Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ajattelin avata ketjun tällekin kaupungille puhtaasti siitä itsekkäästä syystä, että se on mahdollisesti tuleva opiskelukaupunkini. Ellen opiskele siellä vielä ensi syksynä, niin sitten toivottavasti ainakin vuoden päästä tai vähintäänkin lähivuosina.

Kaipailisin kovin tietoja ihan yleisesti ko. kaupungista. Mikä on hyvää ja mikä huonoa? Melkoinen opiskelijakaupunki taitaa olla kyseessä ainakin kuullun perusteella ja lisäksi keskusta taitaa olla mukava?

Saavun Jyväskylään jo kesäkuussa pääsykokeiden merkeissä ja olisi hyvä kuulla tietoja esimerkiksi ko. kaupungin hotelleista ja kivoista kaupoista. Surffailin tuossa ainakin parin Sokos-hotellin sivuilla ja ne vaikuttivat mukavilta. Yliopistollehan taitaa olla keskustasta joka tapauksessa aivan kävelymatka, mutta onkohan jompikumpi näistä kahdesta hotellista silti parempi sijainniltaan noin yliopistolle matkaamisen suhteen? Scandic- ja Cumulus-hotelleja olen myös jo tutkinut.
 
Älä sulje silmiäsi - Life is a balance of holding on and letting go.

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit
Ensinnäkin, kummatkin Sokos hotellit (Jyväshovi ja Alexandra) ovat sijainniltaan hyviä sinun tapauksessasi. En osaa sanoa, kumpi on mukavampi, näin sisältäpäin.

Opiskelijakaupunkihan tämä. Ihan mukava - ei turhan iso, mutta kaikki tarpeellinen löytyy. Suhteellisen hyviä levykauppoja, jos musiikki kiinnostaa. Ravintoloitakin on paljon, siis sekä ruokailu- että ryyppäilytarkoituksiin.

Eli tekemistä ainakin riittää.

Niin, ja onhan täällä JYP...

edit: Opiskelijakämppiäkin pitäisi olla tarpeeksi ja sellaisen saa melko helposti, varsinkin jos opiskelee yliopistolla.
 
Forage for porridge and mash the scene

SS#31

Jäsen
Tota noin.

Sokos hoteleilla ei niinkäin ole väliä, molemmat sijaitsevat n. 1km päästä Yliopistolta.

Jyväskylä on jatkuvasti kehittyvä kaupunki, jonka asukasluku noussee 100 00 (nykyään n. 82 000) 10-15 vuoden sisällä.

Liikuntamahdollisuuden ovat todella muhkeat; Voin vannoa, että pystyt harrastamaan kaikkea Suomessa esiintyviä urheilulajeja curlingia lukuunottamatta.
Hippoksen liikuntakeskuksessa pystyy harrastamaan lajia kain lajia, joka myös sijaitsee keskustan läheisyydessä.

Lopuksi topit ja flopit Jyväskylästä:

+Opiskelioiden suosima kaupunki
+Hyvä sijainti
+Hyvät liikuntamahdollisuudet
- Kaupunginjohdon rahankäytön kohteet
- Jäähalli


SS#31
 

Naughty_S

Jäsen
Nyt kun asiaa aloin tarkemmin miettimään, niin enpä oikeastaan mitään suurempaa valittamisen aihetta kotikaupungistani keksinyt, vaikka olen tod.näk. täältä itse muualle muuttamassakin.

+ Jyväskylä on tosiaan aika selvästi profiloitunut opiskelijakaupungiksi. Opiskelijoiden suuri määrä näkyy tietysti selvimmin esim. ravintoloiden määrässä.

+ Itseäni sivistyneemmät ovat myös kehuneet kaupungin hyvää kulttuuritarjontaa.

+ Koska Jyväskylä on yksi nopeimmin kasvavia suomalaiskaupunkeja, rantautuvat uudet liikeketjut tänne heti Helsingin, Tampereen ja Oulun jälkeen.

+ 100-prosenttisen subjektiivisen näkemykseni mukaan Jyväskylä on myös yleisilmeeltään kauniimman ja viihtyisämmän oloinen kuin monet muut ~samankokoiset kaupungit (otan nyt vertailukohdiksi Kuopion ja Porin, joissa olen jonkin verran liikkunut).

- Ekana tulee mieleen liikenne. Bussilla liikkuessa pinna palaa vastaavan kokoisia kaupunkeja huonommin toimivaan (tämäkin on bussiliikennettä itseäni enemmän käyttävien ihmisten näkemys) joukkoliikenteeseen. Omalla autolla liikkuessa järki menee useassa kohdassa kaupungin kokoon nähden alimitoitettuihin ja typerästi suunniteltuihin liikennejärjestelyihin. Ja jos liikut pyörällä, saattaa kaupungin runsas (jyrkkien) mäkien lukumäärä alkaa vituttaa. Tässä kaupungissa must liikkumaväline olisi helikopteri. Tosin kuten jo aiemmissa viesteissä on tullut ilmi, kaupungin palvelut ovat suhteellisen järkevien etäisyyksien päässä toisistaan.

- Kommunistit repivät Jyväskylän kaupungissa kunnallisvaaleissa aika hurjia kannatuslukuja.. hrrrr


Ytimekkäänä loppuyhteenvetona voisi todeta, että jos kaupungin suht pieni koko (~84 000 asukasta) ei haittaa, on Jyväskylä oikein hyvä valinta asuinkaupungiksi.
 
"You can take plastic pussy over there"
- K-Supermarket Länsiväylän kassa hölmistyneelle luxemburgilaiskoripalloilijalle.

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Viestin lähetti Naughty_S

Ytimekkäänä loppuyhteenvetona voisi todeta, että jos kaupungin suht pieni koko (~84 000 asukasta) ei haittaa, on Jyväskylä oikein hyvä valinta asuinkaupungiksi.
No pieni ja pieni. Mihin sen nyt suhteuttaa. Suomessa ei hirveän paljon suurempia kaupunkeja löydy. Kyllä Jyväskylä kooltaan on sieltä keskisuurten isoimmasta päästä varmasti ja se väkimäärähän kasvaa koko ajan.

Lisäksi Poison kun on Lappeenrannasta kotoisin, niin hyppäys astetta isompaan kaupunkiin se on.

Omasta mielestäni tuollaiset > 100000 kokoiset kaupungit ovat kaikkein mieluisimpia asua ja olla. Riittävästi kokoa ja palveluita, että elää ihan kunnollista elämää. Esim. Helsinki on aika epämääräinen paikka ja liikkumiset kaupungin sisällä yhtä tuskaa.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Parasta Jyväskylässä JYPin ohella?

Keskustan pieni koko viikonloppuiltaisin -> helppo kiertää baarista toiseen, kun parin kilometrin sisältä löytyy about 30 baaria ;)
 
"Kaljaa kaappi täynnä, muija sairaalassa yötä ja itse löffään kotisoffalla. Nää on näitä elämän pieniä onnen murusia. :)" nimim. Seppis onnellisuusketjussa :D

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Poison
Scandic- ja Cumulus-hotelleja olen myös jo tutkinut.
Nuo hotellit ovat ilmeisesti aika lähekkäin ja vaimo on joutunut molemmissa yöpymään töitensä puolesta. Cumuluksessa lähinnä siksi että Scandic on ollut täynnä. Joka kerta kun on joutunut Cumulukseen on kuulunut kovaa putinaa, mutta Scandicista on tullut kyllä kehuja.
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

bunghole

Jäsen
Viestin lähetti Cougar
Hyviä ovat mainitut asiat, mutta liikenteestä voi sanoa sen, että Jyväskylässä jos omalla autolla aiot liikkua niin tarvitset aivan valtavan hyvät hermot. Jengi kun ajattelee tyyliin: "Ai valot vaihtuu vihreälle... missäs se kytkin on? No tossahan se joo on.... vaihdekeppikin löyty ja ykköstä silmään... ai se valo vaihtu jo punaseksi viikko sitten. No mikäs kiire tässä on...".

Yleensä kiroan Ruotsin alimpaan helvettiin, mutta täytyy sanoa, että he osaavat todella ajaa kaupungeissa ja sen ulkopuolella. Suomessa ainoa kaupunki missä tämä toteutuu jossain määrin on Helsinki.

Vittuuntunut,

Cougar.
Oletko ajellut Oulussa koskaan? En sano että Oulussa liikenne sujuisi mitenkään ihmeellisen hyvin mutta ainakaan liikennevaloissa tumpelointia ei ole. Käytännössä se hoituu niin ettei pysähdytä punaisiin eikä vihreisiin. Sitten vasta pysähdytään kun taustapeilissä vilkkuu sinistä ja punaista.

Jyppilästä itsellä ei kauheasti ole sanottavaa. Kaupungissa olen "käynyt" kymmeniä kertoja ajellessani Oulu-Hki väliä autolla. Varsinkin etelästä tultaessa kaupunki näyttää hyvältä. Keskusta on aika mitään sanomaton ja auto täytyy ajaa suunnilleen parkkitaloon jos aikoo saada nostettua käteistä automaatilta. Itse etsin eräänkin kerran noin puoli tuntia sellaista automaattia, josta voisi nostaa rahaa autoaan kunnolla pysäköimättä, mutten löytänyt. Lopulta jätin autoni jalkakäytävälle ja kävin nostamassa rahaa kävelykadulla sijaitsevasta automaatista. Oulussa ja Helsingissä olen tottunut siihen ettei autosta tarvitse nousta pois kuin vähäksi aikaa eikä paljoa tarvitse kävellä, niin Jyppilässä olin kuolla nälkään kun auto piti parkkeerata ja maksaa parkkimaksu jotta sai ruokaa. Itse siis olen nähnyt kaupungin vain autoilijan näkökulmasta. Meiningiltään kaupunki on varmasti paljon samantapainen kuin Oulu sillä molemmat ovat opiskelijakaupunkeja.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Naughty_S
Ytimekkäänä loppuyhteenvetona voisi todeta, että jos kaupungin suht pieni koko (~84 000 asukasta) ei haittaa, on Jyväskylä oikein hyvä valinta asuinkaupungiksi.
Käytännössähän reilun 30 000 asukkaan maalaiskunta on kasvanut kaupunkiin kiinni (Palokka ja Vaajakoski) eli todellisuudessa pienellä alueella asuu rapiat 100 000 ihmistä. Tästä päästäänkin siihen, miksi JKL ja JKL MLK eivät yhdisty, niinpä niin..

Kaupunki on kyllä ihan jees, kuten Räikkönen sanoisi. Itse olen täällä nyt kahdeksan vuotta asustellut, enkä poiskaan taida lähteä. Edellä on lueteltu kaupungin hyviä puolia. Huonoksi puoleksi voisi mainita vielä aikamoisen rakennetyöttömyyden, mistä asiasta esimerkiksi ystävämme JanJ on saanut kiehtovan piikittelyn aiheen. Toisaalta kaupunki on varsin kehittyvä esimerkiksi IT-alalla ja palveluissa, joskin ensiksimainitussa voi olla puhettakin joukossa. Yliopisto ja iso AMK ovat kaupungin vetureita. Näin ollen julkinen imago on varsin kiiltävä. En oikein aina jaksa ymmärtääkään näitä "maalaisjuntti"-heittoja, mutta kai he ovat vain kateellisia organisaatiolle.

Uusi kaupunginjohtaja Andersson tuntuu olevan urheilumiehiä, erityisesti jääkiekon ja pesäpallon. Mutta tämänhän te lappeen Rannassa tiesittekin.

Tervetuloa!
 
- Jos Miklik tekee kaksi maalia tai enemmän tänä vuonna niin minä kiskon uudenvuoden kunniaksi kännit Zlaty Blazantin tahtiin, SergeiK totesi ennen 28.12. pelattua Miklikin avausottelua (tehot 2+0).

eerikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse vierailen Jyväskylässä ainakin kerran vuodessa kuten moni muukin rallin ystävä. Neste Ralli on kuulunut omiin kesän menoihin jo monena vuotena.

Rallien aikaan majoitus on järjestynyt mukavasti/edullisesti kesän tyhjillään olevista opiskelija-asunnoista. Keskustan kävelykadun varrelta löytyy rallikansalle riittävästi juottoloita ja tapahtumaa muutenkin. Tietenkin rallien aikaan koko keskusta on aivan tukossa ja baareihin on sadan metrin jonot iltaisin, mikä on aivan ymmärrettävää.

Toki olen kaupungissa vieraillut myös kiekkoa pelaamassa ja lomareisuilla ohimennen. Kaiken kaikkiaan itselläni on hyvin positiivinen kuva Jyväskylästä. Tänä kesänä ollaan taas ralleihin tulossa!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Re: Jyväskylä - hyvä kylä?

Viestin lähetti iiron_troikka
Lähiötä on sitten Jyväskylässä jokunen kappale, isoimpina esim. kasvava Kuokkala ja opiskelijoiden asuttama Kortepohja. Kortepohjassa on mm. ylioppilaskylä yliopisto-opiskelijoille, jossa voi nauttia aidosta retro-hengestä 70-luvulla peruskorjatuissa opiskelija-asunnoissa.
Halvimmat vuokrat löytyvät juurikin tuolta, mutta KOAS:in kämpissä (Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö) asuu paremmin. Ulkopuolisilta markkinoilta Saton asunnot ovat hinta-laatusuhteeltaan halpoja ja vuokraavat myös opiskelijoille. Saton toimisto sijaitsee ihan keskustassa.

Happee pelaa pääsarjaa salibandyssä ja HonSU koripalloilee ykkösen ja pääsarjan välissä mitä viimeksi olen katsonut. Musiikkia kuulee Lutakossa, jossa käy paljon suomalaisia bändejä moneen makuun. Samoin jotkut keskustan ravintolat (esim. NuNu) ovat joskus hankkineet esiintyjiä.

Kortepohjan lähellä on laskettelumäki Laajavuori, jossa toimii hostelli. Tämä on halvempi vaihtoehto kuin keskustan hotellit, mutta matkaa on noin 3-4 kilometriä keskustaan- johon menee kyllä busseja useasti tunnissa. (Matkaan menee n. viisi minuuttia).
Noihin muutama täydennys. Kortepohjan yo-kylä on lähinnä rakennettu 70-luvulla (taitaapa olla kaksi taloa 1960-luvulla, mutta myös kaksi taloa 1990-luvulla) ja peruskorjattu 1980- ja 1990-luvuilla. KOASin asunnot ovat laatutasoltaan hyvin samanmoisia; rakentamisen skaala on laajempi, kun talot ovat valmistuneet vuosina 1975-2004. Kortepohjan yo-kylän "laajennus", eli ensimmäiset puhtaasti kovan rahan opiskelija-asunnot Savelaan on rakennettu 2004-2005.

Lähtökohtaisesti opiskelija-asuntoja on Jyväskylässä tarjolla hyvin ja ne ovat hinta-laatu-suhteeltaan laadukkaita. En tiedä, miltä aikaa tuo Saton vuokratieto on, mutta oman seurantani perusteella Sato on nykyään melkoisen hintava tässä kaupungissa. KOAS ja JYY ovat ainoat järkevän hintatason opiskelijan asuntotuottajat tällä hetkellä - toki sitten kaksio- ja kolmiotasolla myös muut pystyvät jossain määrin järkevään hintatasoon. Itse ajattelin tässä lähinnä yksin asuvaa.

Noihin muihin liittyen; HoNSu taitaa pelata nykyään vitosdivaria tms., Säynätsalon Riento sen sijaan nousi jokunen vuosi sitten SM-sarjaan ja HoNSun silloinen joukkue fuusioitiin siihen. Nykyinen koripallojoukkue on BC Jyväskylä, joka pelaa koripallon ykkösdivisioonaa. Ja NuNu-ravintolaa ei ole olemassakaan, vaan kyseisessä tilassa toimii nykyään Club Fever, joka on melko erityyppinen ravintola.

Tilapäismajoitustarjonnassa kannattaa miettiä, haluaako maksaa keskustasta vai riittääkö edullisempi majoitus kauempaa. Kesähotelli Rentukka Kortepohjan alueella lienee edullisin, samoin mainittu hostel Laajari on edullinen. Keskustan hotellit ovat ilman tarjouksia melko hintavia. Bussiliikenne toimii noiden hostellin/kesähotellin suunnasta hyvin, mutta maksaa toki 2,50 eur/suunta.
 
JOE E. TATA! \o/
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Tulipa "opiskeltua" työnjohdollinen linja kyseisessä kaupungissa, muistaakseni. Ainakin paperit annettiin, Jyväskylässä oli hyvänä puolena lukuisat nais-opiskelijat joiden kanssa oli suht helpohko tutustua, ja kysellä neuvoja opiskelua varten. Lisäksi käväisimme silloin tällöin koulun jälkeen Topi-Katissa ja luentevasti siirryimme sieltä Raatikellariin, aamuisin siirtyminen kouluun olikin hankalampaa. Asuntoni oli Keltinmäessä mutta nukkuminen tapahtui tutustuen Jyväskylän eri-alueisiin ja kaupungin osiin. Kaikenkaikkiaan mukava kaupunki ja tekemistä meillä oli paljon, myöskin ympäristökuntien ravintolapalvelut tuli tsekkailtua ammatillisessa mielessä, kuten Hotelli Keuruunselkä. Keuruunselkää moittisin huonoista kulkuyhteyksistä aamu-yöllä. Kiittäisin vielä hyvästä varautumisesta pelastusveneiden suhteen, niillä oli mukava soudella ja nauttia Jyväskylän kauniista vesistöstä.
 
Olen paikalla, ja voin hyvin. HC Tallinna, vaihtuuko nimi vielä, jää nähtäväksi ! Ps, Hallimme on virolaisessa omistuksessa !

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
+ Vakiopaine. Ilmapiiri ja sisustus

- Jyväskylässä on aivan saatanasti enemmän ylä- kuin alamäkiä. Koko ajan yhtä kiipeämistä tässä kaupungissa liikkuminen
 
"Katsele siinä sitten vittu, kun omaa lempilastaan raiskataan lepralaisten toimesta. Pitäisi vielä jumalauta vetää tekotsempillä mukana ja kaivaa muna esiin suoranaisesta nautinnosta."
Tim Callahan kuvailee tuntemuksiaan kaakon derbystä

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Bon
- Jyväskylässä on aivan saatanasti enemmän ylä- kuin alamäkiä. Koko ajan yhtä kiipeämistä tässä kaupungissa liikkuminen
Helvetin hyvä huomio. Sama luonnonparadoksi on vituttanut koko Jyväskylässä asumisen ajan :)
 
JOE E. TATA! \o/

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Bon

- Jyväskylässä on aivan saatanasti enemmän ylä- kuin alamäkiä. Koko ajan yhtä kiipeämistä tässä kaupungissa liikkuminen
Samaa sarjaa on se, että Jyväskylässä on aina vastatuuli, etenkin pyöräillessä. Ääriesimerkkinä tapaus opiskeluvuosiltani, jossa puskimme Kauppakadulla raivokkaaseen vastatuuleen ja naureskelimme, kun kadun toisella puolella vastaantulevat ihmiset tekivät samoin.

Muutenhan Jyväskylä on mitä mainion opiskelukaupunki kaikin puolin, itsekin siellä 5,5 vuotta viihdyin.
 
Miksi surisin - Mehiläisen muistelmat

Naughty_S

Jäsen
Re: Jyväskylä - hyvä kylä?

Viestin lähetti iiron_troikka
Jyväskylässä on keskustaan ympätty kolme keskusta: Torikeskus, Väinönkeskus ja Kolmikulma. Lähes kaikki keskustan liikkeet ovat näissä tiloissa ravintoloita lukuunottamatta.
Oletko käynyt keskustassa 90-luvun alun jälkeen? ;)

Itse kun olin käsittänyt, että suurimmat kauppakeskittymät olisivat olleet Torikeskuksen lisäksi Jyväskeskus ja Forum. Ja juuri rempattu Kauppakulma toki täyttyy kohta liikkeistä.

Jos nyt lopetetaan taas pilkun hässiminen, niin itse keskusta-asiasta olen samalla linjalla kanssasi. Yleisesti aika kehuttu keskusta on mielestäni vähän typerästi suunniteltu. "Kätevyys" ei riitä mielestäni syyksi sille, että kaikki kaupat ja palvelut on pitänyt juntata muutamaan helvetin tiiviiksi pakattuun keskukseen ja pari korttelia tästä keskittymästä pois päin käveltyään huomaa astuneensa todelliselle dead zonelle, josta löytyy vain nappikauppa ja paskainen antikvariaatti.
 
"You can take plastic pussy over there"
- K-Supermarket Länsiväylän kassa hölmistyneelle luxemburgilaiskoripalloilijalle.

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lisää karjalaisia Keski-Suomeen, tervetuloa vaan. Kyllä täällä viihtyy, itselläni lähti justiinsa käyntiin yhdeksäs vuosi Jyväskylän / maalaiskunnan kirjoilla. Sitä ennen meni pari vuotta 30 km etelämpänä, Korpilahdella.

Pari alleviivattavaa pointtia on jo tullut esille: ylämäkiä on käsittämättömän paljon. Oikeastaan kaupunki on rinteessä, vähän niinkuin jos Lappeenrannan keskusta sijaitsisi Ainonkadun ja Koulukadun välissä. Vastatuuli taas uhmaa kaikkia logiikan ja fysiikan lakeja. Ja täällä sitten tuulee jostain syystä koko ajan. Ihan koko ajan.

Suurimmat erot ja mahdolliset sopeutumisongelmat ovat seurausta selvästi kotoisesta poikkeavasta kansanluonteesta. Nämä täällä ovat aavistuksen outoa, mutta kuitenkin suhteellisen leppoisaa sakkia.

Yleiskatsaus väestöstä ja kaupungista lienee helpointa laittaa ihan ranskalaisin viivoin. Muistutan kuitenkin, että vertailukohdat ovat oikeastaan Lappeenranta 90-luvun puoleen väliin asti, ja Jyväskylä siitä eteenpäin. Lisäksi yours truly on ilmeisesti kymmenisen vuotta kysyjää vanhempi, joten joiltain osin voi olla vähän heittoa huomion kiinnittävissä asioissa. Mutta tässä:

-Sarkasmintaju erittäin puutteellista. Hyvin selväkin "piilo"piruilu menee joiltakin täysin ohi. Vittuilukulttuuri muutenkin mielestäni suhteellisen kehittymätöntä, nämä tahtovat joskus ottaa huumorinkin turhan tosissaan. Jos joskus haluaa paikallisia kiusata, kannattaa heittää esimerkiksi jotain "Toi teiän murre o kyl hassun kuulost". Keskustelukumppanin otsasuoni pullottaa 100% varmuudella, ja pääset kuulemaan luentoa aiheesta "Jyväääskyläään oleeematoon murre ja sen käteeevyys kiusanteooossa". Joo, nää venyttää painottomia vokaaleita hassusti.

-Yleinen puhumattomuus. En nyt tarkoita, että oikeasti Lappeenrannan alueellakaan tuntemattomia tervehdittäisiin, mutta täällä turpa kiinni olemisesta on tehty taidetta. Kaupan kassa harvemmin puhuu muuta kuin ne pakolliset "moi - kakstoistaviiskymmentä - kiitos". Tavanomainen rupattelu tässä tilanteessa aiheuttaa usein hyvin, hyvin hämmentyneitä katseita. Kuulumisia ei juurikaan vaihdeta sattumalta tavattaessa, jos kyseessä ei ole erityisen läheinen tuttava. Naapureita ei ainakaan kaupungin puolella juuri tervehditä, mummot ovat poikkeus.

-Satama-aluetta ei käytetä kesäisinkään oleskelualueena, koska järvi on jäänyt väärälle puolelle junarataa ja Rantaväylää. Ikävää sinänsä, Jyväsjärven ranta-alueessa voisi olla potentiaalia. Laivaravintolat ovat tuntematon ajatus. Kerran kesässä on Sataman yö, joka on vähän niinkuin Linnoituksen yö, mutta ilman yritystäkään verhota viinanjuontia kulttuuritarjonnalla.

-Nuorisokulttuuri suhteellisen vilkasta. Yökerho-osastosta poikkeava musiikkitarjonta loistavaa. Lutakossa mielestäni erittäin korkeatasoinen elävän musiikin tarjonta, ja ajoittain myös keskustan baareissa helmiä.

-Ravintolapuoli mielestäni suhteellisen hyvää. Nykyään tulee todella harvoin käytyä yössä, mutta tarjonta ei kalpene Lappeenrannan baarien rinnalla. Tietty lämpö ja birramainen lokoisuus puuttuu, mutta ihan OK nämä ovat. Kävelykatu on toteutettu mielestäni loistavasti. Varsinainen keskusta, eli alakaupunki, ja yliopiston lähimaasto, eli yläkaupunki, ovat hiukan erilaista illanviettoaluetta. Yläkaupungilta löytyvät Ylä-Ruth, Sohwi, Vihreä haltiatar ja Vakiopaine, joiden asiakaskunta on hieman ns. vaihtoehtoisempaa, kun taas alakaupungilla ovat yökerhot ja laajemman asiakaskunnan suosimat pubit. Sohwi tosin taitaa nykyään olla aika lailla normaali iltaravintola, vaikka joitan teemailtoja siellä edelleenkin ymmärtääkseni on.

Jyväskylän yleisilme on itse asiassa lappeenrantalaisen silmin melko kotoisa. Ei mikään älyttömän iso keskusta, mäkistä maastoa ja vettä suht lähellä. Käsittämättömän rumaa 70-luvun betoniharmautta, mutta toisaalta myös ihan kohtuullisen nättejä vanhempiakin rakennuksia.

Ja näkeehän täällä SaiPan kolmesti kaudessa. Tosin viime kausina nämä kohtaamiset ovat olleet lähinnä tuskaa. Kyllähän sen pelillisen konttaamisen kestäisi, mutta kun nämä paikalliset jatkoaikalaiset alkavat jo siirtyä pilkkaamisesta kohti säälimistä.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Andrej
[B Ja näkeehän täällä SaiPan kolmesti kaudessa. Tosin viime kausina nämä kohtaamiset ovat olleet lähinnä tuskaa. Kyllähän sen pelillisen konttaamisen kestäisi, mutta kun nämä paikalliset jatkoaikalaiset alkavat jo siirtyä pilkkaamisesta kohti säälimistä. [/B]
Heh, tunnistin itseni tuosta. Oikeastaan tarjoan sinulle Andrej kaljat Hurrikaanissa heti kun SaiPa voittaa JYPin Hippoksella. Sen verran raskas taakkasi on kieltämättä ollut.

Mutta mihin unohdit Rhean? Siellä voi nauttia laivaravintolan autuudesta myös Jyväskylässä. Viime kesänä tuli pariin otteeseen käytyäkin.
 
- Jos Miklik tekee kaksi maalia tai enemmän tänä vuonna niin minä kiskon uudenvuoden kunniaksi kännit Zlaty Blazantin tahtiin, SergeiK totesi ennen 28.12. pelattua Miklikin avausottelua (tehot 2+0).

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Andrej
Kerran kesässä on Sataman yö, joka on vähän niinkuin Linnoituksen yö, mutta ilman yritystäkään verhota viinanjuontia kulttuuritarjonnalla.
Niin, sitä varten meillä on Yläkaupungin Yö, joka järjestettiin yliopiston ympäristössä 13. kerran viime lauantaina. Häviää kyllä ihan nolla-sata Sataman yölle, jonka nostan melkeinpä Jyväskylän parhaimmaksi tapahtumaksi. Aika paljon sanottu kaupungista, jossa sentään järjestetään - ainakin vielä kerran - Pohjoismaiden suurin vuotuinen yleisötapahtuma, jota myös Neste Rally Finlandiksi haukutaan.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Suomi-Salama
Oikeastaan tarjoan sinulle Andrej kaljat Hurrikaanissa heti kun SaiPa voittaa JYPin Hippoksella. Sen verran raskas taakkasi on kieltämättä ollut.
Tämä sovittu. Ota syksyllä ekaan peliin sitten lompakko mukaan.

Mutta mihin unohdit Rhean?
Niin sekö on se n. viisimetrinen lotja siinä Ceausescu Beachilla? Ei se ole laivaravintola, se on kelluva kaljatiski. Maksimissaan.

Tosin en ole totta puhuakseni kyseistä olutoptimistijollaa testannut, joten voi toki olla että paatti on kannelta tuopponen kourassa katsottuna mukavamman näköinen kuin Rantaväylältä unenpöpperössä ohi ajaessa.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Viestin lähetti Andrej
-Nuorisokulttuuri suhteellisen vilkasta. Yökerho-osastosta poikkeava musiikkitarjonta loistavaa. Lutakossa mielestäni erittäin korkeatasoinen elävän musiikin tarjonta, ja ajoittain myös keskustan baareissa helmiä.
Khyl, näin toisin päin ajateltuna, kun tähän itärajan elämään, including Lappeenranta, on tullut koetettua sopeutua jo muutaman vuoden, ainut oikeastaan mikä Lappeenrannasta puuttuu vrt. Jyväskylä on juurikin tällainen Lutakon tapainen paikka. Muutoin tuskin muutto Lappeenrannasta Jyväskylään tuskin lienee mikään ylivoimainen vaikeus, kuitenkin suhteellisen samantyylisiä pienehköjä kaupunkeja. Sopeutumista helpottanee myös se tosiasia että monet opiskelijat ovat juurikin ulkopaikkakunnilta muuttavia, joten ihan samaan tuntemattomuuteen tulevia on muitakin.
 

XeNedra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Jyväskylä - hyvä kylä?

Ihan hyvin esittelit kaupungin urheilu tarjonnan, mutta mihin unohtui Jaguars. Jyväskylässähän näkee jenkkifutiksen SM-liiga ihan livenä. Pelaavat kotiottelunsa harjun kentällä.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Pee
Niin, sitä varten meillä on Yläkaupungin Yö, joka järjestettiin yliopiston ympäristössä 13. kerran viime lauantaina.
Tämä muuten jäi tosiaan mainitsematta. Yläkaupungin yö on todella upea kaupunkifestivaali, jonka tarjonta on loistavaa.

Kävin muuten paikalla silloin kun sitä Peen tarjoamaan lukeman perusteella järjestettiin 5. ja 6. kerran, ja olin tyytyväinen. Miekkailunäytöksiä, Jelmun teltta, vanhoja mainosfilmejä, aika lailla mitä vaan kuvitella saattaa. -97 seuruettani haastateltiin jopa paikallistelevisioon, tosin lähetetykseen kelpasi vain se alunperinkin arvattava. Eli siis se humalaisin porukasta, joka väitti ettei tätä ainakaan näytetä. Oma kommenttini ei kelvannut. ("No moi siis, siis oottekste siis täällä ollu niinku ennen?" "Ei." Silloin nuorempana sitä vielä hallitsi tuon tilannehuumorin.)
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Andrej
Niin sekö on se n. viisimetrinen lotja siinä Ceausescu Beachilla? Ei se ole laivaravintola, se on kelluva kaljatiski. Maksimissaan.

Tosin en ole totta puhuakseni kyseistä olutoptimistijollaa testannut, joten voi toki olla että paatti on kannelta tuopponen kourassa katsottuna mukavamman näköinen kuin Rantaväylältä unenpöpperössä ohi ajaessa.
Sehän se. Ihan kelpo ravintolalaiva, mutta aika köyhä kopio verrattuna vaikka Armaadaan.
 
JOE E. TATA! \o/

kissankarva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Käytiin torstaina äijän kanssa Jyväskylässä. Ei ollut mitään tekemistä niin ajeltiin sitten sinne. (Vielä vähän lisää tylsyyttä niin löydämme itsemme varmaan Porista tai Raumalta...)

Olen Lappeenrannasta kotoisin ja Jyväskylä oli aika saman oloinen paikka, koko keskusta yhden kadun varrella ja järvi siellä reunalla. Tosin satama oli surkea yritelmä verrattuna Lappeenrannan vastaavaan. Original-tamperelainen seuralaiseni oli sitä mieltä että "lähetään menee ei täällä mitään oo".
Luulisin ettei kulttuurishokki ole kovinkaan suuri jos muuttaa Lappeenrannasta Jyväskylään.
 
Jonninjoutava pelleileminen on inhimillisempää kuin pää punaisena sinnittely.
-Markus Kajo-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy