Mainos

Junttimaisinta mitä tiedät

  • 2 699 363
  • 13 833
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Täytyy tähän todeta, että No estoy de acuerdo. Minun makuaistiini ja erityisesti suutuntumaan, on suomalainen kunnollinen palvikinkku parempaa, kuin ne Jamon Serranot ja Jamon Ibericot. Sitkeätä yliarvostettua kamaa ovat nuo. Useimmiten siellä aamiaistarvikkeeksi onkin tullut hankittua Jamon York:ia, eli meikäläistä keittokinkkua vastaavaa leikkelettä.

Kiistelläänkö lisää makuaisoista?

t. hanu
Katselin juuri männä kesänä katalonialaisten kauppojen kinkkuvalikoimia. Ilmakuivattu on tietysti isossa roolissa, mutta sianpersusta löytyy useampaan lähtöön. Lähinnä vain ajattelin siihen malliin, että kelpo appeet pystyy helposti haalimaan kasaan noillakin tanhuvilta. Tietysti jos eteen pitää saada takuuvarmaa teeveestä tuttua, niin sitten ymmärrän. Sinäkään et varmaan kuskaisi tanskalaista tarjouskinkkua Espanjaan veskassasi, vai ehkä sittenkinkö?

Ilmakuivattu kinkku ja erityisesti niiden toisten kaatuilijoiden parmankinkku on mellevä herkku melonin kanssa, höystettynä laatuisalla öljyllä ja aavistuksella mustapippuria. Arvokasta tavaraa valitettavasti, mutta kelpoa. Ilmakuivattua kinkkua laitan joskus lisämausteeksi salaatteihin ja vaikka pataruokiin. Pizzan päälläkin toimii, kun valikoi muut täytteet taiten.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Miten, amigo, sitä ruuanlaitossa käytät?

Kuten tuossa kääpiökin kertoi niin salaateissa ja omatekoisten pizzojen täytteenä. Ilmakuivattua kinkkua, tomaattia ja parmesania höystettynä oliiviöljyllä/balsamicolla ja sormisuolalla. Tai sitten paahdettua leipää/patonkia, ilmakuivattua kinkkua, basillikaa, tomaattia ja öljyä. Tuohon kun lisää vaikkapa vuohenjuustoa tai fetaa niin toimii paremmin.

Suomalainen palvikinkku tai keittokinkku ei mielestäni toimi niin hyvin salaateissa jne. Enneminkin leivän päällä. Mutta makuasioitahan nämä. Pidän myöskin homejuustosta, jota moni vihaa kuollakseen.

Ilmakuivattu kinkku munakkaassa tai vaikkapa paistettuna lihan/maksan lisukkeena toimii myös ihan ok.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
... Sinäkään et varmaan kuskaisi tanskalaista tarjouskinkkua Espanjaan veskassasi, vai ehkä sittenkinkö? ...

En, Ausseihin tosin vein ruisleipää ja leipäjuustoa sekä mustaleimaemmentaliatuliaisiksi tuttavalle, joka oli niihin aikanaan täällä käydessä mieltynyt. Samaten pyynnöstä sikonlikalle Scotlantiin salmiakkikossua maistiaisiksi opiskelukavereilleen.

Thaikuissa käytiin emännän kanssa skandiraflassa jouluaterialla, minä kun en ole tulisiin ruokiin niin kauhean innostunut, niin menihän sekin. Hinta oli vaan vielä kinkkuakin suolaisempi, varsinkin paikalliseen silloiseen hintatasoon verratuna.

Kokeilen uusia makuja ja ruokia mielelläni, olen vaan tullut siihen tulokseen, että mun firman lounaskuppila hakkaa aika monet paikat maailmassa, siellä kun on onnistuttu yhdistämään kansainvälisiä makuja ja suomalaista perinneruokaa monipuoliseksi ruuaksi, vaikkei listalla päivässä montaa vaihtoehtoa ole.

Olkaa ylpeitä suomalaisesta arkiruuasta, ei se automaattisesti aina muualla parempaa ole. Vaikkei esim. vihannesten ja hedelmien hinta-laatu-suhde täällä ole läheskään kohdallaan.

t. Ylpeästi juntti hanu
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olkaa ylpeitä suomalaisesta arkiruuasta, ei se automaattisesti aina muualla parempaa ole. Vaikkei esim. vihannesten ja hedelmien hinta-laatu-suhde täällä ole läheskään kohdallaan.

Tämä on taivaan tosi. Suomalainen ruoka on hyvää poislukien paskat ABC- liikenneravintolat jne. Vihannekset ja hedelmät ovat hintavia talvisin. Tämän ymmärtää kun ollaan lähes pelkästään tuonnin varassa. Kyllä meillä Suomessa kuitenkin hyvää ruokaa on tarjolla noin niinkuin yleisesti ja osaaminen keittiössäkin hyvällä tasolla. Lounaspaikkojen arkiruoka on hyvää ja laadukasta mielestäni.

Pottumuusi, lihamureke, ruskea katike ja salaatti. Tähän vielä leipä ja maito niin ollaan totuuden äärellä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina nää jutut lähtee lapasesta.

Rautalanka: jos lähdetään viikoksi etelään viettämään joulua, niin ei sinne saatana viedä mitään joulukinkkuja. Jos on pakko syödä sitä suomalaista/tanskalaista kinkkua, niin sitä syödään joko ennen tai jälkeen reissun.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Äärimmäisen junttia on leikkauttaa itselleen esimerkiksi tämän ja tämän kaltaisia hiuksia.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Pottumuusi, lihamureke, ruskea katike ja salaatti. Tähän vielä leipä ja maito niin ollaan totuuden äärellä.

Kuulostaa helvetin hyvälle, mutta eihän kukaan moderni ja urbaani veeti-oliver 10 v ainakaan moiseen koske tikullakaan. "Faija mä haluun bööger kingii tai ees mac'n cheesee himassa (vittu!) ..

Kieltämättä huolestuttaa ajatus siitä, että mitä "suomalainen kotiruoka" on esmes 15 vuoden kuluttua nykyhetkestä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kieltämättä huolestuttaa ajatus siitä, että mitä "suomalainen kotiruoka" on esmes 15 vuoden kuluttua nykyhetkestä.

Kieltämättä kyllä juu. Suomalainen kotiruoka on aina ollut sitä, mihin vaaditaan halvimmat raaka-aineet ja jonka makuun on totuttu aikoinaan omassa lapsuudessa. Sen takia Vilho 12v syö vuonna 2040 perunaa ja jauhelihaa, kun Sarasvuon lapset nauttivat jotain luxusta(ei BK:ta). Olen sitä mieltä, että ruokakulttuuriin kasvetaan eikä Burger Kingin Whopper tule horjuuttamaan "perinteikkäiden" ruokien asemaa suomalaisessa ruokapöydässä. Asiat eivät onneksi ole kuin Yhdysvalloissa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin vaan tulee sellainen olo, että onpas 22-vuotias teini liikkeellä, nyrkit pystyssä, kieli ulkona ja muutenkin uho melkoinen, kun Action Bronson kirjoittaa. Leijonavaakuna, maiharit, pilottirotsi. Aivan sairaan juntti nimimerkki.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuulostaa helvetin hyvälle, mutta eihän kukaan moderni ja urbaani veeti-oliver 10 v ainakaan moiseen koske tikullakaan. "Faija mä haluun bööger kingii tai ees mac'n cheesee himassa (vittu!) ..

Kieltämättä huolestuttaa ajatus siitä, että mitä "suomalainen kotiruoka" on esmes 15 vuoden kuluttua nykyhetkestä.

Mitähän he, joidenka mielestä suomalainen kotiruoka on junttimaista, sitten syövät kotonaan? Itse ainakin syön mielelläni suomalaista kotiruokaa aina Suomessa käydessäni.
 
Olen sitä mieltä, että ruokakulttuuriin kasvetaan eikä Burger Kingin Whopper tule horjuuttamaan "perinteikkäiden" ruokien asemaa suomalaisessa ruokapöydässä. Asiat eivät onneksi ole kuin Yhdysvalloissa.
On horjuttanut jo.

Ruokakulttuuri muuttuu; lipeäkalan on jo korvannut kassilohi ja sen uusi hengenheimolainen kassisiika, eikä graavi enää ole niissäkään ainoa variaatio. Lehdessäkin kerrottiin imelletyn perunasoseen ohjeen ohessa kuinka nuoren parin kotona syödään jouluna lasagnea ja katsotaan amerikkalaisia elokuvia. Kouluissa tilliliha ja kesäkeitto on korvattu sushilla ja hampurilaisilla.

Harvat äidit osaa enää kokata mitään suomalaista, vaan monille lapsille ja aikuisillekin suomalainen kotiruoka on vakuumipakattua eläimen x,y tai z rasvatonta osaa höystettynä raffinoidulla hiilarilähteellä ja babylonin ruokateollisuuden puolivalmisteella jolla tavoittellaan jotain ulkomaisia makuja mutta kuitenkin teollisen mittakaavan tuotannon asettamin rajoitusten puitteissa ja suomalaiseen makuun latistettuna. Hauskana kenttätestinä voi vaikka kokeilla antaa viidelle vapaavalintaiselle keskimääräisenä pitämälleen 25-35v naiselle silakka perattavaksi sormin pihviksi ja ihmetellä lopputulosta. Kaikki heistä eivät välttämättä selviydy puhtain paperein edes siitä perunamuusista tai tunnista puolukkaa metsästä. Mutta pesto ja avokado saattaa silti olla ihan arkisia juttuja.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Ikaalisten Nouseva-Voima
En nyt kyllä ymmärrä miten ruisleivän ottamien mukaan ulkomaanmatkalle voi olla niin äärimmäisen junttia. Itse vaihdossa ollessani kyllästyin viikossa pupeltamaan paikallista vehnästä tai muusta vastaavasta, ravintoarvoiltaan ala-arvoisesta saastasta tehtyä leipää, ts. pullaa. Eihän se edes maistu miltään, paahtaminenkaan ei pitkälle kantanut. Juntisti minulle sitten lähetettiin pyynnöstäni sitä ruisleipää, olisiko ollut jotain luomutuotetta oikein. Kyllä se vaan maistui, niille monien ihailemille fiinin eurooppalaisille kämppiksillekin. Täytynee tilata lisää.

Toki jos viikoksi menään Teneriffalle ja pakataan ruisleipää mukaan vain siksi notta soon suomalaista perkele, niin leivän syönti voi saada hieman juntin vivahteen. Muuten en ymmärrä keskustelua.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Mitähän he, joidenka mielestä suomalainen kotiruoka on junttimaista, sitten syövät kotonaan? Itse ainakin syön mielelläni suomalaista kotiruokaa aina Suomessa käydessäni.

Hmm, no ne joiden itse tiedän karsastavan ns kotiruokaa, olevan kykenemättömiä tekemään sitä tai jotain muuta käyvät aika usein jotain noutosettiä. Ei siis ihme, että joku tietää tismalleen, että onko ismailin vai özkanin keburulla parempaa tai mistä saa huokeinta kinukkia. Toki ehkä parempi tuokin, kuin ostaa kalapuikkoja tai kananugetteja kylmäaltaasta ja juoda fantaa päälle..
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En nyt kyllä ymmärrä miten ruisleivän ottamien mukaan ulkomaanmatkalle voi olla niin äärimmäisen junttia. Itse vaihdossa ollessani kyllästyin viikossa pupeltamaan paikallista vehnästä tai muusta vastaavasta, ravintoarvoiltaan ala-arvoisesta saastasta tehtyä leipää, ts. pullaa.

Missä päin olit silloin vaihdossa? Mikäli olit Jenkeissä, niin sitten ymmärrän tuskan, mutta mikäli olit jossain päin Keski-Eurooppaa, niin sitten en ymmärrä, sieltä löytyy paljon hyviä leipiä. Aasian maista sun muista en osaa sanoa.

Toki ehkä parempi tuokin, kuin ostaa kalapuikkoja tai kananugetteja kylmäaltaasta ja juoda fantaa päälle..

Tästä tulikin mieleen, että jos porukka ei osaa kokata, vaan mieltävät kotitekoisen lihapullat ja muusin juuri niin, että ostavat Atrian valmiit lihapullat ja muusijauhetta, niin ei ihme jos kotiruuan suosia laskee. Kaikki ruoka on paskaa, jos ne tehään väärin.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Ikaalisten Nouseva-Voima
Missä päin olit silloin vaihdossa? Mikäli olit Jenkeissä, niin sitten ymmärrän tuskan, mutta mikäli olit jossain päin Keski-Eurooppaa, niin sitten en ymmärrä, sieltä löytyy paljon hyviä leipiä. Aasian maista sun muista en osaa sanoa.

Kreikassa. Useampaakin laatua alakerran leipomosta tullut kokeiltua, pitkälti samaa vehnäleipää ne valitettavasti tuppaavat olemaan. Jos müller on enemmän tutustunut täkäläiseen leipäkulttuuriin ja osaa antaa vinkkiä, otan ilolla vastaan ja syön sanani ja luultavasti myös sen leivän. Toistaiseksi kuitenkaan ei ole löytynyt kunnon ruisleivän voittanutta, ehei.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kreikassa. Useampaakin laatua alakerran leipomosta tullut kokeiltua, pitkälti samaa vehnäleipää ne valitettavasti tuppaavat olemaan. Jos müller on enemmän tutustunut täkäläiseen leipäkulttuuriin ja osaa antaa vinkkiä, otan ilolla vastaan ja syön sanani ja luultavasti myös sen leivän. Toistaiseksi kuitenkaan ei ole löytynyt kunnon ruisleivän voittanutta, ehei.

Sori, en tiedä kreikkalaisesta leipomokulttuurista yhtään mitään. Syökö ne siellä edes muuta kuin oliiveja ja lammasta? Mutta juu, tuo viikon Gibraltarin matkalle omaiden eväiden mukaan ottaminen on junttimaista. Samoin ovat juntteja nämä matkaajat, jotka vaativat täyttä rahojen palautusta heti, kun ilmenee jokin pieni vastoinkäyminen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt kyllä ymmärrä miten ruisleivän ottamien mukaan ulkomaanmatkalle voi olla niin äärimmäisen junttia. Toki jos viikoksi menään Teneriffalle ja pakataan ruisleipää mukaan vain siksi notta soon suomalaista perkele, niin leivän syönti voi saada hieman juntin vivahteen. Muuten en ymmärrä keskustelua.
Tää on juurikin tätä vitun Jatkoaikaa nykyisellään. Luetaan, muttei ymmärretä.

Kyse on nimenomaan näistä viikon tai kahden reissuista. Jos sitä aikaa ei pärjää ilman ruisleipää tms., niin ei kannata lähteä matkalle lainkaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tuo safkan raahaaminen lyhyelle lomamatkalle ainakin hyvin ahdasmielistä. Taitaa se olla junttiakin, mutta niin tämän ketjun perusteella on kyllä kaikki muukin. Tuossa ruoan kotoa tuomisessa eivät muuten suomalaiset juntit ainakaan omien kokemuksieni mukaan ole niitä pahimpia, saksalainen kantaa kotoa paljon enemmän ruokaa ja varastaa loput hotellin aamiaiselta. Myös britit ovat varsin ansioituneita kyseisessä lajissa.

Ite oon aina koittanut safkata paikallista ruokaa, olen sitten ollut aurinkorannalla, tai jossain kultivoituneemmassa ympäristössä. Kyllähän se ikään kuin kuuluu siihen kokonaiskokemukseen, mitä ulkomailta lähden hakemaan. Mielestäni kun lähdetään pois Suomesta on suorastaan järjetöntä roudata reissaria ja palvikinkkua mukanaan. En nyt kaikissa maailman maissa ole käynyt, mutta ainakin toistaiseksi on aina jotain (maittavaa) ruokaa löytynyt.

Että joo, Simonin kanssa ihan samaa mieltä siitä, että jos lomalle on tarve (on se sitten taloudellinen tai kulinaristinen) ottaa omat eväät mukaan, niin ei kannattaisi lähteä ollenkaan. Lentokoneeseen olen kyllä useasti ostanut jonkun leivän tai vastaavan sapuskaksi ja senkin vain siksi, että lentokoneruoka on hintaansa nähden täysin ala-arvoista.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ellei nyt ihan totuuden äärellä, niin ainakin otsikon mukaisella linjalla.

Entä jos mureke on medium rare, pottumuusin kypsentää sous vide ja salaatin confit? Maito dekantoituu karahvissa ja leipä on ilmakuivattua.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hmm, no ne joiden itse tiedän karsastavan ns kotiruokaa, olevan kykenemättömiä tekemään sitä tai jotain muuta käyvät aika usein jotain noutosettiä. Ei siis ihme, että joku tietää tismalleen, että onko ismailin vai özkanin keburulla parempaa tai mistä saa huokeinta kinukkia. Toki ehkä parempi tuokin, kuin ostaa kalapuikkoja tai kananugetteja kylmäaltaasta ja juoda fantaa päälle..
Fantaa mä en juo, paitsi tänään join kiinalaisessa, mutta mikä vika on kalapuikoissa tai kananuggeteissa, verrattuna siis esim. tuohon suomikebabbiin, joka on kuin tummaa lauantaimakkaraa, vähän lihaa ja täynnä turhaa mössöä ja vaikka mitä lisäaineita. Kalapuikoissa on kaksi kolmasosaa kalaa (esim. seitiä) ja yksi kolmasosa korppujauhoa, eikä yhtään lisäainetta. Kananuggetitkin on suht vastaavia, ainakin jotkut niistä. Molemmat täyttä ravintoa ihmiselle. Mä tosin syön noita harvoin.

Suomalainen kotiruoka ei välttämättä aina ole parasta mahdollista ruokaa. Miettikää vaikka jotain nakkikastiketta ja perunaa. Nakeissa saattaa olla lihaa vain 20 %, ja siihen paistinpannulle kun pistää sen ruskean kastikkeen, jota olisi vaikka puolet suhteessa nakkipalasiin, olisi sen koko kastikkeen lihapitoisuus enää vain 10 %. Sitten kun pistät sen lautaselle perunoiden päälle, joita olisi vaikkapa kaksi kolmasosaa suhteessa siihen kastikkeeseen, olisi koko annoksen lihapitoisuus enää vain 3.3 prosenttia, joka on hieman eri lukema kuin koulussa opetetussa lautasmallissa. Eikö ennemmin kannattaisi vetää vaikka jotain kunnon pizzaa?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lentokoneeseen olen kyllä useasti ostanut jonkun leivän tai vastaavan sapuskaksi ja senkin vain siksi, että lentokoneruoka on hintaansa nähden täysin ala-arvoista.

Ei se lentokoneruoka ole mitään ala-arvoista, lentokonesapuskojen ainainen haukkuminen on mielestäni tämän ketjun otsikon mukaista toimintaa. Eivät lentokoneruoat mitään kulinaristista spontaania orgasmia aiheuta, mutta kyllä ne paikkansa täyttävät, toisin sanoen kyllä niitä syö ja ne useimmiten ihan hyvältä maistuvat. Ei ole kertaakaan jäänyt lentokoneateria syömättä.

Tosin nykyisin pyrin käyttämään ns. halpalentoyhtiöitä sen verran enemmän, ettei niissä mitään ateriaa erikseen tarjotakaan, mutta lentokoneateriat eivät ole mitenkään vieraita. Niiden haukkuminen on junttitrendi, mikä on verrattavissa Burger Kingiin jonottamiseen. Jos ns. maista saisi lentokoneaterioita ostettua, niin kyllä tuommoisen ennemmin lounaaksi pistelisin kuin jonkun mikromömmön tai keskiverron karvakäsikebabin.

Omien joulukinkkujen rahtaaminen viikon etelänlomalle ei ole enää junttimaista, se on idioottimaista ja epähygieenistä, tuskin se kinkku kylmässä on koneessa, ja sianlihaan kertyy ties mitä trikiinejä jos se muhii tuntikausia laukussa.

Joulukinkku- ja eineskuljetuksen sijasta kannattaa sitten ennemmin panostaa hygieenisempään junttimaisuuteen ja mennä sen paikalliskohteen pakolliseen Suomi-baariin, josta saa lihapullia, jossa Frederik soi (tai jopa esiintyy) ja jossa on Suomen lippu seinällä. Tämä on junttimaista, mutta ei ainakaan johda ruokamyrkytykseen joulukinkkuepisodin jälkeen. Omakohtaisesti vältän kuin ruttoa vastaavia Suomi-baareja, mutta niillä on se hyvä funktio, että ne keräävät pahimmat tapaukset pois muualta kuleksimasta. Eipä Suomi-baareja tosin niissä kohteissa kauheasti ole, joissa olen matkustellut koska suosin pääsääntöisesti kaupunkilomia, mutta rantakohteissa näitä on ollut.

Jonkun matkasämpylän, suklaa- tai energiapatukan ottaminen koneeseen ja reissulle sen sijaan ei ole junttimaista, se on järkevää verensokerin tasapainon ylläpitämiseksi jos tulee kiire eikä muuta ehdi syömään. Onpahan ainakin hätävara, jotta ei tarvitse diabeettisessa koomassa hortoilla kesken tiukan koneenvaihtoaikataulun tms.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Rupesin tässä vain itsekseni pohtimaan, että kumpiko sitä on juntimpi. Se, joka vuosikymmenien kokemuksella tietää, ettei perillä saa muuta kuin käsin murenevaa pökkelöpullaa? Vaiko se, joka ei tajua leivästä hevon vittua? "Hei daiju! Eihän Ämerikässäkään ole mitään fukin' dark brediä. Meinaatsä kuuppa skruudaa ton limpun reunatkin? Ne kuuluu leikata haneen!"

En tietenkään paljasta tässä sitä, otanko omat rukiiset hiihtolomalle mukaan, vai tyydynkö siihen majoitusliikkeiden tarjoamaan iänikuiseen vitivalkoiseen sämpylään, jonka reunat hiertävät suupielet rakoille.

Ottaahan Petterikin Bangkokiin omat huorat mukaan, kun 95% paikallisista on alle 15-vuotiaita ja täysi-ikäisillä naisilla on munat.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Onko junttia ottaa kahvia mukaan ulkomaille? Isäukkoni teki tämän tempun ja hyväksyn homman täysin ilman juntteutta, koska ulkomaalainen kahvi on todellakin huonoa. Itsekkin kyllä tekisin saman homman.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös