Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

JYPin fanituotemyynti

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana JYP#44, 01.01.2011 klo 15.02.

 1. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin jos paidat on jostain tilattu jokatapauksessa niin miksei vaikka 20 kpl erä samalla nettiin/halliin myyntiin eikä hirveää riskiä jää jos ei menekään kaupaksi, tärkeintähän melkein juuri olisikin saada pieniä erikoiseriä joistakin tuotteista, aika pitkällehän loppupeleissä tietyt fanit vain tavaraa ostaa tai ostaisi jos ne muuttuisi jotenkin. Eikä esim. nyt pudotuspeleissä tarvitsisi mitään "playoff 2016" rumia lippiksiä alkaa väsätä jotka varmasti jää hyllylle, jonkinlainen erä vaikka tyylikkäitä huppareita joita voisi käyttää muuloinkin. Toki voihan se olla että näistä esim. tuo paita joka pelaajien päällä on ollut että kyse on jostan pelaajien omista tekeleistä, onhan noita fanien kaulahuiveja ja muuta alkanut näkyä ja varmaan näkyy enemmän jos seura ei noita tarjoa.

  Tuo jypinkylä t-paita pisti silmään, on varmaan Tynin itsensä suunittelema, tehnyt paintilla parissa minuutissa. Varmaan tyylikin ollut että tilataan iso erä mustia t-paitoja ja painetaan itse valkoisella fontilla teksti siihen, ainakin sen kuvan tuosta tekeleestä saa. Varmaan selkäpuolella ei ole mitään. Tuosta sitten pyydetään 25 euroa. Toivottavasti on halvalla saatu paidat kun siltä se ainakin haisee ja melken kaikissa tavarassa, mutta hinta on jotain muuta.

  Enemmän varmaan noita fanejakin kannattaisi tuotteiden suunittelussa käyttää hyväksi, tuolla näkee välillä todella hienosti tehtyjä paitoja tai kaulauiveja. mitä ihmiset itse tehnyt ja tilannut muualta. Joskus voisi pistää kyselyjä minkälaista tuotetta fanit on vailla ja välillä voisi suunittelukisoja olla, voittajalle vaikka lahjakortti fanimyymälään. Lisäksi tuotetta voisi sitten painaa tietty erä lähelle omakustannehintaa jakoon. Tärkeintä tässäkin olisi luoda tietty yhteistyö ja yhteilöllisyys.Ainakin tuossa pitäisi päästä että tehdään näitä halvannäisiä ja pikaisesti tehtyjä tuotteita ja mentäisiin lähemmäksi ammatillsesti tehtyihin tuotteisiin.

  Tässäkin jos nyt olisi vaikka ennen pudotuspelejä pistetty kisa käyntiin jossa pitäisi tehdä "playoff 2016" paita, olisi painettu sitten voittajan paitaa tietty erä, myyty näitä sitten vaikka 10 eurolla ta muutama euro päälle lähemmäksi omakustannehintaan ja isommalla volyymilla, myyty isompi erä sen sijaan että painetaan joku halvannäköinen jypinkylä paita jota myydään varmaan se 10 kpl ja sen jälkeen loput paidat on alekorissa seuraavat vuodet.
   
 2. Tähtipakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Forza Kimi!
  Pari viikkoa takaperin YLE tehnyt jutun Tapparan fanituotemyynnistä, joka kuulemma on puolen miljoonan euron bisnestä:

  Menestys vauhdittaa myyntiä – Fanituotteet ovat Tapparalle puolen miljoonan bisnes | Yle Uutiset | yle.fi

  Nopeasti kun Tapparan verkkokauppaa vilkaisee, niin huomaa hyvin miten valikoimaa on ja vaatteet ovat myös (ainakin omaa) silmää miellyttäviä. JYP voisi ruveta myös skarppaamaan tällä osastolla, kun tällä hetkellä tuota fanikauppaa hoidetaan vähän vasemmalla kädellä. Vaatteet ovat ainakin kaikki ihan kamalan näköisiä ja kun valikoimaakin on vähän, niin hankala mitään ostaa. Itselläni olisi ainakin haluja esimerkiksi JYP-hupparille, mutta ei noille nykyisin valikoimissa oleville rääsyille tulisi ikinä käyttöä.

  Hinnalla toki tulee olemaan myös oma osansa, oli tavarat minkä näköisiä tahansa. Nyt JYPillä huppari 69€, Tapparalla 39€. Ero on aika merkittävä, vaikken mahdollisista laatueroista tiedäkään.
   
 3. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jonkinlaista kehitystä on kyllä tapahtunut, mutta kovin hitaasti ja myös vähän vaihtelevasti eli osa uutuuksista on ihan ok ja osa taas vanhaa tuttua linjaa. Kirkas näkemys fanituotteiden kehittämissuunnasta vaikuttaisi puuttuvan jolloin kokonaisuus muistuttaa kirpparipöytää.

  Tappara-esimerkkiin liittyen olen itsekin monesti ihmetellyt miksei yksinkertaisesti matkita joukkueita jotka hoitavat ko. osa-alueen hyvin. Turha keksiä pyörää uudelleen. Koko homman voisi kesän aikana räjäyttää atomeiksi ja lanseerata uuden ehomman fanituotevalikoiman syksyllä kauden alkaessa.
   
 4. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Onko? Tämä väittämä perustuu mihin? Onhan Tampere isompi kaupunki kuin Jyväskylä, mutta se on myös jakautunut tehokkaasti kahtia Tapparan ja Ilveksen faneihin.

  Toki Tapparalla on silti jossain määrin laajempi fanipohja, mutta en puhuisi kovinkaan suuresta erosta. JYP on ollut myöskin liigassa jo todella pitkään ja sillä on paljon historiaa. Lisäksi koko keski-suomi on enemmän tai vähemmän JYPin puolella, joten faneja löytyy aika laajaltakin alueelta. Se on sitten jo toinen juttu, että minkä tason omistautumisesta puhutaan ja millaisia eroja sillä saralla on.
   
 6. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Oikeasti se ero taitaa olla aika suuri. Tappara Fan Clubilla on ainakin ollut ala-jaostoja Kotkassa ja muistaakseni Lohjalla. Aika laajalla alalta löytyy siis Tapparan kannattajia. Joskus markka-aikana pelkästään Tapparan Fan Clubilla oli miljoonan markan liikevaihto.
   
 7. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Tappara fan clubia en tähän toisi, sillä koko toiminta-ajatus sillä niin erilaista oikeastaan kaikkiin muihin FC'hin nähden.
   
 8. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Otin sen siksi esiin että se antaa vähän pohjaa sille kuinka paljon Tapparalla on oikeastaan kannattajia.
   
 9. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  JYPin historia ei valitettavasti ole mitään verrattuna Tapparan vastaavaan. JYP on ollut pieni ja sympaattinen seura suurimman osan liigahistoriastaan, vertaa sitä Tapparan vastaavaan, joka on vielä huomattavasti pidempi. Menestys luo kummasti faneja myös oman reviirin ulkopuolelle, kuten myös selvä brändi (IFK). Väitttäisin, että Keski-Suomessakin on Jämsän ja Keuruun akselilla Tappara -faneja, etenkin Jämsä tuntuu olevan kovasti Pirkanmaahan suuntautunut ja tuoltahan ajallisesti on melko sama lähteekö Tampereelle vai Jyväskylään. Pirkanmaa noin muutenkin on lähes tuplasti isompi asukasmäärältään kuin Keski-Suomi.
   
 10. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Pitää paikkansa. Tappara on Jämsän seudulla selvästi JYPin ohella suosituin.
   
 11. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tottakai Pirkanmaa on asukasluvultaan selvästi Keski-Suomea edellä, mutta edelleenkin siellä ollaan voimakkaasti jakauduttu kahden seuran välille. Ilveksen historia kun ei kalpene Tapparan vastaavan rinnalla yhtään.

  Kuten todettua, niin Tapparan fanipohja on kyllä JYPiä edellä, mutta mielestäni liioittelet nyt sitä eroa. Älä aliarvioi sitä vaikutusta, minkä JYP on ehtinyt liigataipaleellaan tekemään koko Suomen alueelle.

  Lisäksi mitä fanituotemyyntiin tulee, niin ympäri Suomea jakaantuneet kannattajat eivät liene se kaikkein merkityksellisin kohderyhmä. Kun puhutaan paikallisesta fanipohjasta, niin ero näiden kahden välillä kapenee.
   
 12. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Mutuna heittäisin että juuri nuo kauempana asuvat ostavat enemmän fanituotteita, varsinkin silloin kun hallille pääsevät niin täytyy ostaa jotain fanituotteitakin. Mitään faktaa ei ole heittää, joten luonnollisesti saatan olla väärässäkin.
   
 13. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olen ollut etäfani nyt viitisen vuotta, siihen asti siis asunut aina Keski-Suomessa. Omalla kohdallani olen huomannut, että kiinnostus fanituotteisiin on ehkä hieman laskenut, vaikkakin JYPin otteita seuraan edelleen vähintään yhtä paljon kuin ennenkin ja faniudesta on jollain tapaa tullut tärkeämpää, kun asuu hieman etäämmällä. Toki ihan varmasti on niitäkin, joita fanituotteet kiinnostavat enemmän, kun asuvat etäämmällä, mutta kaikkien kohdalla näin ei ole.
   
 14. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Toki Ilves syö omansa kuormasta, mutta Ilveksen viime aikojen menestys (80-luvulta eteenpäin) on aika murheellista verrattuna Tapparan vastaavaan. Tuo vaikuttaa aika paljon nuorempiin faneihin ja kaikilla ei ole mitään ehdotonta tunnesidettä jompaan kumpaan seuraan jolloin on helppo hypätä sen paremmin menestyvän leiriin.
   
 15. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Onhan tuo varmaan totta, mutta jos JYP myi 10v sitten 20 000 eurolla fanitavaraa vuodessa on tuossa kasvuvaraa huimasti kuitenkin. Toki jonkin verran kasvanut myynti varmasti, mutta vaikka olisi faneja puolet vähemmän niin kyllä joku 200 00-300 000€ vuosi pitäisi realistia olla, nyt varmaan joku 50 000~100 000, joku toki voi tarkentaa jos uudempaa infoa on kun avausviesti tässä ketjussa. Isoin tekijä tässä taitaa olla ettei näin tarkan markan aikaan haluta riskejä ottaa ja ammattilaistaa tuota fanimyyntiä, mutta jos sitä ei kohta tehdä taitaa nykyinenkin pieni rahavirta katketa.
   
 16. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Alkukaudesta hehkutettiin uudistettua fanshopia, ja jo silloin uudet tuotteet olivat ainakin itselleni iso pettymys. Nyt sitten pleijareiden aikaan "jypinkylä" t-paita, josta tuli mieleen just joku kahden dollarin paita ebaysta. Muutenkin t-paidat on oikeastaan kaikki sellaisia, ettei niitä yksinkertaisesti tee mieli pukea päälle - etenkää vapaa-aikana. Simppeliä ja tyylikästä paitaa olisi kiva pitää päällä milloin vaan, mutta kun sellaisia ei vaan ole. Onneksi onnistuin edes sellaisen simppelin Perrinin t-paidan numerolla hommaamaan. Oikeastaan ainut plussa uusista tuotteista lähtee tuosta snapback-lippiksestä, noita käyttää etenkin nuoret hieman enemmän kuin ysärityylin heinähattu-lätsää. En tosin ole livenä nähnyt miltä tuo näyttää. Toivottavasti uusi toimari tajuaisi vähän myös fanituotteiden myynnin päälle.
   
 17. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Lainaus:
  Perrin paidan hommasin minäkin, kun Citymarketista sellainen löyty oliko kympillä. Tarjous johtui ilmeisesti siitä että Perrin lähti Turkuun ja Cittari halusi myydä paidat pois. Mielestäni kanssa hyvin tyylikäs paita kyseessä. Miksi noita ei ole tehty muiden kuin Perrinin nimellä? Ainakaan ei ole omaan silmiini osunut. Lapsuuden pukeuduin lähes pelkästään futispaitoihin. Sählyä ja futista pelatessa oli aina jonkun futaajan pelipaita päällä, vaikken erityisesti jalkapallon suurin fani ole koskaan ollut. Muistan jo silloin mananneeni että miksei JYP voisi tehdä t-paitaa JYPin logolla ja pelaajan nimellä. Happeella muistaakseni oli myynnissä kaudella 2004-05 tälläisiä "köyhän miehen pelipaitoja". Helvetin hyviä pelailu-paitoja, etenkin kun monet ostavat sen fanipaidan sen mukaan että voi heittää toppatakin päälle talvella, eli sählyä pelatessa on monta kokoa liian iso.

  Tapparan fanikuntaan täytyy ottaa vielä kantaa, että onhan Tappara todella suosittu seura myös Tampereen ulkopuolella. Takavuosinahan lähes koko Seinäjoki/Etelä-Pohjanmaa tuntui olevan sinioranssia. Tosin omien havaintojeni perusteella JYP on nostanut päätään Pohjanmaalla melkoisesti ensimmäisen mestaruuden jälkeen. Sportin liiganousun vaikutuksista en osaa oikein sanoa. Mutta uskaltaisin melkein heittää että Seinäjoella Tappara on Sportiakin suositumpi joukkue.

  Komppaan Rotislavia, miksei voitaisi vain kopioida tylysti muilta joukkueilta mallia fanituotteiden ulkonäköön ja fanituotteiden valikoiman laajuuteen. Tosin täytyy myöntää silti että eteenpäin on menty valovuosi siitä kun tämän ketjun avasin. Jos lukee kirjoittamani aloitusviestin, niin onhan tämä fanituotemyynti ollut vielä JYPin huippuvuosien aikanaankin suorastaan säälittävällä tasolla. Fanituotejutut ovat se juttu, mihin odotan paljon uusia tuulia toimarin vaihdon myötä.
   
 18. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Noita oli myynnissä abaut yhden kauden ajan ja oli mielestäni surkeiden fanituotteiden ehdoton helmi. Muistaakseni noita ei vaan ollut myynnissä kuin hallin fanishopissa, joten moni ei noista edes tiennyt. Edessä iso logo, takana nimi ja numero. Yksinkertaista ja toimivaa, mutta JYP ei ilmeisesti nähnyt noissa tulevaisuutta?
   
 19. pinball Map Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Seinäjoella on vain ja ainoastaan yksi suosikki ja se on Tappara. Sport ei ole saanut ainakaan vielä uusia faneja. Ehkä saa tulevaisuudessa.
  Miksi Seinäjoki on sinioranssi? Omat kasvatit Kuusela, Kontiola lisää todella paljon Tapparan imagoa Seinäjoella.
   
 20. Kapo 00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos sellaista kaipaat niin tuolta: Socckey - CHL Shop powered by Warrior ( CHL:n fanikaupasta) niitä löytyy, kaikkia kokoja ja nimi ja numero on vapaavalintaisia.
  Itse ostin syksyllä ja ihan tyytyväinen olen ollut. On tullut käytettyä sitä ihan peleissäkin fanipaidan asemasta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2016 klo 13.19
 21. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Lainaus:
  Nuo CHL-paidat tietysti ovat sinne päin (ja ideana todella hyvä!), mutta mites noissa menee tulot? Paljonko tuosta 42 euron paidasta kilahtaa JYPin omaan kassaan? Taitanee olla aika pieni summa jos vertaa että ostan 42 eurolla hallin fanishopista tavaraa. Minusta 42e (ja etenkin 50e ovh), sisältääkö nuo edes posteja, on aika tyyris hinta paidasta, vaikka onkin varmasti laadukas. Tuon summan voisin vielä ehkä maksaa "kannatusmielessä" jos rahat menisivät oikeasti seuralle. Mutta veikkaan että tuosta paidasta ei tule käytännössä mitään JYPin omaan kassaan.

  Noissa CHL-paidoissa on vielä mielestäni ongelmana se, että ovat liian kopioita oikeasta pelipaidasta, joka sekään ei mielestäni kovin kaunis pelipaita ole. Se Perrin paita taas on mielestäni helvetin hieno, koska se on niin pelkistetty. Musta paita, jossa rinnassa iso hurrikaanilogo ja selässä Perrin 11 samalla fontilla kuin pelipaidoissa. Yksinkertainen on tyylikästä. Onnistuin löytämään paidasta yhden kuvan googlen avulla, ja se on tässä: Meiltä löydät Perrin T-paidat ja muut... - K-citymarket Jyväskylä Seppälä | Facebook

  Loppuun vielä ihmettelyä näistä Perrin paidoista. Muistaako kukaan koska nuo tulivat myyntiin? Itselläni osuivat silmiin ekaa kertaa vasta kun Perrin oli pakannut muuttokuormansa Jyväskylästä. Tuo edellämainittu fb-linkkikin viittaisi että paidat tulivat vasta viime keväänä myyntiin. Täytyykin sitten ihmetellä että miksi noita paitoja tehdään pelaajasta joka on poistumassa seurasta, ja vieläpä sen jälkeen kun koko kansa tietää että Perrin lähtee? Tietysti hyvä idea vetää viimeiset rahat Perrinin nimellä, mutta miksei olisi samalla voitu tehdä Pihlman, Tuppurainen ja Lahti paitoja? Helvetin hienoa brändätä fanituotteet ex-pelaajan mukaan.
   
 22. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Edelleen noita paitoja oli aiemmin myynnissä yhtenä kautena hallin fanishopissa eri pelaajanimillä, mutta poistuivat sen kauden jälkeen. Olisiko Perrin paidat olleet ylimäärätavaraa jotka löydettiin ja laitettiin sitten "uudestaan" markkinoille
   
 23. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Ensi kaudelle toivottavasti tulisi comebackina tuo t-paita pelaajan nimellä ja nrolla. Ja vähän samalla tyylillä tuo nimi ja numerointi, niinkuin pelipaidoissa, eikä comicsans-Jypinkylänä kuten ns. pleijaripaidoissa tehtiin. Muutenkin naurattaa vähän se kuinka on menty siitä mistä aita on matalin.

  Tapparan (fanclubin) suosiosta tuli mieleen että ihan kun oisin joskus jostain foorumilta lukenut että kys. fanclubin jäsen(kortilla) sai aivan perkeleesti kaikennäköisiä etuja. Vai oonkohan nähnyt unta.

  Kys. joukkueen suosiosta Pohjanmaalla en osaa sanoa kyllä mitään järkevää selitystä. Ei tuossa nyt lähimmästä joukkueestakaan välttämättä voi olla kyse jos Jypinkylään, Tampereelle, Vaasaan ja Poriin on aikalailla sama matka. Pitäis melkeinpä Tapparan puolelta käydä jonkun rohkean kysäisemässä.
   
 24. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Muistat oikein. Se massa on ollut niin iso että parhaimmillaan yhteistyökumppanit soittivat itse ja tarjosivat etuja TFC:n jäsenille.
   
 25. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus JYPin Facebookista tältä päivältä:

  "Mikko Kalteva, Janne Kolehmainen ja Mikko Salmio suunnittelevat tänään joukkueelle ja fanishopille uudet kauluspaidat. Voit osallistua suunnitteluun livenä täällä Facebookissa. Livelähetys alkaa kello 16!"

  En tiedä onko tästä jo aikaisemmin jossain mainittu, mutta itseltä mennyt ihan ohi. FB:n kautta löytyy videoo.