Junttimaisinta mitä tiedät

  • 2 638 482
  • 13 571

ditrim

Jäsen
Elämäni ensimmäisen DJ-keikan aikana viime kesänä, nainen tuli pokkana oikeasti pyytämään Yön Rakkaus on lumivalkoinen -biisiä. Himaan tullessani oli pakko tehdä mash-up siitä, miltä se olisi kuulostanut jos sen olisin setissä vetänyt :D Reza Vs. Yö- Lumivalkoinen Kongo (DJ Hanhi Remix)

Päräytti kyllä hymyn naamalle :D Tälläisestä paskasta pitäisi saada joku 10 tunnin versio minkä voi laittaa soimaan kun joku sammuu.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Elämäni ensimmäisen DJ-keikan aikana viime kesänä, nainen tuli pokkana oikeasti pyytämään Yön Rakkaus on lumivalkoinen -biisiä. Himaan tullessani oli pakko tehdä mash-up siitä, miltä se olisi kuulostanut jos sen olisin setissä vetänyt :D Reza Vs. Yö- Lumivalkoinen Kongo (DJ Hanhi Remix)

Heh, tämä pisti naurattamaan. Komppaan edellistä, 10 tunnin versio tästä olisi upeaa. Taidokasta DJ-työtä!

E: Junttimaisimman musiikkiin liittyvän hetkeni koin n. 4-5 vuotta sitten Iisalmen yössä. Kävelin serkkuni kanssa erään keskustan kapakan ohi, ja silloin koin äärimmäistä myötähäpeää: arviolta 50-vuotias romanimies laulamassa tätä Yön (surullisen)kuuluisaa kappaletta, tottakai roimassa humalassa ja muu perhe mukana katsomassa sivusta. Ai saakeli että hävetti lasten puolesta.
 
Viimeksi muokattu:

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Melkeinpä oma käytös menee tähän aiheeseen.

Viina on viisasten juoma, juodaan me tyhmät kaljaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ruoan pilkkominen saksilla.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ruoan pilkkominen saksilla.
Osui ja upposi. Meillä nimittäin vaimo saksii vaikkapa uunipellillä laitettua pizzaa tai piirasta. Saksilla joista ei tiedä, mitä kaikkea niillä on viimeksi leikattu, kun eivät ole välttämättä edes keittiön yleissakset.

Toinen junttimaisuus ruoanlaitossa ja ruoan käsittelyssä on täysin väärien välineiden käyttäminen. Desilitran mitta työnnetään keittoon tai kastikekattilaan, ja maistetaan siitä ovatko maut kohdallaan. Tai käännetään munakasta helvetin kalliilla timanttipinnoitepaistinpannulla jollakin leipäveitsellä, ja tuhotaan samalla pannusta pinnoite. Tuo on junttia, mutta ei enää yksistään junttimaista, vaan typerää, sairasta ja saatanallista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Raa'an pekonin silppuamiseen sakset ovat hyvin käytännölliset. Toki kypsän ruoan ollessa kyseessä olen samaa mieltä kanssasi.
Ja tietenkin persiljat, korianterit ja kaikkinaiset muutkin yrtit saksitaan. Oikeat välineet kuhunkin tarkoitukseen, niin homma pelaa.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ruoan pilkkominen saksilla.

Itsekin tänään (ilmeisesti junttiumaisuuksissani) pilkoin pekonia pastaan saksilla. Joskus myös kanaa saatan pilkkoa saksilla yms. ruoan sekaan suoraan, jos ei tarvita siistiä leikkausjälkeä.
Nämä sakset ovat sitten vain ja ainoastaan keittiökäyttöön, ymmärrän kyllä pointin jos leikellään samoilla saksilla joilla kynsiä leikataan tai ruvetaan jotain sisäfileetä saksilla suhmuroimaan.

Toinen junttimaisuus ruoanlaitossa ja ruoan käsittelyssä on täysin väärien välineiden käyttäminen. Desilitran mitta työnnetään keittoon tai kastikekattilaan, ja maistetaan siitä ovatko maut kohdallaan. Tai käännetään munakasta helvetin kalliilla timanttipinnoitepaistinpannulla jollakin leipäveitsellä, ja tuhotaan samalla pannusta pinnoite. Tuo on junttia, mutta ei enää yksistään junttimaista, vaan typerää, sairasta ja saatanallista.

Amen. Tuo paistinpannujen pilaaminen väärillä välineillä on kyllä junttimaista ja typerää, ei luulisi olevan kenellekään uusi asia, ettei näin kannata tehdä.
Samaa sarjaa laittaa nämä pannut tiskikoneeseen tai laittaa huipputeräviä veitsiä tiskikoneeseen, ei se nyt voi olla niin älytön homma tiskata paria pannua ja veistä käsin. Liekö sitten jokin junttimainen periaate "minähän en käsin pese" tai "kyllä sitä konetta käytetään kun semmonen on!".
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Siis täh? Eikö esim. tilliä saa pilkkoa saksilla? Itse tosin olen yleensä sen verran laiska, että revin mieluummin käsin, mutta onhan se nyt paljon käytännöllisempää saksilla, kuin jollain veitsellä. Ja ahvenfileistä saa saksilla helposti ruodottomia(saa veitselläkin, muttai helposti).

Eri asia jos joku alkaa leipä pilkkomaan saksilla, muttei kaikki ole noin yksioikoista. Sen sijaan junttia on rikkoa paistinpannujen pinnoitteet teräsaseilla. Toki voidaan kysyä, onko junttia käyttää muuta kuin valurautapannua?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tänään havaittuna Niittykummun Lidlissä:
Mies, jolla oli yllään Barcan tuulitakki ja Realin pipo. Juntti mikä juntti.
Jos kannattaa varman päälle kaikkia, niin pääsee aina voitonjuhliin. No sellainenkin on tietysti junttia.

Erinomaittain junttimaista on jättää huoltoaseman ainoalle kassalta maksettavalle mittarille auto tankkauksen jälkeen parkkiin, kun lähtee maksamaan tankkaustaan ja käy samalla kahvilla sekä paskantamassa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Osui ja upposi. Meillä nimittäin vaimo saksii vaikkapa uunipellillä laitettua pizzaa tai piirasta. Saksilla joista ei tiedä, mitä kaikkea niillä on viimeksi leikattu, kun eivät ole välttämättä edes keittiön yleissakset.
Sulla on fiksu vaimo. Sakset soveltuvat erittäin hyvin esim pizzan paloitteluun. Ovat myös erittäin näppärät välineet moneen muuhunkin ruuan pilkkomiseen. Itse käytän saksia hyvinkin paljon kasatessani annoksia tenaville. Safkat lautaselle tai kulhoon ja saksilla pienemmäksi, niin saavat syötyä. Ei tule mieleen parempaa välinettä millä pilkkoa kastikkeen seassa olevat lihanpalaset pienemmäksi. Sama homma spagetin kanssa. Keittiösakset ovat aivan yhtä hygieeninen vaihtoehto kuin mikä tahansa muukin keittiöväline.

Yrttejä tai muuta tuoretavaraa on turha alkaa saksimaan. Tarpeen mukaan joko revitään silpuksi tai veitsellä pieneksi silpuksi.

Toinen junttimaisuus ruoanlaitossa ja ruoan käsittelyssä on täysin väärien välineiden käyttäminen. Desilitran mitta työnnetään keittoon tai kastikekattilaan, ja maistetaan siitä ovatko maut kohdallaan. Tai käännetään munakasta helvetin kalliilla timanttipinnoitepaistinpannulla jollakin leipäveitsellä, ja tuhotaan samalla pannusta pinnoite. Tuo on junttia, mutta ei enää yksistään junttimaista, vaan typerää, sairasta ja saatanallista.
Sama kai se on millä maistaa. Saatan hyvinkin maistaa vaikka desin mitalla, jos sellaista on ruokaa tehdessä tarvittu ja on sen takia valmiina käsillä. Kunnon pannut kestävät metallisia työvälineitä oikein hyvin. Leipäveitsi on siinä määrin epäkäytännöllinen väline, että saa jäädä munakasta tai lettuja paistaessa tukkiin. Ohut metallinen lasta paras niissä hommissa, samoin kalaa kääntäessä. Pihvit pyöritellään atuloilla.

Siis täh? Eikö esim. tilliä saa pilkkoa saksilla? Itse tosin olen yleensä sen verran laiska, että revin mieluummin käsin, mutta onhan se nyt paljon käytännöllisempää saksilla, kuin jollain veitsellä. Ja ahvenfileistä saa saksilla helposti ruodottomia(saa veitselläkin, muttai helposti).
Tillin pilkkominen sujuu vaivattomammin veitsella kuin saksilla. Lisäksi saa hakattua huomattavasti pienemmäksi, joten jälki on myös parempaa.

Tuo kalan käsittely kiinnostaa. Paljon olen kaloja käsitellyt, mutta en ainakaan ihan heti keksi miten fileistä saa ruodottomia saksilla. En myöskään jaksa uskoa, että voi olla nopeampaa tai helpompaa kuin kunnon veitsellä ja piikillä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sulla on fiksu vaimo. Sakset soveltuvat erittäin hyvin esim pizzan paloitteluun. Ovat myös erittäin näppärät välineet moneen muuhunkin ruuan pilkkomiseen. Itse käytän saksia hyvinkin paljon kasatessani annoksia tenaville. Safkat lautaselle tai kulhoon ja saksilla pienemmäksi, niin saavat syötyä. Ei tule mieleen parempaa välinettä millä pilkkoa kastikkeen seassa olevat lihanpalaset pienemmäksi. Sama homma spagetin kanssa. Keittiösakset ovat aivan yhtä hygieeninen vaihtoehto kuin mikä tahansa muukin keittiöväline.

Yrttejä tai muuta tuoretavaraa on turha alkaa saksimaan. Tarpeen mukaan joko revitään silpuksi tai veitsellä pieneksi silpuksi.

Sama kai se on millä maistaa. Saatan hyvinkin maistaa vaikka desin mitalla, jos sellaista on ruokaa tehdessä tarvittu ja on sen takia valmiina käsillä. Kunnon pannut kestävät metallisia työvälineitä oikein hyvin. Leipäveitsi on siinä määrin epäkäytännöllinen väline, että saa jäädä munakasta tai lettuja paistaessa tukkiin. Ohut metallinen lasta paras niissä hommissa, samoin kalaa kääntäessä. Pihvit pyöritellään atuloilla.
Vaimo on fiksu, muttei tuosta syystä. Saksia ei käytetä valmiin ruoan käsittelyyn, sellainen on vulgaaria. Ruoan pienentäminen lautasella saksilla? Voi kiesuksen pesäveikot. Junttimaista, ja tartutat tavan vielä jälkikasvulle. Laitatko sämpylänkin vielä osiin saksilla? Tietysti jos hygieniasta pitää huolen eikä käsittele ruokaa sellaisilla saksilla joilla on äsken rankonut varpaankynsiä, niin synti pysyy vielä järjen rajoissa.

Muutoin sakset ovat hyvä työkalu keittiössä ruoan valmistusvaiheessa. Ihan normimarketeista voi löytää valikoiman erilaisia saksia käytettäväksi moniin eri tarkoituksiin juuri ruoanvalmistuksessa.

Metallilastaa en paistinpannun kanssa suosittele käytettäväksi lainkaan, varsinkaan jos kyse on pannusta jossa on kiinnitarttumista ehkäisevä pinnoite. Tuolla tyylillä vain lyhentää pannun elinikää, jopa huomattavasti. Varsinkin jos kyse on hinnakkaasta paistinpannusta, niin metallilla pinnan raapiminen on aika lyhytnäköistä touhua. Leipäveitsen mainitsin esimerkkinä siksi, ettei sellaisen käytössä tosiaankaan ole mitään järkeä - leipäveitsi on munakkaan käsittelyyn funktionaalisesti huonokin. Sen lisäksi että noin toimimalla pilaa helposti pannunsa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tuo kalan käsittely kiinnostaa. Paljon olen kaloja käsitellyt, mutta en ainakaan ihan heti keksi miten fileistä saa ruodottomia saksilla. En myöskään jaksa uskoa, että voi olla nopeampaa tai helpompaa kuin kunnon veitsellä ja piikillä.

Siis jos haluaa ahvenesta ruodottoman fileen, niin ensiksi kalan tulee olla järkevän kokoinen(itsestäänselvyys). Sitten vedetään fileiksi ja fileerausveitsellä kylkiruodot pois. Sitten sormella tunnustellaan, missä kohtaa selkäpiikit menevät, ja leikataan saksilla pois tuo kohta fileestä. Siis selkäpiikkien selkä ja vatsapuolelta fileen etupäästä kohti takapäätä leikataan. Saadaan ruodoton y-fileé. Niitä on sitten mukava napostella paistettuna.

Lisävinkkinä vielä, että ahvenet kannattaa ennemmin suomustaa, kuin nylkeä. Maistuu paremmalta. Ja jos sisätiloissa perkaa, niin kannattaa hankkia hyvä suomustusrauta, muuten tulee siivottavaa...

Edit: Eli siis vähän sama homma, kun lohelta nypitään nuo piikit pois, ahvenelta ne ei vaan oikein nyppimällä lähde/niiden nyppimisessä mitään järkeä ole muutenkaan.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruoan pilkkominen saksilla.
Todellakin. Voi sitä järkytyksen määrää kun tossa joku neljä viis vuotta sitten näin ensimmäistä kertaa kun joku saksilla leikkasi pizzaa, siis pizzaa ja ihan oikeasti leikkasi sitä saksilla. Nyt tänään tästä ketjusta kuulen toista kertaa ikinä vastaavanlaisesta henkilöstä. Ei kait sakset nyt keittiöön kuulu. Keittiössä valmistetaan ruokaa.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Roomassa myivät pizzaa, jota juntit paikalliset leikkasivat saksilla ja myivät palasina. Onneksi se oli sentään hyvää, vaikka aika junttimainen olo saksilla leikatun pizzan syömisestä tulikin.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saksilla leikataan kynsiä ja askarrellaan jne. Ja miten mä jotenkin hassusti kuvittelen että niiden terien hinkkaamisessa toisiinsa syntyisi jotain mikroskooppista metalliroskaa tms. Vähän kuten mikrossa lämmitettävään ruokaan tulee säteilyä eli siis sitä Tsernobylistä tuttua matskua. Joo en käytä mikroa. Enkä käytä mitään ihmeen kynsisaksia. Perkeleen hankalia ovat.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kyllä mulla ainakin on ihan sellaisetkin sakset keittiössä, joilla en koske mihinkään muuhun kuin ruokaan. En tosin ole ikinä niitä varmaan muuhun käyttänyt kuin raa'an pekonin pilkkomiseen. Ehkä olen sitten juntti.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Siis selkäpiikkien selkä ja vatsapuolelta fileen etupäästä kohti takapäätä leikataan.

Olen kiinnostunut tästä ahvenfileaiheesta, mutta en käsitä lainattua lausetta.

Junttimaista on olla tykkämättä muusta kalasta kuin tonnikalasta. Lähestulkoon aina tällainen henkilö ei ole edes kokeillut, miltä esimerkiksi voissa paistetut muikut maistuvat. Yleensäkin ranttuilu ruoan kanssa on vaivaannuttavaa aikuisilla ihmisillä, kersoilta sen jotenkin ymmärtää. Silti aikuisissakin on niitä, jotka uskottelevat itselleen ja muille, etteivät muka tykkää jostakin ruokalajista ja pitävät näitä eväitä maistamatta paskoina. Hrmph.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Olen kiinnostunut tästä ahvenfileaiheesta, mutta en käsitä lainattua lausetta.

Siis ihan koitin rautalangasta vääntää eli tarkoitin:
Lähdetään leikkaamaan fileen leveämmästä päästä (siis siitä päästä, joka on lähempänä kalan päätä) kohti pyrstöpäätä. Leikataan siihen asti, kun ruodot loppuvat ja otetaan sitten fileestä pois se kahden leikkausviillon väliin jäänyt osa.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Tänään kaupassa tuli vastaan ketjuun erittäin stereotyyppisesti sopiva mies.

Arviolta 50 vuotias, reilu 170cm, reilu 120kg ja järkyttävä kaljamaha. Päässä tietysti jokin mainoslippis, eipä tullut katsottua mikä oli. Kaveri ehdotti tälle jotain punaravunpyrstöä tjsp illaksi ruuaksi ja kun tämä sankari näki ne alkoi paatos "En varmana syö! En vittu varmasti laita tommosta suuhun. Kerran oli katkarapu suussa ja vittu syljin heti pois." ja pojat lähtivät katsomaan jotain HK:n sinistä / halvempaa versiota kyseisestä tuotteesta.

Edellistä tuskin olisin viitsinyt tänne raportoida, näin jantterin vielä kaupassa uudelleen, tällä kertaa ahdistelemassa n. 30v naismyyjää. "Hei kimuli, tuus tähän" ja näytti sormella n. 40cm päähän itsestään, parin metrin päässä ollut myyjä sanoi "Kuulen tähän ihan hyvin niin ei tarvitse tulla, oliko teillä mikä ongelma?", no kaverihan rupesi inttämään, että pitää tulla hänen näyttämäänsä paikkaan. Loppujen lopuksi sitten suostui kauempaa kysymään jotain mikä oli hukassa, myyjä tämän hänelle kertoi, tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan juntti olisi halunnut myyjän näyttämään. Myyjä kuitenkin totesi kertoneensa paikan niin tarkasti, että löytyy, läskihän rupesi meuhkaamaan huonosta palvelusta ja kohtelusta tietysti.

Jos tuossa iässä pystyy olemaan noin idiootti, niin on ehdottomasti paikkansa tässä ketjussa ansainnut.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Roomassa myivät pizzaa, jota juntit paikalliset leikkasivat saksilla ja myivät palasina. Onneksi se oli sentään hyvää, vaikka aika junttimainen olo saksilla leikatun pizzan syömisestä tulikin.

Myös Ranskassa paikallinen katukioski pätki saksilla pizzan. Ei välttämättä hygieenisin paikka muutenkaan ollut kyllä.


Apmp- kirjoitti:
Kyllä mulla ainakin on ihan sellaisetkin sakset keittiössä, joilla en koske mihinkään muuhun kuin ruokaan. En tosin ole ikinä niitä varmaan muuhun käyttänyt kuin raa'an pekonin pilkkomiseen. Ehkä olen sitten juntti.

Siis eikö kaikilla ole sellaisia "sahalaitasaksia" keittiössä? Meillä on kaikki muutkin sakset nimenomaan keittiössä. Eli yhdet vasurit ja yhdet oikeakätiset "suorateräiset". En mä niitä kyllä missään muualla kuin keittiössä ikinä tarvitse.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Melkeinpä voisin laskea tähän aiheeseen Keskisen kyläkaupan tontille pystytetyn Subwayn.

Sekä sen että joku oikeen valokuvasi sitä isoa hevosenkenkää. Ei ristus voi olla niin komea "turistinähtävyys" kyseessä.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
"En varmana syö! En vittu varmasti laita tommosta suuhun. Kerran oli katkarapu suussa ja vittu syljin heti pois." ja pojat lähtivät katsomaan jotain HK:n sinistä / halvempaa versiota kyseisestä tuotteesta.

Työkaveri on tällainen. Ei ole koskaan maistanut esim oliiveja, sardiineja tai aurajuustoa koska "ne on paskaa". Todella raskasta varmaan tuollaisen ihmisen elämä. Ei myöskään lue "iltapaskoja" joten ei ole kartalla mistään asiasta, eikä hänen kanssaan voi keskustella ajankohtaisista ihmisistä kun ei tiedä ketään nimeltä. Ei ollut esim koskaan kuullut Ville Haapasalosta. On yllättäen joku uskis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös