Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Juuso Walli – 2010-luvun ”pasipeltonen”

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 06.02.2016 klo 19.24.

 1. RaikkA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässässäsäsä
  Lainaus:
  Viime kerralla kun Pratulta on nähnyt tälläistä tilastospämmiä, niin puhuttiin Kiilholmasta. Sokeasti voidaan toki katsella jotain plusmiinuksia ja muuta sontaa, muttei se Wallin paskoja esityksiä kyllä poista.

  Walli on ilman kehitystä Mäkelän ohella täysi turhake ässäpuolustuksessa. Itseluottamuskin kuulemma meni, kun ei saanut kiintiöpaikkaa liigasta. Tämän vuoksi oli pihalla kuin lumiukko myös junnujen playoffeissa.

  Mestiksestä se tuleva seura löytyy, jos ei täältä paikkaa lunasta.
   
 2. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jos Walli aikoo ensi kaudella vakiinnuttaa paikkansa pakkiosastossa, kehitystä täytyy tapahtua huimasti. Potentiaalia on, ensi kausi näyttää, missä mennään.
   
 3. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Ässien kohdalla realiteetti on, että omaan pelaajatuotantoon on panostettava. Muuten ollaan pian samassa tilanteessa Sportin, KooKoon ja Jukurien kanssa rimpuilemassa mukana muiden ylijäämämiehillä.
  Lainaus:
  *Disclaimer* @RaikkA voi sivuuttaa seuraavat tilastosonnat, jottei silmät kärsi.

  16-17 runkosarja:
  +/-
  Seppälä +8
  Walli +2
  Marttinen -1
  Tommila -7

  Corsi
  Seppälä 54,3%
  Walli 52,3%
  Tommila 51,3%
  Marttinen 49,4%

  MV%
  Walli 93,1%
  Marttinen 92,1%
  Tommila 91,8%
  Seppälä 91,1%

  16-17 PlayOff
  +/-
  Walli 0
  Tommila -1
  Seppälä -2

  Corsi
  Walli 71,1%
  Tommila 56,5%
  Seppälä 45,5%

  MV%
  Walli 94,1%
  Seppälä 92,6%
  Tommila 92,6%
   
 4. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Aika hyvin nuokin tilastot tukevat olettamustani siitä että Seppälä heikkeni koko ajan mitä pidemmälle kausi eteni.

  Siksi itse laittaisinkin Seppälän mukaan siihen ryhmään joka "joutuu taistelemaan pelipaikastaan". Jykähän ei luottopojalleen niin tee.

  Wallin playoffit tai junnujen playoffit eivät olleen mitenkään heikkoja, en tiedä mitä otteluja sellainen ihminen on katsonut joka väittää niin.
   
 5. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Asshat
  Lainaus:
  Varmasti tekee, jos huomaa ettei taso riitä kärkipakin peliaikoihin. Eihän Tommilakaan ole mikään Jykän "luottopoika", mutta niin vain keväällä otteiden parantuessa ja Marttisen loukkaantuessa alkoi vastuu kasvamaan.
   
 6. RaikkA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässässäsäsä
  Lainaus:
  Muihin junnuihin verrattuna eivät esitykset toki olleetkaan heikkoja, mutta jos 100 aikuisten matsia pelanneen kaverin esitykset eivät eroa näistä muista junnuista millään tavalla, niin meillä on joko helvetin paljon hyviä junnuja, tai Walli on kovin keskinkertainen.

  Tämän lisäksi Walli oli yleinen naurunaihe hpk-sarjassa. Harvemmin tuollaista naureskelua vastustajan osalta kukaan muu on saanut aikaiseksi.
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Wallin pitäisi pysyä vahvuusalueellaan ja hankkia tätä kautta onnistumisen kokemuksia. Näiden kokemusten avulla olisi mahdollista saavuttaa tasaisuutta, minkä puute on Wallin suurin heikkous tällä hetkellä. Pleijareissa Walli pelasi nöyrästi ja oli hyvä peruspakki, kun taas Mestis finaaleissa paketti hajosi liiallisen yrittämisen seurauksena.

  En tiedä tarkalleen miten @Pratu n esittelemiä tilastoja tehdään, mutta ilmeisesti virheiden laatua niissä ei huomioida. Walli teki liikaa peliin voimakkaasti vaikuttavia virheitä, helppoja pitkiä kiekkoja ja erityisesti liian vaikeiden syöttöyritysten seurauksena harhasyöttöjä.

  Minusta Wallilla on ominaisuudet kuuden pakin joukkoon, tässä vaiheessa kautta tarkempien analyysien tekeminen on turhaa.
   
 8. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kaikella kunnioituksella arvon Korkki. Mistä tämä suunnaton viha Ahoa ja Ässien joukkuetta kohtaan kumpuaa? Etkö ole vieläkään päässyt yli siitä, että Rocky joutui väistymään Ahon tieltä? Kaikilla on toki vapaus kirjoittaa mitä lystää, mutta kyllä sinun tekstisi on kaiken typeryyden lisäksi niin raskasta ja katkeraa luettavaa. Jos näet Ässät kokonaisuudessaan noin synkkänä asiana, kehottaisin pitämään vähän lomaa tästä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 11.18
 9. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  @Pratu n tilastojen valossa Walli näyttäisi olleen Marttista parempi päättyneellä kaudella.
   
 10. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Sehän tässä kai onkin se mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Tilastot ovat ikään kuin tukemassa sitä mitä peli kertoo. Pelkkiä tilastoja tuijottamalla ei saa mitään tietoa. Mutta kun tuijottaa peliä ja siihen päälle tekee hieman tilastoseurantaa, saa varmasti parhaan hyödyn.

  Mutta uskon toki itsekin vakaasti että Wallista saadaan vielä tehtyä hyvä peruspakki. Mies on niin nuori vielä että jo yhdessä kesässä saattaa ottaa ison harppauksen eteenpäin. Nyt olisi ainakin paikka näyttää kuka on alakerran ykkösluuta, jos kerran Marttinen vaihtaa maisemaa. Toivotaan että Juuso tarttuu tilaisuuteen molemmin kourin!
   
 11. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Johtopäätös on väärä.
  Osa-alueilla joita kyseiset tilastot kuvaavat, Walli pärjäsi suhteessa vastustajaan kentällä ollessaan paremmin kuin Marttinen. Wallin ja Marttisen keskinäistä paremmuutta ei tuosta voi tulkita, niin erilaista on ollut heidän peluutus.
   
 12. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Keskitypäs keskustelemaan asiasta. Ei mulla ole mitään vihaa ketään kohtaa. Ihmettelen vaan kun täällä tehdään valmentajasta joka ei Ässissä ole esittänyt mitään suurempaa jotain hemmetin isoa messiasta.

  Hauskinta on silti se että kaltaisesi onnettomat kirjoittajat kuvittelevat minulla olevan jotain sympatioita Rockyä kohtaan vaikka mielestäni oli oikea ratkaisu kenkiä mies pihalle kesken kauden.

  Ei täällä ole kenenkään viestejä pakko lukea, loma voisi tehdä hyvää paremminkin siellä.
   
 13. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Kyseessä oli hyvä esimerkki siitä, kuinka virheellisen kuvan pelaajien tasoeroista voi saada tilastoja vertailemalla. Walli oli Marttista parempi sekä plus-miinustilastossa että corsissa. Silti tuskin kukaan pitää Wallia lähimainkaan Marttisen tasoisena tai peluuttaisi missään tilanteessa Wallia mieluummin kuin Marttista. Herääkin kysymys mitä arvoa noilla tilastoilla on keskiverto jatkoaikalaiselle? Tuskin noita kuitenkaan kovin moni osaa tulkita hyödyllisesti ja analyyttisesti. Ja jos niitä ei osaa tulkita oikein, antavat ne vain väärän mielikuvan pelaajasta.

  En oikein ymmärrä miten esimerkiksi päädyit tuohon lainauksen kohtaan: "Walli pärjäsi suhteessa vastustajaan kentällä ollessaan paremmin kuin Marttinen." Mielestäni hieman lähempänä totuutta olisi: Pelkästään laukausten / tehtyjen maalien lukumäärä tarkasteltaessa Ässät pärjäsi paremmin Wallin kuin Marttisen ollessa kentällä. Eli eihän corsi tai plus-miinustilasto oikeastaan kuvaa pelaajan pärjäämisestä vaan kentällisen.
   
 14. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  En oo oppinut vielä leikkimään tuolla lelulla, mutta jotain suuntaa-antavaa siitä vois varmasti ammentaa. Syventävää, nostaa jonkun huomaamattoman asian pinnalle.

  Silti, vähän suhteuttaisin rooliin, tai vertaisin vastaavaa roolia omissa tai vastustajissa pelaaviin. Ykköspakin vertaaminen kasipakkiin on melkosen kaukaa haettua. Eikä toki ton tilastoinnin tarkotuskaan. Joissain tapauksissa voi kyllä vahvistaa tai muuttaa mielikuvaa pelaajasta, näyttävä pelaaja ei aina ole joukkueen kannalta hyödyllinen tai väritön pelaaja hyödytön.
   
 15. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Irroitit lainauksesi kokonaisuudesta. Kyllähän siinä koko tekstissä tuli juuri ilmi tuo mainitsemasi seikka. "Osa-alueilla joita kyseiset tilastot kuvaavat..."
  Rangaistuslaukaustilasto on ainoa tilasto mihin ei kentällinen vaikuta, ja joka kuvaa vain yksilöä. Ei nyt silti hylätä kaikkia yksilötilastoja kuitenkaan, sillä yksilöt vaikuttavat siihen kentällisen peliin.

  Hyvä kun herättää keskustelua. Näin varmasti tilastotkin ja niiden tulkinta tulee tutummaksi. Mielelläni näkisin tällä saralla vilkkaampaakin keskustelua ja harrastuneisuutta.
   
 16. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Musta taas tuntuu, että ei täällä oikein kukaan muu tee Ahosta hemmetin isoa messiasta, kuin sinä ja @karhu tunkemalla näitä sanoja palstan kirjoittajien suuhun.
   
 17. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Kuten kirjoitikin niin tuo korostettu teksti on hyvin oleellinen asia. Ongelmallista onkin se, että kaikille ei aina ole täysin selvää, mitä mikäkin tilasto tarkalleen kuvaa. Siksi yritin muotoilla asian eri tavalla, joka omasta mielestäni kuvasi selkeämmin tilaston antia sellaiselle, joka ei ehkä täysin ymmärrä esim. corsin ideaa.

  Tuli viikonloppuna katseltua Moneyball-leffa ja ymmärrän, että tilastoinnista voi asioista ymmärtävälle olla iso apu. Tosin baseball:n tyylinen peli on varmaankin helpompi tilastoitava kuin jääkiekko, koska se on kaavamaisempaa ja siinä toistuu helpommin vertailtavat pelitilanteet. Esim. lyöntitilanne on huomattavan samankaltainen joka pelaajalla verrattuna maalintekoyrityksiin jääkiekossa.
   
 18. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Niin, corsi tilastojen rinnalle olisi mielestäni hyvä ottaa huomioon ainakin mistä päästä kenttää pelaaja yleensä pelin joutuu aloittamaan. Wallia enemmän puolustusalueelta aloitti vain Mäkelä, jonka lukema oli hyvin lähellä Wallia.

  Tämä taulukko ilmoittaa, kuinka monta prosenttia aloituksista pelaaja on aloittanut hyökkäyspäässä. Keskialueen aloitukset on jätetty pois laskuista.

  % Nimi
  55,1 Matushkin, Maksim
  51,9 Seppälä, Jere
  51,6 Peltola, Niko
  51,2 Viljanen, Valtteri
  48,4 Marttinen, Jyri+
  45,2 Tommila, Juho
  43,9 # Vainonen, Mikko
  42,5 Vuorisalo, Teemu
  41,6 Walli, Juuso
  40,4 Mäkelä, Aleksi
  40 Tuohilampi, Kristian

  Ei tämä ainakaan mistään varovaisesta peluutuksesta Wallin osalta kerro, eikä näköhavaintoni kauden aikana myöskään havainnoinut sellaista. Tilasto tukee siis omia muistikuvia. Onhan vastustajallakin yleensä hyökkäyspään aloituksia ottamassa ne hyökkäyssuuntaan parhaat pelaajat.
   
 19. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  PlayOffeissa Walli pelasi kakkosparissa Viljasen parina Marttisen "paikalla". 5vs5 peliaika toki ehkä viitisen minuuttia Marttisen oletettua pienempi. Fancy-statsit näyttivät oikein hyviltä, ja paranivat vain vastuun kasvaessa.
  Kahtena keväänä Walli on nyt pelannut hyvää peliä kun saanut riittävästi minuutteja ja vastuuta. Toisille hajavaihdoilla ja -peleillä pelirytmiin pääseminen on vain vaikeaa.
   
 20. Blade80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Minä luotan Eyetestiin, joka kertoi, että Seppälä oli hyvä syyskaudella, ei parhaimmillaan keväällä. Walli ei ollut parhaimmillaan alkukaudella, mutta taas keväällä paransi otteitaan. Corsi tukee sitä, mutta siitäkin huolimatta, koska ei huomio peliajan vaikutusta otteisiin, ei loukkaantumisia, toipilaana pelaamista, ei vastustajan viisikkoa, ei ketjukavereita ym. niin, en hirveän suuria johtopäätöksiä tekisi kuitenkaan edes yhden kauden tilastoinnilla. Pelaajan urakin on yleensä ylämäkeä ja ehkä jos hyvin käy vähän tasasempaa ja taas alamäkeä. Mielestäni tästä on tehty liian iso asia varsinkin ison rapakon takana.

  Ja mielestäni näen tarpeettomana verrata Seppälää ja Wallia, jotka ovat aivan eri tyylin pelaajia ja eivät taistele samoista pelipaikoista. Wallista toivotaan oman pään luutaa ja liideriä, joka hoitaa nimenomaan oman pään puhtaana. Wallille riittää helppo ykkössyöttö, kun taas Seppälän pitäisi pystyä muuhunkin kiekon kanssa.

  Anyways kuten jo jossain ketjussa mainitsin, mielestäni taistelupari Walli - Seppälä olisi ensi kaudella varteenotettava pari. Peltola ja Seppälä ovat molemmat varsin samantyylisiä pelaajia, tykkäävät nostaa jalalla ja tukea hyökkäyksiä, kumpikaan ei ole oman pään expertti, vaikka molemmat sielläkin kohtuu hyvin ovat pelanneet.

  Peltola-Blood
  Seppälä - Walli
  Tommila - Mäkelä/Tuohilampi/Vuorisalo
  Matushkin
  Tuossa minun pelaava seitsikko...ennakko odotuksien mukaan.
   
 21. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 22. Jalat1990 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Melko posiitivinen yllätys hyökkääjänä tämä mies.
   
 23. RaikkA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässässäsäsä
  Lainaus:
  Paremmin Walli nelosketjun laidassa vetää, kuin puolustajana. Kyllähän tuosta hyökkääjänä pelaamisesta silti hyvää oppia saa puolustuspeliäkin varten, että ei tämä ihan hukkaan mene, vaikkei kokoaikaista hyökkääjää Wallista yritettäisikään muokata.
   
 24. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kulmikas pelityyli ei oikein sovi laituriosastolle, mielestäni pakkina pelaa kyllä paremmin. Tilanteissa (hyökkäyspäässä) hieman pihalla, vaikka se on ihan ymmärrettävää. Itse kyllä tykkäisin Wallista alakerran isännän roolissa ja ei hänestä tietty mitään hyökkääjää tehdäkään, pääasia, että saa nyt sitä peliaikaa.
   
 25. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Nyt kun Mäkelän paluun jälkeen näyttää, ettei Wallille ole mitään tonttia tarjolla niin olisiko vuokraus Mestikseen paikallaan? Katsotaan sitten kun pakkeja alkaa tippua sivuun jossain vaiheessa mikä Wallin tilanne on ja silloin olisi hyvä että alla olisi tuoretta pelituntumaa kun palaa Ässäpaitaan.