Jukka Rautakorven aikakausi – perämiehinä ”Nemo” & ”Pönö”

  • 114 437
  • 765

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Terveisiä naapurileiristä. Näyttää kyllä ihmeellisen alisuorittavalta JYPin kokoonpano. SaiPassa alisuorittamista alkoi tulla, kun apina kasvoi pelaajien selässä liian suureksi, ja Virta oli väärä mies sitä henkistä lukkoa avaamaan. Pakko miettiä, onko Jyväskylässä samaa ongelmaa ja onko Rautakorvesta kääntäjäksi. Tuolla on alisuorittajia kuitenkin niin moni vahvistukseksi kaavailtu pelaaja:
Rooba: aiempi maalikuningas tehnyt 13 pelissä 1+1 ja vaeltaa varjojen mailla
Kemell: oli viime syksynä liigan dominoivin pelaaja illasta toiseen. 7 pistettä 14 peliin ei ole katastrofaalisesti, mutta on silti kaukana siitä tasosta, mihin hänen tiedetään pystyvän. Ja -9 näyttää rumalta.
Teves: NHL:ssäkin käynyt pakki ja 14 ottelun jälkeen -12 teholukemana. Teholukemien hajonta on yllättävänkin iso, kun samaan aikaan esim Gardinerilla on +5

Nuo pelaajien vaisut tehot ihmetyttävät myös siksi, että tämän kauden JYPiä on näytetty rakennettavan hyökkäys edellä, eli että tehdään paljon maaleja, ja että ei halua jos omiinkin menee pari enemmän kuin ennen, kunhan itse tehdään vieläkin enemmän.
 

Moosehead

Jäsen
Rooba: aiempi maalikuningas tehnyt 13 pelissä 1+1 ja vaeltaa varjojen mailla
Kemell: oli viime syksynä liigan dominoivin pelaaja illasta toiseen. 7 pistettä 14 peliin ei ole katastrofaalisesti, mutta on silti kaukana siitä tasosta, mihin hänen tiedetään pystyvän. Ja -9 näyttää rumalta.
Teves: NHL:ssäkin käynyt pakki ja 14 ottelun jälkeen -12 teholukemana. Teholukemien hajonta on yllättävänkin iso, kun samaan aikaan esim Gardinerilla on +5

Rooba: Alkujaankin ihmettelin hankintaa. Edellinen JYP-kausi oli täydellinen suonenveto ja KHL:ssä mies oli jotakuinkin floppi. Se, että Viitanen&co odottivat Roobasta kärkiketjujen miestä on anteeksiantamatonta haihattelua

Kemell: Se keltainen on noussut kypärään. Numeron vaihtaminen #77 antoi jo ennusmerkkejä. Meno kaukalossa on todistanut. Keskittyy aivan vääriin asioihin. Työhanskat ja fokus kehittymiseen on saatava takaisin ja tähden elkeen karsittua nopeasti.

Teves: Oli täydellinen jokerikortti ja on osoittautunut erittäin huonoksi hankinnaksi
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nuo pelaajien vaisut tehot ihmetyttävät myös siksi, että tämän kauden JYPiä on näytetty rakennettavan hyökkäys edellä, eli että tehdään paljon maaleja, ja että ei halua jos omiinkin menee pari enemmän kuin ennen, kunhan itse tehdään vieläkin enemmän.

Mää sanosin, että on hiukka harhaan johtavaa kaivaa esiin sieltä yksittäisiä pelaajia, vaikka tietysti jollekulle siunaantuu niitä miinuksia monista syistä johtuen. Aina ei löydä rooliaan tai ei osaa toteuttaa pelitavan vaadetta oikein. Työtä se vaatii, toisilla enemmän toisilla sutjahtaa helpommin.

Ja siitä tuohon lainattuun kätevästi. Voi kaukaa katsoen toki näyttää kuvailemaltasi, mutta kyllä homma menee niin, että pelitapaa opetellen mennään hyökkäyksenkin kustannuksella, koska siitä hyökkäyksen laadusta mitään etua saa, jos pelitapa ei ole kilpailukykyinen.

JYP on siis vaan tekemässä sitä, mikä olisi pitänyt tehdä jo aikaa päivää sitten ja nyt viimeistään pakon edessä. Luotan kyllä valmennustiimiin kokonaisuutena, savotta vaan on sitä sorttia ettei korjaannu pelissä tai kahdessa, vaan on rakennettava huolella kestämään aikaa ja olemaan niin vankka, että sitä voi jatkossa päivittää tomuksi laittamatta jatkumona.

Jossain vaiheessa niin uskon, sitten tuo viisikkopelin potentti näyttää ulospain siltä, että hyökkäyspää edellä on rakennettu, vaikka tosiasiassa siis pelitapa edellä.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Menestys tai menestymättömyys on tietenkin monen asian summa. Esimerkiksi pelitapa on varmasti yksi tärkein edellytys menestykselle ja ehkä vielä tärkeämpi on se millaiset pelaajat pelitapaa toteuttaa.

Usein ajatellaan että kun joukkueeseen tulee uusi valmentaja tai pelaaja niin siinä kestää aikansa kun homma alkaa toimimaan. Näin varmasti onkin mutta en ihan osta tätä ajatusta koska pelaajat lähtökohtaisesti reagoivat kentän tapahtumiin ja se mitä vastustaja kulloinkin tekee ei noudata sitä mitä ollaan suunniteltu. Lisäksi pelaaja ei ole mikään tyhjä kirja jolle pitää kaikki asiat kertoa uudelleen kun vedetään uuden joukkueen paita päälle. Mielestäni kyllä pelitapa pitäisi pystyä ajamaan suhteellisen nopeasti sisään joukkueeseen siten että kaikki tietävät mitä haetaan ja miten toimitaan.
Harjoittelulla sitten kehitetään pelaajien ominaisuuksia mitkä nähdään tärkeäksi pelitavan toteuttamisen kannalta.

Loppujen lopuksi yksilö tekee aina kussakin tilanteessa ratkaisun joka sanelee jatkumon. Vaihtoehtoja on tietenkin lukematon määrä. Hyvät pelaajat tekevät hyviä ratkaisuja, sijoittuvat paremmin ja edistävät peliä useammin. Pelitavalla voidaan vaikuttaa pelaajan valintaan mitä hän pyrkii tekemään. Kärjistäen heittääkö kiekon päätyyn vai hakeeko viivelähdön mutta ei siihen miten valittu toimenpide onnistuu. Siihen vaikuttaa pelaajan taso suhteessa vastustajaan. On aika vaikea opettaa että ole tuossa kohtaa jos nuo muut ovat tuossa tai tuo on siellä. Entä jos ne onkin tuolla niin mitä minä sitten teen?

Miten jengi täällä määrittelee pelitavan ja miten sitä harjoitellaan? Eikö ne ole vain suuntaviivoja sille millaista peliä halutaan pelata esimerkiksi pyritään pitämään kiekkoa, haetaan viivelähtöjä, avataan nopeasti pystyyn aina kun saadaan kiekko yms…
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Loppujen lopuksi yksilö tekee aina kussakin tilanteessa ratkaisun joka sanelee jatkumon.

Tykkään lainatusta lauseesta. Asia on noin ja ihan noin se ei ole, koska hyvä valinta edellyttää kykyä ennakoida. Voita aika ja tila voisi sanoa, niin jatkumo voi olla positiivinen.

Tuossa pohdinnassa pelitavoista käsittelet asiaa yhden pelaajan kannalta, mutta ei kai se noin simppeli asia voi olla. Pelaaja tosiaan lähtökohtaisesti reagoi kentän tapahtumiin, luonnollisesti, mutta pelitavassa viiden pelaajan pitää sekä ennakoida, että reagoida suunniteltu sapluuna tukenaan. Tämä meinaa, että pitää olla joku pohjarakenne kuinka viisikossa reagoidaan eri tulemiin hetkissä. Ihan samoin henkilökohtaisten avujen tuonti bonuksena kokonaisuutta parantamaan on valmennuksen toive, mutta jollain tasolla senkin pitää olla alisteinen sille miten viisikon osaset voivat ennakoida ja reagoida oikein niissä hetkissä.

Tuossa ehkä jotakin pikku kulmaa sille miksi pelaaja jossain mielessä on tyhjä taulu, jonka istuttamiseen menee aikansa. Toki, jos muu viisikko jo toimii se yksi solahtaa sinne aika nopeaankin tasostaan riippuen tietenkin, mutta sitten jos valmennuksella on käsissään koko poppoo, jolle on luotava käsis jolla pelata se vie kotvasen jos toisenkin ennen kuin se oikeasti on saumaton kone toimimaan. Huomioitavien asioiden määrä ja hallinnoiminen jotta jotakin syntyy on aika valtaisa.

Onhan sitten näitä keep it simple stupid tapoja, joihin yleensä palataan, kun pitää jostain syystä aloittaa rakentaminen uudestaan, sillä, jos pelaajien taso riittää, saa jonkun aikaa raavittua pisteitä, mutta en kyllä muista milloin viimeksi ihan moisella olisi liigassa voinut menestyä.

Kuinka ja millaisin harjoittein pelitapaa rakennetaan toivottavasti joku viisaampi täällä viitsii meille avata, olisihan tuo kiintoisaa kuulla. Itsellä on joitain aavisteluja, mutta tähän asiaan ei kompetenssia laittaa edes ranskalaisin viivoin.

Ne on tokikin luettelemiasi asioita, mutta veikkaanpa , että paljon yksityiskohtaisempia ja suhteessa kuinka viisikko liikkuu, kuinka vaihtaa tilanteet, kuinka luo tarjonnat kiekottomana, kuinka tukipelaa, rytmittää ja onhan noita varmaan aika pitkä litania lisääkin, siihenhän pelitapa pyrkii, että mikään tilanne pelissä ei olisi kontrollin ulkopuolella ja hallitsematon ja yllättäviin asioihin olisi mahdollisimman yhtäläinen reagointi koko viisikolla. Täydellistä ei kukaan koskaan missään tietysti ole onnistunut luomaan, ihmisiä kun ollaan, mutta toimivalla toisteisuudella pääsee jo pärjäämisen kylkeen kiinni. Yhteen voisi kai vetää, että jos viisikko on tilanteissa samalla kartalla ja heidän valinnat tilanteissa on jokaisen selkäytimessä, pärjätään paljon paremmin, kuin jos jokainen reagoisi omilla tavoillaan yksilönä.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
.
hyvä valinta edellyttää kykyä ennakoida. Voita aika ja tila voisi sanoa, niin jatkumo voi olla positiivinen.
Tämä on varmasti totta ja mielestäni yksi suurimmista ongelmista JYPissä tällä hetkellä.
Tuossa pohdinnassa pelitavoista käsittelet asiaa yhden pelaajan kannalta, mutta ei kai se noin simppeli asia voi olla.
Otin esimerkiksi yhden pelaajan ja hänen valintansa mutta tarkoitin että kukin tahoillaan joutuu jatkuvasti tekemään valintoja oli kiekollisena tai ei. Tässä varmasti auttaa jos pelitapa on selvä.

Olisi mukava kuulla esimerkiksi se miten JYP haluaa puolustuspelaamisen hoitaa koska sehän tässä vuotaa pahasti tällä hetkellä. Olen huomannut että pyritään ainakin pysymään kiekossa ja päästä syöttelemällä paineen alta pois. Tämä on hyvä asia koska pelaajat varmasti tulevat siinä paremmiksi ajan myötä ja avaa paljon mahdollisuuksia hyökkäyspelaamiseen. Onko nyt niin että pelaajien taso ei toistaiseksi riitä (kiekonmenetykset, kaksinkamppailutilanteet, huonot syötöt ja sijoittuminen) vai onko puhtaasti kyse siitä että ei ole sisäistetty pelitapaa?
 

Corvus corax

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LA Kuninkaat, John Tortorella
Luin Ilkka Kulmalan tekstin päivän Keskisuomalaisesta.
Huomasin että Kulmala palauttelee mieleen kauden 2007-2008, sama kausi mitä itsekin mielessäni käytän verrokkina tähän kauteen.

Vaatimustaso viilattiin silloinkin tappiin, ilmeisesti sitä se on tänä päivänäkin.
Ero tulee siitä, että silloin alkoi tapahtua päivästä numero 1.
Tänä päivänä odotellaan milloin alkaa tapahtua vai alkaako.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisi mukava kuulla esimerkiksi se miten JYP haluaa puolustuspelaamisen hoitaa koska sehän tässä vuotaa pahasti tällä hetkellä. Olen huomannut että pyritään ainakin pysymään kiekossa ja päästä syöttelemällä paineen alta pois. Tämä on hyvä asia koska pelaajat varmasti tulevat siinä paremmiksi ajan myötä ja avaa paljon mahdollisuuksia hyökkäyspelaamiseen. Onko nyt niin että pelaajien taso ei toistaiseksi riitä (kiekonmenetykset, kaksinkamppailutilanteet, huonot syötöt ja sijoittuminen) vai onko puhtaasti kyse siitä että ei ole sisäistetty pelitapaa?
Ristiriitaisesti kyllä, mutta mielestäni puolustuspelaaminen on mennyt eniten eteenpäin. Pääpiirteissään homma toimii eikä tule paniikkia eikä juurikaan läpiäjoja tai muuten vaarallisia tilanteita, laukaukset tulevat yleensä kaukaa ja laidoilta. (Vastapainoksi joka pelissä muutamia oho-maaleja omiin, ja keskimäärin yksi alivoimalla.) Korjattavaa on lähinnä siinä, ettei noita katastrofimunauksia tehtäisi.
 

Grafix

Jäsen
Kuinkakohan paljon nykypäivän liigajääkiekossa valmentajien pelikirjat oikeastaan edes eroavat toisistaan? Käsittääkseni Suomessa nojataan edelleen lähtökohtaisesti hyvin paljon siihen varsin tuttuun meidän peli -ajatteluun, jolla myös tulosta on tehty. Ainakaan Suomen sarjoissa ei pelin uudistajia ja uudelleenkeksijöitä juuri tule mieleen. Onko Jukka Rautakorven pelikirja kuitenkin muiden koutsien vastaavista niin paljon poikkeava, että yksilöillä on vaikeuksia omaksua ja toteuttaa sitä? En nyt ainakaan itse näe pelissä sellaisia elementtejä tai suuntauksia, jotka olisi jotenkin poikkeuksellisia muiden joukkueiden pelisysteemeihin verrattuna.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kuinkakohan paljon nykypäivän liigajääkiekossa valmentajien pelikirjat oikeastaan edes eroavat toisistaan? Käsittääkseni Suomessa nojataan edelleen lähtökohtaisesti hyvin paljon siihen varsin tuttuun meidän peli -ajatteluun, jolla myös tulosta on tehty. Ainakaan Suomen sarjoissa ei pelin uudistajia ja uudelleenkeksijöitä juuri tule mieleen. Onko Jukka Rautakorven pelikirja kuitenkin muiden koutsien vastaavista niin paljon poikkeava, että yksilöillä on vaikeuksia omaksua ja toteuttaa sitä? En nyt ainakaan itse näe pelissä sellaisia elementtejä tai suuntauksia, jotka olisi jotenkin poikkeuksellisia muiden joukkueiden pelisysteemeihin verrattuna.

Erittäin samanlainen pelitapa JYPillä ainakin on kun mitä J.Jalonen, Marjamäki ja Tapola peluuttavat. Mutta kyllä nuo samat perusperiaatteet esimerkiksi pelin rytmityksestä ja kiekolla vaihtamisesta löytyvät ihan kaikilta nykyään, jopa Dufvan Sport käyttää paljon viivelähtöjä. Mutta etenkin Tapparaa vastaan(yllätys, yllätys) tuntui että pelattiin aivan täydellistä pelillistä kloonia vastaan, sillä erotuksella tietenkin että Tappara toteutti sitä omaa myllyään JYPiä paremmin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olisi mukava kuulla esimerkiksi se miten JYP haluaa puolustuspelaamisen hoitaa koska sehän tässä vuotaa pahasti tällä hetkellä.

Tää termistö mua hiukka hämmentää täällä, kun ei oikeastaan sen pohjalta ymmärrä, että puhutaanko puolustajien tekemisestä, vai viisikkopelin ongelmista.

Jos puhutaan puolustajista, ei mitään valittamista, koska onneksi sillä osastolla, jos ei nyt pelkkiä onnistumisia, mutta toimivaa toisteisuutta tekemisessä. Jopa hassusti JYPin toimivin osa - alue tällä hetkellä.

Jos puhutaan viisikkopelistä, niin ongelmia alkaakin tulla ja syitä päästettyihin maalimääriin. Jos puhutaan puolustuspelaamisesta kannattaa muistaa, että se on vain osa viisikkopeliä. Siinä missä omissa soi liikaa kannattaa huomata, millä työllä saa sen yhden nuotin vastustajan maaliin soimaan. Nämä liittyvät toisiinsa tai jos ajattelisi niin, että ovat saman kolikon kruuna ja klaava.

Tällä hetkellä tuntuu minun silmilläni, että viisikot ei ihan pääse vielä sen viisikkopelin ytimeen, vaan liika joudutaan menemään varpaillaan ja arastellen, ettei ruutuaan tule hukanneeksi tiimellyksessä, sillä kun tuppaa olemaan negatiivinen kerrannaisvaikutus, vaikka putoaisi hetkeksi kärryiltä hyökkäysalueella. Tulemaa kun jonkun täytyy aina yrittää paikkailla, joka on sitten pois omasta ruudun tekemisestä jne. Pelin virta kuitenkin on koko ajan kohti omaa maalia.

Hidas lähtö omista ja sen toteutus vaikutti minun silmin alkuun, että menevät hiipien, kun eivät vielä yhdessä osaa, mutta ehkä sillä sittenkin on pelikirjassa rooli. Eli se olisi ihan tarkoituksellinen ja pysyvä ja sillä houkutellaan vastustajaa ylipelaamaan tilannetta, jotta keskialueelta pääsisi organisoimatonta vastaan yllättämään. Tietenkään moinen ei voi toteutua pelissä kerta +, jos oikein hienosti menee, mutta se ei ole sen tarkoituskaan, vaan sillä pelataan vastustajan hyökkäyspelin mahdollisuus ylivoimahyökkäyksiin päästä, tai kaks ykkösiin jne. Ajatus, taas kerran omin kuvitelmin, on tavallaan käydä sen lähdön jatkopeli keskialueella, jotta sillä saisi oman hyökkäyksen aukeamaan viisikkona.

Tuo kappaleen viimeinen lause oikeastaan kertoo syyn, miksi minä en kaipaile mitään oman pään luutaa viisikkoihin kurvailemaan, koska tuossa viisikkopelissä pitää pakkien olla liikevoimaisia ja valmiita tukemaan, jopa johtamaan hyökkäyspeliä. Oleellista olisi voittaa se keskialueen peli ja siinä vielä prosessi sakkaa. Minusta hyökkääjien kiekoton työ ei ole riittävä vaateeseen, koska sitä kiekotonta työtä se keskialueen voittaminen edellyttää. Toinen mikä silmiin on sattunut, on hyökkääjien "karkaaminen" viisikosta, eli seisova ukko keskialueella on suurin piirtein pujottelukeilan veroinen este vastustajalle, samoin tapahtuu siinä vastaanotossa, kun yksi ohjaa ja muut ottaa paikkansa trapissa, johtaa se siihen, ettei se trap voi toimia, koska tukipelaamiseen keskialueella staattisessa muodossa ei ole mahdollisuutta. Näiden tulemat sitten osaltaan selittävät niitä maalimääriä omissa ja maaliin vaadittavaa työmäärää vastustajan päässä.

Sitten kun tuossa edellisessä juttelussa puhuttiin sen viisikkopelin helppoudesta/vaikeudesta saada se toimimaan riittävästi, niin sehän ei tietenkään ole pelkästään valmennuksen päänsärky, vaan juuri tähän pelaajat haastatteluissa viittaavat kun puhuvat yhteisten kokemusten merkityksestä ja tarpeellisuudesta, eikä ole väliä niitä hakiessa tuleeko kuonoon tai voitto, kun ihan muu on fokuksessa pelaajillakin. Tärkeää se on oppia kuinka kaverit viisikossa tuppaavat tilanteissa reagoimaan, vain siten pelaaja kykenee itse ennakoimaan siinä viisikossa oikein ja edistämään siten peliä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kuinkakohan paljon nykypäivän liigajääkiekossa valmentajien pelikirjat oikeastaan edes eroavat toisistaan?

Tuskin suurestikaan. Eroja varmaan syntyy käytössä olevan materiaalin tason hyödyntämisessä omaksi eduksi ja vahvojen kestävien identiteettien muokkaamisesta paremmaksi laadussaan.

Luulen että aika pitkään kaikki suomalainen kiekko ponnistaa täällä luodusta lain alaisuudesta, meidän pelistä. Koska se on tuloksekasta kukaan tuskin yrittää kovin helposti jollain toiseen tyyliin pohjaavalla koetella, josko pärjäisi. Niinpä valmennukset pyrkii löytämään etuja ja varioita tekemiseensä sen meidän pelin pohjalta.

Kun katsoo esim. Tapparaa, ei voi kuvitella heidän pelaavan mitenkään toisin meidän peliä, mutta sitä voivat kehittää sen identiteetin puitteissa. Sitten, ja tämä ehkä kiinnostaa JYP kannattajia ajatuksena, Ilves, silloin kun kynti sarjan tyvipäässä kausi toisensa jälkeen, kuitenkin malttoi luoda heille oman identiteetin pelata, ne asiat siinä on nykyäänkin, mitä silloin kyntäessä, nyt ne vaan toimii. JYP on saman luomistyön keskellä par'aikaa, tiedän, että kannattajat saa sappirakon pullistumia ja jankon betoneita pelistä toiseen, niin saan minäkin, mutta se hinta on maksettava, että se oma peli identiteetti löytyy tulosta tekemään.

Kaiketi voi sanoa, että suomi kiekossa asiat nojaa aika pitkään meidän peliin ja syntyneisiin identiteetteihin, näitä sitten valmennukset ryydittelevät omien mausteidensa kanssa, joskus onnistuen, joskus ei. Sitten jos organisaatio vaipuu ruususen uneen, edessä on se suuri savotta luoda nahkansa ja syntyä uudelleen.
 

Grafix

Jäsen
Erittäin samanlainen pelitapa JYPillä ainakin on kun mitä J.Jalonen, Marjamäki ja Tapola peluuttavat. Mutta kyllä nuo samat perusperiaatteet esimerkiksi pelin rytmityksestä ja kiekolla vaihtamisesta löytyvät ihan kaikilta nykyään, jopa Dufvan Sport käyttää paljon viivelähtöjä. Mutta etenkin Tapparaa vastaan(yllätys, yllätys) tuntui että pelattiin aivan täydellistä pelillistä kloonia vastaan, sillä erotuksella tietenkin että Tappara toteutti sitä omaa myllyään JYPiä paremmin.

Näin itsekin asian näen. Ainakin minulle on aika vaikea löytää nykyaikana Liigasta mitään erityisiä seurakohtaisia pelitavallisia identiteettejä. Jos joukkuetta yritettäisiin peluuttaa jotenkin ihan muista poikkeavalla tavalla / identiteetillä, niin siinä tapauksessa ymmärtäisin, ettei homma tule heti pelaajilla selkäytimestä.

Pelisuoritteisiin vaikuttanee varmaan paljon muutakin kuin vain pelikirjat ja systeemit. Olen antanut itseni ymmärtää, että valmentaminen on nykyään yhä enemmän ihmisjohtamista ja yksilöiden kyvykkyyksien kehittämistä & valjastamista joukkueen eduksi. En tunne Rautakorven teesejä tähän liittyen, mutta ihan mutu-fiilis on se, ettei häntä nyt varsinaisesti minään jalosmaisena pelaajien kuuntelijana tunneta. En minä nyt siltikään huolissani osaa olla. Jouluna sarjataulukko näyttää kovin erilaiselta, uskoisin.
 

nixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin itsekin asian näen. Ainakin minulle on aika vaikea löytää nykyaikana Liigasta mitään erityisiä seurakohtaisia pelitavallisia identiteettejä. Jos joukkuetta yritettäisiin peluuttaa jotenkin ihan muista poikkeavalla tavalla / identiteetillä, niin siinä tapauksessa ymmärtäisin, ettei homma tule heti pelaajilla selkäytimestä.

Pelisuoritteisiin vaikuttanee varmaan paljon muutakin kuin vain pelikirjat ja systeemit. Olen antanut itseni ymmärtää, että valmentaminen on nykyään yhä enemmän ihmisjohtamista ja yksilöiden kyvykkyyksien kehittämistä & valjastamista joukkueen eduksi. En tunne Rautakorven teesejä tähän liittyen, mutta ihan mutu-fiilis on se, ettei häntä nyt varsinaisesti minään jalosmaisena pelaajien kuuntelijana tunneta. En minä nyt siltikään huolissani osaa olla. Jouluna sarjataulukko näyttää kovin erilaiselta, uskoisin.

Tähän kohtaan toki huomautus että viimeiset vuodet JYPin pelitapa on omaan silmään ollut vähän muuta kuin meidän peliä joten nyt muutos on iso mitä Rautakorpi ajaa sisään. Samoin päivittäinen tekeminen on tainnut päästä lipsumaan optimista.

Hieman eri tilanne kun Tapparassa kun Rautakorpi ja Tapola vaihtelivat valtikkaa..
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ainakin minulle on aika vaikea löytää nykyaikana Liigasta mitään erityisiä seurakohtaisia pelitavallisia identiteettejä. Jos joukkuetta yritettäisiin peluuttaa jotenkin ihan muista poikkeavalla tavalla / identiteetillä, niin siinä tapauksessa ymmärtäisin, ettei homma tule heti pelaajilla selkäytimestä.

Jälimmäisestä kappaleesta ihan samaa mieltä.

Lanatussa taas mietin, että minkähän sortin okulaarit mulla itsellä on päässä, kun näen vissin eron siinä, miten esim. Kärpät toteuttaa meidän peliään, vaikka verraten siihen miten Tappara. Ehkä sitä voisin kuvata niin, että jos liigan joukkueet olisi orkestereita, osaisin heti sanoa mikä orkesteri soittaa, vaikka kyseessä olisi sama biisi. Kuulostaa varmaan vähintään erikoiselta.

Kai se on niin, että instrumenttia soittava on saman soittotekniikan ja musiikillisen lain alaisuuden rajaama, mutta silti kahta samalta kuulostavaa soittajaa ei löydy jos niitä perehtyy kuulemaan. Sama kai se on kiekossakin, pyörä on pyörä ja pyörällä yksi tarkoitus. Erot tulee siinä, että miten sitä pyörää ohjaa ja mihin sillä yrittää optimaalisimmin päästä.

Sen identiteetin merkityksen näen en niinkään itseisarvona, vaan vaadittavana kivijalkana rakentaa menestyvää ja kilpailukykyistä joukkuetta kaudesta toiseen, vaikka nimet puseroissa vaihtuisikin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kun katsoo esim. Tapparaa, ei voi kuvitella heidän pelaavan mitenkään toisin meidän peliä, mutta sitä voivat kehittää sen identiteetin puitteissa. Sitten, ja tämä ehkä kiinnostaa JYP kannattajia ajatuksena, Ilves, silloin kun kynti sarjan tyvipäässä kausi toisensa jälkeen, kuitenkin malttoi luoda heille oman identiteetin pelata, ne asiat siinä on nykyäänkin, mitä silloin kyntäessä, nyt ne vaan toimii. JYP on saman luomistyön keskellä par'aikaa, tiedän, että kannattajat saa sappirakon pullistumia ja jankon betoneita pelistä toiseen, niin saan minäkin, mutta se hinta on maksettava, että se oma peli identiteetti löytyy tulosta tekemään.

Ilves lopulta kuitenkin heitti tuolla identiteetillään vesilintua sillä hetkellä, kun Myrrä vaihtui Pennaseen. Nyt Ilveskin on lähdössä enemmän meidän pelin kelkkaan tuon pystysuunnan kiekon sijasta.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Syksyt on Jukan joukkueiden faneille yleensä sietämistä. Keväällä se sitten on aina palkittu. Tapparan kannattajien keskuudessa vakaasti uskotaan, että johtuu Jukan (ja Jussin) joukkueiden muita seuroja kovemmasta fysiikkaharjoittelusta syyskaudella, mutta faktaa asiasta ei minulla ole.

JYP:illä toisaalta ei ole niitä rasitteita kuin Tapparalla. Ensinnäkin Tapparan pelaajien kesälomat alkoivat viime vuonna pitkien pudotuspelien takia jälleen kovin myöhään. Toisekseen JYP:illä ei ollut kesällä CHL:ää, toisin kuin Tapparalla, joka tuntuu panostavan niihin peleihin. Ollaan aina ihmeen raikkaalla jalalla niissä peleissä. Kesätreenaamiseen jää rajallisesti aikaa, jota puolestaan JYP:illä piisasi tähän kauteen tultaessa. Ei se silti tarkoita, etteikö Rautakorpi silti saattaisi treenauttaa joukkuettaan jumiin syyskaudella.

Mikäli vanhat ennusmerkit paikkansa pitää, kun lyö Pitkävetoa Jukan joukkueen puolesta joka peliin joulukuun alusta alkaen, tuottoa tulee.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ilves lopulta kuitenkin heitti tuolla identiteetillään vesilintua sillä hetkellä, kun Myrrä vaihtui Pennaseen. Nyt Ilveskin on lähdössä enemmän meidän pelin kelkkaan tuon pystysuunnan kiekon sijasta.

Mä näen, josko sitten kieroilla silmillä, että nimenomaan tietyt pelilliset asiat näkyy Ilves pelissä nykyäänkin. Se että sitä onnistuneesti reivataan paremmaksi ja toimivammaksi on juuri sitä peli identiteetin muokkaamista, veikkaanpa, että mitä muutoksia tahansa Pennanen sitten tullessaan tuo, niin olevaan pohjaan rakentaa oman näköisiinsä painopisteisiin korostaen, ei uusiksi asioita kokonaan pistäen.

Sinällään, jos nyt oftopikkina tämä pikkuisen menköön, minusta Pennasen sainaus oli Ilvekseltä fiksu haku, sillä mitä olen Pennasen meidän peliä nähnyt ja Ilveksen dna:ta, niissä on synergiaa löydettävissä. Miten sitten saa maaliin menemään, aika näyttää. Mitä Myrrään tulee, ei hän minusta Ilvekselle pyörää uudestaan keksinyt, vaihtoi vaan laakerit ja rasvasi kuntoon.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tää termistö mua hiukka hämmentää täällä, kun ei oikeastaan sen pohjalta ymmärrä, että puhutaanko puolustajien tekemisestä, vai viisikkopelin ongelmista.
Tarkoitan puolustuspelaamisella koko viisikon ja maalivahdin tekemistä. Kaikkien kentällä olevien siihen täytyy osallistua. Päästettyjen maalien määrä kertoo ongelmista.

Ristiriitaisesti kyllä, mutta mielestäni puolustuspelaaminen on mennyt eniten eteenpäin.
Tämä on minuakin hämmentänyt. Tosiaan pelaaminen on ollut aivan toisella tasolla kuin viime kaudella. Sitten kuitenkin vastustaja toisensa jälkeen pistää kiekkoa maaliin aivan liikaa.
 

chubster

Jäsen
Mä vaan ihmettelen, että miten vitussa tämä joukkue on noin munaton ja laiska muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Pelataan kananmunat kainalossa sellasta neitikiekkoa, että saan kohta aivoinfarktin. Jos laukaus ”blokataan” se johtuu siitä, ettei ehditty edestä pois, iskuja ja mustelmia ei olla valmiita ottamaan vastaan hyökkäysalueella ja kukaan ei taklaa ketään. Ei vittu missään nimessä, onko se joteenki kielletty joukkueen valmennuksen toimesta? Käydään tekemässä kusikaarros vieressä ja varotaan, ettei vahingossakaan osuta vastustajaan tai tehdä hänen pelaamisesta epämukavaa.

Gardiner, Rooba & co on vittu löysimpiä ja pehmeimpiä jääkiekkoilijoita, joita olen nähnyt pitkään aikaan.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mä vaan ihmettelen, että miten vitussa tämä joukkue on noin munaton ja laiska muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Pelataan kananmunat kainalossa sellasta neitikiekkoa, että saan kohta aivoinfarktin. Jos laukaus ”blokataan” se johtuu siitä, ettei ehditty edestä pois, iskuja ja mustelmia ei olla valmiita ottamaan vastaan hyökkäysalueella ja kukaan ei taklaa ketään. Ei vittu missään nimessä, onko se joteenki kielletty joukkueen valmennuksen toimesta? Käydään tekemässä kusikaarros vieressä ja varotaan, ettei vahingossakaan osuta vastustajaan tai tehdä hänen pelaamisesta epämukavaa.

Gardiner, Rooba & co on vittu löysimpiä ja pehmeimpiä jääkiekkoilijoita, joita olen nähnyt pitkään aikaan.
Tähän lisätään vielä järkyttävä virheiden määrä ja kyvyttömyys pitää kiekkoa sekä kiekottomana pelata itseään saataville niin ei tarvitse ihmetellä miksei pisteitä ropise.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvää tarinointia Jukalta:

Oli hyvä pätkä, joskin pieni osa sielusta kuolee aina näiden otsikoiden kanssa.
"Suomalainen huippuvalmentaja teki elämänsä diilin - sitten tuli kylmäävä teksiviesti"
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tätä saatanan paskaa ois ehkä vähän paremmin jaksanut, jos JYP ei ois viimeistä paria kautta ottanu jatkuvalla syötöllä tukkaan.

Nyt ois kuitenkin pelimiehiä ja kaksi päävalmentajaa joukkueessa eikä pelata puolella valmentajalla ja kahdella kentällisellä Mestis-ukkoja, mutta varsinkaan tulokset eivät ole pahemmin muuttuneet, ja mikä vittumaisinta, ei aina se peli-ilmekään. Niinhän JYP viime kausinakin aina joskus ihan hyviä pyörityksiä sai aikaan ja vaikutti joskus jopa hallitsevan peliä, ja silti sieltä tuli joku nihkeä perseilyhetki, jolla peli hävittiin. Ihan kivaa yrittämistä oli kuitenkin hei.

Annetaan vieläkin aikaa, joo, mutta aivan liian monta iltaa on taas menny näitten hetkellisten vitutusten purkamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös