Jyväskylä

  • 74 339
  • 279

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
- Millainen hinta taso Golfin suhteen (kausihan venyy varmasti loka-marraskuuhun tänävuonna) ja lähin kenttä?

- Salibandy, eli uusi seurapitäisi hankkia ja millaisella tasolla niitä löytyy jyväskylästä. Happee kuulostaisi järkevältä, joskin vähän kovalta. Ei niin paljoa aikaa treenata opiskelun ohessa. Eikö kuitenki ole 1.dirre seura?

- Kauanko kestää junamatka HKI - Jyväskylä?

no JJK pelaa ainakin asiallista fudista ja muita opiskelijoita riittää

Hinnoista en sano mitään, kun en tiedä, mutta lähin golf-kenttä löytyy ihan kaupungin alueelta, Sippulanniemestä. Muuramen golf-kentälle on matkaa vissiin joku 15 kilometria ja Laukaasta, reilun 20 kilometrin päästä löytyy Peurungasta myös golf-kenttä. Lisäksi jos mennään varmaan jotain 40 kilometrin päähän, niin Hankasalmella on joku, olisiko Revontulen golf-kenttä. Siinä varmaan lähimmät.

O2 pelaa salibandyn 2. divisioonaa, joten sieltä voinee ainakin kysellä. Junamatka Hki-Jkl kestää 3-3,5 tuntia.
 

Erik Loka

Jäsen
- Salibandy, eli uusi seurapitäisi hankkia ja millaisella tasolla niitä löytyy jyväskylästä. Happee kuulostaisi järkevältä, joskin vähän kovalta. Ei niin paljoa aikaa treenata opiskelun ohessa. Eikö kuitenki ole 1.dirre seura?

Happee pelaa edelleen liigassa. Kakkosdivarissa Jyväskylän alueen seuroja pelaa kuitenkin viisi kappaletta, joten kaippa sinne johonkin mahtuu.
 

Sammeri2

Jäsen
Jyväskylän-alueen golf-kentistä sen verran, että Sippulanniemessä oleva Jyväs-golf on ysi-reikäinen citykenttiä, green fee opiskelijoilta 18/9 reikää on 17/12 e.
Laukaan Peurunkagolf on mielestäni alueen paras kenttä, matkaa Jyväskylästä 20 km pohjoiseen. Green fee siellä 45 e, opiskelija hinnat vain seuran omilta jäseniltä(25e).
Muurame golf sijaitsee noin 15 km Jyväskylästä etelään, laajentunut pari vuotta sitten 18-reikäiseksi kentäksi. On myös hyvä kenttä. Opiskelijahinnat(alle 25v) on ennen klo 14 25e ja sen jälkeen 30e.
Hankasalmen Revontuligolf on uusin kenttä keski-Suomen alueella. 49 km Jyväskylästä, lähes puuton kenttä. Hinnasto 35e/40e.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Eikös salibandyn ykkösdivarissa pelaa vielä jyväskyläläinen SC Blues? Vai tippuivatko viime kauden päätteeksi kakkosdivariin?
 

Stormy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Real Madrid Club de Futbol
Eikös salibandyn ykkösdivarissa pelaa vielä jyväskyläläinen SC Blues? Vai tippuivatko viime kauden päätteeksi kakkosdivariin?

Tippuivat kakkoseen, ja pelaavat tällä kaudella pelinsä Vaajakoseklla FC Vaajakosken nimellä.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Koillis-JKL:n asuinpaikat Pupari-Huhtasuo-Kangasvuori-Kangaslampi oli kyllä tuona aikana välteltäviä asuinpaikkoja.

-mitä aikaa tarkotat? 20v (1980-2000) alueella asuneena mulla ei oo mitään pahaa sanottavaa. Ok, Puparissa ja lammella on paljon kaupungin vuokrataloja ja alueella on maineensa mut muuten en tajuu. Palvelut löytyy Huhtakeskuksesta ja Seppäläänkään ei ole paljon matkaa, luonto on lähellä, bussiyhteydet on hyvät ja liikuntamahdollisuudetkin varmasti riittävät. Jos asuisin Jyväskylässä niin voisin hyvin asua vieläkin ko. alueella.

Myönnän provosoituvani aiheesta herkästi mutta mun mielestä jokaisen pitäis ite kokea alue ennenkun sitä lähdetään haukkumaan/ välttelemään. Kerroitkin itse asuneesi alueella ja siks halusinkin kysyä et koska olet siellä asunut.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Asuntotilanne tässä nyt vähän mietityttää. KOAS:lla kerrottiin olevan aika tiukka tilanne perheasuntojen kanssa, kun sinne tänään hakemukseni perään soittelin. Laitettiin kyllä lisäksi hakemukset myös Kortepohjan ylioppilaskylään ja nyt sitten vielä myös Jyväskylän kaupungin asuntopalvelulle. Jospa jostain tärppäisi, yksityistä vuokranantajaa jotenkin vierastan, kun on tuo karvalapsikin (kissa). Varsinainen kysymykseni koskee kuitenkin Jyväskylän asuinalueita, onko jokin alue, jota kannattaisi oikeastikin todella välttää (Pupuhuhta?) ja onko jokin taas vaan kertakaikkisen täydellinen paikka asua? No, mielipideseikkojahan nämä ovat, mutta kommentit kelpaavat. Koitetaan nyt kuitenkin päästä mahdollisimman lähelle keskustaa/yliopistoa. Pieni vihreys ympärillä olisi vain plussaa, pelkkä betoni ahdistaisi. Alkuun tietysti olisi tärkeintä, että saa edes jonkinlaisen katon pään päälle, katsellaan sitten syksyn mittaan, josko on vaihtohaluja.

-boldasin tuolta muutaman kriteerin ettei menis niin pahasti metsään. Kuokkala, Lutakko ja Mäkimatti kuten aiemmin jo mainittiin, täyttää varmaan nuo kriteerit. Lisäksi Taulumäki, Tourula ja Halssila vois olla hyviä vaihtoehtoja. Kaikista löytyy erilaista asumismuotoa ja etäisyys keskustaan ok. Vihreyttäkin noissa kaikissa on.

Pupuhuhdan/ Huhtasuon alue putoaa varmasti pois sen etäisyyden takia.

Järkevää varmaan tosiaan ottaa vastaan ensin joku asunto ja sitten kun asuntomarkkinat rauhottuu ja kaupunki tulee tutummaks niin on helpompi muuttaa mieluisampaan paikkaan. Makuasioitahan nuo, kuten sanoit.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Varsinainen kysymykseni koskee kuitenkin Jyväskylän asuinalueita, onko jokin alue, jota kannattaisi oikeastikin todella välttää (Pupuhuhta?) ja onko jokin taas vaan kertakaikkisen täydellinen paikka asua?
Keltinmäki-Myllyjärvi akselia kannattaa varoa. Itse vähän joka puolella kaupunkia asuneena voin sanoa että Keltinmäessä olen viihtynyt kaikkein huonoiten. Deekuja ja nistejä pyörii varsinkin kaupan edessä jatkuvasti ja paikka on aika kaukana keskustasta. Bussit toki kulkevat mutta Keskustan baareista joudut lähtemään jo 01.05 lähtevällä bussilla takaisin Keltinmäkeen jos ei huvita taksia alkaa maksamaan. Taksi Keskustasta Keltinmäkeen maksaa noin 15 euroa yötaksalla. Pupuhuhta-Huhtasuo-Kangaslampi-Kangasvuori alue on nykyään ihan mukava paikka asustella, kuulopuheiden mukaan alue on nykyään paljon rauhallisempi kuin vielä 90-luvun lopussa. Bussiyhteydet on loistavat. Alueelta löytyy melkein kaikki tarvittavat liikuntapalvelut eli urheilukenttä, lätkäkaukalo, keilahalli ja pururata. Punttisalista en tiedä, ei ainakaan sillon vielä ollut kun itse asuin siellä.
Mutta onko Hippos minkälaisen matkan päässä keskustasta (kävelymatka, mites bussit?), kun varmasti ainakin JYP:n ja SaiPan väliset pelit käyn aina katsomassa ja mahdollisesti jäähallille voisi olla muutakin asiaa aina välillä.
Busseja kulkee jatkuvasti Hippokselle. Linjat 1,2 ja 27 menevät suoraan hallin viereen. Linjat 18 ja 25 ainakin ajavat Voionmaalle josta on noin kahden minuutin kävelymatka hallille. Keskustasta on hallille noin kymmenen minuutin kävelymatka. Toivottavasti nyt jotain tästä sait irti.

EDIT: Niin ja jos vielä olet kämppää vailla ja alle 25-vuotias niin kannattaa ehdottomasti kysyä nuoriso-asunnoilta: http://www.nuorisoasuntoliitto.fi/jyvaskyla/fi/ Itse sain tämän luukkuni sieltä alle viikossa hakemuksen jättämisestä.
 
Viimeksi muokattu:

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
-mitä aikaa tarkotat? 20v (1980-2000) alueella asuneena mulla ei oo mitään pahaa sanottavaa. Ok, Puparissa ja lammella on paljon kaupungin vuokrataloja ja alueella on maineensa mut muuten en tajuu. ......
Kerroitkin itse asuneesi alueella ja siks halusinkin kysyä et koska olet siellä asunut.

Aikaahan on vierähtänyt siitä kun noilla seuduilla asuin, Kangasvuori-Huhtasuo aluella useammassa paikassa 74-79 tarha/ala-aste ikäisenä ja Lammilla 88-91 intin jälkeen. Viime aikojen maineesta ei ole ajantasaista tietoa, kun kuluva vuosituhat on tullut asuttua muualla, mutta useita kertoja vuodessa kaupungissa poikeavana, ei ystävät tahi paikkakunnalle jääneet sukulaiset ole kyseisiä seutuja kaiholla muistelleet.
Pahoittelut mikäli pahoitin mielesi, tietoni/luuloni ei ollut tästä päivästä?
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Keltinmäki-Myllyjärvi akselia kannattaa varoa. Itse vähän joka puolella kaupunkia asuneena voin sanoa että Keltinmäessä olen viihtynyt kaikkein huonoiten. Deekuja ja nistejä pyörii varsinkin kaupan edessä jatkuvasti ja paikka on aika kaukana keskustasta. Bussit toki kulkevat mutta Keskustan baareista joudut lähtemään jo 01.05 lähtevällä bussilla takaisin Keltinmäkeen jos ei huvita taksia alkaa maksamaan. Taksi Keskustasta Keltinmäkeen maksaa noin 15 euroa yötaksalla.

Jiihaa, juuri tiistaina vastaanotettiin asunto Keltinmäestä... Se oli ainoa asunto, mikä saatiin KOAS:lta vinguttua ja melkoisen taistelun takana sekin. Syrjäinen sijainti nyt oli tiedossakin, mutta nuo nistit ym. eivät kauheasti ilahduta. Luulen kyllä, että laitamme jo pian uuden asuntohakemuksen vetämään, vaikkei vielä olla tuollakaan päivääkään asuttu, alkuunhan on nyt tosiaan tärkeintä, että on katto pään päällä. Yliopistolle tuolta on kai n. 2-3km matkaa eli ei nyt alkuun niin paha kuitenkaan, ja asutaanhan nyt Lappeenrannassakin n. 6km päässä keskustasta. Etsitään sitten rauhassa vähän paremmalla sijainnilla olevaa pitkäaikaisempaa kotia. KOAS kyllä jo onnistui suututtamaan minut, koska nettisivuilla oleva asunnon pohjapiirros ei nykyisten asukkaiden mukaan ole oikea piirros asunnolle, vaan täysin väärä. Väärä piirros oli kuulemma ollut sivuilla jo silloin, kun nykyiset asukit olivat sinne muuttaneet, ja on edelleen. Nyt sitten odotellaan, että saataisiin oikea piirros, mutta hieman on harhaanjohdettu olo. Luovuttiin nimittäin yhdestä toisesta asunnosta hyvinkin pitkälti sen takia, että saatiin KOAS:lta tämä kyseinen edullinen asunto, jonka pohjapiirroksen piti vastata tarpeitamme hyvin, vaikka neliöitä olisi voinut olla enemmänkin. No, toivottavasti oikeakin pohjapiirros on ok.

Onko tuo Keltinmäessä sijaitseva marketti ihan kunnollinen? Siis lähinnä, ettei ole vain pieni Siwa kyseessä? Varmaan teemme siinä aika pitkälti päivittäistavaraostoja, kun autoa ei nyt ainakaan toistaiseksi ole.

Jäähalli käsittääkseni sijaitsee samalla puolella kaupunkia kuin Keltinmäkikin eli lännessä?

Jyväskyläläisyys konkretisoituu koko ajan enemmän, kun äsken irtisanottiin tämä Lappeenrannan asuntomme. Vähän on haikea fiilis, mutta samalla vaan mieli avoinna kohti uusia seikkailuja ja uutta kaupunkia. Eiköhän Jyväskylässäkin ihan mukavaa ole! Ja pääsenpähän vihdoin opiskelijaelämän makuun pääaineenani se, jota todella haluan opiskella.

Kiitos kaikille, jotka vaivautuivat kaupunkia kommentoimaan, mielenkiinnolla olen viestejä lukenut!
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Jiihaa, juuri tiistaina vastaanotettiin asunto Keltinmäestä... Se oli ainoa asunto, mikä saatiin KOAS:lta vinguttua ja melkoisen taistelun takana sekin.

Hyvä että saitte katon pään päälle. Helokantie lienee osoite? En ole Keltinmäessä käynyt vuosiin, mutta siellä tuli tosiaan melkein neljä vuotta bunkattua 1996-2000. Kyllähän tuo sellainen nukkumalähiö on, joten ei siellä mitään kovin erikoista ole.

Kavereita noista opiskelijataloista saa nopeasti. Meilläkin oli naapurin kanssa parvekkee väliseinä poistettu, ettei tarvinnut jutellessa roikkua kaidetta vasten. Lisäksi bileissä oli kaksi asuntoa käytössä, joten porukkaa saattoi kutsua hieman enemmän. Nuo kaikki Keltinmäen kämpät oli juuri remontoitu kun muutimme sinne, mutta varmasti 12 vuotta on hieman rapistuttanut kaikkia kämppiä.

Marketti oli ainakin ennen ihan ok ja Keljon supermarketit ovat kuitenkin aika lähellä. Fillarilla on helppo kulkea keskustaan. Tosin ainakin paluumatkalla saattaa hieman hikeä pukata... Talvella voi sitten käyttää bussia.

Jäähallille ajaa fillarilla max. kymmenessä minuutissa. Keskustaan menee viisi enemmän. Baaristakin tulin usein fillarilla, jos ei nyt kauheassa tuubassa tullut oltua. Tosin sairaalanmäki ja keltinmäki oli pakko talutella. Torilta saa helposti kyydin taksia halvemmalla, jos tällainen kiinnostaa. Vittumarkot ovat aina bensarahaa vailla.
 
Viimeksi muokattu:

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Onko tuo Keltinmäessä sijaitseva marketti ihan kunnollinen? Siis lähinnä, ettei ole vain pieni Siwa kyseessä? Varmaan teemme siinä aika pitkälti päivittäistavaraostoja, kun autoa ei nyt ainakaan toistaiseksi ole.
Kauppa on iso s-market, halvemmalla sieltä saa ruuat ostettua kuin siwoista taikka keskustan forumin marketista. Pizzeria Fantasia löytyy noin puolen kilometrin päästä kaupasta. Kaupan vieressä on r-kioski ja pankkiautomaatti. Onhan siinä vieressä myös paikallinen juottola Rustica, jota kyllä kannattaa välttää viimeiseen asti. Kirjasto, kirkko ja kukkakauppa löytyy myös Keltinmäen "keskustan" välittömästä läheisyydestä.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Onhan siinä vieressä myös paikallinen juottola Rustica, jota kyllä kannattaa välttää viimeiseen asti.

Ennen tämä oli Hilupilttuu. Ihan perus räkälä. Joskus tuli käytyä mutta harvemmin.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ennen tämä oli Hilupilttuu. Ihan perus räkälä. Joskus tuli käytyä mutta harvemmin.
Kas, onkos Hilupilttuun nimi menty vaihtamaan? Kertaalleen olen paikassa käynyt, ja jo lauantaina aamupäivällä näytti silloin olleen aika ammattimaisen näköistä sakkia paikalla.

Ketjuun olen jo aikoinaan omat kommenttini esittänytkin, ja samoilla linjoilla olen edelleenkin. Olen toki kotiutunut entistä paremmin näiden vuosien aikana, mutta en silti pysty ihan aina ymmärtämään tiettyjä asioita, kuten nyt vaikka sitä, että naapurille ei välttämättä aina edes nyökätä rappukäytävässä. Mutta yleisesti ottaen tämä on mielestäni hyvin viihtyisä kaupunki.
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
JIIHAA, vihdoin hyviä wingsejä!

Eilen se sitten tapahtui. Tylsä ja miltei kuollut kotikaupunkini Jyväskylä koki huikaisevan piristysruiskeen. Nyt tätä kaupunkia jaksaa taas katsoa pari vuotta pidempään, kiitokset Tampereen suuntaan vaan tästäkin. Aren aukiolle avattiin kaikessa hiljaisuudessa ehkäpä Suomen legendaarisin ja paras Wings-ravintola Captain Hook. Kävelin tänään mestan ohi ja olin kuin puulla päähän lyöty, tälläinen homma oli mennyt kokonaan ohi. Olen pari kertaa ajanut autolla Tampereelle ja takaisin ihan vain Hookin takia, lätkäpelit on tulleet siinä sivussa. Nyt ei enää tarvitse!

Pitihän mesta testata heti alkuunsa, vaikka ei ollut nälkä yhtään. Konsepti on Kehräsaaresta tuttu, sama ruokalista, sama sisustus, sama tunnelma, paikka on miltei kopio Kehräsaaresta, mitä nyt tilaa on hieman enemmän ja pinnat uudemmat, siiwet toki totutun hyviä. Paikka ei ole vielä markkinoinut itseään oikein mitenkään, minulle ainakin tämän avaaminen tuli täytenä yllätyksenä. Kehräsaaressa tupa on miltei joka ilta täynnä, mutta täällä Jyväskylän ravintelissa oli äsken miltei tyhjää, meidän lisäksi ehkä 4-5 muuta asiakasta. Toivoa sopii, että hiljaisuus loppuu.

Jyväskyläläiset ovat tappaneet järjestään kaupungin parhaat ravintolat, kuten Pisan, syömällä vain ketjupaskaa S-ryhmällä. Nyt kaupunkiin on tullut kuukauden sisään kaksi aivan loistavaa erikoisravintolaa, Viikinkiravintola Harald ja Captain Hook, erilaisia, mutta loistavia molemmat. Jos voitaisiin pitää nää mestat tällä kertaa hengissä jooko? Ei aina tartte olla penttiperusjuntti, joka kantaa ravintolarahansa vain Keskimaalle. Minä kannan ainakin korteni kekoon!

Vihdoin Jyväskylän ravintolaskenessä tapahtuu myös positiivista, vaikka 68:n lamauttaminen yhä sattuukin.
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Jatkoi se viime viikon keskiviikkoon asti. Sitten kamat onkin roudattu varastoon ja pubi pistetty pakettiin.

Selkeehän se on, että tilausta tän kaltaiselle olohuoneelle tässä kaupungissa on. Sitä ei sitten tiedä, kuka tilaisuuden käyttää hyväkseen ja kenen se kannattaa tehdä.

Tämä kyllä vihloo, sen verran tuolla tuli asuttua.
 

Erik Loka

Jäsen

Ahaa, tuo taitaakin olla tuoreempaa kuin meikäläisen tieto. No, eipä tuolla tullut useasti käytyä, vaikka rokkibaarit niitä suosikkeja onkin. Katseen yläkertakin muuttui sitten diskoksi ja Sohwikin on turhan kaukana muista kapakoista, niin olisi tuolla kuuskasissa saattanut jatkossa pyöriä useamminkin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jyväskyläläiset ovat tappaneet järjestään kaupungin parhaat ravintolat, kuten Pisan, syömällä vain ketjupaskaa S-ryhmällä.
Ei kai nyt sentään parhaimpia, jos Kissan Viikset ja varsinkin Pöllöwaari on vielä pystyssä.
 

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Vähän itseäni epäilyttää tuo Hookki. Kaverin vaimo haki ja olisi jo päässytkin sinne töihin, mutta sitten rupesi muutama viikko ennen aiottua avajais päivää (tämä siis joku kuukausi ennen kun nyt lopulta aukesi) tulemaan viivästyksiä remppoihin jne jne.
Ravintolapäälliköllä meni ilmeisest hermot ja otti loparit ennen kuin pulju oli edes pystyssä, ja siinä samalla meni sitten kaikki uusien työntekijöiden sopimuksetkin. Eli tälle kaverin vaimokkeelle ensin oli luvattu paikka, sitten jouduttiin odottelemaan pari viikkoa pitempään avaamista ja sitten sanottiinkin että tää oli nyt tässä.
Ei hakenut sitten uudestaan ollenkaan sinne vaikka olisi luultavasti päässyt, meni hermo tuohon pelleilyyn.
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hook oli mukava ja todella yllättävä löytö Jyväskylästä. Ostettiin viime perjantaina lippuja stand up -iltaan Poppariin levykaupasta ja kysyttiin sitten samalla, missä kyseinen Poppari sijaitsee, kun uusia täällä nyt ollaan. Ohjeet olivat hyvät ja kun neuvoivat menemään ravintola Hookin ohi, piti vähän höristää korvia. Käytiin sitten lauantaina stand upin jälkeen testaamassa, ja ihan yhtä hyväähän tuo on kuin Kehräsaaressakin. Kehräsaaressa ollaan tykätty aina välillä käydä, joten tosi kiva, että ko. ravintola on nyt täälläkin. Tunnelmaltaan tämä Jyväskylän Hook kyllä mielestäni häviää selvästi Kehräsaarelle, asiakaspaikkoja on paljon, mikä on tietysti toisaalta hyvä, mutta samalla tunnelmasta tulee vähän kolkko ja liiankin avara. Rekvisiitat ovat kohdillaan ja varmaan tunnelmakin paranee, jos/kun rafla on joskus täynnä. Nyt siellä oli vielä lauantai-illaksi todella, todella hiljaista, mikä tietysti on ymmärrettävääkin, kun ei tuota ole taiettu ainakaan liikaa missään mainostaa.

Muutoinkin olen nyt ollut Jyväskylässä huimat puolitoista viikkoa. Aluksi oli aika eksynyt olo ja Keltinmäki alueena ärsytti suunnattomasti, kun aina ulos mennessään näki jotain pultsareita, pulloja oli rikottu pitkin teitä jne. Tämä viikko on nyt jo tuntunut paremmalta, mutta varmaan silti jossain vaiheessa vielä vähän paremmille sijainneille muutetaan. Pyörällä täältäkin kyllä sujahtaa keskustaan todella nopeasti ja Mattilanniemeen kouluun erittäin nopeasti. Eipä tarvitse kuin pääasiassa lasketella, pois tullessa sitten kiivetään. Sairaalan luona oleva mäki on pyöräiltävissä vielä ihan ok, mutta onko tuo Haperontielle päätyvä julmettu pari mutkaa tekevä mäki sitten juuri tuo mainittu Keltinmäki? Aikamoinen ponnistus. Keljon marketeille fillaroitiin myös yksi päivä, ostoksien kanssa sai sitten taas kiivetä ihan rauhassa takaisin kotiin. Bussilla en ole vielä kertaakaan kulkenut ja tarkat reitit ovat vielä mysteerejä, mutta eiköhän ne sitten selviä, kun tarve on. JKL:n nettisivujen joukkoliikenneosio on todella kattava, mutta myös hillittömän sekava ainakin näin uudelle tulokkaalle.

Eiköhän täällä ala viihtymään ihan hyvin, kivankokoinen ja -tuntuinen kaupunki. Tosin aika vähän olen vielä itse kaupunkiin ehtinyt tutustua, pääpaino on ollut yliopistolla ja kaikissa sen sivuilmiöissä (iltariennot). Mattilanniemen kampusalue on kyllä todella hienolla sijainnilla, vesi siinä ihan äärellä. Kelpaa lappeenrantalaiselle, joka on veden läheisyyteen tottunut ja elementtinä siihen mieltynyt. Keskisuomalainenkin tilattiin kotiin, niin päästään kärryille, mistä paikalliset puhuvat. JYP tuntuisi näkyvän ihan hyvin ainakin näin kauden alussa, on ollut paljon lehtijuttuja ja joukkue taisi olla jossain esittäytymässäkin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Keltinmäki ei ole kaikkein hehkein kaupunginosa Jyväskylässä, mutta kai sielläkin touhu vaihtelee alueittain ja hiukan asumismuodostakin riippuen. Velipoika perheineen asui jokunen vuosi sitten siellä vuokrakämpässä, jonka yläkerrassa asusteli joku vaimonhakkaaja ja ympäristö muutenkin oli hiukan erikoinen. Puolitoista vuotta sitten he ostivat kerrostalokolmion eri talosta, enkä ole heidän kuullut valittaneen seutua. Varsinkin tuon talon ympärillä on kivasti metsä vieressä ja taloyhtiö kaikinpuolin siisti. Pyörällä hänkin sutii yliopistolle muutamassa minuutissa.

Kukkumäki voisi olla kohtalainen sijainniltaan myös, jos ei sitten aivan keskustaan halua. VVO:lla on ~60 neliön kämppiä Asemakadulla alle seitsemänsadan, siitä ei paljon keskemmälle pääse.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kukkumäki voisi olla kohtalainen sijainniltaan myös, jos ei sitten aivan keskustaan halua. VVO:lla on ~60 neliön kämppiä Asemakadulla alle seitsemänsadan, siitä ei paljon keskemmälle pääse.
Työkaverini asustelee ko. talossa, tosin yksiössä, ja on kyllä kovasti kehunut paikkaa. Taitaa muuten tuossa samaisessa talossa olla erään palstatoverin entinen residenssi: tajusin pari vuotta sitten tuolla vieraillessani lukeneeni ko. talosta kun näin ovi-ikkunasta sisäpihalle ja palstalla kuvaillun luhtitalomaisen sisäänkäyntiratkaisun. Päätin kuitenkin jättää kohteliasuuskäynnin ja esittäytymisen tekemättä, oikean oven etsiminen kun olisi vaatinut järjestelmällistä ovikellojen soittelua.

Poisonille joukkoliikenteestä: Keltinmäkeen näyttäisi kulkevan kohtuu tiheästi linja-autoja, ainakin linjat 10, 12 ja 27 menevät sieltä kautta. En ole moneen vuoteen kulkenut päivittäisiä reissujani bussilla, mutta aikoinaan noilla oli talviaikaan ikävä tapa myöhästellä aika reilustikin. Toivottavasti tilanne on parantunut.

Semmoinen vinkki, että jos joskus satut iltariennoista poistumaan taksilla, kannattaa suosiolla jättää Väinönkadun tolppa väliin, siellä kun on melkoinen ryysis. Matkakeskuksen tolppa vetää huomattavasti paremmin. Ja jos on todella ruuhkaisaa (pikkujouluaika, vappu tai joku semmoinen), aika monet taksit ottavat lennosta kyytiin Hannikaisenkadulta Vaasankadun risteyksen tienoilta tai Vapaudenkadulta vähän matkaa hotellilta Tourulaan päin. Pienellä jaloittelulla ja pään käytöllä saattaa siis säästyä huomattavasti pidemmältä jaloittelulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös