Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Jukureiden harjoitusottelut 2016

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Savon Poika, 19.05.2016 klo 14.19.

 1. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  PP, mitä helvetin persettä? Otin kantaa siihen että Dufvan pelikirja ei ole valovuotta Pennasen pelikirjaa huonompi, enkä ole ikinä väittänyt ylipäätänsä hänen PELIKIRJAANSA paremmaksi kuin Pennasen. Toiseksi kerroin ettei Jukurien meidän peli toimi VÄLTTÄMÄTTÄ kovimpia vastustajia vastaan. Siis minkä kohdan tuossa jälkimmäisessä kiistät!? Sehän ei ole mikään kiveenhakattu sapluuna, vaan pelkkä toteamus.

  Suolasit Dufvan, kerroit kääntäneesi takkiasi ja nyt et sitten olekaan suolannut Dufvaa. Hassua.

  Ajatteletkohan sinä nyt minun puolesta mitä minä ylipäätänsä olen mistäkin mieltä?

  Inspiraation osuessa kohdalle saatan avatakin ajatuksiani Jukurien pelistä noin laajemminkin, katteellaan sitä.
   
 2. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Toisaalta pystysuunnan kiekolla ei todennäköisesti puhuttaisi jukurirosterin tapauksessa maalin tai kahdenkaan tappioista, sillä kasvaneet välimatkat keskikentällä johtaisivat väkisinkin takaiskuosumiin kun ylivoimahyökkäyksiin vastattaisiin pelkästään pakkiparilla eittämättä kevyestä pakistosta. Menestyäkseen (esimerkiksi viime kauden KooKoon tasoisesti) jukurijoukkueen on joka tapauksessa ylitettävä näennäinen potentiaalinsa illasta toiseen. Vastapuolelle ei kannata antaa lisää eteen peluuttamalla turhan riskialtista "perinteistä" pelitapaa.
   
 3. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  En itsekään sanatarkasti lukenut mitä kaikkea PP Dufvasta vuodatti, mutta luotin sinun valovuosi kuvaukseen, koska niin sanoit muistavasi. Eli nyt se on siis tarkentunut suunnilleen tekstillä. Valovuosi on muuten helvetin iso mittayksikkö, joka kuvastaa esimerkiksi käsittämättömän isoa etäisyyseroa kappaleiden välillä.
   
 4. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Toki valovuosi on absoluuttisesti tolkuton yksikkö kun valosekuntikin n. 300000km ja silti tuota käytetään kieltä väritettäessä (esim USAn teknologiaosaaminen on valovuoden Kiinaa edellä jne). Pilkkua jos lähdettäisiin rakastelemaan niin eihän pituusmittaa (tai mitään muutakaan kvantitatiivista mittayksikköä, aikayksiköt varauksin) voida muutenkaan käyttää vertailtaessa kvalitatiivisia eroja.
   
 5. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Ehkäpä näin. Kyse on siitä, että minä olen ehdottomasti väittänyt Pennasen pelikirjaa huomattavasti paremmaksi kuin Dufvan, johon sinä olet jatkuvasti jankuttanut vastaan ilman minkäänlaisia perusteluja ja turvautuen henkilökohtaisiin solvauksiin.

  Totesit, että Jukurien "yhtenäinen Meidän peli" ei välttämättä toimi - ja olet oikeassa, se ei varmasti toimi - aina tällä kaudella kovempia joukkueita vastaan. Asiahan on tosi, mutta se ei ole perustelu sille, että tällaisessa tilanteessa pitäisi muuttaa johonkin toiseen pelitapaan. Jos et tätä koskaan tarkoittanutkaan, niin hyvä, sitten minä vain käsitin väärin.

  Lainaus:
  Tarkoitin silloin, että nimenomaan Dufva on kääntänyt takkinsa; ilmeisesti sarkasmi oli liian epäselvästi ilmaistu? En nimittäin edelleenkään ole suolannut Dufvaa, vaan hänen pelikirjansa Lukon aikana. Suolasin sen pelitavan, jolla Lukko pelasi; vaadin keväällä ja kesällä Jukureita jatkamaan Pennasen jo aiemmin peluuttamalla Meidän pelillä, ja nyt Dufva on päivittänyt pelikirjansa juuri kyseiseen peli-identiteettiin. Risto Reipashan se tässä on takkinsa kääntänyt (ja hyvä että on), enkä minä.

  Lainaus:
  Lähes kaikki joukkueet pelasivat viime kaudellakin jo enemmän tai vähemmän Meidän peliä. Liigassa ei ollut jäljellä enää yhtään puhdasta pystysuunnan joukkuetta, eikä tule enää koskaan olemaan. Jopa Törmäsen HIFK joutuu - viime kauden tavoin - lopulta alistumaan ja pelaamaan Meidän peliä menestyäkseen. Jos puhutaan aivan taiteen sääntöjen mukaisesta Meidän pelistä, niin sitä tulee satavarmasti viljelemään HPK, Ilves, KalPa ja Tappara. Muista ei allekirjoittaneella vielä ole tarpeeksi havaintoja, mutta joka tapauksessa jokaisen Liigajoukkueen peli on ensi kaudella lähempänä Meidän peliä kuin perinteistä pystysuuntaa. Siihen ei enää ole paluuta.

  Lainaus:
  Olet aivan oikeassa. Urheilussa on se piirre, että todennäköisesti taitavampi voittaa. Kyseisellä tosiasialla ei kuitenkaan voi loogisesti perustella minkään pelitavan paremmuutta tai huonommuutta.
   
 6. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Ilman taktisia termejä ja sanakikkailuita ajatuksen poikanen tähän idealismikeskusteluun. Jos kaikki Lügan joukkueet pelaavat enemmän tai vähemmän Meidän peliä tai sen muunnelmaa, pelitapa poistuu suurelta osin tulosyhtälöstä. Kaikilla joukkueilla on pitkässä juoksussa noin suunnilleen tasavertaiset maalivahdit, joten se ei vaikuta merkittävästi koko kauden tulokseen. Valmennus on kaikilla joukkueilla ammattinsa osaavien valmennustiimien käsissä, joten suuria eroja ei tule sieltäkään - pitkässä juoksussa. Hallit ja olosuhteet ovat kaikilla hyvällä tasolla.

  Mitä jää jäljelle, mikä tekee eron joukkueiden välille? Pääasiassa yksilöiden taitotaso ja henkilökohtaiset ratkaisut tai virheet. Ja piti siitä tai ei. tässä pelissä Jukurit on lähtökohtaisesti altavastaajan asemassa liigan pienimmällä budjetilla. Jos Real Sociedad koittaa pelata Barcan taktiikalla, niin ei se vaan toimi. Tottakai tiedän, ettei asia ole näin yksinkertainen ja että kaikki muuttujat vaikuttavat eri lailla eri joukkueiden kohdalla kauden mittaan, mutta tässä mielessä Jukureiden pelitapakysymys on ihan aiheellinen. Marjamäen Kärppien Meidän peli sai tylyn ruotsalaisen selkäsaunan viime kauden CHL -finaalissa. Meidän peli ei ole ainoa tapa eikä ainoa voittava pelata kiekkoa, vaikka tällä hetkellä se on Lügassa kaikkien enemmän tai vähemmän käyttämä pelin perusmuoto.
   
 7. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Tällä matkapuhelimella on hankala lainailla, joten lyhyt vastaus PP. Kyllä, käsitit väärin.

  Perustelin jo aiemmin miksi Dufva oli kokonaisuutena parempi vaihtoehto. Nyt tähän saagaan tein vain muutaman huomion, mikä johti purkaukseesi jääkiekon teorioista.

  Mitkä kohdat menivät henkilökohtaisuuksiin.. Reality check (jota ei ollut sinulle osoitettu) ja rakkautesi Pennaseen? Olen minä melkoisen tuhma.
   
 8. paraspelaaja Jäsen

  @Lähemäen Dynamo ok, sitten ei tämän väärinkäsityksen suhteen mitään.

  Dufvan merkitys seuralle on merkittävä, mutta eipä se tähän keskusteluun liittynytkään. Dufvan pelillinen anti oli kyseenalainen eikä mies peluuttanut Lukossa kovin laadukasta kiekkoa (edelleenkin kuulisin mielelläni the näkemyksen tästä, vaikken sitä enää odotakaan saavani), mutta mies on opiskellut asioita/valinnut hyvät taustajoukot/kääntänyt takkinsa, ja harjoituspeleissä Jukurit on pelannut taiteen sääntöjen mukaisesti. En sano termiä Meidän peli, vaan sanon: erittäin laadukasta jääkiekkoa.

  Järjenköyhä kuittaa tässä vaiheessa. Mukavaa kiekkokauden odottelua, niin Dynamolle kuin muillekin :)
   
 9. Savon Poika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1970, Keni Karalahti
  Silmiin pisti tämän päivän JYPin kokoonpanosta, että kakkosketjun vasemmassa laidassa viilettää numero #32 Jerry Turkulainen (17v) kuka on Jukureiden oma kasvatti.
   
 10. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  Tämä ketju on kyllä yksi internetin viihteellisimpiä asioita tällä hetkellä. Kenties tahattomasti, mutta samapa kai tuo, kunhan on hauskaa. Älkää vaan lopettako!
   
 11. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  JYPiä vastaan ensimmäisessä erässä Jukurit oli täysin telineissä, eikä omasta pelistä tullut yhtään mitään. Virheitä omassa päässä ja isännät rokottivat kovalla kädellä johtaen ansaitusti 3-0. Syötöt eivät napsuneet yhtään kohdilleen, jonka vuoksi hyökkäyspelaaminenkin jäi aika olemattomaksi erässä. Roineella taisi olla paras mikkeliläistilanne, kun pääsi kokeilemaan läpiajosta, mutta ampui ohi.

  Toiseen erään taas luisteli aivan eri jukurijoukkue ja vastaavasti JYP oli koko erän täysin köysissä. Jukurit pelasi erittäin aktiivisesti ja paineisti hyvin jyväskyläläispakkeja ylhäältä. Viimeistelyyn pitäisi saada terävyyttä ja suoraviivaisuutta. Ajatusta oli, mutta tuntui että muutamassa tilanteessa oli se yksi syöttö liikaa, kun olisi pitänyt laukoa. Toki myös Ruusu otti pari gamesaveria erässä ja pelasi muutenkin hyvän ottelun.

  Päätöserä oli melko tasaista puurtamista ja molemmat saivat jokusen paikan luotua. JYP kilautteli kertaalleen yläputkeen ja iski neljännen maalin, kun Suomela oli unohdettu takatolpalle aivan vapaaksi.

  + Jesper Piitulainen: ollut omasta mielestäni hieman näkymätön aiemmissa peleissä, mutta tänään oli Jukureiden parhaimmistoa. Yritystä on, vielä pitäisi saada kemiat klikkaamaan jonkun kanssa, niin tulostakin alkaa varmasti tulemaan.
  + Henrik Koivisto: Jatkoi vahvoja otteitaan ja iski joukkueen ainokaisen hyvällä rannelaukauksella. Budishia kokeilisin hänen laidallaan tulevaisuudessa.
  + Janne Ritamäki: Ollut positiivinen yllätys. Ei tietenkään mikään kärkiketjun viimeistelijä, mutta erittäin vahva luistelija kokoisekseen, haastaa rohkeasti ja ajoi muutaman kerran komean pommin loppuun saakka. Tuolla asenteella runnoo varmasti jokusen osumankin tulevalla kaudella.

  + Antti Suomela: Mielestäni koko ottelun paras pelaaja. Hyvin liikkuva ja juonikas pelaaja tulee varmasti tekemään tulevalla kaudella kovaa jälkeä.

  Norja ei kyllä varsinaisesti vakuuttanut itseäni, vaikka maaleja hänen piikkiinsä ei voi laskeakaan. Jotenkin on vain jatkuvasti pieni pelko perseen alla, kun laukaus Norjaa kohti lähtee, että mihinhän se veto menee.

  Puolustuksessa Karalahdelle liigavauhti on liikaa. muutamaan otteeseen kierrettiin oikealta ja vasemmalta ohi ja neljännessä maalissa hänen miehensä unohtui maalinkulmalle vapaaksi. Jaatisenkaan otteet tunnu kehittyvän yhtään ainakaan parempaan suuntaan. Kokkosta ja Vaarasuota vain sisään seuraaviin peleihin.

  Avauserän kaltaisiin koomailuihin ei ole varaa jatkossa. Toinen ja kolmas erä taas olivat ihan miehekkäitä esityksiä eli nousujohteinen peli sarvipäiltä. Napsu tai pari viimeistelyyn terävyyttä tarvitaan. Tuoko Budish tähän sitten apuja, sen aika näyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2016 klo 23.18
 12. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Hyvin samoilla linjoilla ollaan. Toisen erän JYP oli aika pahasti köysissä, mutta maalit jäi vielä piippuun. Kolmannessa erässä Jukureiden kavennuksen jälkeen näytti, että tästähän tulee vielä kunnon kisa loppuun, mutta sitten paha merkkausvirhe omassa päässä ja peli oli siinä. Norjan peli on varmasti kaikkien suurennuslasin alla. Tänään maaleja Norskin piikkiin en laittaisi, enkä minä siitä muutenkaan suurempaa moitteen sanaa voi sanoa. Maalivahdille ns. normisuoritus. Riittääkö se, se onkin sitten toinen juttu.

  Harjoituspelien ykkösnimeksi nostan tähän asti Henrik Koiviston. Luistelua löytyy ja laukaus lähtee napakasti. Jyväskylän osuma oli malliesimerkki "Sukulan" taidoista.

  Torstaita ja Budishin debyyttiä odottaa kyllä mielenkiinnolla. Mikäli huhupuheisiin on uskominen niin Budish on juuri sellainen kaveri, jota joukkue nyt kaipaa; silloin kun on paikka, niin kiekko tapetaan maaliin. Turo Asplundilta odotan jo myös pelin löytymistä. Turon peli on ollut vielä vaisua siihen nähden, mitä on lupa odottaa. Ei tämä huonolta näytä kuitenkaan. Ihan hyvin ollaan kilpailussa mukana.
   
 13. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Sepä se on, että riittääkö Norjan perustaso tai normisuoritus liigakarkeloissa. Maaleja ei tänään tosiaan hänen piikkiinsä voi laittaa, sen verran puolustajien virheet ja toisessa maalissa onnekas pomppukin täysosumia edesauttoivat.

  Toki otti tänään muutaman ihan hyvin kopinkin ja sinällään ihan hyvin hoiti hommansa, mutta jokin siinä vain itselläni tökkää. Ei yksin Norskin suoritusten vuoksi kuitenkaan harjoituskaudella ole yhtään peliä vielä hävitty, joten sinällään ei pitäisi kai olla huolissaan.
   
 14. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Kyllä JYPin ensimmäinen voidaan laittaa Norjan piikkiin. Norjalta ei tullut yhtään? huippupeliä viime kaudelta. Sellaista tasaista taapertamista myös tilastojen valossa. Tämän vuotinen Jukurit tuskin kestää Norjan tasaisuutta, jos meinataan napsia sarjapisteitä. Joukkueen tärkeimmän pelaajan rooli korostuu entisestääkin.

  Kirjoitin tuonne otteluketjuun Kalliolan otteista. Ihmettelen, jos pelipaikka avauksesta löytyy. Vai pitäsikö olla huolissaan, kun löytyy.
   
 15. Savon Poika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1970, Keni Karalahti
  Zach Budish debytoi tänään viikinkipaidassa 1. ketjun vasemmassa laidassa vierellään Asplund ja Piitulainen.
  (Budish - Asplund - Piitulainen) Muut ketjut ovatkin sitten:

  Tallberg - H. Koivisto - Roine
  Leskinen - Henritius - Laakkonen
  Ritamäki - Kalliola - Lähde

  Jaatinen - M. Koivisto
  Kokkonen - Kauppinen
  Vaarasuo - Hietanen
  Piipponen - Valkonen

  Rajaniemi aloittaa tänään maalissa.

  Mielenkiinnolla odotetaan minkälainen pelimies tämä Budish oikeen on. Myös Kalliolan johtama kentällinen näyttäisi olevan ihan kiva ''rymistelyketju'' (edellyttäen että Jopi uskaltaisi taklata).
   
 16. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Rantasalmella on pelattu ottelu Jukurit - Pelicans. Lopputulos 0-1 (0-0, 0-0, 0-1).

  Rajaniemellä ja Juvosella oli molemmilla 21 torjuntaa. Ottelun tarkemmat tilastot yleisömäärineen löytyvät tuosta linkistä --> Otteluseuranta | Jukurit - Pelicans 8.9.2016 | Pelicans