JYPin mediaketju

  • 1 798 957
  • 7 862

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
"– Nyt toiminta on jo hyvinkin erilaista, kun tietyt arjen periaatteet toimivat luonnostaan. Ja pelaajat johtavat asioita huomattavasti enemmän kuin viime vuonna – niin pelillisiä, harjoituksellisia kuin off ice -asioitakin. Itseluottamus, koheesio ja ryhmädynamiikka ovat paremmalla tasolla."

Tämähän se tärkein asia joka meinaa itsellä koko ajan unohtua. Kukaan ei tee paskasta timanttia vajaassa puolessatoista vuodessa. Varsinkin jos siellä on Seppäset sun muut päsmäröimässä. Uskon että Rautakorpi kyllä tietää että miten menestyvä joukkue luodaan, mutta jos kaikki pitää aloittaa siitä edellisen paskan systeemin purkamisesta lähtien, niin aikaahan se vie. Helposti tässä vaan sokeutuu, kun tappioita on tullut vuositolkulla.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45

Oli hyvää settiä. Kapteenistolla rento, mutta fokusoitunut fiilis. Rooba vaikuttaa ihan mahtavalta tyypiltä ja on ehdottomasti johtaja-ainesta. Puustinen kuvailee itseään lumiauraksi, joka poistaa esteitä nuoremmilta pelaajilta. Erosesta ei oikein vielä saanut kiinni, mutta tuo sitä kokemusta.

Treenattu on niin kovaa, että kaikki odottivat normiarkeen palaamista. Harjoittelussa haettua laatua määrän lisäksi.

Harkkapelien tuloksille ei annettu arvoa, mutta oppia haluttiin ammentaa. Puustinen nosti kauden yllättäjäksi Pertun ja Siikasen, Eronen diggasi Christofferin asenteesta peleissä.

Kauden tavoitteet Rooba summasi siihen, että voitetaan enemmän kuin hävitään. Pelitavallisesti olivat sitä mieltä, että JYP pelaa aiempaa aktiivisempaa kiekkoa.

Joukkue on käynyt tekemässä yhden hupireissunkin. Ilman mitään kiekkojuttuja, pelkkää rentoa yhdessäoloa. Tuota joukkueaspektia ja yhteen kasvamista korostettiin.

Koppipersoonista Rooba nosti esiin positiivisuuden ilmentymät Ossi Louhivaaran ja Sählä Salosen.

Tuli kuunneltua myös Niemisen haastattelu kuukauden takaa. Kertoi että tähän kauteen huomattavasti helpompi tulla. Viime kautta olivat puineet juurta jaksain ja mielestään tunnistaneet kehityskohteet ja kai se tuo ”ihmisten kohtaaminen ja turvallisuus” on se keskipiste tähän kauteen.

Alkais jo!
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilkka Kulmalan kolumni. Kemell on tässä jutussa allegoria, vertauskuva.


Teemu Erosen haastattelu.

 

JTM

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilkka Kulmalan kolumni. Kemell on tässä jutussa allegoria, vertauskuva.


Teemu Erosen haastattelu.

Näistä ois aina kiva jos laittaisi vähän kopiota, että mitä pitää sisällään, kun ilman tunnuksia ei hirveästi irti saa :)
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä samaa mieltä. Kärkiseurat voittaa harkkakaudesta lähtien matsinsa, mutta meillä mennään prosessin taakse ja tyydytään siihen, että vasta joulun jälkeen tarvitsee voittaa pelejä. Toivottavasti näin ei enää tulevalla kaudella ole, vaan tulosta odotetaan heti.
Ehkä kuitenkin vedät nyt vähän mutkia suoriksi tässä. Prosessin taakse on voitu vähän mennä, koska on ollut pakko mennä, että saadaan joukkueelle työrauha, eikä tulkita joukkueen olevan paniikissa. Ei varmasti ole "tyydytty siihen, että vasta joulun jälkeen tarvitsee voittaa pelejä", vaan tarkoitus on ollut voittaa alusta alkaen, mutta ei ole päästy tavoitteeseen.

Vaikka kuntohuippua ajoitetaan kauden jälkimmäiselle puoliskolle, niin se ei tietenkään tarkoita, että koko syksyn ajan otetaan tyytyväisenä turpaan.

Tappara on ollut aika usein esimerkki siitä, että syksyn voi aloittaa huonosti, mutta nousu kohti kärkeä alkaa melko pian. Tappara on ollut useina kausina 10 kierroksen jälkeen sijoilla 8-15, mutta joulun paikkeilla on jo noussut lähelle kärkeä. Ei liene ihan sattumaa, että nykyinen Rautakorven joukkue omaa samoja piirteitä Tapparan kanssa tämän suhteen. Viime kaudella tämä heikko vaihe ei vain missään vaiheessa kunnolla kääntynyt, vaikka Veinin myötä pieni piristymisen vaihe loppusyksystä nähtiinkin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
"Nyt on jotain tapahduttava. Enää ei jankkaus prosessista kelpaa verhoksi. Jos JYP nuokkuu 20 kierroksen jälkeen sijoilla 12–15, malja täyttyy. Vaikka keinot ovat kalliita, niitä todennäköisesti käytetään."

Tämä vähän offina, mutta vuosien saatossa monet haastattelut ovat luoneet minulle tiettyä kuvaa.

Prosessi luo sen oman kuplan JYPinkin ympärille ja noin poistetaan yhdestä näkökulmasta "kaikkihetimullenyt" -panikointi. Tämä pintaraapaisuna.

Sitten on imo tärkeää myydä prosessi uskottavasti itselle, sponsseille ja myös ulospäin. Tällöin on pohdittu Harvian löylyissä että mitä halutaan aikajanalla x organisaatiossa ja mitä ovat toimintamallit y.

Sitten keskiöön pääseekin jo organisaatio/valmennus ja rosteri on topikki. Aivan kuten on pelillinen identiteetti/kehitys, arvojen luominen ja lopulta tulostavoitteiden kehitys.

Voi olla allekirjoittaneen kaltaiselta epäonnistuneelta kiekkoilija-abortilta helpolta kuulostavia raapaisuja, mutta minusta JYP kipuilee helvetisti sen kanssa ettei se oikein tiedä mitä aidosti halutaan ja mitkä ovat ne aidot keinot luoda kestävää kehitystä. Ei oikein pala palalta edes synny kiimaa vaikka joku asia x osoittaisi että 6/5 oivallus.

Ja sitten jos ei tämän kokoisessa ladossa olla pääasiassa samalla sivulla ja kovalla asenteella kollektiivina, jäädään välitilan eri variaatioihin.

Lopuksi posin kautta: JYP ottaa runkkarin alkuun pari tiukkaa voittoa, itseluottamus kohenee ja Rautakorpi korostaa vaatimustasoa koko organisaatioon. Kaikki nyökkäävät hyväksyvästi.

Hyvä tästä koko setistä vielä tulee. Pakko uskoa kunnes ei enää faktojen myötä ole teoreettista mahdollisuutta uskoa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No joo, tarkoituksella hieman kärjistin. Mutta heitänpä silti palloa hieman takaisin ja väitän ettei JYPin nyt myöskään tuon Tapparan tyylin/prosessin taakse ole hyvä mennä kun peilataan omaan tekemiseen, vaikka nyt Rautakorven kautta jonkinlainen linkki näiden seurojen välillä onkin. Toisin sanoen JYPin kannattaisi nyt unohtaa ajatusmaailma ajoittaa kuntohuippunsa "kevään tärkeisiin välieräpeleihin", ja tämän 3-4 vuoden loputtoman turpaanottamisen sijaan alkaa voittaa niitä pelejä jo _nyt_, vaikka se olisi sieltä kevään kuntohuipuista pois. Joku tietenkin voi olla tästä erimieltä, eikä tietenkään yhtä ainoaa oikeaa vastausta tähän ole.
Eihän tässä kukaan ole Tapparan prosessien taakse menemässäkään. Kunhan heitin esimerkkinä, että hitaasti käyntiin lähtevä syksy tuntuu johtavan mestaruuksiin, mutta käyntiin lähtöä ei silloinkaan saa odotella kovin pitkään.

Itse en haluaisi, että JYP menee takaisin minardi-ajatteluun, eli siihen, että ei ole oikeastaan tarkoituksenakaan pärjätä keväällä kovin pitkälle, vaan yritetään voittaa pelejä "edes joskus", jolloin voidaan ajoittaa kuntohuippua syksylle ja taantua kauden loppupuolella. Haluan JYPin palaavan aidosti menestyväksi seuraksi, enkä tavoitella väkisin jotain pikavoittoja syksyn peleistä. Tottakai toivon joukkueen menestyvän syksystä lähtien, mutta ei kauden lopputuloksen kustannuksella.

En ole koskaan kannattanut yhtäkään seuraa tai urheilijaa sillä ajatuksella, että "kunhan nyt edes vähän jotain voitettaisiin", vaan omat ajatukset ja "tavoitteet" ovat aina mestaruudessa tai kaiken voittamisessa, vaikka se olisi kuinka epärealistista tahansa. Tämä juontaa juurensa omaan urheilutaustaan ja kilpailullisuuteen. Jos ei pyri menestymään, niin harvemmin sitä menestystä väkisin saavutetaan.

Olen tyytyväinen, että JYP ajattelee samoin. Seppäsen johdolla. Ilman tätä ajattelutapaa JYP ei olisi tähän päivään saakka koskaan voittanut yhtäkään mestaruutta.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi olla allekirjoittaneen kaltaiselta epäonnistuneelta kiekkoilija-abortilta helpolta kuulostavia raapaisuja, mutta minusta JYP kipuilee helvetisti sen kanssa ettei se oikein tiedä mitä aidosti halutaan ja mitkä ovat ne aidot keinot luoda kestävää kehitystä.
Itse en ole yritysmaailmassa töissä, mutta ilmeisesti tärkeintä kuitenkin on, että joka vuosi lanseerataan seuranjohdon toimesta joku höntsä sarasvuomainen elämänviisaus ja sitten vakuutellaan medialle ja ilmeisesti myös kopissa pelaajille, että tätä me ollaan ja tätä me halutaan. Ahvenjärven vuonna se oli "me olemme JYP", viime kaudella se taisi olla "me olemme prosessi", vaikkei sitä missään lanseerattu brändin tasolle ja tällä kaudella se on "ihmisten kohtaaminen ja turvallisuus". Taas on käynyt joku urheilupsykologimarkkinamies myymässä ajatuksiaan. Toivottavasti tuo "ihmisten kohtaaminen ja turvallisuus" tarkoittaa sitä, että kun kohdataan vastustaja omalla maalilla, niin kohdataan kunnolla ja samalla pidetään Veinin olo turvallisena.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä johtuen näkisin, että JYPin kannattaisi nyt panostaa ja opetella heti kauden alusta asti voittamaan, vaikka se olisikin tämän kauden kevään kuntohuipusta pois. Siitä on sitten huomattavasti helpompi muuntaa taktiikka seuraavalle kaudelle takaisin kohti "Tapparan-mallia", kun ns taktinen alavireinen syyskausi ei enää tapa koko itseluottamusta.
Vaikka en täysin samoilla linjoilla olekaan, niin joka tapauksessa tämän suhteen on periaatteessa jo myöhäistä. Iso osa kuntohuipun ajoittamiseen liittyvästä työstä on jo tehty. Toki iso merkitys on silläkin, miten paljon alkukauden aikana harjoitellaan ja mitä harjoitellaan, mutta tässä kohtaa ei ole enää järkevää muuttaa suunnitelmia.

Tietysti en minäkään tarkkaan tiedä, että millainen suunnitelma tässä valmennuksen puolelta on luotu, mutta uskoakseni kuntohuippua ajoitetaan kevääseen, ja se tarkoittaa, että alkukausi saattaa olla tahmeampaa menoa.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tietysti en minäkään tarkkaan tiedä, että millainen suunnitelma tässä valmennuksen puolelta on luotu, mutta uskoakseni kuntohuippua ajoitetaan kevääseen, ja se tarkoittaa, että alkukausi saattaa olla tahmeampaa menoa.
Eiköhän suunnitelma ole se että jokaista peliä lähdetään voittamaan.

Mitä itse olen Rautakorven puheista ymmärtänyt niin tarkoitus on treenata laadukkaasti ja korostaa pelaajien omaa vastuuta hoitaa hommansa ammattimaisesti ilman että valmentajan tarvitsee siitä erikseen muistutella (itseohjautuvuus). Ne jotka tämän opin itselleen omaksuvat niin heistä kasvaa niitä ammattilaisia joita menestyvät joukkueet tarvitsevat. Oikeastaan on niin että se on ainoa mitä voidaan tehdä. Pelit ilmentää vain tehdyn työn tulosta. Joukkue ei välttämättä menesty siitä huolimatta (riippuen joukkueen materiaalista/potentiaalista) ainakaan heti mutta ainakin yksilötasolla kasvatetaan ammattilaisia. Jos organisaatio jaksaa vetää tälläistä linjaa vuodesta toiseen niin jossain vaiheessa se varmasti palkitaan. Minulla on ainakin 100% luotto siihen että Rautakorpi tietää mistä puhuu ja toivon että JYP näkee tuloksen taakse sekä luottaa Rautakorven näkemyksiin sopimuksen loppuun asti. Koska menestys voi tulla myös jälkijunassa näitä oppeja noudattamalla.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eiköhän suunnitelma ole se että jokaista peliä lähdetään voittamaan.
No tottakai, mutta tämä ei muuta tekstiä mitä tuossa lainasit. Jokaista peliä lähdetään aina voittamaan, mutta kautta varten tehdään aina kokonaissuunnitelma, joka vaikuttaa joukkueen iskukykyyn kauden eri vaiheissa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tietääkö joku mihin aikaan radio keskisuomalainen aloittaa kiekkostudion?
 

pynski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuomas Heikkilä, KSML 13.9.2023

"Päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei halunnut takertua Petmanin ulosajoon, mutta ihmetteli toisen erän tilannetta, jossa TPS-puolustaja Sisu-Petteri Lehtonen osui jalallaan Severi Lahtista polveen.

– Petmanin tilanteeseen en ota kantaa, mutta se Lahtiseen kohdistunut taklaus oli outo, kun ei tullut jäähyä. Se oli selkeä polvitaklaus, aika puusilmä on, jos ei sitä videoltakaan näe. Oli aika lähellä, että Lahtinen olisi ollut tuon takia puoli kautta sivussa, Rautakorpi jyrisi.

Entistä erikoisemman tilanteesta tekee se, että päätuomarit Antti Boman ja Toni Hyvärinen eivät tutkineet tätä videolta. Lehtosen temppu ei varmastikaan ollut tahallinen, mutta polvitaklaus se oli yhtä kaikki."


Tässähän vääristellään Rautakorven sanomisia. Rautakorpi viittasi tuolla puusilmä-kommentilla Petmanin tilanteeseen tarkoittaen sitä, että jos asia on videolta tarkastettu, niin on aika turhaa asiasta purnata ja toi esille, että jos tuomio olisi väärä vielä videotarkastuksenkin jälkeen, niin aika puusilmä pitäisi tuomarin olla. Puusilmyys ei liittynyt Lahtisen tilanteeseen, vaikkakin Rautakorpi isoa rangaistusta Lehtoselle tilanteesta olisi pedannutkin.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuomas Heikkilä, KSML 13.9.2023

Tässähän vääristellään Rautakorven sanomisia. Rautakorpi viittasi tuolla puusilmä-kommentilla Petmanin tilanteeseen tarkoittaen sitä, että jos asia on videolta tarkastettu, niin on aika turhaa asiasta purnata ja toi esille, että jos tuomio olisi väärä vielä videotarkastuksenkin jälkeen, niin aika puusilmä pitäisi tuomarin olla. Puusilmyys ei liittynyt Lahtisen tilanteeseen, vaikkakin Rautakorpi isoa rangaistusta Lehtoselle tilanteesta olisi pedannutkin.
Näinhän se on. Tuomas Heikkilä vääristeli tätä jo radiolähetyksessä eilen. Luokattoman huono toimittaja!
Rautakorvelta sen sijaan aika tyylikkäästi verhottu kritiikki.
Lisätään vielä: tilannehuone ei tarkastuksessaan nähnyt Petmanin taklauksen antavan aihetta kurinpitokäsittelylle.
 
Viimeksi muokattu:

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuomas Heikkilä, KSML 13.9.2023

"Päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei halunnut takertua Petmanin ulosajoon, mutta ihmetteli toisen erän tilannetta, jossa TPS-puolustaja Sisu-Petteri Lehtonen osui jalallaan Severi Lahtista polveen.

– Petmanin tilanteeseen en ota kantaa, mutta se Lahtiseen kohdistunut taklaus oli outo, kun ei tullut jäähyä. Se oli selkeä polvitaklaus, aika puusilmä on, jos ei sitä videoltakaan näe. Oli aika lähellä, että Lahtinen olisi ollut tuon takia puoli kautta sivussa, Rautakorpi jyrisi.

Entistä erikoisemman tilanteesta tekee se, että päätuomarit Antti Boman ja Toni Hyvärinen eivät tutkineet tätä videolta. Lehtosen temppu ei varmastikaan ollut tahallinen, mutta polvitaklaus se oli yhtä kaikki."


Tässähän vääristellään Rautakorven sanomisia. Rautakorpi viittasi tuolla puusilmä-kommentilla Petmanin tilanteeseen tarkoittaen sitä, että jos asia on videolta tarkastettu, niin on aika turhaa asiasta purnata ja toi esille, että jos tuomio olisi väärä vielä videotarkastuksenkin jälkeen, niin aika puusilmä pitäisi tuomarin olla. Puusilmyys ei liittynyt Lahtisen tilanteeseen, vaikkakin Rautakorpi isoa rangaistusta Lehtoselle tilanteesta olisi pedannutkin.
Minulla ei ole koskaan suuria odotuksia, kun kyse on Tuomas Heikkilästä.

Asiasta on uutisoitu tänään myös MTV:llä. Ei tietysti vie pois itse tekoa ja siitä aiheutuvaa riskiä pelaajalle ja seuralle, mutta on aina suoraselkäistä, kun pystyy myöntäntämään, että virhe tapahtui.

 

B-Piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitäisi varmaan olla tyytyväinen, että pelit edes radiosta selostetaan, mutta ei kyllä pitäisi päästää tunnelmantappaja Heikkilää lähellekään Jypin otteluita. Ollut aina erittäin ynseä suhtautuminen oman kylän joukkuetta kohtaan. Mutta ainahan voi laittaa radiosta äänet pois ja kuunnella tekstiteeveetä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös