Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kaj Kunnas

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 26.12.2015 klo 20.28.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Nyt on aika. Aika avata Kaj Kunnasta käsittelevä viestiketju Jatkoajan keskustelupalstalle.

  Tämän miehen tuntevat kaikki urheilua seuraavat, oli laji sitten jääkiekko tai moottoriveneily. Kaj Kunnas on kiistelty mediapersoona, josta joko pitää tai sitten ei, välimuodot ovat vähissä vai onko niitä edes?

  Minä kuulun niihin, jotka eivät pidä Kunnaksesta lainkaan, koska Kajtsu tekee lähetyksestä aina oman ohjelmanumeronsa eikä tajua itse tapahtuman olevan keskiössä. En vaadi mitään bubimaista kylmyyttä, mutta mielestäni Ylen ehkä näkyvimmän urheilutoimittajan tulisi olla paljon asiallisempi kuin mitä nyky-Kunnas on.

  Entäpä palstatoverit, mitä ajatuksia Kaj teissä herättää?

  EDIT: Ja jos joku ihmettelee, miksi avasin ketjun lätkäpuolelle, niin syy on siinä, että Kajtsu on viime aikoina profiloitunut nimenomaan jääkiekkoon.
   
 2. Pekkis Jäsen

  Ihan ajankohtainen avaus. Teki aikoinaan hyvää duunia parhaassa urheiluohjelmassa ikinä eli Sportmagasinetissa, mutta tämä nykyinen klovnin rooli on jotenkin hämmentävää. Ei vaan voi millään käsittää tota hölmöilyä.
   
 3. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  No onhan kaverilla ainakin jalkapallon kokoiset cahonesit, kun ihan pokkana vänkään tasavallan presidenttiä vastaan suorassa lähetyksessä.
  Että pakkohan tuosta on myös tavallaan nauttia, olettaen että kohde sen myös voi antaa hyväksyä.
   
 4. henkke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Penguins
  Täyttä paskaa, häpeällistä jääkiekon leikiksi laskemista. Ei mitään tekemistä ammattilaisurheilutoimittamisen kanssa.
   
 5. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  YLE:n viihteellistämisen ruumiillistuma ja airut. Pöhkönä hassuttelijana ihan hauska, jos siis osaa hänen suhtautua pelkkänä sellaisena, mutta tällä hetkellä urheilutoimittaja on hänen kohdallaan ehkä hieman väärä ilmaisu. Ainakin jos sitä arvostelee ruudussa tapahtuvan toiminnan perusteella. Ei kai ne toimittajan kyvyt ole minnekään hävinneet, mutta nyt roolinsa on tuo.
   
 6. Järvenpää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
  Lainaus:
  Minun mielestäni sillä ei ole mitään tekemistä kohoonesien kanssa, jos on niin saatanan tyhmä, ettei tajua omaa parastaan.
  Raivostuttavin äijä, tai henkilö, joka telkkarissa esiintyy. Ja radiossa.
  Mä katselen ja jopa kuuntelen mieluummin vaikka Maisa Torppaa, kuin tuota undulaattia.
  En oikeasti pysty sanoin kuvailemaan, kuinka paljon inhoan sitä siipimutteria.
  Hyi saatana.
  Toisinsanoen: En tykkää.
   
 7. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Sarkasmitutkaa vähän päälle, kiitos.
  Onhan toi nyt aivan karmeeta pelleilyä, mutta toi Sauli Niinistö case, vetäs kyllä maton melkosesti alta tämän kaverin kohdalta, ihan kuin ei olisi jo itse vetänyt omilla jutuilaan. Vähän pitäisi olla sitä kunioitusta tasavallan presidenttiä kohtaan. Se käskee hyppäämään ja kysytään, kuinka korkeelle haluaa, että hypätään, noin kärjistetysti. Niinistö kyllä on ollut todella maanläheinen presidentiksi, mikä on oikeasti sinällään todella hieno asia, mutta jotain rajaa silti. Tämä toki allekirjoittaneen näkemys ja en sinällään pidä Saulia sen enempää ihmisenä kuin ketään Pohjalaista mummoakaan. Mutta virka on kansan tahto ja sitä sopii kunnioittaa sen ansaitsemalla vakavuudella ja se ei ole, mitään keltasen lehdistön, roikun hihassa ja vaadin, wannabe julkkikselta, vielä vastausta viimeiseen kysymykseen touhua.
   
 8. Järvenpää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
  Lainaus:
  Juu, ei ollut sulle siis mitään vastaanväittämistä, vaan sain siitä vain niin hyvän aasinsillan purkautumiselleni.
   
 9. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Homma on ihan bueno ja olemme täysin samaa mieltä tuosta Kuunaksen touhusta. Tosin raivostuttavin on se Ali vai Husu jolla on sitä tätä ja tota ohjelmaa radiossa ja anti on täysi nolla, jos jättää mamutuksen laskuista, muuta kun ei ole annettavana ollut missään vaiheessa ja tuskin tulee. Kunnas kyllä yrittää parhaansa ottaakseen ton kärkipaikan.
   
 10. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Kansa saa mitä ansaitsee. Laatua pitää vaatia nyrkin kanssa, koska suojatyöpaikkalaisia ei kiinnosta muuten muu kuin työpaikalta kotiin lähtö minuutilleen työajan päätyttyä. Paljon voisi korjata jo se että joku lähettää linkin TSN:n jääkiekkolähetykseen. Ei noita nykylusmuja kiinnosta ollenkaan Martti Jukolan, Pekka Tiilikaisen, Paavo Noposen ja Pentti Salmen perintö selostukseen tai urheiluohjelman toimitukseen. Tärkeintä että mikään ei ole ainakaan asiallista, älyllistä tai kielellisesti rikasta.
   
 11. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Meininki oli kuin Borat-elokuvassa. Toinen puoli ihmisestä haluaisi paeta tilannetta maan syvyyksiin myötähäpeästä ja se toinen puoli hokee "mielenkiintoista, kerro lisää". Siinäpä verkkokalvoillenne kuvaa illan ratoksi, ilman Periscopea: Boratin ja Kunnaksen yhdistelmä. Cahonesit oman maun mukaan.
   
 12. Rankkari Jäsen

  Omanlaisensa ihminen. Antaa mennä vaan, niin kauan kuin pärjää mukana.
   
 13. Lainaus:
  Jos kansalta kysyttäisiin niin YLE kaatuisi sillä hetkellä. Sen sijaan kiristetään ihmiset maksamaan.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Nykyinen Kaj Kunnas on YLE:n luoma fiktiivinen hahmo jonka tarkoituksena on saada mielenkiintoa ja keskustelua YLE:n ympärille. YLE:lle tämä on tärkeää koska se ei pysty kilpailemaan useista isoista urheilutapahtumista, joten sen on saatava huomiota (klikkauksia, otsikoita, keskustelua jne) muilla tavoin. Yksi tapa on Kaj Kunnas. Se mikä monia ärsyttää on Kunnaksen kyvyttömyys ja haluttomuus olla osa lähetettävää urheilutapahtumaa. Sen sijaan Kunnas brändää lähinnä itseään näyttelemällä remseää ruotsinsuomalaista yläluokan koomikkoa, jonka esiintyminen, pukeutuminen, eleet, vitsit ja jutut kilpailee lähinnä urheilutapahtuman kanssa huomiosta eikä suinkaan tue katsojan kiinnostusta urheilutapahtumaa sen suorituksia kohtaan.

  Kunnas onkin määritellyt tehtävänsä ja esiintymisensä seuraavasti YLE:n sivuilla:

  "Se on ihan sama kuin urheilusuoritus. Joko se menee hyvin tai huonosti. Minä en pysty sitä itse ratkaisemaan vaan tässä on omat taitoluistelutuomarit. Ne ovat kuulijat ja katsojat. He ovat tässä se tuomari, en minä."

  Mihin YLE sitten tarvitsee Kunnasta? Juuri siihen mihin aiemmin viittasin eli saadakseen huomiota ja voidaakseen esittää entistä suuremmat luvut (katsojat, kuuntelijat, keskustelu somessa jne) joilla taas pyritään perustelemaan YLE:n jatkuvaa tarvetta saada aiempaa suurempi tuki veronmaksajien rahoja. Valitettavasti Kunnas ei ole sattuma vaan tarkkaan harkittu tuote, jonka yksityiskohdista toki päättää Kunnas itse ja jonka tavoitteena on ei suinkaan YLE:n ohjelmatoiminnan laadullinen vahvistaminen vaan byrokratian säilyttäminen ja lisääminen YLE:ssä. Mikäli tavoite olisi ohjelmatoiminnan laadukkuus ja sen lisääminen, siihen ei tietenkään pyrittäisi ohjelmatoiminnan laatua madaltamalla.

  Juuri tämä asia tekee Kunnaksesta ja hänen roolistaan häpeällisen. Hänen avullaan YLE pyrkii estämään laajan byrokratiansa alasajon ja turvaamaan aikanaan tehtyjen triplatyyppisten poliittisten nimitysten säilymisen YLE:ssä. Tripla tarkoittaa tässä sitä, että moniin tehtäviin valittiin 1) poliittinen henkilö, 2) toinen poliittinen henkilö ja 3) ammattilainen hoitamaan henkilöiden 1 ja 2 työt.
   
 15. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Olen kutakuinkin samaa mieltä. Ei taida ressukka itsekään tietää nykyrooliansa. Mitään lisäarvoa Kunnas ei lähetyksiin tuo, ellei suurta myötähäpeää lasketa.
   
 16. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Eli onko Kunnas nykyään sitten kuin YLE:n ikioma Saukkonen?

  Ruotsinkielisellä puolella ja nimenomaan nuorempana tekikin vielä siedettävää työtä.

  Sittemmin jo ennen yleisempää ja säännöllistä siirtymistä suomenkieliselle puolelle alkoivat jutut olla jo aika levottomia.
   
 17. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kunnasta ei ainakaan selostamoon saa päästää, ellei kaverina ole Haapasalo. Aivan onnetonta oli varsinkin futiksen mm-kisoissa selostaminen. Näissä urheilu-päivien isäntänä sohvalla ollessa ihan ok.
   
 18. Riidankylväjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pirullinen brändikiekko
  Onks tää lautasantenniteline sama otus kun se Juuselan ja pystikorvan risteytys "Muksis"?
  Onhan tuo vähän kasvanut sitten Sotshin kisojen...
   
 19. Lone Wanderer Jäsen

  Melkeen se siipimutteri sinkoaa sieltä kuvaruudusta läpi joka kerta kun pääsee kuvaan. On se vaan saatanan rasittava, mutta kai siitä jotkut tykkää kun on noin kauan siellä saanut riehua.
   
 20. Lainaus:
  Onko sillä mitään väliä tykkääkö vai ei? Siat kiristää rahan pois kuleksimasta vaikka boikotoisi koko Ylen tuotantoa siipimutterin takia.
   
 21. sinikettu Jäsen

  Meitsi diggailee jollain perverssillä tavalla Kunnaksesta ja sen tyylistä. Urheilu on itselleni loppuviimein viihdettä. Ihan hyvä, että studio & asiantuntijat ottavat vähän vakavamman ja analyyttisemmän näkökulman ja Kaitsu sitten siellä alapäässä heittää omia soosejaan soppaan.
   
 22. Lone Wanderer Jäsen

  Lainaus:
  No eipä Yleltä tule muuta katsottua kuin nämä urheilutapahtumat ja nämä olisivat muuten ihan hyvin hoidettu yleltä mutta ton Kunnaksen älämölö on melko sietämätöntä. Kuhtakin näyttää siltä että tekisi mieli vetää kaitsua turpaan kun se jatkuvasti huutaa päälle :D
   
 23. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Tämä on hyvin hyvin kiusallista meille kaikille. Sebastian Aholle, Kibe Kuhdalle ja TV-yleisölle.

  Kaitsu, mäkin itken. VMP
   
 24. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tämmöistä roolijakoa käytetään kaikkialla maailman urheilumedioissa ja toivoa sopisikin että Kunnas katsoisi muualta mallia. Jostakin syystä viihdyttävyys ja tyylikkyys ovat Suomessa vaikea yhdistelmä.
   
 25. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Kunnaksessa vituttaa toi sen tyyli eli kuiskailu kumarassa. Juttuihin ei oikein jaksa edes keskittyä, kun sen hahmo on niin koominen tuosta tyylistään esiintyä johtuen.