JYP-Jokerit la 11.3.2006

  • 26 919
  • 180

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tä? Soihdutus sisällä oli typerä homma, mutta jumalauta se ei kehenkään osunut. Suomi on pitkä maa, eikä pelkästään fyysisesti.

Troi points.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tuomas kirjoitti:
PS. Ja jos oma mielipide vielä pitää kirjoittaa niin sisäsoihtuja saa polttaa sisällä (ilmeisesti liiga ei ole vielä niitä lopullisesti kieltänyt), näiltä ongelmilta silloin vältytään. Ulkosoihdut poltetaan sitten ulkona. Ulkomailla ei tosin ulkosoihduilla halleissakaan ongelmia ole.

Miksi näitä soihtuja ja paukkupommeja käytetään pelkästään vierashalleissa? Ehdotukseni on, että kulutatte loput 300 soihtua ja mahdollisesti jäljellejääneet paukkupomminne seuraavassa kotiottelussanne 14.3, kun juhlitte voittoa Kärpistä. Vai joko olette kokeilleet, miten soihdut tuovat tunnelmaa omalle areenallenne?
 

Radek

Jäsen
Jaa'a.
Aika mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan tästä lähtee sakkoja vai lähteekö mihinkään.. Järkkärit ovat kohtuullisen voimattomia näissä. Mikäli tästä halutaan järkkäreitä syyllistää, kuten jatkoajan artikkelissa tehtiin, niin ratkaisuna on tuntikausia kestävät ruumiintarkastukset jne. Vaikka ulkosoihdut ovatkin näyttäviä, niin ennemmin jättäisin tarkastelut, jonottelut sekä sisäsoihdut pois ottelutapahtumasta. Ulkosoihtuja voisikin sitten nimensä mukaisesti soihdutella ulkona.
Meillä oli Porissa tarkoitus polttaa ennen peliä sädetikkuja (täysin eri asia kuin soihdut) Emme saaneet paloturvallisuuden nimissä lupaa, joten käytimme loistetikkuja (kemiluminenssi). Näyttävyys ehkä hieman väheni, mutta kaikilla oli loppupeleissä hyvä mieli. Eli monennäköistä näyttävää katsomotoimintaa voi harjoittaa myös voimassaolevien sääntöjen puitteissa.
On äärimmäisen erikoista, että Jokerifanit olivat vierailleet vaihtoaitioissa ennen peliä. Mitäs te sieltä haitte? Luulisi järjen kertovan, ettei vaihtoaitioihin ole mitään asiaa. Ilmeisesti tähän vaihtoaitiossa vierailuun eivät järkkärit reagoineet riittävällä tarmolla?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tuomas kirjoitti:
Täyttä paskaa tuo soihdun teinityttöön osuminen. Itse tuli oltua yläosassa Jokereiden faniosioa ja näkymä oli hyvä, aluksi soihtu paloi alimmalla fanirivillä ja siitä sitten potkaistiin pleksin viereen.
dugeroow kirjoitti:
Myöskään kertomukset tästä nuorehkosta naispuolisesta katsojasta eivät ole mitään keksittyjä. En katsonut asiakseni käydä kysymässä mikä tyttöä oli sattunut mutta ainakaan siitä lentävästä soihdusta ei saanut päähänsä mutta jostain muusta kyllä.. tai näin ainakin sivulliselta kuulin.
Oma lähteeni (eräs paljon parjatuista järkkäreistä) oli siis väärässä, ja se paikattavana ollut tyttö oli loukkaantunut jonkun muu asian vuoksi. Kaipa stoorit olivat menneet ristiin jossain vaiheessa? Pyydän anteeksi sekoilua tästä heitosta loukkaantuneilta, ja lupaan katsoa myöhemmin tarkemmin, minkälaisiin huhuihin tulee kiihdyksissään tartuttua.

Pelistäkin jotain: Niinimäelle pojot esityksestä. Hieno maali ja pari makeaa lättysyöttöä. Kuten Kemulator sanoi, niin jatkosopimusta ja sassiin. Mutta kuinka helkkarissa Wallinheimolle kertyi ottelussa 39 torjuntaa?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
En jaksa lukea läpi mitä soihduista on kirjoitettu, mutta tuomitsen tämän jyrkästi. Nämä ns."kannattajat" tuhoavat täysin kyseisen fanijoukon maineen ja ainoa järkevä ratkaisu olisi porttikielto kaikkiin otteluihin SM-liigassa. Tällä ilmaistaisiin myös selkeästi kuinka asiaan suhtaudutaan. Jokaisen pitää tajuta, että halleissa on myös pieniä lapsia ja paniikki, joka voi syntyä, saattaa johtaa todella pahoihin seuraamuksiin. Itse olin eilen toisessa hallissa pienten lapsien kanssa (2 ja 6v), eikä niitä voi koko ajan holhota kädestä pitäen.

Äärimmäisen tyhmää käytöstä, jota ei voi puolustella täysijärkinen ihminen millään tavalla.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jep jep. Sitä on taas viety "fanikulttuuria" eteenpäin keskisessä Suomessa. Ei voi kuin ihailla näitä, jotka uskaltaa rikkoa rajoja. Kukkahattutädit ja -sedät kauhistelee, mutta kauhistelkoot. Muutos tekee aina kipeää joillekin. Niin ja omat katsomothan näille sankareille toki pitää järjestää, järjestihän Masakin taannoin erääseen peliin heti kerralla kahdeksan! omaa katsomoa vierasfaneille.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meissä kaikissa asuu pieni Kaappi Jokeri :(

Mikähän siinä on että JYP ei johtoasemassa kotipeleissä...
Tällä hetkellä tuntuu melkein paremmalta jos JYP saisi vierasedun syrjäisen rannikkokaupungin esikaupunki joukkuetta vastaan. Sillä Hippoksella homma ei toimi!
Eli sitten itse Aasian...
Jokerifanit
USKOMATONTA ja siis ihan positiivisessa mielessä!
Katsomossa huudetaan ja pompitaan kuin kiimaiset amfetamiini puput riippumatta siitä mitä kentällä tapahtuu.
(Vittu!!! että käy kateeksi!)

Edit: HW - Areenalla soihdut ehkä toimii, mutta sellaisessa ladossa kuin Hippos (= sisätiloissa) soihdut eivät toimi.
Ja känni ääliöidenkin pitäisi se tajuta.
 
Viimeksi muokattu:

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jo ennen peliä Jokeri-fanit kävivät vierailemassa joukkueiden vaihtoaitioissa hörppien juomapulloista, räpläten varusteita ja huudellen ottelun tuomaristolle
Tuomas kirjoitti:
Jypin 1-0 maalin jälkeen paikallinen järjestysmies tuli Jokerifanien eteen tuulettamaan johtomaalia.

Melkein tekisi mieli nauraa, mutta en.

Soihduista sen verran, että matseja on kuitenkin katselemassa niin erilaisia ihmisiä ja ihmiset suhtautuvat hyvin eri tavalla näihin soihtuihin. Jos joku heiluu humalassa soihdun kanssa niin tottahan toki se aiheuttaa turvattomuuden tunnetta. Ja sehän ei tietenkään ole toivottavaa.

Tärkeä voitto, jos jengi nyt on enää ylipäänsä kiinnostunut playoffeista. Ikävän paljon tämä kausi riippuu TPS:stä, mutta toivottavasti jengi pelaisi samalla taisteluhengellä loppuun ja katellaan mihin se riittää. Sellaisia lusmupettereitä siellä kuitenkin on, että enpä tiiä tarviiko porukan päästä edes pleijareihin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jos soihtu osui johonkin ihmiseen, niin se on poliisitutkimuksen paikka. Jos ei osunut, niin se ei ole. Twin Peakissäkin on samat lait ja jos paikalliset väittävät, että Jokerifanit heittivät soihdun lapsen päälle, niin faktaa esiin ja vitun äkäseen. Ei mitään vihjailua ja mustamaalamista. Jos näin kävi, niin kyllä me heittäjä löydetään nopeasti. Jos ei, niin turpa kiinni.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Turha se on tuomarista alkaa itkemään. Jyp kusi taas jälleen kerran 3-1 johto aseman ja antoi näin ollen Joksuille vielä jonkinlaisen mahdollisuuden päästä sääläreihin.

Jyp:lle taasen tulee noutaja näillä otteilla sääläreissä.
 

Peku

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Chicago Blackhawks, sympatiat Bluesereille
Voisikohan rangaistuksena laittaa jokereiden seuraava kotimatsi tyhjille katsomoille kuten jalkapallistitkin joskus joutuvat tekemään.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Jaahas, täällä jokerifanit puolustava 1,5 vuotta vanhaa ulkomailta suoraan
varastettua "kulttuuria" hampaat irvessä. LOL.

Muutenkin naurattaa tämä, että aikuiset miehet kehtaavat puolustella tuota
soihdutusta. Eikös siellä just sanottu että sisäsoihdut on OK mutta ulkosoihdut
ei? Ilmeisesti sisälukutaidossa vikaa, koska hippoksellahan paloi ulkosoihtu, eikä
mikään tähtisädetikku. Vittu mitä pellejä koko porukka.

Ja tuo vaihtoaitioepisodi, se vasta kulttuuria olikin!!
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Groove Armada kirjoitti:
Vittu mitä pellejä koko porukka.

No niin, odottelinkin milloin aletaan yleistämään ja tulihan se sieltä. Olen nyt lukenut tämän ketjun läpi ja tasan yksi Jokerifani on puolustellut sisäsoihtujen käyttöä peleissä. Ei mitään järin yllättävää kuitenkaan, että tällä palstalla leimataan hetkessä koko porukka pelleiksi.

Muutenkin ihmeen suuri meteli nostettu tästä soihdusta. Tuntuu kuin koko Jyväskylä olisi evakuoitu tuon tapauksen jäljiltä. Olisi hauska lukea Keskisuomalaisen juttu aiheesta. Onkohan se 1 vai 3-sivuinen?
 

Barcode

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensin vähän kehuja paljon parjatuille hippoksen järkkäreille. Kun toisen erätauon aikana siirsivät nämä pikkujunnut kaukalon ja Jokerifanien välisestä tilasta pois. Ehkä tämän ansiosta vältyttiin suuremmilta vahingoilta. Jokerifanien tuloon oli myös ilmeisesti varauduttu, tuomalla nämä varsinaiset järjestyksenvalvojat keltaisissa piloteissaan paikalle. Yleensä siellä pyörii vain "makkaramiehet" liiveissään!

Itse soihtu paloi aluksi Jokerifanien jaloissa, josta se potkittiin kaukalon viereen lattialle. Joten kukaan tuskin on tässä itseään telonut, kun kaukalon ja katsomon välinen tila oli tyhjennetty muutamaa Jokerifania lukuunottamatta, jotka vittuilivat järkkäreille keltaisen viivan "paremalla" puolella! (oli varsin huvittava tilanne!)

Hyvää käytöstä nähtiin myös kotijoukkueen "fanien" puolelta kun ottelun jo päätyttyä ihmiset valuivat hallista pihalle, joillakin vielä laulua riitti, niin eiköhän sinne sekaan nakattu muutama limupullo, ilmeisesti ketään ei kuitenkaan pahemmin sattunut!

Loppuun vielä pahoittelut: joku vaan ei osaa kirjoittaa!!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Barcode kirjoitti:
Jokerifanien tuloon oli myös ilmeisesti varauduttu, tuomalla nämä varsinaiset järjestyksenvalvojat keltaisissa piloteissaan paikalle. Yleensä siellä pyörii vain "makkaramiehet" liiveissään!

Ihan täsmälleen samat, tutut järjestysmiehet siellä olivat. Uudet takit oli vain saatu, joten ehkäpä se nosti sitten ekspertiisiä joidenkin silmissä. Toiminta yhtä ala-arvoista kuin ennenkin.
 

Hack

Jäsen
Ikijokeri kirjoitti:
Muutenkin ihmeen suuri meteli nostettu tästä soihdusta. Tuntuu kuin koko Jyväskylä olisi evakuoitu tuon tapauksen jäljiltä. Olisi hauska lukea Keskisuomalaisen juttu aiheesta. Onkohan se 1 vai 3-sivuinen?

Taitaa olla pari riviä, eikä edes huomaa, ellei etsimällä etsi JYP-Jokerit raportista.
 

Jeffrey

Jäsen
Heh. Taas ulkopaikkakuntalaiset itkee kun jääkiekkokatsomossa tehdään jotain muutakin kuin istutaan hiljaa ja hakataan rumpua. Se on toki meidän Stadilaisten ongelma, että emme ymmärrä tämän pitkäaikaisen fanitus tradition (rummutuksen) hienoutta. Tietysti ulkosoihtu sisätiloissa ei ole fiksua, mutta onhan tämä itkeminen täällä mennyt jo yli. Hei c'mon mitään ei tapahtunut! No okei, lattiaan tuli jälki.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On ihan totta, että järkkärien toiminnassa oli ja on varmasti paljon parannettavaa. Jo aika pitkään tullut katsottua huvittuneesti(ko) parin järkkärin toimintaa, jotka muutenkin vaikuttavat lähinnä traktoreita ajavilta farmareilta. Järjestysmiesten huono toiminta ei kuitenkaan poista jo lukemattomia kertoja mainittujen joidenkin Jokerifanien temppujen typeryyttä. Turhaa, niin turhaa.

Joku taisi tuossa mainita, että pitäisi järjestää Hippoksellakin kunnon turvallisuustarkastukset... Ihan näin heittona, että itse olen käynyt tällä kaudella neljällä eri paikkakunnalla vieraspelimatkoilla, eikä sielläkään ole minkäänlaisia tarkastuksia ainakaan itseeni, kavereihini, eikä edellä menneisiin JYP-faneihin ole kohdistunut. Että näin.

Korppi tuossa sanoikin, että olipahan ainakin tunteita herättävä matsi tosiaan, eikös täydelliset lätkämatsit ole sellaisia? Vielä kun ois voitettu.
 

Gusse

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Musta soihdut eivät kuulu sisälle. Kattelin TimeOutista tätä Jokerifanien menoa ja sitten kuvattiin myös kuinka palohälyyttimet soi. Kyseessähän on periaatteessa turvallisuusriski, kun ollaan paljon ihmisiä sisältävässä rakennuksessa. En tiedä onko Hippoksella sensorit, jotka lähettävät automaattisesti palokunnan paikalle, mutta pahimmillaan soihdut voivat haitata palokunnankin työtä.
Ymmärrän kyllä tämän koko fanikulttuuri-jutun ja kyllähän ne näyttävät ihan mukavilta, eurooppalaisilta, mutta kamoon - järki käteen kuitenkin ja ulos soihduttamaan.

Olen itse ollut seuraamassa Stadin Kingien jääpallosoihdutuksia, joten tiedän millaisista pötkylöistä näissä soihduissa on kyse.
Ulkona toimii.

Vaihtoaitiohärdelliä en ala sen kummemmin kommentoimaan, mutta varmasti joka jengiltä löytyy näitä faneja, joilla menee vähän liiankin kovaa muutaman promillen saavutettuaan. Eli ei hyväksyttävää, mutta toisaalta ymmärrettävää. ;)
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
JaRzKi kirjoitti:
Tietääkseni järjestyksenvalvonnan Jypin peleissä hoitaa Jyvässeudun Järjestyksenvalvojat Ry(tms.), joten en sitten tiedä miten tätä asiaa pitäisi parantaa.
Lähtökohta pitäisi olla, että he ovat siellä töissä eivätkä katsomassa ottelua. Jyväskylässä,Hämeenlinnassa... ja kovin monessa muussakin (esim. meidän Turku)hallissa nuo makkarapalkkalaiset tiirailevat kentälle ja silloin tällöin vilkaisevat katsomoon.
Heidän kuuluisi tarkkailla katsomoa ja minun puolesta voivat kyllä välillä vilkaista kentällekin. Muutamilla pienemmillä paikkakunnilla ongelmana ovat nämä fanittajajärjestysmiehet eli jotkut saatanan amatöörit (esim.)HPK-lippalakeissaan. Nämä luomakunnan kruunut provoavat huomattavasti enemmän kuin keskiverto juopunut Jokerikannattaja.
 

Hack

Jäsen
Nyt kyllä jälkikäteen ajateltuna tämä peli oli kyllä yksi tämän kauden parhaimmista peleistä. Taklauksia, maaleja, linjaton tuomari, hyvä tunnelma, paljon vieraskannattajia, tapahtuma, mikä kohahduttaa, kaksijakoinen peli....ym ym..

Voiko sitä oikeesti enää enempää vaatiakaan peliltä? Lisää tämmöisiä (tosin ne soihdut voisi jättää pois, tunnelmaa oli muutenkin)!
 

Toimitus

Jäsen
Peltsi kirjoitti:
Samalla ihmetelen mikä on Jypin ja Jatkoajan ero, kun näyttää tuon episodin kuva olevan molemmissa medioissa samaan aikaan.

Valokuvaaja Janne Nieminen kuvaa niin JYPin internetsivuille kuin Jatkoaikaankin. On aika yleistä, että kuvaaja ottaa kuvia useampaan eri mediaan.

Eli Peltsillekin tiedoksi, että JYP ja Jatkoaika eivät siis ole sama asia.

Terveisin,

Juha Hiitelä
Jatkoaika.com
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös