nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Höps. Lehterä on sainattu ensi kaudeksikin niin kiima on se viimeinen asia mikä herää. Ja mielestäni tämän vertaaminen Tampereen Derbyyn on aika rankasti kusemista sen päälle. Se on sentään ihan kunnon aito Derby, tämän on sellainen keinotekoisen makuinen kötöstys. Ei tästä koskaan ainakaan minulle mitään kunnon Derbyä tule. Ja ei, ei ollut edes silloin kun SaiPa voitti. Se ei vaikuta asiaan yhtään.
Eipä KooKoollakaan ole aina niin vahvasti mennyt, mutta ei se ole vienyt mielenkiintoa derbyistä. Pikemminkin päinvastoin. Jos ei ole enää mitään muuta, niin yritetään voittaa derby. SaiPalla ja kannattajillaan olisi nyt hyvä tilaisuus näyttää, että ei tässä ihan pelkkiä rotseja olla, vaikka kausi onkin mennyt huonosti. Hurja ralli päälle kotikaukalossa ja fanipäätyyn iso lakana "Haista vittu Kouvola". Okei, Lehterä estää ensimmäisen, mutta jälkimmäistä ei estä mikään. Ja edelleen kysyn, mikä on se SaiPan paikallisvastus, ellei KooKoo? Ja jos Tampereen derbystä puhutaan, niin sekin on herännyt eloon kunnolla siksi, että Ilves haastaa nyt Tapparaa tosissaan. Eiköhän sielläkin ole aika kädenlämpöisiä läpsyttelyjä nähty, kun Ilves on rypenyt ja Tappara on porskuttanut. Näitä suvantovaiheita tulee varmaan kaikissa derbyissä. Jos Lappeenrannassa on nyt noin ankeat tunnelmat, niin ei se loputtomiin jatku. Aina tulee uusia kausia ja voimasuhteet vaihtelevat.

Ja toinen Höps, itse ainakin toivon KooKoolle matkaa päätyyn asti nyt, näyttää todella hyvältä. Ja vaikka veisi seuraavat 5 mestaruutta en usko että sen takia alkaisin toivoa mitään muuta. Ja tämä tulee sellaiselta, jolta haavasta vuotaa "keltamustaa"..
(Tottakai jos ikinä olisi Finaali SaiPa KooKoo, olisin SaiPan puolella luonnollisesti, eli kyllähän siinä mielessä kannatettu joukkue on aina selkeä, mutta olosuhteiden mukaan kuten nyt, ei ole mitään vastaan KooKoon menestystä päinvastoin toivon sitä.)
No kai noinkin voi ajatella. Voi perustella, että naapurin pärjääminen on Kaakkois-Suomen jääkiekon etu. Jos yhteistä kaakkoissuomalaista jääkiekkoa tai sen etua on nyt edes olemassa. Mutta onhan se vähän kaukaa haettua. Samassa kaupungissa tällaisen ajattelutavan voi vielä jotenkin ymmärtää, ja esimerkiksi Tampereella ja Turussa jotkut näin ajattelevat, mutta toisaalta Helsingissä ei ole kyllä ollut koskaan tapana toivoa naapurille menestystä. Ei ole mitään yhteistä helsinkiläisen jääkiekon etua. Siksi tuntuu vähän hassulta, jos SaiPa-leirissä toivotaan KooKoolle menestystä, kun kyseessä ovat viholliskaupungit. Siinähän asetetaan SaiPa jo KooKoon alapuolelle, enkä minä kyllä toivoisi SaiPa-fanien niin pahasti alistuvan. Mutta veikkaan edelleen, että jos KooKoo sattuisi tällä kaudella poistumaan kaukalosta mitalit kaulassa, niin sympatiat vähenisivät huomattavasti. Ja viimeistään silloin olisi kyllä Lappeenrannassakin derbykiimaa ensi kaudella.
 
Where were you while we were getting high?

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Ja edelleen kysyn, mikä on se SaiPan paikallisvastus, ellei KooKoo?
Onko mielestäsi jokaisella liigajoukkueella joku merkittävä paikallisvastus? Jokerit-IFK on ainakin ollut ainut derby, mikä itseäni on pitkällä aikavälillä Liigassa kiinnostanut. Tampereen paikallisottelu tai Satakunnan derby eivät itseäni kiinnosta pätkääkään, mutta jos asiaa tarkastellaan objektiivisesti, niin ovathan ne kuitenkin kiinnostavuudessaan selvästi tämän SaiPa-KooKoo -parin edellä. Tuntuu jotenkin keinotekoiselta käydä väkisin vääntämään tästä jotain isoa derbya ainoastaan maantieteellisen sijainnin takia. Joskus divariaikoina tässä on ehkä jotain paikallistaiston tuntua ollutkin, mutta sen jälkeen nämä seurat ovat pelanneet kaksikymmentä vuotta eri sarjoissa.

On jotenkin huvittavaa, että menet jatkuvasti tuon argumentin taakse, että kiinnostuksen puute johtuu SaiPan huonoista peliotteista. Otetaan hypoteettinen tilanne, jossa SaiPa pelaisi tällä kaudella hyvää jääkiekkoa ja olisi menossa pudotuspeleihin. Jos minä saisin valita yhden pudotuspelivastuksen SaiPalle, niin valitsisin sarjan JYPiä vastaan. SaiPan ja JYPin välillä on nähty viime vuosina pari hyvää pudotuspelisarjaa, minkä lisäksi JYPin penkin takana on SaiPan entiset valmentajat, mikä herättäisi vielä lisää mielenkiintoa tähän ottelusarjaan. Itse nauttisin ainakin paljon enemmän pudotuspelisarjan voittamisesta JYPiä kuin KooKoota vastaan. Kaikista eniten nautintoa aiheuttaisi se, jos SaiPa voittaisi pudotuspelisarjassa Kärpät, mutta se nyt tuskin on edes hypoteettisesti ajatellen mahdollista.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Siksi tuntuu vähän hassulta, jos SaiPa-leirissä toivotaan KooKoolle menestystä, kun kyseessä ovat viholliskaupungit.
Vai että oikein viholliskaupungit... kuulostaa vähän yläasteen jutuilta. Aiemmista KooKoota vastaan peleistä on niin kauan aikaa, että suuri osa kannattajista ei niitä muista, ainakaan niin että erityistä tunnesidettä olisi. Muita perinteisiä Liigajoukkueita vastaan SaiPalaisilla on varmasti enemmän kokemuksia lähivuosilta ja ne aiheuttavat enemmän tunteita suuntaan jos toiseenkin. KooKoo ei herätä erityisesti tunteita. Siksi on suht helppo toivoa naapurille menestystä, silloin kun oma joukkue ei pärjää.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Onko mielestäsi jokaisella liigajoukkueella joku merkittävä paikallisvastus?
Ei tietenkään jokaisella, mutta silti vähintään puolella liigan joukkueista on jonkinlainen paikallisvastus tai muu lähivastus, jota vastaan pelit ovat merkityksellisiä. Tampereen ja Satakunnan derbyjen lisäksi JYP ja KalPa ovat jonkinlainen taistelupari, kuten myös TPS ja Lukko. HPK ja Pelicanskin ovat viritelleet taistelua Hämeen herruudesta, minkä lisäksi Pelicansin ja KooKoonkin välille on syntynyt jonkinlaista paikallisvihollisuutta. Ja tottakai Stadin derbykin tähän joukkoon kuuluu, vaikkei sitä tällä hetkellä pelata. Minusta on älyllistä epärehellisyyttä väittää, ettei KooKoon ja SaiPan keskinäinen taistelu kuuluisi tähän joukkoon, kun Kouvolan ja Lappeenrannan välilläkin on niin vahva vastakkainasettelu.

Tuntuu jotenkin keinotekoiselta käydä väkisin vääntämään tästä jotain isoa derbya ainoastaan maantieteellisen sijainnin takia. Joskus divariaikoina tässä on ehkä jotain paikallistaiston tuntua ollutkin, mutta sen jälkeen nämä seurat ovat pelanneet kaksikymmentä vuotta eri sarjoissa.
Ja silti SaiPa-fanit tekivät heti isoja junareissuja Kouvolaan, kun KooKoo nousi. En muista, että Mikkeliin olisi nähty samanlaista kansainvaellusta, vaikka se on käytännössä yhtä lähellä. Eli kai siellä Lappeenrannassakin joku tätä derbynä pitää, vaikka muutamat yrittävät sen nyt niin innoissaan kieltää. Ja tuo eri sarjoissa pelaaminen on huono tekosyy, sillä ei se IFK:n ja Jokereidenkaan vihollisuus mihinkään katoa, vaikka eri sarjassa pelaavatkin. Jos ja kun Jokerit tulee takaisin liigaan, on heti varmasti täysi rähinä päällä. Eikä Turussakaan Tepsin ja TuTon vihollisuus ole täysin kadonnut, vaikkeivät ole enää aikoihin samassa sarjassa pelanneetkaan. Ja siksi toiseksi voisi kysyä, että onko SaiPa onnistunut löytämään itselleen jonkun toisen arkkivihollisen sinä aikana, kun KooKoo ei ole ollut liigassa? Vastaus on ei. Mitkään Kärpät, IFK:t ja Tapparat eivät kelpaa vastaukseksi, koska jokainen pienempi jengi haluaa kaataa ne.

Jos minä saisin valita yhden pudotuspelivastuksen SaiPalle, niin valitsisin sarjan JYPiä vastaan. SaiPan ja JYPin välillä on nähty viime vuosina pari hyvää pudotuspelisarjaa, minkä lisäksi JYPin penkin takana on SaiPan entiset valmentajat, mikä herättäisi vielä lisää mielenkiintoa tähän ottelusarjaan. Itse nauttisin ainakin paljon enemmän pudotuspelisarjan voittamisesta JYPiä kuin KooKoota vastaan.
Pudotuspelisarjat ovat eri asia kuin derby. Toki jos joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä usein, siitä tulee myös todennäköisesti jonkinlainen vihollisuus. Ajatellaan vaikka Kärppien ja Tapparan paineja, ja kauempaa historiasta Kärpät-Jokerit ja Jokerit-TPS. Mutta nuo ovat merkittäviä vihollisuuksia siksi, että ne ovat olleet usein myös finaalipareja. Kovin suurta ja pysyvää mainetta en siis tälle SaiPa-JYP-parille ennusta, jos sen kiinnostavuus tulee vain siitä, että pari kertaa on läiskitty yhteen puolivälierissä ja JYPin penkin takana ovat nyt SaiPan entiset valmentajat. Mutta tottakai sinä voit tuota paria arvostaa. Onkohan tämä muuten Jyväskylässä kuinka merkittävä rivalry?

KooKoo ei herätä erityisesti tunteita. Siksi on suht helppo toivoa naapurille menestystä, silloin kun oma joukkue ei pärjää.
Kiitos. Menestystä teille sinne Veiterän katsomoon, sieltähän monet SaiPa-fanit varmaan tänä keväänä löytää.
 
Where were you while we were getting high?

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Eipä KooKoollakaan ole aina niin vahvasti mennyt, mutta ei se ole vienyt mielenkiintoa derbyistä. Pikemminkin päinvastoin. Jos ei ole enää mitään muuta, niin yritetään voittaa derby. SaiPalla ja kannattajillaan olisi nyt hyvä tilaisuus näyttää, että ei tässä ihan pelkkiä rotseja olla, vaikka kausi onkin mennyt huonosti. Hurja ralli päälle kotikaukalossa ja fanipäätyyn iso lakana "Haista vittu Kouvola". Okei, Lehterä estää ensimmäisen, mutta jälkimmäistä ei estä mikään. Ja edelleen kysyn, mikä on se SaiPan paikallisvastus, ellei KooKoo? Ja jos Tampereen derbystä puhutaan, niin sekin on herännyt eloon kunnolla siksi, että Ilves haastaa nyt Tapparaa tosissaan. Eiköhän sielläkin ole aika kädenlämpöisiä läpsyttelyjä nähty, kun Ilves on rypenyt ja Tappara on porskuttanut. Näitä suvantovaiheita tulee varmaan kaikissa derbyissä. Jos Lappeenrannassa on nyt noin ankeat tunnelmat, niin ei se loputtomiin jatku. Aina tulee uusia kausia ja voimasuhteet vaihtelevat.No kai noinkin voi ajatella. Voi perustella, että naapurin pärjääminen on Kaakkois-Suomen jääkiekon etu. Jos yhteistä kaakkoissuomalaista jääkiekkoa tai sen etua on nyt edes olemassa. Mutta onhan se vähän kaukaa haettua. Samassa kaupungissa tällaisen ajattelutavan voi vielä jotenkin ymmärtää, ja esimerkiksi Tampereella ja Turussa jotkut näin ajattelevat, mutta toisaalta Helsingissä ei ole kyllä ollut koskaan tapana toivoa naapurille menestystä. Ei ole mitään yhteistä helsinkiläisen jääkiekon etua. Siksi tuntuu vähän hassulta, jos SaiPa-leirissä toivotaan KooKoolle menestystä, kun kyseessä ovat viholliskaupungit. Siinähän asetetaan SaiPa jo KooKoon alapuolelle, enkä minä kyllä toivoisi SaiPa-fanien niin pahasti alistuvan. Mutta veikkaan edelleen, että jos KooKoo sattuisi tällä kaudella poistumaan kaukalosta mitalit kaulassa, niin sympatiat vähenisivät huomattavasti. Ja viimeistään silloin olisi kyllä Lappeenrannassakin derbykiimaa ensi kaudella.
Haluat nyt aika selkeästi tuollaista vihasuhdetta, mutta ainakin minun suhteen jäät valitettavasti nuolemaan näppejä, ei tule näet tapahtumaan. Ja kerroin vain omasta näkökulmasta yhden mielipiteen - saipaleiristä tai saipa faneista en sen enempää osaa sanoa. Itse en vihaa edes vähää alusta Kouvolaa saati KooKoota, niin ollen tuollaisia ei ainakaan minun toimesta koskaan nähdä kisapuiston katsomossa, toivon ettei kenenkään toimesta. Yleensäkin kannustan omia - ei vois vähempää kiinnostas vittuilla/huutaa vastustajille, varsinkaan katsomoon.

KooKoolla ei ole joo mennyt lujaa, nyt menee. Muttei se mitään ole vaikuttanut eikä vienyt mielenkiintoa derbyyn - sitä kun ei ole sen suuremmin edes ollut. Kuten kuvaat derby kaipaisi jonkinlaista kinaa ja "vihanpitoa" ja sitä kun ei ainakaan minulla ole eikä tule olemaan vaikka kuinka jalkaa poljet ja haluat niin tosiaan, aika laiha "derby" minunkin silmissä.

Jos ja kun saipa kyntää kuten nyt minulle on aivan yks hailee kenet voittaa kenelle häviää, kyrsii vain tuo perseily ja seuran alasajo yleisesti ja kokonaisuudessaan. Kaikessa on parantamista, mutta ensimmäinen mitä kaipaisi olisi tuo pieni sympaattinen kasvattaja mantra mitä täällä hoetaan seurassakin, heitettäisiin mäkeen ja alettaisiin oikeasti haluta ja tavoitella menestystä.
Toisekseen Lehterä on jo niin nähty, välittömästi pihalle mitään kykyjä Liiga tasolla jos missään järjelliseen peliin. Loppukausi menee ihan yhtä hyvin viemäriin vaikka ilman valmentajaa.

Ja eikai kukaan ole kiistänyt paikallisvastusta, vaikkei kovin selvästi ole sellainenkaan..

Kuten sanoin puhuin ja puhun vain omasta puolesta niin ollen en tiedä mitä "saipaleiri" miettii, mutta oma KooKoo sympatia ei tule vähentymään vaikka veisivät mestaruuksia putkeen, päinvastoin. Ei ole kyse alistumisesta, jos saipa ei ole finaalissa niin sitten kannatan KooKoota siellä, kuten sanottua niin paljon sukua kavereita ja tuttuja on Kouvolassa ja KooKoon piirissä että tämä on ihan selviö. Myöskin tuo miten KooKoo nyt pelaa on todella mukavaa katsottavaa kaiken päälle.
Viholliskaupungille siis hörähdys vain.

Ei ole eikä tule olemaan. Tämä minun osalta tässä. Koita provota ja flamettaa joistain muista sinulle "vihollisia".

Ps. Ja sanoin tuolla jo aiemmin jossain, jos KooKoo ottaa mitalin tällä kaudella ei taatusti ole minulla ainakaan mitään kiimaa ensi kaudella tämän tiimoilta, silloin saipa saa haistaa sen kuuluisan pitkän... ja minun osalta tämä saaga on taputeltu. Siirryn muihin ajanvietteisiin, toisinaan varmaan useammin sumulaaksoonkin.. Ja se ei tule KooKoon menestyksen takia, vaan sen takia, että täälläkin olisi voinut tässä viimesen 50vuoden aikana yrittää tavoitella edes kerran jotain. Mutta jos ei kerran maistu ja tälläiseen divarimenoon ollaan tyytyväisiä niin minun osalta ainakin saaavat pitää tunkkinsa, olen yhden omakotitalon verran elämäni aikana tuonne kantanut, se olkoon minun osuus sitten siinä.
 
Mikä ihmeen apukoulun kokoontumisajo tämä on? -palle fontän 13.10.2017

Tämä ei ole mikään vesisänky, jossa saa yhdellä työnnöllä kuusi vapaata. - Ville Nieminen 2.11.2019

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Ja siksi toiseksi voisi kysyä, että onko SaiPa onnistunut löytämään itselleen jonkun toisen arkkivihollisen sinä aikana, kun KooKoo ei ole ollut liigassa? Vastaus on ei.
Miksi SaiPan pitäisi väkisin löytää joku arkkivihollinen? Kuinka monella liigajoukkuella on oikeasti Liigassa arkkivihollinen? Ihan hyvin on SaiPa pärjännyt tähänkin asti ilman sellaista.

Meillä on tässä aika iso näkemysero, jos sinun mielestäsi jotkut "haista vittu Kouvola" -lakanat ovat esimerkki hyvästä kannattamisesta. Minulle tulee noista mieleen lähinnä joku ammattikoulun röökipaikka tai parikymppisten keravalaisten Jokeri-kannattajien kännitoilailu. Jokainen taaplaa toki tyylillään. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, että SaiPa-kannattajat tuntuvat pääosin käyttäytyvän aika fiksusti katsomossa. Sinä arvostat varmaan niitäkin henkilöitä, jotka tulevat pienten lastensa kanssa peliin ja huutavat sitten koko pelin ajan "vittua" ja "runkkaria". Sehän luo sitä hyvää paikallisottelun tunnelmaa katsomoon.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Miksi SaiPan pitäisi väkisin löytää joku arkkivihollinen? Kuinka monella liigajoukkuella on oikeasti Liigassa arkkivihollinen? Ihan hyvin on SaiPa pärjännyt tähänkin asti ilman sellaista.
Joukkueurheilussa näitä taistelupareja löytyy kyllä usein ihan etsimättäkin, jos tosissaan kilpaillaan. Se kertoo siitä, että kannattajilla ja kenties joukkueillakin on tunnetta pelissä. SaiPa-fanina olisin kyllä huolestunut, jos seura ei ole ikinä herättänyt muiden faneissa mitään sympatiaa kummempia tuntemuksia tai mikään muu seura ei ole herättänyt SaiPa-faneissa edes pientäkään inhoa. Tätä menoahan te muututte näkymättömiksi.

Meillä on tässä aika iso näkemysero, jos sinun mielestäsi jotkut "haista vittu Kouvola" -lakanat ovat esimerkki hyvästä kannattamisesta. Minulle tulee noista mieleen lähinnä joku ammattikoulun röökipaikka tai parikymppisten keravalaisten Jokeri-kannattajien kännitoilailu. Jokainen taaplaa toki tyylillään. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, että SaiPa-kannattajat tuntuvat pääosin käyttäytyvän aika fiksusti katsomossa.
Tuo lakana oli lähinnä vertauskuva sille, että nyt jotain elämää sinne katsomoon. Viimeksikin Kisapuistossa SaiPan fanipääty oli hyvin hiljainen. Ilmeisesti se on sitä fiksua kannattamista. Maaleille varmaan sentään taputetaan, jos niitä tulee. Mutta vakavasti puhuen, toivottavasti SaiPa selviää tuosta alennustilastaan ja fanit masennuksestaan ja ensi kaudella nähdään taas vähän jännittävämpiä derbyjä. (Niin ja kyllä joku Kouvolalle tai KooKoolle vittuileva lakana olisi ihan jees, jos se olisi oikeasti nokkela. Se olisi lutuuria.)

Sinä arvostat varmaan niitäkin henkilöitä, jotka tulevat pienten lastensa kanssa peliin ja huutavat sitten koko pelin ajan "vittua" ja "runkkaria". Sehän luo sitä hyvää paikallisottelun tunnelmaa katsomoon.
Kumma kun en ole tällaisia huutelijoita koskaan nähnyt. Tai siis huutelijoita olen toki nähnyt, mutta en sellaisia, jotka omien lastensa kuullen huutelevat rumia. Lappeenrannastako näitä löytää? Mutta ehkä kannattaa katsoa pelit kotisohvalla telkkarista, jos huutelu häiritsee.
 
Where were you while we were getting high?

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Joukkueurheilussa näitä taistelupareja löytyy kyllä usein ihan etsimättäkin, jos tosissaan kilpaillaan. Se kertoo siitä, että kannattajilla ja kenties joukkueillakin on tunnetta pelissä.
Hyvin vastasit kysymykseen. Eli siis ilmeisesti esimerkiksi HPK:lla, Pelicansilla ja Jukureilla on jotkut "arkkiviholliset" Liigassa. Aika aktiivisesti olen itsekin Liigaa seurannut, mutta en osaa siltikään sanoa, että keitä nämä näiden joukkueiden "arkkiviholliset" oikein ovat.

Noh, antaa olla. Provosointikin on taitolaji ja sinun suorittamana se tuntuu nyt olevan tässä ketjussa jälleen kerran aika väsynyttä. Kovasti etsit niitä tanssipareja, mutta ei niitä jostain syystä tunnu oikein löytyvän. Toivottavasti pääset purkamaan noita aggressioitasi sitten kauden viimeisessä "nyky-Liigan kovimmassa derbyssa". Muista nostaa keskarit pystyyn, kun SaiPan pelaajat luistelevat jäälle. Tulee lisää elämää sinne katsomoon.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Toivottavasti pääset purkamaan noita aggressioitasi sitten kauden viimeisessä "nyky-Liigan kovimmassa derbyssa". Muista nostaa keskarit pystyyn, kun SaiPan pelaajat luistelevat jäälle. Tulee lisää elämää sinne katsomoon.
"Provosointi on taitolaji", sanoo mies, ja todistaa itse väitteensä oikeaksi.

En jaksa nostaa SaiPalle keskareita, keskityn nostamaan käsiä KooKoon maaleille. Sinä voit sitten istua hiljaa ahteri penkissä ja muistella tarunhohtoisia puolivälieriä JYPin kanssa. Tai ehkä katsot niitä kotona videolta sen sijaan, että olisit matsissa. Siellä hallillahan joku saattaa huutaa jotain. Todennäköisesti se on vieraskannattaja. Kotisohvalla voi katsoa SaiPa-JYPiä rauhassa ja juoda samalla vaikka lämmintä maitoa.

(SaiPa-fanit, kerätkää nyt kesä voimia ja tulkaa ensi syksynä vähän pirteämpinä takaisin. Tehkää vaikka junareissu Kouvolaan, se piristää varmasti.)
 
Where were you while we were getting high?

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Jos ja kun saipa kyntää kuten nyt minulle on aivan yks hailee kenet voittaa kenelle häviää, kyrsii vain tuo perseily ja seuran alasajo yleisesti ja kokonaisuudessaan. Kaikessa on parantamista, mutta ensimmäinen mitä kaipaisi olisi tuo pieni sympaattinen kasvattaja mantra mitä täällä hoetaan seurassakin, heitettäisiin mäkeen ja alettaisiin oikeasti haluta ja tavoitella menestystä.
SaiPan tilanne on kieltämättä hankala. Viime vuosikymmenellä näytti siltä, että seurassa rakennetaan pitkäjänteisesti menestystä, ja olihan SaiPa kerran pronssiottelussakin, mutta jotenkin tuo hyvä työ on onnistuttu viime vuosina romuttamaan. Tuskin kaikkea voi valmentajienkaan piikkiin laittaa. Seuroina SaiPa ja KooKoo ovat menossa tällä hetkellä eri suuntiin, mutta tuo SaiPan esimerkki osoittaa juuri sen, että pienellä seuralla on valtava työ paitsi kestävän pohjan luomisessa, myös sen säilyttämisessä. Eli sama koskee myös KooKoota, eikä yksi hyvä kausi vaikuta kokonaiskuvassa vielä paljoakaan. Työtä on paljon tehtävänä kummassakin leirissä. SaiPalle toivotan voimia omaan työhönsä, jota voisi varmaan kutsua jälleenrakentamiseksi.

Ei ole kyse alistumisesta, jos saipa ei ole finaalissa niin sitten kannatan KooKoota siellä, kuten sanottua niin paljon sukua kavereita ja tuttuja on Kouvolassa ja KooKoon piirissä että tämä on ihan selviö. Myöskin tuo miten KooKoo nyt pelaa on todella mukavaa katsottavaa kaiken päälle.
No tämä sitten selvä. Ilmeisesti olet ihan tosissasi. En yritä hakea sinusta vihollista. Mutta siinä vihollisuudessakin on eri sävyjä. En minäkään mätki SaiPa-faneja turpaan, vaikka jotkut täällä ilmeisesti niin luulevat. SaiPa-faneissa on ihan mukavaakin porukkaa, ja jos he ovat mukavia, ei minulla ole mitään syytä vittuilla heille. Toki jokaiseen faniporukkaan mahtuu kaikenlaisia vatipäitäkin, ja sellaisille saatan jopa huutaa takaisin, mutta pieni kuittailu kuuluu asiaan.

Suomen kieli on muuten siitä hankala, että termille rival ei ole hyvää suomennosta. Itse käytän sanaa vihollinen, joka on voimakkaampi kuin tuo englanninkielinen ilmaus, mutta kilpailija on taas liian laimea. Mutta SaiPa on nimenomaan rival.
 
Where were you while we were getting high?

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajedrez verde
Miksi SaiPan pitäisi väkisin löytää joku arkkivihollinen? Kuinka monella liigajoukkuella on oikeasti Liigassa arkkivihollinen? Ihan hyvin on SaiPa pärjännyt tähänkin asti ilman sellaista.
Mielestäni tuo kivan pikku mausteen mukaan, jota ei tarvii ottaa liian vakavasti tai sen voi kukin halutessaan jättää kokonaan huomioimatta vaikka jollain teinillä tai lahtelaisella joku vittulakana jossain hallin nurkassa olisikin.

Ens kaudella aion provosoitua @nummenkallio :n shaissesta ja raportoida sen jokaisen viestin ja laittaa nimimerkin seurattavien listalle ja jos tulee samalla puolella katua vastaan annan suukon.
 
*virtualitikkari* x2

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Mielestäni tuo kivan pikku mausteen mukaan, jota ei tarvii ottaa liian vakavasti tai sen voi kukin halutessaan jättää kokonaan huomioimatta vaikka jollain teinillä tai lahtelaisella joku vittulakana jossain hallin nurkassa olisikin.
Lahtelaisilla on muuten ollut käytössä meitä vastaan sellainen lakana, jossa lukee "Mestis KooKoo". Karun näköinen valkoinen lakana, jossa tuo teksti kömpelösti spreijattuna. Minusta se on hauska. Ei tuollaisesta luovuudesta voi olla vihainen. Ja olihan meilläkin Jukureille tai pikemminkin Toivakalle se parkkikiekkolakana, tosin hieman nätimpi kuin tuo lahtelaisten tuherrus. Tuollaiset pikkuvittuiluthan ovat vain hauskoja, ei niiden takia jaksa hampaita kiristellä.

Ens kaudella aion provosoitua @nummenkallio :n shaissesta ja raportoida sen jokaisen viestin ja laittaa nimimerkin seurattavien listalle ja jos tulee samalla puolella katua vastaan annan suukon.
Mahdolliset bannit vielä kestän, mutta tuo suukko on jo vähän siinä ja siinä. Voitaisko vain halata?
 
Where were you while we were getting high?

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Jaahas, tämän kauden derbyt on pelattu.

pe 13.9. SaiPa-KooKoo 5-3
la 14.9. KooKoo-SaiPa 5-1
ke 2.10. KooKoo-SaiPa 2-1 ja.
pe 20.12. KooKoo-SaiPa 6-3
to 26.12. SaiPa-KooKoo 0-5
pe 7.2. SaiPa-KooKoo 1-0 ja.

Voitot KooKoolle 4-2, pisteet 12-6, maalit 21-11.

Kaakon herruus siis Kouvolaan. Huippukohta oli tuo tapaninpäivän tyly ryöstö, jossa homma pistettiin pakettiin. Viimeinen derby oli kuitenkin osoitus siitä, että SaiPa elää ja hengittää edelleen.

Jatketaan ensi kaudella samaan malliin!
 
Where were you while we were getting high?

VanDerVadelma

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tjaah...
Lappeenrantaa ja Kouvolaa ei oikeasti yhdistä muu kuin kuutostie. Niin ja junarata.
Toki, jos joku ns. "paikallisvastustaja" pitäisi Liigajengeistä SaiPalle nimetä, niin ilmanmuuta KooKoo. Lyhin ja helpoin matka kaupunkien välillä ja historiaa keskinäisistä kohtaamisista.
Oikeista derbyistä (stadi tai manse) tai Satakunnanderbystä en kokemusta omaa, joten ei ole vertailupohjaa, minkälainen keskinäinen vihanpito tai "vihanpito" kannattajien kesken vallitsee, mutta
jostain syystä kaakonkähinöissä kouvolalaiset tuntuvat olevan se osapuoli, joka tätä vihollis-asetelmaa huomattavasti meitä lepralaisia janoisemmin hakee.
Syitä tähän voi vain arvailla. Ehkä muutaman vuoden takaiset haavat (junalla Kouvolaan) kirvelevät vielä? Vai kuuluuko jotenkin luonteenpiirteenä kouvolalaisuuteen? Mene ja tiedä.
Mutta se täytyy sanoa, että tällä kaudella KooKoon hyvä pössis ja suuri faniporukka Kisapuiston matseissa ovat kyllä tuoneet loistavan mausteen hallin tunnelmaan. Sitä samaa jatkossa lisää, kiitos!
Mieluiten asioiden soisi toki olevan niin, että molemmilla jengeillä olisi yhtäaikaa se hyvä boogie menossa. Tällä kaudella oli melko yksipuolista, varsinkin tapaninpäivän derby oli sekä kaukalossa että katsomossa sellainen kakkoseenkairaus, että täällä istutaan uimarenkaan päällä vieläkin. (mutta ei hätää, senhän saattaa jo kohta ehkä ottaa mukaan rantaleikkeihin, jos kesäloma koittaa jo maaliskuussa)
Derdy tai ei, on näissä mielestäni joku erityinen pieni lataus.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oikeista derbyistä (stadi tai manse) tai Satakunnanderbystä en kokemusta omaa, joten ei ole vertailupohjaa, minkälainen keskinäinen vihanpito tai "vihanpito" kannattajien kesken vallitsee, mutta
jostain syystä kaakonkähinöissä kouvolalaiset tuntuvat olevan se osapuoli, joka tätä vihollis-asetelmaa huomattavasti meitä lepralaisia janoisemmin hakee.
Syitä tähän voi vain arvailla. Ehkä muutaman vuoden takaiset haavat (junalla Kouvolaan) kirvelevät vielä? Vai kuuluuko jotenkin luonteenpiirteenä kouvolalaisuuteen? Mene ja tiedä.
Onko sinulla kuinkakin laaja otanta kouvolalaisista, kun olet tullut sellaiseen johtopäätökseen, että kouvolaiset olisi se osapuoli, joka hakee Kouvolan ja Lappeenrannan välille jotakin vihollisasetelmaa ja että tuo voisi kuulua jopa kouvolalaisten luonteenpiirteisiin? Itse en tunne Kouvolasta yhtään tällaista henkilöä vaikka aika paljon tullut pyörittyä KooKoon peleissä. Jos jossain jatkoajalla yksi tai kaksi henkilöä tuollaista höpisee niin ei sen perusteella kannata lähteä kaikkia kouvolalaisia leimaamaan. Toki jos sinulla on jotakin laajempaa tutkimusta aiheesta niin siinä tapauksessa se on kokonaan toinen juttu.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kunhan pohdiskelen, johtopäätöksiä en tainnut tuossakaan vetää.
Okei. Kouvolassa on yli 82.000 asukasta ja jos yksi tai kaksi henkilöä kirjoittelee jotakin puuta heinää niin pohdiskelet kuuluuko tuo kouvolalaisten luonteenpiirteeseen. Uskomatonta, että joku voi edes pohdiskella tällaista. Ihan sama jos olisin tavannut jonkun idiootin lappeenrantalaisen niin lähtisin pohdiskelemaan mahtaako kaikki lappeenrantalaiset olla idiootteja. Tuo kaksi henkilöä 82.0000 asukkaasta on 0,002%, joten kovinkaan pitkälle tehtyjä johtopäätöksiä tuon otannan perusteella ei kannata lähteä tekemään. Olettaisin, että kaikki lappeenrantalaiset eivät ole rattijuoppoja, vaikka joku lappeenrantalainen kenties on saattanut joskus kärytä auton ratista.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eiks tuo nyt oo jo vähän offtopic?
Tunteisiin taisi mennä (ei ollut tarkoitus), mutta hyvähän se kait vaan on, ainakin jos sillä osaltaan nostatetaan kunnon derbyhenkeä!
Tunteisiin? Ok voidaan sopia, että kyse on tunteisiin menossa, jos yritän selittää, että kaksi henkilöä jollakin nettisivulla ei edusta kaikkia kouvolalaisia. Mitä tulee derbyhenkeen, niin valittavasti mitään kovin kummoista derbyhenkeä ainakaan tällä kaudella ei ole ollut nähtävissä. Toki KooKoon kannattajia käy paljon Lappeenrannassa lyhyen matkan takana, mutta toisaalta SaiPa on Kouvolassa ollut tällä kaudella vasta kahdeksanneksi eniten väkeä Lumon Areenalle houkutellut vierasjoukkue.

KooKoon kotiotteluiden yleisömäärät tällä kaudella top10:

1.2. KooKoo-Jukurit 5903
23.11. KooKoo-Tappara 5206
28.12. KooKoo-Ilves 4879
4.1. KooKoo-Tappara 4736
25.1. KooKoo-HPK 4549
19.10. KooKoo-Kärpät 4420
26.10. KooKoo-Jukurit 4194
20.12. KooKoo-SaiPa 4167
14.9. KooKoo-SaiPa 4073
5.10. KooKoo-HIFK 4037
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Toki KooKoon kannattajia käy paljon Lappeenrannassa lyhyen matkan takana, mutta toisaalta SaiPa on Kouvolassa ollut tällä kaudella vasta kahdeksanneksi eniten väkeä Lumon Areenalle houkutellut vierasjoukkue.
Tuohan johtuu vain siitä, että SaiPa on ollut tällä kaudella ihan paska. Johan se on monta kertaa käyty tässä ketjussa läpi. Nyky-Liigan kovin derby elää ja voi hyvin. Vähän kuin jalkapallon puolella Rooman derbyt AS Roman ja Lazion välillä.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yleisömagneettihan olikin Kouvolassa siis Mestis-derby. Eli tämän ketjun voisi siltä kannalta katsoen vaikka haudata.
Silläkin toki saattoi olla vaikutusta asiaan, että kyseessä oli yleisölle maksuton mustaoranssi-peli, jonka liput kustansi KooKoon yhteistyökumppanit. Jukurit ei muuten kuulu kaikkein kiinnostavimpiin joukkueisiin. Tietysti yleisö tykkää katsella myös näitä kärkipään otteluita mm. Tapparaa ja Ilvestä vastaan ja muutenkin jokaisella kaudella Kouvolassa yleisömagneetteja on ollut mm. Tappara ja HIFK.
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Tuohan johtuu vain siitä, että SaiPa on ollut tällä kaudella ihan paska. Johan se on monta kertaa käyty tässä ketjussa läpi. Nyky-Liigan kovin derby elää ja voi hyvin. Vähän kuin jalkapallon puolella Rooman derbyt AS Roman ja Lazion välillä.
Kunhan jaksaisit katsoa edes niitä Kaakon derbyjä, Rooman derbyistä puhumattakaan. Mutta kun kelataan VHS-nauhalta SaiPa-JYPpiä, oi niitä aikoja. Haluatko puhua kanssani Laziosta? Nähty on.

Ja ihan offtopicina, en ole vissiin SaiPaa kovin usein paskaksi väittänyt. Ei ollut eilenkään. Tai sitten oltiin yhtä paskoja, SaiPa vain vähän vähemmän paska. Ja olen aina sanonut, että toivon tasavertaista SaiPaa, koska derby.
 
Where were you while we were getting high?
Suosikkijoukkue
KK
Mielestäni Kouvolan ja Lappeenrannan välillä ei ole vihanpitoa, kuten esim kouvolalaisten ja mikkelisäistein tai vaasalaisten välillä. Kouvostoliiton ja Lepran välillä on enemmänkin sellainen tervehenkinen viha- rakkaussuhde. Eli Kaakon Derbyissä ei fanien välissä ole sellaista sähköä tai aggressiivisyyttä, mitä esim monien muiden joukkuiden välillä saattaa olla. Siksi moni ei ehkä pidä tätä derpyä niin kiimaisena. Tämä vain omaa ajatuksen juoksua eikä moni varmaan allekirjoita, mutta mielestäni Kouvola ja Lappeenranta ovat enemmänkin ystävyyskaupunkeja, kuin verivihollisia. Pelejä katsotaan analyyttisemmin, kuin värilasit päässä.
 
Vapaamatkustaja korona-junassa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy