JYP kaudella 2020–2021

  • 416 034
  • 2 267
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet

1+1=?
No Alataloa tänne viimeksi kaivataan, tuskin ruokapalkalla valmentaa ja samaan hommaan ei vaan voi ottaa ketään lomautetun tilalle, paitsi jos työtehtävät ei ole aivan samat. Nyt on kyllä todellinen hätä JYPin kassan kestävyyden kanssa, kaikki keinot on käytössä, niin kuin Korpela asian esitti.
Valmennuksellisesti on haastavaa tulla puikkoihin kesken kauden, ainakaan jos ei ole kokemusta Liiga joukkueen valmentajana, tilanne on haastava siinä mielessä että JYPillä on erittäin nuori joukkue, joka tarvitsee selkeätä ohjeistusta harjoittelussa ja pelitavan luomisessa, en oikein usko että Varmasesta on siihen tällä hetkellä.

Vielä en sammuttaisi valoja Hippokselta tämän kauden osalta, mutta lisähaastetta tämä tuo tähän saumaan, niin pelillisesti kuin koko JYPin uskottavuuden kannalta.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tilannehan on sikäli huono että ei ollut kuin paskoja vaihtoehtoja tarjolla. Koitettiin valita vähiten paska. Aika näyttää onnistuiko se vai ei...
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyppi voi olla jonkinlainen uranuurtaja tässä ratkaisussaan, ilman päävalmentajaa jopa mestaruuteen asti.
Tästä voi trendi suomikiekkoon.
Olisihan tuo nykyiseen arvomaailmaan sopiva ratkaisu, pelaajat keskenään päättää peluutuksesta jne.
Ei ainakaan voi kukaan pistää huonoa kautta valmentajansa syyksi.
Ja jossain vaiheessa tulee jotain jumia pelin kanssa, voidaan apua ostaa konsulttityyppisesti esim. Juhani Tammiselta joka vetää pari videosessiota Zoomin kautta.

En tiedä kuinka paljon olet tavannut uutisia tai JYP.n tiedotetta asiasta, mutta todetaan nyt että JYP.llä on tälläkin hetkellä valmentaja.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tärkeintä on, että Jyväskylässä on toteutettu ja toteutetaan taloudelliset muutokset siten, että laiva lopulta kääntyy ja pysyy pinnalla. Voi kuulostaa raakalta, mutta tässä suhteessa Tirkkosen tai ylipäätään kenenkään yksittäisen työntekijän työsopimustilanne ei paljoa paina kokonaiskuvassa, kun puhutaan JYPin toimintaedellysten jatkon mahdollistamisesta.

Liigakiekon parissa työskentelevät nyt eivät kuitenkaan ole ensimmäisenä leipäjonossa, vaikka lomautus on toki valitettava asia.

Voimia kaikille, keitä tämä JYPin leirissä erityisesti koskee - varsinkin kannattajille. Yritetään nyt taistella ja selviytyä ensi vuoden puolelle.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli vaan mieleen oisko Tirkkonen/Santanen pelannut pokeria että eihän ne meitä voi lomauttaa joten ei suostuta palkanalennukseen. Syistä että eihän kukaan ole koskaan niin tehnyt ja kuka näitä muka koutsaa kun palkatakaan ei saa. Tämä oli itseasiassa oma reaktionikin kun uutisen kuulin.
Veikkaan, että näin on tapahtunut. Joka tapauksessa, veikkaan tämän kaksikon seisseen nyt viimeisen pelinsä JYPin vaihtopenkin takana.
 

Santtu76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hyvää on se, että nyt on jokin ratkaisu tähän hetkeen, huonoa se että tilanne on Koronan vuoksi niin huono että joudutaan menemään tällaisiin.
Toivon vahvasti että nyt pelaajat jaksaisivat vain keskittyä tekemiseen murehtimisen sijaan. Tämä kun varmasti aiheuttaa kovasti henkilökohtaisia huolia osalle työntekijöistä.
Tsemppiä kaikille JYP-organisaatiossa, sekä myös nyt valitettavasti lomautetuille valmennuksen jäsenille!
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Joko Brad Lambertin isä on kohta vastuuvalmentajana? Muuten tuntuu oudolta että mies varjelee poikaansa hullun lailla, mutta nyt poika "kehittyy" ilman valmentajaa loppuvuoden.
Paitsi JYP ei ainakaan voi palkata uutta valmentajaa lomautuksen aikana. Vaan hommaa hoitaa jo palkalistoilla olleet henkilöt. Uuden valmentajan voi palkata JOS Tirkkonen irtisaanoo itsensä tai irtisanotaan
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti

Haluaisikohan Matti tulla talkoohommiin JYP:iin? Onnistuminen Liigassa voisi antaa lisähappea valmennusuran jatkolle..

JYP voisi yrittää saada maksettua palkkaa vaikkapa neljälle pääkoutsille samaan aikaan. Kolme onnistui varsin kivuttomasti.

Alatalo sulkisi kyllä nätisti ympyrän ja matka minardiuteen olisi päättynyt.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Jyppi voi olla jonkinlainen uranuurtaja tässä ratkaisussaan, ilman päävalmentajaa jopa mestaruuteen asti.
Tästä voi trendi suomikiekkoon.
JYP on voittanut ainoana joukkueena mestaruuden vain suomalaisten pelaajien voimin. Ja maalivahtien tandem-peluutuksella.
Nyt mestaruus ilman valmentajaa ja kokonaan suomalaisella joukkueella, jonka keski-ikä on 19.3 vuotta + Tuppurainen?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP on voittanut ainoana joukkueena mestaruuden vain suomalaisten pelaajien voimin. Ja maalivahtien tandem-peluutuksella.
Nyt mestaruus ilman valmentajaa ja kokonaan suomalaisella joukkueella, jonka keski-ikä on 19.3 vuotta + Tuppurainen?
Tämähän se looginen seuraava askel on ollut, ihme että näin pitkään meni laittaa suunnitelmaa käytäntöön.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kova ratkaisu, mutta ilmeisen kova on JYPin ahdinkokin. Todella harmillinen juttu, mutta suuresti en tästä ylläty, kun tilanne on niin vaikea.

Mielummin näin, kuin yhtiön ajautuminen siihen jamaan, että konkurssista tulee todellinen uhka. Jos jokin pelastava enkeli olisi ollut niin varmasti ne rahat olisi lyöty tiskiin, jotta valmennusta ei olisi tarvinnut lomauttaa. Tiedä sitten mitä olisi tapahtunut, jos veroasian kanssa olisi käynnyt toisin, mutta tämä nyt on turhaa jossittelua.

Tämä voi repiä erilleen tai tiiviistää koko jäljelle jäävää porukkaa yhteen. Toivon tietysti jälkimmäistä. Viisautta ja voimia kaikille JYPin organisaatiossa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyviä kommentteja paljon edellä, etenkin JYP kannattajilta.

Ehkä tässsä saattaa olla ajateltu tulevaisuuttakin. Jos JYP on päätynyt siihen lopputulemaan että ensi kaudella joukkuetta valmentaa joku tai jotkut muut kuin Tirkkonen & Santanen niin tämän parivaljakon lomautus, kun sopimukseen ei päästy, on pitkässä juoksussa vähiten vahinkoa aiheuttava toimenpide. Ottaen huomioon myös sen että valmentajilla on mahdollisuus saada ansiosidonnaista yms. mahdolliset muut seikat mitä asiaan liittyy.

Tirkkosen kommentit vaikutti ihan rakentavilta ja siltä että, toisin kuin osa JA.n kirjoittajista, Tirkkonen ymmärtää seuran vaikean tilanteen.

Jos joskus joku pelaaja joutuu katsomoon tai vilttiin valmennuksen päätöksen vuoksi ja pelaajan on vain hyväksyttävä tilanne niin nyt seuran päätös on ollut että seuran ja joukkueen kannalta vähiten huono ratkaisu on lomauttaa valmennuskaksikko.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nyt ollaankin jännän äärellä. Jos henkilö lomautetaan mutta hänen tehtäviään siirretään muiden tehtäväksi, ollaan lähellä yt-lain rikkomista.

Ihan tavallinen prosessi. Ei yt aina tarkoita toimintojen lopettamista vaan väen vähentäminen/lomautus tutalla mahdollinen. Jäljelle jäävät tekevät työn.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seppäsen kommentteja KSML:ssa:

" JYPin kohdalla oli kaksi vaihtoehtoa. Joko jäädään historiaan porukkana, joka lopettaa seuran. Tai sitten tehdään nämä raskaat ratkaisut. Ei siinä tarvinnut paljon miettiä, kumman tien valitsemme"
ja:
" Näillä toimenpiteillä turvaamme toiminnan joulukuun loppuun asti. Pysymme hengissä. Sitä mitä tapahtuu kahden kuukauden päästä ei kannata vielä murehtia. Tässä ajassa on oppinut, että murehditaan asioita siinä järjestyksessä kuin ne vastaan tulevat, Jukka Seppänen kertoi."
Vaikea on tilanne. Ja samassa jutussa myös Tirkkonen toteaa ettei ole jättämässä seuraa vaan tarkoitus on palata remmiin vuoden vaihteessa.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Outoja aikoja, outoja ratkaisuja. Ei tällaisia operaatioita huvikseen tehdä. JYPin kohdalla oli kaksi vaihtoehtoa. Joko jäädään historiaan porukkana, joka lopettaa seuran. Tai sitten tehdään nämä raskaat ratkaisut. Ei siinä tarvinnut paljon miettiä, kumman tien valitsemme.

Seppänen luonnehti yt:n lopputulosta yhtiön kannalta tyydyttäväksi.
– Näillä toimenpiteillä turvaamme toiminnan joulukuun loppuun asti.

Pysymme hengissä. Sitä mitä tapahtuu kahden kuukauden päästä ei kannata vielä murehtia.
Tässä ajassa on oppinut, että murehditaan asioita siinä järjestyksessä kuin ne vastaan tulevat, Jukka Seppänen kertoi."


Kyllä nämä Seppäsen kommentit avaa hyvin miten vakavassa tilanteessa JYP oli ja on edelleen.

Tirkkosen kommentit:
"Tirkkosen mukaan hän ei kanna seuraa kohtaan isompaa kaunaa. Eikä aio jättää JYPiä.
- Tällä hetkellä lähdetään siitä, että palaan lomautuksen jälkeen JYP-sorvin ääreen. Ja toki seuraan koko ajan tarkasti kaikki ottelut."
 
Viimeksi muokattu:

manageri6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Osaavat Jääkiekko-organisaatiot, Jypinkylä
On syytä myös tarkastella, miten tilanteeseen on ajauduttu. Ja Jyp on yksi näistä, joka sopeuttaa toimintaa ja kaikesta huolimatta hyvä niin. Epidemiaa on hoidettu Terveyden ehdoilla ja Elinkeinovapaus on MARA- ja Tapahtumatoimialoilla rajattu, tietyissä vaiheissa täysin suljettu. Vaikka MARA on pyrkinyt neuvottelemaan ja esittämään kaikkia mahdollisia keinoja, että toiminta pyörisi kannattavasti Yritysten säilymisen kannalta, on Terveysviranomaiset kinttaalla viitanneet toimenpiteille ja tässä tulos. Media on kyennyt peloittelemaan ihmiset poteroihin, mikä entisestään jyrkentää alamäkeä. Minä nään HPK:n, Jukureiden, Pelicanssin, Saipan ehkä Ässien olevan saman edessä. TPS saa Pelimiljonääreiltä avoimen Shekin, RTK hoitaa Lukon, Kalpan uusi omistuspohja pystyy vielä laittamaan Timosen johdolla paukut tilanteen selviämiseen, muut saavat hommat jollain tavalla hoidettua. Nyt erästä Artistia siteeraten "Toivottavasti seuraukset ovat mahdollisimman pienet Lepakon syönnin takia, kuka tahaansa se sitten olikin" :(
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli vaan mieleen että voisiko olla että Tirkkosen ja Santasen kanssa olisi alustavasti sovittu että jos/kun seura selviää tän tilanteen yli niin jatkavat Jypissä ja tämä nyt tuleva ansionmenetys korvataan ensi kauden palkassa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli vaan mieleen että voisiko olla että Tirkkosen ja Santasen kanssa olisi alustavasti sovittu että jos/kun seura selviää tän tilanteen yli niin jatkavat Jypissä ja tämä nyt tuleva ansionmenetys korvataan ensi kauden palkassa.

Eipä tullut tuommoinen vaihtoehto itselle edes mieleen, mutta miksei. Toisaalta ensi kauteen on vielä niin pitkä matka että pystyykö JYP vielä sitoutumaan moiseen. Voisi kuvitella että sopeutustoimia tarvitaan myös ensi kaudella joten voi olla että JYP katsastaa tällekkin osastolle halvempaa ratkaisua.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tuli vaan mieleen että voisiko olla että Tirkkosen ja Santasen kanssa olisi alustavasti sovittu että jos/kun seura selviää tän tilanteen yli niin jatkavat Jypissä ja tämä nyt tuleva ansionmenetys korvataan ensi kauden palkassa.
Tämä lienee hyvin lähellä totuutta, mutta saapa nähdä päästäänkö tuohon, kun koronatilanteen kehittymisestä paremmaksi ei ole vieläkään mitään takeita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös