Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Kaikkien aikojen TOP3-ottelut, joissa olet ollut paikalla

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana J.Hotti, 01.04.2005 klo 06.16.

 1. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Top3:

  1. 3. Välierä -98, HIFK vs. K-Espoo

  Muistan tämän pelin elävästi, kun olin pikku kundina tsiigaamassa.
  Varsinkin, kun Johan Davidson ei meinannut saada maalia millään, ja sitten lopulta sen saikin. Lopussa B2 hoilaa "Finaaliin,Finaaliin,Finaaliin" Upea tunnelma Nordiksella. Peli päättyi 6-0.

  2. HIFK- Manchester Storm, EHL

  Ei jäänyt pelillisesti mitenkään erityisesti mieleen, IFK taisi voittaa jotain 5-3. Joukkotappelu oli kuitenkin, se mieleenpainuvin muisto tästä pelistä.

  3. Välierä -99, HIFK vs. HPK (Ratkaiseva peli Nordiksella)
   
 2. Keyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal FC
  Lainaus:
  Pakko korjata, vaikka ei se kirjoituksen tarkoitusta vesitä: Tasoitusmaalin teki Hassinen ja tuli kyllä aiemmin kuin pari minuuttia ennen loppua.

  Tuosta pelistä täytyy sanoa, että Tappara ei ole varmaan koskaan ollut yhtä hyvä kuin kolmannen erän viimeisen kymmenen minuutin aikana. 1-2 kavennuksen jälkeen jo tiesi mitä on tulossaa. Siinä vain odotteli hallin räjähtimistä pariin kertaan.
   
 3. railwayman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät (& Devils)
  Tässä on tietenkin erilaisia asioita, jotka antavat merkitystä otteluille. Koska muistini on kuin tahkojuusto, niin en kovinkaan hyvin muista yksittäisiä pelejä, ainoastaan sarjoja, joista on hajanaisia mielikuvia sieltä täältä. Vielä pahempi jos sarjassa on ollut lauantai-pelejä, jolloin alkoholia on tullut otettua, silloin ne hajanaisetkin mielikuvat ovat kuin Dalin maalauksista.

  1. Kärpät-TuTo, keväällä 1999
  - Enpä muista, että olisin koskaan aiemmin tai sen jälkeen elänyt otteluja niin kiihkeästi mukana. Näissä peleissä oli paljon niitä elementtejä, erityisesti dramatiikkaa, minkä takia tuolla hallissa tulee istuttua niin tiiviisti. Tämä sarja on selvästi vahvin kokemus, mitä olen jääkiekon saralla kokenut, tosin mistään positiivisesta kokemuksesta ei ole kyse.

  2. Kärpät-HIFK, kevät 2004
  - Korkeatasoisinta jääkiekkoa, mitä olen paikan päällä nähnyt. Tässä sarjassa harmitti eniten se, että se ylipäätään loppui. Olisin voinut katsella näitä pelejä loputtomiin. Minusta sarja oli moraalinen finaali, sillä HIFK:n jälkeen TPS oli ns piece of cake. Parhaimmillaan jääkiekko on juuri sitä mitä joukkueet tarjosivat, kahden erilaisen taktiikan omaavan joukkueen intensiivinen yhteenotto, jossa molemmat hakee ratkaisujaan aktiivisesti omien vahvuuksien kautta.

  3. Kärpät-Jokerit, kevät 2001
  - Aina toisinaan onnetar on suosikkijoukkueen puolella. Niin kävi tässä sarjassa, jossa Kärpät oli monelta osin vastaantulija Jokereiden rinnalla. Kuitenkin taistelutahto, tiukka puolustus, Markus Korhosen uskomaton maalivahtipeli ja onni (jota kieltämättä oli enemmän kuin kehtaisi pyytää) ratkaisivat ottelusarjan Kärpille.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2005 klo 13.59
 4. Lucky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Parhaimmat voitot

  1. Jokerit - TPS 4. finaali kevät 1994

  2. välierä ja rankkarikisa Suomi-Tshekki Praha kevät 1992

  3. On hiukka vaikea valita, mutta olkoon nuorten MM Areenassa


  Katkerimmat tappiot:

  1. MM-finaali Milanossa kevät 1994

  2. Euroliigan 1. puolivälierä Jokerit - HIFK

  3. Jokerien putoaminen Ässille play-offs kevät 1993
   
 5. JohannA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K Ä R P Ä T
  Lainaus:
  Juuri nämä 3 - ja tässä järjestyksessä. Amen.

  Itse asiassa, nyt kun muistelen sitä fiilistä kun Vallin räjäyttää hallin huutoon, tukka on nousta metrin ilmaan!
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2005 klo 15.29
 6. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  1. Japani - Ukraina MM-kisat 2003.

  Hartwall Areenassa n. 3000 katsojaa juhlistamassa Vappuaattoa omalla tavallaan, useimmat lähinnä ottamassa pohjia tulevaa iltaa varten. Juhlatunnelmissa olleet suomalaiset ja japanilaiset kisaturistit saivat aikaan valtaisan tunnelman 106 katsomossa. Ottelu oli kansainvälistä viihdettä parhaimmillaan: Ukraina voitti 1-5 ja maalit olivat kauniiden kuvioiden tuloksia, tunnetta ja taklauksia riitti.

  2. Jokerit - TPS 7.11.2004

  Kaikenkaikkiaan mahtava kokemus. Ennen ottelua kunnioitettiin Otakar Suuri I:stä näytösottelulla, pelin jälkeisen kunniakierroksella ja paidan jäädytyksellä. Tunteet olivat pinnassa koko tämän seremonian ajan. Itse peli oli Jokereilta loistavaa kiekkoa. Tuli ihan kultaiset 90-luvun vuodet mieleen siitä juonikkaasta kiekonsiirtelystä ja vauhdikkaasta peliesityksestä.
  TPS oli täysi vastaantulija, eikä se johtunut pelkästään sen huonoudesta.
  Pelihän päättyi 6-1 kotijoukkueelle.

  3. K-Vantaa - Jukurit puolivälierät 2004, 4. ottelu

  Huikeaa kiekkoviihdettä kaikin puolin. Valtti-areenassa tunnelma oli sähköinen, kiihkeä. K-Vantaalla oli välieräpaikka hakusessa kahden aikaisemman voiton turvin. K-Vantaa nousi 2.erässä uskomattomasti 1-3 tilanteesta minuutissa tasoihin ja lopussa Nikoskelainen räjäytti pankin punnertamalla tasoituksen n. 10 sekuntia ennen loppua. Jatkoajalla iski kaikkien aikojen vitutus Sipiläisen ratkaistessa parin tolpan kautta pelin.
   
 7. Metsästäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  1. Ehkä erikoisin paikanpällä näkemäni pelillinen ratkaisu oli Raumalla tämän kauden viimeinen ottelu HPK:ta vastaan. Jatkoajalla joukkueet pelasivat 2 minuuttia kolmella kolmea vastaan ja siinä riitti vaarallisia tilanteita kerrakseen. Rangaistuslaukauskisassa Saarela paukutti kaksi kertaa Lukon tasoihin HPK:n Voutilaisen tehtyä maalit. 28. pari toi viimein ratkaisun Sicakin onnistuttua ja Saarelan epäonnistuttua ratkaisussaan. Menihän siinä puoli tuntia aikaa, kun joukkueet ampuivat rankkareitaan ja ilta oli muuttumassa jo hiljalleen yöhön. Oikeastaan tappiosta huomatta helpottneena lähdin hallilta, sillä tämä, jos mikään tuntui pakkoratkaisulta saada otteluun jonkinlainen voittaja

  2. Ehdottomasti asuessani Ruotsissa Suomen maajoukkueen 5-0 johdon muuttuminen kolmannessa erässä 6-5 tappioksi Forsbergin johdolla eräissä MM-kisoissa 2000 luvulla.

  3. Pitää mennä kauteen 80-81. Lukko oli koottu talousongelmien takia ihan junioripitosiesta ryhmästä. Lukon edustus/A-juniorit voittivat kauden avauksessa TPS:n huippuryhmän 4-3 Raumalla. tämä oli suuri yllätys, sillä niin oli Lukkoa aliarviotu ennakoissa. Kauden lopussa kertyneet 16 pistettä ja pudotus divariin olivat kauden sitten sitä ei niin hauskaa antia.
   
 8. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  1. Kiekko-sudet - D-Kiekko(Diskos)
  Diskos voittanut muita joukkueita vastaan pelit tyylii 20-0 mutta nyt taittui kaula kun kiesu voitti 7-2.Kausi 04-05

  2. Jyp-Kärpät 02-03 pleijareissa.
  Päivä oli 18.3 hieno peli oli ja jännitystä riitti. Onneksi Jyp voitti.Huokaili siinä minun edessäni entinen jypin huippuvahti AP Siekkinenkin jypin johtaessa että "kylläpä aika menee nyt hitaasti"

  3. Jyp-Tappara kaudella 98-99 tai 99-00
  Huikea peli jossa jännitystä ei riittänyt.
  eka erä mentiin 1-1 ja sitten repesi lopputulos jypille 9-1.
  Ottelussa Markus Kankaanperä teki jypin ensinmäisen maalin ja se oli hänen uransa
  ensinmäinen tai toinen maali.
   
 9. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Lainaus:
  Viilataan nyt pilkkua, mutta pisti vaan silmään joten korjataan.

  2. Suomi johti tuota peliä "vain" 5-1..
  3. Lukko oli heittopussina kaudella 80/81, mutta säilyi sarjassa. Lähtö tuli vasta keväällä 83 jolloin HPK pudotti Lukon divariin
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2005 klo 17.26
 10. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Pistetään nyt oma top-3 vielä perään.

  1. JUKURIT-VANTAA 6.4.03 2-1( ja)

  - Lähtökohta tähän peliin oli omalta kannalta v-mäinen, oli nääs kauhia rapula siis aivan hirvee. Kaveri joutui pysäyttämään auton muutaman kerran matkalla jotta saatoin antaa vatsalaukun sisältönäytteet, no onneksi sain muutaman kaljan alas ja hallilla lisää ja elämä alkoi voittaa. Viimeisen erän lopussa laulettin jo voitonlauluja kunnes peli olikin 1-1 ja edessä jatkoaika. Ajassa 69.04 sitten tehopari Laakso-Lehtonen iski ja mestaruus tuli.Maalin jälkeen ei riemulla ollut rajaa ja kaveri vieressäni viskoi nahkatakkinsa ja paitansa päältään ja niitä sitten etsittiin myöhemmin. Illalla vielä jatkot ja oli juhlaa lähteä aamulla kello 6 töihin.

  2. JUKURIT-KOOKOO 3.4-02 5-1

  - Jukurien unelmakausi kun pleijareissa oli saldo 9-0. Tämä oli kolmas finaali ja silloin oli tunnelmaa Kalevankankaalla. Mieleen jäi erityisesti tuo Wilzun kertoma kukon kuritus juliste joka koki kovan kohtalon. Kyllä oli Jukureilla huikea jengi tällä kaudella.

  3. Jukurit-Sport 2.3-05 5-0

  - Sportti oli vastaantulija ja kaikki näytti niin hyvältä..

  Lähelle yltävät myös tämän kevään viimeinen Sport peli ja se jännitys, palleassa koko ajan ilkeä tunne. Myös viime kevään viimeinen KalPa finaali oli huikea peli, mutta se lopputulos pudottaa matsin niukasti kolmen kärjestä. Kiitos vielä kerran Ville Hyrkäs!
   
 11. TBK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydän on KIRVEEN muotoinen!
  Lainaus:
  Eikös tämä ollut 2004. Kärpät pelasi 2003 välierät Jokereita vastaan.

  Lainaus:
  1988 Tappara todellakin pelasi välierät Hifk:ta vastaan, mutta maalissa tuolloin oli vanha tuttu Tom Draper. O'Neill pelasi 88-89, jolloin välierissä tiputtiin Ilvekselle ja pronssipelissä voitettiin Lukko. O'Neilistä päälimmäisenä mieleen on jäänyt uskomaton haamupelastus välierässä Ilvestä vastaan. Ilves pääsi kolmella nollaa vastaan hyökkäämään ja pelasivat Miken ihan kahville, mutta jostain se kilpi siihen kiekon eteen vielä tuli.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2005 klo 17.55
 12. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  88-89 hävittiin välierissä 2-3 TPS:lle, vaikka oli jo 2-0 ottelujohto. Halme ja Mika Rautio jakoivat silloin heiluriukkovuorot maalilla. O'Neill ja Ilvekselle putoamisvuosi puolestaan oli seuraava vuosi 89-90. Ja pronssipelissä kaatui KalPa.
   
 13. Korppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kolme siis pitäisi valita?
  Onhan noita vaikka kuinka monta...
  Pistetään kehiin kolme unohtumatonta vierasmatsia.

  1. Ensimmäinen puolivälierä 1993 HIFK- JyP 2-4
  Kuuma peli kentällä ja lopulta katsomossakin.
  Pertti Lehtosen törkeä taklaus jäi itse pelistä päällimmäisenä mieleen. Ottelun päätyttyä yksi JyP-fani vietiin sairaalaan, tämän saatua kimppuunsa kymmenkunta vihaista punanuttua.
  Samainen heppu oli jo aiemmin kokenut kovia, pyörittyään katsomossa muiden JyP-fanien yli menetettyään tasapainonsa.
  Tyypillistä vanhan hyvän ajan IFK-JyP-meininkiä siis.

  2. Runkosarjaa syksyltä 1991 Ilves- JyP 4-5 ja.
  Nimekkään nipun kasannut Ilves karkasi kahdessa erässä 4-1 johtoon. Tauolla päätettiin Hakametsän 'ryyppykuopassa', että mennään kärsimään kolmas erä katsomon puolelle ja kyllä kannatti. JyP taisteili tasoihin ja jatkoajalle. Raitapaitainen puusilmä (tottakai) lahjoitti Ilvekselle kahden miehen ylivoiman. Lähes kahden minuutin piinan jälkeen JyP sai toisen jäähyn tapettua. Samalla Haanpää ja Riihijärvi pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Haanpää ei syöttänyt, vaan antoi lämärin puhua. Maalillaan Tammi oli voimaton. Voitto kotiin jatkoajan av-maalilla ajassa 64.50. Humalatila oli jo ennen peliä vahva, mutta tuon päivän muistan hyvin tarkasti.

  3. Runkosarjaa syksyltä 1986 KalPa- JyP 4-4
  Nostan omaksi kolmossuosikikseni tämän joukkueiden ensimmäisen liigakohtaamisen Niiralan montussa, koska kyseinen matsi oli ensimmäinen JyPin vieraspelini.
  KalPa johti 4-3 kahden erän jälkeen. Päätöserässä JyP jyräsi suvereenisti, mutta Ht:lle tyypillisesti ryssi tukun maalipaikkoja. Kannattajat piinasta päästi Pekka Lumela siniviivalämärillään.
  4-4 pistejako takasi miellyttävän kotimatkan.

  Pois tältä listalta jäi nyt mm. ensimmäinen lätkäjunapeli Turkuun. Mukana tuolloin 1100 JyP-myönteistä henkilöä.
  Ja tietysti listalle olisi voinut laittaa kautta aikain unohtumattomimman tappion HPK:lle keväällä 1993. 'Kyyn' puraisu tuntuu ikävältä vieläkin!
   
 14. Jimisola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Unohtumattomimmat voitot:

  MM 1995 Suomi - Ruotsi 4 - 1. finaali

  Jännitti koko matsin ajan niin perkeleesti, vielä 4 - 0 tilanteessakin, ja varsinkin kun Ruotsi teki 4 - 1. Pelin jälkeen olin hallin takana kun Juti, Saku ja Ville korkkasivat kuohujuomaa - pullo on mulla kotona muistona.

  1994 Jokerit - TPS 3 - 2ja. finaali

  Aivan mahtava tunnelma. 6 minuuttia 3. erää jäljellä ja Jokerit 0 - 2 tappiolla. Ensin Lind 1 - 2 ja sitten Törmänen tasoittaa hetkeä myöhemmin. Tulee vieläkin kylmät väreet kun katsoo videolta Törmäsen 2 - 2 tasoitusmaalin, jotenkin juuri se maali on jäänyt elävästi mieleeni, ehkä jopa enemmän kuin Janeckyn ratkaisuosuma.

  U-20 MM 1998 Suomi - Venäjä 2 - 1ja. finaali

  Mahtava tunnelma Areenassa. Venäjä meni johtoon, mutta Suomen valtaisa taistelu toi voiton jatkoajalla.


  Pahimmat pettymykset:

  MM 2003 Ruotsi - Suomi 6 - 5. puolivälierä

  Ensin aivan mahtavaa peliä Suomelta, ja sitten...


  1999 Jokerit - Saipa 4 - 5. puolivälierä

  Saipa pelasi hurmoksessa ja lähetti Jokerit aikaiselle kesälomalle.


  1995 Jokerit - TPS 1 - 5. finaali

  Kaikki oli valmista Jokereiden mestaruusjuhlille...
   
 15. TBK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydän on KIRVEEN muotoinen!
  Lainaus:
  Niin se nuppi vuosien saatossa pehmenee. Pitäisi näköjään tarkistaa faktat ennen kuin rupee muita korjailemaan. Vähän koomisia piirteitä...
   
 16. Lucky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jostain syystä tämä ei kuulu katkeriin tappioihin, koska peli oli niin selvä: Koivun kenttä loisti, ja Sulo vielä epäonnistui. Muistan, kun istuin vierasaition takana, että Tepsin pelaajilla silmät seisoi päässä, niin keskittyneitä he olivat. Ja ratkaisun jälkeen Jukka Koivu kääntyi ja näytti meille keskisormea...en tiedä mistä, olisiko ollut kommentit siitä tappelusta. Nyt kaikki tämä oikeastaan jo huvittaa.

  Sellaiset pelit, jossa johdetaan ja sitten hävitään tai tullaan takaa tasoihin ja sitten hävitään, ovat olleet pahimmat: "mä en käsitä, miten me voitiin hävitä tämä".
   
 17. Infernal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  1.

  Kolmas finaaliottelu 1999. TPS - HIFK. Halli oli tupaten täynnä ja tunnelma oli aivan katossa. Aki Bergin suihkukomennus, Thomas & tiputanssi, Tepsin voitto! Tuollainen meininki pitäisi olla joka kevään finaaleissa.

  2.

  Ensimmäinen finaaliottelu 2001. TPS - Tappara. Tunnelma oli ihan hyvä. Ottelun tapahtumat sensijaan kutkuttavan jännittäviä. Tepsi oli kahden erän jälkeen 3-1 tappiolla, mutta nousi päätöserässä jännittävien vaiheiden jälkeen 4-3 voittoon. Kapasen kaatuilu ja Tarvaisen maali, Liuksen jäähy lopussa sekä miehen viimeistelemä voittomaali sen jälkeen!

  3.

  Kolmatta on selkeästi vaikeampi valita, mutta sanotaan vaikka Mestiksen ensimmäiset finaalit keväällä -01 ja niiden viides finaaliottelu, TuTo - Jukurit. Monta bussilastillista faneja oli tullut Mikkelistä Kupittaalle kannustamaan omansa voittoon. Jukurit voitti jännittävän ja tunnelmallisen kamppailun ja vei mestaruuden voitoin 3-2. Mikkeliläisten riemua oli ilo seurata, vaikka TuTo hävisikin.


  Erikoismaininta ottelulle TuWe - Salo HT (vuosi tuntematon), jonka Turun Weikot voitti jännittävien vaiheiden jälkeen 22-1. Vajaamiehinen salolaisjoukkue iloitsi maaliaan kuin mestaruutta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2005 klo 00.23
 18. Kontulan Ottawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
  1982-83, Helsingin Jäähalli, viides finaali, Jokerit - HIFK, 2 - 3, tuloksesta huolimatta.

  Kyllä tuo oli aika hieno ottelu/ ottelusarja. Näin 4 viidestä pelistä.

  70-luvun alussa oli HJK-TuTo 23-2. Sai nauttia suosikkijoukkueen maaleista.

  Jokerien mestaruutta en ole paikanpäällä kokenut. TV:stä kyllä, mutta niitähän ei kysytty.

  sitten v. 74 kisat, jolloin Suomi voitti tsekit, siidä wetzellin banaaniottelussa. Hieno peli ja samoin Tsekkoslovakia- neuvostoliitto, jonka tsekit voittivat.

  kumpikin hienoja pelejä huojuvassa seisomakatsomossa.
   
 19. Carsten Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Niin, tehän suorastaan kävelitte meidän yli. Eka peli kääntyi Kärpille vikan viiden minuutin aikana. Tuo sangen onnekaskin voitto käytännössä ratkaisi sarjan. Raksilan pelit kääntyivät teille vasta jatkoajalla. Tepsi otti ainokaisen voittonsa maalein 5-0.

  Voittajat kirjoittavat historian tai jotain.. Pysytään kuitenkin edes vähän asialinjalla.
   
 20. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Lainaus:
  Vaikka en itse noita pelejä (voinut) tähän ketjuun noteerannut..

  Elä nyt viitsi vetää hernettä nokkaan. Hifk sarjassa oltiin 2-1 otteluvoitoin häviöllä ja 2-0 sitä neljättä peliä, jota hifk vei aika selkeästi. Silti kuin ihmeenkaupalla noustiin ja ratkaiseva peli oulussa sitten jatkoajalla. Tepsi sarja, vaikka oli tiukka niin ei se vetänyt lähellekään vertoja hifk sarjaan. Hifkiä vastaan oltiin välillä pahasti talutusnuorassa ja hifkille hävittiin kotona 0-5 vai oliko 1-5. TPS sarja ei nyt vaan sen jälkeen tuntunut minustakaan niin pahalta. Myös pelien taso hifk sarjassa oli parempi ja enemmän yleisön mieleen. No joka tapauksessa Hifk oli tepsiä kovempi ja melkeinpä kärppiäkin kovempi, mutta paljon oli onnea silloin kärpillä..
   
 21. gordion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koiraporin Veto
  1) TPS-Ilves, 1985.
  Ratkaiseva viides finaaliottelu. Tepsi johti sarjaa jo 2-0, mutta Ipa kiri Risto Jalon ja Jarmo Myllyksen johdolla tasoihin. Jukka Tammi palasi maalille ratkaisumatsiin, jota TPS johti sitäkin 2-0. Tukkaan kuitenkin tuli 2-3. Pärre Leppänen kilautti viimeisellä minuutilla tolppaan. Ei ollut käyttöä silloin Möllille räätälöidylle kullatulle pikkutakille.

  2) TPS-JYP, 1989.
  Vihdoinkin. Jortikka hoiteli Tepsin 13 vuoden kuivan jakson jälkeen mestariksi. Välierissä oli vaikeaa, mutta nousu Tapparaa vastaan 0-2-tappioasemasta osoitti joukkueen henkisen vahvuuden. Viimeinen finaali oli selvää kauraa alusta saakka. Javanainen, Mal Davis ja kumppanit näyttelivät pääosaa tuossa huikeassa illassa. Jortikkaa kannettiin kultatuolissa ympäri jäätä ja turkulaiset kiittivät koko kitalaen voimalla oman kylän poikaa. Käsittämätön fiilis, joka ei koskaan toistu.

  3) TPS-HIFK, 1999
  The finaalisarja. Turussa pelattu kolmas peli oli käsittämätön kaikilta osin. En tiedä vieläkään, mistä joku fanaatikko oli kaivanut käsiinsä kukkaruukun, mutta sellainenkin jäältä pois korjattiin kesken pelin. Hieno voitto, upea tunnelma.
   
 22. railwayman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät (& Devils)
  Carsten, tarkoitukseni ei suinkaan ollut vähätellä Tepsiä, vaan korostaa HIFK-sarjan tasoa. Toisaalta itsekin myönnät, että käytännössä Kärppien ja Tepsin välinen sarja ratkesi ensimmäisessä ottelussa, joten eihän näkemyksemme niin kaukana ole toisistaan.
   
 23. Rocco Jäsen

  Jätän NHL-pelit pois listasta koska ne ovat kuitenkin tapahtumina aivan eri stratosfäärissä kuin muut.

  Sport - Kiekko-67 eli SE peli Vaasassa. Muutama II-divarikausi sai lopulta kruunun ja noustiin takaisin I-divariin. Hallissa vajaat 5000 katsojaa ja jatkoajalla 2-1 voittomaali paras kolmesta sarjan 3. ottelussa. Vain vaasalaiset pystyy arvostamaan tällaista ottelua. Aiempina vuosina nousu oli ollut mm. yhden maalin päässä jne. jne.

  Sport - Kärpät seuraavalla kaudella. Uuden I-divarikauden avausottelu, Darren Stolk ja Jari Kiviniemi tekivät maalin mieheen ja Marko Härkönen piti nollan Kärppien tähtisikermää vastaan. Jälleen halli aivan täyteen ammuttu.

  Sport - Kärpät jälleen. Taisi olla play-offs -ottelu toisella I-divarikaudella nousun jälkeen. Kärpät saa tuomarivirheen takia ylivoiman ja voittaa ottelun 0-2 muistaakseni. Se vihellysmyrsky kun Hallbäck tekee lonkkataklauksen ja Kimmo Koskenkorva heittää täyden voltin ja Salminen antaa jäähyn...
   
 24. Mdawg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  1. Lukko-Jokerit viime NHL-työsulun aikana. Lukko kepitti Kurrilla ja Selänteellä varustetun Jokerit 4-2. Porukkaa seisoi jopa siellä Lukon pukukopin oveen vievällä käytävällä, koska muualle ei mahtunut.

  2. Kauden 1999-2000 viimeinen kotiottelu Lukko-Tappara. Eepi Hämäläinen veti jatkoajalla siniviivalta silmät kiinni ja sinnepäin ja Muzzatti hörppäsi. Sillä maalilla Lukko varmisti kotiedun playoffseihin.

  3. Molemmat Lukko-HIFK-puolivälierät tänä vuonna. Pitkään aikaan ei ole hallissa ollut samanlaista tunnelmaa.

  Onhan näitä muitakin, kuten 90-luvun pronssimatsit ja Eepin alivoimamaali Jokereita vastaan, mutta nämä tulivat ensimmäisenä mieleen.
   
 25. Pyxwu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Lukko
  Lainaus:
  Kärppien voitto 2-1 Turussa sikäli oli ratkaiseva, että se oli sarjan ainoa vierasvoitto. Olin paikalla, ja oululaiset olivat viimeistä 10 minuuttia lukuunottamatta aika selkeässä sillassa, ja pelin jälkeen oli aika hölmistynyt olo siitä, että kotietu saatiin töhrittyä. Oli teillä kovemmat paikat HIFKiä vastaan, mutta silti, finaali mikä finaali. Vai oliko Tapparan Blues-puolivälieräsarja moraalinen finaali vuonna 2003?

  No, pistetään oma top3 tähän...

  1. 3. loppuottelu 1999 TPS - HIFK 5-2

  Totaalista sodänkäyntiä. Bergin vitonen, Kiprusoffin pelastukset, kukkaruukku ja pullot jäällä, kähinä katsomossa jonka keskeltä jouduin ottamaan jalat alta, poliisit paikalle, Calounin hajottama pleksi... Oli se uskomaton peli, neljäs finaali oli todella laimea sen jälkeen.

  2. EHL-finaali 1997 TPS - Dynamo Moskova 5-2

  Luultavasti kovatasoisin peli, mitä on tultu nähtyä. Mettovaaran hattutemppu nyt lähinnä jäi mieleen, ja oli hienoa katsoa kun Moskovan suurseura pistettiin polvilleen.

  3. Runkosarja 1995 TPS - JyP HT 10-0

  Tämä oli 1995 keväältä, kun pienenä poikana olin ensimmäisiä kertoja Turkuhallissa peliä katsomassa. Koivu ja Lehtinen olivat kentällä aivan suvereeneja.