Kärpät kaudelle 2014–2015 – Marjamäen toinen kausi

  • 753 508
  • 1 659

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
On totta, että inhimillisyys ja psykologiset tekijät vaikuttavat tuomarityöskentelyyn. Psykologian merkitystä ei tulisi koskaan aliarvioida, oli järjestelmä sitten ties kuinka standardisoitu ja edistyksellinen. Muistan kuulleeni tutkimuksesta, joissa naiset saavat lyhyempiä vankilatuomioita kuin miehet samoista rikoksista. Joku alan asiantuntija varmaan osaisi vastata, korostuuko psykologisten tekijöiden merkitys primäärireaktiossa joissa päätös on tehtävä samalla sekunnilla. Ainakin huutavan yleisön paine on yleisesti tiedostettu.
Toisaalta, onko juuri inhimillisyydellä oma mielekkyys? Tuomarit ovat osa peliä. Verrattuna robottiin ihmisen tekemä päätös on tulkinnanvarainen ja havainnoiltaan einiin kattava. Jalkapallossa maalikameroiden poissaoloa perusteltiin aikoinaan juuri inhimillisyydellä. Vasta kun Lambardin maali jäi tuomareilta näkemättä tarpeeksi kovassa paikassa, niin saatiin seuraaviin MM-kisoihin maalikamerat. Amerikkalaisessa futiksessa jenkeissä on päädytty eräänlaiseen hybridimalliin. Joukkue voi kyseenalaistaa tuomarin päätöksen määrätyn monta kertaa ottelussa.
Inhimillisyydellä on hinta. Kustannus/hyöty ajattelu koskee turvakaukalokeskustelu tavoin myös tuomaritoimintaa. Jos amatöörituomareilla saavutetaan virhemarginaaliksi esimerkiksi indeksiluku 20 ja ammattituomareilla indeksiluku 10 niin onko saatava hyöty (erotus 10) niin kannattava, että kannattaisi siirtyä ammattituomareihin. Seurat laskevat budjeteissaan hyvinkin tarkkaan sarjapisteen hintaa. Järjestelmät ja ammattituomarit maksaa toisaalta perinteistä halutaan pitää kiinni. Perinteiden murtamisessa juuri suuren yleisön paine saa muutosta aikaa. Päätökset tehdään markkinaehtoisesti, jolloin seurajohtajat eivät voi sivuuttaa yleistä mielipidettä. Tällä hetkellä näköjään seurat ovat valmiita menettämään tuomareiden kustannuksella silloin tällöin joitain pisteitä. Se, että runkosarjan voitto tai finaalit ratkeaisivat tuomareiden takia on minimaalisen pieni, vaikka viime vuonna niin meinasi tapahtuakin. Ottaen huomioon, että inhimillinen virhe voi tapahtua myös ammattituomareille.
En yritä tuputtaa mitään yksioikoista totuutta. Yritän vaan lähinnä tuoda esiin omaa näkökulmaa. Katsojan kannalta tuomareiden virheet tuntuvat erityisen raadollisilta. Tuskin virheiltä vältyttäisiin ammattituomareiden osaltakaan, mut ainakin ne olisi helpompi sulattaa. Periaatteessa ratkaisu olisi helppo. Jokainen seura osallistuisi tuomareiden palkkaamiseen ja kouluttamiseen samalla summalla. Käytännössä se toisi lisää kiinteitä kustannuksia, juuri niitä joista halutaan eroon. Hyvää depattia ollut täällä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Tämä keskustelu on mennyt mielestäni väärille urille, sillä oleellisin ongelma koskien Kärppien kautta 2014-15 on seuraava:

Miksi joukkueen johtaviksi pelaajiksi kaavaillut pelaajat alisuorittavat illasta toiseen?

Siinä on kysymys, joka on syytä esittää. Kärppien laiva vuotaa koko ajan kokeneemman, ison roolin pelaajien kohdalta. Deschampsin osalta hänen heikko pelaamisensa on verhonnut alleen sen, että muut ulkomaalaispelaajat ovat olleet sanalla sanoen yhtä paskoja. Pahin kaikista on Dan Spang, jolta ei ole nähty kuin hetkittäisiä laatusuorituksia. Valtaosa hänen pelaamisestaan, erityisesti omalla puolustusalueella, on täyttä roskaa. Tämän lisäksi Spangin "laukaus" on samaa tasoa arivallinien ja ilkkamikkoloiden kanssa. Juurikaan parempi ei ole ollut Ryan Glenn, jonka suurimmat ongelmat ovat myös puolustuspäässä. Vallin on pelitasoltaan jo sitten arvostelun ulkopuolella, hän kuuluu katsomoon kun Niemelä kuntoutuu.

Hyökkäys piiputtaa samalla tavalla. Pyörälä on ollut kuin varjo entisestään ja Huml & Haataja ovat aivan jumissa. Siinä onkin tarpeeksi mietittävää. Ja kapteeni Kukkonen laahustaa todella kaukana viime kauden tasosta.

Tuomareista on täysin turha hakea syyllistä, kun tuossa joukkueessa on noin paljon korjattavaa pelaajien suorituksessa. Harva edes vielä tajuaa, kuinka pahasti Kärpät ottikaan turpaan, kun Ohtamaa-Pokka vaihtui tähän ulkomaalaiskaksikkoon. Kun katsoo joukkueen ydinpelaajiksi kaavailtujen miesten edesottamuksia, on sanottava rehellisesti, ettei Kärpät olisi ansainnut edes tuota pistemäärää, joka sillä tällä hetkellä on. Yksi viisikko on pelastanut noista pisteistä varmasti puolet.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo on tämä aikamoista räpellystä ollut, mutta suunta lienee oikea? Eihän se viime kaudellakaan ollut raponen se lähtö, mutta jotenkin oli luottoa toiminnan paranemiseen. Nyt ei jostain syystä ole? Jotenkin tuntuu, että puuttuu tekemisen selkäranka, eli Kemppaisen ketjua lukuunottamatta, ei ole ollut säännöllisiä suorittajia. Maalivahdit esimerkiksi paperilla ovat sateentekijöitä, molemmilta ihan luokatonta tekemistä välillä. Puolustus paperilla ihan ok, mutta jopa Lasse välillä aivan yössä. Huml hiihtelee tosi tuskaisen näköisenä jne. Herätys..kele
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
99% prikulleen samaa mieltä GT:n kanssa tästä. Muutamasta pelaajista saattaisin olla vähän eri mieltä. Pyörälä esimerkiksi on ikään kuin joukkuetta tasapainottava ja vahvistava voima - jos tuloskentistä puuttuu kiekollinen pohja, Pyörälä ei tuo parhaimmillaankaan siihen pulmaan apua. Davis ansaitsee esiinnoston negaosastolla. Suhteellisen iso, nopea ja röyhkeä, mutta auttamattoman vajaavainen pelikäsitys kiekolliseksi pelaajaksi. Davis vahvuuksillaan ehkä terästää vähemmän hyvää tulosketjua, mutta vastavuoroisesti heikkouksillaan asettaa rajan sille, kuinka hyväksi ketju voi muokkautua.

Puolustuksessa Glenn ja Spang eivät edes kahdestaan millään vastaa yhtä Pokkaa. Masuhr sen sijaan on ollut tällä kaudella minusta erittäin hyvä, joskin verrokkien ankeus ehkä vahvistaa tätä kokemusta.

Ongelmana tässä kaikessa on se, että tilannetta ei oikein voi tälle kaudelle korjata. Joukkuetta voi ja pitää tietenkin vielä vahvistaa, mutta ei Kärpät enää se isoin mestarisuosikki ole.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ongelmana tässä kaikessa on se, että tilannetta ei oikein voi tälle kaudelle korjata. Joukkuetta voi ja pitää tietenkin vielä vahvistaa, mutta ei Kärpät enää se isoin mestarisuosikki ole.
Kesällä näytti vielä suht hyvältä uusien vahvistusten tultua jengiin mutta kyllähän todellisuus on alkukauden jälkeen osoittanut että Kärpät on heikentynyt viime kaudesta lähes jokaisen muutoksen kohdalla.

Rynnäs>Tarkki
Pokka>>Spang
Ohtamaa>>Glenn
Aaltonen>Haataja
Kähkönen<Davis
Maxwell ?? Ei korvattu lainkaan.

Kuudesta kärkipään muutoksesta siis ainoastaan Davis-Kähkönen parin kohdalla katson että Kärpät on hivenen vahvistunut. Muiden kohdalla on tapahtunut heikennystä ja Maxwelliä ykkössentterinä ei ole pystytty korvaamaan vielä lainkaan kun Deschamps osoittautui flopiksi. Pirneshän pelasi meillä jo viime kaudella.

Tietysti jonkin verran on "orgaanista" vahvistumista tapahtunut siinä mielessä että Niemelä, Nutivaara, Junttila, Donskoi etc. ovat kehittyneet edelleen ja pelaavat paremmin kuin viime kaudella mutta ihan yhtä lailla on tapahtunut myös "orgaanista" heikentymistä kun kokeneet Kukkonen, Huml ja Pyörälä eivät ole vielä lähelläkään viime kauden tasoaan.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mielestäni eilen oli jo hieman piristymisen merkkejä. Pyörälä - Pirnes - Manninen kenttä näytti ajoittain hyvältä ja uskon, että kakkoskenttäkin Haataja - Huml - Davis parantaa vielä kauden edetessä. Davis iskenyt nyt pariin peliin kaksi maalia. Uskon, että heittää reilut parikymmentä häkkiä kauden aikana.

Ainoa mistä pitää olla nyt huolissaan on ylivoima - ja alivoimapeli. Surkeat prosentit kertovat totuuden. Ylivoima onnistui eilen kerran, mutta kyllä siihen on huomattava parannus saatava. Lukkokin olisi eilen ollut ihan voitettavissa mikäli alivoimapeli olisi toiminut edes vähän paremmin. Onneksi viimeisen vitosen Kärpät taistele hienosti. Lukko tosin pelaa ylivoimapeliä tällä hetkellä erittäin hienosti ja tehokkaasti ja varmasti sarjan paras ylivoimajoukkue tällä hetkelllä.

Vieraspeleistä on kaivettava vielä tällä viikolla paljon pisteitä. Kärpät on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä, mutta sarjasijoitus tulee tippumaan nykytahdilla monta pykälää koska Kärpät ovat pelanneet enemmän pelejä kuin muut.

Joukkueessa on paljon taitoa ja kokemusta. Lisäksi on monta tulevaisuuden pelimiestä, jotka ovat osoittaneet nyt jo, että pärjäävät liigassa. Kärpät tulee parantamaan vielä paljon kauden edetessä.
 

Grohl

Jäsen
Ei kyllä todellakaan vaikuta, että hankinnat olisivat menneet nappiin tämän kauden osalta. En ymmärrä mitä porukka näkee tai on nähnyt Daviksen pelissä alkujaankaan, kyseessä on erittäin mielikuvitukseton puurtaja, jollaisen kanssa pelaaminen varmasti tappaa ketjun kuin ketjun pelin, kun vedetään laput silmillä kiekkoa maalille. Helppoa syöttöä ei anneta vaan pusketaan niin pitkälle kuin päästään, lyödään liinat kiinni ja lauotaan toivotaan toivotaan kiekkoa, jos sitä ei ole ehtinyt jo menettää. Karvauksessa ajaa itsensä ulos myös useasti yrittämällä epätoivoisia riistoja, joissa polkee pää kolmantena jalkana vastustajan kulmaan.

Spang - voin ostaa sille pussillisen merimieskarkkeja, silmälapun sekä hassun hatun, jos lähtisi seilaamaan Oulusta jonnekin päin. Vahvuudet? Eipä ole silmään osunut, todellinen kananmunakainalo, joka epätyypillisesti Pohjois-Amerikkalaisena pelaajana pelkää kaikkea mikä liikkuu. Kulmiin ei uskalla mennä ensimmäisenä kiekkoon ja maalin edessä täysi lapanen. Liike verkkaista, laukaus varmasti joukkueen huonoin ja ulkoinen habitus laittaa muutenkin veren kiehumaan. Erityismaininta kiekkojen päästämisestä keskialueelle viivaa pitäessä. Menettänee ylivoimapaikkansa Nutivaaralle, joka pelasi jo Lukkoa vastaan toisen YV:n viivassa jatkoajalla. Näistä uusista tulokkaista järkyttävin ilmestys. All around lost.

Glenn - Ainoa jossa näkyy edes välillä hieman potentiaalia, kunhan laittaisi limpun liikkeelle nopeammin ja keskittyisi puolustamiseen. Pitäisi älytä, ettei ole mikään YV:n tykki ja keskittyisi siihen syöttölautana toimimiseen Humlin ja Haatajan välillä. Puskee välillä aivan päättömästi aiheuttaen menetyksillään väliin jääneitä sydämen lyöntejä.

Ei voi muuta sanoa kuin, että ei tälle kaudelle kyllä skouttauksen sitten oikein onnistuneet. Kaikkien aikojen kallein joukkue! Itse jos olisin Junnon roolissa, niin yrittäisin kyllä kaikin keinoin saada pari ukkoa noista vaihdettua mahdollisimman pian. Sanokaa vaan äkkipikaiseksi, mutta ei vakuuta - eikä tule jatkossakaan.
 

Lelu26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Tuosta joukkueesta puuttuu se sytyttäjä, viime vuonna oli Aaltonen, Pokka ja Kukkonen, Kukkonen on muttei pelaa enää niinkuin viimekaudella jostain syystä. Jos kärpät tahtoo menestyä niin sinne tarvitaan vielä yks mies tai Junttilan, Humlin tai vaikka Pyörälän pitää nostaa profiilia ja näyttää mallia pelistä toiseen. Joukkueessa pitää olla pelaajia jotka näyttää esimerkkiä kentällä, Kärpissä sitä tällähetkellä ei ole. Pokkaa on kyllä tuossa pakistossa ikävä, kuinka helppoa sillä oli kiekon kanssa. Lassella tulee ihan ihmeellisiä virheitä nykyään eikä sitä kypärääkään olla kertaakaan nähty kentällä, nyt pitäisi kapteenin näyttää mallia. Esitän isoimman kritiikin siksi muualle kuin uusille ulkomaalaispelaajille, ne on tullu uuteen joukkueeseen ja uuteen ympäristöön, vanhojen johtavien pelaajien pitää näyttää mallia mutta jos heiltä ei apuja tule niin vaikeahan se on.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
En tiedä oletteko viimeisimpiä otteluita katsoneet, mutta ainakaan suurin osa ei näytä niiden aikana tapahtuneita muutoksia huomanneen. (MikGo tosin huomasi piristymistä joissakin miehissä "eilen" - mielestäni pätee jo vähän pitempään aikaan.)

Pyörälä on ollut hyvä tämän viikon peleissä. Pirneksen tulo eilen näytti myös parantavan ketjun kemiaa, vaikka eihän se huonosti mennyt tiistainakaan, kun Spede pelasi keskellä. Maaliputki ja tehosaldo +4 - Pyörälä on ottamassa sen roolin mikä hänelle kuuluu.

Samoin Davis-Huml -kaksikko pelasi tiistaina ja keskiviikkona pirteät pelit. Parempaan suuntaan mennään selvästi. Myös Haataja oli yritteliäs eilen ja fyysisesti halukkaampia taistelemaan kuin viikkoihin. Hyvältä näyttää tämänkin kolmikon kohdalla.

Spang on parantanut mielestäni selvästi viikon aikana, vaikka tämän viikon pisteet tulivatkin hieman munkilla. Joku vertasi Spangia ilmeisesti omasta mielestä "turhakkeisiin", kuten Mikkolaan ja Valliniin - laukaustahan tässä toki vertailtiin. Olisihan se toisaalta hyvä, jos Spangista saataisiin Kärpille näiden kavereiden veroinen tekijä. Mikkola on 280 pisteen ja +153 tehosaldon kahdeksankertainen Liigamestari ja Vallin 184 pisteen ja +97 viisinkertainen Liigamestari (ja kerran Elitserienin voittanut).

Glenniä on paljon haukuttu virheistä, mutta toisaalta kaveri näyttää olevan rohkein Kärppä-puolustuksen kiekon pitäjä. Kukkoselle on sattunut lukuisia yllättäviä virheitä, mutta Glennnin itseluottamus puolustuspäässä on ollut viime peleissä hyvällä tasolla. Tehosaldo tosin vielä pakkasella.

Nelosketju on ollut pirteä riippumatta siitä keitä siihen on pukenut. Erityisesti Keräsen otteet miellyttävät (ei oteta eilistä epäonnekasta jäähyä tässä lukuun). Energinen, taklaava ja laukova Keränen on tärkeä palanen Kärppiä.

Keskiviikon ottelun yllättävintä oli Kemppaisen ketjun huono peli puolustuspäässä. Ainoa ketju, joka oli omissa jatkuvasti pulassa. (Toisaalta johtui myös pelautuksesta, mutta silti.) Taisi olla ensimmäinen selkeän huono ottelu tuolta ketjulta tänä vuonna minun silmiini. (Yhden ottelun olen missannut, joten sen osalta en voi kommentoida, mutta muuten olen kaikki nähnyt.)

Kärppien oikeastaan ainoa ongelma viimeisissä neljässä ottelussa on ollut se, että maalintekoon vaaditaan hirvittävän paljon enemmän työtä kuin vastustajalta. Ja tietysti - samaan ongelmaan liittyen - omiin menee maaleja aivan liian helpolla. Merkkausvirheitä, vääräaikaisia vaihtoja, huonoa alivoimaaa - siinä perisynnit. Sen sijaan 5 vs. 5 -pelissä Kärpät on ollut erittäin hyvä viime otteluissa lukuun ottamatta Lukko-ottelun ensimmäistä 12 minuuttia.

Hyvä tästä vielä tulee, älkää huolko.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelasko muuten Kemppaisen ketju koko pelin ajan Lukon ykköstä vastaan? Tämä tietty selittää hieman vaisumpaa esitystä, siellä oli kuitenkin ehkä koko Liigan paras ketju vastassa.

Oli hienoa katella Pirneksen sentteripeliä. Ukko on ollut puoli vuotta pelaamatta ja heti vetää paremmin kuin Deschamps. En nyt tarkoita pelkästään sitä namupassia Pyörälälle, tai niitä paria kaksinkamppailutilannetta, vaan sitä miten hyvin Pirnes on esimerkiksi aina pelattavissa kun hyökkäystä lähdetään rakentelemaan. Vaikka pakki joutuisikin pakittamaan ja pelaamaan uuden lähdön, niin heikommalla jalallakin Pirnes kerkiää takaisin alas kärkikarvaajien ja seuraavien vastustajien miesten väliin lapa jäässä pyytämään kiekkoa. Se on sitä pelikäsitystä ja oman roolin täyttämistä. Deschampsille tämäkin tuotti välillä hankaluuksia ja mies luisteli, tai muuten vaan jäi haahuilemaan pelin ulkopuolella, minkä vuoksi kiekon ylös tuominen koko ketjulta oli yhtä helvettiä. Hyökkääminen muutenkin on hieman parantunut. Kärppien pahin yksittäinen ongelma alkukaudesta on mielestäni ollut kiekon vieminen hyökkäysalueelle, ja se on nyt ollut tämän viikon kahdessa pelissä ihan hyvällä mallilla.

Pakeista Glenn ja Kukkonen ovat olleet hiukan vaisumpia pari peliä (tai no Kukkonen muutenkin), mutta edelleen olen sitä mieltä, että esim. Glenn pelaajatyyppinä on loistava lisäys tähän joukkueeseen. Pelikäsityksessä on ne suurimmat heikkoudet, mutta en epäile etteikö hänen pelaamistaan saataisi kuntoon kauden mittaan. Spang on kieltämättä ollut heikoin SaiPa-miehistä, häneltä kun ei ole vielä kärppä-paidassa paljastunut oikein mitään vahvuutta. Ominaisuudet ei tunnu riittävän, joten mies on ajautumassa 0-0-pakiksi kolmospariin. No, aika näyttää, toivotaan tasonnostoa. Davisilla on potentiaalia olemassa, kunhan löytyy toimiva ketju. Mikään pelintekijähän hän ei ole, mutta liike, laukaus ja röyhkeys kyllä riittää urotekoihin tässä sarjassa. Nyt kaksi maalia kahdessa viimeisessä pelissä maalin edestä, kyllä se siitä.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nelosketju on ollut pirteä riippumatta siitä keitä siihen on pukenut. Erityisesti Keräsen otteet miellyttävät (ei oteta eilistä epäonnekasta jäähyä tässä lukuun). Energinen, taklaava ja laukova Keränen on tärkeä palanen Kärppiä.
Itsekin olen huomioinut nelosketjun energisyyden ja hyvän karvauspelin hyökkäyspäässä. Toisaalta ketju on usein ongelmissa omassa päässä ja kun kylmiä numeroita katsoo, niin ketju on joukkueen häntäpäässä tehotilastossa (+/-). Ketju ei siis ihan onnistu täyttämään perinteistä nelosketjun 0-0 peliin tähtävää roolia, vaan omissa soi liikaa.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Glenniä on paljon haukuttu virheistä, mutta toisaalta kaveri näyttää olevan rohkein Kärppä-puolustuksen kiekon pitäjä. Kukkoselle on sattunut lukuisia yllättäviä virheitä, mutta Glennnin itseluottamus puolustuspäässä on ollut viime peleissä hyvällä tasolla. Tehosaldo tosin vielä pakkasella.

Kaikki kunnia Glennin kiekolliselle rohkeudelle. Eilisessä pelissä minusta näytti kuitenkin, että juuri Glenn- Eminger pari oli pahiten purjeessa. Minusta mikä hälyttävintä oli se, että kunto näytti piiputtavan. Molemmilla joukkueilla oli pelit peräkkäisinä päivinä, joten se oli sama tilanne molemmille. Glenn- Emingerin parin paniikki läpi ottelun söi jossain määrin myös kepun johdattaman kentän hyökkäysarsenaalia. Nopeat Junttila-Donskoi joutui kokoajan valumaan alas tukemaan pakkeja. Nyt ois Nutivaaran elämän tilaisuus tulla Pokaksi. Riittävää kilpailua pelipaikoista niin eiköhän ala Glenniä pelaaminen kiinnostaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelasko muuten Kemppaisen ketju koko pelin ajan Lukon ykköstä vastaan? Tämä tietty selittää hieman vaisumpaa esitystä, siellä oli kuitenkin ehkä koko Liigan paras ketju vastassa.
Toki paha ketju oli usein Kemppaisella vastassa. Uskon kuitenkin suurimman syyn olleen edellisen illan järjettömässä peluutuksessa. Tiistaina Kemppaisen ketju kellotti peliaikaa yli 23 minuuttia, eniten koko joukkueesta mukaan lukien pakit. Pikkaisen taisi pojilla painaa Lukko-pelissä.

Nutivaaralle nostan kyllä ison peukun. Tällä hetkellä Nutivaara on meidän paras kiekollinen pakki. Toivottavasti Marjamäki on sanojensa mittainen mies ja peluuttaa näyttöjen mukaan. Tämä tietää Nutivaaralle enemmän peliaikaa myös ylivoimalla. Glenn oli tiistain ja keskiviikon peleissä aivan umpisurkea. Surullisen näköistä sähläämistä kokeneelta ammattilaiselta.

Hienoa, että Davis sai venytettyä verkkoa. Muuten kaverin pelaaminen on erittäin heikkoa. Aikamoinen sählääjä vaikuttaa olevan tämäkin SaiPan mies. No, minä tukin suuni, jos verkko heiluu edelleen. Haataja on myös aivan kuutamolla. Davis ja Haataja ovat laiturit kalleimmasta päästä. Tällä hetkellä he ovat myös laiturit joukkueen huonoimmasta päästä. Haatajalla on omat haasteensa, joten annetaan aikaa. Eiköhän Haataja kevätauringon noustessa ole taas timanttinen oma itsensä.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Ollaampa täällä negatiivisia. Minun mielestä hyvältä näyttää, peli paranee koko ajan. En ole kokeneista pelaajista huolissani.
Taisin ihmetellä Pyörälän vaisuutta jossain kohdin viime kautta, turhaan, koska niin se vain oli keväällä taas iskussa.
Muitakin kevään pelaajia on joukkueessa, esim. Spang ja Haataja, kyllä ne muutkin sieltä vielä tulevat.
Ei nuo uudet hankinnat menneet ihan nappiin, mutta kyllä tämä tästä kun se floppi saatiin ulostettua.

On oikeastaan ihan hyvä että Kärpät konttaa välillä.
Enpä tiedä jaksaisko edes seurata kovin tiiviisti Kärppien pelejä jos se olisi samanlaista dominointia kuin viime kaudella.
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toki paha ketju oli usein Kemppaisella vastassa. Uskon kuitenkin suurimman syyn olleen edellisen illan järjettömässä peluutuksessa. Tiistaina Kemppaisen ketju kellotti peliaikaa yli 23 minuuttia, eniten koko joukkueesta mukaan lukien pakit. Pikkaisen taisi pojilla painaa Lukko-pelissä.


Kepun ketju on ollut se meidän syömähammas ja sitä tulisi edelleenkin vaalia. Minunkin mielestä muutkin pikku hiljaa kyllä parantaa, mutta kovin hitaasti. Mutta se miksi tähän tartuin on tuossa toisessa ketjussa käytävä keskustelu ylivoimapelaamisesta. Moni ihan perustellusti odottaa Kemppaisen ketjua myös tällä hetkellä kovin yksitotiseen ja heikkoon ylivoimaan. Erikoistilannepelissä alivoima on pelien voittamisen kannalta lähes samassa arvossa kuin ylivoimakin ja minun mielestä Kemppainen - Junttila kaksikon ehdottomat vahvuudet ovat juuri alivoimassa (itseltäni otti muuten hetken aikaa ymmärtää Junttilan erinomaisuus alivoimaan). Voi sitä vahvuutta löytyä ylivoimaankin, mutta ei se energia yksinkertaisesti kaikkeen voi riittää. Siinä yrityksessä kokonaisuus kyllä kärsii.
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On oikeastaan ihan hyvä että Kärpät konttaa välillä.
Enpä tiedä jaksaisko edes seurata kovin tiiviisti Kärppien pelejä jos se olisi samanlaista dominointia kuin viime kaudella.


Jaa. Minä katselin televisiosta alkuviikon kotipelit ja havahduin hetkiin missä ajatukseni kesken pelin useita kertoja leijuivat jossain ihan muualla. Näin ei esimerkiksi viime kaudella päässyt koskaan tapahtumaan. Ainoa oikeasti tunnetilaa nostattava tapahtuma oli Sakari Mannisen maali. Ihmettelin itsekseni mistä on kysymys ja päädyin siihen, että jotain tästä nyt puuttuu.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En kyllä käsitä mitä herroille David, Glenn ja Spang tapahtui. Kaikki täyttivät SaiPassa vahvistuksen kriteerit ja vaikka isompaan seuraan siirtyivät, niin silti kuvittelin heidän olevan isossa roolissa Oulussakin. En keksi muuta syytä kuin isomman tilin tuoma mukavuuden tunne. Marjamäki on laadukas valmentaja joten siitä tuskin jää kiinni. Ihme juttu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
En kyllä käsitä mitä herroille David, Glenn ja Spang tapahtui. Kaikki täyttivät SaiPassa vahvistuksen kriteerit ja vaikka isompaan seuraan siirtyivät, niin silti kuvittelin heidän olevan isossa roolissa Oulussakin. En keksi muuta syytä kuin isomman tilin tuoma mukavuuden tunne. Marjamäki on laadukas valmentaja joten siitä tuskin jää kiinni. Ihme juttu.

Voihan se olla, mutta en silti jaksaisi uskoa pelkkään tilipussiin. Ja onko se nyt loppujen lopuksi ainoa syy herrojen siirtymiseen Ouluun? Puskien kautta kuulin sellaistakin, että SaiPa olisi tarjonnut yhden vuoden pahvia ja Kärpät pidempää, jolloin se olisi vaikuttanut päätökseen. Tämä tosin on puoliksi spekulaatiota, joten se siitä.

Minusta Glenn ja Davis ovat olleet omia itsejään, mutta hakeneet peliään. Spang on ainut jota en meinaa tunnistaa viime keväältä. Tuntuu kuin kaveri olis tipahtanut pykälän alemmas jokaisella osa-alueella. Ehkä parantaa vielä, se jää nähtäväksi. Glennistä kyllä pidän ja uskon että parantaa pian taas, kuten myös Davis.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei ole missään vapailla markkinoilla vaan siirtyy KHL:ään, kuten linkkisi lähteessä (Linköpingin kotisivut) mainitaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Rynnäs>Tarkki
Pokka>>Spang
Ohtamaa>>Glenn
Aaltonen>Haataja
Kähkönen<Davis
Maxwell ?? Ei korvattu lainkaan.

Näistä kyllä täysin samaa mieltä. Maxwellhan korvattiin, mutta korvaaja pistettiin jo kilometritehtaalle. Eiköhän siihen joku vielä hommata. Pokalle laittaisin vielä yhden merkin lisää Spangiin verrattuna.

No asiaan, mietin noita neljää ylimmäistä pelaajaa. Onko edes realistista odottaa, että heidän ja korvaajan välille voitaisiin vetää yhtäläisyysviivat. Omat kasvatit (pl. Rynnäs), jotka on MM-kisa kamaa, niin ei niitä vaan Kärppien budjetilla korvata. Varsinkin Ohtamaa ja Pokka ovat olleet tasoonsa nähden naurettavan halpoja. Tai siis periaatteessa tuollaista tasoa ei vaan voi ostaa jostakin muualta, koska se taso pelaa näitä kirjainyhdistelmä-liigoja. Aaltonen pelasi, kun ei muuallekaan päässyt.

Käytännössä kun lähtijät on tuollaisia, niin Junno on mahdottoman tehtävän edessä, jos vaatimus on vahvistua tai pysyä edes samana. Kesällä kaikki hankinnat näytti onnistuneilta niihin rooleihin mihin oli hankittu, no aina ei osu 100% kohdilleen. Ainoa keino onnistua pysymään saavutetulla tasolla olisi ottaa kaikki pelaajat jostain AHL:stä ja toivoa, että kaikki on uusia Brian Rafalskeja tai Eric Perrinejä, jotka max. parin kauden jälkeen menevät NHL:ään tekemään uran. Tai sitten pitäisi tulla junnuista supertähtiä, mutta sekin on mahdoton pyyntö jos pitäisi korvata oma maajoukkue tason kasvatti, niin eihän siihen vielä alle 20-v junnut pysty. Jos tärkeitä lähtijöitä olisi yksi tai kaksi niin ehkä voisi vielä onnistua, mutta kyllä tuollaiset kuusi on vaan tekemätön paikka.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kesällä näytti vielä suht hyvältä uusien vahvistusten tultua jengiin mutta kyllähän todellisuus on alkukauden jälkeen osoittanut että Kärpät on heikentynyt viime kaudesta lähes jokaisen muutoksen kohdalla.

Rynnäs>Tarkki
Pokka>>Spang
Ohtamaa>>Glenn
Aaltonen>Haataja
Kähkönen<Davis
Maxwell ?? Ei korvattu lainkaan.

Kuudesta kärkipään muutoksesta siis ainoastaan Davis-Kähkönen parin kohdalla katson että Kärpät on hivenen vahvistunut. Muiden kohdalla on tapahtunut heikennystä ja Maxwelliä ykkössentterinä ei ole pystytty korvaamaan vielä lainkaan kun Deschamps osoittautui flopiksi. Pirneshän pelasi meillä jo viime kaudella.

Tietysti jonkin verran on "orgaanista" vahvistumista tapahtunut siinä mielessä että Niemelä, Nutivaara, Junttila, Donskoi etc. ovat kehittyneet edelleen ja pelaavat paremmin kuin viime kaudella mutta ihan yhtä lailla on tapahtunut myös "orgaanista" heikentymistä kun kokeneet Kukkonen, Huml ja Pyörälä eivät ole vielä lähelläkään viime kauden tasoaan.

Mielestäni kärkimiesten vaisuus ja itseasiassa koko joukkueen ailahtelevat otteet johtuu tai johtui jo poistetusta ongelmasta. Ykkössenan floppaaminen on ehkä toiseksi pahin mahdollinen joukkueelle.
Kaksi kärkiketjua, ja niiden laidoilla operoivat joukkueen kärkinimet, ovat olleet pahasti kuutamolla. Joukkueen hyökkäyspelin kapellimestaria, kärkisentteriä, ei ole viimekauden tapaan ollut.

Homma on kiinni korvien välistä.
Ei saipan vahvistukset tai viimekauden profiilipelaajat ole yhdessä kesässä taitojaan kadottaneet.
Pyörälä, Davis, Huml ja Haataja ovat loistavia laitureita. Toimivaa ketjukoostumusta ei ole heidän ketjuihin kuitenkaan löytynyt ja ruletti on Marjamäellä käynyt lähes joka ottelussa.
Jos ja kun se todellinen ykkössena, joukkueen tärkein yksittäinen kenttäpelaaja (maalivahti lienee joukkueen tärkein), saapuu joukkueen vahvuuteen, alkaa tapahtumaan.

Pyörälä-Pirnes-Davis/Haataja
Huml-?-Haataja/Davis

Joukkue on yhtä huono, kuin sen heikoin lenkki. Varsinkin, jos se heikoin on kärkisentteri.

Veskaosasto on itselle se suurempi ? tällä hetkellä. Se kieltämättä on juuri nyt mielestäni viimekauteen nähden heikentynyt. Toisaalta, joukkueen piristyminen voisi herättää Kukkoslassenkin unestaan. Saattaa herättää koko joukkueen samalla puolustamaan maalia ja veskat sitten kiittää ja hoitaa loput.

Se pieni herättävä tekijä, puuttuva osa valmiissa mestaruusjunassa. Yksi ratas alkaa pyörimään, sitten toinen ja lopulta juna liikahtaa. Ketjureaktio.
 
Viimeksi muokattu:

Ristiturpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Davis on parhaimmillaan hyvällä kudilla varustettu voimahyökkääjä. Tänä syksynä miestä vaivannut kuitenkin selkeä itseluottamuksen puute ja mies ollut aika ajoin aivan turhake. Saipassa mies ajoi aina tilanteen tullen maalia kohti, ampui siitä suorasta luistelusta tai meni muuten vain siihen kolmeen metrin sisään maalista tekemään oikeita asioista. Tätä oli myös preseasonilla nähtävissä tänä kautena. Liigan alettua, ja kun Kärppien peli oli mitä oli, Davisin peli sekosi myös. Paineet ja halut onnistua oli hetkessä liian suuret (Tähän yhdistettynä vielä tämän ahl hakujen riemuvoitto Desämppi sankari) ja Davis sortui turhaan höntyilyyn ja ylipelaamiseen erityisesti hyökkäyspäässä, joka väistämättä näkyi myös haahuiluna omissa. Miehen viime pelien onnistumisesta olivat miehelle elintärkeitä, ja molemmat tulivat sieltä alueelta, jossa Davisin vahvuudet ovat. Näin viime kaudella, että kun tuolla miehellä on itseluottamus kohdallaan, on se ärsyttävän hyvä omassa roolissaan (vastustajan näkökulmasta katsottuna). Toivottavasti viimeaikojen onnistumiset ruokkivat miestä, eikä hän enää päättömänä mene kulmiin pyörimään ja menettämään kiekkoa ilman ainoatakaan oikeaa ratkaisua, vaan kääntää kaksinkamppailu- sekä hyökkäysvoimaa sinne maalia päin. Tuolla ketjulla mahdollisuus olla yhtä hyvä kuin Kähy-Huml-Haataja muutaman vuoden takaisena keväänä, kun se piti Kärppiä pystyssä.

Y
Glennistä kirjoitettu asiaa täällä jo, miehellä omissa vaikeuksia, mutta tehnyt koko kaudella eniten oikeita ratkaisuja Saipa miehistä. Laukoo hanakasti (mistä pidän) ja osaa antaa hanskaa vastustajan naamaan tällä hetkellä ainoana Kärpistä oman maalin edessä. Myös selkeästi yritystä ja kehitystä havaittu.

Spang on tällä hetkellä aivan yksi turhake, ja ollut koko käytännössä koko kauden. Jottain tarttis tehdä ja kovasti ihmettelen miksi katsomokomennusta ei ole tullut, nyt siihen tosin ei ole edes mahdollisuutta. Toki KukkosLassen heräämistä odotellaan täällä myös. Pyörälän mollaamista en ymmärrä alkuunkaan. Mies pelannut sensaatiomaisesti varsinkin ajateltuna minkälaisessa seurassa mies suurimman osan peleistä joutunut pelaamaan. Huml-Haataja olleet yössä, mutta onnistumisia kyllä tulee.

Toivon, että nämä kentälliset pysyvät nyt jonkin aikaa stabiilina eikä tehdä mitään hätiköityä. Toki Simonille voi antaa vastuuta nelosessa vaikka Alikosken paikalla energisyyttä tuomaan, ainakin näissä peräkkäisissä peleissä.
 
Viimeksi muokattu:

John Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tappara-Kärpät..tasapäistäminen jatkuu? Sika Kärpät 2 kakkosta, ensimmäinen oli ehkä ok mutta Davisin eräs lopussa saama rangasitus aivan hatusta vedetty..Ihan samaan tapaa ronkitaan ja hakataan kokoajan Tapparan päädyssä Kärppäpelaajia. Jännityksellä jään odottamaan saako Kärpät pelata yhtään minuuttia yv:llä? ja montako höpöhöpö yv:tä Tappara tässä matsissa saa? Jännää peliä SM-liigassa!! Hakataan hei kaikki karvaisia käsiä yhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös