JYP-SaiPa 6.10.2002 (HN-ottelu)

  • 11 380
  • 128

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Kyllä onnistui SaiPa munaamaan ylivoimansa totaalisesti. Ja siitä JYP kaventaa. Mikkosen taklaus oli kyllä aika likainen. Vau, tappelu! Muuten, siellä Hippoksella soitetaan 'aika' reilusti samaa musaa kuin IFK- matseissa... Ihan hyvältähän se kuulostaa...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Loistava erä!

Tällaisia ne TV-Matsit pitääkin olla. Tätä kansa haluaa nähdä. Koko ajan tapahtui, oli jäähyjä, kovia otteita ja ennen kaikkea maaleja! Vallun maali oli nätti laukaus, taidot ovat tallella. Toivottavasti seuraavatkin erät ovat yhtä hyviä!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aijaijaijai... toivottavasti Uusikartano ei kokenut pahempaa kolhua? Tämä juuri SaiPan kohdalla pelottaa; materiaalin kapeus. Ikävännäköinen taklaus oli ja suihkukomennus oli kyllä paikallaan.

Menipäs johdon taas kerran munaamaan tuo SaiPa, alkoi jo vähän huolestuttaa kun ylivoimia ei saatu hyödynnetyksi. No aikaa on vielä tapahtua puoleen jos toiseenkin...

Riihijärven maali oli kyllä hienon näköinen!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kylläpä näytti alku pahalta, nyt peli taas täysin alussa.Mikkosen taklaus oli selkeä penaltti, mutta telkkarikuvasta pääteltynä Kruusin käsi ei noussut ennenkuin Uusikartano tipahti. Aika kova tuomio, itse olisin ymmärtänyt 2+2, tosin siinä vaiheessa kun Akia hoivailtiin, tiesin jo tuomion. Tämä on tätä seuraamuksen perusteella annettavaa rangaistusta, mitä SM-liigassa nykyisin harrastetaan.

Mikäs muuten on sääntö tämä kypärän irtoamisen suhteen? Eikös pelaajalla on tietty aika, jolloin pitää joko ottaa kypärä päähän tai poistua kentältä. Kokko nimittäin pelasi ilman kypärää yli puoli minuuttia eikä Kruusin pilli soinut. Minusta tässä vietiin JYP:ltä selkeä yv.

Pikku-Anttikin heräsi, hienoa..Antin tehoja JYP tarvitsee. Nyt usko voittoon palautui, alun perusteella se oli jo aika matalalla. Toivottavasti toisen erän alussa JYP ei nuku samalla tavalla kuin ekassa erässä..
 

WickedClown

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Köpi
Mikäs muuten on sääntö tämä kypärän irtoamisen suhteen? Eikös pelaajalla on tietty aika, jolloin pitää joko ottaa kypärä päähän tai poistua kentältä. Kokko nimittäin pelasi ilman kypärää yli puoli minuuttia eikä Kruusin pilli soinut. Minusta tässä vietiin JYP:ltä selkeä yv.

ei taidettu viedä koska nyky säännön mukaan pelaaja saa pelata vaihdon loppuun ilman kypärää
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti WickedClown


ei taidettu viedä koska nyky säännön mukaan pelaaja saa pelata vaihdon loppuun ilman kypärää

Nykysääntö on muuten yhdyssana. Mutta itse asiaan, tämä on siis SM-liigan sääntö. Kv-peleissä ja divarissa ym. täytyy lähteä heti kentältä, kun kypärä lähtee päästä.
 

theref

Jäsen
Liigassa saa pelata vaihdon loppuun ilman kypärää, muissa Suomen sarjoissa pitää mennä vaihtoon tai laittaa kypärä päähän ja kiinnittää se sääntöjen mukaan.

Olipas paskamoinen temppu tuo Mikkosen taklaus joka kohdistui Uusikartanoon. Eritoten se osui ikävästi tärkeään pelaajaan. Hyppy taklatessa, maailman selvin ryntäysjäähy. Itse olisin laittanut Mikkosen suihkuun ryntäyksestä. Taklaus ei mielestäni osunut päähän, mutta pää osui pleksiin. Syy oli siis ehkä hieman väärin.

Joku tuolla jo kätevästi ehdotteli 2+2 jäähyä, mutta kyseinen kirjoittaja voisi toki valaista meitä muita, mistä syystä tuo 2+2 olisi annettu? Sääntökirja ei anna edes sellaista mahdollisuutta. Se onko 2 tai 5+prk. Tässä tapauksessa suihkukomennus oli ainoa oikea tuomio.

Toivottavasti Uusikartanolle ei tapahtunut mitään pahempaa. Miehen poissaolon huomaa todella selvästi SaiPan pelistä.

"Tämä on tätä seuraamuksen perusteella annettavaa rangaistusta, mitä SM-liigassa nykyisin harrastetaan."

Kyllä, tässä asianomainen kirjoittaja kertoo kuinka säännöt menevät. Tuosta tilanteesta 2 olisi ollut oikea tuomio jos taklattu pelaaja ei olisi loukkaantunut.

Mutta kun siellä sääntökirjassa sanotaan maailman selvimmin, että "rikotun pelaajan loukkaantuessa tuomitaan 5+automaattinen prk TAI ottelurangaistus!" Eli loukkaantumistapauksissa ei kakkosta edes voi antaa, jos tilanteessa on ollut rike. Jotta se siitä.

Ja kyllä, nousi Kruusin käsi missä vaiheessa hyvänsä, tilanteessa oli rike ja se rike oli jo pelkästään se hyppy!
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Maali, jota ei tarkistettu videolta

2-3 tilanteessa kävi kiekko selvästi maaliviivan takana tilanteessa, jossa se laukaistiin etukulmasta Duban alle. Kiekko palautui HN-hidastuksissa Duban maalin sisällä olevan luistimen kärjestä viistosti kentälle eikä tolpasta. Maalituomari olisi kenties punaista polttanut.
 

Oranssi69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samaa mieltä - Jypiltä vietiin yksi maali. Tilanne oli niin nopea, ettei tuomari ehtinyt sitä nähdä. Olisi pitänyt tatkistaa videolta.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Niinpä niin

Yv toimi niin kauan, kun ei ollut täydellinen pakko saada maalia. Mutta, jos pelaa 2 minuuttia 5-3:sta, niin on pakko tehdä maali.. JYP ei tehnyt. Onnetonta. Tappio häämöttää. 3-5.

edit: huh huh, mikä peli. Jotain oikeudenmukaisuutta sentään on olemassa. Nyt sitten jatkikselle.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huh huh... 4-4, siihen on pakko tyytyä, sillä ihan kenttätapahtumiin nähden tulos oli oikeutettu. Pieni harmitus kuitenkin kaihertaa mieltä ei mahda mitään...

...normaaliolosuhteissa tulos olisi miellyttävä, koska se piste tuli jälleen vieraskaukalossa. Uusikartanon aivotärähdys kuitenkin kasaa mustia pilviä SaiPan ylle ja vie hiukan iloa tasapelipisteestä. =(
 

StadinÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onnittelut J:kylään ja Lpr:aan!

Ei pelkästään pisteestä, vaan molemmat joukkueet pelaavat todella viihdyttävää kiekkoa!! Lehdestä kun luin että HN matsi on Jyp- Saipa, eipä juurikaan kiinnostus herännyt. Satuin kuitenkin avaamaan TV:n ja jumituin heti alusta lähtien katsomaan peliä. Viimeisen erän aikana ei tullut paljon jääkaapille asiaa. Helvetin hyvä peli!!

Sääliksi käy Dubaa joka pelasi aivan huikeasti, mutta kyllä Jyp lopun upealla prässillä pisteensä ansaitsi. Saipa jo onkin ylhäällä, mutta ei Jyppiläisten kannata tuolla pelillä toivoa menettää, varmasti nousee.

Onnea molemmille!!
 

KuPLa

Jäsen
Suosikkijoukkue
¤ Saipa ¤
Todella hieno peli telkkarista katsottuna! Uusikartanolle aivotärähdys ei hyvä ei hyväm mutta ei voi mitään. Katsotaan tuleeko pelikieltoa.

Hieman antaisin kritiikkiä Jyp:n pelaajien kaatuiluille, siellä oltiin lähes aina polvillaan. No piste on hyvä ei valiteta liikaa torstaina Ilveksen vieraaksi, ettei taas tulis tasapeli :D
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Re: Maali, jota ei tarkistettu videolta

Viestin lähetti Siniviiva
2-3 tilanteessa kävi kiekko selvästi maaliviivan takana .

En nyt tiedä kävikö selvästi, mutta saatoi käydä. Minun mielestäni tuomari teki virheen, kun ei tarkistanut tilannetta videolta. Ja aivan oikein JYP:set protestoivat tilannetta.

Uusikartanoon kohdistunut taklaus ei ollut rumimmasta päästä. Olihan siinä se hyppy, mutta vastaavia tilanteita on otteluissa lukuisia, joista jostain ei varmasti annettaisi edes rangaistusta. Nyt vaan kävi niin hassusti, että taklauksen kohteeksi joutunut pelaaja loukkaantu ja rikehän siinä oli (siis ryntäys), joten tuomio oli oikeutettu.

Edit: jos maalituomari olisi ollut pömpelissään, niin "maali" olisi tarkistettu videolta. Uskon ainakin, että punavalo olisi vilkkunut. Minä tulkitsin tilanteen telkusta katsottuna maaliksi.

Edit2: oli hyvä peli ja täytyy kyllä myöntää, että Jyväskylässä soi paljon parempi katkomusiikki kuin Hartwall-areenalla. Oon aina luullut, että jyväskylässä soi euro-dance...
 
Viimeksi muokattu:

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Piste kelpaa mutta jossitellakin pitää

Jos Vaicin laukas olisi mennyt maaliin, tai jos Vallun kuti olisi uponnut kuis ois käynyt.

Ja lisää mitenkähän tulos olisi ollut jos Jyp olisi saanut tasoihin jo 5 - 3 tilanteessa.

Tai Uusikartanno ei olisi loukkaantunut.

Pelaajista huomioita, Peksi, Vallu ja Vaic tulessa.
Cipruss ei mielestäni kovin kummoinen, Dubanator otti pari uskomatonta koppia, jaa mitähän vielä.

Sen verran harmittaa että täytyy lähteä ulos purkamaan höyryjä, tavataan tunnin päästä.

Sitä paitsi Uusikartannoon kohdistunut taklaus olisi ollut hyvä ja puhdas jos taklaaja ei olisi hypännyt ja tuskinpa Aki siitä olisi loukkaantunut.
 

Honug

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei jaksa piste riemastuttaa, mutta huonomminkin olisi voinut käydä..

Joitain huomioita:

SaiPan peli ei ollut mielestäni niin hyvää kuin mihin on totuttu. Hyökkäykset eivät olleet niin kontrolloituja, kiekkoa vaan räiskittiin ja toivottiin että napsahtaa oman lapaan. Kolmannessa erässä SaiPa näytti aivan väsyneeltä. Olisiko kenties aiheellista hieman leventää materiaaliamme kun noita loukkaantumisia kuitenkin tulee? On meinaan porukka aika puhki jos sattuu olemaan pelit peräkkäisinä päivinä. Joukkue oli mielestäni kuriton tänään, sekin uutena piirteenä. Typeriä jäähyjä otettiin aivan liikaa.

Duba: Maagisia torjuntoja. Kuitenkin Duba sekoittaa puolustuksemme peliä järjettömillä avauksilla edelleen. Puolustuksessa oli paniikki enemmän kuin kerran Duban hölmön avauksen vuoksi.

Riihijärvi: Hieno maali ja pirteää peliä. Hyvä Teemu!

Machulda: Vire alkaa taas löytyä ja Wallu on todella vaarallinen vastustajan kannalta. Ketjukavereiden kanssa yhteistyö alkaa myös toimia pikkuhiljaa.

Tirkkonen: En voisi ylistää kylliksi Peksin tämänpäivästä esitystä. Uskomaton pelaaja. Mahtavaakin mahtavampi päivä Peksiltä, taistelua viimeiseen saakka. Upea maalikin!

Puolustukselle sattui tänään enemmän virheitä kuin alkukaudella yhteensä. Tuominen oli ajoittain hieman pihalla... Bombic alkaa olla melkein liian kesy jo.

Kiitos SaiPa pisteestä taas kerran!
 

Honug

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
sputnikille

Tai mikä tos Duba ei olisi loistanut? Olisimme ottaneet turpaan ja reilusti. Ei siis jossitella.
 

Markku

Jäsen
Hieno peli todellakin. Antti Virtanen JYPistä näyttää pääsevän vauhtiin, upeita syöttöjä ja pari maukasta tekopaikkaa mistä oli lähellä ettei tehnyt pörsää. 0+0 ennen tätä peliä, nyt 1+1. Olisi ansainnut IS-tähtiä.

Mahtoi Dubaa harmittaa, loistavia pelastuksia mutta sitten tulee tämä 'Erkki' Perrin jonka löysä pieraisu sujahtaa maaliin.

Nyt nähtiin viihdyttävää hokia, sanoisi Timo 'Putte-Possu' Jutila.
 
StadinÄssän kanssa paljolti samoilla linjoilla. Ottelu oli todella viihdyttävä ja Duban otteet olivatkin mielestäni lähes maagisia 3. erän JyP-tulituksessa. SaiPalta oikea salama-alku. Ainakin itselleni SaiPa on kyllä ollut tällä kaudella, niin alussa kuin kausi onkin, ehdoton väriläiskä. Näitä liiga kyllä tarvitseekin. Enpä olisi SaiPasta uskonut viime kauden rämpimisen jälkeen. Mutta hyvä näin. Tosin kahden maalin johdon menettäminen kaksi kertaa olikin mielestäni sitten se vähän huonompi homma tässä pelissä. Toisaalta JyP:llä olikin kyllä loistava kotiyleisön tuki takanaan(paitsi silloin kuin SaiPa johti peliä 0-2).

Noihin "kohutaklauksiin" en ota kantaa, koska en niitä kunnolla edes nähnyt. Machulda on kyllä uskomaton virtuoosi ja ainahan Machuldan tekemistä pisteistä tulee riemuittua, jos ja kun on valinnut Machuldan omaan liigapörssikentälliseensä (köhköh).

Edit: Ja positiivista oli myös se piirre, mikä HN:ssäkin mainittiin, kumpikaan joukkue ei jatkoajalla juurikaan "peruutellut". Hieno homma mielestäni, että jaksetaan painaa vielä jatkoajallakin.
 

Mr. Jones

Jäsen
Muutamia huomioita

- Kun en ole Jypin pelejä tällä kaudella nähnyt, niin huomasin tuon Pitkämäen pelaavan aika paljon pystyssä. Kuitenkin vähän laiskan näköinen liikkumaan?
- Chlubna se vaan haistaa maalipaikat, vaikka zägallä se 3. menikin
- Pikkutytöt kirkuu edelleen aina vaarallisen tilanteen sattuessa jompaan kumpaan päähän, tosin tytöt on varmaankin vaihtunu siitä mitä viimeks oon hallilla käyny...
- Machulda on vaan niin loistava pelaaja, pelaa ihan samalla tasolla kun pleijareissa keväällä
- Ikävä se loukkaantuminen, mutta mutta.. jos teen turhan vertauksen Änäriin, niin oliskohan kuitenkin selvinny siellä jäähyttä/kakkosella? Tietysti Theref jo kertoikin tuon sääntökirjan osalta asian, joten eipä sen valossa paljoo mukisemista
- Antti Virtanen säheltää ja kadottaa kiekkoo melkoisen paljon, vaikka nyt pojoja vihdoin tulikin
- Jeps, viihdyttävää kiekkoo, hienoa Jyp! (ja vähän Saipakin)
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tietty piste tyydyttää siinä mielessä että noustiin vielä takaa tasoihin, mutta kyllä kaksi pistettä olisi ollut selvästi otettavissa. Duba vain oli turhan hyvässä vedossa tänään, ei saatu avopaikoistakaan kiekkoa maaliin. Olisipa tehnyt nannaa jos Chlubna olisi heittänyt läpiajosta kypärätempun...
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aloitin katsomaan peliä tv:stä, mutta samaan aikaan 2-0-maalin kanssa kaveri soitti ja pyysi pelaamaan futista. SaiPan pelaajien juhlintaa katsellessa päätös ei kauaa kestänyt, ja palasin takaisin vasta toisen erätauon aikaan. Kolmas erä tulikin sitten oltua naulittuna tv:n ääressä ja Perrinin maalin aikana pystyi jo vähän tuulettamaan.

Mielestäni suurin syy ylivoiman yhtäkkiseen toimivuuteen (vaikka kolmannen erän kahden minuutin 5-3-ylivoima ryssittiinkin, oli peli silti aivan eri näköistä kuin ennen) oli Antti Virtasen herääminen vihdoin pelaamaan omalla tasollaan, jatkoajan läpisyöttö oli paras osoitus tästä tason löytymisestä ja muutenkin ylivoimalla kiekollinen peli alkoi taas näyttää viimekautiselta. Mutta kiitos pisteestä kuuluu koko joukkueelle, ainakin kolmannen erän taisteluilme oli sitä, mitä pelin pitäisikin olla.

Pihlman on kehittynyt todella paljon ja ansaitsisi kyllä maajoukkuekutsun tänä talvena. Chlubna keikkuu taas maalipörssin jaetulla kärkipaikalla, mikä on kova suoritus sekin näin ailahdellen pelanneessa joukkueessa.

Ei kannata alkaa tuulettaa vielä suuremmin, mutta sen suhteen olen toiveikas, että pohjakosketus on jo nähty eikä tällä kaudella enää vastustaja pääse tekemään kymmentä maalia.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Viihdyttävää peliä. Chlubna ei ole taantunut monista epäilyistä huolimatta, tänään 2 maalia. Kruus tuomitsi hyvin lukuunottamatta Chlubnan sukelluskymppiä ja JYPin "maalin" tarkistamattomuutta. Tästä on hyvä jatkaa. Minä lähden Turkkiin, ja joudun jättämään 4 peliä väliin, tsemppiä JYPille noihin peleihin!
 

Hannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikka piste tuli, niin lähes tappiolta se kuitenkin maistuu. Kahdesti tyrittiin kahden maalin johtoasema. Tappiokaan ei ollut kaukana. Onneksi Duba oli hyvässä vireessä, vaikkakin viimeinen maali lipsahti harmittavan helposti. Hyvien torjuntojen lisäksi Duba tuntui ajoittain soheltavan ja koheltavan sillä lailla, että ainakin meikäläisellä meinasi sydän pysähtyä useaan otteeseen.

Lisää ulosteen makua suuhun tuo Uusikartanon loukkaantuminen. Tuomarilta oli aivan oikea tuomio antaa Mikkoselle pelirangaistus moisesta hypystä. Toivottavasti vamma (aivotärähdys?) ei pidä Akia kauaa pois kaukalosta.
 

Vaicci#63

Jäsen
Kyllä pisteet olisi pitänyt jakaa Tomas Duban ja Jypin kanssa.
Kiitos vaan Mikkoselle, uumoilinkin jo milloin joku pilaa Saipassa hyvin aloittaneen kauden (Säilynoja,Saarikoski). Mutta toivottavasti ei ihan koko kautta kuitenkaan, hymiö. Ja vielä pitää toivoa että Akin pelisuoritukset eivät häviä mihinkään tuon huilin jälkeen.Uusikartanon loukkaantumisen jälkeen Saipa ,ainakin minun näkökulmastani, oli aivan sekaisin.Kellään tietoa kauan Aki huilii?

Jypiltä hieno peli.Ainoa musta läikkä tuo edellä mainittu taklaus.Kyllä tuo teidän Pihlman vaikuttaa vahvalta ja pelottavalta pelaajalta hyökkäyspäässä.

Plussia pelistä:
Tomas Duba: Loistavia torjuntoja ja välillä mentiin jo teatterin puolelle. Alussa tuntui sylkevän kiekkoja pelottavan paljon eteensä.Miinuksena tuo tasoitusmaali

Uusikartano:
Vaikka vähän pelasikin sai sinä aikana aikaan todella paljon. Syöttöpiste hyvä lisä Liigapörssiin.

Vaic: Hirveän ketterä ja taitava slovakki. Jalat käy kuin speedyä vetäneellä gepardilla.

Ihmemies Mac(qyver)hulda:
Loistavaa peliä.Mistä tämä velho saa kaiken taitonsa.Vaicin kanssa pelasi hyvin yhteen ja tätä toivon mukaan tulee lisää.

Peksi:Posket tutusti punottaen täydensi upeasti tehokaksikkoamme.

Riihijärvi: Miten missään muualla Temen peli ei ole toiminut? Käyttää vihdoin kokoaan hyödyksi ja taitoa sekä laukaisuvoimaakin näytti löytyvän,
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös