Mainos

JYP-huhut

  • 2 574 834
  • 12 165

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Näinkö sanoin?

Omasta mielestäni en. Toki sen voi tulkita mitenkä vain, mutta takalauspeli loisti lähestulkoon poissaolollaan. Olkoonkin sitten kiilaaminen vähemmän kuluttavaa, siihen piiputtamiseen auttaa sitten vai yksi asia. Enkä tule sitä käsittämään miksi kiilaaminen on pääsääntöisesti parempi vaihtoehto, kuitenkin jos saat vastustajan vedettyä seinille ja osaat pelata itsesi niin ettei se taklattu tule ensimmäisenä sieltä laidan viereltä pellailemaan muualla on kuitenkin se 4 vs 4. Ehkä se on parempi kiilailla, ehkä ei. Mukavampi kuitenkin katsella fyysisempää peliä ja kyllä se vähän pakkiakin jänskättää, kun useammin jysähtää ennen kuin luistellaan vierestä tai jäädään kyytäämään. Tietysti se, että on jouduttu pelaamaan se kiekko päätyyn on sisänsä jo vähän väärä tilanne, koska silloin keskialue (kyllä keskialue) ei useinkaan ole ylitetty ihan suunnitellusti. Silloin pitäisi pyrkiä pelaamaan kiekko oikeanlailla kimmottamalla, jotta kärkiukolla olisi mahdollisimman suuri todennököisyys kiekko voittaa. Tässä JYP on ollut mielestäni todella huono ainakin viime vuosina. Aikoinaan en ole tähän kiinnittänyt huomiota, mutta änärissä peliä pelataan melko paljon myös päädyn kautta on osunut silmään tuo laatu päätykiekoissa.

En muuten yhtään ihmettele, että sulle tulee välillä yhteenottoja palstalla vaikka muuten pitkälti asiaa kirjoittelet ja kunnioitan näkemyksiäsi, mutta se siitä.




Mun täytyy myöntää etten tuota pelipaikatonta alkuun tajunnut ollenkaan, mutta taisi olla @peterra joka tuota minulle avasi mainiosti. On nyt osannut katsella tuotakin vähän uudella silmällä. Siinä on vain se ongelma etten usko tuon tavan toteuvan ihan hetkeen täälläpäin, koska hyökkääjille jo takaperin luistelu on liian hankalaa. Ajoittain onnistunee, mutta tuossa pitää sitten punnita riskien hallintaa. Helposti kolisee omissa enemmän, mutta tosiaan ideana tykkään kyllä. Todennäköisesti toisi viihdyttävyyttä meille katsojille. Asiaan vaikutti ainakin mun osalta se MTV:n haastattelu missä Seppäsen Jukka siitä höpötteli. En älynnyt, koska olen tolvana. *hymiö

Mikäli oikein silloin ymmärsin, se kiilaaminen oli vissiin ihan pelin "tieteellisen" kehittelyn tulema. Sulla oli tossa monta kiinnostavaa seikkaa, jotka otit esiin, koitan niitä omin sanoin availla tässä omasta vinkkelistäni.

Käsitin tuolloin niin, että "rumputulilätkä" tai millä nimellä sitä kukakin kutsui, oli sen ajan pelljille fyysisesti niin kuluttavaa, että jaksaakseen tuota koko pelin, jotta se tuloksenkin tuottaisi, ei sen ajan fyysiset harjoitteet riittäneet. Siihen tuli sopivaan aikaan tuota tutkimustietoa kiilaamisen ja taklaamisen kokonaiseduista kiekkopeleissä ja tähän Virtanen ajatustaan perusti. Taustalla varmasti vaikutti vaade, että samalla pohjalla pitää jatkaa, eli pelitapaa ei haluttu muuttaa. Se tietenkin on katsojan mielipide minkä pelissä kokee viihdyttävänä jne. valmennus kai kuitenkin koettaa lunastaa maksimaalisen tuloksen.

Sillä kiilaamisella oli minusta myös toinen pelillisesti etua tuova vaikutus, kun sillä parhaiten saattoi viedä vastustajalta vauhtia pois pelistä. Tällä oli iso merkitys siihen JYPin silloiseen pelitapaan, jossa paineistaminen johti siihen ylihyökkäämiseen, mikä tarkoitti pelin edetessä ettei ehditty vastaan ottamaan, eli pelin alle riittävästi.

Tuohon aikaan keskialue ei näytellyt ihan niin isoa osaa, kuin nykyisessä viisikkopelissä ja siksipä varmaan Virtanen haeskeli tämmöistä venäjän tyylistä hauki sinisellä pelitapaa, jossa keskialue olisi ylitetty yhdellä siirrolla hyökkäysalueelle, minusta se ei missään vaiheessa tulosta tuottanut, koska onnistuakseen se olisi tosiaan vaatinut joukkueen liikenopeuden kasvua yli sen ajan joukkueen resurssin. Se olisi ollut pystysuunnan kiekkoon kehitysaskel, mutta eipä sillä olisi vastattu samaan aikaan kehittyvää viisikkopeliä vastaan kestävästi.

Huomiosi JYPin dumppauskiekon toimivuudesta on tismalleen oikea, senkin onnistuminen, kuten nyky kiekossa lähes kaikessa on kiekottomien liike ja työ avaimena, eli sinne päätyyn on turha heitellä, jos sinne ei pelitavallisesti kiekottomien liike ajoitetusti ajaudu ja pakko siinä on sekin nähdä, että vastassa liigassa on joka pelissä melkein toimiva viisikkosapluuna, jolla kyllä tuon dumppaamisen laittaa aisoihin, jos siinä on kaikki mihin peli perustuu. Änärissä tuo on kehittynyt pelitapana kapeamman kaukalon myötä, eli se on luonut olosuhteen kautta erilaista pelin filosofiaa kuin Euroopassa. Kumpi parempi, on taas kerran maku kysymys, tulosta saa kummallakin.

Tuo pelipaikaton on, kuten usein olen laittanut todella huono termi pelitavan kehitys askeleelle, siinä kun, mikäli näistä amerikan tutkimuksista mitään tolkkua olen saanut, ainoastaan kyse nykyiseen verrattuna erilaiseen viisikon organisointiin, voisiko sitä kutsua pelin virtauksen määrityspeliksi? Kun viisikkopelin myötä pelin tempo nopeutui, se johti siihen, että kulma - ja irtokiekkokamppailut korostuivat taktisina elementteinä, aika lailla samoin kuin aloitukset, tässä "paikattomassa" haetaan virtaus ohjaamalla hetkeen, jossa luodaan paikallinen ylivoima, joka onnistuessaan antaa vauhtiedun jatkumon luontiin ja tietysti pelitavallisesti sisältää myös kuinka reagoidaan vastakkaisen tilanteen syntyyn, eli hyökätään ja puolustetaan samanhetkisesti.

Mitä tulee yhteenottoihin, niin vika voi olla vanhan ajan ukon oppimisen hitaudesta uusiin some kommervenkkeihin, eli ei minulla ole persoonana kasvokkain koskaan ollut hankaluuksia interaktiivisuudessa ja sama ukko olen siellä ja täällä ja joka säällä. Hauskinta on, etten minä koe edes ottavani yhteen kenenkään kanssa, eli aika yllärinä mulle näitä lopulta tulee. Niin kauan tietty tulkoonkin kun tulee, älynnevät varmaan minut poistaa muonavahvuudesta, jos toivottomaksi tapaukseksi tulkitsevat hallinto puolella.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Miten otto Mäkinen vois sopimuksesta päästä irti? Vai joutuisko maksamaan jotain itse?
Ehkä ulkomaan sopimus, jos optio sopimuksessa on. Muuten vaikeaa, ellei päästä yhteisymmärrykseen tai Mäkinen maksaisi omasta pussista.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat: HIFK ja Kiekko-Espoo
Mä taas olin jotenkin siinä käsityksessä että Nättiset odottavat, että se valmentaja varmistuu? Tosin kiire tolla alkaa olemaan kun kilpailevia tarjouksia on pöydällä.
 

Jágrmeister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Huhun uskottavuutta heikentää se, että sopimus olisi pitänyt solmia vasta Rautakorven potkujen jälkeen. Ei kai missään normaalissa pelaajasopimuksessa ole pykäliä päävalmentajasta.

Olisiko kuitenkin niin, että Nättiset ovat neuvotelleet Jypin kanssa, mutta sopimusta ei ole allekirjoitettu kilpailevista tarjouksista johtuen.
Varmaan on molempien ollut tarkoitus jyväskylään palata, sitten aloitettiin sekoilu ja alkanut hommat vähän epäilyttämään, niin on kaivattu jotain tietoa tulevaisuudesta. Se että nimet ei vielä olleet sopimuksissa, ei sinänsä yllätä kun Veke on niitä ollut sumplimassa.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Vehviläinen
Vitols

1.Puustinen - Lassila - Nenonen
Eronen - Vainio

2 .Siikanen- Perttu- Vidgren
Peltola- Pulkkinen

3. Varga- Tohila - Huovila
Rautanen-Liikonen

4. Petman - "Huttu" - "V.Lehtosaari"
Tumanovs- Minkkinen
Tällä voisi sopivasti taistella Jokerien kanssa paikasta Liigassa.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Tällä voisi sopivasti taistella Jokerien kanssa paikasta Liigassa.
JYPin U20 lähempänä Jokerit tasoa, kertoo sarjojen tasoerosta oleellisen tänä päivänä, toki jos tuo vetäisi suhteessa niin huonosti kuin tämän kauden joukkue niin mahdollista, mikään tae ei tosin ole että toisena osapuolena olisi Jokerit.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mäkinen on uutisoitu Iltasanomissa, eli kannataa sijoitella sinne rosteriin vaan.

Noh voihan tuossa päivittää "huhut"

1. "Nättinen" - "Schnarr"- "Nättinen"
2. Puustinen - Lassila- "Nenonen"
3. Siikanen - Perttu - Vidgren
4. Petman - "Mäkinen"- Varga
Huovila- Tohila (+Huttu, Aliranta ym..)

Näilläkin hahmotelmilla tuossa puuttuisi ainakin yksi taitava nopeajalkainen laituri 2-3 ketjusta.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Virtasen sanoin.. Ei taklaaminen ollut kiellettyä, mutta taklaamisen piti edistää oman joukkueen peliä. Turha taklata jos sen seurauksena on ylivoimahyökkäys omaan päähän ja vielä korosti sitä pelaajan omaa vaistoa siitä että omien valintojen pitää palvella oman joukkueen peliä->reagoida oikeilla tavoilla tilanteisiin->reagointikiekko. Virtasen ajatus pelistä oli mielestäni varsin edistyksellinen ja samoilla perusperiaatteilla yksi toinen ukko valmensi Suomelle maailmanmestaruuksia sitten myöhemmin. Silloin sitä reagointikiekkoa kutsuttiin vain "meidän peliksi"... Virtasen heikkoudet on tuossa yllä selvitetty myös kattavasti, mutta itse jääkiekon pelaamisen näkemys varsinkin Liigassa oli mielestäni varsin paljon aikaansa edellä... Harmillisen väärin ymmärretty aikanaan ainakin tällä palstalla...
 
Suosikkijoukkue
JYP
Noh voihan tuossa päivittää "huhut"

1. "Nättinen" - "Schnarr"- "Nättinen"
2. Puustinen - Lassila- "Nenonen"
3. Siikanen - Perttu - Vidgren
4. Petman - "Mäkinen"- Varga
Huovila- Tohila (+Huttu, Aliranta ym..)

Näilläkin hahmotelmilla tuossa puuttuisi ainakin yksi taitava nopeajalkainen laituri 2-3 ketjusta.

Muuten tuo ei vaikuta edes mitenkään hirveän huonolta, mutta kolmoskenttä on tuossa muodossa todella brutaali. Pertun kohdalla toivon kehitysloikkaa kesän aikana ja jollain tasolla siihen jopa uskonkin. Laiturit sen sijaan kuuluvat playoffpaikkaa tavoittelevassa joukkueessa maksimissaan neloseen.

Tehoja pitäisi saada aikaan laajalla rintamalla, jos meinataan ensi kaudella kamppailla jostain muista sijoista kuin 10-16. Sellainen harripesonen tuohon kaivattaisiin. Tiedän kyllä sen aidon Pesosen tehneen sopimuksen Sveitsiin.
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Virtasen sanoin.. Ei taklaaminen ollut kiellettyä, mutta taklaamisen piti edistää oman joukkueen peliä. Turha taklata jos sen seurauksena on ylivoimahyökkäys omaan päähän ja vielä korosti sitä pelaajan omaa vaistoa siitä että omien valintojen pitää palvella oman joukkueen peliä->reagoida oikeilla tavoilla tilanteisiin->reagointikiekko. Virtasen ajatus pelistä oli mielestäni varsin edistyksellinen ja samoilla perusperiaatteilla yksi toinen ukko valmensi Suomelle maailmanmestaruuksia sitten myöhemmin. Silloin sitä reagointikiekkoa kutsuttiin vain "meidän peliksi"... Virtasen heikkoudet on tuossa yllä selvitetty myös kattavasti, mutta itse jääkiekon pelaamisen näkemys varsinkin Liigassa oli mielestäni varsin paljon aikaansa edellä... Harmillisen väärin ymmärretty aikanaan ainakin tällä palstalla...
Jos on valmentajana niin luotaantyötävä, että seuralegendat vaihtavat toiselle puolelle maata, huippupelaajat jättävät tulematta ja olemassaolleita pelaajia kohdellaan niin huonosti, että pitää käydä tekemässä puolen vuosikymmenen jälkeen anteeksipyyntökiertue... Onko sillä pelitavalla mitään väliä, jos kukaan ei halua pelata sitä?

Virtanen pysyköön kaukana JYPistä.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos on valmentajana niin luotaantyötävä, että seuralegendat vaihtavat toiselle puolelle maata, huippupelaajat jättävät tulematta ja olemassaolleita pelaajia kohdellaan niin huonosti, että pitää käydä tekemässä puolen vuosikymmenen jälkeen anteeksipyyntökiertue... Onko sillä pelitavalla mitään väliä, jos kukaan ei halua pelata sitä?

Virtanen pysyköön kaukana JYPistä.

Jospa ottaisit hieman happea. Tässä tilanteessa ei JYPillä liikaa vaihtoehtoja ole. Alkaa tämä palstan keskustelukulttuuri olla jo melkoista.
 

Afflicted

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Jospa ottaisit hieman happea. Tässä tilanteessa ei JYPillä liikaa vaihtoehtoja ole. Alkaa tämä palstan keskustelukulttuuri olla jo melkoista.
Veltsun aikana vitutusketju ja kenkää ketju pullistelivat viestien määrästä. Veltsu kerta kaikkiaan vitutti ihmisiä ihan helvetisti silloin.

Joillekin niistä ajoista on jäänyt muistijälki mitä ei helposti saada pois. Vituttaa edelleen.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat: HIFK ja Kiekko-Espoo
Noh voihan tuossa päivittää "huhut"

1. "Nättinen" - "Schnarr"- "Nättinen"
2. Puustinen - Lassila- "Nenonen"
3. Siikanen - Perttu - Vidgren
4. Petman - "Mäkinen"- Varga
Huovila- Tohila (+Huttu, Aliranta ym..)

Näilläkin hahmotelmilla tuossa puuttuisi ainakin yksi taitava nopeajalkainen laituri 2-3 ketjusta.
Tosta listasta puuttuu ainakin huhuttu Casey Bailey, joka menisi kyl suoraan Nessun tilalle kakkosen laidalle. Sit joku on heittänyt Granathin nimen ilmaan johon en kyllä usko. Toki jos se Johansson tulisi tänne valmentamaan, niin silloin vois olla jopa mahdollinen.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Tällä voisi sopivasti taistella Jokerien kanssa paikasta Liigassa.
Tämä suuri ja mahtava Jokerit on tälläkin kaudella jatkamassa normaalia narrien perinnettä, eli sulaa playoffeissa. 2-0 sarja Kokkolan Hermekselle ja kolme voittoa vaaditaan jatkoon, eli tätä menoa kohta Jokerien kausi on tältä osaa ohi.
Tosta listasta puuttuu ainakin huhuttu Casey Bailey, joka menisi kyl suoraan Nessun tilalle kakkosen laidalle. Sit joku on heittänyt Granathin nimen ilmaan johon en kyllä usko. Toki jos se Johansson tulisi tänne valmentamaan, niin silloin vois olla jopa mahdollinen.
Granath jopa todennäköinen jos Johansson tänne tulisi valmentamaan tai UTJksi. Baileyta tosiaan vahvasti tänne huhuttu, Kranaatista itsellä ei sen kummempaa tietoa.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
JYPin U20 lähempänä Jokerit tasoa, kertoo sarjojen tasoerosta oleellisen tänä päivänä, toki jos tuo vetäisi suhteessa niin huonosti kuin tämän kauden joukkue niin mahdollista, mikään tae ei tosin ole että toisena osapuolena olisi Jokerit.
Eiköhän sielläkin lyödä isompaa vaihdetta silmään kun pelataan liiganoususta. En ihmettelisi vaikka siellä olisi lähestulkoon liiga budjetti ja joukkue ensi kaudella. Toki vetovoima siellä on ihan eri, en usko että tosipelurit suostuvat mestikseen edes mottipäisillä summilla. Lets see

E. En tietenkään odota tai edes epäile että Jyp olisi tässä karsintasarjassa mukana, Saipalla saattaa mennä tiukalle ensi kauden Jokereita vastaan
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Eiköhän sielläkin lyödä isompaa vaihdetta silmään kun pelataan liiganoususta. En ihmettelisi vaikka siellä olisi lähestulkoon liiga budjetti ja joukkue ensi kaudella. Toki vetovoima siellä on ihan eri, en usko että tosipelurit suostuvat mestikseen edes mottipäisillä summilla. Lets see

E. En tietenkään odota tai edes epäile että Jyp olisi tässä karsintasarjassa mukana, Saipalla saattaa mennä tiukalle ensi kauden Jokereita vastaan
Jokerit ainakin aiemmin puhunut maksimissaan miljoonan budjetista. Eli ei se kyllä pitäisi yhdellekään liigaseuralle oikeasti olla haastaja, hienoa toki että sarja on auki, mutta ilman katastrofia ei pitäisi olla kenellekään uhka ei edes SaiPalle.

Mikään tae ei myöskään ole se, että Jokerit ensi kaudella olisi edes itse pääsemässä karsimaan.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
Jokerit ainakin aiemmin puhunut maksimissaan miljoonan budjetista. Eli ei se kyllä pitäisi yhdellekään liigaseuralle oikeasti olla haastaja, hienoa toki että sarja on auki, mutta ilman katastrofia ei pitäisi olla kenellekään uhka ei edes SaiPalle.

Mikään tae ei myöskään ole se, että Jokerit ensi kaudella olisi edes itse pääsemässä karsimaan.
Budjetti nähdään sitten, uskon että nuo puheet jäävät omaan arvoonsa ja todellisuudessa se on suurempi. Tuolla budjetilla tai joukkueella ei oteta peliäkään liigajoukkueilta, siitä olet aivan oikeassa.

Toivottavasti Jokereita ei ainakaan kabinetti päätöksellä päästetä liigaan, olisi väärin kaikkia kohtaan. Espoon nostaminenkin on jo mielestäni liikaa.
 
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Veltsu ei ollut huono valmentaja, mutta reagointi pelien sisällä eli reagoimattomuus oli mielestäni suurin heikkous . . ..
Tämän kirjoituksen jälkeen totean itselleni, että en haluaisi Virtasta takaisin penkin taakse.
Ditto. Ekan Saipa-fiaskon jälkeen sai jatkaa vielä vuosia kunnes IFK-fiasko vihdoin lopetti rimpuilun. Olis luullu siinä välissä ollaan aikaa etsiä Karri Kivi tai joku muu moderni valmentaja tilalle, mutta ei.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Virtasen sanoin.. Ei taklaaminen ollut kiellettyä, mutta taklaamisen piti edistää oman joukkueen peliä. Turha taklata jos sen seurauksena on ylivoimahyökkäys omaan päähän ja vielä korosti sitä pelaajan omaa vaistoa siitä että omien valintojen pitää palvella oman joukkueen peliä->reagoida oikeilla tavoilla tilanteisiin->reagointikiekko. Virtasen ajatus pelistä oli mielestäni varsin edistyksellinen ja samoilla perusperiaatteilla yksi toinen ukko valmensi Suomelle maailmanmestaruuksia sitten myöhemmin. Silloin sitä reagointikiekkoa kutsuttiin vain "meidän peliksi"... Virtasen heikkoudet on tuossa yllä selvitetty myös kattavasti, mutta itse jääkiekon pelaamisen näkemys varsinkin Liigassa oli mielestäni varsin paljon aikaansa edellä... Harmillisen väärin ymmärretty aikanaan ainakin tällä palstalla...

Hyvin vaikeaa ymmärtää miten taklaus aiheuttaisi ylivoimahyökkäyksiä. Toki jos taklataan pelkkää laitaa niin ehkä sitten.

Jos Virtanen olisi saanut oman pään pelaamiseen jotain tolkkua niin sattaisi olla jopa erinomainen valmentaja. Ilmeisesti ei Lukossakaan saanut tätä osa-aluetta kuntoon.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Heh, jos näiden huhujen perusteella pitäisi nyt rakentaa joukkuetta taitaisi näyttää:

Vehviläinen
Vitols

1.Puustinen - Lassila - Nenonen
Eronen - Vainio

2 .Siikanen- Perttu- Vidgren
Peltola- Pulkkinen

3. Varga- Tohila - Huovila
Rautanen-Liikonen

4. Petman - "Huttu" - "V.Lehtosaari"
Tumanovs- Minkkinen

Mäkisestä, Schnarr ja Nättisistä taitaa epämäräistä huhua olla, toki jos kukaan näistä ei tule varmaan jotain rahaa vahvistaa hyökkäystä jää...

Tällä kamppailtaisiin Saipaa vastaan jumbosijasta, ja varmaan jos ja kun karsinnat palaa oltaisiin kohta mestiksen puolella.

Ja Jypin puuhastelun tuntia tämä kokoonpano voi olla todennäköisempi vaihtoehto kuin se, että täällä pelaisi snarreja ja nättisiä.
 

Surtr

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vehviläinen
Vitols

1.Puustinen - Lassila - Nenonen
Eronen - Vainio

2 .Siikanen- Perttu- Vidgren
Peltola- Pulkkinen

3. Varga- Tohila - Huovila
Rautanen-Liikonen

4. Petman - "Huttu" - "V.Lehtosaari"
Tumanovs- Minkkinen

Tuli kyllä aika puistattavat flashbackit 20v takaa. Juuri tuollaisilla kokoonpanoillahan sitä oli tapana kauteen lähteä.
 

Hieroja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikäli oikein silloin ymmärsin, se kiilaaminen oli vissiin ihan pelin "tieteellisen" kehittelyn tulema. Sulla oli tossa monta kiinnostavaa seikkaa, jotka otit esiin, koitan niitä omin sanoin availla tässä omasta vinkkelistäni.

Käsitin tuolloin niin, että "rumputulilätkä" tai millä nimellä sitä kukakin kutsui, oli sen ajan pelljille fyysisesti niin kuluttavaa, että jaksaakseen tuota koko pelin, jotta se tuloksenkin tuottaisi, ei sen ajan fyysiset harjoitteet riittäneet. Siihen tuli sopivaan aikaan tuota tutkimustietoa kiilaamisen ja taklaamisen kokonaiseduista kiekkopeleissä ja tähän Virtanen ajatustaan perusti. Taustalla varmasti vaikutti vaade, että samalla pohjalla pitää jatkaa, eli pelitapaa ei haluttu muuttaa. Se tietenkin on katsojan mielipide minkä pelissä kokee viihdyttävänä jne. valmennus kai kuitenkin koettaa lunastaa maksimaalisen tuloksen.

Sillä kiilaamisella oli minusta myös toinen pelillisesti etua tuova vaikutus, kun sillä parhaiten saattoi viedä vastustajalta vauhtia pois pelistä. Tällä oli iso merkitys siihen JYPin silloiseen pelitapaan, jossa paineistaminen johti siihen ylihyökkäämiseen, mikä tarkoitti pelin edetessä ettei ehditty vastaan ottamaan, eli pelin alle riittävästi.

Tuohon aikaan keskialue ei näytellyt ihan niin isoa osaa, kuin nykyisessä viisikkopelissä ja siksipä varmaan Virtanen haeskeli tämmöistä venäjän tyylistä hauki sinisellä pelitapaa, jossa keskialue olisi ylitetty yhdellä siirrolla hyökkäysalueelle, minusta se ei missään vaiheessa tulosta tuottanut, koska onnistuakseen se olisi tosiaan vaatinut joukkueen liikenopeuden kasvua yli sen ajan joukkueen resurssin. Se olisi ollut pystysuunnan kiekkoon kehitysaskel, mutta eipä sillä olisi vastattu samaan aikaan kehittyvää viisikkopeliä vastaan kestävästi.

Huomiosi JYPin dumppauskiekon toimivuudesta on tismalleen oikea, senkin onnistuminen, kuten nyky kiekossa lähes kaikessa on kiekottomien liike ja työ avaimena, eli sinne päätyyn on turha heitellä, jos sinne ei pelitavallisesti kiekottomien liike ajoitetusti ajaudu ja pakko siinä on sekin nähdä, että vastassa liigassa on joka pelissä melkein toimiva viisikkosapluuna, jolla kyllä tuon dumppaamisen laittaa aisoihin, jos siinä on kaikki mihin peli perustuu. Änärissä tuo on kehittynyt pelitapana kapeamman kaukalon myötä, eli se on luonut olosuhteen kautta erilaista pelin filosofiaa kuin Euroopassa. Kumpi parempi, on taas kerran maku kysymys, tulosta saa kummallakin.

Tuo pelipaikaton on, kuten usein olen laittanut todella huono termi pelitavan kehitys askeleelle, siinä kun, mikäli näistä amerikan tutkimuksista mitään tolkkua olen saanut, ainoastaan kyse nykyiseen verrattuna erilaiseen viisikon organisointiin, voisiko sitä kutsua pelin virtauksen määrityspeliksi? Kun viisikkopelin myötä pelin tempo nopeutui, se johti siihen, että kulma - ja irtokiekkokamppailut korostuivat taktisina elementteinä, aika lailla samoin kuin aloitukset, tässä "paikattomassa" haetaan virtaus ohjaamalla hetkeen, jossa luodaan paikallinen ylivoima, joka onnistuessaan antaa vauhtiedun jatkumon luontiin ja tietysti pelitavallisesti sisältää myös kuinka reagoidaan vastakkaisen tilanteen syntyyn, eli hyökätään ja puolustetaan samanhetkisesti.

Mitä tulee yhteenottoihin, niin vika voi olla vanhan ajan ukon oppimisen hitaudesta uusiin some kommervenkkeihin, eli ei minulla ole persoonana kasvokkain koskaan ollut hankaluuksia interaktiivisuudessa ja sama ukko olen siellä ja täällä ja joka säällä. Hauskinta on, etten minä koe edes ottavani yhteen kenenkään kanssa, eli aika yllärinä mulle näitä lopulta tulee. Niin kauan tietty tulkoonkin kun tulee, älynnevät varmaan minut poistaa muonavahvuudesta, jos toivottomaksi tapaukseksi tulkitsevat hallinto puolella.
Hyvin on tuossa avattu, kiitos! Minäpä kerron omia näkemyksiä tähän.

Tuo tieteellinen puoli jota kutsun termillä ”mittarivalmennus” on tuonut paljon hyvää myös jääkiekkoon, mutta ilmeisesti tuo meni Hyytiän vastatessa fysiikasta hieman metsään. Tuijoteltiin niitä mittareiden tuotoksia liikaa ja unohdettiin sitten ihan se peruskunto, jonka pohjalle kaikki rakentuu. Nykyisin tosiaan kun lapset eivät enää liiku 8 tuntia päivässä (voi olla värikynää) kuten mun nuoruudessa (ehkä sunkin) se liikkuminen tapahtuu paljon enemmän harrastuksissa. Ennen kun pelailtiin kavereiden kanssa helposti tuon työpäivän verran vapaapäivinä vuorokaudessa ja mentiin aika lihaakin tuli intervallityyppistä harjoittelua huomaamatta toistomäärältään aivan järkyttäviä määriä. Peruskunto taas tuli ajelemalla fillarilla ympäri kyliä etsimässä kavereita, kun ei ollut kännyköitä. Ja oikeasti mentiin koko ajan melko lujaa paljon päivän aikana, eikä ainakaan mulla mitään lepopäiviä ollut koskaan vaan joka päivä mentiin jotain pelaamaan. Eikä ollut mitään lihasjumeja tms. toisin kuin vaikkapa omilla teineillä.

On siis olemassa jonkinlaisia tutkimuksia, joiden mukaan hapenottokyky kehittyy nuorilla noin 16-17v ikään saakka rasittamalla keuhkoja mahdollisimman lähellä äärirajoja, meidän ikäisillä tuo ei enää toimi vaan pitää mennä näillä ”pystyypuhuapuuskuttamatta” keinoilla pikkuhiljaa eteenpäin, kun kasvatetaan kuntoa. Siihen päälle sitten intervallit niin vanhallakin kunto nousee. Mitään pitkiä hölkkälenkkejä ei mun mielestä tarvitse edes tehdä, jos vaan viitsii 1-2 intervallharjoitusta tehdä viikossa. Ja mulla intervallit esim. oli nuorena kun erikseen treenasin 50m täysiä 50m kävelyä ja 20 toistoa. Ohjehan taitaa olla 5-8?, mutta taitaa koskea meitä huonokuntoisia aikuisia.

Sitten tuohon kuluttavaan pelitapaan. En edelleenkään käsitä miten tuo on niin mahdoton toteuttaa jääkiekossa, 45 sekunnin vaihto ja neljä kentällistä ukkoja. Tapahtuma kestää yli kaksi tuntia ja sisältää kaksi noin vartin taukoa ja niiden 45 sekunnin pyrähdysten välillä on useita minuutteja aikaa palautua. Kokanaisaika jäällä on +/- 20 minuuttia tuon parin tunnin aikana, pitää jumalauta jaksaa vetää täysiä se 45 sekkaa, jos on oikeasti kokonaisvaltainen urheilija! Onko jääkiekkoilijoiden lihasmassa niin poikkeuksellisen suuri, että keuhkojen tilavuus ei vain riitä kuljettamaan happea niihin vai ovatko he vain treenanneet liian vähän aerobista puolta?

Ja ihan käytännön kokemuksena mun lopetettua urheilun noin 15v aloin taas käydä hölkällä reilu 10 vuotta myöhemmin, lähelläni asui eräs henkilö kuka harrasti jääkiekkoa SM-liigassa JYPin joukkueessa ja oli aika kovakuntoinen ainakin joukkueessaan sekä työteliäs pelaaja. Käytiin sitten yhdessä lenkillä, kun olin hölkkäillyt noin kuukauden. Ihmetteli kovasti miten voi olla mahdollista, että hän treenaa ammattimaisesti ja minä olen käynyt töissä sekä tupakoinut 15 vuotta niin silti tämä tervakeuhko ei hengästy samanlailla kuin ammattiurheilija. En osannut tähän sanoa kummemmin kuin, että pakko olla taustalla ne lapsuuden pohjat sekä pienempi lihasmassa. Ja tähän sekä nuoruuden kokemukseen perustuu väite siitä, että kiekonpellaajat eivät ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, jolleivät jaksa pelata ”rumputulilätkää” kuin yhden erän. Se sitten onko se nykyaikaan oikeanlainen pelitapa onkin sitten toinen kysymys? Minä en siihen osaa antaa vastausta, pidän vain tuosta enemmän. Valitettavasti mun pitämisillä ei ole merkitystä, vain menestys ratkaisee. Sitä ei nyt ole tullut ja säännötkin on liigassa sellaiset ettei taklaamaan pääse samanlailla, kun peli on jatkuvaa kiekottoman ”blokkaamista”, tämänkään takia on vaikea pelata NHL tyyppisesti suoraviivaisempaa, kun joku ukko estää tai roikkuu kiekottomassa eli ”kamppailee” siihen lisänä tuo träppi niin on vaikeaa meidän kaukalossa.

Tuota ”pelipaikatonta” kun olen teidän peliä enemmän ymmärtävien jutuista lukenut niin tuo kuvailemasi ”pelin virtauksen määrittelemiä” varmaankin antaa aika paljon paremman käsityksen tavan jantterille tuosta pelityylistä. Vähän kuitenkin itsekin takertunut tuohon termiin ja tavallaanhan tuollaista kiekkoa on pelattu aina, joskin jotkin valmentajat asettavat rajoitteita esim. pakeille siitä ettei saa tehdä nousuja yms. ja heti pitää palata omalle paikalleen. Kyllähän pelissä käsittääkseni ne pelipaikat on, mutta juurikin pelaajat pitää opettaa pelaamaan jokaisella pelipaikalla ja ymmärtämään mitä paikkaa missäkin tilanteessa pitää pelata. Eikä tosiaan aina heti orjallisesti juosta omalle pelipaikalle takaisin, vaan juurikin pelin virtauksen mukaan mennään. Tuossa onkin sitten se suurin ongelma, kun ei vaan riitä joka ukolla kyky tuohon mitenkään. Sitähän tuolla junnuissa ilmeisesti koitetaan kovasti opettaa näillä erinäisillä harjoiteteilla ja ns. omatoimisella peliälyn kehittämisellä. Tämä lopputulos nähdään sitten seuraavien vuosien sisällä, veikkaan että tästä löydetään semmoinen kiva keskitie ja saadaan pikkusen peliälykkäämpiä pelaajia, jotka pystyvät tarvittaessa pelaamaan missä paikalla vain.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hyvin on tuossa avattu, kiitos! Minäpä kerron omia näkemyksiä tähän.

Tuo tieteellinen puoli jota kutsun termillä ”mittarivalmennus” on tuonut paljon hyvää myös jääkiekkoon, mutta ilmeisesti tuo meni Hyytiän vastatessa fysiikasta hieman metsään. Tuijoteltiin niitä mittareiden tuotoksia liikaa ja unohdettiin sitten ihan se peruskunto, jonka pohjalle kaikki rakentuu. Nykyisin tosiaan kun lapset eivät enää liiku 8 tuntia päivässä (voi olla värikynää) kuten mun nuoruudessa (ehkä sunkin) se liikkuminen tapahtuu paljon enemmän harrastuksissa. Ennen kun pelailtiin kavereiden kanssa helposti tuon työpäivän verran vapaapäivinä vuorokaudessa ja mentiin aika lihaakin tuli intervallityyppistä harjoittelua huomaamatta toistomäärältään aivan järkyttäviä määriä. Peruskunto taas tuli ajelemalla fillarilla ympäri kyliä etsimässä kavereita, kun ei ollut kännyköitä. Ja oikeasti mentiin koko ajan melko lujaa paljon päivän aikana, eikä ainakaan mulla mitään lepopäiviä ollut koskaan vaan joka päivä mentiin jotain pelaamaan. Eikä ollut mitään lihasjumeja tms. toisin kuin vaikkapa omilla teineillä.

On siis olemassa jonkinlaisia tutkimuksia, joiden mukaan hapenottokyky kehittyy nuorilla noin 16-17v ikään saakka rasittamalla keuhkoja mahdollisimman lähellä äärirajoja, meidän ikäisillä tuo ei enää toimi vaan pitää mennä näillä ”pystyypuhuapuuskuttamatta” keinoilla pikkuhiljaa eteenpäin, kun kasvatetaan kuntoa. Siihen päälle sitten intervallit niin vanhallakin kunto nousee. Mitään pitkiä hölkkälenkkejä ei mun mielestä tarvitse edes tehdä, jos vaan viitsii 1-2 intervallharjoitusta tehdä viikossa. Ja mulla intervallit esim. oli nuorena kun erikseen treenasin 50m täysiä 50m kävelyä ja 20 toistoa. Ohjehan taitaa olla 5-8?, mutta taitaa koskea meitä huonokuntoisia aikuisia.

Sitten tuohon kuluttavaan pelitapaan. En edelleenkään käsitä miten tuo on niin mahdoton toteuttaa jääkiekossa, 45 sekunnin vaihto ja neljä kentällistä ukkoja. Tapahtuma kestää yli kaksi tuntia ja sisältää kaksi noin vartin taukoa ja niiden 45 sekunnin pyrähdysten välillä on useita minuutteja aikaa palautua. Kokanaisaika jäällä on +/- 20 minuuttia tuon parin tunnin aikana, pitää jumalauta jaksaa vetää täysiä se 45 sekkaa, jos on oikeasti kokonaisvaltainen urheilija! Onko jääkiekkoilijoiden lihasmassa niin poikkeuksellisen suuri, että keuhkojen tilavuus ei vain riitä kuljettamaan happea niihin vai ovatko he vain treenanneet liian vähän aerobista puolta?

Ja ihan käytännön kokemuksena mun lopetettua urheilun noin 15v aloin taas käydä hölkällä reilu 10 vuotta myöhemmin, lähelläni asui eräs henkilö kuka harrasti jääkiekkoa SM-liigassa JYPin joukkueessa ja oli aika kovakuntoinen ainakin joukkueessaan sekä työteliäs pelaaja. Käytiin sitten yhdessä lenkillä, kun olin hölkkäillyt noin kuukauden. Ihmetteli kovasti miten voi olla mahdollista, että hän treenaa ammattimaisesti ja minä olen käynyt töissä sekä tupakoinut 15 vuotta niin silti tämä tervakeuhko ei hengästy samanlailla kuin ammattiurheilija. En osannut tähän sanoa kummemmin kuin, että pakko olla taustalla ne lapsuuden pohjat sekä pienempi lihasmassa. Ja tähän sekä nuoruuden kokemukseen perustuu väite siitä, että kiekonpellaajat eivät ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, jolleivät jaksa pelata ”rumputulilätkää” kuin yhden erän. Se sitten onko se nykyaikaan oikeanlainen pelitapa onkin sitten toinen kysymys? Minä en siihen osaa antaa vastausta, pidän vain tuosta enemmän. Valitettavasti mun pitämisillä ei ole merkitystä, vain menestys ratkaisee. Sitä ei nyt ole tullut ja säännötkin on liigassa sellaiset ettei taklaamaan pääse samanlailla, kun peli on jatkuvaa kiekottoman ”blokkaamista”, tämänkään takia on vaikea pelata NHL tyyppisesti suoraviivaisempaa, kun joku ukko estää tai roikkuu kiekottomassa eli ”kamppailee” siihen lisänä tuo träppi niin on vaikeaa meidän kaukalossa.

Tuota ”pelipaikatonta” kun olen teidän peliä enemmän ymmärtävien jutuista lukenut niin tuo kuvailemasi ”pelin virtauksen määrittelemiä” varmaankin antaa aika paljon paremman käsityksen tavan jantterille tuosta pelityylistä. Vähän kuitenkin itsekin takertunut tuohon termiin ja tavallaanhan tuollaista kiekkoa on pelattu aina, joskin jotkin valmentajat asettavat rajoitteita esim. pakeille siitä ettei saa tehdä nousuja yms. ja heti pitää palata omalle paikalleen. Kyllähän pelissä käsittääkseni ne pelipaikat on, mutta juurikin pelaajat pitää opettaa pelaamaan jokaisella pelipaikalla ja ymmärtämään mitä paikkaa missäkin tilanteessa pitää pelata. Eikä tosiaan aina heti orjallisesti juosta omalle pelipaikalle takaisin, vaan juurikin pelin virtauksen mukaan mennään. Tuossa onkin sitten se suurin ongelma, kun ei vaan riitä joka ukolla kyky tuohon mitenkään. Sitähän tuolla junnuissa ilmeisesti koitetaan kovasti opettaa näillä erinäisillä harjoiteteilla ja ns. omatoimisella peliälyn kehittämisellä. Tämä lopputulos nähdään sitten seuraavien vuosien sisällä, veikkaan että tästä löydetään semmoinen kiva keskitie ja saadaan pikkusen peliälykkäämpiä pelaajia, jotka pystyvät tarvittaessa pelaamaan missä paikalla vain.
Hyviä pointteja. Ei ole osunut silmään raportteja liigapelaajien hapenottokyvystä, mutta änärissä on käsitykseni mukaan erittäin kova vaade nykyään. Olen ollut siinä oletuksessa, että suurin osa liigajoukkueista mittaa tuota säännöllisesti, eikä liigarinkiin ole asiaa ilman tiettyä tasoa, mutta välillä taas kuulee juttuja huonosta kunnosta. No, ilmeisesti Jukureilla kuntoa ainakin riittää.

Jos minä olisin valmentaja, perusvaatimus ammattiurheilijalle olisi omatoiminen juoksulenkki 6 kertaa viikossa kaiken lajiharjoittelun ja voimaharjoittelun lisäksi. Sen ei pidä olla kovavauhtinen, vaan hoitaa peruskuntoa, jonka päälle kaikki muu rakennetaan.
 

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onkohan sittenkään vielä Vitolsilla sopimusta JYPin kanssa? Oli saanut kuulemma toisenkin liigasopimus tarjouksen Tampereen suunnalta. Siinä onkin sitten pähkäiltävää, että valiseeko JYPin vai Ilveksen.
Ainakin oma tieto ollut jo kauemmin, että JYPin kanssa sopimus.

Ja muihin huhuihin liittyen, niin olen luottavainen Schnarriin ja jopa Nättisiin, vaikka tiedossa on, että sekoiluiden jälkeen alettiin miettiä muuta, kunhan tosiaan se valmentajakuvio selvillä.

Nyt eletään kyllä mielenkiintoista kevättä, sekä tuleva kausi tulee olemaan todella tärkeä. Nyt pitää suorittaa keinolla millä hyvänsä, pelitavalla ei kummemmin väliä. Muuten voi olla todella vaikeaa markkinoilla ja ihan kun se ei sitä olisi jo ollut ja muutenkin, ei tuota touhua katso kukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös