 23. TweetyLeaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Pilaa hyvän fiiliksen?

  Vittuun Dumbot mun telkkarista.
   
 24. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Ihan tyylikkäästi Kajtsu haastatteli sveitsiläistä hammaslääkäriä.
   
 25. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Oli sitten juuri tappion puolivälierissä kokenut Sveitsin päävalmentaja, Ruotsin pelaaja tai jenkkiläinen toimittaja, Kajtsu utelee Suomen pelaajasta, pelistä tai mahdollisesta Suomi-USA -finaalista. Täytynee sitten vain sanoa inserteistään, etten vain kuulu kohderyhmään.