Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jukurien yleisömäärät

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana paraspelaaja, 12.03.2016 klo 22.43.

 1. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  No tuskin kyse oli vain yhdestä pelistä sentään. Sen verran kova makkarahehkutus on ollut käynnissä siellä.

  Ymmärtääkseni näitä ilmaislippuja on ollut jaossa myös mm. urheiluvälineliikkeessä, kampaamoissa, katsastusasemalla, kelloliikkeessä, optikolla yms.
   
 2. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Makkaroita oli jaossa tasan yhdessä pelissä tällä kaudella.
  Itse en onnistunut saamaan tällä kaudella yhtään ilmaista lippua, joten ei niitä varmaan ihan joka kulmalla jaettu?
  Kaikin puolin nappikausi Jukureilta vaikka sitä miten pyörittelisi.
   
 3. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Sama pätee niihinkin. Jos firma ostaa lippuja, niin saahan se jakaa ne miten haluaa. Miten tää eroaa esim Kouvolan tai Lrannan ilmaispeleistä? Ilmaiseksi sielläkin jaettiin lippuja, mutta ei ne sille jakajalle olleet ilmaisia. Ja kyllä..ilmaiskyrsää oli tasan yhdessä pelissä.
   
 4. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ei mitenkään, eikä mulla ole sen suurempaa muistikuvaa miten kussakin kaupungissa firmat näitä lippuja ostivat (absoluuttiset määrät/pelimäärät). Sekin on kaikissa kaupungeissa samaa, että eivät yritykset noista könttäostoista lippuluukun listahintoja todellakaan maksa tasalakin tapaan. Tuo linkattu uutinen vain viittaa siihen, että Mikkelissä näitä yrityslippuja on laitettu liikkeelle kohtuullisen paljon.

  Mielestäni on ollut ihan järkevää tehdä Liiga-Jukureita ensimmäisellä kaudella koko kaupungille tutuksi isoilla yleisömäärillä, mahdollisesti katteen kustannuksellakin. Se iso työhän vasta alkaa nyt, mutta en kyllä osaa tuota tämän kauden strategiaa täysin tyrmätäkään. Seuraavat kaudet sitten näyttävät löysivätkö katsojat todella seuran vai viehättikö Liiga-neitsyyden uutuus ja edulliset hinnat enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017 klo 20.23
 5. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei mitenkään mutta Mikkelissä on ollut lippuja ilmeisesti todella paljon.
  Jos ihmiset tottuvat siihen, että peliin pääsee ilmaiseksi niin kynnys maksaa pelistä nousee todella paljon jolloin ensi kaudellakin pitäisi olla tarjolla ilmaisia lippuja jos vastaaviin yleisömääriin meinataan päästä.
   
 6. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Juuri näin. Ja yleensä (aina?) niihin on kytköksissä muita markkinointi, mainos jne sopimuksia, joista hyötyvät molemmat osapuolet.
   
 7. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ei todellakaan ole mitenkään poikkeavasti. Itse näkisin sen hyvänä myyntityönä, jos firmoille on saatu myytyä lippuja heidän omille asiakkailleen annettavaksi.
   
 8. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Ei ne liput kyllä kalliita voi olla jos joku kolmen tuolin kampaamoliike jakaa tyyliin 50 lippua joka kotipeliin.

  Ja toisaalta turhahan tätä on meidän spekuloida, tulos puhuu puolestaan. Tavoite ylittyi yli tuhannella. Jos Jukurit olisi saanut noista ylimääräisistä edes vitosen per tiketti niin äkkiseltään 5*1000*30 = 150000. Että silleen.
   
 9. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Älä ny viiti ihan silkkaa paiskaa kirjoittaa.

  Tosin niinhän se on: "Sääliä saa kaikki - kateus pitää ansaita." Vai mitä Mauri?
   
 10. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kyllähän tuo on todella poikkeavasti jos yleisömäärät ylittyvät noin paljon niin silti lipputulot tekevät nollatulosta.
  Ei todellakaan terve merkki tuo jos noin reilun yleisömäärä ylityksen lopputulos on vain noin vähän plussaa.
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Jos nyt näistä suurimmista sekoiluista siirryttäisiin vähän tolkullisempiin juttuihin, niin mielenkiintoista mielestäni tuossa maikkarin jutussa (kuten jo aiemmin totesinkin) eri putiikkien budjetoidut yleisötulot suhteessa budjetoituun yleisömäärään. Merkityksellistähän on luonnollisesti euromäärät mitä lipunmyynnistä on tarkoitus saada, yleisömäärän ollessa (tulojen suhteen) merkityksetön. Jukurit oli siis budjetoinut miljoonan tulot lipunmyynnistä ja tuota silmälläpitäen se 2800 "tiettyyn hintaan myytyä" lippua. Näin ollen yhdelle lipulle tulisi hintaa 1000000/(2800*30)€=11,90€. KooKoo oli puolestaan budjetoinut saman miljoonan, yleisötavoitteen ollessa kuitenkin huomattavasti korkeampi 3700, jolloin "tietty hinta" yhdelle lipulle olisi 1000000/(3700*30)€=9€. HPK:n vastaava lukema (valittuna koska ainoa muu liigajoukkue noin maltillisella lipunmyyntitavoitteella) 1060000/(3300*30)=10,70€. Jukureilla toteutuneella yleisökeskiarvolla tulee keskimääräiseksi lipunhinnaksi varmaankin aika liki tuota yhdeksää euroa (tietämättä tarkemmin mitä tarkoittaa Muotkan "pikkuinen" jolla miljoona ylittyy).

  Tärkeintähän tuossa on, että budjettiin arvioitu euromäärä täyttyy ja aina positiivista jos sen päälle jokunen raha vielä tulee. Kuten Toivakka jo talvella haastattelussa kertoi, lipunmyynnillä ei lätkäjoukkuetta pyöritetä ja tulovirta on saatava jotain muuta kautta. Onnistunut yritysmyynti on etenkin pienillä joukkueilla elämän ja kuoleman kysymys ja onneksemme Mikkelissä tähän kysymykseen on löytynyt positiivinen vastaus. Toisaalta sponsoreita ei todennäköisesti kiinnostaisi tyhjille halleille pelaamista rahoittaa (koska piruako sitä mainoksia kaukalon laitaan pistämään jos niitä ei sieltä käy kukaan katsomassa) eli siinä mielessä toki äärimmäisen hienoa että väkeä on todistettavasti käynyt paikan päällä aivan huimia määriä ja buumi sekä tekemisen meininki tarttunut koko seutukuntaan.
   
 12. the karpov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ottakaas nyt huomioon budjetoidun ja tavoitteen ero!!! MTV:n toimittaja veti mutkat suoriksi ja ilmoitti taulukkoon seurojen yleisötavoitteet. Kuitenkin tiedän että ainakin KooKoolla budjetoitu yleisömäärä on vähemmän.

  Mutta siis toki tuo miljoona lukuna taulukossa on ja ihmettelenkin että KooKoolla on noinkin pieni lipputulotavoite. Joko Sakari Välimaa koijaa tiedotusvälineitä tai Kouvolassakin ilmaislippuja pyörii kaupungilla jonkin verran. No kaikki selviää kun tulos julkistetaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 00.03
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Totta, tuli itse lukaistua tuo juttu ilmeisen vähäisellä hahmotuskyvyllä kun vedin automaattisesti budjetoidun ja tavoitteen välille yhtäläisyysmerkit. Lisäksi aina mahdollista että eri joukkueet ilmoittavat eri lukemia ja esimerkiksi Jukureilla yleisötavoite ja tämä "tietyllä hinnalla myytyjen lippujen" tavoite olivat eri asia.
   
 14. paraspelaaja Jäsen

  No joo, jutussa esiintyneet lukemat voivat olla hieman suurempia kuin todellinen budjetoitu yleisömäärä, mutta siitä huolimatta Jukurien keskimääräinen (toteutunut) lipputulo katsojaa kohden ei tee minkäänlaista piikkiä vertailussa muihin, arvon ollessa noin 9,5€/katsoja. Siellä pienimpien lukujen joukossa se on, mutta niin olivat liputkin edullisimpia. Kyllä tuostakin taulukosta voi sen johtopäätöksen tehdä, ettei ilmaisia lippuja ole voitu sittenkään aivan ylenmäärin jaella.

  Nämä argumentit ovat toki käytännön tasolla silkkaa paskaa, sillä Mauri kävi Mikkelin reissullaan Graanissa, urheiluvälineliikkeessä, kampaamoissa, katsastusasemalla, kelloliikkeessä, optikolla sekä psykiatrin vastaanotolla, ja joka paikassa odotti valtava pajukorillinen ilmaisia tikettejä.
   
 15. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näkisin että pienien hallien etu on se että pystytään pitämään isoa lipunhintaa parhaimmista paikoista kun niitä rajoitettu määrä. Esimerkiksi Jyväskylässä valtaosa lipputuloista tulee istumapaikoista ja hyvistä semmoisista. Ne menee kuumille kiville oli hinta mikä tahansa ja kun hinta on iso irtomyynistä niin myös kausikorttistaä voi pyytää enemmän. Kyllähän Jyväskylässäkin tarjouksia riittää, toki lähtöhintakin on korkeampi ja lisäksi dynaaminen hinnoittelun ansiosta "superotteluista" joissa lähenee 4000 katsojaa on lipunhinnat ottelupäivään tultaessa korkeampi, esim. HIFK matsiin myytiin 17e seisoma ja 23e näkörajoitteisia paikkoja.

  Se mikä tuossa oma pointti oli että Jukureiden kohdalla pistää silmään on että ilmeisesti lipunhinnat pysyy melko samana ensikaudeksi, mutta seisomakausikortit tippuu hinta. Eikä tosiaan huono tapa tämäkään tiputtaa semmoisen katekogorian hintaa jossa väkeä ei käy ja johon normaalisti jaettaisiin halvalla yhteistyökumppaneille ym.. lippuja, keskimääräinen lipunhinta ehkä isompi halvassakin kausikortissa, mutta miten käy sitten jos alkuhuuma meneekin ohi , saadaanko tuloja tarpeeksi sponsorimyynistä jos lipputuloja ei tulekaan niin paljon kun tälläkaudella. Edelleen mielestäni homma näytttää aika samalta kun Vesalaisella JJK:ssa, kokoaan yleisömäärät oli hyviä mutta sisääntuleva rahamäärä melkein vain tippui kokoajan. Onhan se hienoa että on buumi ja yleisöä käy, mutta jos siitä ei saa joukkue kovinkaan paljon tuloja niin onko se sen arvoista kuinka pitkän ajan.
   
 16. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jukurit meni hallin kapasiteetin maksimeilla jo tällä kaudella ja jos lipunmyynnin kate on +/- 0, niin onhan se yrityksen näkökannalta huolestuttava asia. Käytännössä siis lipunmyynnin ei voida luottaa tuottavan minkäänlaista puskuria ja enemmänkin budjettiin joudutaan varmuudeksi, jopa ottamaan hieman tappiota tältä puolelta. Tämä luo suuren paineen yritysmyyntiin, joka toisaalta nyt toiselle kaudelle voi olla jopa helpompaa, mutta toisaalta sitä se ei tule muutaman vuoden jälkeen olemaan.

  Jos nyt verrataan vaikkapa viime kauden nousijaan KooKoohon, joka ylitti n. 200:lla yleisötavoitteensa, niin tilipäätös näytti + 350 000 euroa plussaa, kun Jukurit tekee taasen nollatuloksen yli tuhannen ylityksellä niin kieltämättä vähän ihmetyttää? Mitä jos tuo numero olisikin +500? Olisiko tullut sitten jo näkyvämmin tukkaan?

  Hyvää työtä silti Mikkelissä, mutta erittäin mielenkiintoista nähdä miten tästä tulevaisuudessa saadaan rahaa kerrytettyä pussiin, kun liigaosakkeestakin pitäisi se reilut 200k maksaa joka vuosi. Ei paljoa kestä turskavuosia?
   
 17. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tuossa nyt omissa boldauksissa muutama huomionarvoinen juttu. Ensinnäkin tekikö KooKoo tuloksensa nimenomaan sillä että möi lippuja 200 yli tavoitteen? Siitä ei täällä tarvitse keskustella onko tuloksesta vähennetty liigaosakkeen lyhennys (kuten luonnollisesti pitäisi) ennen ilmoittamista, mutta tuo Jukurien "nollatulos" on nimenomaan peilattuna lippujen tavoitemyyntiin ja yritysmyynnin ansiosta myös Jukuri olisi ilmeisesti tekemässä reilusti positiivisen kokonaistuloksen (huolimatta näistä hallin laajentamisista ja vastaavista).
   
 18. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Näin juuri. Toivakkahan sanoi haastattelussa että plussaa tulee n. 300 000 huolimatta isoista investoinneista halliin. Lipputulot lienevät budjetoidun mukaiset ja yritysmyynti reilusti plussalla.
   
 19. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Edelleen suollat tätä samaa vaikka sinua on jo useaan otteeseen aiheesta korjattu. Kerrataan siis vielä, JJKssa homma alkoi mennä totaalisesti reisille vasta siinä vaiheessa kun Vesalainen sai hoidettavakseen koko seuran talouden. Jonin taito ei siihen vaan riitä, mutta markkinoinnissa on valtakunnan parhaimmistoa. Mikäli osaavat henkilöt vastaavat taloudesta ja Jonilla on selvät raamit missä toimii, niin on Suomen parhaita omassa työssään.

  Mikäli kuitenkin Jonille annetaan vastuu koko talouden hoidosta, niin sitten aletaan mennä reisille ja ongelmia alkaa tulemaan. En kuitenkaan usko, että Mikkelissä Jonille annetaan koko talous käsiin, eiköhän sitä hoida sen alan ammattimiehet.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin toki jonille ei ole koko taloutta annettu käsiin mutta liigassa , mutta esimerkiksi lipputulotkin on jonkinlainen osuus kuitenkin seurojen talouksista. Toki osa mitä lippuuloista hävitty näkyy yhteistyökumppaneiden sarakkeessa, mutta totuus taitaa silti olla että hintoja pitää jatkossa joko nostaa tai maksavien asiakkaiden määrää saada isommaksi(tai maksuosuutta niiltä yhteistyökumppaneilta).
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017 klo 06.14
 21. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ja oman viestin pointti ei mikään Vesalainen ollut vaan se että pieni halli on jopa etuus kun voidaan ottaa niistä paikoista iso hinta jotka menee jokatapauksessa kaupaksi ja isossa mittakaavassa esimerkiksi tuo seisomokatsomo ei heilauta taloutta hirveästi mihinkään vaikka sinne jatkossa päästettäisiin porukka halvoilla lipuilla (kunhan ei ihan "ilmaiseksi" kuitenkaan). Isoin murhe on se miten saada yleisömäärää ja tuloa kasvatettua jos nyt 11 matsia oli loppuunmyyty ja vain hieman ylitettiin tavoite lopulta tuosta huolimatta. Se on hyvä ensimmäinen kausi, mutta seuraavalla kaudella tarvitaan hyvään taloudelliseen tulokseen todennäköisesti vielä enemmän yleisöä kun hinnat vähän jopa tippui kauskortin osalta seisomaan ja ilmeisesti muut lipunhinnat pysyy samana.

  EDIT ja koska ole huono selittämään niin vieläkin lyhyemmin niin varmasti jatkossa pystyisi pyytämään esimerkiksi istumapaikoista jotka jokatapauksessa menee kaupaksi korkeampaa hintaa ja laskea vielä nykyisestäkin jopa hieman seisomalippujen hintaa suoraan kuluttajille niin saadaan pidettyä silti buumi päällä ja hallin täyttöaste hyvänä, mutta rahaa tulee hieman enemmän sisään. Samalla ei esimerkiksi tarvitsisi niin paljon myydä yhteistyökumppaneille lippuja joista ei tule sisään niin paljon välttämättä rahaa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017 klo 06.40
 22. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  On se hauskaa, miten karate Mauri faktojen ja kompetenssin puuttessa rupeaa keksimään satuja ihan tyhjästä ilmasta, ja luulee näyttävänsä fiksulta. Voi voi, sääliksi käy ihan.
   
 23. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Pitää kuitenkin muistaa, että Mikkelin kiekkokulttuuri vielä todella nuorta ja ohutta, joten Jukureiden päätavoite ekalla liigakaudella oli varmasti brändätä joukkuetta mikkeliläisille ja saada väki käymään hallilla.

  Joni onnistui tavoitteessaan täydellisesti tai sen yli.
   
 24. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Lainaus:
  Tuossahan tuo tiivistettynä. Sisäänajo kestänee muutaman kauden ja jossain vaiheessa lippuhintojenkin 'normalisoituminen' on edessä. Ja silloin myös joukkueen on oltava kilpailukykyinen, realistinen pudotuspelijoukkue jonka suorituksia pelikentillä tullaan katsomaan. Askelmerkit lienee tarkasti suunniteltu
   
 25. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Toisinaan harmittaa kyllä, kun itse argumentoit empiirisillä havainnoilla (ilmaislippujen jakelu) ja faktoilla (surkeat lipputuotot), ja sitten osa kanssakeskustelijoista joutuu tunnekuohun valtaan keskittyen kirjoittelussaan lähinnä purkamaan pahaa oloaan. Eniveis pointtihan oli se, että nyt on väki saatu halliin näin ja se on ihan rock, mutta miten jatkossa. Montaakaan kautta homma ei tämmöisellään voi pyöriä. Asiallinen mikkeliläisfani @Andy-80 tuossa edellä juuri tätä kysymystä pohti, eli mitkä lienevät askelmerkit tulevalle kaudelle?