JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

  • 650 014
  • 4 984

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

”Scotkan siirtyminen ulkomaille alkoi realisoitumaan MM-kisojen aikana. Olemme osanneet ennakoida tapahtuvaa jo pidemmän aikaa ja pyrimme vahvistamaan puolustustamme kesän aikana. Scotkan ulkomaanoption käyttämisen myötä seura saa myös taloudellista korvausta. Toivotamme Scotkalle menestystä ja onnea jatkoon” kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen."

Voi kai tuo Viitanen säästyneistä palkkakuluistakin puhua, mutta kyllä tuosta sellaisen kuvan saa, että myös rahaa on siirtynyt seuran tilille.

Tuskin tuota korvaus sanaa olisi käytetty jos ainoa säästö on palkkakustannukset. Ei luultavasti olisi täyttänyt korvauksen määritelmää. Toki suomenkieli on joskus vaikeaa. Tuskin Brno mitään kauhean isoja korvauksia maksaa puhumattakaan pelaajasta.

Niinkuin täällä jo kirjoitettu eiköhän sopimusta ole hieman rustattu kevään aikana ja niin että tiettyä kompensaatiota vastaan saa siirtyä ulkomaille.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin ja Plattilla JYP tuskin tekisi mitään. Eikös mies ole vielä parempi laiturina joten ei käyttöä.

Pitääkö tähän tarkentaa että laitahyökkääjänä, ettei joku luule että olen Plattia sijoittamassa Päijänteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Nigi

Jäsen
Tuskin tuota korvaus sanaa olisi käytetty jos ainoa säästö on palkkakustannukset. Ei luultavasti olisi täyttänyt korvauksen määritelmää. Toki suomenkieli on joskus vaikeaa. Tuskin Brno mitään kauhean isoja korvauksia maksaa puhumattakaan pelaajasta.

Niinkuin täällä jo kirjoitettu eiköhän sopimusta ole hieman rustattu kevään aikana ja niin että tiettyä kompensaatiota vastaan saa siirtyä ulkomaille.

Tässä on varmaankin sama kuvio, kuin Ässillä Ruuttun kanssa. Eli ulkomaanoptio on, mutta sen käyttöönotosta pitää maksaa seuralle summa x rahaa. Tuskin on paljoa, mutta sentään parempi kuin ei mitään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
JYPillä jo ennestään yksi Liigan heikoimpia puolustuksia ja nyt Scotkan lähdön jälkeen tuonne pitäisi hankkia 2-3 kovan tason pelimiestä, että puolustus tulee kestämään. Päättyneellä kaudella JYP oli useinmiten täysin purjeessa paria pelaajaa vahvemmalla puolustuksella.

Kannattaa kuitenkin huomata, ettei asia ole näin yksiselitteinen. Päättyneellä kaudella JYPillä ei ollut yhtään ehjää viisikkoa, jossa joku ei olisi pyörinyt väärin oletuksin pelin luvun pettäessä. Näitä ongelmia ei olisi mitenkään paikannut tai paremmaksi muuttanut pelkästään vieläkin nimivahvempi puolustuskalusto, koska he ovat vain osa siitä viisikosta. Minusta se oli nimenomaan Scotka, joka eniten yritti paikkailla haahuiluja viisikossa ja tietenkin huonolla menestyksellä, kun silloin se oma ruutu jää vajaaksi väkisinkin.

Jos viisikkopeli oikeasti on uomissaan se helpottaa oman pään pelaamista valtavasti ja kyllä JYPillä on tälläkin hetkellä ihan liigatason laatua noihin ruutuihin. Se ei silti poista tosiasiaa, että onhan niihin ruutuihin löydyttävä riittävät palaset, jo määrän puolesta, mutta kokemus ja sen tuoma apu on nyt olevalle pakistolle tärkeä apu, jos kohta niihin viisikoihinkin on löydyttävä täydentävät palaset.

En siis osta mitään ajatusta liigan heikoimmista puolustuksista, vaan puolustus on tällä hetkellä vajaa tarpeeseen nähden. Nuo Scotkan maininnat, että lähdön syy oli valmennuksen kokonaan vaihtumisessa alleviivaa niitä asioita, kuinka olen mieltänyt Rautakorven ajattelevan kokonaisuutta rakentaessaan. Scotka ei olisi saanut mieleistään ruutua, koska viisikkotyössä ei eletä johtavan pakkiin tai luottosoturiin nojaten, vaan ruudut täytetään pelisuunnitelman mukaisesti viisikkotyö edellä, mikä tarkoittaa, että paletti pelaa mahdollisimman tasaisin peliajoin ja vaade kaikille on sama, ruutu on hoidettava.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KOLT

Mimesis

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ščotka kommentoi tuolla Kometan Brnon sivujen uutisessa että yksi syy hänen siirtoonsa oli se että JYPin uuden valmennustiimin alaisuudessa ei välttämättä saisi samanlaista roolia kuin viime kaudella. Vähän erikoiselta tuntuu kun kuitenkin melko samanlainen top-2/3 rooli olisi ainakin tämän hetkisessä pakistossa tarjolla, onkohan sitten tulossa kovempia nimiä joukkueeseen?
Mielelläni olisin kyllä Ščotkaa vielä ensi kaudella katsellut, vaikka tuo viime kausi hieman pettymys olikin. Paransi kuitenkin otteitaan loppukautta kohti ja eipä häntä ihan vahingossakaan MM-kisoihin valittu.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko mitään huhuja uusista pakeista? Niku on tietääkseni myös Tapparan kanssa yhteydessä, joten mielenkiintoista nähdä mihin päätyy jos Suomeen tulee.
 

Janilzki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Forza Azzurri
No tuo selittää puheet useasta hankittavasta puolustajasta.

Scotka oli ihan ok, vaikka oli aika usein pyörimässä siellä sun täällä ja usein väärään aikaan... Vähän samaa kuin maajoukkueessakin harrasti.

Jos löytyy hyvä mies tilalle, niin eipä tuo lähtö haittaa.

Tulisiko uutisia joskus tässä sisäänkin tulevista pakeista sitten.

Olisiko, ettei kelvannut Jukalle ja haluaa parempaa tilalle? Samaa mieltä. En kyynelehdi. Uskon parempaa tulevan tilalle useampanakin kappaleena.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ščotka kommentoi tuolla Kometan Brnon sivujen uutisessa että yksi syy hänen siirtoonsa oli se että JYPin uuden valmennustiimin alaisuudessa ei välttämättä saisi samanlaista roolia kuin viime kaudella.

Niin, Scotkahan kommentoi olleensa yllättynyt/pettynyt siihen että ei saanut kiekollista roolia JYPin pakistossa viime kaudella eli liekö nyt kyse enemmänkin tästä? Kun sinne tuli jo Lindgren ja jos haavissa on joku toinenkin kiekollinen pakki?

Vähän jo heräsi ajatus kun kuulin että palaa Tshekkiin että tässä nyt on enemmänkin kyse tästä roolista kun ulkomaanoption käytöstä siirtymisessä tasokkaampaan liigaan.

Vähän ristiriitainen fiilinki on itselläkin tästä. Ei ollut ekalla kaudella sitä mitä odotettiin, mutta olisi ollut kiva nähdä mihinkä tuon tason puolustaja yltää laadukkaassa valmennuksessa.

Tämä tosiaan myös selittää ne Rautakorven puheet kahdesta puolustajasta, koska ilmeisesti silloin oli jo tämä Scotkan lähtökuoppien kaivelu tiedossa.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä tuo ensi kausi Scotkan lähtöön kaadu, kai tuo Viitanen siihen jonkun on etsinyt tilalle. Olen luottavainen ensi kauden suhteen joka tapauksessa.
Ei kaadu ei !!!
Ja kyllähän Jukka Rautakorpi on se 'primusmotor' joka siihen pelaajan (pelaajat!) lukuisien pelaajakytköstensä kautta etsii ja kelpuuttaa ja Viitanen sekä Korpela lyövät siihen sitten vain sinetin päälle, tietenkin taloudelliset resurssit huomioiden!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
”... Scotkan ulkomaanoption käyttämisen myötä seura saa myös taloudellista korvausta. ...."

Voi kai tuo Viitanen säästyneistä palkkakuluistakin puhua, mutta kyllä tuosta sellaisen kuvan saa, että myös rahaa on siirtynyt seuran tilille.
Olen ehdottomasti samaa mieltä. Kun seura saa taloudellista korvausta, on varsin todennäköistä, että rahaa siirtyy seuran tilille. Itse asiassa hyvin usein taloudellisen korvauksen tapauksessa rahaa siirretään. Ennen käytettiin myös oravannahkoja ja ainahan pimeenä maksettu käteiskorvaus voi olla mahdollinen, mutta eiköhän tässä tapauksessa rahaa olla siirretty seuran tilille.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tjaa, vähän puskista tuli. Vähän kaksijakoiset fiilikset. Ei Scotka mitenkään säväyttänyt männä kaudella ja kapteenin viitta oli kysymysmerkki alusta pitäen, toisaalta olisi ollut mielenkiintoista nähdä mihin rahkeet riittäisi uudistuneessa Jypissä ja Rautakorven alaisuudessa. Vähän kyllä haisee tuo ”ulkomaan option käyttö”, notta enemmän kyse on siitä ettei Scotka ollut viime kauteen tyytyväinen ja/tai ei etukäteen koe saavansa tarpeeksi oikeaa roolia tulevan kauden joukkueessa.

Toivottavasti sieltä tulee viimeistään tämän myötä pari laatunimeä alakertaan(kin).
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Scotkasta ei ollut viime vuonna puolustavaan rooliin eikä kiekolliseen rooliin, joten aivan mahtavaa, että kassaan jää rahaa johonkin kunnon pakkiin.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt oman aiemman kommentointini jälkeen osui silmään myös tuo Leijonat.comin juttu siirrosta. Scotkan omat puheet muutoksista kuulostaa omaan korvaan hieman erikoisilta. Toki jokainen kokee asiat tavallaan ja tekee päätökset siitä sopiiko ne itselle.

Sen lisäksi Scotka sanoi, että Kometa Brno oli hänelle hyvä vaihtoehto sijainnin puolesta. Lähellä kotiaan ja perhettä. Hän pääsee siis taas pelaamaan Tshekissä, missä oli ennen viime kautta koko uransa pelannutkin. Ehkä tässä sitten kävi niin, että uusi maa ja siitä johtuva koti-ikävä osoittautuivat miehelle itselleen liian isoksi muutokseksi. Väkisinkin tuo myös sitten näkyy niissä peliotteissa. Täysin ymmärrettävää kaikkinensa.

Noiden hänen puheiden jälkeen olen itse ainakin tyytyväinen, että tämä meni näin. Parempi molemmille osapuolille, että mies ei ns. väkisin jäänyt tänne ja yrittäny sinnitellä. Varmasti osittain myös viime kauden tulokset loivat lisää taakkaa Scotkalle, unohtamatta tuota C:tä rinnassa, joka myös minun mielestäni oli vähän kyseenalainen.

Siitä kyllä monen muun kanssa samaa mieltä, että olisi ollut mielenkiintoinen nähdä Scotka näiden muutosten jälkeen vielä JYPissä, koska uskon hänen pystyvän kyllä parempaan. Lopputulemana kuitenkin viime kauden otteiden ja miehen omien mietteiden jälkeen en jää kaipaamaan sen suuremmin.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Scotka oli kyllä sarjassamme erikoiset vierailijat JYP-nutussa. Tuli varsin nimekkäänä kaverina sisään, sai heti ylimääräisen kunniatehtävän kapteenin roolin muodossa, ei näyttänyt oikein pääsevän missään vaiheessa kautta ihan siihen kovimpaan iskuun, mitä häneltä kaivattiin. Vaikka kyseessä oli kiekollinen puolustaja, niin rooli Jyväskylässä oli hyvinkin odotettua erilainen. Maajoukkuekutsujakin tuli, mutta niissäkin reissuissa mies toimi lähinnä pujottelukeppinä.

Tämän päivän uutinen tuli minulle yllätyksenä, mutta ilmeisesti mies ei oikein nauttinut täällä olostaan. Eihän siinä, tuon kaliiberin ukkoja ei kannata pitää rosterissa, jos mies ei koe pystyvänsä 100% suoritukseen. Etenkin jos/kun JYP saa tästä vielä säästettyjen palkkojen lisäksi jonkinlaista purkukorvausta, niin ei muuta kuin rehti kädenpuristus ja vilpittömät hyvien jatkojen toivotukset suuntaan jos toiseenkin.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Scotkasta ei ollut viime vuonna puolustavaan rooliin eikä kiekolliseen rooliin, joten aivan mahtavaa, että kassaan jää rahaa johonkin kunnon pakkiin.
Toivottavasti et sitten ala moittimaan ensimmäisen virheen jälkeen sitä "kunnon pakkia" koko loppukauden ajaksi.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Sami Niku + joku pakki jonka vahvuus on puolustaminen, kiitos. Lisäksi joku, joka ei ole vielä täydellinen mutta on todellakin potentiaalia olla sellainen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sami Niku + joku pakki jonka vahvuus on puolustaminen, kiitos. Lisäksi joku, joka ei ole vielä täydellinen mutta on todellakin potentiaalia olla sellainen.

Eiköhän se kaksi pakkia riitä nyt alkuun. Onhan siellä sitten iso määrä potentiaalia Ottavaisen, Peltolan ja Malisen muodossa.
Näillekin herroille pitäisi saada peliaikaa, jotta se runko vuodelle 2025 saadaan rakentumaan. Sen takia ei kannata ostaa joukkuetta täyteen.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan siellä sitten iso määrä potentiaalia Ottavaisen, Peltolan ja Malisen muodossa.
V. Koskelaa unohtamatta.

Kyllä nämä tällaiset nimet osaa taustajoukkojensa kanssa tehdä ratkaisun, jos tilanne näyttää siltä ettei täällä pelaavaan kokoonpanoon ole käytännössä mitään mahdollisuutta murtautua.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Malisesta ja Koskelasta nyt ei saa ainakaan vielä mitenkään pelaajaa, jolla olisi todellakin potentiaalia kehittyä täydelliseksi pakiksi. Lähinnä tuolla tarkoitin sitä, että jo ensi kaudella voisi yllättää. Kuten Kemell teki viime kaudella.

Ainakaan Malinen ei pelannut lähellekään niin hyvin, että näkisin mahdollisuuden yllättää.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Malisesta ja Koskelasta nyt ei saa ainakaan vielä mitenkään pelaajaa, jolla olisi todellakin potentiaalia kehittyä täydelliseksi pakiksi. Lähinnä tuolla tarkoitin sitä, että jo ensi kaudella voisi yllättää. Kuten Kemell teki viime kaudella.

Ainakaan Malinen ei pelannut lähellekään niin hyvin, että näkisin mahdollisuuden yllättää.
Mutta toki Niku ja joku toinen riittää. Olishan se kuitenkin hienoa, että saataisiin ”Kemell 2.” mutta vaan puolustajana.

Enkä nyt sano etteikö esim. Ottavainen voisi yllättää. Voi tietysti!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Malisesta ja Koskelasta nyt ei saa ainakaan vielä mitenkään pelaajaa, jolla olisi todellakin potentiaalia kehittyä täydelliseksi pakiksi. Lähinnä tuolla tarkoitin sitä, että jo ensi kaudella voisi yllättää. Kuten Kemell teki viime kaudella.

Juu, ihan paskahan se on kun on NHL-varaus ja kiertänyt junnumaajoukkueet lävitse. Nää sun kirjoitukset kuvastaa kyllä niin täydellistä ymmärtämättömyyttä joukkueen rakentamisesta, että tuntuu vähän turhalta yrittää selittää sulle asioita, mutta koetetaanpa.

Nyt pakistossa on Jesper Lindgren takuuvarma top4 - pakki ja kuten JR sanoi, sieltä on kaksi pakkia hakusessa. Nämä pakit täyttävät kolme ruutua top 4:sesta lähtökohtaisesti. Sen jälkeen siellä on liigatasolla jo pelannutta jamppaa Ottavaisen, Peltolan, Kakkosen, Winbergin ja Seppälän muodossa.

Malinen ja Koskela haastavat sitten noita kolmosparissa pelaavia kavereita, mutta suuntana voi olla myös KeuPa.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Malisesta ja Koskelasta nyt ei saa ainakaan vielä mitenkään pelaajaa, jolla olisi todellakin potentiaalia kehittyä täydelliseksi pakiksi. Lähinnä tuolla tarkoitin sitä, että jo ensi kaudella voisi yllättää. Kuten Kemell teki viime kaudella.
No tähän on sitten juurikin Ottavainen ja Peltola nyt varmaan etunenässä tekemässä sitä läpimurtoa. Kakkonen ja Winberg on myös sellaisia, joiden varaan sitä tulevaisuutta voidaan rakentaa ja joiden näen olevan valmiita ottamaan sitä roolia tulevalla kaudella.

Pointti kuitenkin esim. Malisen ja V. Koskelan kohdalla siinä, että kyllä sieltä ennemmin tai myöhemmin varmaan etsitään uutta seuraa, mikäli tänne nyt roudattaisiin 8.-9. pakkia myöten kokeneita/valmiimpia pelaajia viemään ne mahdolliset pienetkin peliajat. Jossain kohtaa, jollain stepillä aloittaen näitä potentiaalisia nuoria on kuitenkin ajettava sisään, jos meinataan heistä tulevaisuutta rakentaa. Heillä kyllä selvästi sitä potentiaalia on havaittavissa. Vai meinaatko, että vahingossa, sokkona ovat mm. valinneet Malista junnumajuun ja joku idiootti vielä onnistui rapakon takana draftaamaankin hänet.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Kohtuullisen kova luotto on siihen, että Scotka saadaan korvattua uudella hankinnalla niin, että lopputulos on plussan puolella. Vaikka kaveri ei mikään suoranainen pettymys ollut, niin minun silmään hän ei viime kaudella esittänyt mitään sellaista, jonka perusteella kaveria voisi pitää korvaamattomana. Pelaajista pitäisi myös olla nyt tarjontaa. Kyse on enemmän siitä, millainen palanen tässä kohtaa hankitaan lähteneen tilalle. Ja juuri siinä uskon JYPin onnistuvan hyvin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KOLT

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Malisesta ja Koskelasta nyt ei saa ainakaan vielä mitenkään pelaajaa, jolla olisi todellakin potentiaalia kehittyä täydelliseksi pakiksi. Lähinnä tuolla tarkoitin sitä, että jo ensi kaudella voisi yllättää. Kuten Kemell teki viime kaudella.

Ainakaan Malinen ei pelannut lähellekään niin hyvin, että näkisin mahdollisuuden yllättää.

Ainakin Malinen täytti kuukausi sitten 19v, pelannut kuitenkin paljon jo aikaisekseen, läpimurto voi tulla aika yhtäkkiäkin ja sitten onkin jo liian hyvä liigaan. Koskela taas pelasi hyvän kauden mestiksessä. Kummassakin kyllä potenttiaalia yllättävän paljon vaikka kumpaakaan kaikkien ollessa terveenä pitäisi välttämättä kokoonpanon miehenä lähtökohtaisesti, toivottavasti paikkansa ottavat kuitenkin
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
No tähän on sitten juurikin Ottavainen ja Peltola nyt varmaan etunenässä tekemässä sitä läpimurtoa. Kakkonen ja Winberg on myös sellaisia, joiden varaan sitä tulevaisuutta voidaan rakentaa ja joiden näen olevan valmiita ottamaan sitä roolia tulevalla kaudella.
No joo, totta.
Pointti kuitenkin esim. Malisen ja V. Koskelan kohdalla siinä, että kyllä sieltä ennemmin tai myöhemmin varmaan etsitään uutta seuraa, mikäli tänne nyt roudattaisiin 8.-9. pakkia myöten kokeneita/valmiimpia pelaajia viemään ne mahdolliset pienetkin peliajat. Jossain kohtaa, jollain stepillä aloittaen näitä potentiaalisia nuoria on kuitenkin ajettava sisään, jos meinataan heistä tulevaisuutta rakentaa. Heillä kyllä selvästi sitä potentiaalia on havaittavissa. Vai meinaatko, että vahingossa, sokkona ovat mm. valinneet Malista junnumajuun ja joku idiootti vielä onnistui rapakon takana draftaamaankin hänet.
No siitä en tiedä mutta mua ei todellakaan ole vakuuttanut. Peliaikaa pitää antaa vain, jos pelaaja sen ansaitsee. Eikö niin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös