Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukurien kannattajatoiminta – miten liigatasolle?

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana paraspelaaja, 25.01.2016 klo 17.16.

 1. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mikkeli ja keskustan tärkein katu = Ainut katu mikä menee "keskustassa"

  {HUUMORIA}
   
 2. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  No meneehän siinä nyt neljäkin katua kun tori ei pääty millään laidalla metsään tai muuhun luonnontilaan. Väärin rienattu.
   
 3. snake70 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Aika mielenkiintoiseen paikkaan Jukurit tyrkkää fanishopia, nyt pannaan haisemaan oikein kunnolla, mutta ihmettelen mitä hiton järkeä tuossa on. Eikö seuralla ole muuta rahareikää kun järjetön vuokra kyseiseltä paikalta. Katutaso torin laidalla, kattaakohan edes fanituotemyynti vuokrakuluja? olisi luullut että Mikkelistä olisi löytynyt edullisemmaltakin paikalta paikka kyseiselle shopille josta halukkaat voi "kaulahuivinsa" ostamassa.
   
 4. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Voihan sekin olla että S-ryhmä tulee hieman vastaan vuokrakuluissa sponsorointitarkoituksessa. Kallis liiketilahan tuo on eittämättä.
   
 5. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Onko tuo kiinteistö nykyisin osuuskaupan? Eikös sen omistanut jossain vaiheessa Kinos Oy.
   
 6. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Onko Toivakan mafian taloja? Jos on niin eiköhän vuokra ole melko edullinen.
   
 7. HockeySpirit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Tekee Jukurit mitä tahansa niin aina joku löytää jonkin negatiivisen asian. Mä oon ainakin tyytyväinen, että toimistolla on nyt tekemisen meininki ja tehdään rohkeita muutoksia. Parin vuoden päästä voidaan sitten porukalla vittuilla, jos ei hommat toimineetkaan. Mut pääasia, että on ainakin yritetty...
   
 8. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Mielestäni Jukureilla on juuri oikeanlainen töhinä päällä. Tuo toimisto/myyntipaikka torilla, Ikiomailta, tänään Carlsonilla ja huomenna Graanilla, ensi viikon perjantaina onkin sitten tarjolla Viikinkisoppaa torilla ja piipahdetaan saunassa.

  Jukurit siis näkyy koko ajan Mikkelissä. Samalla joukkue ja muu henkilökunta on jalkautunut fanien joukkoon.
   
 9. snake70 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Toivakka tuskin tuota rakennusta omistaa, sen olisin ymmärtänyt että olisi ollut sen omistamassa kiinteistössä. Hulluahan se on tuolta paikalta alennuksia antaa vuokriin mikä ei vaikuttaisi hyvältä liiketoiminnalta, mutta ei täällä tunkua ole noihin liiketiloihin kokoajanhan niitä vapautuu lisää markkinoille.
   
 10. snake70 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  En minä negatiivisena pidä sitä että fanimyymälä avataan tai seuralle tulee toimisto. mutta tuo paikka ihmetyttää. ei todellakaan edullinen liikepaikka. katutasossa torin laidalla. mitäpä luulet tuollaisen paikan vuokran olevan H&M myymälähän siinä ennen taisi olla oisko yli 200neliötä joten vuokra on tasan tarkkaan tuhansia euroja. Fanimyynti ei todellakaan ole mitään tuottoisaa toimintaa ja tuskinpa sitä turistit kesällä ostaa jukuri fanikamaa merkittävästi. sekä seuran toimisto hyvinkin voisi olla hivenen sivummalla, kyllä sen tarvitsevat henkilöt löytäisi. Jos kyseisen toimiston/fanimyymälän olisi tuottoisaa toimintaa, niin kyllä muillakin joukkueilla olisi kyseiset paikat paraatipaikolla kaupunkien ydinkeskustassa. näin vaan ei ole, koska rahan voi käyttää järkevämminkin. tuolla liikepaikan ylimääräisillä kuluilla kauden aikana saisi palkattua kohtalaisen pelaajan. eikä tarvitsisi tulla try outin kautta
   
 11. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kysytään ihan yleispätevästi, kun en ole itse saannut selville sitä, että miten keskustaan sijoitettu fanituotekauppa näkyy Jukureiden kannattajatoiminnassa ja vie sitä liigatasolle?

  Kannattajatoiminta perustuu intohimosta, ei materiasta tai siitä miten monta huivia katsojalla on. Yhteenkuuluvuuden tunnetta voidaan lisätä sillä, että ihmiset kantavat samanlaista rekvisiittaa mukana, jotka tuovat luontaisen tunteen yhteilöllisyydestä. Ikävä kyllä tämä ei varsinkaan Suomessa näy mitenkään kannattajatoiminnassa, jonka pohjalle on kasattava mahdollisimman monta samanhenkistä ihmistä yhteisellä visiolla. Vaikka värit olisivat samat, niin visioiden ollessa eri ei päästä mihinkään.
   
 12. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Ei kai kukaan tosissaan usko, että tuosta paikasta maksetaan reaalivuokraa. Uskoisin, että siellä on yhteistyösopimus taustalla ja tällä tavoin on saatu mahtavalta paikalta edustavat tilat.
   
 13. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:

  Suoraa vastausta ei kai kukaan osaa tuohon sanoa.

  Itse näen jääkiekon, niin kuin muutkin urheilulajit viihdetuotteina, joiden tarkoitus on viihdyttää katsojia. Joukkuelajeissa lisänä on tuo fanitus, jolloin viihdetotteeseen kuuluu myös yhteisöllisyys. Yhteisöllisyys kuvastuu "meidän joukkueena" meidän porukoina jne. eli silloin samaisututaan joukkoon ja kannatetaan yhdessä. Toisin kuten esim teatterissa, siellä harvemmin kannustetaan esim Mikkelin teatteria ja sen esityksiä.

  Miksi taas Jukurit ovat jalkautuneet kentälle? Liiga on Jukureille ja sen kannattajakunnalle uusi juttu, uusi suuri askel. Jukureiden tulee näkyä ja kuulua, jotta kynnys astua hallille pienenisi ja tällöin myös katsojamäärät kasvaisivat. Kentällä tulee näkyä, samalla useampi katsoja myös uskaltaisi "tunnustaa väriä". nykyisellään meillä Mikkelissä painaa vieläkin pikku pelko tunnustaa väriä ja kannustaa omia. Helposti palaa mieleen vanhat, vahvat juonteet jotka tästä "värin tunnustamisesta" on seuranneet. Ei niinkään jääkiekon osalta, vaan iänikuinen jalkapallon MP-Kissat skisma. oivottavasti tällaisista päästään yli ja jääkiekko olisi se kokoava voima.

  Se että joukkue näkyy katukuvassa ja kaupoissa hyödyttää kaikkia. Kauppiaat saavat sponssirahoilleen vastinetta ja joukkue saa madallettua kannustuskynnystä. Joukkueesta muodostuu vahvemmin meidän juttu. Se meidän Jukurit, johon on helppo samaistua ja olla osa sitä. Pieni mutta pippurinen. Pelaa ehkä ärsyttävää kiekkoa ja siten kiusaa suuria ja sekös sopii savolaiseen mielenlaatuun.
   
 14. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Tämä. Kovin halpa vuokra ei voi olla, jos vertaa keskustan muihin vapaisiin vuokrattaviin liiketiloihin. Mitä itse katselin torin laidalta tuon kokoisia liiketiloja niin ne sijoittuvat sinne 1500-3500€:n välille. Toki tila tuo Jukureille näkyvyyttä keskustaan, kun halli itse on huonojen yhteyksien päässä hieman kaupungin laitamalla Kalevankankaalla. Tuskin vuokraa edes yritetään paikata fanishop-myynnillä tai toivottavasti Jukurien johto ei näin ajattele. Ei tuo mikään kultakaivos ole. Toisaalta sieltä on helppo hakea liput perheelle ja kysellä seurasta. Toivottavasti siellä hallilla tämä muutos näkyy, koska muuten Jukurit ei kauaa Liigaa pelaa. Kannattajatoimintaa tämä tuskin paljoa nostaa, kun muistaa, että ongelmat taitavat olla syvemmällä ja uusia jäseniä Sarvis-clubiin ei hirveästi ole tullut vai olenko väärässä?

  Nyt kysynkin, onko Sarvis-clubi ollut yhteydessä toimistoon/johtoon? Saisiko tuonne liiketilaan esim Sarvis-clubia näkyviin mm. julisteilla (liity sinäkin Sarvis-clubiin) ja muilla kikoilla. Siellä voisi olla liittymiskaavakkeita clubiin ja muuta paskaa nyt kun tila noin iso on sekä faneja Te tarvitsette hirveästi lisää, jotta ei käy blueseja.
   
 15. paraspelaaja Jäsen

  Timppa on oikeassa, että ei tämä asia nyt suoranaisesti fanitoimintaan liity. Seuran liiketoimintaan pitkällä tähtäimellä kyllä.

  Kumpi on parempi: entinen malli, jossa odoteltiin että kansa tulisi Jukurien luo (tämän mallin mukaanhan toimistokin voisi olla vaikka Laajalammella, "kyllä sinne ne löytää jotka sitä tarvitsee", eli harva mikkeliläinen) vai tämä uuden seurajohdon malli, jossa Jukurit tulee kansan luo? Saattaahan se joskus jotain maksaakin, mutta kyllä asia on kutakuinkin kuten edellä ehdittiin kirjoittaa. Fakta on se, että moni mikkeliläinen ei tarvitse Jukureita. Jukurit tarvitsee mikkeliläisiä, ja siksi heidät pitää innostaa mukaan nyt eikä viiden vuoden päästä. Nyt vaan mahd. äkkiä fanishopit kävelykadulle+verkkoon auki, ja kunhan otteluohjelma varmistuu, alkaa seuraava rintama etenemään.
   
 16. snake70 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Olet siis kysellyt mikkelin torin laidalta liiketilaa, kyseiseltä paikalta suora yhteys torille mikä on mikkelin ydin, melko varma ettei siitä saa alta 20 euron neliö hintaan vuokratuksi mitään, eli tuolla hinnalla kysein paikka olisi noin ainakin 4000/kk. miksei fanituote myyntipiste vonut olla esim yhteistyö kumppanin Carllsonin urheiluosastolla matkaa 100m tai esim Akselissa mikä on taas toivakan firma kadun toisella puolella, ei luulisi lipun hakukaan olevan lippupisteen myyntipaikasta stellasta olevan ylirasittavaa sinne kyseiseltä paikalta on joitain kymmeniä metrejä. kuten jo ensimmäisessä viestissä ihmettelen tuota sijoittelua. luulisi pienen organisaatioan käyttävän rahansa järkevämmin. ja mitä tulee mahdollisiin allennuksiin vuokraan niin samalla ideallahan niitä alennksia saisi parin sadan metrin päästäkin jossa vuokrat on selkeästi edullisempia. mutta jos kynnys kysymys on että ei kannattaja ei jaksa kävellä 100m torilta fanituotteen tai lipun vuoksi, ihmettelen miten tulee jaksamaan hallille talvella, onhan se jo parin kilometrin päässä ja saataa joutua kävelemään pitkäkin matkan auton pysäköinti paikalta halliin.
  Hyvin nuo muutkin liigaseurat pärjää vaikka niiden toimistot on joko halleilla tai ydinkeskustan ulkopuolella, fanimyymälät on hallilla tai yhteistyökumppaneiden tiloissa.
  Eikä tästä minun ihmettelystä ja esimerkeistä kannata otta mitään henkilökohtaisesti ja vetää hernettä nenään. toimiston/fanimyymällän sijainnilla ei ole merkitystä jos sellaiset on vaan olemassa, halukkaat kannattajat saavat tuotteensa ja löytävät ne varasti vaikka olisivat vähän sivummassakin.
   
 17. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Stellan yhteystiedoissa näyttäisi ainakin tilavuokraus tapahtuvan @sok.fi sähköpostiosoitteeseen, päättelisin tuosta että osuuskauppa omistaa koko kiinteistön.
  Lainaus:
  Porrassalmenkadun toiselta puolelta näyttäisi irtoavan 767 neliötä 10k€/kk+alv, siitä voinee tehdä jonkunlaista suuntaa antavaa laskelmaa Jukurishopin tilan markkinavuokralle. Uskon (tai ainakin vahvasti toivon) kyllä ettei tuota markkinahinnalla ole vuokrattu, vaan kyseessä jonkunlainen sponssidiili tilan omistajan kanssa. Kalevankangasta ollaan muuten kehittämässä jatkuvasti ja fokuksena nimenomaan saada alueesta paikallinen urheilukeskittymä. Toivottavasti samalla pystytään parantamaan alueen saavutettavuuden mielikuvaa paikallisten mielissä.
  Lainaus:
  Kärjistäen voisi sanoa että Mikkelissä jos et ole torin laidalla niin olet liian kaukana. Esimerkiksi Molanderinmäelle jos perustaa ravintolan niin 90% varmuudella ei kovin moni torin toiselta puolelta keskustaan tuleva sinne tietään löydä. Jukureilla vielä tilanne että paikallisille on nyt todella aktiivisesti muistutettava tiimin olemassaolosta joten keskeinen paikka on todella tärkeä.
   
 18. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  @snake70

  Osaat varmaan itsekin käyttää googlea? Kyllä, torin laidalta saa tälläkin hetkellä kivijalasta ~2000 neliön liiketilan tuolla hintahaarukalla. Toki osa on huonommassa kunnossa kuin toiset ja osa näkyvämmällä, kuun toiset. Muutamasta eri sivustosta katsoin. Toki tuo nykyinen tila on siellä haarukan kalleimmasta päästä. Toki jokin sponssidiili voi alentaa vuokraa rajustikin. En usko, että Suomen kustannustehokkaimpana Mestis-seurana Jukurit lähtee tekemään tässä riskiä ja riskeeraa tulosta fanishop myyntiin. Näkyvyyttä tuolla haetaan sekä toki pientä myyntiä. Toki onhan tuo satsaus muiden muassa ja helposti tuokin tekee paskaa niskaan. Aika näyttää pidetäänkö tuota fanishoppia tuossa vain ensimmäinen kausi ja siirretään sitten syrjempään tai kokonaan pois keskustasta.

  Itse uskon, että Jukurien kannalta fanishopin sijainnilla on yllättävän suuri merkitys kaupunkilaisten saamiseksi hallille. Usko sinä mitä uskot, minä uskon myös omaan näkemykseeni. Se taas, tuottaako kesällä tehdyt markkinointi- ja muut näkyvyyskampanjat tulosta selviää vasta uskoakseni viimeistään Jouluun mennessä.
   
 19. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Saman uskon jaan lainaamani palstatoverin kanssa. Luotan myös että kesän kampanjilla on hyvinkin suuri merkitys ensi kautta silmälläpitäen, ainakin maanantain tapahtumassa oli ilmeisesti kausikorttitiskille suorastaan jonoa. Ei olisi tarvinnut niitäkään kausareita myydä jos ei olisi järjestetty tapahtumaa.

  Eihän se myyty kausari toki varmuudella tarkoita että hallille asti väkeä saapuisi vielä loppuvuoden pimeimpinä hetkinä (kelillisesti ja mahdollisesti myös pelillisesti), mutta ei siitä haittaakaan ole että tiliä tehdään edes myytyjen paikkojen muodossa.
   
 20. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  @Wiljami

  Et sinä kylläkään voi verrata tuon kokoisen tilan vertaamista pienempään tilaan samalla alueella. Ei asuinkiinteistöjenkään vuokrahintoja voi todellakaan suoraan verrata esim yksiön ja kolmion välillä. Tai toki voit keskiverrollisesti, mutta ei siitä oikein kunnon osviittaa saa, kuten väitit.

  Kertooko Sarvis-club omia kannattajalukujaan? Kuinka monta jäsentä siellä oli viime kauden lopulla, paljon sinne nyt on liittynyt ja saisiko jotain lukua myös syssymmällä. Toki ymmärrän, jos niitä ei julkisesti kerrota.
   
 21. HockeySpirit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  En jaksa nyt perehtyä asiaan, mutta mitä jos jäähallilla olevissa toimistotiloissa oli saatanan kallis vuokra ja nyt melkein samalla hinnalla päästiin keskustaan ja saatiin fanituotemyynti myös samaan paikkaan. En tiedä, eikä oikeastaan kiinnostakaan.
   
 22. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Hienoa että Jukurit tekevät isoja päätöksiä ja tulevat "ytimeen" näkyville!

  Ei kukaan kai ole niin pöhkö edes täällä foorumilla että luulevat Jukureiden maksavan täyttä vuokraa tilasta? Se että omistaako tilan S-Ryhmä, Toivakan pikkuserkku vai ihan "ulkopuolinen" sijoitusyhtiö ei muuta tätä tilannetta minun silmissä. Eli lyhyesti Pros and Cons:

  PROS

  Sijainti ja näkyvyys - Näkyvyys on asia mitä tämä on saanut jo vaikka kuinka paljon. Jossakin Porin kulmakuppilassakin tiedetään että Jukurit pistivät toimiston ja fanishopin kaupungin torin kulmalle. Paikallisia vartenkin oikein toteutettuna (teippaukset, video wall, pienet kaiuttimet ulospäin jne.) tämä voidaan laskea markkinointikuluksi pieneltä osalta. Hyvä investointi markkinointi mielessäkin!

  Toimiston tilat - En osaa sanoa ovatko nämä uudet tilat isommat kuin edelliset mutta olettaisin niiden olevan isommat, modernimmat ja jatkokehitystä paremmin palvelevat. Työntekijöidenkin kannalta on mukavampi istua keskeisellä sijainnilla ja nauttia ihmisten vilinästä, kahviloista, ravintoloista kun ne kaikki sijaitsevat vieressä. Motivaatio ja fiilis on parempi kun saavut aamusta officelle, otat torilta kahvin ja katselet heräävää kaupunkia kuin se että ajat opiskelijakorttelin läpi "yksinäisyyteen" jäähallille. Jukurit kuten myös Sport ja KooKoo tulevat kasvattamaan toimiston väkimäärää askel kerrallaan joten on luonnolista että siihen varaudutaan jo nyt.

  Fanishop ja lipunmyynti - Tämä investointi on ollut miltei välttämätön joten nyt saivat moninkertaisen hyödyn torin kulmalta. Tulee näkyvyyttä, imagon kohotus, fanishop, lipunmyynti jne. kaikki saman katon alle. Ei olisi mitään järkeä pitää fanishoppia Kalevankankaalla vaan nyt vihdoin Vesalainenkin pääsee hommiin kun lähtee riepuja, kaulaliinoja, tarroja, mukeja ja muuta sälää maailmalle. Tästä asiasta Kouvolassakin olisi paljon opittavaa! En siis todellakaan tarkoita Vesalaista + twitteriä vaan tätä fanishopin sijaintia. Eikä ne tavarat itsestään liiku vaan niitä pitää myydä, kasvotusten eikä vain SoMessa.

  CONS

  Kulut - tämä on olettamus, EI TIETO. Mutta yleisesti ottaen voisin sanoa tämän casen menneen seuraavasti:
  Entinen toimisto on kustantanut Jukureille esim. 1500€ / kk. (kyllä se jäähallin toimistokin maksaa). On nähty selkeä tarve fanishopille sekä isommalle toimistotilalle. Nyt sellainen löydetään loistavalta paikalta ja kuukausivuokra on n. 4000€ / kk. Toisaalta tila on tyhjillään ja näin ollen omistajalle ei tuota muuta kuin tappiota. Jukurit tekevät diilin jossa sisältyy mainosta, VIP-kausareita tai vaikka otteluisännyys kiinteistön haltijan kanssa. Näiden avulla saadaan hintaa alemmas sellainen 1000€ kuukaudessa. Tähän kylkeen Toivakka tekee pitkän vuokrasopimuksen (10 - vuotta) ja hyvä veli menttaliteetillä jää palveluksen velkaa... Lopullinen kustannus vuokrasta jää sinne 2500€ / kk kantturoille. No onhan se toki enemmän kuin entisen toimiston kulut mutta se fanishop olisi jokatapauksessa maksanut... Niin ja isompi toimistotilakaan tuskin olisi ollut ilmainen. Tästä kun lasketaan vielä muutama satanen pois kuukausittaisesta markkinointikulusta niin ei se niin pahalta näytäkkään kun tarkastalleen sisäistä kulurakennetta.

  Eli näen asiassa vain loogisia, järkeviä ja ennen kaikkea hyviä päätöksiä! Näin ainakin ennen kuin joku tulee ja kertoo 100% faktana että vuokra on 7500€ / kk, vuokrasopimus kestää 10 vuotta ja vuokrankorotus on 2% vuosittain.
   
 23. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Mietiskelin tässä Jukureiden toimistotiloja Ikioma-areenalla. Nythän ne siirtyvät torin laidalle paraatipaikalle. Silloinhan Areenalla vapautuu tiloja muuhun käyttöön ja silloinhan niiden paikalle voi kehittää muita katsojia palvelevia toimintoja. Saa nähdä mitä kaikkea uutta kesän jälkeen hallilta löytyykään. Innolla odotan.
   
 24. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Yksi oleellinen kiinteästi kannattajuutta sivuava asia - todellinen liigastatuksen merkki - on sivuutettu ketjussa kokonaan: Koska saa lätkäliiga - irtokarkkeja Jukurilogolla?
   
 25. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  Lainaus:
  Tämä oli ensimmäinen huolenaiheeni Jukurien liiganousun varmistuttua. Tosin eipä ole omaan silmään vielä osunut edes Sport- tai KooKoo-logoa Lätkäliigoissa, päivittävätkö ne kääreitä tosiaan tyyliin 5 vuoden välein?