JYP kaudella 2019–2020 – puhtaalta pöydältä?

  • 380 390
  • 1 803

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Eihän tuossa taas kauheasti nouseville kyvyille ole tilaa. Villi veikkaus toki että ulkopuolelta tulijoita ei varsinaisesti ole ollut jonoksi asti tätä Holtarille soittelemassa ja Merikiven valmennukseen tulossa, niin täytyy ottaa mitä saadaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Haistappa Holtari vittu. Tuleva työnantaja kiittää kyllä näistä signauksista.
Tuppuraisen sopimuksen ymmärrän jollain tasolla, olettaen, että palkkapyyntö on pudonnut huomattavasti (ei ole).
Kaltevan 2v sopimus taas on aivan käsittämätön. Mies on pelannut omassa päässä ihan vihkoon viimeiset kaksi kautta, eikä tuosta yhtään sen nopeammaksi muutu. Palkkakaan tuskin putoaa huonojen peliesitysten myötä.
Kolehmaiselle seuraavaksi se 3v soppari?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toisaalta vielä Tuppurainen viimekaudella vei oman piste-ennätyksensä ja Kalteva on monipuolinen puolustaja joka pystyy pelaan 20 minuuttia. Jos kummankaan palkka ei erityisen paljon ole rasittanut ensikauden pelaajabudjettia niin nämähän on ihan hyviä hakuja täydentämään ensikauden joukkuetta ja tuomaan laajuutta joukkueseen lisää. Varsinkin tuo puolustusosasto kuitenkin vaati lisää nimiä. Kyllä nämä enemmän mielestäni positiivisuuden puolelle menee kun alkaa manata tulevaisuutta liikaa jo etukäteen. Edelleen kuitenkin vaihtuvuutta tulee aika paljonkin jos ei nyt ruveta vielä lopuille vääntämään jatkosopimusta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kaltevan 2v sopimus taas on aivan käsittämätön. Mies on pelannut omassa päässä ihan vihkoon viimeiset kaksi kautta, eikä tuosta yhtään sen nopeammaksi muutu.

Mikähän on sitten hyvällä tasolla, jos +20 teholuku on ihan vihkoon (kausi 17-18).
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Mikähän on sitten hyvällä tasolla, jos +20 teholuku on ihan vihkoon (kausi 17-18).
Kalteva on ollut heikohko jo ennen tätä kautta, mutta tuo plusmiinustilastokin vähåb sellainen ettei se aina korreloi oikeaa tasoa. Yleensä kyllä antaa hyvät suuntaviivat. Omasta mielestäni parasta Kaltevaa nähtiin kun Mikko oli ekoja kausia JYPissä, oli juurikin siinä peruspuolustajan roolissa joka ollut hänen pelaajaydin aina ennen viimeisiä JYP kausia.

Eihän Kalteva tullessaan paljoa pisteitä tehnyt, mutta ei niitä odotettukaan. Sen sijaan oli varma puolustaja sanan varsinaisessa merkityksessä ja osasi antaa terävän avaussyötön. Jostain syystä myöhemmin Kalteva halunnut tai joutunut olemaan oman elämänsä Mäenpää. Pisteitä tulee kivasti juu, mutta muu pelaaminen aika surullista.

Itsellä olisi toiveissa Kaltevan paluu tuolle tasolle ja roolille mitä aikanaan JYPiin tullessa, yvltä pois pysyvästi ja kiekollista roolia muutenkin pois. Paluu Mikko Kaltevan pelilliseen DNA'han.
 

Coutinho

Jäsen
En voi sietää Mikko Kaltevaa isossa roolissa, mutta jos Kalteva on roolitettu kolmospariin ja siihen sopivalla palkalla on jatkosopimus hyvä homma.

Tuppurainen taas vähän sama homma. Palkassa alaspäin ja rooli pienenee niin ei parempiakaan vaihtoehtoja oikein löydy. Edelleen ensikaudellakin varmasti hyvä pelaaja, jos rooli on 2-3 kenttä ja yv2.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei missään, mutta tuskin täällä kukaan uskoo että Tuppuraisen tai Kaltevan palkkashekit nykyisestä kovinkaan paljoa laskevat.
Tuppuraisen tienestit ovat olleet yli 200 000 euroa, nytkö mies pudottaa palkkansa 100 tonniin. En usko. Sama koskenee Kaltevaa, 150 k lappu ollut taskussa usean vuoden, tuskin kauheasti pudotusta tulee.

Turha tuota palkkaa on arvailla, jos mitään tietoa ei ole. Tuppurainen pelannee enää vuoden, onhan esim 100 000 parempi kuin ei mitään viimeisetä vuodesta jos haluaa pelata. Mutta edelleen niiden kanssa pitää tehdä sopimus kenen kanssa saa, tuskin noita ihan puhtaasti omilla A junnuillakaan voi paikata, Entä jos sieltä on lähdössä jotain sopimuksen omaavia pelaajia esim Turkulainen, Tomasek, Nättinen, Vainio, ym ym. Ja halukkaita tulioita ei olekaan.
Oletan myös että nyt sopimuksen tehneistä pelaajista on keskusteltu valmentaja Merikiven kanssa ja hän on hyväksynyt ne. Eiköhän Holtari, Merikivi, Omistajaporras tiedä vaihtoehdot paremmin kuin jatkoaikalainen. En usko että JYP.ssä on imua tällä hetkellä, JYP laskee kovaa vauhtia alamäkeen kun Esim Sport, Ilves, KooKoo Ahokkaan valmentamana on nosteessa. Jukuritkin on houkkuttelevampi vaihtoehto nuorelle pelaajalle. Mielummin sinne pelaajakin haluaa missä voi menestyä ja edetä urallaan JYP ei tällä hetkellä ole sellainen vaihtoehto. Itse uskon että seuran alasajo tai omistuspohjan vaihtuminen on todennäköisempi vaihtoehto kun paluu mitalli peleihin, Mestaruuden taistelemista puhumattakaan,
 

Hexa

Jäsen
Täysin oikea ratkaisu JYPiltä. JYP tekee asiat omalla tavallaan ja katsoo kokonaisuutta. Tuppuraisen ja Kaltevan kohdalla ei ole vielä kysymys entisistä pelimiehistä. Kalteva on erittäin tärkeä yleispuolustaja JYPille ja Tuppurainen tekee joka ottelussa kovasti töitä, paljon näkymätöntäkin. Aina ratkaisut eivät ole hyviä tai oikeita, mutta loppujen lopuksi onnistumiset ovat pienestä kiinni. Koska vasta viimekaudella teki piste-ennätyksensä Liigassa, niin luotan, että se ketsuppipullo vielä aukeaa tämänkin kauden osalta. Näiden kahden sopimuksen kanssa pystyy kyllä elämään, oletuksena että muuten joukkuetta pyritään nuorentamaan. Laurikaisen sopimus puolestaan ilman muuta hyvä asia.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Hyvät jatkosopimukset! Ei Kalteva ole niin huono kuin nykytila näyttää, Tuppurainen on takuuvarma taistelija, Laurikainen Liigan kärkiveskareita. Yogin jatko on signaali uskosta kevään jatkumiseen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Turha tuota palkkaa on arvailla, jos mitään tietoa ei ole. Tuppurainen pelannee enää vuoden, onhan esim 100 000 parempi kuin ei mitään viimeisetä vuodesta jos haluaa pelata. Mutta edelleen niiden kanssa pitää tehdä sopimus kenen kanssa saa, tuskin noita ihan puhtaasti omilla A junnuillakaan voi paikata

No kyllähän ne verotiedot nyt antavat ihan varmasti viitteitä. Sönkötä mitä sönkötät, mutta tiedät varmaan yhtä hyvin kuin minäkin miten realistista joku 100 000 euron tili on Tuppuraiselle, jos aiemmin on tili ollut reippaasti 200 000 euron paremmalla puolella. Johan se nähtiin viime vuoden verotiedoista että JYPillä on tietty ryhmittymä joka tienaa paljon enemmän kuin pitäisi. Osaat varmasti päätellä itsekin keistä puhutaan.

Kuten totesin ylempänä, jos JYP löytää jostain top4-laiturin ja yhden top4-pakin että Kaltevan sekä Tuppuraisen rooleja saadaan pienennettyä nykyiselle tasolle, hyväksyn nämä jatkosopimukset. Mikäli rooli on edelleen ykkös-kakkosketjun laituri (Tuppurainen) ja yv-puolustaja (Kalteva), niin silloin JYPin joukkueen vääristynyt rakenne ei korjaannu mihinkään.


Kalteva on ollut heikohko jo ennen tätä kautta, mutta tuo plusmiinustilastokin vähåb sellainen ettei se aina korreloi oikeaa tasoa. Yleensä kyllä antaa hyvät suuntaviivat..

Niin, minusta on ihan paskapuhetta puhua kauden menneen omassa päässä vihkoon, jos lukema on +20. Mihin lukuun Kalteva ei ole ikinä pystynyt JYPissä pelatessaan.

Täysin oikea ratkaisu JYPiltä. JYP tekee asiat omalla tavallaan ja katsoo kokonaisuutta...

Täysin oikeasta ratkaisusta voidaan puhua vasta sitten, kun nähdään miten loppujengi muotoutuu. Kokonaisuus on täysin levällään. Jos kärkiukkoihin tarvittavat rahat on käytetty Tuppuraiseen ja Kaltevaan, niin pihalla ollaan entistä pahemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Oletettavasti Allulla ja Vinolla on edelleen kova hinta. Kuten jo edellä on arveltu, 100k ei varmasti riitä ainakaan Tuppuraiselle.

Kyllä minä näitä edelleen liigaan riittävän kovima pelimiehinä pidän, myös Kaltevaa.

Jypistä tulisi nyt löytyä rohkeutta muutokseen. Tuolla rahalla saisi kelpo pelimiehiä nuoremmasta aallosta.
 

Hexa

Jäsen
Täysin oikeasta ratkaisusta voidaan puhua vasta sitten, kun nähdään miten loppujengi muotoutuu. Kokonaisuus on täysin levällään. Jos kärkiukkoihin tarvittavat rahat on käytetty Tuppuraiseen ja Kaltevaan, niin pihalla ollaan entistä pahemmin.
Tämän allekirjoitan kyllä täysin. Oletukseni on, että jotain muuta on myös vielä tulossa joukkueeseen, samoin kuin se, että joukkuetta pyritään myös kokeneiden pelaajien rinnalla edelleen nuorentamaan ja ajamaan lisää junioreita sisään joukkueeseen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
joukkuetta pyritään myös kokeneiden pelaajien rinnalla edelleen nuorentamaan ja ajamaan lisää junioreita sisään joukkueeseen.

Ihan ymmärrettävää, että paljon parranpärinää jatkojen julkaisut on tänne synnyttäneet. Minä en näitä minään taivas putoaa niskaan juttuina koe, enkä myöskään näe, että JYP ongelmat pelkästään rosterista olisi kiinni. Niinpä oleellista on, kyetäänkö jotakin muuttamaan organisaatiotasolla, jotta se "joku" voisi valua myös joukkueen tekemisen selkänojaksi. Ihan pelillisen puolen ykkösasia olisi löytää tapa modernisoida JYPin peli - identiteettiä kilpailukykyiseksi liigaan. Minulla on ollut vähän sellainen kutina asiaa sivusta seuranneena, että syy, miksi juna on mennyt, mutta JYP on asemalla, on jääräpäisyys väärässä paikassa organisaation päättävissä tahoissa ja tästä johtuen kyvyttömyys avoimesti tutkiskella ja toimeenpanna muutostarpeita. Minusta kun homma ei pelkästään ole sitä, että muutetaan vain pelitapa ja autuus koittaa, kyllä muutosten täytyy läpäistä koko organisaatio, jotta ne tuottaa tuloksessa ja tämä on asiana oleellisempi, kuin oliko sainaukset oikeita vai vääriä tilanteeseen.

Se, olivatko, on kiinni sitten muista liikuista pelaajarintamalla, Vielä ei tiedetä keitä on mahdollisesti poistumassa rivistä ja millaista kalaa ollaan naarailtu. Ihan en ole varma, mitä lainatussa tarkoitetaan junioreilla, mutta tuohon ikärakenteeseen liiat juniorit kyllä tarkoittavat ongelmallista ensi kautta, elleivät ole huipputaitavia ja jo kypsästi toimivia runkopelaajan vertaisia tasonsa pysyvyydessä ja omaa kehityspotentiaalia. Tälläisethän eivät tietenkään ole rikkaampienkaan kiikarissa ja tässä vaiheessa, ja mitä muuta JYP voisi tarjota, kuin rahaa? Vetovoimatekijöitä ei ainakaan tähän hetkeen juuri ole, siinäpä dilemma.

Siksi, riippuen tietysti kokonaisuudesta, kiinnittäisin katsetta jo valmiisiin liigatason miehiin, mutta niin, että toisivat keski - ikää joukkueessa alaspäin ja muutenkin tervehdyttäisivät ikärakennetta. Koska minun silmään pakistossa on nousemassa mitat täyttävä rivi omia kasvatteja, ei hakuja ulkoa sille osastolle, mutta jos löytyisi hyökkäykseen nuori talentti tai pari kehittymään Ratisten ja Rutasten kanssa tulevaisuuden rungoksi, en pistäisi pahakseni, kunhan organisaatio ryhtyisi tuottamaan tosissaan pelaajia muuallekin kuin puolustukseen ja maalivahdeiksi. Mikäli, kuten joku kirjoitti aiemmin, tuo osasto saa jotain spesiaalimpaa ekstra valmennusta, mutta hyökkääjät sitten ei, niin sokeankin luulisi tuleman perusteella näkevän, että väärässä paikassa on säästetty, ei mitään järkeä.

Niinpä voisi näin kiteyttäen uumoilla, että papat on nyt sainattu, seuraavaksi parhaassa iässä olevat ja parit junnut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Oletukseni on, että jotain muuta on myös vielä tulossa joukkueeseen, samoin kuin se, että joukkuetta pyritään myös kokeneiden pelaajien rinnalla edelleen nuorentamaan ja ajamaan lisää junioreita sisään joukkueeseen.

Tämänhän sen pitäisi olla se lähtökohta. JYPin tuntien tosin sieltä kohta pärähtävät ne Lahden, Kolehmaisen ja Kuukan jatkosopimukset.

Mutta mikäli JYP oikeasti katsoo tulevaisuuteen, se tarvitsee kärkiosaamista. Tällä hetkellä sillä ei ole rivissä yhtään laitahyökkääjää, jonka voisi lukea tähän kategoriaan liigassa (miellän Tomasekin sentteriksi ja Rooban, Turkulaisen ja Tuppuraisen sinne 2-3 ketjuun). Julius Nättinen on tietysti vähän arvoitus, mihin suuntaan ura lähtee kääntymään. Jos Nättinen olisi se kärkiosaaja niin JYPin tilanne helpottuisi huomattavasti väliaikaisesti. Tietysti jos Tomasek viedään rahakkaimpiin kaukaloihin sopimuksesta huolimatta, Nättinen jouduttaneen siirtämään keskelle.

JYPillä ei myöskään ole selkeää ykköspuolustajaa. On yksi hyvä yleispuolustaja (Vainio), 2 veteraania, joiden taso on vähän laskusuunnassa. ja yks lupaava yleispuolustaja (Allen). Sen jälkeen löytyy Ikosta ja Jokista, joiden yläraja näyttäisi kulkevan kolmosparissa ja siellä 12-14 minuutin peliajoissa.
Eli se kiekollinen liideri puuttuu, siksi ainakin allekirjoittanut haluaa nähdä olisiko Newton viime kevättä paremmassa vireessä.

Ja näiden kahden olennaisen hankinnan lisäksi yhtään jatkosopimusta ei nykyiselle rungolle enää.

Aika näyttää, onko tämä toiveajattelua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK:n vastaavassa ketjussa on jokunen viikko sitten yhden nimimerkin toimesta mainittu "kuultu hallilla" tyyppinen huhu että Robert Leino olisi ehkä tulossa teille. Vastaavasti Juuso Vainiota on joku vastaavasti ollut tuomassa takaisin kasvattajaseuraan.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ihmettelen miten yksikään pelaaja tekee sopimuksia ensi kauden JYPiin kun valmentajatilanne on ihan levällään ja organisaatio melkoisessa turbulenssissa. Mutta Leino toki kelpaisi, jos on saatavilla.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Mikähän on sitten hyvällä tasolla, jos +20 teholuku on ihan vihkoon (kausi 17-18).

Hyvällä tasolla pelatessa Kalteva ei olisi varmaan ihan joka toinen vaihto omissa jäljessä omassa miehestään. Jalkanopeus Mikolla ei ole riittänyt enää pariin vuoteen näitten nopeitten väkkärien kanssa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hyvällä tasolla pelatessa Kalteva ei olisi varmaan ihan joka toinen vaihto omissa jäljessä omassa miehestään. Jalkanopeus Mikolla ei ole riittänyt enää pariin vuoteen näitten nopeitten väkkärien kanssa.

Minä kyllä olen sitä mieltä, että jos valmennus osaa organisoida viisikon puolustuspelaamisen oikein, riittää liigaan jokaisen JYP pakin jalka. Pipolätkällä siihen ei riitä yhdenkään, kas kun kukaan ei ehdi aina paikkaamaan kaverin töppäilyjä sekä hoitamaan omaa ruutuaan samalla. Saatan epäillä, että kun RD laittaa paketin kuosiinsa, näyttää Kaltevankin tekeminen ihan toiselta.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei nämä Allun ja Vinon jatkot mitään suuria riemunkiljahduksia aiheuta, mutta ainakin tiedetään mitä saadaan. Vaikuttaa myös millainen muutos joukkueeseen mahdollisesti muutoin tulee, mutta jos parempiakaan ei ollut saatavilla niin ei se ensi kausi tähän kaadu.

JYPin on pakko nuorentaa ja uudistua vaikka sekin tulee parranpärinää varmasti aiheuttamaan. Vanhempia ja kokeneita pelaajia tarvitaan ja varmasti vanhemmilla pelaajilla on oma paikkansa aina. Tarkoittaen muutamaa vanhempaa pelaajaa, mutta se ydin ei saa rakentua vanhoista pelaajista.

Edin jatko posiketjun kamaa. Samoin Yogin loppukauden jatko.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuppurainen on siinä mielessä erilainen "iäkäs" pelaaja, että liike on edelleen varsin hyvää. Vastaavasti junnumaista koohottamistakin näkee välillä. Ei ehkä +200k mies enää mutta kova tekijä kuitenkin.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tässä kauden mittaan on syytelty milloin ketäkin pelajaa JYP.n konttaamisesta. Ehkä se suurin syy on muualla kuin yhden tai kahden pelaajan suorittamisella. Sopimus pelaajia on ollut noin 30. Omalla tasollaan tai oletetulla tasolla olevia pelaajia on todella vähän. Onnistujiin lasken vain Maalivahdit ja Rooban, Vainiota ja Perriniä ei myöskään voi sanoa epäonnistujaksi jolle annan puhtaat paperit, viimeisten pelien perusteella 4 ketju on täyttänyt ruutunsa sille kuuluvalla tavalla, tämä kumminkaan ei ole tulosyksikkö. MIKSI loput noin 20 pelaajaa on pelannut huonosti. Kyllä raskain epäonnistuminen on Valmennuksella ja pelitavassa jota kukaan ei sisäistänyt 40 runkosarjan otteluun, jos joku korttitalon kortti saatiin korjattua toinen kaatui heti. Pelaajat haahuili yrittivät paikata toisten tekemisiä ja sekaannus oli nähtävissä.
Merikivi sai jotenkin ihmeellisellä tavalla hyvänkin pelaajan näyttämään paljon huonommalta mitä on. Hyvä esimerkki minusta oli Eklund, hänen ensimmäiset pelit oli silmään pistävän raikasta ja erottui edukseen, mutta mitä kauemmin hän oli mukana, sitä näkymättömämmäksi vajosi, Tosin oliko syy Merikivessä vai joukkueen sisäpiiriläisissä, Mutta päävalmentajan pitäisi olla laivan kapteeni, Merikivi ei tätä ollut valitettavasti.
SE että tuleeko muutosta ja millainen riippuu seuraavasta päävalmentajasta ja hänen apureistaan. Menestykseen ei vaadita pelkästään että pelataan trendi kiekkoa vaan se että Joukkue pelaa samaa peliä. ei ole yhtä ainoaa tapaa pelata jääkiekkoa voitokkaasti.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
ajamaan lisää junioreita sisään joukkueeseen.
Viime kaudella sekä Honkaa että Ratista oli perusteltua kaavailla vakiokokoonpanoon seuraavaksi kaudeksi ja Allénkin esiintyi lupauksia herättävästi Mestiksen pudotuspeleissä. Nyt meillä on pakistossa Joonas Viinikainen jonka tilannetta voi verrata Alléniin tammikuussa 2018 ja... no, käytännössä siinä se. O-P Viinikainen kukaties menisi jossain kapeassa ruudussa, mutta ominaisuutensa ovat ainakin omaan silmään rajalliset eikä mulla ole O-P:ta kohtaan mainittavia odotuksia myöhemmillekään vuosille. Muista pakeista Kristian Falckin sesonki on ollut heikko ja mies vaihtanee maisemaa. Tomi Nikulle taas kausi 2019-2020 tulee liian nopeasti ja Jere Vertanen on aika samassa pisteessä kuin J. Viinikainen oli.

Edustuksen ulkopuolella ei ole myöskään yhtäkään hyökkääjää, jolla olisi lähellekään yhtä hyviä edellytyksiä olla osa kolmea ensimmäistä ketjua tulevalla kaudella kuin Ratisella vuosi sitten. Ei Stråkalla, ei Mikkosella, ei Kalajanniskalla, ei Valkeejärvellä, ei Ketelillä, ei Mustosella, ei kenelläkään. Todellisuus on se että tuleva kausi on omien junnujen sisään ajamisen suhteen lähtökohtaisesti välivuosimainen. Tyyntä myrskyn edellä.

Koska minun silmään pakistossa on nousemassa mitat täyttävä rivi omia kasvatteja, ei hakuja ulkoa sille osastolle, mutta jos löytyisi hyökkäykseen nuori talentti tai pari kehittymään Ratisten ja Rutasten kanssa tulevaisuuden rungoksi, en pistäisi pahakseni, kunhan organisaatio ryhtyisi tuottamaan tosissaan pelaajia muuallekin kuin puolustukseen ja maalivahdeiksi.
Miksi näet seuran onnistuneen maalivahtien tuottamisessa, mutta epäonnistuneen hyökkääjissä?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miksi näet seuran onnistuneen maalivahtien tuottamisessa, mutta epäonnistuneen hyökkääjissä?

Tää on oikeastaan osa taannoista toista keskustelua, jota en nyt ehdi kaivaa ajatusten vaihdon pohjaksi, mutta ihan nopealla: JYP on tuottanut lähihistoriassa useamman liigatason veskarin, JYP on tuottanut myös useamman mitat täyttävän pakkipään pelurin, vaan hyökkääjissä ei suurta onnistumista, tai edes pientä näy. Tähän liittyen, joku tuolla aiemmin tiesi kertoa, että niin pakeille, kuin veskareille on olemassa ekstra valmennusta seuralta tai seuran järkkäämänä, vaan ei rahan puutteessa hyökkääjille. Näin ainakin ymmärsin kommentoinnin, joten, väärässä paikassa säästelyä mun mielestä ja jos kerran totta, niin korjaamisen paikka ilman muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös