Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukureiden harjoitusottelut 2016

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Savon Poika, 19.05.2016 klo 14.19.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Kiitoksia @MENTALSPORT jo etukäteen otteluseurannasta.

  Jukureiden sivulta ennakko illan matsiin:
  OTTELUENNAKKO: Jukurit hakee tehokkuutta Sportia vastaan | Jukurit

  Kokkonen näköjään taas kentällä, ajattelin ettei lähtenyt länsirannikon kiertueelle mukaan kun ei pelannut Porissa ja on tosiaan peruskouluikäinen vielä. Tosin ihmettelin kun ei ollut eilen A-junnujen kokoonpanossa harkkamatsissa KooKoota vastaan. Karalahden vierellä voi kyllä korostua entisestään Kokkosen kiekonkäsittelytaito, suosittelen paikallaolijoita seuraamaan meidän superjunnun edesottamuksia kentällä. Ketjut ovat eläneet muutenkin (poislukien valmiin oloista Nättinen - Asplund - Piitulainen -ykkösvitjaa), tänään pappakerholla näköjään huilivuoro kun kentältä puuttuu perjantaina (toivottavasti lievästi) loukkaantuneen Sipiläisen lisäksi ainakin Hämäläinen ja Kauppinen. Hämäläisen ja Sipiläisen puuttumisesta johtuen nelosessa "normaaleista" ainoastaan Lähteen Nessu, keskellä sitten Henritius ja toisessa laidassa ykkösketjuunkin soviteltu väkkärämäinen (oikeastaan piitulaismainen) Kumpulainen. 2. ja 3. ketjut näyttävät hyvin roolitetuilta silmään, Tallberg (kakosessa) ja Ritamäki erotettu toisistaan jolloin saadaan rymistelyvoimaa hieman laveammin. Kakkosen pitäisi pystyä H. Koiviston johdolla myös maalintekoon (Tallbergin tapauksessa maalipuut kaulassa) kun Leskinenkin on mukana survomassa irtopaloja sisään (toteutui jo TPS:ää vastaan superjunnu-Kokkosen lämärin jälkitilanteesta).

  Näillä kohti iltaa ja asetelmien hakua liiga-avausta silmälläpitäen.
   
 2. Savon Poika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1970, Keni Karalahti
  Mikkelin Jukurit – Aikajana | Facebook
  Ei helvetti, kyllä tuo Nessun positiivisuus yllä olevassa videossa toi hymyn omille kasvoilleni. Viimeksi nähnyt miehen virnuilevan yhtä paljon 2015 finaalien jälkeen.. :D


  linkki vie nestori lähteen haastatteluun jukureiden facebook sivuilla
   
 3. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Tänään kaatui Sport toistamiseen. Peli oli sellaista... harjoitusottelumaista. Paljon hyvää ja huonoa. Jotenkin minulla on kuitenkin sellainen kutina, että ei Jukurit ihan viimeiseksi jää. Saattaa tulla mukava kausi, koska saa jännittää otteluissa, toisin kuten viime kaudella.

  Jokainen piste on voitto ensikaudella ja kolmen-viiden vuoden päästä pienestä Jukurijoukkueesta kasvaa pleijareiden ovia kolkutteleva joukkue.

  On tämä vaan outoa, kun harjoituspelit kiinnostavat itseäni enemmän, kuin yksikään runkosarjan ottelu viime kaudella.
   
 4. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
 5. Seitsemäs puolustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Harkkapelit on harkkapelejä, mutta silti on pakko todeta että Jukurien peli tuntuu ihan hyvältä. Fiilis on sellainen "et alkais se sarja jo"!!!

  Tärkeää on saada hyvä alku runkosarjaan, kotona vähintään täytyisi pystyä kairaamaan voittoja/pisteitä tasaisesti heti ekasta pelistä lähtien.

  Näistä peleistä ei pisteitä sarjaan saada, mutta itseluottamusta ja hyvää fiilistä senkin edestä. Keskimäärin on mukavampi voittaa kuin hävitä, myös harkkapeleissä!
   
 6. paraspelaaja Jäsen

  Kyllähän joukkueen tekeminen vaikuttaa erittäin miehekkäältä.

  Joukkueen julkistuksen yhteydessä alkoi yleisön keskuudessa erittäinkin odotettu paskamyrsky rosterin nimettömyydestä, mutta vähintään yhtä paljon odotin sitä, että ko. myrsky lopulta hiljenee. (roskalehdistöltä tosin odotin vähän kovempaa reaktiota, mutta ehkäpä esim. Sanomien Tiku&Taku nolasivat itsensä sen verran pahasti jo viime syksynä KooKoota arvioidessaan, että päättivät olla nyt sanomatta mitään)

  Näkisin Jukurien reaalisena urheilullisena tavoitteena sen, että joka ilta pystytään pysymään pelissä kiinni ja taistelemaan voitosta. Keväällä oli yleinen mielipide ettei Jukurit tule tähän pystymään, mutta nähtyjen harjoituspelien perusteella voi lausua tämän olevan silkkaa hölynpölyä. Joukkueen yksilötaito tuntuu riittävältä, ja aikaisempi huoleni, pelillisen identiteetin lujuus, oli sekin turha murhe. Valmennuksella näyttää olevan homma hanskassa ja selvät sävelet siitä, mihin suuntaan joukkueen pelaamista kehitetään. Siis 2010-lukulaisen Meidän pelin suuntaan. Dufvalaisilla mausteilla. Samoin joukkueen henkinen kasvu ja yhteisöllisyyden kehitys näyttäisi ulkopuolisen silmin olevan korkealla tasolla. Sen osa-alueen Risto Dufva osaa.

  Ps. perjantai-illan kevennys: Tapsa Vähämaa - Kuka on keksiny noi nimet..Ikioma areena?... | Facebook
  (Omasta mielestä Jukurien markkinointikoneisto on onnistunut erinomaisesti markkinointiteeman luonnissa. Vastaava ote ei ehkä onnistuisi Vaasassa, jossa ihmiset on niin *itun fashion, mutta Mikkelin pituuspiireillä on jo sen verran savolaista mielikuvitusta, että toimii. Ja ei missään nimessä ole mitään linkin henkilöä tai vaasalaisia vastaan, kiva päästä taas vääntämään vastakkain.)

  Joka tapauksessa hyvät väristykset tällä hetkellä Jukurien toiminnasta niin pelillisesti kuin ulkopelillisesti. Tästä tulee hyvä homma. Mark my words.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2016 klo 01.02
 7. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Joku varmaan tietää sanoa, että sehän oli Sport vaan vastassa, mutta kyllähän sitä nyt näkee heti, onko vastustajasta mihinkään, vai ei.

  Olkoonkin, että Spårt pelasi puolella rosterillaan, pakko sanoa ettei Jukureista todellakaan tule mitään pisteautomaattia Liigassa.
  Tuskin se tolla materiaalilla voittaa enemmän, kuin häviää, mutta todella hyvin koottu nippu teillä on kasassa ja ennen kaikkea erittäin hyvin yhteen pelaava.

  Loistava ykkösmolari, hyvä ja tiivis puolustus sekä tasavertaiset ketjut. Tolla reseptilla ollaan ennenkin voitettu. Kun ei ole staroja tähän sarjaan, joita pitää muiden porukassa kumarrella ja joille olisi pakko antaa niitä kiintiöminuutteja, on sankarin viittaa tarjolla laajalle ryhmälle. Kun taas porukka on tasaväkistä sisäisesti, eikä kukaan voi keulia, voi ryhmäpeli tuottaa yllättävänkin hyvän tuloksen.

  Tuskin Jukureita nähdään ensimmäisellä kaudella pleijareissa, mutta tuskin se myöskään jalkoihinkaan jää. Todella hyvältä ja miehekkäältä näyttäää Jukurien peli ja ihan varmasti joka peliä tuo ryhmä lähtee voittamaan ja miksei lähtisi? Hyvä tosta tulee!

  Jos joku kumipää arpoo taas sen maks. Viis voittoa, voi vaihtaa alaa. Jukurit tulee ottamaan paljon pisteitä Liigassa. Paljonko se sitten on, riippuu toki monesta muuttuvasta tekijästä.

  Hävetä teidän ei ainakaan tota nippua tarvi! tsemiä kauteen!
   
 8. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  Jahas, eihän siinä mennyt sitten kuin pari kuukautta kun takki pyörähti niskassa ja nyt Dufva onkin taas täysi osaaja.
  Koetin sulle aiemmin kertoa, että Risto Dufvan Jukurit on enemmän kuin osiensa summa, mutta kaikki oli vain pelkkää Pendoa.

  Harkkapelit ovat sujuneet hyvin ja kausarimyyntikin on ilmeisesti ollut ainakin kohtuullisen hyvää. Vaikuttaa siis oikein hyvältä.
   
 9. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Sen verran täytyy nyt @paraspelaaja n puolesta puhua, että tuo epäilyshän oli ehdollista ja koski tilannetta jossa RD olisi tullut Mikkeliin peluuttamaan ajokoirakiekkoa. RD on päivittänyt kuitenkin pelikirjaansa vastaamaan tilanteen vaatimuksia ja tähän mennessä näyttää erittäinkin hyvältä. Kukaan ei toki ole olettanutkaan että Jukurit pärjäisi pelkästään osiensa summana, pelkkää pelaajamateriaalia vilkuillen ei Jukureiden olisi pitänyt pystyä harjoituskaudella pitämään otteluja tuloksellisesti näin tiukkoina, saatika voittamaan otteluita. Koohotuskiekon vaikutuksesta tulokseen ja kannattajien mielialoihin voi käydä vilkaisemassa esimerkin vaikkapa KooKoon harkkamatsiketjusta, eiköhän etelänaapurimmekin vaihda kauden alettua takaisin kontrolloidumpaan hokiin.
   
 10. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Olet oikeassa, takki on pyörähtänyt.

  Tämän ymmärryksen vahvistamiseksi haluaisin ilmaista, että se, miten jääkiekkojoukkue pelaa, ei ole mielipidekysymys, vaan fakta.

  Olin aikaisemmin erittäin huolissani siitä, että Risto Dufva tulee peluuttamaan Jukureissa samantapaista kiekkoa kuin Lukossa, tai vieläpä samalla pelikirjalla kuin aikoinaan JYPissä. Se oli minusta aiheellinen huoli.

  On kuitenkin osoittautunut, että Dufvan Jukurit pelaakin - miehen aiemmista joukkueista poiketen - tällä kaudella erittäin laadukasta peliä, joka voidaan vihdoin niputtaa suomalaisen valtasuunnan, Meidän pelin, alle. Tämä on ensimmäinen kausi, kun Risto Dufvan valmentama joukkue pelaa tätä ns. Meidän peliä.

  Siispä tehdään vielä selväksi: takki on todellakin pyörähtänyt. Ja hyvä niin.
   
 11. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Vanha koirakin näemmä oppii. Jukureille kaikesta huolimatta isoin asia oli Dufvan tulo penkin taakse, jopa pelikirjan kustannuksellakin. Nyt siellä on mies joka tietää Liigan koukerot ja syheröt. Ja vielä parempi jos ja kun pelikirjakin on päivittynyt tähän päivään valmentajiensa tykö. ISO mies Jukureille ja Mikkelille.

  Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että yleiskuvassa nykyinen duffanaika on kuin kotiin tulisi, niin juurtunut se on takalohkoon. Pennanen on kuitenkin pelitavallisesti ja toki persoonana omanlaisensa, mutta taitavampi mielestäni valmentajana.

  Harkkakausi mennyt hienosti. Signaalit tiettävästi olleet hyviä, vaikka harjoituksista kysekin. Kausarimyynti tykkää
   
 12. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  Ehdollista epäilystä? Itse luin kyllä aika paljon eri tavalla mm. tuota Jukurit mediassa ketjua.
   
 13. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Aika pitkälti samoilla fiiliksillä. Yhtään harkkapeliä en ole nähnyt, mutta paikalla olleiden (ei palstalaisten) kommenttien perusteella ei ole syytä olla huolissaan. Pienellä budjetilla ollaan liikkeellä, joten mitalinkiilto voi olla aika yltiöoptimistinen tavoite. Toki jokaista peliä voi suoraselkäisesti lähteä voittamaan ja materiaali varmasti riittää takomaan voittomaalin minkä tahansa tämän sarjan joukkueen maaliin.

  Ennakkoon Sportia ja KooKoota heikompi lähtöasetelma nousijana voi olla Jukureille etu, kun useimmat asennoituvat joka koitokseen Daavid vs. Goljat -tyyppisesti. Tuo Pat:n mainitsema starojen puuttuminen on myös mielestäni etu, koska ei ole niitä pakkominuutteja eikä muitakaan ennakkoasetelmia joukkueen sisällä. Kilpailu pelipaikoista on aidosti kovaa ja ykköskenttään voi oikeasti ansaita tiensä, kun se monissa joukkueissa on korvamerkitty jo sopparia kirjoitettaessa.

  Tämä Jukurit tällä kaudella ei varmasti ole se Liigan historian heikoin yritys, vaan jää veikkaukseni mukaan mieleen hankalana vastuksena monelle seuralle. Henkilökohtaisesti pitkään Jukureita seuranneena toivoisin ainakin menestyksekkäämpää aloitusta (paluuta) kuin KalPalla reilut 10 vuotta sitten. Silloin oli tulokkaalla viimeksi oikeasti vaikeaa. Joku tilastonikkari voisi jostain kaivaa nämä piste/ottelu faktat.

  Harkkapeleistä vielä sen verran että maaleja olisin toivonut enemmän tehdyn, vaikka eipä se omakaan verkko ole paljoa heilunut. Pitkässä juoksussa maalintekijöitä kuitenkin tarvitaan, koska se tuo sitä itseluottamusta, varsinkin hyökkääjillä. Toisaalta nämä harkkapelit voivat palvella joukkueen sisällä jotain ihan muuta osa-aluetta, joka ei yleisölle näy ja tällöin esim. tulostaulun lukemaa ei juuri katsella/noteerata.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2016 klo 23.56
 14. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Muistan kyllä että viimeisen vuoden aikana @paraspelaaja kritisoi useaan otteeseen RD:n palkkausta Pendon sijaan ja perusteli kritiikin sillä että Pendon pelikirja on valovuoden RD:n vastaavaa edellä sillä pystysuunnan kiekolla ei nykyliigassa enää menestytä (vaikka olisi varaa palkata ehdottomia huippuyksilöitä, toisin kuin Liigan pienintä budjettia ensimmäisellä kaudellaan pyörittävillä Jukureilla). Harjoituskausi on kuitenkin osoittanut että RD:n pelikirja on päivittynyt vastaamaan nykyhaasteisiin (vastustajista ja resursseista johtuviin) ja näin ollen Jukureilla pitäisi olla illasta toiseen täysi mahdollisuus taistella pisteistä, vaikkakin luonnollisesti altavastaajana.
   
 15. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  No toinen meistä luotti Dufvaan ja uskoi hänen kykyynsä uudistua juuri meille sopivan pelitavan luomisen kautta ja toinen suolasi etukäteen, koska oli rakastunut Pennaseen.

  Mikäli sinäkin väität että Pennasen pelikirja on ollut valovuoden edellä Dufvaan, niin ota reality check tähän väliin.

  Kiekkokontrolliin perustuva koko viisikkoa koskeva yhtenäinen puolustava ja hyökkäävä pelitapa ei välttämättä toimi kovimpia liigajoukkueita vastaan, joten katsotaan nyt sitä liigaa ensin kymmenen kierrosta ja pelitapaamme sitten miksi se on muodostunut.
   
 16. paraspelaaja Jäsen

  Olet nyt hakoteillä, Dynamo. Et perustele teesejäsi!

  Väittelen näistä asioista mielelläni, kiivaastikin, kunhan se noudattaa jonkinlaista formaalia ja perustelevaa linjaa. En tiedä, onko sinusta siihen.

  Aloitetaan sellaisesta faktasta, että se, millä taktiikalla Jukurit on syksyn ensimmäisissä otteluissa pelannut, on huomattavasti lähempänä viime kauden Jukurijoukkueen pelaamista kuin viime kauden Lukon pelaamista. Isossa kuvassa Dufvan Jukurit pelaa nyt samaa peliä kuin Pennasen Jukurit viime kaudella. Pelin rakenne on ns. Meidän pelin mukainen. Tästä voimme puhua myöhemmin.

  Tähän väliin huomautan, että muun valmennustiimin merkityksen spekuloiminen yksittäiseen valmentajaan on loputon suo, eikä siihen ilman todisteita kannata lähteä. Esimerkiksi Jukureiden valmennustiimissä Risto Dufva ei ole vielä koskaan peluuttanut päävalmentajana Meidän peliä, apuvalmentajat Ville Nieminen ja Juuso Hahl ovat. Nyt Jukurit pelaa Meidän peliä (sillä pelikirjalla, jonka nimeen molemmat apuvalmentajat ovat vannoneet, Dufva ei). Tuosta voi lahjattomampikin tehdä omia laskelmiaan, mutta silti kyse on Risto Dufvan pelikirjasta.

  Haluaisin seuraavaksi ottaa esille muutaman yleisen virheen, jotka jääkiekon pelikirjakeskustelussa edelleen vallitsevat. Tavataan sanoa, että jääkiekkoa voidaan pelata monella eri tavalla. Tämä on totta, mutta valitettavan usein asia sekoitetaan toiseen faktaan: jääkiekkoa voidaan pelata myös absoluuttisesti paremmalla tai huonommalla tavalla. Pallopeleissä on tietyt fysiikan lakeihin pohjautuvat lainalaisuudet. Tämä on monelle vaikeasti ymmärrettävä asia, sillä näitä lainalaisuuksia on lähes mahdotonta tutkia ns. määrällisesti. Jääkiekon pelaamisesta tehty tutkimus on ollut 2010-luvulle asti pitkälti kvalitatiivista, jonka vuoksi monia huippuvalmentajien havaitsemia ja yleisesti hyväksyttyjä faktoja pidetään edelleenkin mielipiteinä. Jääkiekko on pallopelinä kovin, kovin alkeellinen ja lapsenkengissä. Itse ehdotan, että alkaisimme pääsemään pikkuhiljaa eteenpäin, monien muiden hienojen pallopelien tasolle.
  Lainaus:
  Mihin perustat tämän väitteen? En ymmärrä, mistä tällainen teesi on peräisin.

  Kiekkokontrollia itsenäisenä ilmiönä/pelillisenä tavoitteena en viitsi tässä yhteydessä alkaa perustelemaan, vaikka sitä kannatankin. Yleisesti ottaen on mukavampaa itse yrittää pitää kiekkoa(mahdollisimman riskittömästi toki) ja tällä tavalla määrittää miten peliä pelataan, sen sijaan että aloite annetaan vastustajalle. Kiekkoa kontrolloiva joukkue myös hyökkää useammin kuin puolustaa. Kiekkokontrolli on yksi pallopelien luonnollisimmista ja alkukantaisimmista asioista. Voitte käydä naapuriskidien pihalätkäpelin erätauolla tekemässä gallupin: kumpi on kivempaa; pallon pitäminen(=hyökkääminen), vai se kun yrität saada palloa siltä toiselta pois(=puolustaminen).

  Se kiekkokontrollista, mutta väite siitä, ettei yhtenäinen pelitapa välttämättä toimi parempia joukkueita vastaan, on täysin käsittämätön. Oletan, että tarkoitat tässä yhtenäisellä pelitavalla sellaista pelitapaa, jossa yritetään hyökätä yhdessä ja puolustaa yhdessä. Tarkenna toki jos olen väärässä.

  Jääkiekkoa pelataan tyhjien tilojen kautta. Hyökkäyspelin tavoitteena on tyhjän tilan voittaminen->maalipaikka->maalinteko. Puolustuspelissä vastustajan tilanvoiton estäminen ja maalinesto. Ensimmäiset 150 vuotta jääkiekossa luultiin, että tilaa kannattaa voittaa(edetä kohti maalipaikkaa) aina mahdollisimman nopeasti pelin edistämiseksi, mutta viime vuosina tämä toiveuni on suomalaisessa jääkiekossa (kuten pienin askelin muissakin kiekkomaissa, viimeisenä ja vähäisimpänä P-Amerikassa) murskattu. On tajuttu, että puolustus organisoituu aina ennemmin kuin hyökkäys. Sitä vastaan ei kannata taistella. Jos aina yrität voittaa tilan, et voita mitään. Joukkue, joka hyökkää jatkuvasti 2-3 pelaajalla vastustajan 4-5 pelaajaa vastaan, häviää todennäköisemmin pelin kuin jos kyseinen hyökkäävä joukkue hyökkäisi 4-5 pelaajalla 4-5 pelaajaa vastaan. Tämä ei ole mielipide, tämä on fakta. Ja miksi pystysuuntaan jatkuvasti pelaava joukkue ei pysty hyökkäämään tasavoimaisesti, johtuu siitä, että syöttö liikkuu aina nopeammin kuin pelaajat. Jos aina riiston jälkeen syötetään nopea syöttö ylimmälle pelaajalle, ei kaverit valitettavasti ehdi mukaan. On vain kiekko ja hyökkääjä(tai kaksi) ja edessä vastustajan puolustus. Siihen tilan voittaminen useimmiten loppuu.

  Edellä on kuvattu perinteisen pystysuunnan jääkiekon perusongelma. Dufvan Lukko ei varsinaisesti pelannut pystysuunnan kiekkoa, mutta se pelasi sikäli laadutonta kiekkoa, ettei se pystynyt hyökkäämään tarpeeksi tasavoimaisesti. Lukko hyökkäsi aivan liikaa alivoimaisia hyökkäyksiä niissä otteluissa, jotka näin. Antti Pennasen valmennusfilosofiassa on erittäin tärkeää, ettei hyökätä alivoimaisesti. Olkoot tämä alkuraapaisu siitä, miksi yhtenäinen pelitapa on parempi tapa pelata jääkiekkoa kuin sellainen, jossa viisikko ei hyökkää ja puolusta yhdessä. Syksyn harjoitusotteluissa Dufvan Jukurit on pitänyt viisikon yhtenäisenä pelaamalla lyhyin syötöin ja välttänyt alivoimaisia hyökkäyksiä tekemällä oikean määrän tilaa kiekkokontrollin avulla.

  Sinähän voit vuorostasi kertoa ajatuksesi siitä, miksi Jukurien kannattaisi pelata hajanaisemmin. Siten, että annetaan kiekko ehdoin tahdoin vastustajalle, syötetään pitkiä, 30 metrin syöttöjä, annetaan viisikon venyä pituussuunnassa jne? Minä voin sitten puolestani kertoa joitain viimeisimpiä näkemyksiäni siitä, mikä seurauksia Meidän pelin yhdellä peruselementillä, lyhytsyöttöpelillä (jota Dufvan Lukko ei viime kaudella juurikaan harrastanut) on peliin. Miten sen mahdollistamilla alueellisilla yv-tilanteilla luodaan ja sitä kautta voitetaan tilaa, ja miten lyhyiden syöttöjen mahdollistama todellinen pelinopeus (ei kiekon nopeus, vaan koko viisikon nopeus suhteessa vastustajaan ja kaukalon tyhjään tilaan) vaikuttaa peliin. Onhan asia suorastaan mielenkiintoinen, ja loppujen lopuksi todella helposti ymmärrettävä. Ei tämä ole mitään rakettitiedettä.

  Lopuksi... Taisi olla pisin koskaan kirjoittamani internet-viesti, enkä varmaan ihan heti jaksa vastaavaan intoutua. Mutta koska tunnut, Dynamo, välillämme vellovassa pelitapakeskustelussa turvautuvan jatkuvasti henkilökohtaisuuksiin oikeiden perusteluiden sijaan, niin päätin nyt vääntää rautalangasta ja ottaa omia perusteltuja näkemyksiä esille. Enkä tarkoita sitä, että olisit väärässä. Näkemyksiä on monia, mutta ehkäpä tietty hutkiminen ennen tutkimista on sellainen asia, jossa sinun kannattaisi nyt ottaa reality check.
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2016 klo 22.07
 17. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Aika tyhjentävä vastaus noin niin kuin pelikirjateknisesti :) Eihän tuohon nyt kukaan pysty enää mitään argumentoimaan. Liian syvällistä settiä :)
   
 18. Harppa-setä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  KalPa 56 6 5 4 41 112-237 -125 32 0,57p/matsi
   
 19. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  Edellisessä viestissäni kertasin kolme tosiasiaa. 1. Suolasit Dufvan etukäteen. 2. Wiljamin väite siitä että Pennasen pelikirja on valovuoden Dufvaa edellä on mittayksikköjä yhtään ymmärtävälle selvästi väärä, jopa harhainen. 3. Jukurien meidän peli ei välttämättä toimi kovimpia joukkueita vastaan.

  Missään vaiheessa en sanonut etteikö meidän kannattaisi sillä mennä, vaan jätin mahdollisuuden tarvittaessa pelitavan säätöön. En edes esittänyt mitään ajatusta teeseistäni millä lailla Jukurien tulisi minun mielestäni pelata.

  Millä tavalla olen hakoteillä tai en perustellut noita kolmea yksinkertaista asiaa?
   
 20. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Huomionarvoista muuten ettei tämä ole "minun väitteeni", vaan mitä muistan palstatoveri @paraspelaaja n argumentoineen (suunnilleen) esim. keväällä. Itsehän olen jääkiekkotaktiikoissa melkoinen ummikko ja jätän viisastelut mielelläni viisaammille, mutta toisaalta tosiasia on että ainakin tällä erää ajokoirakiekon tulevaisuus näyttää olevan pahasti jäissä ja koohottamalla ei saa aikaan kuin omien ukkojen väsymisen ja turhautumisen puskettaessa jatkuvasti alivoimaisina päin organisoitua puolustusta. Myös RD on tämän ainakin harkkapeleissä nähtyjen esitysten perusteella sisäistänyt, emmekä näin ollen ole nähneet edes lukkomaista hybridihokia vaan aika puhdasta kontrollikiekkoa kaikkine vivahteineen. (Mikä ei tietenkään tarkoita etteikö läpiajoihin pyrittäisi paikan osuessa kohdalle, luotan esim. Lakun pistävän alkukaudesta muutamankin häkin ranteella tutulta paikalta vasemmasta laidasta heti siniviivan jälkeen kun kaikki vastustajan veskat eivät vielä kaverin tavaramerkkiliikettä ole oppineet.)
   
 21. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  @paraspelaaja
  Ikävä kyllä olen kerrankin @Lähemäen Dynamo n kanssa samaa mieltä. Jos pelaat pelkästään Meidän peli(kirjaa) jolloin siis lähes puolustat jonka jälkeen vastahyökkäät ja taas puolustat niin silloin niitä paikkoja jää vähemmän ja jokaisesta pitäisi lähes saada sisään sekä vastahyökkäyksen onnistuttava. Samaa kaavaa mukailee myös Petri Mattilan kiekko ja ei sekään taitavia joukkueita vastaan toiminut kuten HIFK:iä ja Tapparaa. Ei pelityylissä mitään vikaa ole, mutta tilastollisesti tuolla pelityylillä parempia vastaan ei olla menestytty kuin satunnaisia kertoja, kuten Kiven valmentama pikkuleijonat Ruotsissa. Oli hirveää katsottavaa se finaali. Onneksi Suomi kerrankin onnistui niissä tarvittavissa paikoissa.
   
 22. paraspelaaja Jäsen

  @Lähemäen Dynamo

  1. En ole "suolannut" Dufvaa, mutta hänen kolmella viime kaudella peluuttamansa jääkiekon olen kyseenalaistanut. Siihen oli mielestäni täydet perusteet. Johtuen aivan alkukantaisesta induktiosta oli syytä epäillä, peluuttaako hän samaa peliä myös täällä Mikkelissä: jos joku asia on tapahtunut kolmella kaudella peräkkäin, on luontevaa epäillä, että sama tapahtuu jatkossakin. Osoitin huoleni asiasta sekä vaadin Risto Dufvan siirtymistä Meidän pelin aikaan, ja näin on nyt tapahtunut. Se, että tämä "suolaus" tapahtui, johtui edellä kuvatusta päättelyketjusta, ei niinkään oletetusta rakkaudesta Pennaseen. Antti Pennanen on perheellinen mies.

  Kohtiin 2-3 kerroin edellisessä viestissä selvän mielipiteeni, joissa ehdin ottaa jo muutaman perusteenkin esille. Antti Pennasen pelikirja on huomattavasti edellä sitä pelikirjaa, jolla Dufvan Lukko viime kaudella pelasi, näinhän minä väitin. Väitin (ja väitän) myös, että nykyinen Meidän peli on aina parempi tapa pelata kuin perinteiset tavat, joissa ei paljon liikkumavaraa esimerkiksi taktisen paletin suhteen ole. Sitä väitettä, että Meidän peli ei välttämättä toimi parempia joukkueita vastaan, pidän ns. Nirvana-virhepäätelmänä. Eihän siinä olisi mitään tolkkua, että jos Jukurit vaikkapa häviäisi kaikki ottelunsa Meidän peliä pelaten 5-0, niin sitten siirryttäisiin pelaamaan vaikkapa Dufvan Lukon hidasta "ylijuoksukiekkoa". Tämähän veisi vain pahempaan! Se on totta, että Meidän peli ei välttämättä aina toimi, mutta odotan sinulta edelleen perusteita, miksi jokin toinen tapa (kuten Dufvan Lukon peli) toimisi paremmin.

  Ensimmäinen kohtasi on fakta, mikäli sen niin haluat ymmärtää.

  "Hakoteillä" olet nimenomaan ja ainoastaan siinä, että pidät toista ja kolmatta kohtaa tosiasioina. Väitteesi eivät ole tosiasioita eivätkä edes kovin vakuuttavia subjektiivisia näkemyksiä, koska et suostu perustelemaan niitä mitenkään. Itse perustelin (edelleen pintaraapaisulta) aiemmin, miksi Pennasen viime kauden pelikirja on huomattavasti parempi kuin se pelikirja, jolla Dufvan Lukko pelasi kolmella kaudella.

  Keskustelumme päättynee tähän, jos et esitä, miksi Dufvan pelikirja on ollut parempi kuin Pennasen. En pysty ymmärtämään mielipiteitäsi/argumenttejasi, jos et niitä mitenkään tuo ilmi. Eikä niitä silloin voi ottaa vakavasti, vaikka haluaisikin.

  @Lätkä-Bongari Iso-E kiva että tulee keskustelua, tosin en täysin saanut koppia siitä mitä tarkoitat. Kuvauksesi Meidän pelin hyökkäys-puolustus-rytmistä nimittäin kuulostaa nimenomaan ennemmin perinteisemmän jääkiekon kuin Meidän pelin kuvaukselta. Meidän pelihän nimittäin mahdollistaa nimenomaan sen, että vastahyökätään vähemmän kuin perinteisessä jääkiekossa. Meidän peliä pelaava joukkue hyökkää enemmän kuin puolustaa, se pitää kiekkoa enemmän kuin on ilman sitä. Meidän peliä pelaavan joukkueen vastustaja joutuu vastahyökkäämään enemmän ja mikä tärkeintä, huonommista asemista, kuin jos ko. joukkue ei pelaisi Meidän pelin perusprinsiipeillä. Tämäkin on aivan helposti perusteltavissa.

  Sanot myös, että tilastollisesti Meidän pelillä ei ole kovin hyvin menestytty parempia joukkueita vastaan. Ottamatta enempää kantaa itse mielipiteeseesi, niin tuota tässä asiassa paljon käytettyä Nirvana-päätelmää kannattaa joka tapauksessa välttää. Urheilussa (tässä tapauksessa pallopeleissä) kun on se taipumus, että parempi todennäköisemmin voittaa kuin häviää, pelasi vastustaja mitä peliä tahansa. Todennäköisyyksiin voidaan vaikuttaa, mutta se, että Meidän pelillä ei altavastaajat kovin usein ole menestyneet, ei todista mitään Meidän pelistä suuntaan tai toiseen. Se kertoo vain siitä, että urheilussa useimmiten parempi voittaa.
   
 23. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  @paraspelaaja Kannattaa tarkistaa mitä Meidän peli(kirja) tarkoittaa ja lukea hieman aiheesta. Kapeammalla materiaalilla ja heikommalla kärjellä varustetun joukkueen on todellakin hyvä pelata ns meidän peliä. Totuus vain on se, että samaa meidän peliä on pelannut niin moni altavastaava joukkue ja siitä on kirjoituksia pitkin internettiä jotka sinun kannattaa lukea. Se että Meidän peli toimi Jukureille aikaisemmin helvetin hyvin johtui siitä, että teillä oli myös materiaalietu. Nyt se etu on hävinnyt, kun nousitte Liigaan. Toki alku kaudesta onnistumisia tulee ja myös pitkin kautta, mutta kausi on pitkä jonka moni joukkueenne pelaaja tullee näkemään. Meidän pelistäkin on toki erilaisia variaatioita joita pitää harjoitella sillä kyllä Meidänkin peliä vastaan kikkoja löytyy. Hienoa toki, että luottoa löytyy, mutta vaikka KooKookin onnistui viime kaudella vähintäänkin hyvällä arvosanalla on Jukureilla todella kova työ välttää jumbosija. No uskoisin, että viimeistään joulutauolla ollaan fiksumpia miltä näyttää ja voimme puhua lisää Meidän pelistä.
   
 24. paraspelaaja Jäsen

  On tullut jotain luettua/kuultuakin. Olet varmaan sinäkin lukenut. Toki voimme molemmat lukea lisääkin.
   
 25. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Kyllä. Viimeksi tänään. Yritin myös sanoa, että Jukurit eivät ole Liigassa ainoa joukkue joka pelaa Miedän peli(kirjalla). Ainakin HPK ja KooKoo tullee pelaamaan ko kirjalla. Sitten kun katsoo materiaaleja niin mitä luulet kumpi joukkue Meidän pelillä voittaa? Se kummalla on parempi materiaali vai huonompi? Kyllä siinä yksilöiden taitoerot tulevat näkymään vaikka kuinka vänkäät vastaan. Siksi en olisi niin varma Jukurien taisteluista voitoista. Maalin häviöstä on vielä pitkä matka maalin voittoon, mutta jos saatte voittoja ja jatkoaika-pelejä kuten KooKoo viime kaudella on Jukuri ryhmä onnistunut.