JYP Jyväskylän ensimmäiset 10 ottelua kaudella 2024–2025 – analyysia ja keskustelua

  • 9 411
  • 124

JYPin sijoitus ensimmäisten 10- ottelun jälkeen?

  • 1

    Ääniä: 0 0,0%
  • 2

    Ääniä: 1 1,3%
  • 3

    Ääniä: 1 1,3%
  • 4

    Ääniä: 1 1,3%
  • 5

    Ääniä: 8 10,7%
  • 6

    Ääniä: 17 22,7%
  • 7

    Ääniä: 19 25,3%
  • 8

    Ääniä: 11 14,7%
  • 9

    Ääniä: 8 10,7%
  • 10

    Ääniä: 3 4,0%
  • 11

    Ääniä: 1 1,3%
  • 12

    Ääniä: 2 2,7%
  • 13

    Ääniä: 1 1,3%
  • 14

    Ääniä: 1 1,3%
  • 15

    Ääniä: 1 1,3%
  • 16

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    75
  • Poll closed .

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Esimerkiksi nyt 2020-luvulla tällaisia kenttäpelaajia on Keuruulle laitettu:

Valtteri Kakkonen, Valtteri Koskela, Kimi Kuusela, Daniil Kulintsev, Aleksi Malinen, Ville Ottavainen, Elias Ruusu, Joni Airo, Samuel Valkeejärvi, Onni Boman, Santeri Koskela, Jere Lassila, Mikko Perttu, Tino Aunala, Niko Liiri, Samu Romakkaniemi, Jesse Helander, Rasmus Heljanko, Riku Tohila, Niko Minkkinen, Jesse Pulkkinen, Miks Tumanovs, Eetu Peltola, Santeri Huovila ja Balazs Varga.

Näistä Kulintsev, Ruusu, Airo, Boman, Aunala, Liiri, Romakkaniemi ja Helander ovat sellaisia, joiden steppi menee U20 -> Keuruu.

Airo palasi Keuruulta seuraavaksi kaudeksi vielä U20-jengiin ja pelasi samalla kaudella 9 peliä Liigaa. Ei riittänyt taso.

Ruusu kävi pelaamassa kaksi peliä Keuruulla, muuten junnuissa. Seuraavalla kaudella jatkoi junnuissa, pelasi kaksi peliä Liigaa ja kaksi Keuruulla.

Lopuilta ei löydy matseja Liigasta. Voit ottaa itse selvää, miten urat on tuosta eteenpäin jatkuneet kenelläkin. Että jos tämä nyt on sitä ongelmallista pelaajien syöttämistä mestikseen pyörimään, niin ok.

Odotin kyllä, että olisit itse perustellut kirjoituksiasi, etkä jäänyt odottamaan, että tarttuuko joku niihin ja jos tarttuu, pyydät valistusta.

Niin minä perustelin eri asiaa, eli sitä kuinka minä näen sen mitä JYP hakee prosessissaan, kuten kirjoitin se voi olla valittu tie ja sellaisena ihan ihan ok, tässä avainsana valittu tie, kuitenkin viesti on ollut muutos ja kun tuota litaniaa nimiä lueskelet, se pohdinta kannattaa suunnata siihen, olisiko noissa nimissä ollut osaamista ja talenttia oikein työstämällä saada liigan tasolla parempaa tulosta ja siltä osin myös JYPin tulosta, jolla niissä sääleissä vähintään olisi keikuttu?

Minusta tai näin sen ainakin ymmärrän, JYP on organisaationa paaluttanut tätä po asiaa ja strategiaansa. Vasta nyt sitä kuulen myös valmentajan haastatteluissa myös hänen suustaan ja näen jotakin tekoja puheiden seuraksi. Aiemmin tämä on puuttunut. Nimien tiputtelu ei ole minkään perustelemista, ellei mieti miksi niitä tiputtelee. Niitä nimiä en historiasta lähtenyt kaivamaan ihan siitä syystä ettei ne olleet sinänsä merkityksellisiä perustelemaan sanaakaan mitä ja mistä olen kirjoittanut. Käsitin niin päin, että sinulla päin vastoin on todistusaineistoa haastaa mielikuviini perustuva logiikka. Jos virheen olisin tehnyt, kuten kirjoitin olisin nostanut kätösen pystyyn korjattuna ja väärässä olleena.

Ikävä, sekin tuohon on lisättävä, kun kirjoitellaan, että joku x määrän pelejä liigassa, ei pärjännyt, ne sisältää itsessään jo vahvistusta sille mistä kirjoitan. Jos tulet kokemattomana identiteettiin jota ei ole ja jota et tunne, jos valmennus lyö ruudun, jossa vain miinukset on merkittäviä, eikä sen kummempaa viisikkopeliä ole edes suunniteltu omattavaksi, ei lie mikään ihme, että harva saa lunastettua kokemattomista, joku syyllistää junnuja itseään, joku näkee siellä rakenteen joka on haitallinen koko organisaatiolle, ei pelkästään junnuille. Näinhän se menee. Tämä on yksi iso syy, että aiemmin kausin otin isosti kantaa Seppäsen puolesta, koska ulos annettujen haastiksien pohjalta hän vaikutti olevan jos ei ainoa, niin parhaiten kartalla siitä, mitä JYP isossa kuvassa tarvitsee ja on vailla, mikäli menestystään haluaa palauttaa.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
olisiko noissa nimissä ollut osaamista ja talenttia oikein työstämällä saada liigan tasolla parempaa tulosta ja siltä osin myös JYPin tulosta, jolla niissä sääleissä vähintään olisi keikuttu?
Arvasin, että tämä on seuraava asia mitä sanot.

Toisilla ne kyvyt riittää, toisilla ei. Yhdenkään organisaation junnujoukkueesta ei määräänsä enempää kasva liigapelaajia, per ikäluokka. Aina voidaan saivarrella, että paremmin tekemällä tämä, tuo ja se pelaaja olisi voinut saada uran liitoon. No, nyt ei saanut.

Monella tuosta listasta on liigasoppari ja edelleen aineksia kasvaa liigatason pelaajaksi, osa sitä ehkä jo on ja yksi poikkeus vetää tuolla rapakon takana, pian mahdollisesti toinenkin. Sitten on pelaajia, joiden ura on syystä tai toisesta jatkunut pienemmissä maissa. Näin se vaan menee.

Mitä tulee tuohon "x määrään pelejä", niin luuletko ettei kyseiset pelaajat ole olleet organisaatiolle tuttuja? Siellä on ihan tasan tiedetty näiden pelaajien kyvyt ja tehty ratkaisut sen mukaan. Ymmärtäisin tällaiset puheet, jos nuo pelaajat (jotka eivät täällä enää vaikuta) olisivat kasvaneet muualla jotenkin isoon rooliin, vaan ei. Eivät ole.

Jos sinä kerrot täällä, että pelaajia on syötetty menemään junnuista suoraan Keuruulle ja tämä on se, miten Jyväskylässä junnuja yritetään kasvattaa liigapelaajiksi ja tuon väitteen tueksi löytyy 8(!) pelaajaa 2020-luvulta, niin kyllä kai se vähän tuota väitettäsi kumoaa. Sinä voit jatkaa tällä linjalla, että olet ainoa joka asioista ymmärtää ja kirjoittamasi on totuus, jos se sinua palvelee. Selityksesti kiertää pelkkää kehää ja vaikka sinulle antaisi "todisteita" minkälaisen liudan tahansa, lopputulos on sama.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Arvasin, että tämä on seuraava asia mitä sanot.

Toisilla ne kyvyt riittää, toisilla ei. Yhdenkään organisaation junnujoukkueesta ei määräänsä enempää kasva liigapelaajia, per ikäluokka. Aina voidaan saivarrella, että paremmin tekemällä tämä, tuo ja se pelaaja olisi voinut saada uran liitoon. No, nyt ei saanut.

Arvasin puolestani sen, että katsot koko asiaa yksilöpohjalta näkemättä koko pihviä mistä kaikesta tässä on ollut kyse.

Ihan tuo aina voi saivarrella lause alleviivaa sitä lyhytnäköisyyttä jolla asiaa katsoo. Fatalistinen nyt ei saanut on sitten kuin tämä on luonnolaki jolle mitään ei voi lause, jolla kuittaa muka niiden asioiden merkityksen, jotka on sen yksilökeskeisyyden ulkopuolella.

Samalla se kertoo karusti niistä syistä miksi JYP on kontannut kaudesta toiseen, eli väkeä, jolla olisi oivallus rakenteiden merkityksestä kokonaisuuteen ei ole ollut tarpeeksi.

Jokainen organisaatio tekee omilla periaatteillaan ja valinnoillaan, kuten jo kirjoitin, eikä yhtä ja oikeaa kaikille samaa sapluunaa ole missään todellisuudessa olemassa. Toisille se mahdollisimman laaja oma varaisuus on se ja sama ja toisille elämän ja kuoleman kysymys. En usko, että Seppänen turhaan visio 50% omavaraisuutta pelaajatuotannossa, mikäli oikein muistan, jolloin se tarkoittaa onnistuessaan, että raha tarvittavaan taitopakkoon liigatasolle myös kasvaa paljon kilpailukykyisemmäksi suhteessa liigan rikkaisiin, kun sitä ei voi odottaa, että kaudesta toiseen omista nousee se ns. kärkiosaaminen automaattina. Samoin asia ja strategia on moni tai ylikautinen, ei siinä keskitytä pelkästään pohtien jonkun kauden x rosteria ja sen muodostumista.

Jokohan tämä riittävästi on valjennut, jotta samaa kehää turhaan kiertelisi.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toisille se mahdollisimman laaja oma varaisuus on se ja sama ja toisille elämän ja kuoleman kysymys. En usko, että Seppänen turhaan visio 50% omavaraisuutta pelaajatuotannossa, mikäli oikein muistan, jolloin se tarkoittaa onnistuessaan, että raha tarvittavaan taitopakkoon liigatasolle myös kasvaa paljon kilpailukykyisemmäksi suhteessa liigan rikkaisiin, kun sitä ei voi odottaa, että kaudesta toiseen omista nousee se ns. kärkiosaaminen automaattina.
Muuhun en jaksa vaivautua edes sanomaan enää mitään, onhan lopputulos aina sama, mutta tähän yksi kommentti.

Jokainen tällä palstalla käsittääkseni asian ymmärtää, eikä kukaan ole nähdäkseni missään kirjoittanut, että omista ei pitäisi saada kasvatettua nuoria, saatika vähätellyt sen tärkeyttä. Ei tämä ole mikään sinun oma oivallus, mitä muut ei tajua. Olet itse rakentanut päässäsi koko ajatuksen tähän keskusteluun, syystä tai toisesta.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuossa Seppäsen puheessa 50% omavaraisuudesta ja sen takaamisella kun toteutetaan oikeaa strategiaa - siinä on jotakin neuvostoliittolaista ideologista uskoa ja henkeä mukana. Niin paljon kuin miehen panosta arvostankin, niin autokauppias on autokauppias. Joku tulee ostamaan Seppäseltä uutta Teslaa, niin Seppänen myy sille samaan rahaan katsastamattoman Datsun 100A:n - siinä on auto jossa on perinteitä, muotoilukulttuuria, joita tämän päivän hybrideistä ja sähköautoista ei enää löydy ja jos asiakas luulee katsovansa ruosteista paskaläjää, hänen täytyy ymmärtää että hyvä auto on aina prosessi ja sen puunaaminen kestää aikansa. Ja media nyökyttää Jukan jutuille päätänsä tyytyväisenä, ihan sama mitä sieltä tulee. Kaikella kunnioituksella.
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heh, HPK ottelun piti olla eka tasaisempi matsi. No, nyt on Manner tuomassa uutta säpinää siihenkin, eli kova peli siitäkin tulossa!
Ei tässä sarjassa varmaan helppoja pisteitä ole luvassa missään pelissä. Totta on, että Manner tulee tuomaan lisää virtaa ja uskon, että saakin tuloksia HPK:n peräsimessä jo aika pikaisesti. Hyvä valinta valmentajaksi.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Vaikka uskonkin JYPin voittoon niin jotenkin en silti olisi yllättynyt jos JYP onnistuisi voiton kusemaan. No toki eri kausi, valmentaja, pelaajat jne. mut silti jotenkin tuntuu että JYP häviää aina tällaiset pelit.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Vaikka uskonkin JYPin voittoon niin jotenkin en silti olisi yllättynyt jos JYP onnistuisi voiton kusemaan. No toki eri kausi, valmentaja, pelaajat jne. mut silti jotenkin tuntuu että JYP häviää aina tällaiset pelit.
HPK peli on erittäin hyvä mittari siitä, missä tällä hetkellä mennään. Jos rutiiniomainen voitto numeroin 3-0, 4-0, 4-1 tulee, niin silloin JYP on oikealla tiellä. Vaivoin jos JYP onnistuu voittamaan tai menettämään pisteitä, niin olisin hivenen huolissani. Toki yksittäisissä otteluissa erinäiset muuttujat voivat ohjata pelin kulkua, mutta yleisen ilmeen täytyy olla kohdallaan ja tasoeron täytyisi näkyä selkeästi, jotta voitaisiin puhua siitä, kuinka JYP on tällä hetkellä playoff-tason joukkue.
 

LapaLammas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
HPK peli on erittäin hyvä mittari siitä, missä tällä hetkellä mennään. Jos rutiiniomainen voitto numeroin 3-0, 4-0, 4-1 tulee, niin silloin JYP on oikealla tiellä. Vaivoin jos JYP onnistuu voittamaan tai menettämään pisteitä, niin olisin hivenen huolissani. Toki yksittäisissä otteluissa erinäiset muuttujat voivat ohjata pelin kulkua, mutta yleisen ilmeen täytyy olla kohdallaan ja tasoeron täytyisi näkyä selkeästi, jotta voitaisiin puhua siitä, kuinka JYP on tällä hetkellä playoff-tason joukkue.
En ole eri mieltä, mutta voi olla mahdollista, että Kerho saa pienen buustin tälle viikolle ja taistelee pisteistä. Kyllä JYP:n pitäisi tuo peli silti voittaa, mutta itse uskon, että huominen peli kertoo enemmän.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
En ole eri mieltä, mutta voi olla mahdollista, että Kerho saa pienen buustin tälle viikolle ja taistelee pisteistä. Kyllä JYP:n pitäisi tuo peli silti voittaa, mutta itse uskon, että huominen peli kertoo enemmän.
Tähän valmentajavaihtoon vähän viittasin noilla yksittäisillä muuttujilla. Hyvin paljon myös tuota peliä määrittää se, että saako JYP jalkeille millaisen kokoonpanon. Nykyisen ykkössentterin puuttuminen tulee vaikuttamaan peliin, niinkuin huomattiin Tapparaa vastaan. Schnarrin tuoma asenne puuttui jäältä kokonaan.
 

Shakesbeers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Boston Bruins ja NhlÄn suomalaiset.
Kaikella kunnioituksella Veini kohtaan, mutta tämä on parasta mitä voi olla, että pystytään tasaisesti peluuttamaan toistakin maalivahtia. Veinikin varmasti palaa entistä parempana maalille jatkossa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pikkuista eteenpäin menoa pelitavallisesti näkyi kakkoserässä, toki samalla vajaa viisikkotyö toi murheita omiin, mutta kyllä siinä aihiota oli, jollaisia ei tähän kauteen vielä ole nähty. Harmittaviin kardinaalimunauksiin hajosi peli. Kerkesin tasoituksen tullessa miettiä, että tuliko liian aikaisin, johtoasemassa lopun lähes erän verran tuo joukkue ei vielä ollut ja sekin taito isata ja oppia siinä missä muutkin pelilliset kommervenkit.

Ei hurraa huutoja, jos ei ankaraa, mutta korkeintaan Orpo tyyppistä torumista tässä kohtaa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
14 päästettyä, 3 päästetty alivoimalla.

11 päästettyä tasakentällisin
Perttu ollut 5 maalin aikana jäällä
Dostie ollut 4 maalin aikana jäällä
Siikanen ollut 3 maalin aikana jäällä

Vidgren ollut 4 maalin aika jäällä
Huttu ollut 5 maalin aikana jäällä
Aliranta 3 maalin aikana jäällä

Eli käytännössä 3 ja 4 ketjut ovat olleet ottamassa 11 päästetystä maalista 9 maalia vastaan, joka on yli 80%!!. Joukkue on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki ja tällä hetkellä niitä on 2 ketjullista.

----------------
Vertailun vuoksi

Huovila ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin
Ojantakanen ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin
Mäkinen ollut 1 maalin aikana jäällä

Tieksola ollut 2 maalin aikana jäällä
Lassila ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin
Puustinen ollut 1 maalin aikana jäällä

Kärppiä vastaan karvaus toimi ajoittain jopa erinomaisesti, mutta puolustusalueen pelaaminen ei ollut kovin korkealla tasolla. Suurin huolenaihe on huolellisuus kiekon kanssa. Ihan liikaa roiskitaan ja tehdään noita jätönjätönjättöjä. Ja tähän peli sitten ratkesikin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Veikkaamani tahtiin mennään. Lauantaina onkin sitten tosiaan ”pakkovoitto”. Toki mikään ei pääty vaikka tulisi jopa 0 pistettä mutta kyllähän se olisi tavalla tai toisella huolestuttavaa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Ansiokas analyysi @jukiapina! Nyt kiinnostaisi tietää pakkien osalta sama juttu :) Onko "vika" pakeissa vai/ja hyökkääjissä vai ihan kaikissa.

Kun/jos Jormakka ja Schnarr palaavat, saataneen kasaan kolmaskin kenttä, jolla ei soi omissa koko ajan.

Mutta nähtävästi viime kausilta tuttu "alakentät eivät pärjää" -teema on jatkunut edelleen.

Silti olen toiveikas eilisen Kärppä-tappion jälkeen, että suunta muuttuu piankin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
14 päästettyä, 3 päästetty alivoimalla.

11 päästettyä tasakentällisin
Perttu ollut 5 maalin aikana jäällä
Dostie ollut 4 maalin aikana jäällä
Siikanen ollut 3 maalin aikana jäällä

Vidgren ollut 4 maalin aika jäällä
Huttu ollut 5 maalin aikana jäällä
Aliranta 3 maalin aikana jäällä

Eli käytännössä 3 ja 4 ketjut ovat olleet ottamassa 11 päästetystä maalista 9 maalia vastaan, joka on yli 80%!!. Joukkue on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki ja tällä hetkellä niitä on 2 ketjullista.

----------------
Vertailun vuoksi

Huovila ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin
Ojantakanen ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin
Mäkinen ollut 1 maalin aikana jäällä

Tieksola ollut 2 maalin aikana jäällä
Lassila ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin
Puustinen ollut 1 maalin aikana jäällä

Kärppiä vastaan karvaus toimi ajoittain jopa erinomaisesti, mutta puolustusalueen pelaaminen ei ollut kovin korkealla tasolla. Suurin huolenaihe on huolellisuus kiekon kanssa. Ihan liikaa roiskitaan ja tehdään noita jätönjätönjättöjä. Ja tähän peli sitten ratkesikin.
Mielenkiintoista faktaa, mutta näissä on aina syytä muistaa, että millaisesta otannasta puhutaan. Tässä puhutaan neljän ottelun otannasta. Tällä otannalla ei voi tehdä johtopäätöksiä, että yksittäinen pelaaja tai yksittäinen ketju olisi täysin toivoton, jos neljän pelin otannalla on päästetty keskimäärin yksi maali omiin per ottelu.

Jos tällä otannalla haluaisi vähän tukevampaa faktaa tutkia, niin pitäisi katsoa, että miten paljon mikäkin ketju on pelannut vastustajan tulosketjuja vastaan. Tai miten ne maalit ovat käytännössä syntyneet, eli onko esimerkiksi samaan aikaan kentällä ollut pakki tehnyt yksilövirheen, johon kyseinen hyökkäysketju ei ole millään tavalla syyllinen.

Eli jäitä hattuun vielä, kun otanta on näin pieni. Toki tuossa on silti tarpeellista kiinnittää huomiota kyseisiin ketjuihin, koska virheitä siellä on joka tapauksessa tehty.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Huovila ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin

Jos joku olisi ennen kauden alkua sanonut että Huovila pelaa vastustajan parhaita vastaan ja ei ole neljän matsin jälkeen ottanut yhtään miinusta niin olisin varmaan tarjonnut satasen vetoa. Eilenkin vaatimattomasti pelasi Reijon kentällistä vastaan. On se kova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös