JYP-huhut

  • 2 211 418
  • 10 409

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Heitetääs vähän huhuja tässä kehiin. Hyökkäys voi kokea yllättävän paljon vaihtuvuutta. Topi Nättinen menee Jukureihin kaudeksi, Nenonen lähtee varmuudella pois, ilmeisesti Kouvolaan. Myös Sportia on väläytelty huhuissa. Boyce lähtee aika varmasti jonnekin muualle. Näiden lisäksi huhuissa on ollut Miika Lahden siirto ulkomaille ja sama huhu on liikkunut Tuppuraisesta. Varsinkin Allun kohdalla tuo olisi looginen ratkaisu sillä hän on siinä iässä että nyt on ne viimeiset saumat käydä hakemassa kovempaa liksaa ulkomailta jota voi säästää aktiiviuran jälkeiseen aikaan.

Puolustuksesta Kemiläinen lähtee Tapparaan, Yonkman huhujen mukaan Jokereihin. Hietasen, Luoman ja Glennin sopimukset loppuvat tähän kauteen eikä jatkosta ole mitään erityisempää kuulunut. Toivottavasti nyt edes yksi tuosta kolmikosta jatkaisi.

Maalivahdeistä Tarkkia on viety vahvasti Kärppiin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos kuulemani tiedot pitävät paikkansa, niin Kemiläinen menetettiin vain ja ainoastaan rahan takia. JYP tarjosi niin sysipaskaa sopimusta, että se oli lähinnä loukkaavaa Kemiläistä kohtaan, sekä täysin käsittämätöntä toimintaa JYPiltä. Tappara tarjosi todella selvästi parempaa sopparia, joten ei mikään ihme, että mies sinne siirtyy. Tapparassa on ennenkin ymmärretty hyökkäävien pakkien arvo.

Ja oletettavasti Nenonen menetetään samasta syystä.

Tulee mieleen, että joudutaanko tässä nyt liialliselle säästölinjalle Hytösen ja Louhivaaran vuoksi, vai missä mättää? Todella paskaa pelisilmää tarjota junnusoppareita kahdelle pelaajalle, joiden urat ovat hirvittävässä nosteessa juuri nyt. Heidät menetetään juuri sillä hetkellä, kun heistä alettaisiin saamaan parasta irti.

Vittu että vituttaa. Ihan törkeästi. Jos ensi kaudeksi ei tehdä kovan luokan hankintoja, joilla näitä menetyksiä voisi selittää, niin sitten en ymmärrä enää yhtään. Tynin läksiäislahjako oli tässä sitten?
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hietasen, Luoman ja Glennin sopimukset loppuvat tähän kauteen eikä jatkosta ole mitään erityisempää kuulunut. Toivottavasti nyt edes yksi tuosta kolmikosta jatkaisi.

Maalivahdeistä Tarkkia on viety vahvasti Kärppiin.
Voisi mielestäni tarjota sopparia vaikka kaikille kolmelle. Glenn oli pätevä etenkin pudotuspeleissä ja Luomakin menisi vielä alemmissa pakkipareissa. Hietanen on myös osoittanut Pullin ohella pysyvänsä playoffseissakin menossa mukana. Jokinen ja Aitola menevät runkosarjan tuuraajina, mutta matkaa ja työtä on vielä.

Vähän arveluttaa lähtö ensi kauteen Veini ykkösvahtina. Poika ansaitsee mahdollisuutensa, mutta pätevä ja kokenut kakkosmies pitää kiinnittää ettei tärkein tontti ole yhden kortin varassa.
 
JYP:n pelaajapolitiikka on ollut päin persettä jo vuosia. Rahaa kyllä pistetään palamaan parhaat päivänsä nähneisiin kehäraakkeihin, joiden kanssa tehdään monivuotisia ja kalliita sopimuksia.
Omat pojat eli Kemiläinen, Nenonen ja kumppanit yritetään pitää tyytyväisinä naurettavilla "junnusopimuksilla".
Ei mikään ihme, että lupaavimmat juniorit lähtee muihin SM-liiga joukkueisiin ovet paukkuen.
Seuraavana lähtövuorossa esim Salmio ja Pulli, kunhan nyt ensin lusivat sopimuksensa loppuun Jyväskylässä.
Mutta eihän se haittaa, kun voidaan sorvata Luoman kaltaisille puukäsille uusi monivuotinen sopimus..
Ensi vuonna joukkue on vielä tämänkin vuotista hitaampi ja kankeampi
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vähän arveluttaa lähtö ensi kauteen Veini ykkösvahtina. Poika ansaitsee mahdollisuutensa, mutta pätevä ja kokenut kakkosmies pitää kiinnittää ettei tärkein tontti ole yhden kortin varassa.
Olisikohan ensi kaudella kakkosena tutunoloinen vahti, jonka serkku ei olekaan liigan tähtiä, vaikka voisi luulla.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Olisikohan ensi kaudella kakkosena tutunoloinen vahti, jonka serkku ei olekaan liigan tähtiä, vaikka voisi luulla.

Eiköhän kyseisen vahdin huippuvuodet ole jo nähty. Sen sijaan eräs kokenut mm. oululaistaustainen maalivahti hakee kuulemma pelipaikkaa euroopasta...

(tosin aika kallis kakkosvahti.)
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Nenonen menee vaasaan ei kouvolaan, mutta samapa tuo...Lahti ilmeisesti tosiaan lähdössä eikä tuo yllätä kun sopparitilannetta katselee. Luoma jatkanee uraansa, mutta länsinaapurissa (perhesyyt)
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös Sami Rajaniemen sopimus ole myös auki ensi kauden osalta? Voisikö hänellä olla haluja palata JYPiin jos Kärpät ei tarjoa jatkosopimusta?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näinhän se on. JYPillä on ollut realistinen mahdollisuus voittaa mestaruus nyt kahdeksana kautena putkeen, ja homma on kahta kautta lukuunottamatta sössittu täysin naurettavilla pelaajavalinnoilla.

Kaikki Akatemiasta liigarinkiin nousevat pelaajat on pidettävä meillä. Ketään ei saa päästää, ei edes vaikka tahtoisivat muualle. Ja kokemusta, näyttöjä osaamisesta ja menestyksestä aiemmalla uralla ei pidä palkita korkeammalla palkalla, sehän riittää, että meillä pelaavat tulevat mestarit! Kuka niitä vanhoja meriittejä muistelee?
...
Vakavammin puhuen: ikuisuusaihe tämä napina JYPin huonoista pelaajavalinnoista - ja etenkin siitä, että Akatemian kasvatit lentävät pois pesästä. Ylläolevaa rosteria katsomalla saattaa ymmärtää, miksi jokaista Akatemiasta liigarinkiin nousevaa pelaajaa ei voida JYPin kokoonpanossa roikottaa. (Tai sitten ei ymmärrä, mutta minkäs sille mahtaa.)
...
Nyt meni aika pahasti kyllä ohi sun viestin pointti, ainakin siinä mielessä, että käsittääkseni vastasit Ekille. Ekin viesti nyt oli tuttuun tapaan kovin kärjistetty, mutta pointti oli oikea.

Eki viittasi viestissään samaan kuin minä aiemmassa viestissäni, eli kahteen nyt tapetilla olevaan pelaajaan: Kemiläinen ja Nenonen. Heitä on kypsytelty JYPin koneistossa vuosikausia ja nyt kun heistä vihdoin alettaisiin saamaan parasta irti, niin molemmat menetetään, kun heille tarjotaan susipaskoja sopimuksia.

Missään nimessä kaikkia ei voi pitää, eikä ole syytä edes yrittää, mutta toivottavaa olisi, että ne parhaat helmet pelaisivat JYPissä edes siihen asti, kunnes palkkapyyntö alkaa olla aidosti liikaa ja ura alkaa viemään ulkomaiden suuntaan. Nyt menetetään pelaajia pahimmille kilpailijoille, kun olisi ihan varmasti ollut varaa maksaa heille sitä kohtuullista palkkaa, mitä nämä kilpailevatkin seurat maksavat.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Nyt menetetään pelaajia pahimmille kilpailijoille, kun olisi ihan varmasti ollut varaa maksaa heille sitä kohtuullista palkkaa, mitä nämä kilpailevatkin seurat maksavat.
Tämä ja sitten lopulta hommataan samalla hinnalla tai kalliimmalla korvaajat jostain. Ei tiedetä miten istuvat joukkueeseen yms, ei tämä nyt ihan putkeen taas mennyt Kemmun ja Nessun kanssa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Tämä JYPin pelaajapolitiikka on kyllä ihmetyttänyt jo monta vuotta. Kypsytetään pelaajia ja kun alkavat olla kunnon tulostatekeviä liigapelaajia niin ne kustaan muualle tarjoamalla paskaa sopparia. Tuossa olisi herätyksen paikka. Sitten tosiaan yritetään hankkia korvaajia ulkopuolelta samaan hintaa kuin olisi saatu pidettyä omia junnuja.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samaa mieltä ylläolevan kanssa... Yksikään pelaaja ei saa olla joukuetta suurempi ja totuus jonkin yksittäisen pelaajan lähdölle on aina monisäikeinen... Voidaan toki sanoa että ei tarjottu tarpeeksi sen jälkeen kun pelaajan oma eka palkkapyyntö on ollut kohtuuton... Näistä ei koskaan tiedä. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Uskon että ensikaudellakin JYPillä on ihan kilpailukykyinen ja tasapainoinen rosteri kun pleijarit alkaa...
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Meistä tuskin kukaan tietää, mitkä syyt ovat johtaneet jonkun yksittäisen pelaajan päätökseen solmia sopimus toisen seuran kanssa..

Tämä. Täällä huudellaan sysipaskoja sopimuksia varmana syynä lähdölle, vaikka ei tiedetä mitä JYP on tarjonnut, jos on tarjonnut (Kemiläisen ja Nenosen tapauksessa varmaankin on)
Jos JYP on tarjonnut vaikkapa Kemiläiselle jonkun 60-70 000 euroa (aika keskitasoa liigassa) ja Tappara latoo pöytään toistasataa tonnia, niin onko sitten JYPin tarjoama sopimus ollut "sysipaska"? Minusta ei, mutta kauneushan on katsojan silmässä.
Korostetaan että nämä summat oli vedetty hatusta, mutta toivottavasti pointti tuli selville.

Katsellaan nyt ensiksi ne tulevat pelaajat jotka varmaan pian pronssipelin jälkeen julkistetaan. Huhuissahan on pyörinyt Hytösen ja Louhivaaran lisäksi Joonas Jalvanti sekä Mikko Lehtonen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oleellista tässä kuitenkin on se, että pelaajien työurat ja niitä koskevat valinnat ovat monimutkaisia ja jossain määrin yksityisiäkin asioita. Näin ollen ulkopuolelta on helppo huudella omia toiveitaan ja ihmetellä asioita, jotka menevät toisin kuin juuri minä toivoin. Samaten joukkueen rakentaminen on varsin monivivahteinen kokonaisuus, jossa vaikuttavia asioita ovat muutkin kuin pelaajan tilastot ja palkkapyyntö.

Meistä tuskin kukaan tietää, mitkä syyt ovat johtaneet jonkun yksittäisen pelaajan päätökseen solmia sopimus toisen seuran kanssa. Yksinkertaisimmillaan voi olla niin, että pelaajan oma tahto on pelata muualla, mahdollisia syitä tähän on lukematon määrä. Jäällä vietettyä aikaa ajatellen on huomioitava mm. se, että kussakin joukkueessa on vain tietty määrä tietynlaisia pelaajarooleja, ja itselleen sopivimman perässä moni vaihtaa maisemaa.
Toin aiemmassa viestissäni esille, että minulla nimenomaan on 99% varmaa tietoa Kemiläisen lähdön syistä ja huhujen mukaan Nenosen syyt ovat samat. Tämän vuoksi nostin asiaa esille vasta nyt, kun sain tietoa syistä. Niin kauan kun tietoa ei ole, niin on aika turhaa muodostaa suurempia johtopäätöksiäkään.

Kemiläinen ei lähtenyt neuvottelupöytään suurien vaatimusten kanssa, vaan tiedusteli mitä mistäkin tarjotaan. JYP tarjosi liigatasolle aikalailla pientä palkkaa, kun taas Tappara tarjosi keskitasoa parempaa (tuplat JYPin tarjoukseen nähden). Omasta mielestäni Kemiläiselle olisi voinut maksaa enemmänkin, kuin mitä Tappara nyt maksaa ja JYPillä olisi siihen ihan taatusti ollut varaa.

JYP siis jostain ihmeen syystä ajatteli, ettei kukaan muu olisi Kemiläisestä kiinnostunut ja yritti päästä kuin koira veräjästä naurettavan tarjouksensa kanssa. Tämä on vain ja ainoastaan silkkaa tyhmyyttä, sekä epäkunnioittavaa kyseistä pelaajaa kohtaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kemiläinen ei lähtenyt neuvottelupöytään suurien vaatimusten kanssa, vaan tiedusteli mitä mistäkin tarjotaan. JYP tarjosi liigatasolle aikalailla pientä palkkaa, kun taas Tappara tarjosi keskitasoa parempaa (tuplat JYPin tarjoukseen nähden). Omasta mielestäni Kemiläiselle olisi voinut maksaa enemmänkin, kuin mitä Tappara nyt maksaa ja JYPillä olisi siihen ihan taatusti ollut varaa.

JYPin pelaajapolitiikkaan ei kuulu lähteä huutokauppoihin. Kemiläiselle on takana yksi hyvä kausi liigassa ja jos Tappara sen perusteella maksaa tuon 100 000 euroa, niin tervemenoa Tapparaan. Kemiläiselle sama palkka kuin Kaltevalle tai enemmän? Juu ei. Eiköhän Kalteva ole edelleen HIEMAN arvokkaampi peluri tuolle jengille.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin pelaajapolitiikkaan ei kuulu lähteä huutokauppoihin. Kemiläiselle on takana yksi hyvä kausi liigassa ja jos Tappara sen perusteella maksaa tuon 100 000 euroa, niin tervemenoa Tapparaan. Kemiläiselle sama palkka kuin Kaltevalle tai enemmän? Juu ei. Eiköhän Kalteva ole edelleen HIEMAN arvokkaampi peluri tuolle jengille.
Näin ilmeisesti JYP-johtokin ajattelee ja tästä tullaan kärsimään tulevilla kausilla. Kyllä se pistää vituttamaan yhtä jos toistakin kulkijaa, kun Kemiläinen dominoi liigaa Tapparan paidassa.

Sokeakin sen näkee, että Kemiläisen ura on hirvittävässä nosteessa juuri nyt.

Nämä ovat vain niitä oikeita paikkoja ottaa hallittuja riskejä. Ei puhuta kuitenkaan hirvittävistä summista ja sitä kautta liian suurista riskeistä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Näin ilmeisesti JYP-johtokin ajattelee ja tästä tullaan kärsimään tulevilla kausilla. Kyllä se pistää vituttamaan yhtä jos toistakin kulkijaa, kun Kemiläinen dominoi liigaa Tapparan paidassa.

Ei minua vituta ainakaan, jos mitalipeleissä ollaan edelleen. Dominoikoot Kemiläinen sillo vaikka Kärpissä tai vaikka Ässissä kun rahan perässä juoksee.

Eiköhän nyt katsella ensin ne vahvistukset puolustukseen ja ylipäätään koko jengiin. Päätellään sitten kärsitäänkö Kemiläisen lähdöstä vai ei.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei minua vituta ainakaan, jos mitalipeleissä ollaan edelleen. Dominoikoot Kemiläinen sillo vaikka Kärpissä tai vaikka Ässissä kun rahan perässä juoksee.

Eiköhän nyt katsella ensin ne vahvistukset puolustukseen ja ylipäätään koko jengiin. Päätellään sitten kärsitäänkö Kemiläisen lähdöstä vai ei.
Faktaa on, että etukäteen ajateltuna tuolla hinnalla ei saa ketään joka olisi Kemiläistä kovempi nimi. Toki jos hankitaan joku helvetisti kovempi nimi kalliimmalla, niin sitten ymmärrän tämän ratkaisun jollain tapaa.
 

Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #44,
Toin aiemmassa viestissäni esille, että minulla nimenomaan on 99% varmaa tietoa Kemiläisen lähdön syistä ja huhujen mukaan Nenosen syyt ovat samat. Tämän vuoksi nostin asiaa esille vasta nyt, kun sain tietoa syistä. Niin kauan kun tietoa ei ole, niin on aika turhaa muodostaa suurempia johtopäätöksiäkään.
.
Onko pelaaja kertonut palkkansa siis sinulle, mistä syystä noinkin kovalla prosentilla huutelet totuuksia? Ihmetyttää myös kommentit, että JYPillä siihen olisi ollut varaa. Mistä ihmeestä te näitä tietoja kaivatte?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Faktaa on, että etukäteen ajateltuna tuolla hinnalla ei saa ketään joka olisi Kemiläistä kovempi nimi..

No JYPillä vapautuu yksistään Yonkmanista sekä Luomasta varmaan 300 000 euroa käyttöön, ellei ylitsekin. Kyllä niillä pari laadukasta pakkia saa tuohon ja vaikka vielä Hietasen jatkosopimukseen jos tarve on.

Odotellaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko pelaaja kertonut palkkansa siis sinulle, mistä syystä noinkin kovalla prosentilla huutelet totuuksia? Ihmetyttää myös kommentit, että JYPillä siihen olisi ollut varaa. Mistä ihmeestä te näitä tietoja kaivatte?
Pelaajalta itseltään tiedot ovat peräisin.

Kyse nyt on vain sellaisista summista, joihin jokaisella liigajoukkueella on varaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No JYPillä vapautuu yksistään Yonkmanista sekä Luomasta varmaan 300 000 euroa käyttöön, ellei ylitsekin. Kyllä niillä pari laadukasta pakkia saa tuohon ja vaikka vielä Hietasen jatkosopimukseen jos tarve on.

Odotellaan.
Kukaan ei sanonutkaan etteikö olisi varaa tehdä hankintoja, vaan totesin että mielestäni Kemiläistä parempaa hinta-laatusuhdetta on vaikea saada mistään.

Mielestäni hinta-laatusuhde on oleellisempi asia kuin se, että on varaa laittaa enemmänkin rahaa johonkin toiseen pelaajaan. Ei JYPillä liikaa sitä rahaa ole.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kukaan ei sanonutkaan etteikö olisi varaa tehdä hankintoja, vaan totesin että mielestäni Kemiläistä parempaa hinta-laatusuhdetta on vaikea saada mistään.

Mielestäni hinta-laatusuhde on oleellisempi asia kuin se, että on varaa laittaa enemmänkin rahaa johonkin toiseen pelaajaan. Ei JYPillä liikaa sitä rahaa ole.

Samoilla linjoilla tämän asian suhteen. Ura huikeassa nousussa ja ei tarjota kunnon sopparia. Luoma ja Yonkan lähtee niin mikä Kemiläinen olisi jäänyt meidä ei tarvitsisi hommata kuin yksi pakki lisää. Nyt sitten on muutama pakki paikattavana eikä mielestäni hieman keskitasoa parempaa palkkaa olisi vääryys maksaa.

Kuitenkin valmennuksesta tämä joukkueen rakentamien olisi lähdettävä. Ensi kaudellakin mennään varmasti Virtasen vuoristoradassa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYP siis jostain ihmeen syystä ajatteli, ettei kukaan muu olisi Kemiläisestä kiinnostunut ja yritti päästä kuin koira veräjästä naurettavan tarjouksensa kanssa. Tämä on vain ja ainoastaan silkkaa tyhmyyttä, sekä epäkunnioittavaa kyseistä pelaajaa kohtaan.
Haiskahtaa vähän samalta kuin aikanaan Vänän tapauksessa. Silloin kun Vänä vielä JYPissä pelasi, oli kaikille JYPissä selvää kuinka paljon Vänä nautti pelaamisesta JYPissä ja Jyväskylässä asumisesta. JYP yritti silloin vastaavaa, tosin vielä halvempaa sopimusta kuin nyt esimerkiksi Kemiläiselle. Ilmeisesti JYP yritti käyttää hyväkseen Vänän tilannetta. "Kun nyt kuitenkin niin paljon tykkäät täällä olla, niin raha ei silloin vissiin ole sulle niin tärkeää kuin se että saat jatkaa täällä". Ei JYP noin sanonut mutta Vänän sanojen mukaan antoi asian ymmärtää tuolla tavalla. Ei Vänä eikä varmaan kukaan muukaan pelaaja niin tyhmä ole että antaa taloutensa mennä kuralle vain seurarakkauden tähden. En ihmettelisi vaikka Kemiläisen kohdalla vastaavaa olisi yritetty.

Ei tuo jokaiseen pelaajaan sovi mutta Vänän juttu on varma koska se on Vänältä suoraan kuultu. Enkä epäile Kemiläisen tilannetta myöskään. En näe että Nelforilla olisi mitään syytä valehdella. Homma on kuitenkin niin että pitkällä aikavälillä JYP on tehnyt pelaajistonsa kanssa pääosin oikeita ja hyviä ratkaisuja. Siellä on jonkin verran tälläisiä edellä mainittuja perseilyitä joten erinomaista arvosanaa ei voi antaa kokonaisuutta arvioiden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös