Jukureiden harjoitusottelut 2016

  • 31 869
  • 90

Savon Poika

Jäsen
Suosikkijoukkue
1970, Keni Karalahti
Jukureiden ensimmäiset harjoitusottelut on nyt julkaistu:

5.8. Pitsiturnaus, Rauma

10.8. Jukurit - TPS, Mikkeli

12.8. KalPa - Jukurit, Kuopio

16.8. Ässät - Jukurit, Pori

18.8. Jukurit - Sport, Kokkola

19.8. Sport - Jukurit, Vaasa

24.8. Jukurit - JYP, Mikkeli

6.9. JYP - Jukurit, Jyväskylä

8.9. Jukurit - Pelicans, Rantasalmi

Suinkaan ainut harjoitusottelu Ikioma Areenalla Jukurit - JYP ei tule olemaan, vaan suunnitteilla on ainekin yksi harjoitusottelu kotihallissa lisää.

E: Lisätty 10.8 Jukurit-TPS ottelu
 
Viimeksi muokattu:

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko jonkin sortin jäähalliremontti nyt siis edessä vai minkä takia Jukurit pelaa kaksi kotiharjoitusttelua muualla (Kokkola/Rantasalmi)?


Kokkolasta en osaa sanoa, mutta liittyy varmaan tuohon länsirannikon kierrokseen. Rantasalmi johtunee varmaan siitä, että Jukuri on Mikkelin lisäksi koko Etelä-Savon liigajoukkue.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kokkolasta en osaa sanoa, mutta liittyy varmaan tuohon länsirannikon kierrokseen. Rantasalmi johtunee varmaan siitä, että Jukuri on Mikkelin lisäksi koko Etelä-Savon liigajoukkue.
Juu, samoinhan aiemminkin on pelattu harkkamatseja maakunnan pienemmissäkin halleissa.
 

Trapezoid

Jäsen
Kokkolasta en osaa sanoa, mutta liittyy varmaan tuohon länsirannikon kierrokseen. Rantasalmi johtunee varmaan siitä, että Jukuri on Mikkelin lisäksi koko Etelä-Savon liigajoukkue.
Niin, tuo Rantasalmen mainosarvo oli kyllä itsellänikin mielessä, enemmän ihmetystä herätti kotimatsiksi merkattu Kokkola.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Niin, tuo Rantasalmen mainosarvo oli kyllä itsellänikin mielessä, enemmän ihmetystä herätti kotimatsiksi merkattu Kokkola.
Olen ollut harkkakaudella Jukureiden kotimatsissa (Sportia vastaan) Leppävirralla eikä kuulu edes samaan maakuntaan. Toki Kokkola voisi olla yhtä hyvin Sportille kotimatsi.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Eräässä torikahvilassa arveltiin että Kokkolan kotipeli on jotain kompensaatiota Hermekselle joka päästi valmennuspäällikkönsä kesken sopimuskauden Mikkeliin.

Kuten Wiljami tuossa ylempänä toteaa, on Jukurit aiemminkin pelannut ympäri lääniä näitä harjoituskotipelejä. Muutaman viime vuoden aikana muistelen käyneeni katsomossa ainakin Kangasniemellä, Pieksämäellä, Leppävirralla ja Imatralla. Rantasalmellakin oli joskus peli Ässiä vastaan. Pitsi onkin sitten hyvää vaihtelua tähän maakuntamatkailuun, sinne pitänee taas lähteä - 14 vuoden tauon jälkeen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pitsiturnauksen otteluohjelma:

09:00 TPS-Sport (Lohko B)
10:15 Lukko-Ässät (Lohko A)
11:30 Sport-HIFK (B)
12:45 Ässät-Jukurit (A)
14:00 HIFK-TPS (B)
15:15 Lukko-Jukurit (A)
17:00 A1-B2
18:15 B1-A2
20:00 Finaali
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pitsiturnaus siis ylihuomenna. Mielenkiintoista nähdä, pystyykö joukkueen pelistä erottamaan vielä minkäänlaisia pelillisiä suuntaviivoja.

Aiempi näkemykseni on edelleen raudanluja: Jukureilla ei ole muuta vaihtoehtoa alkavalla kaudella kuin pelata täysimääräistä Meidän peliä. Muuhun ei ole varaa.

Joukkueessa on kaksi Meidän pelin osaavaa valmentajaa (Ville Nieminen ja Juuso Hahl) ja sitten on yksi, joka ei omissa joukkueissaan ole peluuttanut täysimääräistä Meidän peliä, joskaan ei enää viime vuosina pystysuunnan kiekkoakaan. Hän on peluuttanut sekavaa sekasikiökiekkoa, jota Jukurit ei missään nimessä saa pelata enää ensi kaudella. Dufvan peluuttamassa kiekossa on ollut joitain Meidän pelin (ja tehokkaan jääkiekkopelaamisen) elementtejä, mutta samalla esimerkiksi viisikon tuottama vauhtiero on ollut olematon(=sitä ei olla tietoisesti tuotettu) ja pelinopeus on ollut heikko (liian vähän lyhytsyöttöpelaamista). Nämä havainnot perustuvat Lukon pelaamiseen viime vuosilta. Ja jos joku tonttu vielä haihattelee esimerkiksi sitä pelitapaa, jolla Dufvan JYP voitti SM-kultaa 2009, niin sitä peliä ei valitettavasti enää voi kotoisessa Liigassa peluuttaa.

Toivottavasti Nieminen ja Hahl ovat takoneet järkeä Dufvan päähän, aivan kuten esimerkiksi Mikko Haapakoski takoi vuosi sitten järkeä Petri Mattilan päähän vastaavassa tilanteessa. KooKoo pelasi menestyksekkäästi tyylipuhdasta Meidän peliä, ja niin on alkavalla kaudella tehtävä Jukurienkin.

Kuten sanottua, Pitsiturnauksessa ei voi vielä vaatia mitään. Vaikkakin, esimerkiksi viime vuonna Antti Pennasen Jukurit pelasi 13.8. melko täydellisesti rytmitettyä Meidän peliä. Annetaanhan pelilliset suuntaviivat (osassa joukkueista valmis playbook) pelaajille luettaviksi jo ennen kesää. Eli ainakin pienen toiveen voi esittää, että tietyt oikeat elementit ja rakenteet perjantaina näkyisivät.
 

Savon Poika

Jäsen
Suosikkijoukkue
1970, Keni Karalahti
Joukkueiden kokoonpanot pitsiturnaukseen 2016 ilmoitettu, ja Jukurit hyökkää Raumalle tällä kokoonpanolla:

JUKURIT
Maalivahdit

1 Sami Rajaniemi

30 Mika Norja

Puolustajat

3 Keni Karalahti

4 Joonas Valkonen

5 Ville Hyvärinen

6 Ilkka Vaarasuo

7 Samuli Piipponen

8 Mikko Kokkonen


10 Marko Kauppinen

43 Antti Jaatinen

52 Valtteri Hietanen

55 Miika Koivisto

Hyökkääjät

9 Miika Roine

12 Turo Asplund

14 Topi Nättinen

15 Ville Leskinen

16 Teemu Henritius

19 Nestori Lähde

20 Ville Hämäläinen

23 Niko Laakkonen

25 Joonas Kalliola

27 Janne Kumpulainen

33 Jani Ritamäki

38 Teemu Tallberg

39 Olli Sipiläinen

54 Jesper Piitulainen

82 Henrik Koivisto

Tuosta kokoonpanosta pakko nostaa esille numero 8, 15 vuotias Mikko Kokkonen. Voisi sanoa, että viime kaudella Kokkonen dominoi B-nuorten mestistä ja kävi haistelemassa myös A-mestiksen vauhtia, pistämällä siellä neljään peliin neljä pistettä. Jos en väärin muista, niin Mikko on tainnut olla koko kesäkauden edustusjoukkueen mukana harjoituksissa yms. että mielenkiinnolla odotan pääseekö poika pelaamaan. Tulevaisuuden liigapakki kyllä miehestä on tulossa, ellei kovempi.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensimmäiset minuutit liigavauhdissa takana, historiallinen hetki !

Pelaajistosta vaikka myöhemmin, mutta pakko pistää ensimmäinen pika-analyysi siitä, miten Risto Dufvan Jukurit haluaa pelata.

Ensinnäkin se pää-asia, josta olen ollut huolissani koko kesän. Nyt ei enää tarvitse, 30 minuuttia näytti totuuden. Risto Dufvan Jukurit pelaa Meidän peliä.

HAPP: Taiteen sääntöjen mukainen kaksivaiheisuus. Paine kahdella pelaajalla(vastaliikkeellä), 1-2-2 ohjaus tai vetäytytä trap. Keskialueella left wing lock eli laitahyökkääjä vetäytyy pakkien viereen pitämään siniviivaa.

PAPP: Yhdistetty alue- ja paikkapuolustus.

PAHP: Kaikki Meidän pelin 6 hyökkäysrytmiä käytössä. Nopea, puolinopea, palautus, viivelähtö, hidastus ja nopea kontrollilähtö. Rytmitys näyttää hyvältä, kiekkoa ja virtausta yritetään tosissaan kontrolloida. Keskialue järjestyy nopeasti kolmeen kaistaan, hyökkääjät tarpeeksi alhaalla, mahdollisti esim. ristipistoväylän pakilta toisen laidan hyökkääjälle. Peliä pelataan lyhyillä (pitkittäissuunnassa) syötöillä ja tarjonnat pyritään antamaan oikeaoppisesti vastustajan rinnalle, ei yläpuolelle.

YV: Täysin taiteen sääntöjen mukaista pelaamista. Ei oikeastaan poikkea viime kauden Pennasesta. Hakuna "vuoden 2015 standardi" eli alussa jättö tai kaksi, laituri venyttää viisikkoa tehden kiepin paitsion kautta ja alueelle pyritään menemään venyttäjän luoman vauhtieron avulla oikealta kaistalta. Kuviopelissä standardi takakolmio.

Kulmapeliä ei vielä juuri päästy maistamaan. Sen pääkohdat selvinnevät myöhemmin.

Jukurit pelaa juuri siten, kuin olin alunperin toivonut ja vaatinut. Pelitavassa ei luonnollisesti ole varaa antaa tasoitusta, kun kaikessa muussa jo annetaan. Pelaamisen täytyy olla tarkasti organisoitua ja soljua selvillä sävelillä. Nyt on 5.8., ja selvästi organisoitu, laadukas pelitapa on jo havaittavissa. Olen helpottunut.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toisesta pelistä voisi nostaa sellaisen hassun yksityiskohdan, että Mika Norja on yhtä huono kuin aina ennenkin. Huolestuin aidosti, kun luulin Rajamäen olevan maalilla, mutta "onneksi" hörppääjä olikin vain Norja.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pitsiturnaus on takana, ja ihan miehekäs esitys Jukureilta. Ässiä vastaan peli oli hyvin hallussa, ja suora voitto lähempänä kuin porilaisilla. Lukkoa vastaan oli vähän sekavampaa, mutta hyvät painostusjaksot siiihenkin saatiin aikaan. Ensi kokemus joukkueesta jäi paljon plussalle. Lyhyesti erityismaininnat Ville Leskiselle ja varsinkin Mikko Kokkoselle (15v). Tiesin, että Mikko on hyvä ja lahjakas, mutta sitä en tiennyt, että noin hyvä. Jukurihelmi on kasvamassa.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Ihan kelpo aloitustreeni teiltä tuli silmäiltyä vähän nuapurin otteita. Numeroista ei juuri kannata olla tässävaiheessa moksiskaan, sillä esimerkiksi viimevuonna KooKoo pelasi enimmät treenipelinsä mitensattuu ja oli kauhiat numerot millon missäkin pelissä taululla, ja sitten muistetaan että kouvolan pojat jäi pisteen päähän pleijareista itse kaudella. Melkein veikkaisin. ettei Dufvakaan ole lähdössä hakemaan 15. sijaa tähtäimessä?
Tullee muuten tosikovat paikallispelit meille koska ei tuo meijän rosteri paljoa teitin vastaavasta loppujenlopuks taida erota, meillon tulivoimaa kadonnut viimekaudesta ihan helevetisti ja teillä on kuitenkin nousukauden into ja vire päällä jotensakin tullaan näkemää kertakaikkisen kaamee taistelu savonmuan herruudesta sanosin.
Tervetulloo vielä mukaan, pittää käydä mikkelissä on mestiksen finaaleista aikoo männynnä senverran.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pystyykö ton keskiviikkona pelattavan Jukurit - TPS -ottelun katsomaan jostain?
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Pystyykö ton keskiviikkona pelattavan Jukurit - TPS -ottelun katsomaan jostain?
Valistunut arvaus on, että ei. Hallilla on paljon uutta testaamatonta tekniikkaa, uusia naamoja ja uusia kuvioita, joten kaksi kotiharjoituspeliä mennee ottelutapahtuman kuvioiden testaamisessa ja sisäänajossa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olipa todella ryhdikäs esitys Jukureilta. Ja jumaleisson Kokkosen Mikko! Todella kypsä esitys ja voittomaaliin aivan jumalaton laukaus josta Leskinen (Pieksämäeltä ja nuori kaveri myös) tökki sisään.

Toki välillä oltiin helisemässä mutta eiköhän nuo vastapuolen hurlumheihetket vähene kun kaverit tottuvat vauhtiin.

edit. Ja Nöyräsen Penan maagisissa käsissä on muuten jatkossakin jukurijoukkueen menestys, se on nimittäin fyssarilla melkoinen homma pitää Rajaniemi aloituskunnossa vähintään 50 matsiin runkosarjan aikana. Pelin jälkeen tuli nimittäin kauhulla mietittyä lukemia jos olisimme vetäneet matsin kakkosveskalla...
 
Viimeksi muokattu:

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Hienoa, että vihdoin Jukureilta löytyy oma kasvatti, jolla on eväät mennä pitkälle. Toivottavasti Mikkelissä osataan pitää pojasta hyvä huoli. Tuollaiset mikot tekee hyvää mikkeliläiskiekolle.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Varsin hyvä ensiesiintyminen liiga Jukureilta kotiyleisölle. Jukurit kuskinpaikalla kaksi ja puolierää.
15 v. Kokkoselta varsin hyvä peli miestensarjassa! Ei arastellut ja pelasi rohkeasti.
Maalivahdit molemmissa päissä pelasi erittäin hyvin.
Tästä on hyvä jatkaa. Positiivinen fiilis jäi kyllä.
 

Veijari

Jäsen
Paikan päällä istuneet hoi, Liigan sivut väittää että Tepsin ykkösketju olisi pelannut yli 30 min mieheen ja pakkipari Tallinder-Keskitalo lähes kaksi erää (38 min). Onko tilastot päin takapuolta vai pitääkö noi minuutit paikkaansa?
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Paikan päällä istuneet hoi, Liigan sivut väittää että Tepsin ykkösketju olisi pelannut yli 30 min mieheen ja pakkipari Tallinder-Keskitalo lähes kaksi erää (38 min). Onko tilastot päin takapuolta vai pitääkö noi minuutit paikkaansa?
Kyllähän Tallinder pelasi melkein joka toista vaihtoa. Oli myös TPS parhaimmistoa, ollen puolustuspään päällikkö. Hyökkäyspäässä taas Kallio näytti edelleen erinomaisuuttaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös