Kaapo Kakko – Church of Kakko Manhattanilla

  • 522 621
  • 1 741
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Kaapo saanut kehuja heti campin avauspäivänä. Näyttänyt nopeammalta ja monet ovat kiinnittäneet huomiota parantuneeseen laukaukseen.
Mtv3 puolestaan kertoo: "Patrik Laine saapui huippukunnossa NHL-harjoitusleirille, joukkuetoverilta vuolaita kehuja – 'En ole ikinä nähnyt hänen näyttävän noin hyvältä'"

Näitten kämppilausuntojen totuusarvo on vuosien mittaan osoittautunut olevan nollan luokkaa.
 
Kaapo saanut kehuja heti campin avauspäivänä. Näyttänyt nopeammalta ja monet ovat kiinnittäneet huomiota parantuneeseen laukaukseen.

Kuulostaa tutulta. Kesällä on treenattu kovaa ja kaikissa testeissä oltu kärjessä. Sama viime kesänä.

No ehkä olen turhan skeptinen ja nyt se läpimurto tulee.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Toivotaan nyt vaan tervettä kautta Kakolle ja pysyviä ketjukavereita. Hyvä kuulla positiivisia kommentteja leiriltä ja uskon, että Kakko on kesän aikana keskittynyt heikkouksiinsa eli luisteluun ja laukaukseen. Jos nämä osa-alueet ovat parantuneet, niin seuraavaksi sen pitää näkyä pelaamisessa eli enemmän laukauksia kohti verkkoa ja röyhkeämpää pelaamista tuolla kropalla.

Vaikea arvioida Kakon tulevia pisteitä. Ykkösylivoimaan ei varmaan taaskaan ole asiaa ja tasakentällisin paikka on lähtökohtaisesti kolmosketjussa. Yli 40 pistettä olisi oikeaan suuntaan, mutta sekin tuntuisi aika vähältä. Olisiko 50 pisteen kausi mahdollinen? Se tuntuisi jo paremmalta.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Vaikea arvioida Kakon tulevia pisteitä. Ykkösylivoimaan ei varmaan taaskaan ole asiaa ja tasakentällisin paikka on lähtökohtaisesti kolmosketjussa. Yli 40 pistettä olisi oikeaan suuntaan, mutta sekin tuntuisi aika vähältä. Olisiko 50 pisteen kausi mahdollinen? Se tuntuisi jo paremmalta

Ihan realistita olisi odottaa 50 pistettä, mikäli pysyy terveenä ja pääsee palaamaan hyvällä rytmillä. Nykykiekossa ilman ylivoimavastuuta on vaikea päästä isoille pisteille ja Rangersissa 1. ylivoimaan on oikestaan vain Stromen paikka auki. Jos siihen pääsee, niin pisteitä voi tulla jopa se 60.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
Luon kaksipäisen melan. Eli toivon, että Kaapo Kaako kauhoo saman verran pisteitä, mitä Patrik Laine meloo maaleja. Eli ~45.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Lienee treenannut kesällä Laineen kanssa fysiikan lakien rikkomista?
Nyt on pakko lainata nämä kaksi legendaarista pätkää tänne, ja ihmetellä samalla kumpi Kaapon kuti voisi olla.
@V-G- Täällä on paljon kysytty tarkennuksia näihin päivänselviin asioihin. En nyt jostain syystä löytänyt sitä kaavaa tälle, mutta ei hätää, tarkennan hieman maalaisjärjellä.
Kaikille on varmaan tuttua laukauksista ns. putoavat lehdet eli kiekot, jotka ensin kohoavat kiihtyvällä vaihdilla, mutta lähtiessään laskeutumaan painovoiman vaikutus on niin kova, että kiekko katoaa maalivahdin näkökentästä. Tämähän on maalivahtien yksi salainen asia, mistä he eivät puhu, koska muuten kaikki alkaisivat laukomaan näin ja sitten olisi miltei mahdotonta pelata esim. nollapelejä. Monet aina nauraa kun maalivahdit imee näitä, mutta he eivät ymmärrä fysiikanlakeja.
Matilla ja Patrikilla ulkoinen voima liittyi muistaakseni jotenkin keskipakoisvoimaan, mutta en nyt muista ihan tarkkaan..

Vielä sen verran kun kerran Ovien ja Matthewsin laukauksista kysyttiin kannattaisiko heillä käyttää ulkoistavoimaa? Mielestäni se on vähän makuasia. Auston ei pysty käyttämään sitä johtuen hänen tekniikastaan. Oviella taas on ns. Värähtelevä laukaus(kanadassa ns. Twin Dim). Siinä on myös mokelle haasteensa. Kiekko ei katoa kokonaan, mutta se muuttuu hetkellisesti näyttämään maalivahdille kuin kaksi kiekkoa lähtisi lavasta. Tämä johtuu ilmeisesti siitä kun on tarpeeksi jäykkä maila ja riittävästi voimaa niin kiekkoon kohdistuva impakti on niin järkyttävä, että se saa kiekon hetkellisesti värähtelemään. Huhujen mukaan vaan Price osaa torjua näitä ja hän tekee sen kuulemma nii, että katsoo vetoa toinen silmä kiinni, jotta värähtely ei iske nii lujaa verkkokalvoille kun vain toinen silmistä ottaa sen vastaan.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ihan realistita olisi odottaa 50 pistettä, mikäli pysyy terveenä ja pääsee palaamaan hyvällä rytmillä. Nykykiekossa ilman ylivoimavastuuta on vaikea päästä isoille pisteille ja Rangersissa 1. ylivoimaan on oikestaan vain Stromen paikka auki. Jos siihen pääsee, niin pisteitä voi tulla jopa se 60.

Toivotaan parasta. Rangersissa on vaan sen verta syvyyttä tuossa hyökkäyksessä, että ykkösylivoimaan pääsy voi olla vaikeaa. En lähtökohtaisesti oleta Kakon olevan siinä koostumuksessa mukana. Toivoisin tosiaankin tuota tervettä kautta ja pysyviä ketjukavereita, jolloin Kakko saisi tuosta rytmistä juuri kiinni, minkä ansioista pisteitä tulisi tasaisesti. Jos tulee taas poissaoloja sinne tänne ja nelosketjussa vierailuja, niin homma menee taas pieleen.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Viimekauden alussa Kakko oli Panarinin poissaollessa muutamassa pelissä osa ykkösylivoimaa ja kätisyyden puolesta myös kävisi hyvin tuonne oikeaan laitaan.

Laukauksen suurin heikkous on mielestäni ollut sen hitaudessa, joka luonnollisesti korotustuu pienessä kaukalossa hyviä maalivahteja ja taitavia blokkaajia vastaan. Uskoisin, että näitä asioita kesällä on hiottu ja laukaisu kuitenkin sellainen, joka varmaan yksi helpoimmista osa-alueista kehittää.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Gallant varmisti jo eilen että Trocheck on se joka istutetaan tuohon ykkösylivoimaan lähteneen Stromen tilalle, eli ainakaan lähtökohtaisesti sinne ei ole kukaan nuorista nousemassa. Pääasiassahan tuo menee niin että Panarin ja Fox pyörittävät peliä ja Zibanejad ja Kreider läsäyttelevät kiekot sisään b-pisteeltä ja maalin edestä, ja se viides jätkä on enemmän tai vähemmän statisti. Tähän kiekkoa usein hautova Kakko ei välttämättä istuisi. Kakkosylivoimassa saa toki pyöriä enemmän maestron roolissa, mutta se koostumus saa yleensä vain murto-osan ensimmäisen jääajasta. Toisaalta turhauttavaa, toisaalta täysin loogista.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tie ykkösylivoimaan on varmaan vieläkin pystyssä, mutta jos AV vastuuta alkaisi tulemaan niin helvetin hyvä.


Toivottavasti Kakolle ei käy Armiat, ja breikkaa änärissä puolustavana hyökkääjänä. Kaapolla vielä ominaisuudet sopivat hyvinkin kokonaisvaltaiseen peliin, mutta toivottavasti ottaa sen ison kiekollisen roolin itselleen.

Kun aika ja (peli)paikka on oikea, uskosin että Kaapo tulee lyömään läpi. Nyt ollaan siinä kynnyksellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös