Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Jukurit kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Gameson, 17.04.2016 klo 17.10.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tänään toisella(?) 5 minuutin yv:llä tuli katsottua että olisi jättänyt kerrankin yhen ukon kauemmas kun reboundin tullessä 3 sinipaitaista oli kiekon ja maalivahdin välillä eli tekemässä ensimmäiseen vetoon kyllä maskia mutta reboundiin iskijät oli sitten molemmat viivalla. Toisaalta kerrankin oli ylivoima maalin edustalla.
   
 2. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Asia on juuri kuten sanot, mutta ylipäätään HAHPissa ei ole selkeää, organisoitua pelitapaa. Kenttätasapaino (sen puuttuminen) ja erityisesti ns. kolmannen pelaajan (käytännössä usein maalin edessä operoiva sentteri) huono sijoittuminen ovat pahoja ongelmia, jotka olen pistänyt merkille.

  Kuitenkin tässä paistaa sellainen iso ongelma, ettei Dufva ole tarpeeksi miettinyt, miten tuolla HAHP-pelikirjalla meinataan maalipaikat luoda ylipäätäänkään. Edellinen valmentaja piti sapluunan omissa käsissään, määräsi pitkälti miten hyökkäysalueella pelataan ja maalipaikat luotiin tietyllä määrätyllä sapluunalla. Nyt ollaan tultu tilanteeseen, jossa edellisen valmentajan HAHP-pelikirja on jo sulanut selkäytimistä ja Dufvan epäorganisoitu (ja siksi vääjäämättäkin yksilötaitoon nojaava) hyökkäysalueen pelaamisen ajattelu on ottanut vallan - joukkueessa, jossa yksilötaitoa ei ole.

  Edellisten vuosien Jukurit olisi tasonsa puolesta aivan hyvin voinut pelata kulmapeliä siten, kuten junnuissa tuonne B-ikään asti pelataan: antakaa luovuutenne näkyä jne. No, edellinen valmentaja halusi peluuttaa omaa tarkoin organisoitua HAHPiaan. Tällä kaudella Jukurien olisi otettava kaikki mahdollinen hyöty viisikon tuesta, kun yksilötasolla ei juurikaan juhlita. Mitä tekee tää meidän messias? Puolustuksessa vedetään puhdasta miesvartiointia, kulmapelissä ei ole minkäänlaista yhdessä sovittua rakennetta tai prioriteetteja, joiden mukaan maalipaikat yritetään tuottaa..

  Vittu sentään, sanon minä. Pahin pelkoni ennen kautta oli, että Lukossa keskinkertaista jääkiekkoa peluuttanut Dufva jatkaisi samoilla pelimerkeillä Jukureissakin. Vaadin täysimääräistä Meidän peliä ja ilahduin kun sitä sain, mutta nyt on silläkin rintamalla tapahtunut taantumus. Hyvä pelin rytmittäminen ja sitä kautta tuotetut suorat ylivoimahyökkäykset kantoivat alkukaudella, enää eivät. Tämän vahvuuden poistuminen on paljastanut luurangon, joka on kuin suoraan Dufvan vaatekaapista varastettu.

  Enempää en tätä asiaa aio edes kommentoida. "Tarina jatkuu!", kuten Eero "tarina jatkuu" Tuominen sen muotoilisi. Tarina jatkuu. Jatkuu.
   
 3. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  @paraspelaaja niillä pelataan ketä on heittää kentälle. Pendolla olisi varmasti ajatuksia sen suhteen kuinka saada Jukurit pelaamaan luovemmin kun alkukauden temput on vastapuolen toimesta luettu pois. Toisaalta olisiko Pendolla saatu myytyä mökkiä täyteen kauden alusta lähtien? RD on hyvässä ja pahassa Mikkelin kiekkojumala, onneksi osasi päivittää pelikirjaa tälle kaudelle ja eihän sitä tiiä jos ens kauelle koittais ajaa sisään paria uuttakin kuviota.
   
 4. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  @lebak oli tehnyt hyvän kaavion Playoffs-race -osiossa joukkueiden suorittamisesta eri mittaisten kuntopuntarien antamien pistekeskiarvojen perusteella. Paskaa sanoo joku, mutta tilastoilla on vain se toistuva piirre, että ne todennäköisesti ovat hyvin lähellä totuutta. Summa summarum: Jukurit oli kaikissa skenaariossa hyvinkin kaukana sijasta 10. Melkoinen kevään ihme ja tason nosto tarvitaan, jos sarvipäälauma kykenee (halua varmasti löytyisi) oikeasti muuten kuin markkinointipuheissa ja tarinoissa omaa mestaruustavoitettaan eli kymppisijaa vielä tavoitella. Omissa käsissähän tuo toki vielä on. YV kuntoon, AV kuntoon, 5v5 HAHP kuntoon, viimeistely kuntoon ja siinähän se alkaakin olemaan.
   
 5. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  On kyllä tekeminen että ensi kaudella pärjätään senkään vertaa kuin tällä. M. Koivisto kun puuttuu porukasta niin yv voitaisiin yhtä hyvin läpsytellä oman maalin takana tehokkuuden kärsimättä lainkaan. Vaikea nähdä että tuollaista sateentekijää saadaan korvattua kun hintalappu nousee väkisin liian korkeaksi Jukureille.

  Ei toki hirveän hyvä juttu yleensäkään että koko jengin tekeminen perustuu yhden pelaajan taitoon, muiden ollessa lähinnä täyterooleissa. Toisaalta jos pärjääminen on niin helppoa niin voisihan ensi kauden budjetista pistää 2/3 yhteen kiekolliseen pakkiin ja hommata lopuilla 20 ukkoa mestiksestä pitämään kentällä tungosta.
   
 6. paraspelaaja Jäsen

  15 minuuttia Tampereella nähty ja pelin rakenteet paremmat kuin aikoihin. Selvästi on käyty asioita isosti läpi. Hyökkääjien ja pakiston väliset saumat pitää, syöttösuunnat auki. Kolmiorakenne oman pään lähdöissä tiivis: kärjen ohi päästään lyhyillä syötöillä. Lyhytsyöttöpelin periaatteet kunnossa pitkästä aikaa.

  Niin, ja ylivoimaankin oli muutosta tehty.

  Lupaavaa!
   
 7. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Yksi pääsky ei vielä kesää tee mutta toisaalta hieman tekisi jo mieli avata viestiketju "Hakametsän ihmeestä", hieman oululaisystäviemme mallin mukaisesti.

  Joo mutta tosiaan jos kelkan kääntö onnistuu niin hienoahan se olisi. Onhan tämä hieman vähemmä karmeaa tuloksellisestikin kuin välillä, vaikkei vieläkään ole saatu yhden keskiarvoa ottelukohtaisissa pisteissä kuntopuntariin kuin aika hakemalla hakien.

  Oikeastaan ainoa numeerinen oma toiveeni on täytetty kun 60 pisteen raja saavutettiin ensimmäisellä kaudella.
   
 8. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Eihän tuo Hakametsässä mikään ihme ollut. Siellä on liigapeli voitettu aina.

  Hyvä peli Jukureilta, ja ilman ykköstähteä. Kakkosketjun esiintulo lämmittää erityisesti, puhumattakaan maalitykki Nessu Lähteen iltapuhteesta. Kolmannessa erässä vedettiin liinat totaalisen kiinni, ja ihan vähän takaraivossa kävi pelko, että jos.. mutta ei onneksi. Ilves oli ihan aseeton siinäkin.

  Pidetään tää.
   
 9. paraspelaaja Jäsen

  Tämä voitto oli pelitavan voitto. Kuten olen sanonut, tehokkuus-keskustelu on pelkkää puppua. Tänään ei ollut kyse tehokkuudesta, vaan siitä, että Juuso Hahl, Ville Nieminen ja viime kädessä Risto Dufva olivat päättäneet laittaa pelitavan vihdoin voittavaan kuntoon.

  Muutokset olivat suurenmoisia, ne olivat suurempia kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Täällä sitä ei arvosteta, kun sitä ei tunnisteta. Saatteko esimerkiksi uskotuksi, että Jukurit pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella PAPPia siten, että pakkien ja sentterien osalta pelattiin miestä ja laiturit pelasivat aluetta? Meidän pelin oppien mukaisesti painollinen laituri oli estämässä vastustajan korkeat nousut ja +1 pelasi oikeaoppisesti erittäin alhaalla maalin edessä. Järjestely toi aivan eri maata olevan hyökkäysvalmiuden kuin aiemmin. Siis kertaan vielä: Jukurit on muutamassa päivässä muuttanut puolustuspelijärjestelmänsä puhtaasta miesvartioinnista yhdistettyyn mies- ja aluepuolustukseen siten, että pakit ja sentteri pelaavat miestä ja laiturit aluetta.

  En vaadi keneltäkään pelin rakenteiden tunnistamista tai opettelua, mutta ei pidä laittaa päätä perseeseenkään, varsinkaan jos joku kertoo miten asiat ovat. Tämän iltainen tulos ei ollut sattumaa. Kiitos Juuso Hahl, Ville Nieminen ja Risto Dufva. Nyt ollaan oikealla tiellä. (lisää analyysia noista mainitsemistani muutoksista vaikka myöhemmin)
   
 10. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Tiistaina huikean tärkeä kamppailu pisteistä! Tällä hetkellä 5 pelin kuntopuntarissa Lukko sijalla kaksi ja Jukurit sijalla 11. Siinä vähän ennakkoasetelmaa tulevaan matsiin. Voittamalla saataisiin puskuria alaspäin ja Sport olisi vielä saavutettavissa. Ilves peli antoi jo lupausta paremmasta ja toivottovasti tuo ilme säilyisi myös kotona ensi viikolla. Playoffs junaan on vielä kaikki mahdollisuudet.
   
 11. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Jukureiden loukkaantumistilanne on aiheuttanut sen, että hyökkääjä Ville Leskinen pelaa loppukauden Jukureissa.

  Ylläoleva lainaus IPK:n tämänpäiväisestä tiedotteesta.

  Onko sieltä nyt pitkäaikaispotilas Kumpulaisen lisäksi joku muukin hyökkääjä joutunut lasaretin puolelle?

  E: Näköjään Henritiuksen peliaika jäi Ilvestä vastaan vajaaseen 3 minuuttiin. Liekkö sitten joku vamma tullut vai sairastuminen yllättänyt.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2017 klo 23.19
 12. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Auvinen ja Leskinen pelaa loppukauden IPK:ssa. Reserviä ei nyt pahemmin sitten ole loppukauteen.
   
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  No ei tosiaan ole. Toissapäivänä Leskinen oli pelaavassa kokoonpanossa ja tuolloin ainoa kokoonpanon ulkopuolinen hyökkääjä oli syystä tai kolmannesta huilannut Henritius. No eipähän tarvitse kauden loppuihin matseihin enempiä jännittää ketkä pelaa kun ei siellä vaihtoehtoja enää ole lainkaan.
   
 14. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Erikoista muuten että Leskisen ja Auvisen ilmoitettiin viettävän loppukausi IPK:n riveissä, mutta Kokkosta ei ole laitettu nuorten pelaajien listalle. Kyseessä kuitenkin pelaaja kenen sopimus on nimenomaan edustusjoukkueen kanssa ja näin ollen kausi loppuu edustuksen ja A-junnujen kausien loppumiseen.
   
 15. Jakub Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Onko Auvinen pelannut yhtään peliä sen jälkeen liigaa kun siirtyi Kerhosta jukureihin ? Ihmettelin silloin ja ihmettelen nytkin, miksi Jukurit kaverin hankki, jos kerran on kuitenkin teilläkin ollessaan pelannut Mestistä ja nyt vielä loppukaudenkin viettää sielä ?
   
 16. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Kyllä se tuoreeltaan muutaman pelin pelasi ja on muistaakseni yksittäisen stuntannut myöhemminkin. Korkoahan tuo otettiin kasvamaan kun ilmeisesti suht ilmainen hankinta oli.

  Lisää ihmettelyä junnulistapelaajista, eikös Ville "Juice" Leskistä olisi voinut pistää junnulistalla Iisalmelle (eli tarvittaessa myös takaisin jos joku hajoaa jäljelle jääneestä miehistöstä) kun taitaisi mennä ikärajojen alle. Tai on ainakin pelannut jonkun matsin myös Jukurien A-nuorissa joten luulisi että pääsee myös tälle nuorisolistalle.
   
 17. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Pitkään sai Miika Koivisto pelata kultakypärässä, mutta lauantaina sen omistaa Budish, Zach Budish. Pisteet ovat tasoissa (34), mutta Budilta löytyy 12 maalia Miikan 4 vastaan. Henrik Koivisto on kaksikosta kokonaisen pisteen päässä (14+19).
   
 18. paraspelaaja Jäsen

  Nyt on ainekset voittoputkeen.
   
 19. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Sama tuli peliä katsellessa itsellekin mieleen. Peli oli kehittynyt ison harppauksen eteenpäin, kuten tikutakulandiassa tavataan sanoa. Palaset olivat todella kohdillaan niin fysiikan, asenteen kuin pelillisen ilmeen suhteen. Ero tekemisessä joidenkin edellisten pelien konttaamiseen oli häkellyttävä. Lauantaina iso testi kerhon ja Pendon muodossa - säilyykö sama ilme ja loppuuko kotikonttailu vihdoin. Haaste myös yleisön liikkeelle saamisen suhteen: samaan aikaan sekä hiihtoloma että Lahden mömmömkisat.
   
 20. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Zach Budish Jukureihin.
  31.8.2016 (!):
  Lainaus:
  Budishin tehot 54:ssä pelissä 12 + 22 = 34. And counting. Tirsk.
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lupaavaltahan tämä näyttää pitkästä aikaa, pari hyvää matsia (Ipa, Lukko), pari heikompaa (KalPa, SaiPa) ja todella hyvä osuvat viiden ottelun kuntopuntariin, jossa myös tulostaso (tulosurheilusta kun lopunviimein on kyse) noussut parhaalle tasolleen sitten marraskuun. Lauantaina toki kova testi joukkueelle ja play-off paikasta kisaillessa muilla joukkueilla on kollektiivina etu Jukureita vastaan (vaikka yksittäisillä joukkueilla kaikkea muuta), koska pelaavat vielä toisiaan vastaan ja joku noista tulee näin ollen varmuudella saamaan pisteitä ainakin keskinäisistä. Eilisistä Nättisen (sekä Hahlin) haastatteluista tuli toisaalta luottavainen mieli siihen että tiimi suorastaan tykkää pelata veitsi kurkulla, sen verran aidolta tuntui tilanteesta nauttiminen jo ennen peliä.

  Eli pelitapa on näyttöjen perusteella kunnossa (tuossa tovi meni välillä kun näin ei ikävä kyllä ollut, reagointi tapahtui viimemetreillä jatkopelejä silmälläpitäen, mutta riittävän ajoissa kuitenkin) ja spiritti tuntuisi kasvavan valon määrän lisääntymisen myötä (mikä on toki keväisin huipentuvassa sarjassa hyvä asia). Toki mahdollista että homma vielä taantuu mutta positiivista mielestäni ettei se näytä tällä hetkellä varmalta.
   
 22. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Toiset uskoi, toiset ei.. dr. Pepper Usa.

  Saipuli otti pataan, joten omat odotukset kauteen alkavat olemaan täytetyt, eli ei jäädä viimeiseksi.

  Jukurien vauhti vaikuttaa tosiaan nyt hyvältä ja huomenna on sitten taas tilaisuus ottaa one giant leap for Jukurikind.
   
 23. paraspelaaja Jäsen

  Kuusi peliä sitten, kun Jukurit oli Hakametsässä pelannut kymmenen minuuttia, olin nähnyt tarpeeksi monta vaihtoa ja toistoa vaihtojen sisällä. Kiiruhdin tänne tyytyväisenä kirjoittamaan; lähetin viestin, kun peliä oli kulunut 15 minuuttia. Jukurit oli tehnyt radikaaleja tarkennuksia pelitapaansa. Dufvan pelillinen reformi on Ilves-pelistä lähtien jatkunut ja myös henkisessä valmiudessa on tapahtunut selvä parannus.

  Noiden Hakametsän 15 ensimmäisen minuutin jälkeen olin varma, ettei tästä taktisesta tarkkuudesta enää lipsuta. Eikä siitä juuri olla lipsuttukaan. 12 pistettä kuudesta pelistä oli jotain sen suuntaista, jota Ilves-pelin loputtua tulevilta peleiltä odottelinkin. Jääkiekko on pelikirjapeli.

  Juuri tällä hetkellä pelin kaikki neljä ulottuvuutta - mentaalinen, fyysinen, tekninen ja taktinen - ovat voittavalla tasolla. Olen hämmästynyt, jos Jukurit ei pelaa playoffeja.
   
 24. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Nättinen taisteluvoiton jälkeen: "Pitäisi vain katsoa sinne taululle ja tajuta, että johdossa ollaan" - LIIGA - 25.02.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta (linkki jatkoaikaan)

  Nättinen vahvistaa haastattelussaan mistä eilisessä voitossa oli kyse. Jääkiekko on monipuolinen ja henkisiä ominaisuuksia vaativa fyysinen taitolaji, joka lopulta kulminoituu yksilön kamppailutilanteen voittoon tavoitteenaan edistää joukkueen kokonaissuoritusta. Pelikirja on merkittävä osa-alue, jossa valmentaja laatii joukkueelle tyylin pelata hyödyntäen parhaalla mahdollisella tavalla pelaajien fyysisiä, henkisiä, taktisia ja teknisiä ominaisuuksia. Toisten mielestä pelikirja on vain yksi osatekijä, kun taas toiset nostavat sen uskonnon asemaan. Itse kuulun ensin mainittuihin.
  Patrik Lainekin on luultavasti tilastoanalyysien ja Corsien mukaan paska pelaaja.
   
 25. paraspelaaja Jäsen

  Ei tässä ole uskonnon asemaan mitään nostettu. Arvaa, mistä on kyse? Suomessa on aina keskitytty fysiikkaan, henkisiin ominaisuuksiin ja lajitaitoihinkin, mutta median ja fanien taktisen puheen todellisuus ei vastaa sitä todellisuutta, joka tuolla ruohonjuuritasolla vallitsee. Jääkiekkojournalismi ja jääkiekkokannattajien yleinen tietoisuus jääkiekosta pelinä on niin lapsenkengissä, että olen osaltani halunnut korostaa nimenomaan sitä. @Lähemäen Dynamo ymmärrä se, kun luet kirjoituksiani.

  Sanoit hyvin noista "ulottuvuuksien" suhteista. Tarkennan vielä: fyysiset ominaisuudet antavat lähtökohdat tekniseen suorittamiseen ja tekniikka puolestaan antaa työkalut taktisiin ominaisuuksiin, joka on pelaamisen ydin; mentaaliset ominaisuudet vaikuttavat näissä kaikissa taustalla. Kaikki ovat jääkiekon harjoittelussa yhtä tärkeitä, mutta kun puhutaan vaikkapa kuukauden projektista "Jukurit playoffeihin", ei ole enää mitään mahdollisuuksia luoda kilpailuetua muussa kuin taktisissa ja henkisissä ominaisuuksissa. Fysiikan osalta pohjat on luotu jo kesällä ja harjoittelu alkaa muuttua ylläpitäväksi, lajitaidoissa kyse on luonnollisesti vieläkin pidemmistä ajoista. Ne ovat nyt pelistä pois.

  Henkiset ominaisuudet sekä pelaajan henkilökohtaiset pelitaidot (=lajitaitojen soveltaminen pelitilanteessa) ja joukkuetaktiikka - siinä keinot, joilla keväällä luodaan kilpailuetua. Viime aikoina on ollut relevanttia puhua pelaamisen taktiikasta, koska Jukurit on siihen muutoksia tehnyt. Se yhdistettynä selvästi vapautuneeseen peli-ilmeeseen - joka tosin oman näkemykseni mukaan vapautui vasta Dufvan pelillisen reformin aloittamisen jälkeen ja on näkynyt vasta aivan viime peleissä - on tuottanut erittäin hyvää tulosta. Ei tämä Jukurien parantunut tulostaso mitään sattumaa ole. On syyt, on seuraukset.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017 klo 10.45