JYP kaudella 2019–2020 – puhtaalta pöydältä?

  • 380 083
  • 1 803

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Pitää myös muistaa, että Tirkkonen ei vastaa suoraan puolustuksesta ja sen organisoinnista vaikka onkin valmennuksen viimeinen sana sekä vetää isot pelitavalliset linjat.

Yleisestikin päävalmentaja liigassa vetää isot linjat ja toki valvoo sitten myös kokonaisuutta, mutta pelin organisointi ja nyanssit on käytännössä muun valmennustiimin vastuulla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Siellä nyt on kolme valmentajaa kokeillut ja kukaan ei ole löytänyt maagista ratkaisua siihen, että miten puolustuskyvyttömistä mikkihiiristä saadaan edes säädylliseen puolustusalueen puolustuspelaamiseen.

Lisätään nyt tähän hienoon (ja silmillä todennettavaan) analyysiin myös se tosiasia, että siellä seilaa sekalaisesti koko viisikko ilman kykyä ennakointiin, reagointiin tai pelin edistämiseen.

Senkin haluan myös kirjata, kun usein lukee kirjoituksista siitä helposta avaavasta syötöstä tai sen antamisen osaamattomuudesta. Kyllä siinä on kaksi tekijää olemassa, monesti pakki antaa sen helpon ensimmäisen syötön, vaan kun peli ei lopu siihen, sille toiselle syötölle ei olekaan osoitetta ja kolmatta tuskin tulekaan, kun ollaan taas omissa. Pakisto ei voi laittaa ovelaa siirtosyöttöä tyhjään, kun sinne ei kukaan ole menossakaan, no, ehkä peliä lukeva vastustaja, pakki ei voi avata myöskään pystysyötöllä, koska JYP viisikko ei osaa liikkua jotta syntyisi tila painottomalle puolelle. Pakit voivat, mutta hyödyttömästi jatkon kannalta antaa lyhyen eteen hakevalle sentterille, koska laiturit tököttää pidettynä paikoillaan ja keskustaan tulee umpikuja sentterille, sitten pakki tai se sentteri tilanteessa voi yrittää ainoastaan hybridiä, joista 9/10 päätyy pitkään ja siinä yhdessä tuurilla luodussa pelaaja joka sille kiekolle ehtii, joutuu huomaamaan, ettei muu viisikko ole edes tulossa antamaan tarjontaa ja odotellessaan tulee ajetuksi seinälle menettäen kiekon.

Tästä huomaa, jos katsoo, ettei ruoska pakeille aiheeton, mutta osin se on kohtuuton, ei kukaan voi tyhjästä taikoa karkkia, ei minkäänlainen pakistokaan.

Kaikessa törmää väkisinkin siihen tosiasiaan, että JYP edelleen roikkuu sitkeästi vanhentuneessa pelitavassa, jolla ei voi nykykiekossa pärjätä, jos vastustajilla pelitapa on ajantasainen. Syyt, että siinä roikutaan kuin jeesus ristillä ihmetyttävät allekirjoittanutta suuresti. Ei voi olla vakavasti otettavaa analyysiä olemassa, joka todistaisi vanhan pelitavan paremmuutta yli tulosdatan. Asia, jota on tullut seurattua tällä kaudella on eri joukkueiden tapa pelata keskialuetta ( siellä on ne avaimet voittoon tai tappioon suuressa kuvassa), ja muutamia suonenvetoja lukuunottamatta JYP ei kykene siellä järjelliseen peliin joka tuottaisi jatkumoa kumpaankaan suuntaan. Pahnan pohjimmaisetkin pelaa tätä liigassa paremmin kuin JYP, mutta häviävät sitten materiaalissa.

On viisasta taas kerran myös huomioida miksi oma pää näyttää tilanteissa juoppohullun päiväkirjalta, sekin on seurausta siitä keskialueen pelaamisesta, jos siinä häviät tai sinisen häviät (JYP yleensä antaa suosiolla) on aina paskat housussa omissa. Huonolla joukkueella tuo omissa rimpuilu vielä kertautuu koko ajan, kun jostain syystä JYP tuntuu pelaavan mieluummin paikkaa, kun peliä, siellä odotellaan kun yksi häviää kamppailunsa, sitten seuraava etc., kunnes lopulta Ruusun vika ja kiekko pömpelissä, tämmöinen on myös kaverisyöttöketjujen tulema, seisovalta toiselle, kunnes omissa soi.

Mulle on oikeastaan sama kutka ensi kaudella jäällä JYP paidassa viilettää, koska tulos ei millään nimillä ole tuon kummempi, jos pelitapa ei ole tätä päivää ja valmennus rakenna riittävästi tilanne malleja harjoitteisiin, jotta niillä selviää, eikä niinkuin nyt, pelaaja noudattaa kaavamaisesti sapluunaa, voi sanoa, tein ruutuni, mutta tosiasiassa koko ajan pidettynä ja pelille merkityksettömänä seisoskelijana.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Nelfor Vikaa on varmasti valmennuksessakin, kun virheitä tapahtuu noin usein, mutta se ei todellakaan kaikkea selitä. Mielestäni myös pelaajien pitäisi olla tekemättä junnuvirheitä, vaikka valmentaja ei olisikaan Pennanen. Ei se 4 metrin päässä omasta ukosta kököttäminen ja kiekon tuijottelu ole pelitavasta kiinni, kun pitäisi olla 1 metrin päässä ja koko ajan hajulla, että missä toinen menee. Nyt ei tarvitse Anttonistakaan kuin vähän vaivihkaa liukua pois etäämmälle, niin siinä saa jo vapaalipun sirklata pienellä koukkauksella maalinedustalle ja Anttoni hiihtää perässä, noin niinkuin karrikoidusti. Kyllä siellä tapahtuu vain niin paljon luokattomia pelinlukuvirheitäkin, että ei sitä saavia millään vaan voi kaataa pelkästään Tirkkosen niskaan.

Tottakai minään absoluuttisena osoituksena pelitaidoista ei voi RD:n stinttiä pitää, mutta jos valinnanvaraa olisi ollut enemmän, niin siellä olisi mikkihiiret viltissä. Tai no, Anttonillahan se vastuu aika nopeasti vähenikin ja lainattiin sitten Jukureihin kasvamaan, mikä oli varmasti edullinen päätös kaikille osapuolille.

En vain voi käsittää, että miten tämä kaikki olisi laitettavissa Tirkkosen piikkiin. Täydellinen toki hänkään ei ole ollut ja varmasti paremmin johdetulla pelitavalla virheitä jonkun verran häviäisi, mutta en millään jaksa uskoa, että tällä pakistolla oman pään pelaamisesta saataisiin parempaa kuin hammasta purren siedettävä. Tai sitten hyökkäyskaluston pitäisi olla huomattavasti puolustavampaa, jotta nuo kellukkeiden kanssa räpiköivät pysyisivät pinnalla, mikä taas rokottaisi kohtuuttomasti hyökkäyspeliä.
Nimenomaan silloin kun puolustusta ei ole organisoitu kunnolla, niin pelaajat tekevät junnumaisia virheitä ja "kököttelevät" missä sattuu, kun eivät tiedä missä pitäisi olla. Kokeneetkin hyvät puolustuspään pakit voivat näyttää todella typeriltä ja junnumaisilta , jos puolustus on organisoitu huonosti. Toki kokemus ja omat taidot voivat paikata pelitavallisia puutteita, mutta eivät loputtomiin. Hyvä esimerkki tästä on Kalteva, joka näytti Merikiven valmennuksessa aivan surkealta pakilta. Hänelle nykyisen valmennuksen pelitapa kuitenkin sopii.

Sama näkyy missä tahansa päin kenttää, jos peliä ei ole organisoitu kunnolla. Pelaajat näyttävät heikkotasoisilta ja tyhmiltä.

Valmennuksen tehtävänä on saada käytössä olevasta materiaalista kaikki irti ja tämä tarkoittaa myös sitä, että pelitavan täytyy tukea pelaajien vahvuuksia ja heikkouksia.
 

Baldrick

Jäsen
Toki vähän kärjistetysti lyön näitä muutamia pakkeja, mutta olen koittanut sivulauseisiin upotella viisikkopeliä ja vapaita syöttösuuntia pienenä viitteenä, että 100% ei heidän niskaan voi kaataa viimeaikaisista otteista. Silti siellä on liikaa virheitä, jotka eivät selity (minun näkemykseni mukaan) pelkällä huonolla pelitavan toteutuksella. Enemmän katsoisin valmennuksen suuntaan siinä vaiheessa, jos Kalteva tai Vainio olisivat useammin kiipelissä.

Elän myös siinä käsityksessä, että kiekollisten pakkien etu hyökkäyksiinlähdöissä olisi siinä, että hyvän vastustajan pelatessa syöttösuunnat hyvin pois ja antaen painetta, nämä kiekolliset pakit kykenisivät tekemään itselleen tilaa. Varsinkin jos meillä ei Pennanen valmenna, niin silloinhan nämä meidän kiekolliset pakit ovat joukkueelle enemmän haittoja. Jos viisikko toimii hyvin, niin keskialue ylittyy helpommin myös pakilla, joka ei ole sirklaileva ja kiekkoa leipova kukkakeppi. Toki totean nyt tähän, että tiedän kyllä kiekollisen pakin mahdollistavan enemmän ylöstuonnin variaatioita ja niin edelleen, mutta pointtini onkin, että siihen tarvitaan myös paremmat pakit kuin nykyiset, varsinkin jos niitä vielä halutaan olevan yli puolet pakistosta.

Kyllä pakkien pitäisi pystyä silti olemaan joukkueelleen enemmän hyödyksi kuin haitaksi, vaikka viisikkopeli jättäisikin toivomisen varaa. Tässä nyt on vähän tulkitsijasta riippuen muna vai kana -tilanne ja totuus löytynee puolustuksen puutteiden ja valmennuksen jostain välimaastosta. Itse olen niitä, jotka liu'uttavat slideria pakiston suuntaan hieman enemmän, mikäli siis oikeasti tavoitteena on pudotuspelimenestys. Väitän, että JYPillä olisi enemmän pisteitä ja suora pudotuspelipaikka, jos meillä olisi omiin vahvemmat pakit, sillä en näe, että nykyisen pakiston hyökkäyspään osaaminen olisi korvannut lähimainkaan puolustuspelin puutteita.

Pennasta meillä ei ole, eikä ole saatavilla, joten pyrin tarkastelemaan asiaa siltä kantilta, että miten realistisesti joukkueen iskukykyä voitaisiin kasvattaa.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Huudellaas vieraisiin pöytiin. Mitä mieltä Kaliksen otteista teillä? Aika samoilla tehoilla pelailee kun mitä Sportissa ennen siirtoa ja teillä näköjään nelosen sentterinä.
 

Baldrick

Jäsen
Ja en näe ongelman olevan niinkään pelaajissa itsessään, vaan ongelma on rakenteellinen, kun samantyyppisiä puolustajia on liikaa, ketkä eivät osaa kunnolla puolustaa. Tilanne olisi huomattavasti siedettävämpi, jos vakiopakistossa olisi vain 1-2 kolmikosta Hongat ja Mäenpää, sekä Allen kamppailisi paikastaan 7. pakkina kaikkien ollessa terveenä. En siis halua henkilöinä pelaajia syyllistää tästä.
 

Hexa

Jäsen
Sen ymmärrän, että jos halutaan menestyä kiekollisemmalla pelitavalla ja sitä lähdetään ajamaan. Silloin olisi kuitenkin hyvä myös pitäytyä reaalimailmassa ja huomata, että meidän kiekolliset pakit on omiin turhakkeita ja hyökkäyspeliin keskinkertaisia. En ole ymmärtänyt, enkä ymmärrä vieläkään, että miksi korttitalo on rakennettu näin notkuvalle pöydälle, kun Sokea-Reetakin näkee, että tuon pakiston hyökkäyspääntaidot eivät riitä kompensoimaan puutteita puolustuspelaamisessa.
Tuohan se todellisuus on minkä kanssa täytyy vain elää tällä hetkellä. Ei valmennuskaan varmaan olettanut, että esimerkiksi nuoremman Hongan kehitys on ollut näin paljon hitaampaa kuin mitä luultiin ja puolestaan vanhemman Hongan sopeutuminen Liigaan on ollut näin hidasta ja työlästä. Mäenpäältä puolestaan on odotettu jo monta vuotta turhaan ja epärealistisesti samoja otteita kuin joskus kymmenen vuotta sitten. Ehkä vika on kuitenkin yhtä paljon organisaation, kuin myös yhtä lailla katsojien ylisuurissa odotuksissa. Todellisuus ja kunkin pelaajan nykytaso on melkolailla toista kuin heihin kohdistuneet odotukset ja toiveet.
 

Baldrick

Jäsen
Siksipä olen asiasta narissut jo aiemminkin, kun sen pitäisi olla niin seuralle kuin katsojille selvää, että meillä ei ole neljää Erik Karlssonia. Kyllä menestyvässä puolustuksessa yli puolien pakeista pitäisi osata myös puolustaa.

Edit. Mäenpää ei ole vuosiin osoittanut merkkejä, että hän riittäisi ykköspakiksi. Anttoni Hongan kasvukivut omassa päässä eivät myöskään yllätyksenä tule. Allen ei viime kaudellakaan ollut mikään oman pään virtuoosi, vaikka toki parempaa oli lupa odottaa. Julius Honka nyt ei ollut niin ennalta selvä mustapekka ja toki omaa poikaa kotiin mielellään kiikuttaakin, varsinkin sponsorien avatessa auliaasti kukkaroiden nyörejä. Rakenteelliset ongelmat tässä on pitkään ollut kuitenkin jo nähtävissä ja jo ennen Newtonin paluuta olen asiasta puhunut, sekä aiheeseen tasaisin väliajoin palannut.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni vähän on jopa väheksytty JYPin pelaamista ja "pelitapaa" tässä ketjussa. Kuitenkin yksi liigan eniten maaleja tehnyt joukkue vaikka ylivoima on ollut huonoa. 5vs5 pelissä hyvin pysytty peleissä mukana, en nyt ruvennut maaleja laskee mutta äkkisiltään jos yv ja av maalit ottaisi pois niin taitaisi liigan parhaimpia maaliero olla. Se isoin ero edelleen tulee erikoistilanteissa ja pelin jänne on mennyt poikki monessa pelissä sen jälkeen kun omat paikat jätetty ylivoimalla tekemättä ja sitten vastustaja iskee omalla yv sisään. Hienosäätöä tietenkin pystyy aina tekemään peliin ja tarvitsee tehdä ja vielä kaikista pelaajista ei saada kaikkea potentiaalia irti, mutta jos nämä olisi edes kohtuulisella tasolla niin kauden pistemäärä olisi heikomman putkenkin jälkeen siinä samassa kasassa tuon top6 kanssa.

Ehkä sitten erikoistilanteistakin voidaan osoittaa valmennukseen sillä kyllä tuossa joukkueessa varsinkin ylivoimaan riittää osaamista, enkä liikaa osoittaisi esim. Mäenpään suuntaan tai muihin yksittäisiin pelaajiin, liigan tasolla pakkiosasto ylivoimaan on aivan riittävä.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Lisään vielä tännekin, että mikään ei vituta enempää kuin katsella mikkihiirien hukkaavan omia miehiään ja ollen jäljessä, vaikka sitä kinttua pitäisi olla ihan vitusti. Anttoni on omista ukoistaan pahemmin perässä kuin Kuukka koskaan. Ja välillä siellä vieläkin viipeltää ne samat mikkihiiret väärin tuplaamassa toisen miestä ja sitten ollaankin ihan kuutamolla, kun maalinedustalla on ukkoa vapaana.

Tässä viestissä kiteytyy jotenkin hyvin se miksi nyky-JYP vituttaa itseäni vaikka satunnaisia voittoja tuleekin. Oman alueen puolustus- ja merkkauspeli on ihan käsittämätöntä paskaa verrattuna Dufvan ja Ahon aikoihin. Yhden kaksinkamppailun voittaminen JYPin alueella avaa maalipaikan ja valitettavan usein ihan a-luokkaisen sellaisen. Toista se oli silloin aikanaan kun tilaa eikä aikaa ei todellakaan ollut ja jos oli niin aina löytyi joku LahenRami syömään kiekkoa. Monien mielestä peli ei tuolloin ollut kaunista, mutta itse ainakin tykkään enemmän yhtenäisestä joukkueesta, jossa kaikki sitoutuvat pelitapaan ja ovat valmiita tekemään töitä. Ihan uskomaton ero työnteossa on tällä hetkellä esimerkiksi Palmulla ja Turkulaisella jos vertaa Nättiseen ja Kalaputaaseen. En enää ihmettele ollenkaan viime keväistä popparikomennusta Nättisen osalta.

Tuohon pystysuunnan robottikiekkoaikaan verrattuna JYPin isoin ongelma tällä hetkellä on valitettavasti liiallinen helppojen päästettyjen määrä. On oksettavaa katsella nykyään jotain 5 vs 5 takatolppamaaleja, joissa mestari #47 makaa jäässä niin kun vitosdivarin pakki krapulaisena viikonloppupelissä. Robottiaikana voitettiin huonojakin pelejä parilla tehdyllä maalilla koska puolustus oli vaan niin rautaista. Jopa vähän naurattaa kun ajattelee miten esimerkiksi Kärppien ykkösvitja mahdollisesti pyörittelee Mikkoa ja kumppaneita jossain puolivälierien vitospelissä Oulussa kun takana on jo 7 kovaa pleijarivääntöä. Tuossa taitaa olla se tämän kauden best case scenario ja potentiaalia enempään ei ole. Kriittiset osa-alueet sakkaa aivan liikaa tällä hetkellä, jotta top-6 porukoita voitaisiin oikeasti 4 kertaa voittaa.
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Huudellaas vieraisiin pöytiin. Mitä mieltä Kaliksen otteista teillä? Aika samoilla tehoilla pelailee kun mitä Sportissa ennen siirtoa ja teillä näköjään nelosen sentterinä.

Noh...Tuloksen puolesta ei voi olla kuin pettynyt. Muuten ihan pirteästi esiintynyt ja miestä on pomputeltu ketjusta ketjuun, joten ei ole sinänsä päässyt vakiinnuttamaan asemaansa mihinkään. Kiekollista rooliahan Kalapudas kaipaisi, mutta ilman loukkaantumisia JYPin keskikaista on tällä kaudella niin tajuttoman kova, että nelonen on ihan oikea paikka rankingissa Hytösenkin piristyttyä viime aikoina. Tuossa jäätävän tappioputken aikana Kalapudas taisi vierailla jokaisessa kentässä ykkösestä neloseen ja kakkosYV:ssä on aika vakiona heilumassa. Toki myös JYPin YV on ollut mitä ollut. Sinänsä onnistumisen aineksia on ollut kärkiketjujen ukkojenkin rinnalla, mutta jäi torsoksi niin kuin koko JYPin 2020 tähän mennessä muutenkin.

Ensi kaudella päässee isompaan rooliin ainakin Hytösen siirtyessä sivuun, mutta tällä kaudella on armottomasti ainakin kaksikon Immonen & Nättinen takana, joten kiekollista roolia on vähän niin ja näin tarjolla. Pystyy varmasti paljon parempaan ja on väläytellytkin sen suuntaisesti, mutta nyt on nelosen aikaa ja roolia tarjolla, joten pisteitäkään ei kymmeneen minuuttiin ehdi kauheasti kertyä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huudellaas vieraisiin pöytiin. Mitä mieltä Kaliksen otteista teillä? Aika samoilla tehoilla pelailee kun mitä Sportissa ennen siirtoa ja teillä näköjään nelosen sentterinä.
Vaikuttaa siltä, että kuntopohja ei ole mitä pitäisi. Taidot ovat tallella, mutta kun kuntopohja on huono, niin ei pysty toteuttamaan sellaista peliä mihin periaatteessa kykenisi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Oman alueen puolustus- ja merkkauspeli on ihan käsittämätöntä paskaa verrattuna Dufvan ja Ahon aikoihin. Yhden kaksinkamppailun voittaminen JYPin alueella avaa maalipaikan ja valitettavan usein ihan a-luokkaisen sellaisen.

Tää huomio ansaitsee huomion. Kun haikailee menneitten perään, kannattaa muistaa, että tuolloin JYP pelitapa oli kilpailukykyinen verrokkeihin liigassa verraten. Nyt ei ole ja tämä tekee sen eron. Saat viestistäsi välittymään ajatuksen, että siellä osa pelaajista viettelee vapaita jäillä laiskotellen, mutta tästä ei minun silmiin ole ollut missään vaiheessa kysymys, vaan pelaajat kyllä yrittävät. Onnistuivatkin siihen asti, kunnes muut saivat pakettinsa kuosiin ja sitten eivät enää onnistuneet. En minä valkopese taidollisia puutteita rosterissa, kyllä siellä niitäkin on, mutta tuolta se näyttää, kun pelitapa ei ole kilpailukykyinen. Saa hosua hullun lailla ja silti vetää aina tyhjän arvan.

Silloin muinoin ei mikään joukkue sen paremmilla pelitavoilla operoinut ja siinä ympäristössä tulosta ja menestystä saattoi tulla. Nyky - ympäristössä vaan pitäisi olla parempaa pöytään lyötäväksi pelitavallisesti, mikäli tulokseen haluaa yltää.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tää huomio ansaitsee huomion. Kun haikailee menneitten perään, kannattaa muistaa, että tuolloin JYP pelitapa oli kilpailukykyinen verrokkeihin liigassa verraten. Nyt ei ole ja tämä tekee sen eron. Saat viestistäsi välittymään ajatuksen, että siellä osa pelaajista viettelee vapaita jäillä laiskotellen, mutta tästä ei minun silmiin ole ollut missään vaiheessa kysymys, vaan pelaajat kyllä yrittävät. Onnistuivatkin siihen asti, kunnes muut saivat pakettinsa kuosiin ja sitten eivät enää onnistuneet. En minä valkopese taidollisia puutteita rosterissa, kyllä siellä niitäkin on, mutta tuolta se näyttää, kun pelitapa ei ole kilpailukykyinen. Saa hosua hullun lailla ja silti vetää aina tyhjän arvan.

Silloin muinoin ei mikään joukkue sen paremmilla pelitavoilla operoinut ja siinä ympäristössä tulosta ja menestystä saattoi tulla. Nyky - ympäristössä vaan pitäisi olla parempaa pöytään lyötäväksi pelitavallisesti, mikäli tulokseen haluaa yltää.

Oikeassa olet ja tuohon tuli nyt osittain vuodatettua tätä pari vuotta jatkunutta turhautumista JYPin parissa. Pelaajien oli tosiaan helppo vetää 110% lasissa ja silti tehdä oikeita asioita kentällä kun pelitapa oli kaikilla selkärangassa robottiaikana. Pystysuunnan kiekossa on muutenkin helpompi pysyä yhtenäisenä kun tulee se maksimissaan yksi poikittaissyöttö omissa ja sitten viimeistään jo painetaan täyttä höyryä. Ja se yhtenäisyys tuossa kohtaa vaikuttaa myös siihen miten yhtenäisesti minuutin päästä puolustetaan omissa. Nyky-JYP turvautuu aivan liian usein kiekon omissa saadessaan hätäsyöttöön seisovalle hyökkääjälle tai vastaavasti lähtemään nopeasti epäorganisoituun alivoimaiseen hyökkäykseen. Ei päästä karvaamaan organisoidusti, ei saada keskialuetta tukkoon ja vastustaja pääsee lopulta alueella tilan ja ajan kanssa. Ja tuo kun toistuu läpi pelin niin tietäähän sen miten käy. Syksyllä tuo rytmitys toimi välillä ihan maagisesti ja hyökkäykseenlähdöt sujuivat kun tanssi. Jatkuvasti peliä edistäviä helppoja syöttöjä vauhdissa olevalle ukolle. Kiekkoa pitäisi palauttaa alaspäin ihan rohkeasti ja hakea viisikko kasaan. Periaatteessa yksi hyökkääjä pakkien avuksi kulmien lähettyvillä pitäisi riittää purkamaan paine kun paine kiekotellen.

Mutta summa summarum, pelitavan ongelma on mielestäni tällä hetkellä se että sitä ei ole ja silloin on vaikea tehdä toistettavasti oikeita asioita. Itse PAPPiin pitäisi löytyä kyllä jonkunlainen sapluuna, jotta nuo ihan parhaat tekopaikat saataisiin tilkittyä paremmin. Nostaisi voittojen todennäköisyyttä jo ihan kummasti. Tämän päiväistä peliä pidän lähtökohtaisesti vaikeana rastina kun HPK on aina suosinut hyökkäysalueella pakkien nousuja ja paikanvaihtoja hyökkääjien kanssa. Olisi ensisijaisen tärkeää pystyä hallitsemaan kiekkoa tänään enemmän jotta ei oltaisi ihan jatkuvasti karusellissa omassa päässä.

Muutama asia mitä aion itse seurata illan pelissä:
-Mitä JYP tekee kun se saa omissa kiekon. Pyritäänkö rytmittämään vai turvaudutaanko noihin aikaisemmin kuvailtuihin epätoivoisiin toimiin.
-Keretäänkö karvaamaan ja jos ei niin tajutaanko laittaa useammin trappia kasaan. JYP on karvannut ajoittain vähän yltiöoptimistisesti ja vastustaja on leikitellen purkanut sen ajan ja tilan turvin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Tuollaisella taistelulla voi huomenna hyvinkin lähteä pisteet Jyväskylään. Ja etenkin, kun KalPa voitti JA: lla Kärpät (kyllä), niin :)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viikonlopun pelit kyllä näytti minusta että kun on kovempi vastus niin joukkue pystyy ehkä itsestä vielä löytämään yhden pykälän aikaisempiin peleihin. Näillä otteilla en olisi yhtään huolissaan etteikö joukkue Kärppiä tai Tapparaa vastaan pystyisi ainakin haastetta antamaan.

Ruusua tunnutaan haukkuvan kokoajan putkeen mutta mielestäni taas kuitenkin pelit näytti että tarvittaessa voidaan myös se kakkosmaalivahti heittää maalille. Ei olla pelkätään Laurikaisen varassa. Ei Ruusu mikään liigatason ykkösmaalivahti ole mutta selkeästi näyttänyt että liigatasoa kuitenkin. Paremmin pelannut kun ennen kautta uskoi.

Toivottavasti kuitenkin loukkaantumiset oli vain väliaikaisia tai sitten voi alkaa olemaan vaikeampaa.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Jukurit (v)
TPS (k)
Tappara (k)
HIFK (v)
Sport (k)

JYP kerää runkosarjan lopuista peleistä 8-12 pistettä. En millään usko, että JYP voittaa HIFKin Helsingissä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jukurit (v)
TPS (k)
Tappara (k)
HIFK (v)
Sport (k)

JYP kerää runkosarjan lopuista peleistä 8-12 pistettä. En millään usko, että JYP voittaa HIFKin Helsingissä.
Loput pelit treenataan ja nostetaan hitaasti fiilistä kohti tosipelejä. Sarjataulukkoa on turha enää katsoa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Loput pelit treenataan ja nostetaan hitaasti fiilistä kohti tosipelejä. Sarjataulukkoa on turha enää katsoa.

Joo ja veikkaan että jonkinlaista lepovuoroa annetaan myös osalle pelaajista, esim. Kalapudasta pystyy kuitenkin peluttaan isommassa roolissa jos vaikka Siikoselle tai Tuppuraisella on pienikin tarve levätä mahdollisten vammojen kanssa. Pakistossa on kaikista paras tilanne ja varmaan hieman tullaankin pyöräyttään aina joku lepovuoroon.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Loput pelit treenataan ja nostetaan hitaasti fiilistä kohti tosipelejä. Sarjataulukkoa on turha enää katsoa.
Tuskin ne nyt täysin on luovuttanut 7. sijan suhteen. Tai no jos on niin on myös välierien suhteen (jos puolivälieriin päästään).
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tuskin ne nyt täysin on luovuttanut 7. sijan suhteen. Tai no jos on niin on myös välierien suhteen (jos puolivälieriin päästään).
Eipä tuo kaavio ole merkittävästi erilainen (helpompi) ollaan sitten sijalla 7 tai 8.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Eipä tuo kaavio ole merkittävästi erilainen (helpompi) ollaan sitten sijalla 7 tai 8.
Kärppiä vastaan JYPillä ei ole mitään mahdollisuutta päästä välieriin, Tapparaa jne. vastaan taas on jonkinlainen mahdollisuus. Sen takia 7. sija ois todella tärkeä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kärppiä vastaan JYPillä ei ole mitään mahdollisuutta päästä välieriin, Tapparaa jne. vastaan taas on jonkinlainen mahdollisuus. Sen takia 7. sija ois todella tärkeä.
Kyllä Kärpät on voitettavissa, kuten kaikki muutkin. Hankalampaa se tietysti on ja henkilökohtaiset virheet pitää olla minimissä.

Peli kuitenkin muuttuu pudotuspeleihin jonkin verran ja ottelusarjoissa voi tapahtua kaikenlaista.

Mikäli peliin tulee eheyttä ja parempaa yhteistyötä, niin kevät olla ihan hyvän pituinen.

Ylivoimasta myös pitäisi saada suoraviivaisempaa sekä Paljon enemmän irti.

Mikäli samanlaista ajoittaista koheltamista, onnetonta ylivoimaa yms. Esiintyy niin kausi loppuu nopeasti.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Kyllä Kärpät on voitettavissa, kuten kaikki muutkin. Hankalampaa se tietysti on ja henkilökohtaiset virheet pitää olla minimissä.

Peli kuitenkin muuttuu pudotuspeleihin jonkin verran ja ottelusarjoissa voi tapahtua kaikenlaista.

Mikäli peliin tulee eheyttä ja parempaa yhteistyötä, niin kevät olla ihan hyvän pituinen.

Ylivoimasta myös pitäisi saada suoraviivaisempaa sekä Paljon enemmän irti.

Mikäli samanlaista ajoittaista koheltamista, onnetonta ylivoimaa yms. Esiintyy niin kausi loppuu nopeasti.
No ehkä kerran tai kaksi mutta ei todellakaan neljää kertaa, ei sitten millään. Ja on toki totta, että runkosarjaa ei voi oikein verrata pudotuspeleihin mutta jotenkin tuntuu silti vaan siltä, ettei Kärppiä voida tiputtaa jatkosta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No ehkä kerran tai kaksi mutta ei todellakaan neljää kertaa, ei sitten millään. Ja on toki totta, että runkosarjaa ei voi oikein verrata pudotuspeleihin mutta jotenkin tuntuu silti vaan siltä, ettei Kärppiä voida tiputtaa jatkosta.
Ei todellakaan helposti, mutta kyllä sitten millään. Tärkeintä olisi päästä yllättämään heti ensimmäisessä pelissä, jonka jälkeen kaikki on mahdollista.

Mutta ei mennä asioiden edelle. Ensin pitäisi hoitaa säälit alta pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös