Kärppien maalivahtitilanne

  • 605 751
  • 2 002

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Rynnäs edelleen tällä kaudella voittamaton maalivahti. Tänään kaatui Venäjän maajoukkue!

Näinpä, ja täytyy sanoa pelin nähneenä, että ei ollut helppo peli Rynnäkselle. Vaikka kolme kiekkoa meni selän taakse niin mielestäni onnistunut debyytti leijonissa. Mitään maaleista ei mielestäni voi laittaa Rynnäksen piikkiin. Ja toisaalta hyvä, että ei pelaa liian hyvin tuolla, ettei venäläisillä ala tekemään pian mieli..
 

Fordél

Jäsen
Hyvä ottelu Rynnäkseltä. Odotin paljon hermostuneempaa esitystä, mutta eipä otteista juuri näkynyt, että kaveri debytoi A-maajoukkueessa. Pelasi koko ajan rauhallisesti tilanne kerrallaan ja pelikatkojen ajaksi syvälle tolppien väliin keskittymään. Ainoa ongelma, mikä tällaiselle tavalliselle katsojalle paistoi silmään, oli matala peliasento ja ehkä pikkasen liian aikaisin polvilleen meno, minkä takia yläkulmiin jäi tulaa. Ja niitä aukkojahan Venäjän pojat hyödynsi parissa maalissa. Silti ei ne Rynnäksen piikkiin menneet ja kaiken kaikkiaan hieno depyytti. Tulisiko tästä kaverista se seuraava Rinne, kun heissä tuntuu olevan paljon samaa? Mitä nyt Rinne tuntuu luonteeltaan olevan paljon rauhallisempi.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Näinpä, ja täytyy sanoa pelin nähneenä, että ei ollut helppo peli Rynnäkselle. Vaikka kolme kiekkoa meni selän taakse niin onnistunut debyytti leijonissa.

Kyllä. Näissä jutuissa on ihan mukava käyttää yleensä veemäistä "mitäs minä sanoin" -jaanausta pre-seasonilta:). Jos ehjänä pysyy, tuossa on MM-kisojen (ykkös)veskari. Ja voi päästä Sotshiinkin, jos ja kun änärimiehiä ei nappaa lähteä kolmoseksi.
Edelleen: mielenkiintoinen maalivahti ja mitä ilmeisimmin myös persoona. Ei näitä liikaa liigassa ole.
 

Fordél

Jäsen
Jos ehjänä pysyy, tuossa on MM-kisojen (ykkös)veskari. Ja voi päästä Sotshiinkin, jos ja kun änärimiehiä ei nappaa lähteä kolmoseksi.

Epäilen näitä molempia. Sotchiin on todella pitkä matka ja vaatii NHL-veskojen loukkaantumisia. Siltikin eurooppalaisistakin voi ajaa moni ohitse. Nyt puhutaan kuitenkin keltanokasta niin maajoukkueessa, saati sitten arvokisoissa. Vielä kun kyse on olympialaisista, kynnys keltanokan ottamiseen on korkea. MM-kisakone on varmasti lähellä jos jatkaa samaa rataa, koska MM-kisoihin tuskin tulee yhtä veskaa enempää rapakon takaa. Ykkösveskan paikka ei ole kuitenkaan MM-kisoissakaan läheskään varma, koska rapakon takana pelaavien lisäksi Euroopastakin on tarjolla ykkösveskaksi monta mielenkiintoista veskaa.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Ykkösveskan paikka ei ole kuitenkaan MM-kisoissakaan läheskään varma, koska rapakon takana pelaavien lisäksi Euroopastakin on tarjolla ykkösveskaksi monta mielenkiintoista veskaa.

Jos Rynnäs pelaa Antti Raannan tasolla, mikään ei mielestäni estä Rynnästä tekemästä todellista kansainvälistä läpimurtoa.

Anyway, järjettömän hienoa, että joukkueessa on maalivahti, jolla voi edes spekuloida tällaisella. Siis muustakin syystä kuin siitä, että ruotsalaisilla on outoja mieltymyksiä.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Jos Rynnäs pelaa Antti Raannan tasolla, mikään ei mielestäni estä Rynnästä tekemästä todellista kansainvälistä läpimurtoa.

Anyway, järjettömän hienoa, että joukkueessa on maalivahti, jolla voi edes spekuloida tällaisella. Siis muustakin syystä kuin siitä, että ruotsalaisilla on outoja mieltymyksiä.

Kyllä. Toki Rynnäksen kannalta Sotsissa pelaava maalivahti olisi todellinen Jackpot. Pelaavaksi maalivahdiksi puoltaa Rynnäksellä voitettujen pelien lisäksi Iso kaukalo. Sinänsä ammattimiehille Rask,Niemi,Rinne etc... muutos isoon kaukaloon ei tuottane ongelmia. Ongelma on sen sijaan se että muutos ottaa aikaa muutaman pelin. voi tuottaa se että muutokselle ei voi antaa olympiaturnauksessa aikaa. Yhtään peliä ei ole Suomella varaa antaa sopeutumisaikaa.
 

Fordél

Jäsen
Jos Rynnäs pelaa Antti Raannan tasolla, mikään ei mielestäni estä Rynnästä tekemästä todellista kansainvälistä läpimurtoa.

Mikään ei estä Rynnästä tekemästä kv. läpimurtoa jo tänä vuonna. Sotchiin pääseminen vaatii kuinkin jo jonkinlaista loukkaantumissumaa. Edeltä pitäisi tippua ainakin 3-4 NHL-veskaa. MM-kisoihin on jo paljon helpompi päästä. Jos jatkaa tällaisia otteita sekä SM-liigassa että maajoukkueessa, on MM-kisapaikka aika selviö. MM-kisojen lähtökohtaiseksi ykkösveskaksi ei kuitenkaan päästä ihan heittämällä ja sille tontille on Euroopastakin tulossa monia kovia kilpailijoita. Vielä jos joku Olympiakoneesta tippunut rapakon takana pelaava veska innostuu lähtemään MM-kisoihin (esim. Kari Lehtonen), on Rynnäs lähtökohtaisesti 2-3 maalivahti. Toki sekään ei estä kv. läpimurron tekemistä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Rynnäs on tällä, tai vähän huonommallakin, tasolla jatkaessaan varmasti mukana MM-kisoissa. Euroopasta ainoastaan Vehanen olisi aikaisempi valinta, mutta hänhän ei maajoukkueelle enää syty.

On hyvinkin mahdollista, että Suomen kolmoskassari Sotshiin tulee Euroopasta. Tässäkin kisassa Rynnäs on vahvoilla. Hän on keltanokka maajoukkueessa, mutta silti Euroopassa pelaavista kuumin tällä hetkellä. Valmennus voi nähdä järkevämmäksi ottaa selkeän kolmosmolarin Euroopasta kuin avata kisan kivikovalle kolmen NHL-molarin taistelulle, jolla voi olla vaikutusta joukkueen sisäiseen tiiviyteen.

Rinteen Pekka on todennäköisesti vammansa takia ulkona laskuista, Rask ja Niemi ne kaksi pelaavaa maalivahtia. Kari Lehtonen on muistaakseni jossakin todennut lähtevänsä vaikka kolmoseksi, mutta homma ei ole niin yksiselitteinen.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Näillä näytöillä on käytännössä varmaa, ettei Rynnäs pysy Kärpissä tätä kautta pidempään eli maalivahtikaupoille on lähdettävä suurella todennäköisyydellä. Palstalla Kärppiin toivottu Taake taasen pysyy Jykylässä vielä hyvän tovin, joten ei tule edes kysymykseenkään ja hyvä niin (imho).
Tilanne on nyt kuitenkin positiivisempi vuosiin, koska seuran uskottavuus on kohonnut selkeästi pelaajamarkkinoillakin ja toivoakseni vielä kevään menestyksen myötä kohoaa. Taakekin yo. uutisessa hehkutti motivaatiota pelata menestyvässä joukkueessa - no, niinhän varmasti kaikki haluavat.

Uskoakseni/toivoakseni Kärpät onnistuu naaraamaan joukkueeseensa huippumaalivahdin jatkossakin, sillä historia on näyttänyt lahjomattomasti, ettei menestystä tule ilman tuota avainpelaajaa enkä oikein näe Karhusta vielä(-kään) valmiina ottamaan tuota paikkaa ensi kaudelle - aika toki näyttäkööt...

Tämä statementtini ei ole mitenkään suunnattu Karhusta vastaan, tai hänen suoritustensa aliarviointia, mutta tosiasia on, että tällä hetkellä Jussi on täysin omassa luokassaan. Näin vertailukohta Karhuseen on jopa epäreilu ja jossain toisessa joukkueessa hän olisi huomattavasti tasa-arvoisemmassa asemassa peliajasta kilpailtaessa - Kärpissä hän on selkeä kakkonen.
 

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
Rynnäs on hyvä 3.maalivahti Sotshiin, mutta pelaavaa paikkaa ei valitettavasti löydy. Aivan varmasti pelaa mm-kisoissa, kunhan ei vain loukkaannu, on näyttänyt jo nyt, että ansaitsee pelata siellä.
 

Fordél

Jäsen
Rynnäs on hyvä 3.maalivahti Sotshiin, mutta pelaavaa paikkaa ei valitettavasti löydy.

Euroopassa pelaavista vaihtoehdoista tottakai ihan hyvä vaihtoehto, mutta kaikki maalivahdit huomioiden ei niin hyvä haku. Rynnäs tulee ajankohtaiseksi olympialaisiin vasta pakon sanelemana. Jos suuria loukkaantumissumia ei tule, kaikki kolme maalivahtia tulevat NHL:sta. Tämä siksi, että jos ykkösveska loukkaantuu, on meillä kaksi veskaa, joista molemmat pitää pystyä heittämään kehiin. Tällöin esim. Lehtonen ajaa selkeästi Rynnäksen ohi. Rynnäksen ja muiden Euroopassa pelaavien veskojen kisat ovat tänä vuonna MM-kisat. Mikä on Rynnäksen rooli siellä, selviää myöhemmin.
 

And77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Minkälainen on Niko Hovisen sopimustilanne tällä hetkellä? Tuli vain mieleen että jos/kun Rynnäs(kin) ponnistaa kärpistä änäriin voisi papilla olla sama mahdollisuus. Kärpät on nostanut taas statustaan ja maalivahtivalmennus huipussaan niin uskon että rynnäksen seuraaja löytyy suht helposti.

Myös Iiro Tarkki voisi olla vaihtoehto.. vielä, ei enää kauaa...
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uskoakseni/toivoakseni Kärpät onnistuu naaraamaan joukkueeseensa huippumaalivahdin jatkossakin, sillä historia on näyttänyt lahjomattomasti, ettei menestystä tule ilman tuota avainpelaajaa enkä oikein näe Karhusta vielä(-kään) valmiina ottamaan tuota paikkaa ensi kaudelle - aika toki näyttäkööt...


Kaikesta samaa mieltä. Kyllä tässä on tämän voittoputken aikana jo useammin kuin kahdesti tullut mietittyä mikä merkitys oikeasti joukkueelle on huippumaalivahdilla. Tuo valtavan iso merkitys oli tässä räpellyksen vuosina päässyt jo mielestä hämärtymään kun ei ole oikein ollut mitä katsoa. Kun maalivahti pelaa tuolla tavalla kuin mitä Rynnäs tekee kaikki muu näyttää jopa hävyttömän helpolta. Kokonaisuuden takana on useita yksittäisiä supertärkeitä palasia, mutta mielestäni Rynnäs on sen ykköskorin ykkönen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tami näkyi arvioineen jossakin, että kaksi maaleista meni Rynnäksen piikkiin. Syy on se, että "pelaa perse verkossa ja on liikaa jäissä". Silloin Tamin mukaan yläkulmiin rankaistaan armotta kansainvälisellä tasolla.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mikään ei estä Rynnästä tekemästä kv. läpimurtoa jo tänä vuonna. Sotchiin pääseminen vaatii kuinkin jo jonkinlaista loukkaantumissumaa. Edeltä pitäisi tippua ainakin 3-4 NHL-veskaa. MM-kisoihin on jo paljon helpompi päästä. Jos jatkaa tällaisia otteita sekä SM-liigassa että maajoukkueessa, on MM-kisapaikka aika selviö. MM-kisojen lähtökohtaiseksi ykkösveskaksi ei kuitenkaan päästä heittämällä ja sille tontille on Euroopastakin tulossa kovia kilpailijoita. Vielä jos joku Olympiakoneesta tippunut rapakon takana pelaava veska innostuu lähtemään MM-kisoihin (esim. Kari Lehtonen), on Rynnäs lähtökohtaisesti 2-3 maalivahti.

Wanna bet?:) Mutta tietenkin "vain" kolmoseksi olympialaisiin, jos jotain. Useammastakin NHL-vahdista on näillä tiedoilla ja mutuilla aika vaikea uskoa, että siihen rooliin lähtisivät. Vielä vähemmän uskon siihen, että rapakon takaa tullaan olympiavuonna mömmömhöntsiin maalille (tai paljon muuallekaan). Mutta kattellaan, hienoahan se että yhdelle tärkeimmistä tonteista on positiivista tunkua enemmän kuin laki sallii.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Rynnäksellä ei harmi kyllä ole minkäänlaista saumaa olympialaisiin. Piste. Vaikka kaveri on SM-liigan tasolla suorastaan jäätävä, eilinen suoritus ei ollut sen tason peliä, jolla edes kuviteltaisiin Raskin, Niemen, Rinteen tai Lehtosen syrjäyttämistä. Rämö ja Backström on siinä ja siinä kans. AHL:n puolelta löytyy vielä Ortio ja Raanta samoin.

MM-kisat keväällä on toki erikseen ja sinne Rynnäksen voisi helposti kuvitella.
 

Fordél

Jäsen
Wanna bet?:) Mutta tietenkin "vain" kolmoseksi olympialaisiin, jos jotain. Useammastakin NHL-vahdista on näillä tiedoilla ja mutuilla aika vaikea uskoa, että siihen rooliin lähtisivät. Vielä vähemmän uskon siihen, että rapakon takaa tullaan olympiavuonna mömmömhöntsiin maalille (tai paljon muuallekaan). Mutta kattellaan, hienoahan se että yhdelle tärkeimmistä tonteista on positiivista tunkua enemmän kuin laki sallii.

Rask tullee olemaan ykkönen, ei ongelmaa roolista.
Niemi tullee olemaan ainakin kakkonen, mutta ilmoittanut, että lähtee vaikka kolmosveskaksi.
Lehtonen kamppaileen kolmen joukkoon mahtumisesta, ilmoittanut olevan kova halu päästä joukkueeseen.

Vielä kun Pekka Rinne kuntoutuu, meillä on neljä kovaa vaihtoehtoa kisoihin. Näistä todennäköisesti kaksi lähtee vaikka kolmoseksi, joten kombinaatioita on vaikka Rask-Niemi-Lehtonen tai Rask-Rinne-Niemi. Ilman parin kaverin loukkaantumista tuskin tulee tarvetta lähteä katsomaan vaihtoehtoa Euroopasta.

Mitä tulee MM-kisoihin niin voi hyvinkin olla, että rapakon takaa ketään ei kiinnosta kisat. Tai sitten esim. Karri Rämö tai joku muu olympialaisista ulos jäänyt veska haluaa tulla päättämään kautensa positiivissa merkeissä. Eli ei se ykkösveskan paikka näissä kisoissa ole kuulutettu Rynnäkselle, mutta eittämättä hän on yksi varteenotettavista vaihtoehdoista. Katsotaan miten kausi miehellä jatkuu.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Karhunen on tänään maalilla ja minua pelottaa. Ei siksi, että Karhunen olisi pelannut ollenkaan huonosti vaan siksi, että Rynnäs vaan on ollut niin hyvä, että aina on lähtkohtaisesti huonompi maalivahti maalilla jos Rynnäs ei ole maalilla. Rynnäshän voi hyvinkin olla jopa seuraavien olympialaisten kolmosmaalivahtina.

Rynnäs - liian hyvä Liigaan!
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Ihan hyvä vaan että saadaan Karhusellekin vähän peliaikaa. Ei ole realistista, että Rynnäs pelaisi yksin koko kauden. Häntäpään joukkuetta vastaan maaottelutauon jälkeen on erittäin hyvä paikka.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ihan hyvä vaan että saadaan Karhusellekin vähän peliaikaa. Ei ole realistista, että Rynnäs pelaisi yksin koko kauden. Häntäpään joukkuetta vastaan maaottelutauon jälkeen on erittäin hyvä paikka.
Kyllähän minä sen tiedän, ettei ole realistista, että Rynnäs pelaa koko kauden. Eikä se ole järkevääkään, että pelaisi. Suottapa niistä muistutit. Silti hieman hirvittää.

Tokihan Rynnäs on pelannut loistavasti, mutta onhan varsinkin noissa maalivahtien voittoprosenteissa myös tilastoharhaa mukana. Karhusen voittoprosentti noussee kauden mittaan ja Tissin tipahtaa.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täytyy kyllä antaa tunnustusta nyt Karhusen pelaamiselle kun aikaisemmin epäilykseni siitä esitin. Karhunen nosti osakkeitaan minun silmissä eilisellä pelillä reilusti, vaikka tietysti samanlaista luottoa ei ainakaan vielä ole kuin mitä on silloin kun Rynnäs on tolppien välissä.

Ja olin kyllä erittäin tyytyväinen kun rankkareihin vaihdettiin Rynnäs, kun kuitenkin peittää niin ison osan maalia olemuksellaan.

Peli oli vähän tunkkaista meininkiä mutta pisteitähän tässä vain lasketaan ja voittajat muistetaan.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Joku näppärä tilastoniilo voisi tehdä pienen vertailun, paljonko Kärpät tekee maaleja keskimäärin, kun Rynnäs on maalissa ja paljonko maaleja silloin kuin Karhunen.
Jotenkin on sisäinen tunne, että Kun Karhunen on maalissa, ei tehdä kuin 1-2 maalia ja kun Rynnäs, tehdään 4-5.

Maalivahteihin ei kyllä tänä vuonna ainakaan kaaduta.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Jotenkin on sisäinen tunne, että Kun Karhunen on maalissa, ei tehdä kuin 1-2 maalia ja kun Rynnäs, tehdään 4-5.
Otosmäärä on niin olemattoman pieni, että varsinkin tuo tilasto on täysi turhake tässä kohtaa kautta.

Hyvähän se oli, ettei Sexton päässyt rankkareissa enää Karhusta vastaan. Tekihän se toki Sexton Rynnäksen taaksekin eilen maalin mutta Rynnäs kuitenkin torjui yhden Sextonin rankkarin. Eihän Karhunen noin yleisesti ole mikään surkea rankkareissa, mutta tuo Sexton on näemmä aivan ylitsepääsemätön tapaus Karhuselle.

Eipähän niin Kärpät maalivahteihin ainakaan ole kaatumassa. Sarjan paras ykkösmaalivahti ja kakkosmaalivahti ovat Kärpissä. En valita.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Sarjan paras ykkösmaalivahti ja kakkosmaalivahti ovat Kärpissä. En valita.

En minäkään. Vahvaan maalivahtipelaamiseen voi rakentaa helpommin menestyvää kiekkojoukkuetta ja Kärpillä on onnekas tilanne siinä, että molemmat veskarit kykenevät tarjoamaan illasta toiseen joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Se on erittäin hieno juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös