Suomi on yksi maailman vaikeimmista kielistä
Tutkimuslinkkiä tästä?
Suomi on yksi maailman vaikeimmista kielistä
Tutkimuslinkkiä tästä?
Sijamuodot ja verbien taivutukset ovat varmaankin ongelma, jos ulkomaalainen hakeutuu töihin peruskouluun taikka lukioon opettamaan suomea, tai vaikkapa kielitoimistoon jakamaan neuvoja suomen oikeinkirjoituksesta.Jo viisitoista sijamuotoa tekee Suomen kielestä indoeurooppailiin kieliin verrattuna todella vaikeaa. Samoin verbien taivutukset ovat ulkomaalaisille painajainen. (Linkki vie verbitaivutussivulle.)
Ei aina kannata tivata joka asiaan vahvistavia linkkejä.
Uskaltaisin omien kokemusteni kautta sanoa, että on hyvä oppia ymmärtämään edes hiukan toisenlaisesta kulttuurista tulevan tapoja sellaisessa tapauksessa, jossa työskentelee samassa työpaikassa hänen kanssa.
että 4-5 nimimerkkiä on saman tien vänkäämässä ettei meidän tarvitse ymmärtää yhtään mitään, niiden vain tarvitsee.
Tuo ei ole mitaan ymmartamista vaan puhdasta typeryytta.
On toki suomalaisissakin siirtolaisissa niitä, ketkä ovat olleet vuosikymmeniä esim. Australiassa osaamatta paikallista kieltä. Arki-asioissa on siirtolaisyhteisö auttanut ja duuni ollut tarpeeksi simppeliä että hoituu.
Isoisän veli muutti lähes 40-vuotiaana vaimonsa ja viiden lapsensa kanssa Kanadaan vuonna 1950. Koulutaustana oli 4 luokkaa kansakoulua. Hämmästyttävän hyvin kaikki perheenjäsenet oppivat englannin, vaikkei sikäläinen yhteiskunta tarjonnutkaan kielikurssia ja lapsilaumankin takia - sinua lainatakseni - aikaa ei kielen opiskeluun kerta kaikkiaan ollut. Tilanne oli pitkälti se, että siellä yhteiskunta ei tarjonnut mahdollisuuksia ja tekosyitä velttoiluun, eikä paikallisessa väestössä ilmennyt riittävän suurta halukkuutta ymmärtää tulijoiden kielenoppimisvaikeuksia eikä liioin tarvetta opetella suomea.Jonkin pitää silti katsoa myös sormien läpi, jos on esimerkiksi ihmisiä joilla eik suuren lapsilauman hoitamisen takia ole kerta kaikkiaan aikaa kielen opetteluun.
Tilanne oli pitkälti se, että siellä yhteiskunta ei tarjonnut mahdollisuuksia ja tekosyitä velttoiluun, eikä paikallisessa väestössä ilmennyt riittävän suurta halukkuutta ymmärtää tulijoiden kielenoppimisvaikeuksia eikä liioin tarvetta opetella suomea.
Ei olekaan. Sen sijaan kyvyttömyys/haluttomuus oppia paikallinen kieli on puhtaasti maahanmuuttajan vika.Ei ole maahanmuuttajien vika että 2010-luvun Suomi on hyvinvointivaltio jota 50-luvun Kanada ei puolestaan ollut.
Edit. Ja ennen kuin syyttely taas alkaa ja jatkuu, todettakoon etten pidä toimintamallien hakemista 50-luvulta millään muotoa kovinkaan järkevänä, en edes kantasuomalaisten kohdalla.
Kiinnostaisi kyllä tietää lisää perusteita, joilla suomen kielestä saadaan yksi maailman vaikeimmista kielistä.
Sen sijaan kyvyttömyys/haluttomuus oppia paikallinen kieli on puhtaasti maahanmuuttajan vika.
Pidän kaikkia hyviä tuloksia tuottavia toimintamalleja järkevinä. Olivatpa miten vanhoja tahansa.
Kenenkään ei ole pakko olla Suomessa kielipuolena. Täällä olijoilla on mahdollisuus suunnata kulkunsa alueille, joissa kielen puolesta pärjää paremmin.Ehkä on, ehkä ei. Tuskin se kielipuolen elämä täällä Suomessa kenellekään herkkua on.
Kiitoksia oikein paljon, että annat luvan pitää. Ei ole tarvetta palata 50-luvulle, kunhan saadaan tuloksia aikaan. Nykyinen maahanmuuttaja-aines ei riittävän suuressa määrin täytä hyviä tuloksia kielenoppimisen saralla, eivätkä viherpiipertäjät ole onnistuneet - hallituksessa olosta huolimatta - saamaan tuloksia aikaiseksi.Siinähän pidät. 50-luvulle ei kuitenkaan ole paluuta vaikka te persut kuinka määkisitte vanhojen hyvien aikojen perään.
Nykyinen maahanmuuttaja-aines ei riittävän suuressa määrin täytä hyviä tuloksia kielenoppimisen saralla
Edit. koska on kiistaton tosiasia, että kielen pystyy oppimaan ilman kurssian kurssia, niin millekään yhteiskunnan järjestämille lisäresursseille ei ole mitään perustetta.
Ja suomen oppii aivan varmasti siinä määrin, että voi työskennellä ainakin siivoajana, raksalla, kaupan kassalla jne.Englannin kielen nyt oppii koulutettu apinakin.
Suomen kielen oppiminen on melkoisesti vaikeampaa, TJEU ulkomaalaiset lääkärit Suomessa.
Kiitoksia oikein paljon, että annat luvan pitää.
Nuo tilastot perustuvat tilanteeseen jossa opiskelet kielta sen maan ulkopuolella. Jos asut maassa ja opiskelet kielta, oppimisprosessi on huomattavasti nopeampi. Koska olet 24/7 sen kielen kanssa tekemisissa. Eika kukaan varmasti odotakaan etta sita opittaisiin nopeasti sujuvaksi, vahempikin riittaa tyollistymaan ja tekemaan monia toita. Siksi meilla on mainio sosiaaliturva jonka avulla maahanmuuttajat voivat ottaa aikansa ja opiskella kielitaitonsa kuntoon. Minua ei haittaa se jos he ovat muutaman vuoden tyottomina alkuun jos se kaytetaan niiden taitojen parantamiseen ilmaisilla koulutuksilla.
Sinä odotit, kun vertasit omaa englannin kielen oppimistasi ja maahanmuuttajien älykkyyttä toisiinsa.
Suomi kielenä on yksi maailman vaikeimmista, sen oppimista ei voi verrata englannin opiskeluun suomalaisella pohjalla, jossa vieraan kielen opiskelu on aloitettu kolmannella luokalla, englannin kieliset ohjelmat ovat tekstitettyja ja muutenkin englannin kieli on suomalaisessa yhteiskunnassa hyvin voimakkaasti esillä.
Alle on linkitetty tilastoihin perustuva käsitys, mutta siinä näkyy ainoastaan opetustunnit. Tuohon on lisättävä kotona tehtävä työ.
Esimerkiksi venäjän keskitasoiseksi oppimiseen vaaditaan FSI:n tilastojen mukaan yli 2200 tuntia (opetustunteja 1100) tiivistä opiskelua.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun opiskelee kaksi tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa, venäjän oppiminen käyttötasolle kestää reilut neljä vuotta. Koska suomi on vaikeampaa kuin venäjä (huomaa tähdellä tehty lisäys), se kestää vielä kauemmin.
Kaksi tuntia viitenä päivänä viikossa neljän viiden vuoden ajan on paljon. Se ei keneltä tahansa onnistu.
FSI:n aineisto myös perustuu valikoituun ainekseen. Kaikilta kielten oppiminen ei suju yhtä helposti. "It must also be kept in mind that students at FSI are almost 40 years old, are native speakers of English and have a good aptitude for formal language study, plus knowledge of several other foreign languages. They study in small classes of no more than six. "
Wikibooks:Language Learning Difficulty for English Speakers - Wikibooks, open books for an open world
Tuosta näkee kokeneiden (pääsääntöisesti) kielten opiskelijoiden käsityksiä siitä, kuinka pitkään kestää helpon kielen omaksuminen hyvälle tasolle. On kuitenkin muistettava, että suomi ei ole espanjaa, jota voi omaksua kuin sienellä vettä imisi.
How many hours to basic fluency ? (General discussion) Language Learning Forum
Elämässä tapahtuneet tosiasiat kielten oppimisen suhteen ovat ihan pätevää lähdemateriaalia. Kieli tarttuu jos on halua. Fiksu maahanmuuttaja aloittaa kieliopinnot jo ennen maahanmuuttamista. Toisaalta sekin saattaa kertoa aktiivi-ikäisestä miehestä jotain, että valitsee kotikotujensa puolustamisen sijaan pakoilemisen.Jokaisella on tietysti oikeus pitää omia tosiasioitaan niin kiistattomina kuin haluaa, mutta todellisen elämän ja sen sisältämien ongelmien ratkaisun kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.