Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Jukurien kannattajatoiminta – miten liigatasolle?

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana paraspelaaja, 25.01.2016 klo 17.16.

 1. paraspelaaja Jäsen

  Tänään oli Jukurit.fissä uutinen Sarviksesta. Päätyyn etsitään uutta porukkaa, varmasti uuden seurajohdon vaikutuksesta. Nimim. juurihoito kerkesi jo toiselle puolelle kirjoittamaan:
  Lainaus:
  Asia on juuri näin. Pidän asiaa niin tärkeänä pitkällä tähtäimellä, että päätin nyt repäistä ja aloittaa kokonaan uuden ketjun aiheesta.

  Kannattajatoiminta on iso osa urheiluseuran brändiä - se voi olla vahvistava tekijä tai ei niin vahvistava. Minusta vastuu - tai vähintäänkin oikeus - fanitoiminnan kehittämisestä ja ideoiden antamisesta on koko yhteisöllä; jopa niillä, jotka eivät suoraan ole toiminnassa mukana. Joskus ulkopuolinen pystyy katsomaan asioita objektiivisemmin. Ilman sen pitempää historiikkia voidaan kertoa, että Jukurien kannattajatoiminta ei ole Liigaan vaadittavalla tasolla, ts. sellaisella tasolla, että syntyisi positiivinen kierre ja väkimäärä toiminnassa lisääntyisi.

  Väläytys kokonaan uudesta alusta, uudesta faniporukasta ei ole tuulesta temmattu. Se olisi parasta, mitä Jukurien yleisöpohjalle olisi vuosiin tapahtunut. Kaudella 2013-14 Sarviksella oli uusi pj, ja hänen johdollaan saatiin merkittävää kohennusta nimenomaan tärkeään katsomotoimintaan(muu toimintahan Sarviksella ihan liigatasoa onkin). Hän kuitenkin väistyi, ja jotenkin katsomotoiminta jälleen taantui. Voi kun tulisi joku, joka uskaltaisi kerätä porukan, herättää porukan ja alkaa pistää palikoita toden teolla kuntoon. Olen täysin varma, ettei siitä tulisi pannukakkua vaan mahdollisesti uusi, upea luku Jukurien Sarviksentäyteisessä kannattajahistoriassa. Tähän väliin huomautan, ettei SarvisClubin nykyisellä johdolla ole käsitykseni mukaan mitään sitä vastaan, että Sarvikseen tulisi uutta innokasta väkeä, joka haluaisi ottaa hommaa haltuun. Mutta kun ongelma on siinä, etteivät juuri ne tietynlaiset tyypit (NE, joita tarvitaan) sinne välttämättä halua tulla. Erittelemättä sen kummemmin. Siksi kokonaan erillisen, "virallisesta" toiminnasta erillisen ryhmän esille nostaminen on erittäin ajankohtainen asia.

  Toivottavasti tänne saataisiin avointa, rehellistä keskustelua aikaiseksi. Moni osa-alue Mikkelin Jukureilla on viime aikoina noussut sinne minne joukkuekin, eli Liiga-tasolle. Oliskohan nyt kannattajakulttuurin vuoro?
   
 2. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  JSC nimenomaan etsii uutta, innokasta väkeä, joka ottaisi katsomossa toimintaa haltuun. Sitä varten tuo juttukin Jukureiden sivulle laitettiin. Yhteen ongelmaan ollaan puuttumassa jo huomisesta pelistä alkaen. En ala täällä sitä yleisesti erittelemään sen paremmin, mutta avoin keskustelu/kyselykierros on vahvistanut yhden ongelmakohdan, jota aletaan lieventämään. Ensimmäisenä toimena ydinjoukko siirtyy muutaman rivin alemmas aivan kaiteen luo. Sillä jo pyritään osaltaan tätä "ongelmaa" lieventämään.

  edit: Facebook julkaisussa on faniasiaa koskeva hyvä kommentti: Jukurit SarvisClub jakoi käyttäjän... - Jukurit SarvisClub | Facebook

  (Linkki Facebook)
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2016 klo 18.47
 3. dexter__35 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
  Mielestäni oli hyvä tempaus ensi kauden kausikorttien myyntiin tuo sarvisclubin halpa hinta. Todennäköisesti ensi kaudella on jsc:llä paljon enemmän jäsenistöä, ja siten varmasti osa lähtee kehittämään toimintaa eteenpäin.

  Onko kellään tietoa määristä mitä sarvikseen olisi nyt liittynyt tässä kausarimyyntien alettua?
   
 4. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Se että jengi liittyy Sarvis Clubiin ei kyllä todellakaan automaattisesti tarkoita, että jengi olisi sen enempää tekemisissä teidän yhdistyksen kanssa. Moni varmaan liittyy clubiin, saa halvemmalla kausarin ja katsoo peliä jostain muualta kuin fanikatsomosta.
   
 5. Tippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JLC
  Lainaus:
  Veikkaan, että alkuunsa tässä käy niin, kuin Kouvolassakin eli seuran hyvä tarkoitus menee hukkaan. Halvempi kannattajakausari tarkoittaa etenkin ensimmäiselle liigakaudelle isompaa jäsenmäärää, mutta valitettavasti se ei vaan velvoita ketään osallistumaan itse katsomotoimintaan (tai no en kyllä tiedä JSC:n ja Jukureiden sääntöjä, että onko pakko osallistua huutoihin jos on on kannattajakausari). Seisomakatsomossa jengiä on varmasti Kalevankankaalla enemmän ensi kaudella, mutta halvemman kausarin perässä tulevat ihmiset analysoivat peliä edelleen samalla tavalla kuin sivukatsomoissa osallistumatta katsomotouhuihin. Tämä ei ole provo, vaan tottakai toivon, että myös Mikkelissä JSC:n toiminta lähtee ihan uudelle tasolle.
   
 6. dexter__35 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
  En tarkoitakkaan että kaikki lähtisivät, mutta jos yksikin lähtee niin jotain hyötyä tuosta on ollut. Varmasti osa lähtee mukaan toimintaan ihan tosissaan.

  E. Ja siis tilanne on se, että eihän sarviksella ole oikeastaan mitään hävittävää.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2016 klo 07.33
 7. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Olen ymmärtänyt, että fanikausarilla ei pääse kuin päädyn fanikatsomoon. Maan tapahan Mikkelissä on ollut vaeltelu päästä toiseen erien välillä, joten muutosta ja aika paljon jämäkämpää ja ammattimaisempaa otetta tarvitaan järkkäreiltäkin, että ensi kaudella ollaan vain siellä, mihin lippu oikeuttaa.
   
 8. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Tuon huomasin viime viikolla pelissä. Näytti siltä että ihan sama mihin paikan ostaa kun kaikki istuu missä sattuu kuitenkin. Toki liigassa on enemmin katsojia ja samanlainen kansanvaellus ei mahdollista.
   
 9. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Onnistuuhan tuo nykyisin istumapaikkojenkin tapauksessa, ainakin itseltäni on melko usein vilkaistu lippua rappujen yläpäässä järjestyksenvalvojan toimesta. Vaatii toki 2x2 järjestyksenvalvojaa lisää mutta on niitä palkattava joka tapauksessa kasvavien (luotto on vahva) yleisömäärien takia.
   
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Kun teillä Kalevankangas on täynnä ja erätauon loppuessa kansa vaeltaa paikalleen tulee järjestyksenvalvojilla suht kiire katsoa kaikkien liput jotta ei tulisi jonoa. Ainakin jos homma on yhtä nopeaa, kuin teidän lipunmyynti.
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Rappusissa vilkaisu on onneksi tapahtunut lippuluukkutoimintaa nopeammin. Vinkkinä tuohon että sarviksen kausariin (ja muutenkin fanipäädyn lippuihin) erivärinen tausta niin aika nopealla vilkaisulla näkee jos alelipulla pyritään väärälle paikalle.

  Edit. Eihän silläkään toki kaikkia paikanvaihtajia saisi kuriin, mutta uskon että suurin osa sarviskortillisista pysyisi helpoksi tehdyillä tarkastuksilla sarviksen päädyssä. Ainakaan itse en kehtaisi lähteä puljaamaan kun tuollaisesta kiinnijääminen olisi ihan saakelin noloa.
   
 12. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Eiköhän sielä vastapäätä istu ainakin viikonloppuisin vastustajan fanit. Joten vaeltelu ei siksikään ole suotavaa.
   
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tämäkin hyvä muistaa jatkossa. Tähän astihan molemmat päädyt ovat olleet käytännössä paikallisten valtakuntaa ja vierasfaneja ollut merkittävimmässä määrin vieraspäädyssä ainoastaan finaalisarjoissa (joissa vieraspääty onkin toki varattu vieraille ja haahuilu päätyjen välillä ollut hillitympää jo sen takia ettei tilaa haahuilulle ole ollut).
   
 14. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Olihan siellä viime lauantaina neljä Vantaan kannattajaa...

  Kertoo kaiken Mestiksen kiinnostavuudesta.
   
 15. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Sarvista paljon mollataan ja kyllähän tuo "kerho" herättää ainakin meikäläisesä ristiriitaisia tunteita mutta yllättävästi entiset pelaajat nostavat sitä postiiivisessa valossa esiin. Eli ainakin osa ihan oikeista pelimiehistä antavat Sarvikselle tunnustusta. Me muut ja ainakin muut fanittamisesta kaiken tietävät kun usein toteamme että väärin kannatettu. Ei silti - ei minua ainakaan saa tuohon nykymeininkiin liittymään.... (Ohessa linkki Eturivin vanhaan juttukokoelmaan).

  Linkki
   
 16. HockeySpirit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Laitetaan nyt vaikka tänne kysymys Jukureiden fanituotteista: Milloin aukeaa verkkokauppa?
   
 17. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Tää on kyllä yks vitsi koko projekti. Poppareita syöden olen seurannut milloin se aukeaa. Syksyllä 2014 sanottiin, että verkkokauppa aukeaa kuluvan kauden aikana. Keväällä sanottiin, että se aukeaa ennen seuraavaa kautta. Syksyllä 2015 Jukurit tiedotti, että verkkokauppa aukeaa lähiaikoina. Talvella verkkokaupan luvattiin avautuvan kevään 2016 aikana. Nyt on kevät 2016, ja kun äsken avasin tuon Jukurit Shop -osion, siellä sanotaan että verkkokauppa aukeaa kesällä 2016.

  Ehkä onkin niin, että se aukeaa silloin kun se on valmis. Aika kiire näyttää toimistolla olevan..
   
 18. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Hetki vielä....

  Nettikaupasta ei ole tietoa, mutta torin laidalla tavataan. Ymmärtääkseni jotain saattaa olla tulossa.
   
 19. p_3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL
  Lainaus:
  Tänää keskustassa pyöriessä huomasin itsekkin nuo torin laidalla olevat mainokset, kuinka kauan lie siinä olleet? Uskoisin että jonkinlaista fanituotetta yms, olisi tuohon tulossa myyntiin. Paikkana kyllä mitä mainioin.
   
 20. paraspelaaja Jäsen

  Viimeksi muokattu: 10.05.2016 klo 17.46
 21. Gameson Jäsen

  Aikamoista kuhinaa on kyllä selvästi toimistolla. Olisi tosin mukavaa, jos se fanituotekauppa vihdoin aukeaisi myös verkkoon.

  Yllättävän ison ja kalliin tilan Jukurit hommasi. Mutta missä ovat ne luvatut tiedotteet uusista yhteistyökumppaneista ja muista? Vaikka Jukurit näkyykin vielä aika hyvin katukuvassa. Olisi varmasti ihan mukavaa, että myös jotain tapahtuisi sosiaalisen median ja verkkosivujen puolella. Hiljaista on siltä osin.

  E: siis lähinnä tarkoitan niitä merkittäviä yhteistyökumppaneita.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2016 klo 18.35
 22. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus: On kyllä huikea sijainti fanikaupalle! Eipä tule mieleen toista liigajoukkuetta, jolla olisi fanikauppa vastaavalla liikepaikalla (suhteutettuna kaupungin muihin liiketiloihin). Tuolla paikalla tulee kyllä seuralle kaivattua näkyvyyttä kaupungissa ja varmasti menee fanituotetta kaupaksi hieman vähemmän Jukureita seuranneillekin. Vielä kun verkkosivutkin aukeavat, niin alkaa olla fanituotteiden myyntiresurssit kohdallaan.
   
 23. SPORTTIKOTKA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Sportilla on myös kävelykadulla toimisto ja kannattajakaman myynti ja lipunmyynti.
   
 24. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  Hovioikeudenpuistikko? Se ei taida kuitenkaan olla keskustan käytännössä tärkeimmän kadun ja (maan kuulun) torin laidalla?
  Ei jää fanishopin myynti ainakaan liikepaikasta kiinni ja näkyvyys on taattu.
   
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Onko Jukuri shop muuten tuon korttelin ainoa yksityinen (ei S-ryhmään kuuluva) liike? Hienolle paikalle kauppa kyllä tulee, siitä ei kahta sanaa.