Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukureiden harjoitusottelut 2016

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Savon Poika, 19.05.2016 klo 14.19.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Mietin itsekin että koko ajanhan Tallinder tuntui olevan kentällä, mutta että 2/3 peliajasta? Kallio oli omaan silmään ensimmäisen erän aika unessa (tosin välillä tuntui koko TPS joukkueena olevan vielä kesälomalla), mutta kyllähän se hyvin pyöritteli pari viimeistä. Ja tosiaan ykkösketju tuntui myös olevan hyvin tiuhaan kentällä.
   
 2. jamofon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  jukurit
  Ei varmasti pidä ,siellä on joku virhe koska Jukureiden ykköskentällä on myös peliajat 35 min ja vähän ylikin per pelaaja
   
 3. Starbuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eskolan mestaruuspuheet
  Lainaus:
  Miten Jukurit oli "kuskinpaikalla" 50 minuuttia jos laukaukset meni 38-24 TPS:lle? Kysyn kun en nähnyt.
   
 4. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Noita tilastoja kun katsoo niin tulee mieleen että olisiko nuo 3x lukemat väärin kirjoitettuja 2x lukemia? Tai sitten ihan näppihäröjä, Jukureilla ei löydy peliaikoja väliltä 11:54 ja 32:42, TPS:llä sama gappi välillä 13:19 ja 30:57.
  Lainaus:
  En välttämättä kuskinpaikkaa isommin Jukureille tarjoaisi kuin ensimmäisen erän ajaksi, mutta ei tuo mikään vahinkovoittokaan sinänsä ollut, Jukurit pääsivät hyvin toteuttamaan omaa peliä. Toki välillä TPS:n kaverien kovempi henkilökohtainen taitotaso erottui (suorituksen pelinopeuden noustessa olivat kuitenkin jukuripelaajien vastaavia varmempia, jukurileiristä vastaavia suorituksia nähtiin tiuhempaan lähinnä Nättiseltä) ja kyllä kaveri välillä pyörittikin. Jukureilla kyllä myös omat paikkansa sekä toisessa että kolmannessa erässä, vaikka omaan silmään kokonaisuutena enemmän vieraspainotteisesti menivätkin.
   
 5. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Mutulla veikkaisin, että yksi erä on mennyt kokonaan yhdelle kentälle ja loput pari erää normaalisti. Näitä on nähty joskus ennenkin.
   
 6. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Avauserässä Jukurit oli jopa hallitsevampi osapuoli ja paikkoja oli useampaankin osumaan. Toisen erän alkukin vielä mentiin tasatahtiin, mutta sen jälkeen peli kääntyi hienokseltaan vieraille. Toki Jukureillakin oli omat hetkensä myös ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, mutta aivan samaa rytinää ei nähty, mitä ensimmäisellä puoliskolla.

  Jukurit kuitenkin mielestäni puolusti hyvin, eikä joutunut paniikkiin, vaikka TPS muutamia pidempiä pyörityksiäkin sai varsinkin kolmannessa erässä. Uhrautuvasti pistettiin jäätä peittoon ja Rajaniemi hoiti loput.

  + Sami Rajaniemi: Huikean ottelun veti tolppien välissä ja otti muutaman gamesaverin.
  + Mikko Kokkonen: Ihailtavan varmaa työskentelyä 15-vuotiaalta junnulta. Rauhallisia ratkaisuja ja kruununa alustus voittomaaliin.
  + Ville Leskinen: Tähän asti kyllä vakuuttavia ja ennakkoluulottomia esityksiä harjoituskaudelta nuorelta mieheltä. Maisema vaihtuu tiuhaan ja iski lopulta voittomaalin.
  + Topi Nättinen: Nyt oli nähtävissä jo välähdyksiä siitä Nättisestä, mitä ainakin itse odotin. Rohkeita haastoja ja sai muutaman hyvän tilanteen aikaan.

  + TPS:n kolmosketju Taavitsainen-Virta-Nieminen: Omaan silmääni ainakin TPS:n parhaimmistoa. Varsinkin Virta oli pelipäällä ja oli pariin kertaan jo ennen tasoitusosumaa lähellä onnistumista.
  + Erik Thorell: Kolmosketjun ohella pisti eniten silmään positiivisessa mielessä turkulaisryhmästä. Taitava kiekon kanssa ja pääsi kertaalleen kokeilemaan läpiajostakin.
  + Oskari Setänen: Otti Rajaniemen tavoin muutaman loistokopin ja pelasi kokonaisuudessaan kelpo pelin.
  + Henrik Tallinder: Alakerran isäntä osoitti olevansa Liigan eliittipuolustajia. Tarjosi muutamaan otteeseen kovuuttakin maalin edessä.

  - Antti Jaatinen: Miten tämä kaveri on voinut saada tililleen yli 300 Liiga-ottelua? Aivan käsittämättömän huono puolustaja, kiekollisena panos täysi nolla ja puolustuspäässäkin jatkuvasti vaikeuksissa.

  Kokonaisuutta katsoen ihan miehekäs veto Jukureilta.Tästä on hyvä jatkaa perjantain KalPa-ottelua kohti.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2016 klo 22.08
 7. paraspelaaja Jäsen

  Vahva ja tasapainoinen esitys Jukureilta. Peli on kyllä todella valmista ajankohtaan nähden, täytyy nostaa hattua Dufvalle ja kumppaneille. Joukkue lytätttiin julkistuksen aikaan täysin, mutta nyt on 120 minuuttia tehokasta (harjoitus)peliaikaa takana ja esitykset ovat olleet varsin lupaavia, sanoisinko jopa vakuuttavia.

  Tänäänkin Jukurit pysyi täysin pelin rytmissä kiinni, muutamaa paniikkijaksoa lukuunottamatta. Kokonaisuudessaan Jukurit oli jopa hieman niskan päällä, ottelun alussa eniten, loppua kohden virheet lisääntyi ja TPS pääsi hienoisesti ottamaan niskalenkkiä. Viisikon pelinopeudessa Jukurit oli TPS:n tasolla, samoin Jukurit mielestäni kontrolloi pelin aikana kiekkoa n. 50%, ehkä jopa enemmän. Maalipaikat oli arviolta aika fifty-fifty. Omassa päässä 1vs1-tilanteissa tulee odotetusti ongelmia. Peli pitäisi vaan saada mahdollisimman tehokkaasti pysäytettyä heti siniviivalla ennen kuin 1vs1-kamppailuja alkaa muodostua.

  Jukurien maalinsuulla on the man. Kakkosmaalivahti on toki myöskin man, mutta ei häntä kovin moneen peliin kannata maaliin laittaa.

  Yleisöäkin tuppautui paikalle oikein kivasti. Vertailuna: KooKoon ensimmäisessä kotiharkkapelissä viime kaudella oli 1576 katsojaa, Mikkelissä tänään 2174. Ja kieltämättä, onhan se aika absurdia, että äskeinen harjoituspeli jännitti enemmän (ei juuri yhtään, mutta siitä huolimatta enemmän) kuin yksikään peli viime kaudella. No, otetaan puolivälierien game 7 ja ratkaiseva finaali pois, niin ollaan lähellä totuutta. On yllättävän virkistävää, kun ei vielä hallille tullessa tiedä kuka voittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2016 klo 22.34
 8. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Muutama hajahuomio pelistä.

  TPS oli kokonaisuutena niskan päällä ja peli oli valmiimpaa kuin Jukureilla. Peliä on vaikea rakentaa mihinkään suuntaan, kun edes oman maalin takaa ei päästä pois. Pakit eivät saaneet kiekkoa liikkuvalle miehelle juuri ollenkaan ja hyökkäykset tyrehtyivät ennen alkuaan (poislukien ensimmäinen erä, jossa Jukurit oli selkeästi parempi.)Tepsi toisaalta paineisti todella hyvin yläkerrassa.

  Lieneekö kova harjoittelu vienyt mehut, koska av:lla nelikkö seisoi aivan täysin.

  Kokonaisuus oli kuitenkin rohkaiseva ja tästä saatiin arvokasta oppia kohti liiga-avausta. Voitto tuli pienen onnenkin avustuksella, mutta missään tapauksessa sitä ei voi vääryytenä pitää. Hyvä Jukurit!
   
 9. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Unohdin muuten mainita että Keni Karalahdelle on kasvanut kesän aikana kädet ja jalat. Ei meinannut kaveria samaksi tunnistaa, ei nyt tietenkään mikään huippuluistelija ja kädetkin sellaisten peruspakin, mutta tuntui että sentään liigatason peruspakin. Paineistettunakin sai pistettyä kiekkoa omille alimpana miehenä ja kyllä se koko näkyi välillä kun TPS:n kaveri yritti horjuttaa ja jässikkä tuskin heilahtaa puolustussinisellä. Voi olla että tulen vielä yllättymään todella positiivisesti tämänkin pelaajan suhteen (todennäköisesti olisi suurin yllättäjä, täytyy tunnustaa että keväällä en keksinyt hepun palkkaamiselle mitään muuta syytä kuin yritys saada Jere tiimin veljensä avustuksella).
   
 10. paraspelaaja Jäsen

 11. Anyukov Jäsen

  Oli muuten Jerekin katsomassa peliä Ikioma-Areenalla.
   
 12. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Eipä viime elokuussa Kouvolan jäähalliin olisi paljoa enempää mahtunutkaan, puolet hallista oli suljettu remontin vuoksi.

  Hyvä aloitus Jukureilta, paljon parempi kuin KooKoon viime kesänä. Siitä se liigataival lähtee.
   
 13. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kokkonen on tosissaan lupaava kaveri. Eilinen esitys oli kyllä minulle yllätys vaikka junnupeleissä kaveria olenkin nähnyt.

  Vaikka SaPKo:n tasolla junnutuotannossa ei pitkällä aikavälillä vielä ollakkaan, niin kannattaa huomioida että Mikko ei ole ainoa lupaus joka Jukurien junnu-tuotannosta on nyt vihdoin kuntoon laitetun junioritoiminnan tuloksena on noussut esiin. Samassa 01-ikäluokassa on mm. Leevi Aaltonen joka siirtyi viime kaudeksi Kalpaan. Kokkosen tapaan Pohjola-Leirin 1. All Star pelaaja. Lisäksi C-SM sarjan 1. All Star sekä pistepörssin voittaja ja paukutti C:n SM -sarjassa yhteensä 95 pistettä 37:ssä ottelussa viime kaudella. Nikkasen Henriäkään (-01) ei voi unohtaa. Viime kaudella 50 pistettä 37:ssä pelissä ensimmäisellä kaudellaan Jypin C:ssä. Jypin A:ssa on mm. Jerry Turkulainen (-98) joka on jo muutaman vuoden pelannut Jypissä tehden 120 pistettä kolmen kauden aikana U16, U18 ja U20 SM-sarjoissa. Viime kaudella B-ikäisenä A:ssa 32 pistettä. 02-syntyneissä on mm. Veikka Hahl joka erittäin lupaava. Pelannut Jukureiden junnuissa pari vuotta vanhempien seurassa koko ajan erittäin hyvillä tehoilla, jne.jne.. Eli "pöhinää" jo on. Nyt pitää vaan jatkaa hyvää työtä Juniori-Jukureissa ja uskon vahvasti että näin tapahtuukin.

  Mielenkiinnolla odotan Dufvan ratkaisua Kokkosen suhteen. Poikaa ei laskettu mukaan etukäteen kuin edustuksen harjoitusrinkiin. Kaikki pitivät itsestään selvänä että taso ei riitä liigaan. Eilisen perusteella riittää. Voimaa tietenkin vielä puuttuu - hei! - Mikko on tosiaan vasta 15v. Pelasi kuitenkin eilen TPS.n paineen alla paljon paremmin kuin esim Hyvärinen - Hietanen pari. Pakeista erinomaisissa vaikeuksissa oli myös Jaatinen. Tosin pitää huomioida että eilen kokoonpanosta puuttui Vaarasuo, joka lienee aloittava pakki Liigassa.
   
 14. Kumura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Miten ihmeessä jollain on varaa tuomita joku huonoksi puolustajaksi yhden treenipelin perusteella? Treeneissä loistavat usein nuoret. Tosipaikan tullen edes kokoonpanoon mahtuminen tekee usein tiukkaa.
   
 15. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Tänään jatkuvat Jukureiden harkkahulinat Kuopiossa ja näyttäisi olevan Jesperin ensiesiintyminen uudessa jukurinutussa tänään tosiasia. Ykkösvitja vaikuttaa ainakin paperilla sellaiselta että kiire tulee KalPan kavereille kun Asplund tarjoilee Nättiselle ja/tai Piitulaiselle. Kakosvitja sen sijaan pistänee mikkihiirille (pahoittelut parjaavasta termistä enkä edes tiedä onko kuopiolaisryhmässä missä määrin näitä aiempien vuosien tyypillisiä pienikokoisia joskin liukkaita ja taidokkaita pelaajia) luuta kurkkuun kun H. Koiviston laidoilla sekä Tallberg, että keskiviikkona todella energisesti pelannut Ritamäki. Laakkonenkin näyttäisi pääsevän tänään irti kolmosketjun laidalla (olisikohan luvassa laitanousuja ja siniviivarannareita, ehkäpä lie muutama...) ja nelonen siinä kokoonpanossa jonka kuvittelisi olevan ainakin paperilta katsottuna lopullinen, kun pelikuntoon palannut Hämäläisen Ville johtaa Sipiläistä ja Lähdettä.

  Ohessa vielä Niemis-Villen kommentit matsista Jukureiden saitilta:
  Jukurit kohtaa KalPan Kuopiossa | Jukurit
  Lainaus:
  Eli eipään siinä ku kokka kohti Kuopijota, ei ole tullut Niiralanmontussa käytyäkään sen jälkeen kun viimeeksi pelattiin KalPan kanssa samalla sarjatasolla.
   
 16. paraspelaaja Jäsen

  Ennakosta ja Piitulaisen haastattelusta pystyi tulkitsemaan että KalPaa vastaan lähdetään kamppailemaan Meidän pelin keinoin -> KalPan ei anneta pelata "omaa peliään" ja 70% kiekkokontrollia, vaan Jukurit aikoo kilpailla kiekon(=pelirytmin) hallinnasta parhaansa mukaan. Viivelähtöjä voidaan tänään nähdä "jokunen", sanotaan arviolta 35-40+. 6-8 viivettä per joukkue per erä. Joka tapauksessa hyvä ettei millään HIFK-taktiikalla lähdetä Kalpaa vastaan pelaamaan.
   
 17. Harppa-setä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Mulle jäi myös elinikäiset traumat siitä kuuluisasta "tasonmittauksesta", missä Kortelainen siirsi jatkoajalla kiekon käsittämättömän aivopierun seurauksena nätisti omaan maaliin. Voin kuulla vieläkin kuopiolaisen naureskelun kun ne marssivat pois Niiralalanmontusta. Joten, pliis! Jos tänään menee jatkoajalle, niin älkää hävitkö omalla maalilla...
   
 18. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Hyvänlaisesti lähtenyt peli liikkeelle, Kokkonen pakotti laitanousulla KalPan rikkomaan ja hetkeä myöhemmin toinenkin jäähy kotijoukkueelle ja maaliviivalla syötellen 0-1 (Nättiselle vissiin liian helppo paikka kun laittoi vielä Kilpeläisen takaa syötön Asplundille).
   
 19. Granny Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild #64 & #11
  Lainaus:
  Voin tuomita liigan paskimmaksi puolustajaksi ja olen nähnyt kyseiseltä hazardilta liikaa pelejä Pelicanssin paidassa. Kiinnittäkää huomiota Jaatisen takaperin luisteluun ja saatte makoisat naurut. En ymmärrä miten noin huono luistelija voi pelata ammatikseen lajia nimeltä jääkiekko.
   
 20. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Poimintoja KalPa-pelistä:

  - Mika Norja alkaa löytää torjuntavireensä. Mukaan mahtui muutama gamesaverikin.
  - Nättinen-Asplund-Piitulainen on valmis ketju. Tekee hyvää tulosta liigassa.
  - Mikko Kokkonen. Näinköhän 15-v vesseli pelaa itselleen vakipaikan puolustuksessa..noilla esityksillä kyllä.
  - Keni Karalahti on ottanut ison askeleen eteenpäin, mutta töitä on vielä paljon.
  - Olli Sipiläisen loukkaantuminen..toivottavasti ei tullut pitkä huili.
  - Monen kuopiolaisen vilpittömät tervetulotoivotukset liigaan. Savon derbyille on kysyntää.
   
 21. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Laukaisukarttaa (Liigan sivut) kun katsoo, niin puolustusalueen pelaamisessa taisi olla niin sanotusti haasteita. Kaikki neljä maalia ja parikymmentä muuta laukausta sota-alueelta parhaalta maalintekosektorilta. Keskiviikon TPS pelissä (Liigan sivut) saman alueen laukaukset oli laskettavissa yhden käden sormilla. Ero on ruudulla melkoinen, miltä se näytti paikan päällä?
   
 22. MetalT75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tervetuloa liigaan Jukurit ja kiitos 1. matsista eilen. Se tekee nyt meidän perheelle 4 vieraspelimatkaa kaudessa lisää eli kaikki KalPa ja Hifk matsit Mikkelissä.

  Kuten tuolla aiemmin Savon derbystä mainittu, on Jukurit JYP:iä osuvampi vastustaja derbyjä ajatellen. Toivottavasti näiden matsien ympärille osataan rakentaa molemmissa päissä kunnon meininki ja saadaan sen ansiosta lisää "ylimääräistä" kilisevää kirstuun molemmissa seuroissa. Yhteistyötä ilmeisesti on ainakin viritelty.
   
 23. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Joku, joka on nähnyt enemmän Jukureiden treenipelejä, kiinnostaisi kuulla, miltä Talen ja M. Koiviston peli on näyttänyt?

  Talella oli Sportissa kumpikin kauden alku jostain syystä hieman tahmeita, mutta kun pelit eteni, vauhti kasvoi siinä mukana. Keväällä Tale olikin jo ihan liekeissä. Mielenkiintoista nähdä, miten Jukureissa lähtee putket liikkumaan. Hieno ihminen ja pelaaja! Pitäkää hyvää huolta.

  Se olisikin sitten ens To Jukurit Kokkolassa ja Pe Vaasassa vastassa. Hianoo päästä taas pelaan teitä vastaan. Runkosarjakin alkaa kivasti juuri teidän vieraana.

  Kaikkea hyvää sinne....
   
 24. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Tallberg-Koivisto-Ritamäki on ollut ketjuna muistaakseni koko harjoituskauden tähän asti ja homma onkin toiminut hyvin. Tallberg ja Ritamäki ajavat suoraviivaisesti päätyyn kamppailemaan kiekosta ja Koivisto jää taustalle hakemaan mahdollista syöttöä/syötönkatkoa.

  Koivistosta myös pakko sanoa sen verran, että on ollut positiivinen yllätys ja yksi harjoituskauden suurimmista onnistujista tähän mennessä. Jakaa kiekkoa hyvin ja saanut kaksinkamppailuvoimaa lisää sitten viime Mikkelin visiitin.

  Tallberg on jakanut muutaman ihan painavan pommin ja pelannut röyhkeästi, joten varsin odotuksien mukaisesti on mennyt. Eiköhän niitä tehojakin ala sieltä tulemaan.

  M. Koivisto taas on ollut vähän kaksijakoinen tapaus. Väläyttelee kyllä hyökkäyspäässä osaamistaan ja on ollut yksi parhaista puolustajista tuomaan kiekkoa jalalla ylöspäin. Välillä kiekko vähän polttelee viivassa ja henkilökohtaisia hasseja sattuu, mutta uskoisin että ihan hyvä tästäkin tulee.
   
 25. MENTALSPORT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Huominen Sport Jukurit ottelu on muuten nähtävissä kepit tv:ltä suolaisen 11 euron hintaan jos teitä kiinnostaa :) tän päivän otteluun ei ole streamia saatavilla vissiin, mutta itse menen paikanpäälle ja voin jotain raapustella ottelusta.

  Linkki vie palveluntarjoajan sivulle.
  Kepit.TV